מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ופעילות ספורטקרן אשרוב08/08/2008
שלום, שמי קרן יש לי בת בת כ3 חודשים . אני מניקה ומשלבת בקבוק עם חלב אם או תמ"ל. השאלה שלי האם יש השפעה על פעילות אירובית על טעם החלב? האם החלב מחמיץ? האם הוא גורם לכאבי בטן? אם למשל אני בבוקר מאכילה אותה ואח"כ רצה על ההליכון האם בארוחה הבאה אני צריכה לזרוק את החלב באמצעות שאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ג'ניס זאוסמר08/08/2008היי קרן,
המחקר שמצא קשר בין פעילות אירובית וחלב אם שנעשה לפני כמה שנים לא נחשב כמחקר איכותי ולכן לא מתייחסים אליו. אני מתארת לעצמי שמפני שהנקה מהווה פעילות נורמאלית וטבעית ופעילות גופנית גם - כל דבר שלא בהקצנה מתאים ולא מזיק או מפריע.
על תגזימי ותהני,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מרגילים פג להנקה אחרי בקבוק?צפי07/08/2008
ילדתי לפני שבועיים וחצי פג, במשקל 2020 בשבוע 33+5. תודה לא-ל, הוא השתחרר מהר, ואוכל יפה מבקבוק ועולה במשקל. מה כדאי לי לעשות כדי לעבור איתו להנקה (בינתיים הוא אוכל מה שאני שואבת לו)? לפעמים כשהוא עירני הוא תופס יפה ויונק ובולע, אבל רוב הזמן הוא ישנוני נורא ולא מוכן לינוק. את הבקבוק הוא מקבל גם כשהוא ישן. יש בקבוק שעדיף? יש זמנים שעדיף? להכריח אותו? או לחכות שיתחזק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצפי
ג'ניס זאוסמר07/08/2008היי צפי,
קודם כול - יופי שהוא בריא ומוכן כבר לינוק מידי פעם - זה בהחלט סימן מבסר.
אני ממליצה להמשיך לשאוב הרבה כדי שיהי לו הרבה חלב ולא יצטרך להתאמץ על השד.
אני גם ממליצה על הרבה מגע עור לעור ולהתחיל את הארוחות הערניות עם הנקה כל פעם. תניקי אותו עד שאת רואה שהוא מתחיל להתעייף - יותר מדי ייעיף אותו ולא יוכל לאכול את התוספת שלו.
אין להכריח בכלל - כל חויה על השד צריך להיות נעים וכייף.מצד שני על תוותרי לו יותר מדי - את מכירה אותו הכי טוב כדי לראות שאת לא עוברת את הגבולות שלו.
את תראי שעם הזמן הוא יינק יותר ויותר.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מועטה במשקלענבל07/08/2008
שלום רב בני בן 3 וחצי חודשים, ניזון מהנקה מלאה ללא תוספות עד עכשיו עולה יפה במשקל. נולד במשקל 3250 וכשעת שוקל 6900 שאליתי היא: בשקילה האחרונה עלה 260 גרם ב14 יום, האם זה מעט מידי? האם ישנה האטה בעליה בגיל זה? עד עכשיו העלה בערך בין 300 ל400 גרם בזמן של שבועיים. הוא פולט לאחר האוכל לפעמים הרבה לפעמים מעט אבל עדד כה זה לא השפיע על המשקל. חוץ מזה נראה נינוח ישן יפה ומתפתח יפההאם יש סיבה לדאגה? תודה לך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
ג'ניס זאוסמר07/08/2008היי ענבל,
לא ראה לי שיש צורך לדאוג.
בגיל הזה תינוקות מתחילים לעלות פחות מאשר בתקופה הראשונה של חייהם.
כל עוד הוא ממשיך לעלות כך ושמח תהני ממנו ועל תדאגי.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם שאובדנה07/08/2008
1. האם במקרר אפשר לאחסן את החלב בבקבוק? 2. האם אפשר לתת לתינוק את הבקבוק שהיה במקרר (כשמחממים רק את החלק התחתון מים פושרים)? כי הפטמה קרה... 3. האם אחרי שהחלב היה במקרר כמה ימים אפשר להעביר אותו למקפיא? 4. האם אפשר להעביר מ-120 מ"ל חלב שבמקרר, מבלי לחמם, כמות קטנה של 50 מ"ל לבקבוק ורק את ה-50 לחמם ואת השאר להשאיר במקרר? מקווה שהייתי מובנת מספיק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר07/08/2008היי דנה,
1 - אפשר לשמור את החלב אם במקרר בבקבוק
2 - אפשר ללת כאשר הפטמה קרה, אפשר גם לתת כאשר החלב קר - רוב התינוקות לא מתנגדים כלל
3 - אפשר להביר חלב למקפיא לאחר שהיה במקרר אבל לא מומלץ להשאירו יותר מיומיים שלושה. לאחר ההפשרה אפשר לשמור חלב אם במקרר רק 24 שעות
4 - אפשר ואף רצוי לחמם רק את הכמות הרצויה כל פעם
היית מובנת מאוד
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי העברת חלב מהמקרר למקפיא
דנה09/08/2008תודה רבה על התשובה, ושאלת המשך לתשובה 3: אם מיד לאחר השאיבה מקפיאים - כמה זמן אפשר לשמור את החלב הקפוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר09/08/2008מומלץ להקפיא מיד לאחר השאיבה
אפשר להקפיא 3-6 חודשים
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימור חלב שאוב!!!שרון07/08/2008
שלןם רב!! אתמול בערב שאבתי חלב לבני בן החצי שנה בעבודה. כשחזרתי הביתה שכחתי להכניסו למקרר. והוא נשאר בתיק במהלך הלילה ,בבוקר לא נראה היה שהוא מקולקל.האם עלי לזרוק אותו או שזה בסדר לתת אותו?כמה זמן אפשר להשאיר חלב בחוץ ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ ארבע שעות בלי קירור זה בסדר.
צפי07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרון
ג'ניס זאוסמר07/08/2008היי שרון,
הזמן המקסימלי שאפשר להשאיר חלב אם בחום החדר 6-8 שעות. בקיץ שלנו לא הייתי אפילו עושה את זאת.
צר לי,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לעבור לתמ"לאלונה06/08/2008
שלום רב, בני בן הארבעה חודשים עתיד ללכת למעון יום בעוד כשלושה שבועות. עד עכשיו הנקתי אותו הנקה מלאה, אך כעת אני מעוניינת לגמול אותו חלקית (להניק רק בלילה) ולהעבירו לתמ"ל. רופאים המליצו לי לעשות מעבר הדרגתי: לתת במשך כמה ימים 10cc לפני ההנקה , אחרי כן 20 וכך הלאה. הצרה היא שהוא מסרב לשתות את התמ"ל (ניסיתי שני סוגים), מעווה את הפרצוף ויורק. הבעיה בטוח בתמ"ל כי כשניסיתי לתת לו חלב שאוב מבקבוק הוא לקח. אוסיף רק שזוהי הפעם השניה שאני מנסה לגמול אותו: בפעם הראשונה לא הנקתי אלא התעקשתי על הבקבוק עד שהוא היה רעב מספיק, נשבר ולקח בקבוק (וכך המשכתי במשך יומיים ורק ביום השלישי חזרתי להניק חלקית). שיטה זו עבדה, אך הילד חלה (מסיבות אחרות כמובן) והרופאים אמרו לי לחזור להנקה מלאה ורק כשיבריא להתחיל שוב בהדרגה. הבעיה עם ההדרגה היא שכשהילד יודע שיקבל בכל מקרה הנקה אין לו שום רצון לקחת בקבוק. מה עושים? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
אלונה06/08/2008שכחתי לציין כי לא תהיה לי האופציה לשאוב חלב כדי שיתנו לו במעון, הדרך היחידה היא תמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלונה
ג'ניס זאוסמר06/08/2008שלום אלונה,
אין מטה קסמים כאשר מדובר בגמילה או שילוב בין הנקה ובקבוק.
