פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע עקשני בפטמה
    דפנתה
    26/07/2008

אני מניקה כבר 7 חודשים. לא היו בעיות הנקה כלל בחמשת החודשים הראשונים אבל אז חזרתי לעבודה וניסיתי לשאוב עם משאבה ידנית (אבנט). באותה תקופה התחילו לי בעיות בפטמה (אולי כתוצאה מהשאיבה). בצד אחד בלבד של האראולה של שד אחד יש אודם, קשקשת, ופצעים (נראה כמו עור מקולף). הפטמה לעיתים מגרדת ולעיתים מאוד צורבת (במיוחד מיד לאחר הנקה). בחודש האחרון ראו אותי כירורג, גניקולוגית, ורופאת משפחה. כולם חשבו שהמצב יעבור מעצמו. הוא לא! הוא נהיה גרוע יותר. הוא נהיה אף גרוע עוד יותר לאחר שניסיתי בשבוע האחרון להשתמש בציקלודרם מפני שרופאה אחרת חשבה שאולי מדובר בפטריה. קשה לי לחזור לעבודה במצב הנוכחי כי אני לא רוצה לשאוב לפני שחל שיפור. איך אני יוצאת ממצב הביש הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע עקשני בפטמה

הוספת תגובה

• תשובה לדפנתה

ג'ניס זאוסמר
    26/07/2008

היי,
    אני מסכימה איתך שכנראה הפצע נבע משאיבה תחילה.
    אני מאוד ממליצה שתגשי לרופא עור - זו כרגע הכתובת הנכונה ומקווה האחרונה. על הרופא לאבחן את המצב שכנראה הסתבך בעקבות טראומה ראשונית לעור. כנראה שאת צריכה טיפול מקומי אנטיביוטי ואנטי פטרייתי יחד עם טיפול מקומי בנוסף עם סטרויאיד בריכוז נמוך (לא מזיק ואין מה לחשוש)
    הגיע הזמן להתפתר מהצרה
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור בכמות החלב
    לאה
    24/07/2008

בני בן 6 שבועות עבר ניתוק לשון עקב אי עליה במשקל לפני כשבוע וחצי היות ואני מנסה לשאוב ולעמוד בכמויות שהוא צורך נפגשתי עם יועצת ביום שלישי והיא המליצה לי על מוטיליום 3 כדורים 3 פעמים ביום כדי לשפר את כמות החלב והזרימה שלו אני לוקחת גם כדורי חילבה ושותה תה שומר. התחלתי לקחת מיום שלישי ואין שיפור ניכר. ממתי מתחילים לראות את ההשפעה של המוטיליום? בני מסרב לגשת לשד בשעות היום ויונק מהשד רק בלילה אני שואבת פעם בשעתיים בבוקר: 80 CC אחרי שעתיים: 70 CC ואח"כ פעמיים 40 CC ן-50 CC מה יהיה? בחשבון פשוט הגוף שלי מייצר בסביבות 360-400CC ליום כשהילד צריך בסביבות ה-650CC ליום איך אוכל לראות את כמות החלב גדלה? האם אני צריכה לשאוב גם אחרי שהחלב מפסיק לזרום או שאין בכך תועלת?

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור בכמות החלב

הוספת תגובה

• תשובה ללאה

ג'ניס זאוסמר
    24/07/2008

היי לאה,
    נכון, החשבון שלך נכון - תפוקת החלב שלך נמוך ולא מספיק לתינוק בגיל הזה.זה כמובן עקב היניקה הלא אפקטיבית שנבע כנראה עקב הלשון הקשורה.
    מוטיליום אמור להשפיע אבל את צריכה עוד קצת סבלנות. בעוד כמה ימים את אמורה להתחיל לראות את תוצאות.
    כן - יש תועלת להמשך שיבה גם לאחר הפסקת הזרימה לעוד כמה דקות.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב הנקה ובקבוק
    שירן
    24/07/2008

רציתי לדעת אם אין בעיה באותה ארוחה לשלב מטרנה עם הנקה, אני מתחילה בהנקה , התינוק נח ואחכ ממשיכה במטרנה עד שישבע. האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב הנקה ובקבוק

הוספת תגובה

• תשובה לשירן

ג'ניס זאוסמר
    24/07/2008

היי שירן,
    מאוד לא מומלץ לעשות דבר כזה.
    בשילוב כזה את עלולה למצוא את עצמך בקרוב עם מעט מדי חלב ועם תינוק שמעדיף את הבקבוק מעל השד.תינוק לא צריך לנוח במשך ארוחתו אלה לינוק מצד אחד עד שמסיים ולאחר מכן לינוק מהצד השני עד שמסיים.
    ככל שהתינוק יותר צעיר תהיה ההשפעה יותר משמעותית מהשילוב הזה.
    שוב- לא מומלץ כי עלול להוביל למצב לא רצוי והרבה פעמים גם בלתי הפיך.
    הטבע לא מבוסס על מת"ל - תני לו לינוק בכייף.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף חלב
    שירן
    24/07/2008

שלום , הנקתי את בני חודש מלא מאז שנולד ועכשיו אני רוצה לשלב מטרנה, האם ניתן להכין את המטרנה עם מים מינרלים מבלי להרתיח? כיוון שעצם הרתיחה ועד הקירור לוקח זמן ...(והוא בינתיים בוכה..) ועוד שאלה- אם אני מרתיחה מים אז זה בסדר להרתיח מים מהברז?(או שחייב מינרלים) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף חלב

הוספת תגובה

• תשובה לשירן

ג'ניס זאוסמר
    24/07/2008

שירן,
    תשובה לשאלתך על איך מכינים תמ"ל בפורום של הנקה מוצלחת!!!
    אם תינוקך צריך תמ"ל תכיני כמות ליממה ותשמרי במקרר - כך אין צורך להכין כל פעם אלה רק לחמם מעט - לחום החדר - בעמידת הבקבוק במים חמים תהברז לכמה דקות.
    מותר להרטיח מי ברז.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות, תודה מראש
    שרון
    24/07/2008

שלום רב בני בן 3 חודשים+שבוע ניזון מהנקה מלאה ללא תוספות משקל בלידה3250 משקל לפני 10 ימים 6300 יש לי מספר שאלות: כתבתי כאן בעבר כי נהג ילשון 12 שעות רצוף בלילה ולהסתפק ב4-5 האכלות ביממה, כעת לאחר קפיצת גדילה( לפני שבוע) בה ינק במרווחים קצרים מאוד ולעיתים קרובות יותר שינה את הדפוס ועכשיו ישן 7-8 שעות בלילה וישנן בסביבות 6-7 האכלות ביממה. הבעיה היא שמאז שסיים את הקפיצת גדילה לאחר האוכל נוהג לפלוט כמויות גדולות מאוד של חלב (לפעמים עם גושים ולפעמים מימי מאוד) אני משתדלת לא להציע לאכול משני הצדדים כיוון שאולי יש לי כמות גדולה מידי של חלב אחרי הקפיצת גדילה וזה מה שגורם לפליטות המרובות. בנוסף הוא סובל מאוד מגזים בעיקר בלילה ומתעורר מהם בבכי. (אובחן כסובל מקוליק אבל עבר לו בחודש האחרון ועכשיו כנראה חוזר) . עניין נוסף -בדרכ יש יציאות של צואה פעם ביום-יומיים והן מאוד מימיות( כמו תמיד) אתמול לאחר היציאה נוספה יציאה נוספת בצבע ירק כהה אומנם לא מימית רק לכלכוךמועט של החיתול בצבע ירוק. 1)מה פשר הצואה הירוקה? 2)מה ניתן לעשות לגבי פליטות מרובות והאם ישנו קשר לעליה בתפוקת החלב לאחר קפיצת גדילה? 3)מה ניתן לעשות לגבי התעוררות מגזים בלילה וכאבי בטן?האם יש מקום לבדוק את העניין שכן הוא מעל 3 חודשים? סליחה על האורך ותודה רבה מראש, שרון

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות, תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

ג'ניס זאוסמר
    24/07/2008

היי שרון,
    כאשר יש "קפיצת גדילה" תינוקות יונקים הרבה יותר בטרה הגביר את כמות החלב ולכן יש יותר וגם אולי זו הסיבה לפליטות. אם הוא שמח וממשיך לעלות כך יפה במשקל עזי הכל בסדר. תינוקות משנים גם את דפוסי ההנקה שלהם וזה רגיל מאוד - אין מה לדאוג.
    קוליק שעובר כמעט אף פעם לא חוזר, יתכן ועובר עליו משהו - כדאי לקחת אותו לרופא ילדים אם התופעות ממשיכות או מחריפות.
    יציאה ירוקה חולפת- אין לדבר הזה משמעות אם התינוק מתנהג רגיל ובריא.
    תמשיכי לעקוב אחר משקלו בטיפת חלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    רינת
    23/07/2008

שלום ראשית רציתי להבין קראתי פה בהודעות קודמות שאסור לחמם חלב אם, שאלתי למה הכוונה אני מוציאה חלב קפוא מהמקפיא ולאחר שמפשיר אני שופכת לבקבוק ושמה בכלי עם מים רותחים על מנת שיתחמם, האם אסור?? ואם כן באיזה דרך אפשר להביא את החלב לטמפ' רצויה ולא קפוא? שאלתי השניה, בני עוד מעט בן 5 חודשים והוא יונק מלא, בספטמבר אני אמורה לחזור לעבודה אך אני עדיין רוצה להמשיך להניק, הבעיה שאין לי אפשרות לשאוב בעבודה, האם יש דרך שבה אוכל לשמור על ההנקה? האם אני יכולה כבר עכשיו לנסות מוצקים??האם זה יספיק? תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לרינת

ג'ניס זאוסמר
    23/07/2008

היי רינת,
    כמו שקראת - מים רותחים מקריש חלבוני החלב ואין לעשות את זה.
    החלב לא צריך להיות חם אלה מספיק בחום החדר. ויש תינוקות שמוכנים גם לשתות קר ללא בעיה.
    אם את מוציאה חלב קפוא מהמקפיא תני לא להפשיר במקרר ואם את רוצה שיהיה לא קר תעמידי את הבקבוק במים מהמרז ולא רותחים.
    אם את לא מניקה אותו או לא שואבת במשך שעות העבודה תפוקת החלב שלך יירד. את גם עלולה לסבול מגודש בעבודה לפרק זמן של כמה שבועות עד שהתפוקה יורדת.
    התינוק שלך יקבל תמ"ל במשך השעות שאת איננה במקום חלב ששאבת יום קודם בעבודה והבאת הביתה למחרת - לא חבל?יש אמאים מצוינים לשאיבה היום ובדרך כלל נשים מסתדרות. הבעיה היא שלפעמים החלב יורד עד כדי כך שלא מספיק גם להנקה כאשר את חוזרת מהעבודה - וזה מין הימור כי אי אפשר לדעת מראש.
    את יכולה כבר להתחיל מוצקים - תפני לאחות טיפת חלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הנקה
    שולי
    22/07/2008

רציתי לשאול עד איזה גיל של התינוק מקובל להניק? ושאלה נוספת - אם אני ארצה לעבור אח"כ בפרופורציה ניתוח הרמת חזה, כמה זמן עלי לחכות אחרי תקופת ההנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לעירית

ג'ניס זאוסמר
    22/07/2008

היי עירית,
    מומלץ להניק תינוק 6 חודשים ללא תוספות ולאחר מכן המשך הנקה עם תוספת מאכלים עד שאתם מחליתים יחד מתי להפסיק.
    לגבי הניתוח - יש לברר מהכירורג.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    לו
    22/07/2008

כמה קלוריות יש בחלב של אם ,בהנקה אם אני מניקה ללא הגבלה,ליום כמה זה יכול לתרום קלוריות לתינוקת בת שנה וחודש?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה ללו

ג'ניס זאוסמר
    22/07/2008

היי לו,
    בגיל שנה וחצי ההנקה לא מהווה כל כך בסיס לקבלת קלוריות כי הפעוט מקבל יותר מאכלים אחרים מאשר חלב אם .ההנקה בשלב ההתפתחותי הזה הרבה יותר משמש צורך לקשר, קרבה ובטחון .
    הכמויות לא רבות אבל רמת השומן גבוה - במובן החיובי.
    כמובן שזה תורם אבל לא הייתי נכנסת לספירת הקלוריות בשלב הזה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה

לו
    23/07/2008

אני שאלתי על קלוריות כי היא אוכלת קצת דברים אחרים ,קצת יוגורט קצת מרק ממש קצת,ורוב התזונה שלה מציצי ,אני לא יודעת מה לעשות,היא גם קמה כל שעתיים בלילה ועדיין יונקת כל שעה בבוקר, וכשניסיתי להמנע מלתת לה ציצי היא פשוט בוכה עד שאני נותנת לה......ולא אוכלת דברים אחרים אני רוצה להפחית מתן ציצי איך אני עושה את זה?כדי שתוכל אוכל אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    23/07/2008

.
    בגיל הזה התינוקות מאוד נקשרים לשד ומפתחים הרגל בדיוק כמו שאת תארת.
    תינוקת בגילה אמורה לישון יותר מכל שעתים ולא כל שעה בבוקר.
    היא לא עושה את זה מתוך רעב או חוסר קלוריות אלה מתוך הרגל ולכן את צריכה לשנות לה את ההרגל . לשנות הרגל קשה ביותר ודורש הבנה, סבלנות, זמן ,אופי חזק,רצון ושיתוף פעולה.
    יש כמובן דרכים שונות לשינוי הרגל - בהדרגתיות או זבנג וגמרנו.
    אני ממליצה שקודם כול את צריכה להבין את המהלך - היא מתנהגת כך (נשנושים לעיתים קרובות) כי כך התרגלה ולא יודעת כרגע על דרך אחרת. זה את צריכה להראות לה.
    אחר כך - את צריכה להחליט שאת הולכת על זה ולא מוותרת.
    את צריכה גם להתייעץ עם אחות טיפת חלב על מאכלים אחרים וטיפים אחרים.
    אני יודעת שלא פשוט אבל את חייבת את זה לעצמך ולה לחיים ותר נורמאלים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום חלב אם
    לולי
    22/07/2008

שלום בני בן חודשיים ואני שואבת לו חלב ולפעמים גם תוספות של סימילאק. שמעתי מיועצת תזונה שאסור לחמם את חלב האם במים חמים כי החום נותן מכת חום לחלבונים והם נהרסים, העיניין הוא שכך עשיתי במשך כמעט חודשיים האם הוא לא קיבל את כל מה שהיה צריך לקבל מחלב האם ? אני מאוד מוטרדת מזה. ודבר שני אני מנסה כעת לחמם את חלב האם השאוב במים פושרים אך לוקח הרבה זמן שזה יתחמם ואפילו בכלל לא מתחמם והתינוק צורח ובוכה מרעב. כיצד כן אפשר לחמם במהירות מבלי להרוס את החלבונים שבחלב? האם ניתן לחמם במיקרוגל? ובכלל האם אסור לתת לתינוק אוכל קר? אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    חימום חלב אם

הוספת תגובה

• עוד שאלה

לולי
    22/07/2008

אין לי זמנים קבועים לשאיבת החלב מאחר ופעם יש לי חלב ואני יכולה לשאוב ופעם אין לי מספיק כדי למלא את הבקבוק, מה אפשר לעשות או לאכול כדי שכשארצה לשאוב אוכל למלא את הכמות הנידרשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללו

ג'ניס זאוסמר
    22/07/2008

היי לו,
    נכון מאוד - לא מחממים חלב אם במים מאוד חמים כי החלבונים נהרסים.
    החלב בכלל לא אמור להיות חם - מספיק שיהיה לא קר - ויש תינוקות אשר יאכלו ישר מהמקרר ללא בעיות. תנסי.
    אי אפשר לדעת מה קיבל או לא קיבל אבל כרגע אין מה לעשות - ועל תתרידי את עצמך.
    מיקרו גל - אסור!
    על תקחי קשה - מעכשו אין צורך לחמם ממש.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם
    ג'ואי
    22/07/2008

שלום רב בתי בת ה- 6 שבועות, יונקת הנקה מלאה ללא תוספות, פתחה מרווחים בהנקה והיא יונקת כעת כל כ- 4 שעות ועולה מצויין במשקל,לכן אני מגיעה למצב שאני גדושה ואז אני חייבת לשאוב שאלותיי הן: 1. כמה זמן אפשר לשמור חלב מחוץ למקרר, בתוך המקרר ובפריזר? 2. אנחנו לקראת הפלגה באונייה בעוד חודש האם אפשר לקחת את החלב שהקפאתי איתי בקלקר ואז להעביר למקפיא שוב.? 3. האם החלב נפגם בעת ההפלגה? 4. במידה ואחליט לא לקחת איתי חלב שהקפאתי, יש מצב שאפסיק לייצר חלב בגלל ההפלגה, האם כדאי לקחת תוסף מזון ליתר בטחון? תודה מראש שירי

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

ג'ניס זאוסמר
    23/07/2008

היי שירי,
    לגב המלאות - המצב יסתדר בקרוב כאשר גופך מתרגל. אין מה לדאוג.את יכולה להוציא קצת כדי להקל על עצמך בינתים.
    אפשר לשמור חלב מחוץ למקרר למה שעות (3-4 ) בלבד בתנאים רגילים ולא בשמש או חום סביבתי.
    במקרר אפשר כ-3-4 ימים
    בהקפאה 2-3 חודשים
    הפפאה עמוקה - יותר
    איזה כיף אתם יוצאים להפלגה- תהני ותנוחי. אני ממליצה כמה שפחות להתעסק עם שאיבות ותוספות בזמן ההפלגה - הנקה הכי פשוטה, הכי בטוחה ואין שום חשש בהפלגה.
    ברגע שמתחילים להעביר חלב אם קפוא ממקום למקום קיים מצב של הפשרה והפפאה מחדש - וזה לא דבר בריא לתינוק. יתן וסוג המקפיא בהפלגה לא יהיה איכותי במיוחד אם הפריזר בשימוש רב .
    אם יש לך כל כך הרבה חלב למה שיהי לך צורך לתוספות?
    הכי נוח, קל, לא מסורבל, בטיחותי, נקי, ללא סיכוי לזיהום, זול וחופשי - להניק ישירות ולמנוע הסתבכויות וסיבוכים.
    תהני,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת!
    נתי
    22/07/2008

אני מניקה מלא את ביתי-בת חצי שנה עוד שבוע . התחלתי ליטול לפני חודש גולולת סרזט. שבוע וחצי לאחר שהתחלתי לקחת גלולות התחיל לי דימום שנמשך שבוע וחצי! כשהוא נגמר חשבתי שזו תהייה הפעם האחרונה שיהיה דימום מהגלולות! אבל לא..היום התחיל לי שוב דימום. יכול להיות שזה עדיין מהגלולות??? יכול להיות שהגלולות האלה פשוט לא מתאימות לי?!

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת!

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ג'ניס זאוסמר
    23/07/2008

היי נתי,
    לדעתי התשובה צריכה לבוא מרופא נשים שלך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחסון חלב בשקיות
    רויטל
    20/07/2008

שלום, קניתי שקיות לאחסון חלב של PLAYTEXE. הבעיה היא שאין להם פס אטימה. כיצד ניתן לאטום אותן על מנת להקפיא? שאלה נוספת, ביתי אוכלת הנקה מלאה. בשל צורך להשאיר אותה אצל אימי למשך יום שלם אני רוצה לשאוב. מתי כדאי, האם אחרי כל הנקה ולאסוף עד למילוי מנה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחסון חלב בשקיות

הוספת תגובה

• תשובה לרויטל

ג'ניס זאוסמר
    20/07/2008

היי רויטל,
    נכון לשקיות הללו אין סוגרים - הן שקיות לבקבוקי פלייטקס.
    את יכולה להשתמש בסוגרים אחרים לסגירת שקיות ניילון.
    את יכולה לשאוב ולהוסיף במשך יממה או את יכולה לשאוב בזמן שאת נעדרת ממנה ואמך שומרת עליה - בכל מקרה יהיה לך צורך להתרוקן כאשר את לא בבית איתה יום שם. את שואבת , שומרת בקירור ולוקחת הביתה בקלקר קטן למחרת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    לו
    20/07/2008

יש לי תינוקת בת שנה וחודש, עד עכשיו הנקתי אותה בלי הגבלה, אני חושבת שמתחיל המחזור האם להמשיך בהנקה ,שמעתי דעות סותרות...

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• תשובה ללו

ג'ניס זאוסמר
    20/07/2008

היי לו,
    אין שום בעיה בעולם בלהניק בזמן מחזור.
    על תקשיבי לכל הסיפורי סבתא - אין אמת בהם.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתת מים בימים החמים בנוסף להנקה
    שני
    17/07/2008

ביתי בת 3 חודשים יונקת באופן מלא, היה לה ממש סדר באכילה והכל היה נהדר, (פקל כל צ 3 שעות ). פתאום בוכה ובוכה וזה לא גזים או עייפות...חשבתי שאולי היא צמאה כי שנותנת לה לאכול אוכלת אבל ממש רק שתי דקות . האם כדאי לתת לה מים???!!!! איך ? כמה?

הוספת תגובה

• שני

חיה כהן
    17/07/2008

שלום רב! אין צורך לתת תוספת של מים אפילו בימים חמים,אבל כן תינוקך ירצה לינוק לעיתים יותר קרובות.כפי שתארת לפעמים הנקות קצרות,בחלב אם יש כמויות מספיקות של מים אז תני לו לינוק מתי שהוא רוצה ולא לפי השעון. בהצלחה ובהנאה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אחר מס' חיתולים ביום
    אלונה
    17/07/2008

אני מבינה שצריך לספור 5-6 חיתולים ספוגים בפיפי ביום ולפחות 2 יציאות ביום לתינוק שיונק בהנקה מלאה ללא תוספות. מה נחשב חיתול ספוג? איך אני יכולה להעריך שהבן שלי בן 4 שבועות עושה מספיק פיפי? יציאות הרבה יותר קל לראות. מתנצלת על השאלה המוזרה אני פשוט רוצה להיות בטוחה שבני מקבל מספיק חלב. ציינתי בעבר בפורום שבני מאוד לא רגוע בערבים ונראה כי הוא לק מקבל מספיק חלב, לפעמים הוא גם מגיב כך בשעות היום, האם עליי להתחיל לקחת תערובות צמחים להגברת כמות החלב? אני מבינה שיש קפיצת גיל בגיל 6 שבועות שהתינוק דורש יותר חלב, אני חוששת שאם עכשין הוא לא תמיד מרוצה או מסופק מה יהיה עוד שבועיים? המון תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב אחר מס' חיתולים ביום

הוספת תגובה

• אלונה שלום

חיה כהן
    17/07/2008

אלונה שלום,ישמס דברים שצריך לשים לב אליהם , בסביבות גיל חודש ,חודש וחצי מס היציאות יכול לרדת אפילו עד יציאה בכמה ימים וזה לא נחשב עצירות.טיטול ספוג זה טיטול כבד ,אין פה דיוק אבל צריך להרגיש שהטיטול שוקל ולא קל כמו טיטול נקי.יחד עם זאת כמובן שמידי פעם צריכים לשקול את התינוק.את תראי גם בעיניים שלך שהוא גודל. בדכ בערבים תינוקות בגיל הזה פחות רגועים בגלל תופעת הקוליק-גזים(אופייני בערב).אל תחשבי על קפיצת גדילה,פשוט אם יהיו מס ימים שתינוקך ירצה לאכול לעיתים יותר קרובות,תזרמי ותני לו מה שהוא רוצה.החלב יווצר לפי קצב התרוקנות השד. בהצלחה והנאה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה