פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקת תאומים
    אמא לתאומים
    06/09/2008

ילדתי לפני שבוע וחצי תאומים. אחד הצלחתי להניק + תוספת פורמולה. נולד במשקל 2300 שבוע 37. שאלותי הן: מהי הסיבה שהתאום היונק בהנקות האחרונות בוכה ומסרב לתפוס את הפיטמה כמקודם?? למרות שהצליח יפה. האם יש עדיין סיכוי שאצליח באמצעות יועצת הנקה להניק את התאום הלא יונק? (בינתיים לפני כל האכלה ואחריה אני מקרבת אותו אל הפיטמות למרות שאינו מוכן לתפוס בהן). הייתי מאוד רוצה להניק את שניהם בהצלחה. קצת מתוסכלת מהעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקת תאומים

הוספת תגובה

• תשובה לאמא של תאומים

ג'ניס זאוסמר
    06/09/2008

שלום רב,
    אני חושבת שמאוד כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה כי יש כמובן סיכוי שצתליחי וגם כדי שלא תהיה לך הרגשה של פספוס כאשר יהיה מאוחר מדי.
    כנראה שהתאומים פשוט לא יודעים לינוק או יותר נכון התרגלו לבקבוק, לפטמה ולזרם המהיר שיוצא מהפטמה של הבקבוק.
    חשוב מאוד להתחיל לשאוב כל 3 שעות עם מכשיר חשמלי עם מנוע חזק - מדלה/ספקטרה מיד שרה.
    בינתיים הם צריכים להתידד עם הציצי ולדעתי עזרה מקצועית נחוצה לך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מרובה
    שני
    05/09/2008

יכול להיות שאני מניקה יותר מדי? כשאני מתסכלת על תינוקי אני רואה שיש לו כבר סנטר כפול ואני פוחדת שהוא יהיה שמנמן. יש לו ראש גדול למרות שבגוף הוא רזה. מה דעתך? הוא רוצה לינוק כל הזמן אפילו כל שעתיים

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה מרובה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    06/09/2008

היי שני,
    אין מצב כזה של יותר מדי חלב אם.
    המראה של תינוקך והתפתחותו מתאימים ליונקים ואין מה לדאוג.
    על תקשיבי לאלה האומרים להניק אותו פחות.
    זה הנורמה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בזמן שלשולים
    ענת
    05/09/2008

ביתי בת 4 חודשים ואני מניקה. כרגע אני סובלת מוירוס של שלשולים. האם קיימת סכנת העברת הוירוס לביתי בהנקה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בזמן שלשולים

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ג'ניס זאוסמר
    05/09/2008

היי ענת,
    את לא יכולה להעביר את הוירוס באמצעות ההנקה - תמשיכי להניק ,כך את גם מעבירה את הנוגדנים שגופך מייצרת כנגד הוירוסים גם לתינוקך.
    תשמרי על היגיינה אישית - במיוחד רחצת ידיים לפני כל מגע עם תינוקך.
    תרגישי אוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי הבטן והגזים אצל התזונת האם
    כנרת
    03/09/2008

שלום רב ברצוני לשאול על הקשר בין תזונת האם לכאבי בטן וגזים אצל התינוקות היונקים. אני שומעת מכל מיני מקורות על כל מיני מוצרים שאסור או כדאי לאכול בראשית ההנקה ותקופת הגזים. למשל אסור לאכול דברים שעושים גזים: כרוב, כרובית, חומוס, מלפפון, דברים שיש בהם חומציות או מרירות: עגבניה, פלפל, דברים חריפים: רטבים למיניהם, אוכל מתובל, שום, מוצרי חלב שהם קשים לעיכול. כדאי לשתות תה קמומיל ותה ינסון, לאכול דייסות: שיבולת שועל וקוסמת. בסופו של דבר זה נראה שלא נשארות לנו הרבה אפשרויות ומצד שני האם יש עוד דברים שכדאי להוסיף לרשימה? משהו בסגנון "דיאטה לאם המניקה"? האם קיים דבר כזה? אני בטוחה שאני לא הראשונה שבאה עם השאלה הזאת. תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    04/09/2008

