מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תה אורגני שמכיל גם ליקוריץשירי18/03/2011
שלום,
רציתי לשאול אם מותר לי לשתות מידי פעם תה שמכיל שורש ג'ינג'ר, גי'נג'ר סיני, ליקוריץ, שורש כורכום ותמצית ג'ינג'ר.
אני מבינה שעם ג'ינג'ר וכורכום אין בעיה אך קראתי שלא מומלץ לצרוך ליקוריץ בהריון, השאלה היא הם חל איסור גם על כמויות קטנות מאוד ולא כל יום (מדובר בשקית תה שמשקלה, כולל כל הצמחים הוא 1.8 גר').
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה אורגני שמכיל גם ליקוריץ - תגובה
נועה הופ18/03/2011כל נושא הצמחים והשפעתם בהריון ובאופן כללי על הגוף הוא גדול ולא תמיד יש ידע על כל הצמחים והשפעתם. יתכן וליקוריץ אינו מומלץ בהריון אך מומלץ לשאול בפורום המתמחה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןשיר16/03/2011
מספר שאלות:
1.האם שתיית כוס קולה ביום בהריון יכולה להוות נזק?
2.האם יש נכון באמירה לגבי אכילת בוטנים בהריון שעלול לגרום להתפתחות אלרגיה בתינוק?
3.לא אוהבת מים בכלל - מה המינימום שאני חייבת לשתות ביום(שבוע10)?
4. אוהבת מאוד גבינה צהובה - האם יש עם זה בעיה?(יכולה לאכול 5 פרוסות ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון - תגובה
נועה הופ18/03/2011בקולה יש הרבה סוכר (כוס מכילה כ- 4-5 כפיות סוכר = 90 קלוריות ) וגם יש במשקה קפאין. לכן לא מומלץ להפריז בשתיית קולה בהריון ובכלל.
לגבי הבוטנים זה נכון רק אם יש היסטוריה של אלרגיות במשפחה שידועות לבוטנים.
ההמלצה היא כ- 2 ליטר ביום (10 כוסות מים ביום )
גבינה צהובה היא מאוד שמנה אך גם יש בה יתרון כי היא מכילה הרבה סידן. זה לא מזיק לאכול 5 פרוסות ליום אם כי יש בזה לא מעט קלוריות כי אחוזי השומן של הגבינה גבוהים. ניתן לאכול גם גבינה צהובה לייט9%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון15/03/2011
הי, רציתי לדעת מהן ההמלצות לאכילת בשרים ודגים בזמן ההיריון?? איזה סוגים? וגם מה בהחלט לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
קרן גרינבלט רגב16/03/2011דגים מומלץ עד 3 פעמים בשבוע.
מבחינת בשרים , עופות ודגים אין בעיה לאכול הכל רק שיהיה מבושל עד הסוף ולא נא.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מקרה כדאי לאכול בריא..
דורית16/03/2011תמיד כדאי לאכול בריא ובמיוחד בזמן הריון.
אני הייתי שמה דגש על אכילת ירקות מזינים שלא רוססו (אורגניים למשל) ועוף שגדל בתנאי מחיה ראויים וככה נמנעות מחלות (כמו טבע עוף למשל).
לדעתי, תמיד צריך לשים דגש על הבריאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פרנטל מולטי ויטמיןנורית שמשי14/03/2011
הי, אני מעוניינת לשאול לגבי פרנטל מולטי ויטמין-מינרל לנשים הרות ומניקות Multi Vitamin Prenatal האם כדאי לקחת? קיבלתי המלצות על המוצר, אני רוצה לדעת שאני לוקחת מוצר טוב, מה דעתכן? אשמח לעצה מהמנוסות שבכן, תודה!!
(-:
אגב נדמה לי שמדובר במוצר של סולגאר - שמעתי עליו אבל לא בטוחה.. לכן מבררת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פרנטל מולטי ויטמין - תגובה
רויטל בן שושן15/03/2011נורית שלום,
פרנטל הוא אכן מולטי ויטמין לנשים בהריון ומניקות. ישנם כמה מוצרים של כמה חברות היום וכולם פחות או יותר דומים ועומדים בקריטריונים לנשים בהריון כך שאת יכולה לבחור באחת מהן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל שבוע 23+4עדי14/03/2011
שלום.
זהו הריון ראשון שלי עם בן.
גובהי 1.63 והתחלתי את ההריון במשקל של 57.5.
מבנה הגוף שלי רזה בדרך כלל.
