מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוד מבולבלת,אירית06/07/2008
שלום רב, ביתי בת שבועים. אני מאוד מתעקשת על הנקה, אך נתקלת במספר אתגרים והתנגדויות מצד אימי, רופאת ילדים. יש ימים בהם ביתי רוצנ לינוק מסביב לשעון, ז"א, שהיא יכולה לינוק מספר שעות טובות עם הפסקות קצרות בין לבין. הסובבים אותי טוענים שאיו לי מספיק חלב ולכן הילדה נשארת מורעבת. אימי כרופא טוענת שזה לא בריא לתינוק לינוק כ"כ הרבה שעות ברצף מאחר ומשתחררים איזה שהם מיצים בכיבה. ועל כן, נכנעתי ואנחנו נותנים לה תמ"ל שאחריו היא נרגעת וישנה כמה שעות. מצד שני יועצות הנקה וספרים רבים מדברים על כך שזה בסדר שתינוקות, במיוחד הקטנים, רוצים לינ וק הרבה. יש לציין שהיא עולה יפה במשקל ו 12 יום אחרי הלידה היא הוסיפה 335 גרם למשקל הלידה (3375). על מנת לבדוק האם באמת יש לי מספיק חלב, עשינו שקילה מבוקרת. שקלפני לפני הנקה ואחריה. יצא שבאותו ערב היא ינקה 50 גרם, חצי מכמות הנדרשת לה. ובאותו ערב ספציפי הרגשתי שהחזה שלי מרוקן כמעט לגמרי. האם זה אומר שאין לי מספיק לחלב? האם באמת יש הצדקה לתמ"ל? האם זה בסדר שלפעמים היא יונקת כ"כ הרבה? (ולפעמים גם פולטת את מה שאוכלת) מתנצלת על האורך, פשוט כבר ממש מתוסכלת מכל כך הרבה דעות....תודה מראש, אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שאני מתערבת מה זה תמ"ל?
שני06/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרכובות מזון לתינוקות
אירית06/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאירית
ג'ניס זאוסמר06/07/2008היי אירית,,
באמת מאוד קשה לפעמים להתמודד עם הרבה עיצות במיוחד אם יש אנשי מקצוע ללא ידע ממש ספציפי בתחום.
לו לא היה לך מספיק חלב היא לא הייתה עולה במשקל כל כך יפה !!
בגיל הזה השדיים נרגעות,לא חשות כל כך מלאות יותר אך זה לא מסמל חוסר חלב אלה מצב נורמאלי וידוע . ידוע גם שהרבה נשים לא מודעות לתופעה ומפסיקות להניק על פי רושם מוטעה בלבד וחבל.באפן טבעי נשים מניקות ריקות יותר בערב מאשר בבוקר אבל החלב מכיל יותר שומן ולכן הרבה יותר קלוריות.
התינוקת שלך עדיין מאוד צעירה וסגנון היניקה שלה כעת הוא גם נורמאלי.
אני ממליצה : להניק אותה עד שהיא מסיימת צד אחד (עוזבת או נרדמת) לפני ההעברה לצד השני, ללחוץ על השד בזמן ההנקה כדי להזרים חלב - יתכן ויקצר את משך ההנקה.
תינוקות בשלב הזה לא יונקים כמויות גדולות תמיד אלה כמויות יותק קטנות לעיתים קרובות יותר. מתן תמ"ל בכמות הרבה יותר גדולה ממה שהיא רגילה בטח ירדים אותה - הרחבת לה את הקיבה מעבר לכיבולת הפיזיולוגית .
הכמות שיוצא בשאיבה לא מהווה שום מדד לכמות שיש בשד. שאיבה זו גם מיומנות וגם מאוד תלוי בציוד ולכן אין לקחת בחשבון שזה הכמות שהיא מקבלת כאשר היא יונקת - היניקה שלה אפקטיבית בהרבה.
עם כל הכבוד לרפואה, אין הרבה רופאים אשר יודעים הרבה על הנקה - וזאת עובדה.
אני ממליצה להמשיך להניק, להנות מההנקה - זו ההנקה שלך ושל התינוקת שלך. ומבלי לפגוע, הנניק אותה בלי יותר מדי דיווחים לסביבה. את תראי שלאט לאט המצב ישתנה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דפוס הנקהשרון03/07/2008
שלום רב רציתי להתייעץ בנוגע לדפוס ההנקה של בני בן החודשיים וחצי. אני מניקה הנקה מלאה לפי דרישה- במשך היום יונק במרווחים של 3 שעות כל יניקה נמשכת בין 10 דקות ל30 דקות, בערך סביב השעה 16:00 אחר הצהריים מתבצעת האכלה אחרונה ואז נרדם לשינה רצופה עד 04:00 לפנות בוקר,...שזה יוצא 12 שעות!! לאחר מכן חוזר ליניקה כל 3 שעות סהכ יוצא בערך בין 5 ל6 הנקות ביממה במשך היום הוא ערני ותופס תנומות קצרות, נראה חיוני ונינוח רוב הזמן ישנם יותר מ5 חיתולים עם פיפי ביום וצואה כל יומיים-שלושה בכמות רבה בכל יציאה עליה במשקל נראית תקינה- בשקילה האחרונה שקל 5400 לפני שבועייםוחצי בערך.(נולד 3250) האם אלו מרווחים תקינים, האם דפוס ההנקה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
חיה כהן04/07/2008שרון שלום.אין דפוס הנקה נכון,לכל אחד מתאים דפוס הנקה אחר.מה שחשוב שתינוקך יקבל מספיק אוכל יעלה יפה במשקל ויתפתח. היופי של ההנקה הוא לזרום עם ההנקה ולעשות מה שמתאים לשניכם בזמן הנכון.אם את מעדיפה שהוא יישן יותר מאוחר בערב ויקום יותר מאוחר בבוקר את יכולה לנסות להעיר אותו בערב ,תדעי שזה לא תמיד עובד. תהני חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיה שלום,חידוד השאלה
שרון05/07/2008שלום חיה ותודה על תשובתך. בינתיים אין לי כוונה להזיז לבני את שעות ההנקה לשעות מאוחרות יותר מה שמדאיג אותי הוא משך הזמן 12 שעות רצוף ללא אוכל בינתיים נראה שהוא עולה יפה במשקל. אני מבינה שאין דפוס הנקה קבוע אך וודאי יש נורמות האכלה מסויימים בגיל הזה, רציתי לשאול האם זה יוצא דופן כאשר תינוק בן חודשיים וחצי פותח מרווח האכלה של 12 שעות? שוב תודה לך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון
חיה כהן05/07/2008שרון שבת שלום! זה בהחלט יוצא דופן שתינוק יונק פותח כזה פער,אבל אני חוזרת ואומרת אם בשאר שעות היום הוא יונק הרבה פעמים אז אין עם זה בעיה. מקווה שעניתי לשאלתך יום טוב, חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חיה ,והוספה קטנה אם אפשר
שרון05/07/2008תודה רבה חיה . סהכ ישנן 4-5 הנקות ביממה( לאחר שנת ה12 שעות אוכל כל 3 שעות) אני מקווה שזה נחשב למספיק הנקות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר06/07/2008שרון,
אני מבינה את החששות שלך.
1- אם הוא עולה במשקל ושמח - זו לא בעיה.
2 - יש נשם מניקות אשר במצב הזה תרד הן תפוקת החלב ויש שלא. 4-5 הנקות בימה לתינוק בן חודשיים וחצי נחשב מעט אבל ייתכן ומספיק לו וגם מספיק לייצור החלב שלך.שוב - אם הוא עולה ושמח זה מספיק לו. אם את חוששת הירידה בתפוקת חלב את יכולה לשאוב פעם עד פעמיים ביום בזמן שהןא ישן כדי להבטיח יצירה טובה. את החלב הייתי מקפיאה ושומרת בינתיים .
את יכולה גם לחכות קצת ולראות אולי המצב ישתנה ועז לפעול בהתאם.
אני במקומך הייתי אומרת לו תודה חמוד!
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמות כואבותאלונה03/07/2008
שלום, אני מניקה את בני בן השבועיים וחצי, 90% מהזמן זה הנקה או חלב שאוב בבקבוק ולפעמים אם אין גישה לשניהם אני נותנת פורמולה. אני משדלת להניק כל פעם ולאחרונה הפיטמות פשוט מאוד ורודות וכואבות וגם החזה עצמו, אני שמה משחה להרגעה אחרי כל האכלה אבל זה לא עוזר - מה ניתן לעשות גם כדי שלא יחמיר? בנוסף האם זה נורמלי שביממה עוברות 4 שעות בין האכלות? אני מבינה שזה צריך להיות בסביבות השעתיים וחצי. למשל היום בני החל לינוק בסביבות 2:30 עד 3:30 בערך עם הפסקות (החלפת צדדים וחיתול וכו) ועכשיו כבר 6:30 והוא רק עכשיו מתעורר. המון תודה, אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה
חיה כהן04/07/2008אלונה שלום,האם הפטמות שלך גם פצועות.בדכ פטמות ורודות וכאבים בשד מראים על פטריה בשד.תבדקי אם לתינוק יש שכבה לבנה על הלשון,אם כן יש צורך לטפל בשניכם,כדאי לפנות לרופא ילדים. ההנקות הם לא לפי זמנים קצובים,יש שעות ביממה שהתינוק יאכל לעיתים קרובות ויש שעות שהוא יפתח מרווחים בין הארוחות.אנחנו רוצים שתינוק יינק לפחות 8 פעמים ביממה לא חשוב במרווח בין הארוחות! שיהיה בהצלחה חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטמות כואבות
אלונה08/07/2008ביקרתי אצל הרופא משפחה שלי שבדק את החזה ולקח דגימה עם קיסם אוזניים ארוך ושלח לבדיקה לראות אם יש פיטריה. בבדיקה אצלו הוא טען שהפטמות אינן מבריקות או רטובות אבל ורודות וזה כנראה מהיניקה של התינוק ולא היה שום גודש בשדחחם הם רק הרגישו כבדים כי הייתי צריכה כבר להניק. אני לא רואה לבן על הלשון של התינוק, אבל שמתי לב בימים האחרונים שמייד אחרי שהתינוק משחרר את הפיטמה אחרי שסיים לאכול הפיטמה עצמה לבנה וקשה וזה נרגע אחרי מספר דקות - ממה זה נובע? המון תודה על עזרתכם, אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלונה
ג'ניס זאוסמר09/07/2008הי אלונה,
אני ממליצה לבקש מהרופא ,תחילה, משחת דרמקומבין או לערבב בקטרובן עם בטאקורטן ולמרוח 3-4 פעמים ביום לכמה ימים.
יתכן מאוד וזה יפתור את הבעיה.
יתכן וכל זה נובע מתפיסה לא מספיק טובה ועלייך לשפר. .
אפשרות אחרת היא מצב שנקרא Reynaud's syndrome . מצב שבו הפטמה מלבינה לאחר הוצאת הפטמה מהפה, הפטמה יוצאת קשה,לבנה וכואבת. התופעה קיימת אך לא מוכרת כל כך.
ממחקר מאוד רציני שנעשה בנושא פטרייה בפטמה/צינוריות נמצא שעל ידי בדיקה כמו שתיארת בדרך כלל לא ניתן לתרבת את הפטרייה -אם יש.
אימות האבחנה כמעט ואף פעם לא ניתן ולכן כדאי לטפל מבלי לאמת ממש את קיום הפטרייה. הטיפול גם לא קשה ולא מזיק - קרם דקטרין 3-4 פעמים ביום לפטמות ודקטרין ג'ל לפה התינוק 3-4 פעמים ביום לאחר ההנקה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטמות כואבות
לירון08/07/2008היי, ניתן להקל על הכאבים על ידי מריחת החלב שלך על הפיטמה. מניסיון אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון צודקת- אפשר גם בשיטה הזו
ענת19/07/2008ילדתי לפני 6 שבועות, בשבועיים הראשונים גם חוויתי פטמות פצועות כואבות כשבתי הייתה יונקת הייתי פשוט בוכה מכאבים, מאז אני מורחת שמן זית על הפטמה ומסביב וזה מאוד עזר לי כיום ההנקה היא פשוט תענוג לא לוותר על ההנקה , להניק כמה שאפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שמן זית אינו מזיק לתינוק ?
v123456@walla11/08/2011יש לי כאבים בפיטמות התינוק שלי ניזון רק מיניקה , שמן זית לא יכול להזיק לתינוק ? האם לנגב את שמן הזית לפני שמנקים ?
תטדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מוקדם למוצקיםשירה01/07/2008
אהלן! ותודה רבה! ביתי בת 4.5 חודשים ועוד חודשיים מתחילה מעון. אני בחששות מאד גדולים מהמעבר ומחפשת דרכים להקל עליו.. האם כדאי כבר בשבועות הקרובים להתחיל עם מעט מוצקים כדי שאת המעבר היא תעשה בבית ולא במעון? איך מניקים הנקה חלקית? האם זה לא פוגם בייצור החלב? יש לציין שניסינו פעם לתת לה תמל כשלא היה לי מספיק חלב והיא בשום אופן לא הסכימה לקבלו. מה יהיה כשתכנס למעון?? אשמח לכל עצה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים
חיה כהן01/07/2008שלום רב! נהוג היום להתחיל במוצקים מגיל חצי שנה. אם את רוצה את יכולה להתחיל קצת קודם אבל אין צורך להתחיל כבר מעכשיו..בשעות שאת בבית איתה כמובן תניקי,בסופי שבוע יצא לך ל
הניק יותר.החלב שלך יווצר לפי דרישה,ואת יכולה גם לשאוב כדי שיוכלו לתת לה את זה במעון לעיתים ההתחלות קשות אבל בינתיים תמשיכו להנות מההנקה ואני בטוחה שתוכלו לפצות אחת את השנייה בזמן שתהיו ביחד. בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול פטמותשלומית30/06/2008
שלום בני בן ארבעה חודשים. בגיל חודשיים וחצי חזרתי ליום לימודים בשבוע והשארתי לו חלב שאוב בבקבוק בעקבות ך היה לו בלבול פטמות, ההנקה נבייתה מתסכלת, הוא היה מוציא כל הזמן, מפסיק באמצע ובוכה, בעקבות כך התחלתי לקחת אותו איתי ללימודים כדי להימנע מבקבוק וההנקה השתפרה שבוע שעבר נאלצתי שוב לתת לו 3 בקבוקים שאובים ומאז שוב הוא עוצר ומוציא ובוכה הרבה בהנקה, כבר חשבתי לעבור לשאוב , חבל לי , ההנקה לוקחת מלא זמן , הוא לא שבע ולא רגוע.. שבוע הבא אני מתחילה עבודה מעשית יום בשבוע לשם לא אוכל לקחת אותו כך שאהיה חייבת לקחת בקבוק מה שאומר שההנקה תמשיך להיות מעיפת ומתישה אמרו לי שיש אפשרות להאכיל תינוקות מכוס מיוחדת, האם זה נכון ובטיחותי? האם זה יכול למנוע בלבול והאם יש לך עצות נוספות.. תודה מראש שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
חיה כהן30/06/2008שלומית שלום.קודם כל כל הכבוד על הדרך שהתמודדת עם הבעיה,ידוע שיש תינוקות שברגע שמקבלים בקבוק הם מתקשים או מקשים עם ההנקה.
אין לי נסיון רב עם האכלת כמויות כאלה בכוס. מבחינה בטיחותית אם עושים את זה נכון זה לא צריך להיות בעיה. יש לי שתי עצות בשבילך:1. אפשר להתחיל לתת ירקות ופירות בארוחות שאת לא נמצאת. את זה נותנים בכפית ואז לא יהיה לך בעיה של בקבוק.כמובן שמתחילים בהדרגה, תתיעצי עם אחות טיפת חלב. בזמן שאת בבית יכול להיות שהוא ירצה לינוק יותר!.
2.אם את נותנת בקבוק להקפיד להאכיל בצורה כזאת שהבקבוק נמצא בפה של התינוק עד החלק הרחב של הפטמה שלו-בסיס הפטמה,לא להרים את הבקבוק עד הסוף אלא להחזיק אותו במצב מאוזן כדי שהוא יצטרך לשאוב את החלב מהבקבוק והחלב לא ישפך לבד לפה שלו. שני הדברים האלו גורמים לאכילה להיות יותר דומה ליניקה. בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה+מוצקים-איך זה עובד?שירלי29/06/2008
ביתי או-טו-טו בת 8 חודשים,עד גיל חצי שנה הייתה על הנקה מלאה ובלעדית. כעת עם התקדמות אכילת המוצקים "ארוחות" הנקה מלאות מתקיימות כמעט רק עם ההשכמה ולפני השינה, האם הגוף ידע לייצר כמות חלב מספקת לשתי הארוחות האלה למרות שבין לבין אין "פעילות" (לא שאיבה ולא הנקה)? אני גם מתחילה לעבוד עוד כחודש- ולא נראה לי שאוכל לשאוב בעבודה- האם אצליח לספק לה שתי ארוחות אלה? עד כה היא אכלה יפה מאוד בכל אחת מהארוחות האלה. אני מודאגת ומוטרדת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
חיה כהן30/06/2008לשירלי שלום! קודם כל לא לדאוג.כל עוד את מניקה תמשיכי לייצר חלב.יכול להיות שבימים שתהיי בבית תניקי יותר כמו בסופי שבוע.כמה שתוכלי להניק זה טוב,את תצטרכי לראות ולהבין איך גופך מתמודד עם המצב.העבודה היא חיינו ואין הרבה מה לעשות. כיף לביתך שעד עכשיו ישבת איתה בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר הנקהרויטל29/06/2008
שלום, ביתי בת חודשיים. היא נזונה מהנקה בלבד. עד לפני כשבוע היא היתה יונקת משני הצדדים בכל הנקה. בשבוע האחרון היא אוכלת מצד אחד ומסרבת בתוקף לאכול מהצד השני. לעיתים היא אוכלת 4-5 דקות ולעיתים 10 דקות. בעקבות כך היא אוכלת לעיתים קרובות יותר, כל שעה וחצי שעתיים, ולפעמים אף מחזיקה יותר. האם זה שכיח? מה ניתן לעשות על מנת להחזיר את המצב לקדמותו? תודה מראש על התשובה. רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נוספות
רויטל29/06/2008שמעתי ואף קראתי על חלב אחורי וחלב קדמי ועל שתי הגישות של הנקה מצד אחד בכל פעם או משני הצדדים. לא הצלחתי להבין מה מומלץ. מספר שאלות: מתי החלב האחורי מתחיל ? האם יש פרק זמן קבוע? האם כן להניק משני הצדדים? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרויטל
חיה כהן30/06/2008בהמשך לתגובה הקודמת,אין צורך להתעמק בחלב קדמי ואחורי.חשוב להצמיד את התינוק עמוק בתוך השד כדי שהתינוק ירוקן באופן פעיל את החלב ולא יאסוף רק את הטיפות.אף אחד לא יודע מתי מתחיל החלב האחורי וזאת הסיבה שנותנים לתינוק לינוק כמה שהוא רוצה מצד אחד ורק אז מעבירים אותו לצד השני.
כדאי לעודד הנקה משני הצדדים,כמובן אי אפשר להכריח את התינוק,לזרום עם התינוק!יהיו ארוחות בהם הוא יינק מצד אחד ויהיו ארוחות שהוא יינק משני הצדדים. בהצלחה ובהנאה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר הנקה
חיה כהן30/06/2008רויטל שלום.לא תמיד יש הסבר להכל,החוכמה בהנקה זה לזרום עם התינוק,כמובן במעקב שבסהכ התינוק אוכל מספיק.דוגמת ההנקה משתנה עם צרכי התינוק,לעיתים אנחנו יכולים להתאים את זה לנוחיות שלנו,אבל לא תמיד. לעיתים יש יתרון להנקות קצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אחרי הנקהשולי28/06/2008
אני מניקה כבר 5 חודשים, ומעוניינת לעבור ניתוח הגדלת חזה וגם הרמה בפרופורציה. כמה זמן אחרי ההנקה עלי לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבורית
חיה כהן30/06/2008דבורית שלום!
האם גמרת ללדת ולהניק? כי אם לא לאחר ניתוח כזה יכולה להיות לך בעיה עם הנקה.
הייתי מחכה כמה חודשים טובים,אפילו שנה כדי לראות איך השד מעצב את עצמו סופית.התשובה אינה מדעית.כדאי להתייעץ עם הפלסטיקאי. בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק בשלב מוקדםגלי27/06/2008
שלום בני בן חודש וחצי. יונק הנקה מלאה ועולה במשקל יפה. אני רוצה בקרוב להתחיל לתת לו בקבוקים שאובים מידי פעם כדי להכין אותו למצבים בהם אאלץ להעדר לכמה שעות. -כמה לתת? האם לתת את הכמויות שכתובות על קופסאות תמ"ל? -במקום איזו הנקה לתת את הבקבוק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלי
ג'ניס זאוסמר27/06/2008הי גלי,
קשה מאוד לדעת כמה לתת לו כי לא ידוע מה הכמויות שהוא מקבל ביניקה.
ייתכן מאוד בהתחלה שיאכל מעט מהבקבוק כי לא רגיל - לא להתרגש.
הגיל הזה תינוק יונק מקבל בממוצע 750 סמ"ק חלב ביממה - וזה מתחלק לכ-8 ארוחות.
איזה הנקה - גם מאוד קשה לדעת, לא הייתי בוחרת את ההנקה בבוקר מוקדם או בערב.
יותר טוב באמצע היום.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אחוריעינת26/06/2008
שלום, בני בן 4 חודשים ויונק יחסית מעט זמן מהשד כיוון שסובל מריפלוקס, אני נונת לו בלילה בקבוק שאוב. השאלה היא האם כאשר הוא יונק כחמש דקות או פחות יכול להיות שהוא לא ניזון מהחלב האחורי? יחסית הוא מתפתח יפה אבל חשוב לי שהוא יקבל את החלב המזין יותר. אשמח לקבל ממך המלצה, מבקבוק הוא אוכל כמויות יפות מאוד אך בהנקה הוא ממש יונק מעט. משהו נוסף, אני מרגישה שכמות החלב שלי פחתה מאוד בימים האחרונים והחזה לא מלא חלב, כיצד אוכל לקבל מידע אודות יצור כמות חלב? תודה עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייצור חלב
שרון27/06/2008הי עינת, עד שיענו לך אני יכולה להציע לך מניסיוני דרך טובה להגברת יצור חלב: נסי להניק לעיתים קרובות במרווחים קצרים זה אמור לעזור בנוסף נטילת כדורי חילבה אמורה לסייע . הרבה פעמים ישנה נטיה לחשוב שאין מספיק חלב כיוון שתחושת הגודש יורדת אך בעצם הגוף מווסת את עצמו לכמויות הנכונות ולכן אחרי תקופה מסויימת יש שמרגישות שהגודש מופחת. אין בהכרח שיש בעיה בצור חלב- אם התינוק עולה במשקל יפה ויש לפחות 5 חיתולים רטובים ביום יש להניח שהחלב מספיק לו. מקווה שעזרתי קצת בינתיים עד שתעני בתשובה מקצועית יותר. שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
עינת27/06/2008תודה רבה, מאוד מעניין אותי לגבי עניין החלב קדמי ואחורי כאשר מניקים מעט בכל פעם. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר27/06/2008היי עינת,
בגיל הזה תינוקות יכולים לינוק יחסית זמן קצר ולקבל ארוחה טובה. היניקה שלהם מאוד אפקטיבית כבר והשד הייצור מקסימלי. אם ההנקה התנהלה טוב עד כה והתינוק ממשיך לעלות במשקל - אין לך מה לדאוג בכלל - כך שמקבל את כל המרכיבים הנחוצים לו.
על תנסי לווסת לו או לשנות לו - תמשיכי להנות וחשוב שיקבל חלב שלך.
שתדעי - ככל שמניקים לעיתים קרובות החלב מזין יותר.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנהענת24/06/2008
תודה רבה על העצה הקודמת נתת לי כוח להאמין שזה קושי חולף ובאמת עליי להיות חזקה ולהאמין שזה הדבר הנכון והוא לטובתה (לגביי הגמילה מההנקה)
יש לי שאלה נוספת לאדר שהיא בת שנה וארבע הלשון הפכה כבר לפני שבוע ללבנה האם זה קשור להנקה ?האם זו פטריה?לא נראה ש זה לא מפריע לה לאכול או לשתות אבל הצבעממש חזק על מה זה מעיד?
שוב תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר25/06/2008הי ענת,
הלשון הלבנה יכולה להיות בגלל השינוי בתנונה או פטריה.
אם השכבה הלבנה עבה ויש גם חלקים בפנים הלחיים - זה פטריה.
פטריה עלולה לכאוב, לגרום לירידה בטאבון וכדאי לטפל בה - ג'ל דקטרין עוזר.
אם את עדיין מניקה יש גם צורך לטפל בפטמות בו בזמן עם קרם אנטי פטרייתי גם - הג'ל לא מתאים לעור רק לפה.
קחי אותה לרופא שיראה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון לבנה לבן שבועיים וחצי יונק+גרפ
מיכל הס24/06/2009שלום,
3 שאלות:
1. לבני בן השבועיים וחצי הניזון מהנקה בלבד, יש לשון לבנה.
האם ההסבר שנתת לגבי ילדה בת שנה + שבדיוק נגמלת, רלוונטי גם אליו? איך ניתן לדעת האם מדובר בתופעה נורמלית?
2. הרבה פעמים בסוף יניקה מצד אחד , בני מתנתק מהפטמה ומיד מנסה שוב להתחבר. הדבר יכול לחזור על עצמו גם מעל 5 דקות.
האם אני מפרשת נכון והוא מאותת לי להציע לו צד שני / גרפס/ משהו שמפריע כמו חיתול מלוכלך או טמפ' לא מתאימה וכו'?
3. האם אתן מעודדות את הגישה של לזרום עם התינוק בנוגע למשך זמן היניקה מכל צד? קראתי לאחרונה המלצה כזו, כדי לעודד מצד אחד ייצור חלב, אך לא למנוע הגעה לחלב האחורי העשיר, אם התינוק מעוניין .
הרבה תודה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל הס
ג'ניס זאוסמר24/06/2009שלום מיכל,
1 - אם הלשון לבנה - התשובה תופסת גם לתינוק צעיר יותר.
את צריכה לטפל בו בדקטרין ג'ל בפה לאחר ההנקה 3-4 פעמים ביום וקרם דקטרין על הפטמות גם 3-4 פעמים ביום .
2 - קשה לדעת בדיוק מה הוא רצה אבל בגיל הזה בדרך כלל לא כל כך ברור מה רוצים ומנסים עד שמגלים..
3 - אנו מליצות על יניקה מ-2 הצדדים בכל הנקה.כאשר התינוק מסיים את הצד הראשון עוברים לצד השני ובפעם הבאה מתחילים עם הצד שבו סיים כי תמיד ייקח פחות מהצד השני - נורמאלי.
יש אמהות המצליחות להניק מצויין מצד אחד ויש המצליחות יותר מ-2 הצדדים.אם יינק מ-2 הצדדים על פי רצונו יקבל את כל המרכיבים הנדרשים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך גמילת לילהאמאוהבת24/06/2008
היי, לפני כחודש וחצי התחלתי בתהליך של הורדה משמעותית בהנקות - מכמות בלתי ספירה הגענו היום לשתי נקות בלבד. הבת שלי אגב בת שנה וחודש.
תהליך הגמילה היה ד נעים ולא טראומתי לאף אחד מהצדדים. הבעיה היא שמאז שאין יותר הנקת לילה - היא מתעוררת אחרי תשע שעות, עירנית וקופצנית, ומכיוון שהיא הולכת לישון בשבע וחצי - תשע שעות יוצא בדיוק ארבע וחצי.....הניסיונות עד עכשיו: לאחר את שעת השינה (המשיכה לקום בארבע וחצי רק עצבנית יותר כי היא הייתה עייפה),לתת מים (מעיפה לי את זה מהיד בכל בוקר), לתת בקבוק עם תה (אותו כנ "ל), להוריד שנה אחת במהלך היום (ישנה כרגע רק פעם אחת, עד עכשיו ישנה פעמיים)
ברור לי שאם אני אניק אותה היא תחזור לישון - רק שזה נראה לי מאד לא נכון לעשות.
מה עושים?... די מיואשת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמאוהבת
ג'ניס זאוסמר24/06/2008היי,
אני מציעה לך להשכיב אותה קצת יותר מאוחר כל יום. תעשי את השינוי בהדרגתיות יתרה שאפילו לא תבחין בזה. אם כבר הגעת עד הלום על תלכי חזרה - חבל.
לאט לאט את תראי שהמצב ישתנה בעצמו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווח האכלה של 9 שעות!שרון24/06/2008
שלום רב,
בני בין חודשיים ושבוע ניזון מהנקה מלאה
בזמן האחרון ירדבהדרגה לכ 5 הנקות ביממה כאשר במשך היום המרווחים נעים בין 3 ל4 שעות
ובלילה פותח מרווחים גדולים יותר של 6-7 שעות.
אני מודאגת כיוון שבלילה האחרון הוא פתח מרווח של 9 שעות!! סיים האכלה אחרונה בשעה 17:00 וישן רצוף עד 02:20,לא הערתי אותו אף על פי שנלחצתי מאוד והחיתול היה עם פיפי אבל משקלו היה קל מאוד ( בדרכ כאשר אני מחליפה לו לפני הנקת לילה החיתול ככבד מאוד) .כאשר התעורר ינק כרגיל משני הצדדים וחזר לישון.
האם מדובר בדפוס פזיולוגי נורמאלי?
האם יש קשר למזג האויר החם? (חשש להתייבשות?)
האם עליי להעיר אותו בלילה אחרי מכסת שעות מסויימת?
עוד אציין כי הוא עולה יפה במשקל, נולד במשקל 3250 ולפני שבוע שקל 5250
כבר תקופה של שבועיים בערך שדפוס ההנקה שלו מסודר מאוד והאכלת יום אחרונה נעשית בין 4 ל5 אחר הצהריים והבאה בין 12 לבלילה
אודה מאוד לתשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון,
ג'ניס זאוסמר24/06/2008היי שרון,
הכול נראה מאוד בסדר ויכול להיות שהשינוי / דפוס נורמאלי והוא ימשיך לינוק כך וגם ימשיך להיווצר חלב כראוי בכמות מספקת.
העלייה במשקל מראה שהוא מסתדר מאוד יפה וכנראה מרגיש שמח וטוב.
אני לא יכולה לדעת אם הדפוס הזה ישפיע על תפוקת החלב או לא - פחות יניקה, פחות חלב.
לא נעים להעיר תינוק לאכול אם הוא ישן כל כך יפה וגם מאפשר לך מנוחה.
אין צורך לחשוש מהתיבשות בכלל במצב הזה.
אני ממליצה לך לא לשנות כלום ולאות מה קורה.
תעקבי אחר משקלו ואם המשקל בסדר תמשיכי כך ותהני ממנו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד לירותם21/06/2008
החזה שלי גדול- מידה F והקטנה בת חמישה שבועות. הדרך היחידה שבה אני מצליחה להניק היא כאשר התינוקת נמצאת עם כל המשקל על יד אחת והיד השניה מחזיקה את השד- כמו שמלמדים בהתחלה כדי שהאחיזה תהיה טובה. הבעיה היא שאני לא יכולה להחזיק אותה אחרת כלומר עם היד השניה בנוחות כמו שמחזיקים ללא הנקה כי אם אני לא מחזיקה את השד הוא נופל לה מהפה מרב כובד. מה עושים? היא כבדה לי והיא רק הולכת וגדלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
חיה כהן21/06/2008יעל שלום! אני מאוד מבינה אותך. במיקרים כאלו הכי נוח להניק בתנוחה צידית. שימי לך כרית לצדך החזיקי את ביתך בתנוחה שהרגליים מאחור והתינוקת באה לשד מהצד הקפידי תמיד שהיא תצמד עם הסמטר עמוק בשד.בתנוחה כזאת יהיה לך פחות משקל על היד.
מחוץ לבית יותר קשה להניק בתנוחה זו אז את יכולה פשוט לשים לך תמיכה טובה של כרית מתחת ליד התומכת או מתחת לתינוקת.בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקות תכופות לגיל שלה!נתי19/06/2008
שלום...
בתי בת 4 וחצי חודשים ויונקת מלא!
היא אוכלת כל שעתיים ולעיתים רחוקות קורה שהיא אוכלת אחרי 3/4 שעות.
היא שוקלת 6.100...
לפי ידיעתי תינוקת בגיל שלה צריכה לאכול כל 4 שעות לפחות לא פחות.
מה אפשר לעשות כדי להגדיל לה את שעת האכלה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתי,
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי נתי,
גם בגיל הזה נורמאלי לתינוק לינוק כמוה.
אף אחד לא אומר שבגיל הזה תינוק חייב לינוק כל 4 שעות - בכלל לא נכון.
האם את נותנת לה מ-2 הצדדים בכל הנקה? כדאי מאוד.
אם את מגבילה את זמן ההנקה ? - אין להגביל.
תנסי ללחוץ על השד בזמן ההנקה - מזרים יותר חלב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
נתי20/06/2008היא יונקת רק מצד אחד כל פעם...אין אפשרות לתת לה משני הצדדים למרות שאני מנסה...היא פשוט לא רוצה לאכול יותר!
היא אוכלת ממש מעט זמן וזה משביעה אותה!!!
אני ממש לא מגבילה לה את הזמן של האוכל...היא אוכלת כמה זמן שהיא רוצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקות מרובות
חיה כהן20/06/2008נתי שלום! בהמשך לשאלתך,האם הבת שלך יונקת פחות בלילה? כי יש תינוקות שאוכלים יותר ביום ואז פותחים מרווחים יותר גדולים בלילה.אם כך המצב זה מצויין בשבילך.סיבה נוספת שתינוק אוכל לעיתים קרובות אם הימים חמים היא תהיה צמאה ותרצה לינוק.חשוב לזכור שהנקה זה לא רק אוכל!
אפשר לנסות להעיר אותה אחרי צד אחד ולעודד אותה שתינק גם מצד שני יהיו ארוחות שהיא תסכים ויהיו כאלה שלא.הנקה זה דבר דינמי ומשתנה ללא חוקים חשוב לזרום עם התינוק.בהצלחה ושבת שלום חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
נתי22/06/2008תודה על התשובות!
כן,האמת שהיא בלילה מגדילה את מרווחי זמן האוכל...
אין אפשרות להעביר אותה לצד שני כי היא ממש שבעה ולא מוכנה לנסות בכלל...היא לא נרדמת תוך כדי אוכל..כך שלהעיר בשביל לנסות צד אחר לא רלווני אצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)