פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שניצל שהופשר
    אני
    02/04/2011

שלום,
    הוצאתי שניצל שהוקפא להפשרה במקרר ביום רביעי בערב והכנתי אותו רק ביום שבת בצהריים. האם מסוכן לאכילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שניצל שהופשר

הוספת תגובה

• שניצל שהופשר - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    02/04/2011

קשה לי להגיד. אני מניחה שאם לפני שבישלת אותו היה לו ריח (שאינו אופייני לעוף במצבו) כמובן שהייתי מוותרת עליו, אך אם ריחו וצבעו היו תקינים ובישלת אותו היטב, לא חושבת שצריכה להיות בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מוטרדת מהמשקל שלי
    מישל
    02/04/2011

שלום רב,
    אני מעט מוטרדת מהמשקל לי, בתחילת ההריון שקלתי 59, 1.62, כעת אני בשבוע 25 ואני שוקלת 68 באני רק עולה...אני עושה ספורט (זומבה) פעמיים בשבוע, אני אוכלת יותר אבל אני מודעת למה שאני אוכל, אומנם לא סופרת קלוריות...
    קשה לי להגיד לא למתוקים ואני כמובן רעבה יותר.
    האם יש סיכוי לעשות דיאטה בהריון או לפחות לאזן את העלייה במשקל? האם עליתי יותר מדי לשבוע הריון זה?

תודה רבה,
    מישל

הוספת תגובה

• אני מאוד מוטרדת מהמשקל שלי - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    02/04/2011

הי מישל,
    אכן העלית קצת יותר מההמלצות לשבוע ההריון שלך.
    מומלץ לא לעשות ממש דיאטה בהריון אך כן ניתן לשים יותר לב למה שאת אוכלת, וכמו שכתבת נסי לצמצם קצת את הכמויות , אמרי לא למתוקים (גם כשקשה...), נסי לאכול ארוחות מסודרות כל 3-4 שעות, הגבירי צריכת ירקות כשאת חשה רעב, המשיכי לבצע פעילות גופנית (באישור הגניקולוג כמובן), שתי הרבה מים.
    כמובן את מוזמנת גם לפנות לדיאטנית לצורך התאמת תפריט אישי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצה במשקל
    דנה
    29/03/2011

שלום רב, התחלתי את ההריון במשקל 53.5 וגובה 1.64. אני מאוד מודעת לתזונה שלי. עכשיו אני בשבוע 22, עד שבוע 18 עליתי 4 ק"ג ורק בחודש האחרון עליתי משמעותית במשקל 4 ק"ג (גם רק עכשיו יצאה הבטן) בערך קילו לשבוע. מתחילת ההריון עליתי 8 ק"ג. אני ממש מופתעת כי אני יודעת מה אני מכניסה לפה. אני אוכלת יותר אבל בסביבות 2000 קלוריות ליום שזה נראה לי סביר. אני גם עושה הליכות 2-3 בשבוע. לא ברור לי ואני מאוד מוטרדת, אבל לא מרגישה שאני מגזימה באוכל. מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצה במשקל

הוספת תגובה

• קפיצה במשקל - תגובה

נועה הופ
    29/03/2011

לבדוק זאת במס' מישורים, קודם כל במישור כל כמובן הבריאותי שזה לא בצקת וכו' על אף שזה פחות נפוץ בשלב הזה של ההריון.
    לבדוק את המישור התזונתי, האם זה באמת 2000 קלוריות או יותר, נסי לעשות רישום אכילה מדויק לכמה ימים ותחשבי את הקלוריות, בלי לעגל פינות ולקחת בחשבון הכל. קילו לשבוע זה בהחלט לא מעט.
    יתכן ועליית משקל תתאזן גם זה קורה אך עלייך כמובן לנטר זאת ולהיות במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת הרזיה בהריון
    מיקה
    28/03/2011