כעת אני כבר שוקלת 65 וממש בוכה על כך.
המשקל נראה בעיקר באזור הבטן (מעט ישבן ומעט מותניים) ועל פניו לא רואים
כביכול שהשמנתי מלבד הבטן שגדלה..
אני אוכלת די נכון. לא תמיד , יש נטיה למתוקים ובריחות קטנות אבל לא משהו שלא היה בעבר לפני ההריון...
חשוב לציין כי אני צמחונית.
אני ממש לא אוכלת בשביל שניים ועדין..עליה של כמעט 8 ק"ג בשבוע הזה קצת מדאיגה אותי. חשבתי שאני אסיים את ההריון עם איזה 14 ק"ג ופתאום אני מגלה שאני ממש רחוקה מזה והחודשים הקריטים של העליה עדין לפני.
יש הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל שבוע 23+4 - תגובה
רויטל בן שושן15/03/2011עדי שלום,
התחלת את ההריון במשקל תקין ועד כה עלית מעט מעל להמלצות. אין ספק שהגוף משתנה בהריון והעלייה במשקל הוא חלק מהעניין. קצב העלייה המומלץ עבורך הוא כ400 גר' לשבוע ובסך הכל בהריון בין 11.5-16 ק"ג. אם את מוטרדת מכך ממליצה לך להתייעץ עם דיאטניתלגבי התפריט היומי שלך ולראות מה ניתן לשנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותשרון14/03/2011
שלום,
נועה וקרן - המון תודה על התשובה לשאלה הקודמת שלי.
שאלה - הבנתי שזה לא מומלץ לקחת כדורי פרנאטל עם מוצרי חלב. אשמח לדעת מה טווח הזמנים הנכון בין אכילת מוצרי חלב לבין לקיחת הכדור (כיוון שבערב אני בד"כ אוכלת חלבי וזה גם הזמן שאני לוקחת את הכדור...).
שאלה נוספת - מהם התסמינים לטחורים פנימיים ו/או לעצירות? אני משתדלת לאכול 2 פירות במהלך היום אבל אשמח לדעת אילו מאכלים מכילים דגנים מלאים או קטניות (הקושי שלי הוא שאני לא חובבת ירקות).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
רויטל בן שושן15/03/2011שרון שלום,
לשאלותייך, שעה לפני ואחרי הארוחה מספיקה בין הפרנטל והברזל למוצרי חלב
עצירות מתבטאת ביציאות קשות ובתדירות נמוכה מאחת ל72 שעות. בהריון יש יותר נטיה לעצירויות ולאי נוחות ביציאות אך שילוב של תזונה עשירה בסיבים תזונתיים שהמצאים בדגנים מלאים (לחם/ אורז/ פסטה מלאים/ דגני בוקר וכ'), קטניות פירות וירקות ובשילוב של הרבה הרבה מיים יכולה לעזור. השתדלי לאכול את הירקות שאת כן יותר אוהבת אם בצורה הטרייה או המוקפצת/ מבושלת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנופר13/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע ה- 9 להריוני הראשון.
לפני ההיריון הייתי במשקל תקין אך עקב תקופת המבחנים וחוסר הגעה לחדר הכושר
חלה עלייה הדרגתית. אנני יודעת כמה העליתי אך בבדיקה הראשונה אצל האחות לפי כשבוע נשקלתי עם בגדים באמצע היום והמשקל שהתקבל הוא 80 ק"ג אני מורידה לפחות 1.5 ק"ג
כך שאני משערת שהמשקל הנכון הוא 78.5 ק"ג.
חייבת לציין שהגובה שלי הוא 1.60 - אין לי ספק שאני חורגת מהמשקל הבריא.
אני אוכלת מסודר לגמרי ומשתדלת לעשות לפחות 3 פעמים הליכה או הגעה לחדר כושר.
אני שותה כמויות גדולות של מים (לא שותה קפה, מוגז)
בוקר: כריך עם גבינה ועגבניה
ביניים: פרי
צהרים: סלט גדול / ארוחה חמה (עוף+פחמימה- משתנה)
ביניים: פרי
ערב: משתנה: חביתה+ירקות /מרק/כריך
לפעמים יש לי חשקים לאכול גלידה, או נס קפה אך לעתים רחוקות מאוד
שאלתי היא מה עוד אני יכולה לעשות על מנת למנוע עלייה גדולה בזמן ההיריון?
האחות אמרה לי שמותר לי להעלות עד 15 ק"ג - אין מצב שאני מגיעה למשקל של 95 ק"ג בסוף ההיריון...
אשמח לעיצה/עזרה - אלפי תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
נועה הופ14/03/2011עלייה של 15 קילו היא אכן עלייה גדולה בהתאם לBMI (מעל 30 ) שהתחלת את ההריון. ההמלצה לעליית משקל היא עד 9 קילו. אם את אוכלת מסודר כפי שאת עושה כיום וממעטת באכילת מתוקים, חטיפים, שתייה מתוקה, בצקים לא בריאים, אוכלת ארוחת מסודרות כפי שאת עושה היום, את בכיוון הנכון. המטרה היא לאכול 3 ארוחות מסודרות ביום ועוד ארוחות ביניים קטנות כגון פרי, חטיף קטן עד 80-100 קלוריות, יוגורט. מומלץ לא לאכול פחות מ- 1800 קלוריות ליום.
ממליצה לך שמאוד כדאי לך להיפגש עם דיאטנית באופן אישי למס' מעקבים על מנת לבנות תפריט בריא ומתאים קלורית לצרכייך ואף לעקוב מס' פעמים לראות את קצב העלייה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קטן
נופר11/04/2011נועה בוקר טוב,
רק רציתי לעדכן אותך במשהו קטן הייתי היום במעקב אחיות שמתבצע אחת לחודש
ומסתבר לשמחתי הרבה שעליתי רק 300 גר'.. האם זה הגיוני?
אני עכשיו בשבוע ה- 13.
שאלתי עכשיו היא בנוגע לחג הפסח המתקרב ובא..
איך אני שומרת על כך שלא תהיה עלייה גדולה? מה הכמות הבריאה והנורמלית
לאכול מצות.. (אני אישית אוכלת רק בבוקר מצה עם שוקולד)
כמה מותר לאכול ביצים ותפוח אדמה?
ושאלה אחרונה כמה מותר להעלות בשליש השני של ההריון?
ממתינה לתשובתך.. תדה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קטן - תגובה
נועה הופ11/04/2011הי נופר,
אני שמחה עבורך שלא עלית הרבה במשקל.
בפסח פשוט צריך לדעת את ההחלפות והקלוריות של כל דבר, מצה = 2 פרוסות לחם = 180 קלוריות. ביצה = 80 קלוריות, תפו"א קטן = 80 קלוריות. פשוט צריך להיות במודעות של מה את מכניסה לפה וכמה. לגבי עלייה לאורך ההריון עיקר העלייה מתרחשת בטרימסטר האחרון. אם תתחילה לעלות בקצב של 0.3 - 0.4 גרם לשבוע עד סוף ההריון תגיע בערך ל- 9 קילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה אדומה מסלקבלה09/03/2011
שלום מצטערת על נושא ההודעה, אך אולי תוכלו להרגיע אותי (אני בהריון חודש 7 עם טחורים..כמה זמן לוקח לסלק לצאת ממערכת העיכול?
אני כבר 3 ימים לאחר אכילת הסלק עם צואה אדומה שאף צובעת לעיתים את השתן.
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה אדומה מסלק - תגובה
נועה הופ09/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןאני07/03/2011
שלום,
אני בשבוע 10 + 4. מתחילת ההריון יש לי בחילות מאוד קשות (ללא הקאות).
כתוצאה מכך התזונה שלי מאוד לקויה: אינני אוכלת ארוחות סדירות, אינני אוכלת בשר (הסלידה מבשר היתה קיימת עוד לפני ההריון) ובכלל התזונה שלי די דלה בכמות ובאיכות (הפכתי לבררנית במאכלים). גם השתיה מושפעת מהבחילות. אני שותה בערך ליטר ביום. אציין כי אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג, ברזל עדין ולאחרונה גם B12.
האם יש סיבה לחשוש לשלום העובר או להתפתחותו התקינה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב07/03/2011לעיתים באמת תחילת הריון מאופין בבחילות קשות שלאו דווקא מלוות בהקאות.
קודם כל, להרגיעך, לרוב התקופה הזאת עוברת לקראת השליש השני.
לעיתים כדי למנוע בחילות כאלה מומלץ לאכול לעיתים תכופות משהו קטן החל מהבוקר כשאת מתעוררת. בדכ מזונות יבשים עוזרים (קרקרים, בייגלה, בייגל וכד), מזונות קרים (קרטיבים למשל), המנעות ממזונות בעלי ריח חריף. נסי בכל זאת להשתדל לשתות - אם לא מים נסי סודה או להוסיף מעט תרכיז בשלב הזה.