היי כנרת,
    אין שום מחקר שמוכיח שיש קשר כלשהו בין "גזים של תינוקות" ותזונת האם.
    אף אחד גם לא יודע מה זו התופעה הזאת שקוראים לה גזים .
    מה ידוע? זה עובר סביב 3 חודשים עם משנים דיאטה או לא. תינוקות ממשיכים גם לאחר מכן להוציא גזים וכנראה שכל זה קשור לחוסר בשלות של תינוק - כמעט כל תינוק.
    ולכן אני לא ממליצה על שום שינוי או הגבלה בדיאטה. הרבה מגע ישיר , תנועתיות , ניעוע, עתיפה עם שמיכה והשמעת קולות מונוטוניות.
    חבל על רשימות ועל הגבלות - תניקי בכיף ותאכלי הכל במידה ובתבונה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים והנקה- דחוף
    ליהי
    03/09/2008

שלום רב ותודה מראש יש לי תאומים בני חודש שיונקים חלקי ומקבלים תמ"ל בעקבות בעית מיעוט חלב חריפה היו לי הרבה בעיות בהנקה ונעזרתי ביועצת הנקה ואף ביקרתי במרפאת הנקה של ד"ר מירה ליבוביץ התאומים סובלים מאוד מגזים כל יום במשך שעות (מתפתלים מכאבי בטן) והדרך היחידה להרגיע אותם היא להניק אני מוצאת את עצמי מניקה אותם שעות רבות כל פעם תאום אחר כשגם תוך כדי הנקה הם סובלים מכאבי בטן.. ההנקה אינה רציפה כי הם מתפתלים, בוכים ואז רוצים להמשיך לינוק.. הדבר מתיש אותי מאוד כי אני כל היום מאכילה ולאחר הנקה עוד נותנת תמ"ל שאלותי הן 1.האם זו טעות להרגיע את התינוק ע"י הנקה? התינוק מתרגל לינוק לא רק כשהוא רעב אלא בכל פעם שיש לו גזים.. ואני מוצאת את עצמי מניקה רוב הזמן בכל פעם להרגיע תאום אחר אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים והנקה- דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לליהי

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

שלום ליהי,
    התופעה שנקראת ,בגדול,גזים מאוד נפוצה וכנראה לא יודעים ממה היא נובעת. רוב התינוקות מסוגלים להרגיע את עצמם באמצעות מציצה/הנקה ולכן הרבה אנשים מקשרים את התופעה לאוכל - לא מספיק או איכות האוכל או סוג האוכל.רוב האנשים גם מקשרים כל בכי עם צורך לאכול=רעב וזה גם לא נכון כי תינוקות בוכים מכל מיני סיבות.
    ברור שמצבך לא פשוט ואת חייבת למצוא שיטות אחרות ונוספות להרגיע את התאומים.
    אני ממליצה:
    1 - לעתוף אותם כמו פעם - תבקשי ממשהי מהימים ההם להראות לך איך. העתיפה צריכה להיות מספיק חזקה כדי לתת תחושה של בטחון אבל לא חזק מדי ולא לכל הזמן אלה רק בתקופות קשות.
    2 - תנועה ריטמית בעגלה או כל אמצעי אחר בטיחותי.
    3 - כאשר התינוק עתוף תחזיקי אותו על צידו או על בטנו ותנעני אותו כאשר את משמיעה שששששששששששש די חזק.
    4 - תמצאי לך עזרה לשעות הקשות של היום - אפילו עם זה עולה כסף.
    5 - רעש לבן - השמעת קולות מונוטוניות ( מייבש כביסה, שואב אבק....
    תלמדי מסג' תינוקות - אומרים שזה גם עוזר מאוד.
    השיטות הללו עוזרות מאוד - והעיקר שתדעי, זה עובר כאשר התינוקות מגיעים ו3 חודשים - הם פשוט לא מפותחים כמו כל התינוקות שלנו - תינוקות אנושיים נולדים כולם לפני הזמן!
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליהי
    05/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תוספת להנקה
    סיון
    03/09/2008

אני אמא לתאומים בגיל חצי שנה בינתיים אני רק מניקה אותם ללא שום תוספות ומאוד רוצה להמשיך להניק, התפתחותם יפה והחלב מספיק וכל המשפחה אומרת שאני כבר חייבת לתת תוספות כמו פרות וירקות האם אפשר עוד חודש חודשיים להסתדר בלי תוספות? ושמעתי על שיטה שמתחילים לתת לתינוקות חתיחות מאוד מאוד קטנות מכל המאכלים שאוכלים במשפחה ו99% לפי שיטה זו נשארת ההנקה שאלה שלי איך נקרא שיטה זו שאוכל ללמוד עליה יותר עמוק? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תוספת להנקה

הוספת תגובה

• תשובה לסיוון

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

היי סיון,
    כל הכבוד לך!
    מומלץ להתחיל בגיל הזה עם תוספת מאכלים אבל אם מתחילים קצת יותר מאוחר אין בעיה.
    אני ממליצה להתייעץ עם האחות טיםת חלב שלך לגבי המשך תזונת התאומים.
    בהחלט אפשר להתחיל לאט ואם הם מסתדרים עם אוכל רך אבל לא " מוש" - מה טוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בפטמות סיליקון
    כנרת
    02/09/2008

שלום רב ילדתי לפני שבוע ילדה קטנטונת (2600). האחות בתינוקיה המליצה לי לקנות פטמות סיליקון של מדלה כיוון שהפטמות שלי שטוחות. ואכן עשיתי כך ואני מצליחה להניק. ההתעסקות עם פטמות הסיליקון לא מכבידה מדי וגם פותרת את בעית הסדקים וללמד את התינוקת לקחת נכון את הפטמה (בלידה הקודמת היתה לי בעיה קשה להניק כי גם אז היתה תינוקת קטנה ואז נשברתי ועברתי לשאיבה). אבל על הקופסא כתוב לשימוש זמני בלבד. השאלות שלי: למה הכוונה בזמני? כמה זמן? האם צריך להחליף את הפטמות כל כמה זמן? האם יש בעיה לתינוק לזהות את גוף/ריח האם כאשר משתמשים בפטמות סיליקון? מתי לעבור להנקה ללא פטמות? (הייתי מעדיפה לחכות שתגדל קצת)

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בפטמות סיליקון

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

היי כנרת,
    מזל טוב!
    פטמת סיליקון לא מלמדת תינוק "לקחת נעון את הפטמה"
    מה הבעיה עם פטמות סיליקון?
    1 - הגירוי מופחת עקב מגע לא ישיר של פה התינוק עם העור של השד ולכן קיים סיכוי לחוסר יצירה
    2 - התינוק בדרך כלל לא תופס טוב עם פטמת סיליקון אך מקבל את החלב שנוזל ומתאסף בפטמה ולא מרוקן את השד - דבר אשר גם משפיע לרעה על המשך יצירת חלב.
    ולכן חשוב מאוד שהשימוש יהיה זמני ובתוספת שאיבה ומעקב צמוד של משקל התינוק כל עוד את משתמשת בפטמת סיליקון.
    אניט מאוד ממליצה לגשת לייעוץ הנקה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

כנרת
    03/09/2008

התינוקת לא עלתה מספיק במשקל בשבוע הראשון וזה מלחיץ אותי מאוד (הילדים הגדולים שלי עלו יפה מההנקה). אכן היא משאירה חלב בפטמה... נראה שהפטמות שלי כבר די "יצאו החוצה" במהלך השבוע הראשון ולכן אנסה להניק ישירות. רציתי להתיעץ בקשר להגברת יצור החלב באמצעות המשאבה (אני שואבת מוסמכת מהילדים הגדולים ויש לי משאבה של אבנט). מתי כדאי לשאוב? האם אחרי הארוחות של התינוקת? האם אפשר לקבל כאן המלצות על יועצות הנקה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    04/09/2008

היי כנרת,
    אם השאיבה היא למטרות הגברה אין זמן מסוים או יותר טוב לשאוב. אולי כדאי אחרי היניקה.
    אני מאוד לא ממליצה על השימוש במשאבה ידנית למטרות הגברת חלב - את צריכה חשמלית עם מנוע חזק - מדלה או ספקטרה מיד שרה.
    תכנסי לגוגל ליועצות הנקה מוסמכות ותמצאי שם רשימה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ
    שני
    02/09/2008

איך להרגיל תינוק בן שבועיים שיונק - לקחת מוצץ?

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

היי שני,
    אין שיטות - התינוק פשוט לא מבין למה הוא צריך להכניס כזה דבר לפה.
    אם בכל זאת זה מאוד חשוב לך תנסי סוגים שונים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לג'ניס...

שני
    05/09/2008

שלום ג'ניס לתת מוצץ בגיל כזה לא עלה על דעתי בכלל עד שכל החברות/שכנות/דודות אמרו לי: מה? את לא מרגילה אותו למוצץ? יהיה לך שישו ושמחו בלילות. מוצץ זה כמו מושיע כשהוא בוכה. לכן חשבתי שאם הן בעלות ניסיון אולי הן צודקות אבל אם אין צורך אז אני ארד מהנושא הזה... מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    05/09/2008

שני,
    כל "הנשמות הטובות " באמת מתכוונות לטוב אבל הדרך שרויה בחוסר וודאות ובלבול.
    קשה להגיד מה נכון לתינוק ספציפי כי הם כל כך שונים והתגובות מגוונות.
    יש כמה אפשרויות לראות את המצב:
    1 - אם תינוק היה צריך מוצץ הוא היה נולד עם אחד ביד - בעצם הוא כן נולד עם אחד ביד - האצבע שלו.
    2 - יש תינוקות המספקות את יצר המציצה שלהם מהנקה (מרובה אומנם אבל זה טבעי וכמצופה)
    3 - יש תינוקות אשר ההורים לא מודעים לצורך המציצה של התינוק ומגבילים את ההנקה או חושבים שההנקה מרובה/ארוכה מדי ועז התינוק לא שקט מרוב רצון למצוץ - מוצץ עוזר ועוד איך - כי זה מה יש.
    4 - מרגילים את התינוק מראש למוצץ ועז הוא מגביל לעצמו את היניקה - דבר העלול להשפיע לרעה על משקלו ועל יצירת החלב
    5 - תינוק מקבל גם מוצץ וגם הנקה והכל מתנהל כשורה וללא בעיות בכלל ( בדרך כלל תינוקות אשר קודם בססו את ההנקה לפני קבלת המוצץ)
    את יכולה לראות שהמצב לא חד משמעי ועיצות לא תמיד משקפות את כל התמונה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה???
    שני
    02/09/2008

ביתי בת 9 חודשים, יונקת ואוכלת מוצק.עד לפני חודש היא ינקה בהנאה מרובה ואפילו נוצר סדר יום קבוע פחות או יותר של הנקות ומזון מוצק. מזה חודש כאשר אני מציעה לה הנקה היא מסובבת את ראשה ולא יונקת למרות שהיא רעבה ( קיים אי שקט). רק אחרי שהיא נרדמת היא יונקת. בלילה היא ממשיכה לינוק אך בתכיפות גבוהה יותר. ביתי אף פעם לא אכלה מבקבוק( גם לא חלב שאוב). האם הבת שלי נגמלת מהנקה? כיצד ניתן להוריד את תכיפות ההנקות בלילה? האם זה הזמן לעבור לבקובוק?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה???

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

היי שני,
    דפוסי הגמילה של תינוקות מגוונים ושונים ואין סימן מובהק שהגמילה מתחילה ולפעמים אפילו תינוקות כאילו מתחילים תהליך של גמילה וחוזרים חזרה.
    קרוב לוודאי שהתהליך מתחיל אך לפעמים הוא לא אופייני ולא ברור.
    אני ממליצה לחכות ולראות מה מתרחש.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צום
    שרי
    01/09/2008

שלום... אני מניקה מלא (3 חדשים)..ורציתי לשאול האם צום יכול להשפיע על ייצור החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    צום

הוספת תגובה

• תשובה לשרי

ג'ניס זאוסמר
    03/09/2008

היי שרי,
    צום של יום אחד לא משפיע לרעה על ייצור החלב בתנאי שאת חשה בטוב בזמן הצום. יש נשים הצמות בקלות ויש אלה שנורא סובלות והסטרס לא מועיל להנקה.[
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על הנקה
    עינת
    31/08/2008

שלום רב, אני אם לתינוק בן חצי שנה, בארבעת החודשים הראשונים הינקתי אותו הנקה כמעט מלאה. בהמשך התחלתי לתת גם תוספות ואני ממשיכה היום להיניק אותו חלקית, אני מיניקה בלילות ומשתדלת לשאוב לו לפחות בקבוק אחד ליום של חלב אם. אני מתכוונת להיניק אותו עוד כמה חודשים טובים. השאלה שלי היא עד כמה ההבדל בין הנקה מלאה והנקה חלקית משמעותי עבור התינוק, אציין שוב שהיתה הנקה מלאה בשלושת החודשים הראשונים, כ"כ אני ממשיכה להיניק. בחודשיים האחרונים הוא קיבל יותר מטרנה מאשר חלב אם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

ג'ניס זאוסמר
    31/08/2008

היי עינת,
    ככל שעובר הזמן גוברים היתרונות הרגשיים והפסיכולוגים להנקה מעל היתרונות התזונתיים. כמובן שככל שהתינוק מקבל יותר חלב אם מאשר תמ"ל הוא נהנה יותר מהיתרונות מ-2 הצדדים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    שרית
    30/08/2008

היי אני אימא לתינוק בן 4 שבועות ומניקה הנקה מלאה. בוודאות אחרי פגישה עם יועצת הנקה אישית ועוד אחת קבוצתית אני מניקה נכון, ההתחברות של התינוק טובה והוא עולה יפה במשקל לאחרונה הוא מתחיל לינוק ואחרי כמה יניקות ואז מרים את הראש שלו ככה ששארת רק הפטמה וחלק יחסית קטן של ההילה, לא שיניתי שום דבר בתנוחת הנקה שלי. מה זה אומר? שהוא לא רעב והוא הופך את הציצי שלי למוצץ? חשוב לי לציין שאני לא נותנת לו מוצץ. אשמח לתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשרית

ג'ניס זאוסמר
    31/08/2008

היי שרית,
    תינוקות משתנים כל הזמן ואם פעם עשו כך היום הם עושים אחרת - לא תמיד אפשר גם לדעת מה הסבה.
    בגיל הזה הם גם מתחילים להיות הרבה יותר ערים לסביבה ולהתעניין ורואים תופעה כזאת לעיתים קרובות.
    בנוסף - ככל שיובר הזמן תינוקות מסגלים לעצמם שיטת הנקה מאוד יעילה ואפילו אם לא תופסים כמו בספר מצליחים לקבל חלב בשפע. הבעיה היא שדרך האינטרנט קשה לי לדעת ובנוסף הדאגה היא חוסר גירוי מתאים , דבר העלול להביא לשיבוש תפוקת החלב.
    אני מציעה בכל זאת לנסות להחזיר אותו לשד כמו שצריך כדי למנוע בעיות פוטנציליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה במרקם משחתי אצל בן 4 וחצי חודש
    ענבל
    29/08/2008

שלום רב, בני בן 4 וחצי חודשים לפני כשבועיים שקל 7140 (נולד 3250)וניזון מהנקה בלבד שאלתי היא לגבי פעולות מעיים: עד עכשיו נהג לתת יציאה ביום-יומיים היציאות תמיד היו מימיות עוד מאז שהיה תינוק.(מהסוג שמרטיבות את החיתול ויכולות לגלוש החוצה) בשבוע האחרון לא היו יציאות צואה בכלל, כמויות השתן היו תקינות כרגיל. אתמול לאחר 6 ימים ללא יציאות עשה קקי במרקם שונה מאוד- הצואה לא הייתה מימית בכלל אלא דומה למשחה(כמו שלוחצים על שפורפרת משחה ) עשה כמות גדולה. צבע הצואה היה צהוב-חום בהיר. באופן כללי מתפתח היטב ,ערני אוכל וישן הכל בסדר פרט לשבוע האחרון בו סבל מכאבי בטן ועד עכשיו משחרר הרבה גזים. האם מרקם הצואה והעובדה שהיא "התקשתה" בהשוואה ליציאות המימיות שלו הוא דבר יוצא דופן או שזה קשור לגיל שלו ולהתפתחות מערכת העיכול? כתינוק אובחן כסובל מקוליק לקראת גיל 3 חודשים עבר לו וכעת יש סימני חזרה, האם זה שכיחי? מה ניתן לעשות כדי להקל עליו? תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה לענבל

ג'ניס זאוסמר
    31/08/2008

היי ענבל,
    נראה לי שאת מתארת תינוק נורמאלי לגיל הזה.
    נכון שאנו מדברים על מדדים לקבת חלב מספקת במונחים של כמות ותדירות הצואה והשתן אבל בגיל מסוים תינוקות יונקים עשויים להפחית את כמות ומספר היציאות עד לפעם בכמה ימים (אפילו 7-10 ימים).וכל עוד שהם עלים במשקל,שמחים ומתפתחים זה נורמאלי. כנראה שמערכת העיכול שלהם כל כך יעילה שאין בזבוז.
    תהני ממנו,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    שני
    28/08/2008

מה כדאי לאם היולדת לאכול כדי שהחלב יהיה עשיר וטעים? ומאידך ממה כדאי להימנע?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• שני

חיה כהן
    29/08/2008

שני שלום.כל עוד את לא עושה דיאטות קיצוניות,תמיד החלב שלך יהיה עשיר.אין מאכלים אסורים בהנקה,תאכלי הכל לא בהגזמה.ארוחות מזינות ומגוונות שמכילות את אבות המזון.הטעם של חלב אם תמיד יהיה טעים ומגוון לעומת הפורמולה שהטעם שלו לא משתנה. בתאבון חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לקחת כדורים להפסקת הנקה
    עליזה
    28/08/2008

אני מניקה 11 חודש ואני מעונינת להפסיק בעצם אני יומיים כבר לא מניקה אבל אני מוציאה אני מוענינת לקחת כדורים לייבש האם מומלץ, האם יש לזה השלכות עתדיות על העוברים העתדיים והאם יש נזק לאמא

הוספת תגובה

• תשובה לעליזה

ג'ניס זאוסמר
    31/08/2008

היי עליזה,
    אין שום נזק לעוברים עתידיים או תופעות לוואי משמעותיים לאם אבל בשלב הזה של ההנקה אין לטיפול הזה הרבה השפעה כמו שיש לו מיד לאחר הלידה.
    הפסקת הנקה בשלב הזה - מומלץ בהדרגה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה