מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה- יונק כל 4-5 שעותשירלי19/06/2008
שלום,
תינוקי בן ארבעה חודישם ויונק כל 4.5-5 שעות, האם נורמלי?
עד לפני שבוע היה יונק כל שעתיים.
לחוצה מהעניין.
יציאה עושה בערך כל 5 ימים (זה לא השתנה).
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להילה
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי הילה,
את מתארת התנהגות נורמאלית לתינוק בגיל הזה בתנאי שהמשקל וההתפתחות שלו תקינה.
לא להיות לחוצה, תגשי לטיפת חלב ותוודאי שהכל בסדר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהנקהמיקי18/06/2008
בימים האחרונים כשני מניקה בני מפסיק לינוק ובוכה האם אין לי מספיק חלב הוא בן 4 חודשים ועד עכשיו הכול היה בסדר האם ישנם מאכלים שכראי לאכול יותר כדי שיהיה לי חלב לשתות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיקי
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי מיקי,
קשה לדעת אם הוא בוכה מחוסר קבלת חלב - יכול להיות שהוא פשוט עובר תקופה של גדילה מועצת ועליך להניק אותו יותר. כדאי לבדוק אם המשקל שלו בסדר בטיפת חלב.
שתית יתר ומאכלים לא מביאים ליתר יצירת חלב.
אני ממליצה פשוט להניק אותו יותר ותראי שזה יעבור.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריכת הנקהאש18/06/2008
מישהי יכולה להמליץ על מדריכת הנקה באיזור תל אביב שעושה ביקורי בית. כמה בערך זה עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאש
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי,
תכנסי לאינטרנט לגוגל ישראל ותעשי חיפוס " יועצות הנקה מוסמכות"
תמצאי גם שמו, גם איזורים וגם מחירים.
ג''ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהלם!!!!שני18/06/2008
במסגרת צ'יטוט בכל מיני אתרים רלוונטיים להנקה, הגעתי לפורום בו אימהות מספרות על חוויית הלידה וההנקה.
היו שם המון בנות שסיפרו שבבית החולים בו הן ילדו (לא כתבו איזה בית חולים) - מיד כשנולד התינוק האחיות נתנו לתינוק בקבוק למרות שהאמא רצתה להנק ואז התינוק התרגל כבר לבקבוק ולא רצה ציצי.
מה זה צריך להיות? לא שואלים את האמא אם היא רוצה להניק? האם בבתי החולים עושים מה שהם רוצים? מצד אחד מטיפים לנו עד כמה הנקה היא חשובה וטיבעית ומצד שני מקלקלים לנו. האימהות בפורום הזה דיברו על הדברים מנקודת מבט מאוד טראומטית...
זה מבאס אותי מאוד!!! מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
רותם19/06/2008את צריכה להגיד שאת מעוניינת בהנקה מלאה. תכיני גם פתק לעריסה בה התינוק נמצא בבית חולים ועליו כתוב: רק הנקה. אם את לא עושה ביות מלא את צריכה לבקש שיעירו אותך כשהתינוק בוכה וכשאת צריכה להניק. הייתי מייעצת לך גם לשים שעון בעצמך כל שעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשני
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי שני
קיימים 2 מצבים לפחות שאני יכולה להצדיק מעשה שכזה.
1 - תינוק עם היפוגליקמיה (ירידה ברמת הסוכר בדם) - מצב רפואי אשר מסכן את המוח של התינוק ולפעמים מנסים לעלות את רמת הסוכר על ידי מתן אוכל מהר כדי לנסות למנוע הרכבת עירוי.מצב אשר מתרחש בבזמן קצר אחרי הלידה והאם עדיין אפילו בחדר לידה.יש מצבים המהווים גורם סיכון לזה - פגות, סכרת הריונית ותינוק מעל 4 קילו או פחות מ2וחצי קילו.הטיפול חייב להתבצע בהקדם האפשרי.
2 - תינוק אשר נולד ואמו לא מסוגלת להגיע להניק אותו מסיבה רפואית והוא אינו יכול לצאת אליה מסיבה רפואית - פג,עירוי,טיפולים אחרים.
אני עובדת בבית חולים המון שנים והיו מקרים כאלו(כדאי תמיד לבר ולידע את ההורים)ורוב התינוקות לאחר מכן ינקו.יש גם מצב הפוך שבו ילדות לא מתחילות להניק מכל מיני סיבות ולאחר כמה ימים(והרבה יותר בקבוקים )התינוקות מצליחים לינוק.
מה עושים? אחרי הלידה מבקשים הנקה בלבד,ביות מלא ואם יש איזשהו צורך רפואי למתן תמ" ל(וזה די נדיר)לבקש שידעו אותךובעיקר לקבל את המצב בבגרות כי בריאות התינוק הוא מעל הכול.
מ-ג'ניס - ואין אף אחת יותר בעד הנקה ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה קשה קשה לגמול את אדר מההנקהענת18/06/2008
שלום רב בתי בת שנה וארבע בספטמבר בע"ה תלך בספטמבר היא תהיה בת שנה ושבעה חודשים
היא יונקת ובכל הזדמנות לוקחת ציצי לא בקבוק (תחליף חלב) ולא מוצץ אוכלת כמו גוזל ושותה מים בכייף היא ישנה איתנו במיטה מאז שנולדה כמובן שהיא נרדמת רק עם ציצי
היאכל כך אוהבת ציציתמיד מוצאת נחמה בציצי מלבד החיבוקים והנישוקים
העניין הוא שאני רוצה לגמול אותה מהנקה לפני הגן כדי שלא יהיה לה קשה גם בלי אמא וגם בלי הציצי חשבתי להניק בבוקר וכשהיא חוזרת ובלילה
אני מנסה ומנסה להוריד את ההנקה ביום אבל לא מצליחה היא בוכה וככל שאני מתעקשת היא מבקשת יותר השאלה איך גומלים אולי כדאי לחכות שהגן ייאלץ אותה להגמל ביום או עדיף לגמול לגמריי למרות שאני כל כך אוהבת להניק אותה אני פשוט רוצה להקל עליה את הכניסה לגן אשמח אם תעזרו לי
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי ענת,
אני מבינה את הרצון שלך להניק וגם את הרצון למנוע ממנה בכי. אבל היא מאוד תלויה בשד ואת מאוד מרחמת עליה - בצדק ,אבל היא צריכה להתחיל לאכול יותר מוצקים .
אני ממליצה ללכת לטיפת חלב לקבל מידע על המאכלים השונים שאפשר לתת לה ודרכי םשונות להכנתם.
את יכולה להבהיר לה שהיא הולכת לגן והיא גדולה עכשו ולהסביר לה שיש ציצי בבוקר ובערב בכייף ויתר הזמן לא.
יהיה לה הרבה יותר קשה אם את לא תהיה נחרצת ותראי לה שאת מרחמת עליה.
אני מצפה שהמעבר יהיה יותר קל מציפיותיך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיזה בשכיבהרותם18/06/2008
אני מעוניינת להניק את בתי בת ה 5 שבועות בשכיבה אך אינני יודעת כיצד. איפה בדיוק היא צריכה לשכב יחסית לשד ואיך גורמים לתפיסה להיות טובה? אני לא רוצה להוליך את השד אליה כמובן. יש לי חזה גדול מאוד אם זה משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יעל תגובה לשאלה
ענת18/06/2008שמי ענת אני מניקה את אדר בשכיבה מאז שנולדה היא בת שנה ואבע עדיין יונקת
היא נולדה 2.4 וכיון שהייתה תינוקת קטנה קשה היה לי לקום להניק ושוב חוזר
השכבתי אותה עליי בישיבה מזרחית ותןכ כדי כשהיא עליי נשכבתי היד מעלייה א שפשוט תשכיבי אותה לצד כשהיא מול הציצי ביד מעלייה ותראי שהיא תמצא את הפטמה את תראי שזה קל החזה שלי גדול והסתדרנו מצויין רק תהיי זהירה מאוד ועירנית בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כאב לך הגב ככה??????????
שני18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני :
ענת18/06/2008לא ממש לא זה נוח לגמריי וזה שאלה של נוחות כמו שאמרתי צריך רק בעדינות ובזהירות ובאמת עדיף ללכת להדרכה בנושא ההנקה שם ממש ממחישים איך בדיוק בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
רותם19/06/2008לא ממש הבנתי, אפשר אולי הסבר מפורט יותר :-) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
ג'ניס זאוסמר19/06/2008היי יעל,
יניקה בשכיבה מתבצעת כאשר את שוכבת כמעט על הצד והיא חידך ופונה אליך.
את מקרבת אותה אליך לשד עם היד מאותו הצד שאת פונה.
תינוקת בת 5 שבועות כבר די מתורגלת בהנקה וכל הסיכוים שהיא תתפוס נכון כי היא כבר למדה מה עושים כדי לקבל את תמורתה.
לא משנה שיש לך שד גדול - אפילו טוב.
דעי שכל תנוחה להנקה היא טובה אם החיבור טוב ונוח לך ולכן אין דרך נכונה ולא נכונה לכולם.
תנסי ואני בטוחה שתמצאי את הדרך לבד.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון ראשון והנקהשני17/06/2008
אני בהיריון ראשון.
מקווה מאוד להניק (רוצה - לפחות).
האם יש איזו שהיא הכנה שעליי לעשות לקראת זה?
איך אדע איך לעשות זאת? תדירויות הנקה וכו'? האם הוא יונק מספיק? האם יש מי שיסביר לי בבית החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ג'ניס זאוסמר17/06/2008היי שני,
אני ממליצה שתשתתפי בקורס הכנה לידה שמקדיש זמן לנושא ההנקה.
בבית חולים האחיות אמורות להדריך אותך להנקה ולוודא שאת מניקה כמו שצריך לפני השחרור הביתה. אפשר לבדוק אם זה נעשה מחברות ומכמה טלפונים למחלקות יולדות/תינוקות .
תפקיד של אחות העובדת בתחום הזה חייב לכלול הדרכה להנקה והיא חייבת לעבור הכשרה מיוחדת בנושא.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ילדתי ואני מניקה עד היום כבר 7
אמא + 119/06/2008אני אמא לבן יחיד 7 חודשים לא היה אף אחד לצידי הכל למדתי בבית חולים טיפת חלב ורצוי גם לקנות משאבה של מדלה כי בהתחלה יש הרבה חלב וכשהילד ישן הייתי שואבת ונותנת לו כשהוא מתעורר שחלב לא יתבזבז כי אחרת זה מרטיב את הבגדים לאט לאט זה בא ונהנים מהנקה רק שאת נכנסת להריון תמרחי על הפיטמות שלך כבר את נשחה הסגולה LANSINOH BRAND לאמהות מניקות מצויין כבר כשאת נכנסת להריון הפיטמה במשך הזמן תהיה רכה ויהיה לך כיף להניק שתלדי מסבירים לך הכל בחדר הנקה האחיות ותמרחי גם על הבטן משחה של לידי ציק של דוקטור פישר כבר שאת נכנסת להריון מומלץ מאוד ולשתות ציקו זה הוא כמו נס קפה ללא קפאין מצויין ובריא של עלית תשתי כמה שאת רוצה פשוט קפאין פוגע בהתפתחות העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון חלב אםאירית17/06/2008
עוד שאלה נוספת בקשר לאחסון חלב אם
האם אפשר לערבב חלב ששאבתי בבוקר ובצהריים של אותו יום?
לאחר כמה זמן החלב המוקפא כבר לא ניתן לשימוש?
מה בערך הכמות שהתינוק אוכל בגיל 4 חודשים?
תודה רבה על התשובתך והתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאירית
ג'ניס זאוסמר17/06/2008היי אירית,
1 -אפשר לערבב חלב שנשאב באותה היממה ללא בעיה.
2 - סוג המקפיא קובע את זמן ההקפאה.באופן כללי יש לאחסן חלב בחלק הקר ביותר ובטמפרטורה אחידה.פריזר בתוך המקרר - שבועיים, פריזר עם דלת בנפרד מהמקרר - 3-6 חודשים, דיפ פריז -6-12 חודשים.
ההנחיות הן לגבי תינוקות במועד ובריאים בלבד.
3 - בגיל הזה התינוק צריך 570-900סמ"ק ליום. המחקר מראה לנו שמגיל כ-6 שבועות -6 חודשים זו הכמות -בממוצא 750 סמ"ק ליממה.
כמובן אם התינוק רוצה יותר חייבים לתת לו כי אין אפשרות לדעת בוודאות את הכמות המדויק.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתה בתדירות ההנקותשירלי16/06/2008
שלום רב,
יש לי תינוק מקסים בן ארבעה חודשים (עוד שבוע בעזרת השם),
עד לפני שבוע וחצי היה יונק כל שעתיים ואפילו פחות, בשבוע האחרון הוא יונק יחסית מעט בתדירות של כל 3.5 או 4 שעות ואפילו לפעמים 4.5 שעות כאשר בלילה עושה הפרשים יותר גדולים.
הוא לא רגוע במהלך היום (נראה מעייפות אך מתקשה לישון) אך לא נראה שמרעב כי כאשר אני מחזיקה אותו בתנוחת ההנקה ומציעה לו ציצי הוא זורק את הראש והגוף אחורה ובוכה.
לפעמים גם אחרי 4 שעות לא ממש מבקש לאכול אך אני מרב לחץ שלא אכל מציעה לו ואכן הוא אוכל.
זמן ההנקה גם התקצר ולפעמים יונק 5 דק'.
מה יכולה להיות הסיבה לשינוי ? האם תינוקות בגיל זה כבר צריכים פחות הנקות מקודם?
דבר נוסף: אני מחליפה לו חיתול כל בערך 3 שעות ולא תמיד הוא כבד, לפעמים מרגיש כאילו יש בחיתול כמות של השתנה אחת, לגבי יציאות בערך כל 3,4 ימים אך כך היה תמיד.
לחוצה מהמצב, אשמח לשמוע את דעתך.
בתודה מראש
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ג'ניס זאוסמר17/06/2008היי שירלי,
את מתארת התנהגות רגילה לתינוקות בגילו. אם המשקל שלו בסדר(על פי מעקב טיפת חלב) אין בעיה.
תהני ממנו ועל תהיה לחוצה מדי - חבל.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מתכוננים לצאת לעבודה?אירית16/06/2008
ילדתי לפני כ חודש ובספטמבר אני אצטרך לחזור לעבודה כש בני אהיה כמעט 4 חודשים
אני רק מניקה והיתי רוצה להמשיך להניק ולשאוב לבקבוק גם אחרי שאצא לעבוד.
משום מה כבר מהיום אני מודאגת איך לעשות את המעבר הזה בצורה הקלה והנכונה ביותר.
שמעתי מחברה אחת שהתחילה לשאוב חלב ולהקפיאו כבר חודשיים לפני שיצא לעבודה
האם כבר היום כדאי להתחיל גם לי לשאוב ולאגור חלב במקפיא? האם יכולה להיות בעייה לשאוב ברגע שאצא לעבוד? אני רוצה לציין שבעבודה אוכל לשאוב פעם פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
חיה כהן16/06/2008אירית שלום. טוב שאת מתכננת את חזרתך לעבודה.לעיתים לוקח קצת זמן לגוף להתרגל לשאיבות וגם לתינוק להתרגל לאכילה מבקבוק.אם עושים את הדברים בזמן וללא לחץ זה זורם יותר בקלות.אם ההנקה כבר הולכת טוב אפשר מידי פעם לשאוב ולתת לבנך בקבוק.אני חושבת שמספיק להתחיל לאגור חלב במקפיא בערך חודש לפני החזרה לעבודה.זה שתוכלי לשאוב בעבודה זה מצויין,גם כדי שלא תהיי גדושה וגם כדי שתוכלי להשאיר לתינוקך אוכל.לא צריכה להיות בעיה תעשי הכל בנחת ובזמן. כדאי לאחסן את החלב בכמויות קטנות כדי שלא תזרקי חלב שלא השתמשת בו. בהצלחה חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביטיקהנירה16/06/2008
אני מניקה ילדה בת 8 חודשים. היא אוכלת אוכל מוצק, אך יונקת באופן מלא (כל 3-4 שעות).
גילו לי חיידק בכיבה ואני צריכה לקבל טיפול באנטיביוטיקה. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטביוטיקה
חיה כהן16/06/2008לנירה שלום!כמובן שאת צריכה לטפל בעצמך ןלקחת אנט.צריך רק לודא שהאנט הספציפית שנותנים לך מותרת בהנקה.רוב האנט מןתרות. תרגישי טוב חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודשטל16/06/2008
שלום,
בני בן חודש וחצי-יונק...עלה טוב במשקל (נולד 3600 ושוקל 5000 נכון ללפני שבוע). ההנקה הולכת בסה"כ בסדר. לפני כמה ימים התחלתי לתת לו מוצץ וזה יצר מרווחים קצת יותר גדולים בהנקה (קודם היה 1-3 שעות) עכשיו 2-3.5. שלשום אכל בלילה רק מצד אחד, מה שגרם לצד השני להיות מלא מאוד- אז שאבתי, וזרקתי...אתמול המצב החמיר ושוב אכל רק מצד אחד(לא רצה להמשיך גם אחרי שהחלפתי לו). נראה כאילו יש לי הרבה יותר חלב ממה שהוא צריך. עכשיו שד אחד גדוש לחלוטין אז שאבתי קצת ולא הנקתי ממנו פעמיים. עשיתי קומפרסים קרים. בכל אופן זה מאוד כואב ולא אסתטי- הוא גדול בהרבה מהשני.מחפשת עיצה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
חיה כהן16/06/2008לטל שלום.הרבה פעמים כשמשנים את דפוסי ההנקה עוברים תק של חוסר נוחות בשד.גודש הוא בהחלט דבר כואב ולא טוב.עשית בדיוק מה שצריך תמשיכי עם קומפרסים קרים,אפשר כרוב ירוק מקרור אפשר לשאוב מעט רק להקלה,עם הזמן כמויות החלב יתאימו עצמם לצרכי בנך. בהצלחה חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רתיעה מהשדליאור15/06/2008
יש לי תינוקת בת 3 חודשים. בימים האחרונים בהנקה שלפני השינה היא יונקת ולאחר מכן במקום להירגע ולהירדם כמו תמיד על השד ההנקה הופכת לקשה יותר (היא זזה בחוסר שקט) ולקראת סיום בכל פעם שאני מציעה לה את השד היא מתחילה לבכות נורא.
אני מאד מוטרדת שכן ההרגשה היא שהציצי שלי הוא הגורם לבכי..
יש לציין כי בחודש הראשון היא ינקה מלא ובחודשיים לאחר-מכן אני מניקה בתוספת בקבוק (שאוב ותמ"ל) מ2 סוגים: avent ו b free
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאור
ג'ניס זאוסמר15/06/2008היי ליאור,
השד שלך הוא לא הגורם לבכי ואין לה רתיעה לשד.
עובדה זה קורה רק לפני השינה.
תינוקות משנים את התנהגותיהם כל הזמן והרבה פעמים לא ידוע מה הסיבה.
אבל מעבר לזה :
לפי דעתי השילוב עם ההנקה והתוספות גרם להפחתה מסוימת בתפוקת החלב וזה מתבטא בעיקר בשעות הערב כאשר ידוע לנו שבאופן טבעי יתכן פחות חלב והיא חשה בזה.
כשתינוקות מרגישים שיש פחות חלב ממה שהיו רוצים הם יכולים להגיב בכ מיני צורות כולל את זה שתיארת.
אם חשוב לך ההנקה את חייבת להניק הרבה יותר ולהפסיק את התוספות אחרת המצב עלול להחמיר.יחד עם זה אני ממליצה בכל זאת להמשיך לשאוב גם כדי לגרות את היצירה וגם למתן תוספת פה ושם עד שתתגבר כמות החלב.
בהצלחה,
ג'ניס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרתיעה מהשד-המשך
ליאור16/06/2008תודה על תשובתך המהירה.
העניין הוא שלא נראה לי שהבעיה היא מחסור בחלב שכן אני מרבה לשאוב במשך היום . בנוסף, בשאיבה לאחר ההנקה בערב יוצאת לי כמות נכבדת של חלב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בפיטמהשיר15/06/2008
שאלתי היא כזו:כבר תקופה של כמעט חודשיים יש לי גירוי בפיטמה השמאלית..בהתחלה חשבתי שהבת שלי נשכה אותי (היא בת 9 חודשים) אבל זאת לא נראת לי הסיבה..כיום אני כבר לא מניקה אותה משם כמעט וכתוצאה מכך גם כמובן שכבר כמעט ואין שם בכלל חלב..
אני אנסה לתאר איך שזה נראה...הפטמה ומסביב לה הכל אדום והכבה העליונה התקלפה וכמובן שזה גם כואב..אם אני מנסה להניק או לשאוב משם,ישר אני מתחילה לדמם
מה זה יכול להיות?האם זה משהו שקורה?ואם כן,איך אני מטפלת בזה..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ג'ניס זאוסמר15/06/2008שלום שיר,
התשובה היא - רופא עור בלבד ובהקדם.
תרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק רעב כל הזמןשגית15/06/2008
שלום רב
אני מניקה את בני בן עשרה ימים כל הזמן הוא לא ישן רצוף יותר משעה, די צורח, כל הזמן מחפש ציצי, מכניס אצבעות לפה ושואב אותן...אני לא מתייאשת ועם הרבה סבלנות מניקה ומניקה הוא יונק טוב ולעיתים מתעייף ונרדם הוא גם עלה קצת במשקל, השאלה שלי האם יכול להיות שאין לי מספיק חלב או שהחלב לא משביע? ניסיתי לשאוב פעם אחת ובקושי שאבתי 30 מ"ל
איך אדע שאני לא מרעיבה את התינוק שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשגית
ג'ניס זאוסמר15/06/2008הי שגית,
מדאיג אותי שתינוקך "כאילו" יונק כל הזמן ולא יונק ממש.
כמה זה "מעט עלה במשקל" ?
הוא אמור בגיל הזה לעלות לפחות כ-20 גרם ביום.
לא העניין "מספיק חלב" אלה היעילות של הנקה.
שאיבה לא תמיד מראה כמה חלב יש - תלוי איך שואבים ובאיזה מכשיר.
אני ממליצה מאוד שתגשי ליועצת הנקה מוסמכת בהקדם כדי לבדוק את יעילות ההנקה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)