ג'ינג'ר אשר נמכר כתוסף או במזון יכול לעזור לבחילות, כמו כן, במידה ואת ממש מתקשה לאכול התייעצי עם הרופא לגבי תוספת ויטמין B6
כשיעברו הבחילות (וקרוב לוודאי שיעברו!) חיזרי לאכול בתבונה מכל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים ולא יהיה חשש מפגיעה בעובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות נוראיות ! כל היום !אמאמי06/03/2011
שלום לכולן !
פעם ראשונה שלי פה - נעים להכיר.
אני בתחילת תחילתו של הריון שני ( שבוע 6 + 4 ימים ). סובלת כבר שבוע וחצי מבחילות נוראיות !!! מהרגע אני פותחת את העיניים ועד לשעת השינה. לא מצליחה בכלל להקיא. וכל מה שניסיתי עד עכשיו, לא עוזר ! ( לימון, קרטיבים, קרקרים מלוחים, לעיסת קרח , תה עם ג'ינג'ר ). אני מאוד מאוד מאוד לא רוצה להגיע לעזרה תרופתית. אבל נראה שאין מנוס...
אני בקושי מתפקדת מכל הסיפור הזה. ויש לי בן 2.5 בבית שלא מבין למה אני כזו מסמורטטת.
בבקשה - יש המלצות ? איישם בשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות נוראיות ! כל היום ! - תגובה
רויטל בן שושן07/03/2011שלום לך,
בחילותץ הן החלק הבאמת לא נעים של תחילת ההריון וכמו שאת מתארת אפשר לנסות להקל על ההרגשה אך לא ממש להעלים אותה. בדרך כלל הבחילות עוברות עד לשבוע 14 לערך ועד אז את יכולה להמשיך לנסות לאכול מאכלים יבשים ולהמנע ממאכלים עם טעמים חזקים מידי, קפאין, שוקולד, מאכלים שומניים, משקאות מוגזים, ריחות לא נעימים וכל מה שלא עושה לך טוב. רצוי לאכול ארוחות קטנות כל שעתיים (גם חוסר אכילה גורמת לבחילות) ולהפריד מהשתייה. ישנם תוספים שאין לך מה לחשוש מהם על בסיס ג'ינג'ר וויטמיני B שאני יודעת שיכולים להקל. אם את מאוד סובלת ממליצה לך כן להתייעץ עם הרופא שלך.
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל שבוע 21+5עדי04/03/2011
שלום,
אני בהריון ראשון. שבוע 21+4 לפי המחזור ולפי רופאת הנשים אני בשבוע 22+1 (גודל העובר בבדיקות)
התחלתי במשקל 57.5 שבשבילי הוא גם כך משקל עודף של 2- 2.5 ק"ג ולא ממש התרגשתי מזה...
כעת אני שוקלת 64.3 כלומר עליה של 6.8 ק"ג.
אני צמחונית ואוכלת די בריא. בהריון לא סבלתי מבחילות והקאות ובשליש הראשון אובדן משפחתי גרם לי להיות במקום רגשי מאוד רגיש ולאכול הרבה יותר ג'אנק ממה שאני אוכלת אי פעם.
תמיד אהבתי מתוק וברגיל אצלי אני אוכלת חטיף מתוק פעם ביומיים שלושה..דבר שלא השתנה בהריון ולפעמים אפילו עלה. אני מודעת לעניין ומנסה להפחית במתוקים.
בכל מקרה, רציתי לדעת האם העליה במשקל תקינה?
על פי כל הגרפים שברשת נראה שאני הרבה מעבר למה שאני אמורה להיות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בלי בגדים קצת שונה
עדי06/03/2011עליתי היום על המשקל ללא בגדים ואני שוקלת 63.9
לא ידעתי שההבדל כל כך משמעותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל שבוע 21+5 - תגובה
רויטל בן שושן07/03/2011יערה שלום,
העלייה שלך במשקל היא אכן מעל להמלצות למרות שלא ציינת את גבהך. כמו שזה נראה את מודעת לתזונה שלך ולכן צריכה רק לתת מקום ליותר אוכל מאשר ג'אנק במיוחד בגלל היותך צמחונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל- הריון תאומיםהריון תאומים03/03/2011
גובה 1.80 משקל התחלתי 78(לא סופרת עוד את הק"ג בודדים של הנוזלים שלא ירדו עקב גירי יתר מטיפולים)
שבוע 20 - שוקלת 90ק"ג.
אני חייבת לציין שאני אוכלת אבל ממש לא בכמויות - עיקר הבעיה היא הנשנושים הקטנים במהלך היום |(2 בפלים / גלידה / קורנפלקס) וזה ע"מ להפיג את תחושת הרעב בין הארוחות.
אני מודעת לכך שיש חשיבות ממש גדולה לעלייה במשקל עד שבוע זה והנ"ל משפיע על התפתחות תקינה של העוברים. ואני יודעת שטווח העליה היא בין 18-25 ק"ג בהריון תאומים
אבל.... אני ממש מודאגת מהעלייה במשקל! הקצב נראה לי מהיר מאוד ומפחדת לעלות יותר מהמקסימום של הטווח
אני מרגישה שגדלתי - החזה שלי עלה ב2 מידות והתרחבתי כמובן באגן ובירכיים.
הפנים והידיים נשארו רזות (מה שמפתיע)
אשמח לדעה ועצה מה אפשר לעשות כדי לעצור את העלייה במשקל ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל- הריון תאומים - תגובה
נועה הופ05/03/2011הי שלום ומזל טוב, אני חושבת שממש כדאי לך ללכת להכוונה אישית אצל דיאטנית על מנת לבנות תפריט מתאים ועל מנת לעשות ליווי לצורך בקרת העליית משקל. הריון תאומים נחשב להריון עם יותר סיכון ולכן את חייבת להקפיד לא לעלות באופן קיצוני במשקל.
אם תרצי אשמח לייעץ ולעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה צריך לאכול בהיריוןשרון02/03/2011
שלום,
אני בהיריון שבוע 19.
אני בחורה רזה ומאז ומתמיד אכלתי מעט יחסית, לא אהבתי יותר מדי שוקולד או ממתקים.
לאחרונה אני מרגישה שאני אוכלת יותר ממה שהייתי רגילה לפני ההיריון - בעיקר יש לי חשק להרבה מתוק...
אני באמת לא יודעת לחשב קלוריות כך שאשמח לקבל תשובה האם מה שאני אוכלת סביר או שאני צריכה להפחית:
סדר היום שלי לרוב הוא:
- תה בבוקר.
- ארוחת בוקר קלה של שתי פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה בשעה 10 (הוספתי לתפריט לאחרונה).
- ארוחת צהריים (לרוב מנת עוף עם תוספת, או פסטה, או סנדביץ).
- פרי אחה"צ (גם הוספתי לתפריט לאחרונה).
- ארוחת ערב (לרוב סלט עם לחם, או פסטה, או ביצה עם תוספות)
- אני משתדלת שלא, אבל לרוב אני מנשנשת במהלך היום כמה עוגיות עם שוקולד...
אציין שאני מרגישה שהמנה שאני אוכלת לארוחת צהריים וערב גדלה.
ושאלה כללית יותר - האם באמת בהיריון צריך לאכול יותר?
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי להוסיף..
שרון02/03/2011שכחתי להוסיף שלפני ההיריון שקלתי 42 והיום (בשבוע 19) אני שוקלת 45.
אני גם מקפידה על שתייה מרובה במהלך היום - ליטר וחצי ואני עושה ספורט באופן קבוע.
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף..
שרון02/03/2011שכחתי להוסיף שלפני ההיריון שקלתי 42 והיום (בשבוע 19) אני שוקלת 45.
אני גם מקפידה על שתייה מרובה במהלך היום - ליטר וחצי ואני עושה ספורט באופן קבוע.
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף.. - תגובה
נועה הופ09/03/2011כפי שקראת את תשובה מקודם. העלייה נמוכה מטווח התקין. ולכן ככל הנראה את לא אוכלת מספיק. מומלץ לפנות לדיאטנית לצורך הכוונה וייעוץ על תפריט נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה צריך לאכול בהיריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב07/03/2011העליה שלך במשקל עד כה נשמעת לי על הגבול התחתון, לפי תאורך את עצמך.
נשמע לי שאת לא אוכלת מספיק, אם כי נראה מאוזן
מציעה להוסיף שקדים, אגוזים, אבוקדו למנות הבינים שלך
כמו כן, הוסיפי עוד מוצרי חלב כגון יוגורטים, מעדנים וכד
מציעה בנוסף לפנות לדיאטנית למעקב
בהצלחה ושמרי על עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה צריך לאכול בהיריון - תגובה
נועה הופ09/03/2011שרון שלום, זה טוב שאת מצליחה לדבוק בסדר יום תזונתי ולוותר על המתוק וזה בסדר גמור שכמויות האוכל עלו. בהריון צריך לאכול מינימום 1800 קלוריות. קשה לי להעריך קלוריות מכיוון שאין תיאור של כמויות. המבחן שלך לזה אם את אוכלת בסדר מבחינה קלורית הוא כמה עלית במשקל עד כה וכמה את עולה כל שבוע. אם בטווח ה 5-7 קילו אז העלייה תקינה לשבוע שאת נמצאת כיום. הערות על הרגלי האכילה שלך הקפידי על אכילה של 3 מוצרי חלב ביום ועל שומן בריא בתפריט כגון אבוקדו, טחינה, אגוזים, שמן זית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאור28/02/2011
שבוע 25, 1. נוטלת פרנטל שיש בו 1 מ"ג ח.פולית. לפני שבועים בעקבות אנמיה התחלתי ליטול פריפול שיש בו גם 400 מק"ג ח. פולית, והחל מהשבוע התחלתי גם אומגה 3 מותאמת להריון שיש בה גם 400 מק"ג חומצה פולית. האם יש סכנה בעודף חומצה פולית?
2. כבר כבר שנה בידיוק נוטלת את הפרנטל שיש בו 1500 IU ו-1500 IU בטא קרוטן. האם יש גם סיכון ביותר מידי ויטמין A?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
נועה הופ01/03/2011לא מומלץ לעבור את ה- 1 מ"ג חומצה פולית ליום ולכן מומלץ לקנות כדורים נוספים ללא חומצה פולית בגלל שיש לך מספיק בפרנטל. מינון הויטמין A והבטא קרוטן שיש בפרנטל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל ותזונה לא בריאהיעל28/02/2011
הי,
אני בשבוע 14 הריון שני ועליתי מתחילת ההריון בערך חצי קילו (שוקלת 55) גובה 1.70.
האם זה נורמלי? חוץ מזה שאני מרגישה שהתזונה שלי מאוד לא בריאה. ירקות כמעט שאני לא אוכלת בגלל בחילות וכל הזמן רק פחמימות כי שמתי לב שזה עוזר לבחילות. האם התינוק מקבל את כל מה שצריך להתפתחותו מהמאגרים שיש לי בגוף או שהוא מקבל את הג'אנק שאני אוכלת?
בנוסף, ערכי הכולסטרול שלי בבדיקה האחרונה עמדו על 190. כשה-LDH עמד על 630. האם זה מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל ותזונה לא בריאה - תגובה
נועה הופ01/03/2011עלייה תקינה בהריון נחשבת לעלייה של כ- 400 גרם החל משבוע 12, בגלל שעלית עד כה רק חצי קילו יש צורך להמשיך ולעקוב אחרי העלייה. במידה ואת לא ממשיכה לעלות הסיבה היא שאת פשוט לא אוכלת מספיק. תקפת הבחילות גורמת להרבה נשים להיות סלקטיביות לגבי המזונות שהן אוכלות ולרוב לא לאכול ירקות ולהעדיף את הפחמימות. הישדלי אם את מעדיפה לוותר על הירקות אז לאכול יותר פירות אשר גם בהם יש ויטמינים ומינראלים פשוט בניגוד לירקות יש בהם יותר סוכר. לגבי האם העובר מקבל את מה שהוא צריך להיתפתחותו , שאלה זו תלויה בהרבה מאוד גורמים. אך בראש ובראשונה את צריכה להבין שאת הספק הבלעדי לחומרי התזונה שעוברים לתינוקך ולכן אם את תאכלי כל היום רק אוכל לא מזין ולא תקבלי מהמזון שאת אוכלת ויטמינים ומינראלים חשובים הגוף יפתח חוסר ומן הסתם גם לא יהיה לעובר. קורה שבתקופות מסוימות הגוף דוחה מזונות מסויימים וזה לגיטימי, בתקופה הזאת הקפידי לקחת את המולטיויטמין של ההריון כדי להיות שקטה. אם סגנון האכילה של העדפת פחמימות וג'אנק הוא משהו שהיה עוד לפני ההריון וזהו סגנון האכילה שלך אז זו בעייה יותר חמורה שכן אז הגוף חשוף להרבה יותר חסרים תזונתיים.
מומלץ מאוד ללכת לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט מתאים לתקופת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)