יש שיטות למיניהן אבל אין שיטה אחת המתאימה/פועלת אאצל כולם. חלק מהתינוקות נגמלים תוך שבוע וחלק מסוגלים לשלב ללא בעיה אבל החלק האחר שלא משתף פעולה נחשב כבעיתי.
תינוק לא מבין את הצורך שלך לחזור לעבודה והמערכת שלו לא בנוי לזה בשלב הזה. מבחינתו , התרגל לחלב אם ולא מתאים לו משהו אחר.
אם ברצונך לשנות את המצב אין דרך אחת ובדוקה המביאה לשינוי. האם ניסית שמשו אחר יתן לו את הבקבוק ולא את?
אם אין ביכולתך לשאוב והוא לא מסכים לאכול תמ"ל לא נשארו אלטרנטיבות. אני מתארת לעצמי שכאשר לא תהיה בסביבה ויהיה רעב יאכל.ולכן אני ממליצה לא לדאוג כעת כי אין לזה תועלת.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה סופית מהנקהאמאוהבת06/08/2008
בוקר טוב, ביתי בת שנה ושלושה חודשים, לפני כשלושה חודשים הפסקתי את הנקת הלילה ובכלל דיללתי הנקות באופן שכרגע היא יונקת פעמיים ביום. שני דברים קרו מאז - גיליתי שאני בהריון, תחילת שלישי וכרגע ההנקה מאד מתישה אותי מה גם שהשדיים רגישים וההנקה התחילה להכאיב לי. דב נטסף הוא שפתאום היא נורא רוצה לינוק - כל הזמן. בלילה, ביום - ואם כבר אז למשך שעה. ומתוך כל הבליל הזה - אני רוצה להפסיק להניק בכלל, היא לא מוכנה לשום סוג של בקבוק, או תמ"ל ואני די אובדת עצות.. איך עושים את זה הכי פחות מכאיב לכולם? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמאוהבת
ג'ניס זאוסמר06/08/2008שלום,
בשעה טובה!
התחלת תהליך - תמשיכי באותה הדרך כי זה עבד.
על תחזרי חזרה.
אין כאן פתרון קסם להפסיק את ההנקה בגיל הזה אלה להמשיך להציע לה אוכל ושתייה בדרך האטרקטיבית ככל האפשר. את חיבת לשתף בני משפחה במשימה - ןשתהיה עקביות.
אני ממליצה לשתף גם את האחות בטיפת חלב היא תוכל לעזור לך גם.
ובעיקר - אין צורך לרחם עליה , נתת לה מעל ומעבר, את בסדר גמור, עכשו צריך לשחרר קצת.
היא תתרגל כמו כולם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הנקהתמי05/08/2008
שלום רב, התינוקת שלי בת חודש וקצת ולאחרונה קיצרה את זמני היניקה שלה מ 20 דקות לכל שד ל 10 דקות. זמני הביניים בין ארוחה לארוחה נשארו זהים 2.5-3. בערב לפני השינה נראה שהיא אינה שבעה אחרי האוכל והיתה רוצה לקבל עוד אך כשאני מציעה לה לינוק עוד היא אינה רוצה. נתתי לה תוספת של 10 מ"ל בקבוק עם חלב שאוב ואז הלכה לישון. האם זה תקין? כיצד כדאי לפעול? שאלה נוספת: יש לי גירוד מעל השד ללא שום סימן, מה אפשר למרוח כדי להקל עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ג'ניס זאוסמר05/08/2008היי תמי,
יופי - את מתארת הנקה תקינה לשלב הזה. התינוק הרבה יותר יעיל והשד מייצר ומשחרר חלב כתגובה ולכן קיצור הזמן.
10 סמ"ק שווה 2 כפיות - סימן ש לא היה באמת רעב.
תמשיכי כך ותהני.
על הגירוד אפשר למרוח חלב אמא או אם לא עובר לגשת לרופא עור.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היש עוד סיכוי?לאה04/08/2008
בני בן 7 שבועות, בגיל חודש בעקבות אי עליה במשקל גילתה יועצת הנקה בעיה של לשון קשורה שנותקה מיד בנתיים קיבל בני תוספת מבקבוק ומכך נגרם שהסכים לינוק בלילה בלבד. כתוצאה מכך החלב התדלדל ובעזרת מרתון במשך שבועיים של שאיבות פעם בשעתיים, כדורי חילבה ומטיליום התגברנו על חוסר החלב ואני מספקת לו את הנדרש במשך יומיים בני ינק יפה גם ביום והיה רגוע אך פתאום היום בבוקר שוב סירב לגשת לשד וכשאני שואבת אני רואה שכמות החלב התדלדלה. האם יתכן שיומיים הוא לא ינק מספיק ולמרות זאת היה רגוע? מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותו להנקה מלאה ולדעת שהוא יונק מספיק? האם כדאי לחזור להנקה מלאה בבת אחת או לסרוגין? מצפה לתשובתך בקוצר רוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללאה
ג'ניס זאוסמר04/08/2008שלום לאה,
לא נראה לי שתוך יומיים כמות החלב יירד מהנדרש ללא מספיק. תפוקת החלב לא יורד באופן פתאומי.ולכן אני מציעה להמשיך בכל הטיפולים : שאיבות, מוטיליום ולילבה.
גם כאשר החלב מתגבר אין להפסיק את הטיפולים אלה בהדרגה רבה מאוד ואם קיים רושם של ירידה לשוב לטיפול הקודם.
קשה לי לדעת אם ביומיים הללו ינק מספיק או לא אבל להבא חשוב לעקב אחר משקלו לעיתים קרובות וכמה שאפשר.אני גם מציעה לחזור להנקה תחילה עם תוספות של חלב אם שאוב, להמשיך עם כל הטיפולים ולהגיע להנקה מלאה בהדרגה. לא ניתן לדעת מראש כמה זמן זה ייקח ואם זה בכלל אפשרי למרות שקיימים סיכויים די טובים.
אך אפשר לדעת שיונק מספיק : סימן וודאי - עליה במשקל. הפרשת צואה ושתן - סימנים טובים ( 3-4 צואה ביממה, 5-6 טיטולים רטובים ביממה )
את כל הסימנים הללו ביחד - קרוב לוודאי מקבל מספיק אוכל.
סימנים נוספים :
שמיעת בליעות, התרוקנות השד
ולבסוף - תינוק רגוע ושקט.
אף סימן לבדו לא משקף קבלת אוכל אלה קבלת מספיק אוכל ישתקף בכל או לפחות רוב הסימנים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת שאיבות לבת3 וחצי חודשיםשני04/08/2008
התחלתי לשאוב אתמול במשאבה ספקטרה 2 מיד שרה...(עם אוונט ידנית ממש לא הלך). אתמול ביום בקושי יצא 10 מיל. החלטתי לעשות את זה בבוקר. אני עדיין מניקה ורוצה להמשיך להניק אבל רוצה לימים בהם אני הולכת לספורט או יוצאת מהבית...וכן עוד חודש חוזרת לעבודה אז אצטרך מלאי. היום יצא יותר טוב אבל טיפין טיפין כל שתי דקות מפסיק בשד אחד ואני מעבירה לשני... האם זה נכון? ככה צריך להיות ? בקצב הזה לא נראה לי שיהיה מספיק לארוחה אחת. איך כדאי לשאוב ומתי עם הנתונים האלו ?? אני מפחדת שלא יהיה לי עוד שעה לתת לה הנקה מהשד, כי נראה כאילו אין הרבה לפי השאיבה, למרות שזה לא הגיוני...האם הפחד מוצדק, האם כדאי להפסיק זמן מסויים לפני ההנקה הבאה???? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ג'ניס זאוסמר04/08/2008היי שני,
1 - ספקטרא 2 אמורה להיות משאבה טובה ואני טוהה אם המכשיר תקין או לא.
כדאי שיבדקו אותו או שיחליפו אותו בלקטינה.
2 - כמו שכתבתי כאן רבות , צריך להתרגל ולפתח מיומנות בשאיבה.
3 - בימים הראשונים תשאבי כמה פעמים ביום גם אם לא יוצא הרבה - אני מתארת לעצמי שיתחיל לצאת יותר ויותרוכל עוד שאין כמויות מהשאיבה אין כל משמעות מתי את שואבת.
4 - הפחד והלחץ לא מועיל ואף עלול לעכב את זרימת החלב.
5 - יתכן ולתחחילה הייתה כמות גבולית - מספיק תינוק אבל לא כל כך מעבר לזה.
האם היא עלתה טוב במשקל לאורך כל הדרך ?
תמשיכי להניק אותה בכיף, תשאבי לפחות 4-5 פעמים ביממה (יותר אם אפשר), ותראי את ההבדל.
אני ממליצה גם לקחת קפסולות חילבה - 3 קפסולות 3 פעמים ביום - להגברת החלב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהלי03/08/2008
שלום , יש לי תינוקת בת שנה וחודש, אני עדיין מניקה אותה מתי שהיא רוצה פלוס מוצקים, היא אוכלת ביום גרבר אחד, דניאלה אחת, יוגורט אחד, במבה חצי, ביסקוויט אחד, וכמה כפיות מהאוכל של בית , לא מתעניינת בכלל באוכל.... שאלות: האם זאת תזונה מספקת? 2. מה הערך של ההנקה עכשיו? 3. עד איזה גיל מניקים בלילה? מתי אפשר להפסיק? היא עולה במשקל 200 גרם בחודש, זה בסדר בגיל הזה? אם אני אמנע ממנה ציצי בלילה, זה בסדר ,או שהיא קמה בגלל שהיא רעבה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ג'ניס זאוסמר04/08/2008שלום לי,
בגיל הזה תינוק לא חייב לאכול/לינוק בלילה - הם עושים את זה מתוך הרגל ולא מתוך רעב.
לחלב יש ערך תזונתי ולהנקה בשלב הזה יש ערך רגשי משמעותי.
בקשר לשאלות לגבי מאכלים - תפני בבקשה לטיפת חלב.שאלה - למה לא פירות טבעים וטריים?
תינוקות אוהבים גם ירקות ואפילו בשר (עוף, בקר). אני מציעה לגשת לטיפת חלב ושם תכלי לקבל מידע רב לגבי תזונץ תינוקך.שם יגידו לך , על פי מעקב האחוזונים שלה, אם התפתחותה תקינה. קרוב לודאי שכן.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותדנה02/08/2008
1. אני מניקה בד"כ משני הצדדים. אם בני יונק מצד אחד בלבד, מאיזה שד מתילים בהנקה הבאה? 2. האם כמות החלב הנשאבת במשאבה בפעם אחת היא פונקציה של כמות השאיבות ביום/בשבוע? ובמילים אחרות, אם אני רוצה שבשאיבה אחת תצא כמות גדולה (כנראה שהתינוק יונק כמות גדולה יותר בפעם אחת, כי הוא עולה במשקל יפה מאוד: פג בן 7 שבועות שקל לפני שבועיים 3.780 ולפני יומיים 4.460, אבל בשאיבה אחת יוצא 40 מ"ל), האם אני צריכה להתמיד בשאיבות, גם אם אין לי כוונה לתת לו חלב שאוב בתדירות גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
חיה כהן02/08/2008דגה שלום! אין משמעות מאיזה צד מתחילים את ההנקה.אם את מרגישה ששד אחד יותר מלא או כבד כדאי להתחיל בו רק משום שבדכ התינוק אוכל יותר מהצד הראשון.
לגבי שאיבות,אם תינוקך יונק טוב ,עולה יפה במשקל ואין לך צורך להשאיר אותו עם משהו אחר אז אין שום צורך לשאוב. הכמות שאת שואבת לא מקבילה לכמות שתינוקך יונק אפילו באותו שעה של היום.
באופן כללי כמויות החלב בבוקר גדולות יותר,לכן אם את מעונינת לשאוב כדאי בבוקר.בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה03/08/2008בהנחה ואין צד "מלא" יותר (אין לי תחושת מלאות בשד), האם על מנת ששני הצדדים יהיו "שווים" צריך להתחיל בשד הראשון או בשד השני? בנוסף, נראה לי שבאופן קבוע שד אחד תמיד יותר מלא מהשני (בשאיבה הוא תמיד מוציא קצת יותר) אבל גם לפני ההריון הוא היה מעט יותר גדול מהשני, האם זה אומר שאני צריכה להתחיל תמיד מהשד השני על מנת שהם יהיו שווים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדנה
ג'ניס זאוסמר04/08/2008דנה,
כמעט ואין נשים עם שדיים סימטריות.
ובזמן ההנקה האי-סימטריות הרבה יותר בולטת .
במקרה שלך אין משמעות לגבי ההנקה ואין דרך או סיבה להביא ל"שוויון"
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה תמ"ל?שני31/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תמ"ל
רינת31/07/2008תחליף מזון לתינוקות: מטרנה, סימילאק וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמ"ל
חיה כהן01/08/2008שלום שני הפירוש של תמ"ל הוא שם כללי לתרכובת מלאכותית לתינוק הכולל באמת את כל סוגי האבקות השונות. יום טוב חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתזונהרינת31/07/2008
שלום בני בן 5 חודשים ויונק מלא. אני רוצה להתחיל לשלב תמ"ל בעיקר בלילה מאחר והוא מתעורר כל שעתיים שלוש לינוק, כמו כן אני רוצה גם להתחיל במוצקים. מה עליי לעשות קודם? האם להתחיל בשילוב התמ"ל או קודם מוצקים? האם אפשר במקביל? תודה רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
חיה כהן01/08/2008רינת שלום. באופן כללי אפשר להתחיל ביחד רק אז אם יש אלרגיה למשהו מסויים לא תדעי למה,לכן גם שמתחילים מוצקים מתחילים עם כל ירק בנפרד ורק אז מוסיפים.לא הייתי ממליצה להתחיל תמל מהסיבה שציינת. התמל לא מבטיח שבנך דוקא יישן יותר טוב.אל תשכחי הנקה זה לא רק אוכל!אם קשה לך לקום בלילה ואת רוצה עזרה ממישהו את יכולה לשאוב את החלב שלך ויתנו אותו בלילה בבקבוק. בהצלחה חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החלב ייפסק?ג'ואי31/07/2008
שלום רב אני מניקה הנקה מלאה במהלך היום בתי בת החודשיים יונקת כל 3 שעות בערך אך לקראת הערב והלילה היא פותחת פער של כ 7 שעות וכשהיא מבקשת אני נותנת רק מצד אחד כך שהשד השני מתרוקן כעבור כ- 12-14 שעות אני דואגת שהחלב פשוט יפסיק להיווצר כי אני לא שואבת אותו במהלך השעות האלה זה עלול לקרות? תודה שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
חיה כהן01/08/2008שירי שלום! אם ביתך יונקת כך מתפתחת ועולה יפה במשקל על הכיפק.הגוף שלך מתאים את עצמו לתינוק ויכול להיות שהיא פתאום תרצה יותר ואז עי הנקות יותר תכופות את תגבירי בחזרה את כמויות החלב לפי הדרישה. כל-טוב חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)