אני בשבוע 29.
    התחלתי את ההריון במשקל פחות או יותר תקין (66 ק"ג, 1.70 מ').
    בשבועות האחרונים קצת "הגזמתי עם השטויות", ויוצא שמאז תחילת ההריון העליתי כ - 11 ק"ג. אין לי סוכרת הריונית.
    בסופ"ש יש לי אירוע שהייתי רוצה להגיע אליו טיפונת פחות שמנה... או לפחות לעצור את העליה.
    בלי קשר, אני לא רוצה להעלות יותר עד סוף ההריון עד כמה שניתן כמובן, או להעלות את המינימום האפשרי.
    אני יודעת שאני צריכה לפנות לדיאטנית בצורה מסודרת, ואני אעשה זאת, אבל בינתיים -
    1. כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום כדי לבלום את העליה במשקל?
    2. האם יכול להיגרם נזק (לי או לעובר) אם למשך השבוע הקרוב בלבד אנסה דיאטת הרזיה של כ - 1000-1200 קלוריות ליום ואח"כ אחזור לתזונה "רגילה לנשים בהריון"?
    3. האם ריאלי לרדת במשקל בהריון בשלב הזה או לפחות לא לעלות יותר עד סוף ההריון ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת הרזיה בהריון

הוספת תגובה

• דיאטת הרזיה בהריון - תגובה

נועה הופ
    28/03/2011

המינימום לצריכה קלורית ביום הוא 1800 קלוריות בהנחה שכל הקלוריות הללו באות ממזון בריא מזין ואיכותי ולא משטויות המכילות סוכר לבן ושומן לא בריא. קצת קשה לדעת אם זה יבלום את העלייה במשקל זה תלוי בכל מיני נסיבות.
    לא מומלץ לעשות דיאטה לצורך ירידה במשקל בהריון גם לא למשך שבוע. את נמצאת כעת בשבועות מתקדמים בהם העבור גדל ודורש את האנגיה הנוספת הזו.
    ניתן לנסות לבלום את העלייה אך רצוי לא לרדת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירה לבנה בהריון
    שלי
    27/03/2011

הזמינו אותי ואת בן זוגי למסיבונת בפאב.

אני בשבוע 12. לא שותה אלכוהול בזמן ההריון. אבל במידה ובאמת נצא לפאב, האם עירבוב סודה עם חצי כוס בירה לבנה באופן חד פעמי עלולה להזיק לעובר?.

לקביעת תור
    סגירה
    בירה לבנה בהריון

הוספת תגובה

• בירה לבנה בהריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    27/03/2011

נושא האלכולהול בהריון הוא שנוי במחלוקת - ישנם מחקרים אשר ממליצים לשתות/לא לשתות אלכוהול בזמן ההריון.
    המלצתי אליך היא דווקא כן להמנע בשלב זה גם אם כמות האלכוהול תהיה קטנה בעיקר כי אין לדעת מהי השפעתו בזמן זה על העובר , אז אם אפשר להתאפק ולהמנע אז מומלץ לעשות כן....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכומה
    לאון
    27/03/2011

שלום רב,
    בהמשך להודעתי להלן:ויטמינים.
    לאישתי בחילות והיא לא יכולה לסבול ריחות (ריח של בשר עושה לה בחילות).
    היא כשבוע וקצת אוכלת ממש ממש מעט (כמעט ללא ירקות) קצת טוסטים, קצת קרקרים, לפעמים סנדביץ עם חומוס וקצת פירות + מים.
    האם היא צריכה להתאמץ ולאכול יותר או שהיא צריכה לאכול דברים אחרים לגמרי?

קצת עזרה בבקשה!!

בברכה,
    לאון

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכומה

הוספת תגובה

• תזונה נכומה - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    27/03/2011

אינני יודעת באיזה שבוע אישתך אני מניחה שעדין בשליש הראשון בשל הסימפטומים אותם אתה מתאר..
    ואכן לעיתים בשלב זה נשים רבות סובלות מבחילות, שינויים בטעם, ושינוי בחוש הריח.
    המלצתי אליה היא לאכול מה שהיא מסוגלת, להשתדל שקיבתה לא תהיה ריקה, לאכול ארוחות קטנות על פני כל היום.
    נראה שהיא מצליחה לאכול את המוצרים היבשים (קרקרים/טוסטים) שתנסה למרוח קצת גבינה לפעמים/טחינה/אבוקדו וכל דבר אחר שהיא מסוגלת.
    מאמינה שיהיה לה קשה להתאמץ ולאכול מזונות שריחם חריף לה, אך אם מצליחה, אדרבא שתאכל.
    שתמשיך לקחת את המולטיויטמין, ואני מאמינה שהתקופה תעבור ושהיא תחזור לאכול...
    בהצלחה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות ותזונה נכונה
    מלי
    27/03/2011

שבוע טוב ,

אני בשבוע 15 היום , הריון שני
    שני ההריונות שונים לגמרי ..
    ההריון הזה אני פשוט נגעלת מכל הדברים שמאוד נחוצים מבחינת תזונה טובה
    ירקות , עוף , בשר, חומוס, אבוקדו , אורז תלוי מאוד
    ואני ממש מתוסכלת שאני לא אוכלת טוב
    אני מתחילה את הבוקר עם כריך שוקולד כי אין לי ברירה אחרת עם קפה שרק עכשוו התחלתי לשתות
    צהרים אני יכולה להסתפק במרק תירס או פירה או טחינה עם לחם ומלפפון חמוץ
    ירדתי במשקל ועד כה לא עליתי מהמשקל התחלתי שלי
    אך אשמח לאכול כמו שצריך ולא לאכול שטויות העיקר לאכול משהו .

אשמח לעזרתכן

תודה מראש

מלי

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות ותזונה נכונה

הוספת תגובה

• בחילות ותזונה נכונה - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    27/03/2011

אז כמו שאמרת, בדרך כלל כל הריון הוא שונה (וכך גם כל ילד....)
    בשלב זה הבחילות בדכ עוברות אצל נשים רבות, אך יש כאלה שהבחילות ממשיכות גם עד לשבוע 20 ויותר (מקווה שיעבור לפני!)
    במקרים של בחילות מומלץ בדרך כלל לאכול ארוחות קטנות לאורך כל היום, בדרך כלל מזונות יבשים (קרקרים/לחמית/בייגלה) וקרים יכולים לעזור ומומלץ לא להיות "על בטן ריקה".
    נסי להחליף מדי פעם את השוקולד בממרח אחר כגון גבינה, איכלי ארוחות ביניים, נסי לשלב מעט ירקות, מוצרי בשר/קטניות בתפריטך, אם לא מצליחה בכלל תדאגי לקחת מולטיויטמין (למרות שאני מעדיפה שתאכלי). כמו כן, מכיוון שאת עדין יורדת במשקל מציעה לפנות לדיאטנית לייעוץ לבחינת תזונתך .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וטמינים
    לאון
    27/03/2011

שלום רב,
    אני די חדש בעניין לכן תסלחו לי על אופן השאלה :)

אישתי בהריון והיא לקחה חומצה פולית 400 מק"ג.
    בביקור אצל רופא נשים, הרופא אמר לקחת פרנטאל ושאפשר להפסיק לקחת חומצה פולית.

לי זה נשמע קצת מוזר (נראה לי שבפרנטאל יש כמות קטנה יותר של חומצה פולית לעומת הכדור של חומצה פולית עצמו).

האם זה הגיוני?

תודה מראש,

בברכה,
    לאון

לקביעת תור
    סגירה
    וטמינים

הוספת תגובה

• וטמינים - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    27/03/2011

שלום ומזל טוב,
    בדרכ כשנוטלים פרנטל על סוגיו ההמלצה היא לקחת יותר מכדור אחד ביום (תלוי של איזה חברה...) ואז ניתן להגיע למינון הח' הפולית...
    תבדוק לפי ההוראות מה המינון הנדרש
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה על עלייה במשקל...
    גילי
    26/03/2011

שלום רב,

בת 40, שבוע 24, מבנה גוף רזה מאד, גובה 1.73 ומשקל התחלתי 56 ק"ג, היום שוקלת כבר 63 קילו. בסך הכל אוכלת מאוזן ובריא, אבל מעט יותר מאשר בדרך כלל. שאלתי - כמה משקל עולים בטרימסטר השלישי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה על עלייה במשקל...

הוספת תגובה

• עוד שאלה על עלייה במשקל... - תגובה

נועה הופ
    26/03/2011

הי גילי ומזל טוב, בטרימסטר השלישי ניתן לעלות עוד כ - 6-7 קילו , קצב עליית המשקל הוא יותר מהיר מכיוון שצמחית העובר מואצת בטרימסטר זה. חשוב לזכור שעליית המשקל תלויה בלא מעט גורמים כגון הרגלי האכילה והקלוריות שאת אוכלת ותלוייה גם בסיבות שאינן קשורות לאכילה כגון בצקות כך שהטווח לעליית משקל בטרימסטר האחרון יכול להיות אף יותר רחב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו

גילי
    29/03/2011

בשבועיים האחרונים התחלתי לשמור מעט, עדיין משתדלת לאכול בריא אבל פחות, והעלייה במשקל נבלמה. אני אמנם לא יורדת אבל כבר שבועיים במשקל יציב - זה בסדר, או שחייבים לעלות באופן רצוף?
    רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו - תגובה

נועה הופ
    29/03/2011

נכון לעכשיו זה בסדר שהעלייה נבלמה כל עוד שאת אכן מקפידה לאכול בריא לא פחות מ- 1800 קלוריות, יש לך עוד כחודשיים לעבור שהם השבועות בהם העובר מאיץ מאוד את קצב צמיחתו ולכן סביר להניח שעוד תעלי במשקל אך אם תשמרי זה לא יעלה באופן דרסטי (בהנחה כמובן שאת בוקדת שאין בצקות )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ראשון שבוע 7
    ס.ב
    24/03/2011

היי לכולן, פעם ראשונה שלי פה :)
    אני בהריון ראשון, שבוע 7, סובלת מבחילות נוראיות ויותר מהכל מטרידה אותי המחשבה על עלייה במשקל. אני לא יודעת כל כך מה לאכול ובאיזו תדירות על מנת באמת לא לפגוע בעובר ולשמור על עצמי. התזונה שלי בדרך כלל מבולגנת.
    התחלתי את ההריון 55 קילו. אחרי שעליתי 3-4 קילו בשנה האחרונה.
    ואני פשוט כל היום מוטרדת מהמחשבה שאני לא יצליח לחזור לעצמי.
    אני מרגישה כבר עכשיו עם 3-4 קילו שעליתי לאחרונה רע מאוד, ורוצה לרדת לפחות 2 קילו על מנת להרגיש טוב עם עצמי. אני רוצה לעשות את זה בצורה מבוקרת ולא לפגוע בעצמי או בעובר.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ראשון שבוע 7

הוספת תגובה

• הריון ראשון שבוע 7 - תגובה

נועה הופ
    26/03/2011

שלום, אני מאוד מבינה את פחדייך ואת החשש לעלות במשקל ולא לחזור לגיזרה אחרי ההריון במיוחד שהתחלת את ההריון יותר ממה שאת רגילה לשקול. על מנת לשמור על עוברך ולדאוג להתפתחותו התקינה דווקא חשוב מאוד לאכול בריא וטוב ורצוי לא לרדת במשקל בטרימסטר הראשון (אלא אם כן זה בלתי נמנע בגלל הקאות וכו'. )כמובן שאין ללכת לקיצוניות ולאכול מה שרוצים וכמה שרוצים ... אך חשוב לאכול בריא ומגוון לשלב ירקות, פירות מזונות מלאים, בשרים ודגים, מוצרי חלב, ושומנים בריאים על מנת שהעובר יקבל את המיטב להיתפתחותו. אם יש לך חשש לעלות באופן מוגזם במשקל בהריון אל תהססי לפנות לדיאטנית על מנת שתרכיב לך תפריט מאוזן מבחינה קלורית וגם מבחינה תזונתית. וגם אף לעשות מס' מפגשי מעקב על מנת לראות כיצד את מתמודדת. אשמח לייעץ במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    עדי
    23/03/2011

האם בהריון ניתן לשתות מים בטעמים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    23/03/2011

כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוסטביף
    איריס
    21/03/2011

אני ממש בתחילת ההריון. עדיין לא ממש מודעת מה מותר ומה אסור.
    הערב אכלתי כמות לא קטנה של רוסטביף, ופתאום עכשו חשבתי שאולי זה ממש אסור.
    האם הרסתי הכל?
    האם זה איום ונורא?

לקביעת תור
    סגירה
    רוסטביף

הוספת תגובה

• רוסטביף - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    23/03/2011

מדהים שרגשות האשמה שלנו מתחילים כבר בתחילת ההריון !
    לא נראה לי שיש מה לדאוג מהרוסטביף בשלב הזה.
    בהמשך מומלץ להמנע ממזון נא (ביצים,בשר,דגים וכד)
    בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצים לא מבושלות
    אני
    20/03/2011

שלום רב,
    אני מודעת למאכלים שכדאי להימנע מאכילתם בזמן ההריון,
    אני בשבוע 12 והשבוע יצא לי בטעות לאכול עוגה עם קרם שוקולד עם ביצים לא מבושלות... אני משתדלת מאד להקפיד ודואגת לגבי זה.
    האם זה באמת כה נורא אם בטעות ובאופן חד פעמי יוצא שאוכלים מהמאכלים שכדאי להימנע? או האם הסיכון הוא שאוכלים אותם באופן קבוע בזמן ההריון?

תודה רבה,
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    ביצים לא מבושלות

הוספת תגובה

• ביצים לא מבושלות - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    20/03/2011

הסיכון באכילת מאכלים לא מבושלים הוא בחיידקים פתוגנים שעלולים להמצא בהם, אבל זה לא אומר שספציפית בעוגה שאכלת היו כאלה שהשפיעו על ההריון.
    אינני יכולה להגיד בוודאות שהכל בסדר, אבל אני מאמינה שהכל תקין וזה לא מה שישפיע על ההריון, המשיכי לשמור, אכלי מאוזן, ואל תדאגי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילה סלמון, סרדינים- מותר?
    willbe
    20/03/2011

שלום,
    * באיזו תדירות במהלך השבוע מותר לאכול פילה סלמון (קפוא) וסרדינים מקופסת שימורים?
    * מהי המנה המומלצת לארוחה (סרדינים בא. בוקר כחלבון; סלמון- בארוחה עיקרית)?
    * האם מותר לאכול פירות ים שעברו בישול (שרימפס, קלמרי)?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פילה סלמון, סרדינים- מותר?

הוספת תגובה

• פילה סלמון, סרדינים- מותר? - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    20/03/2011

כעקרון, מומלץ לאכול דגים עד 3 פעמים בשבוע
    מבחינת מנה מומלצת - מה שבא לך - גווני
    אין בעיה לאכול את המאכלים הללו מבושלים ולא נאים (גם את הדג)
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה-

willbe
    21/03/2011

* האם מותר לאכול פסטרמה ונקניקים (לפחות הדלי שומן)?
    * האם מותר לאכול דג מלוח (הוא בעצם נא..)?
    * גבינות לא בשלות כמו קמבבר, ברי וכד' אסור כי אינן מפוסטרות, נכון?
    האם קיימות כאלה מפוסטרות?
    * גבינת עיזים גם אסור?

תודה רבה על האינפו'!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה- - תגובה

נועה הופ
    21/03/2011

פסטרמה ונקניקים - רצוי שלא. ניתן לאכול אם כן עוברים תהליך של חימום כלשהו,
    כנ"ל גם דג מלוח.
    הגבינות מהן מומלץ להימנע בהריון הן גבינות ברי, קממבר, וגבינות כחולות כגון רוקפור,גורגונזולה שעליהן יש עובש וגבינות הנעשות באופן ביתי ולא במחלבה מוכרת וגדולה מכיוון ששם לא ידוע האם הגבינה עוברת פיסטור או לא.
    באופן עקרוני במידה ואת אוכלת גבינה (גם עיזים) של מחלבה מוכרת רוב הסיכויים שהגבינה עברה פיסטור אבל את צריכה לבדוק על גבי המוצר בד"כ ברכיבי המוצר מציינים אם הגבינה הוכנה מחלב מפוסטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    דנה
    19/03/2011

האם אותם איסורים שחלים בהריון כמו: בשר נא, פסטרמה, סושי, ביצה רכה וכו', קיימים גם אחרי הלידה אם מניקים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    20/03/2011

לא, איסורים אלה לא חלים על מניקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה