פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי גוש בחזה
    אילנית
    15/07/2008

אני גומלת את עצמי ואת בתי בת השנה מיניקה.עשיתי את זה בהדרגה במשך 3-4 חודשים. נכון להיום, מזה שבוע היא לא ינקה כלל וכמובן אוכלת מוצקים ותמל. לפני יומיים כשהתקלחתי גיליתי גוש בשד הימיני. מאוד נלחצתי התקשרתי להתייעץ עם אחות, שאמרה לי לעסות את המקום תחת מים חמימים ושאם זה לא יעבור תוך יומיים שלושה, עליי ללכת לרופא נשים. יש לציין שהמקום לא כואב כלל, רק במגע במיקום הנקודתי זה מורגש.. השד הימני עליו מדובר הוא פשוט ריק וקטן יותר, ולכן אני לא מוצאת את הסיבה לאפשרות שזו צינורית חלב סתומה...השד השמאלי דוקא היה מלא יותר ורוקנתי אותו מעט באמצעות שאיבה,באותה הזדמנות שאבתי גם מהימיני אך כמעט ולא יצא דבר. האם יש לכך הסבר???ואם אניח לשדיים כמו שהם עכשיו ללא שאיבה, יש סיכוי שהם יחזרו למצב תקין ונורמלי ללא חלב?אציין בנוסף, שהשדיים איבדו מהנפח שאליו הייתי רגילה ואף קטנו יותר ממה שהיו לפני ההריון. אודה להתייחסותך בעניין, ערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי גוש בחזה

הוספת תגובה

• אילנית

חיה כהן
    16/07/2008

אילנית שלום.לוקח זמן עד שהחלב לגמרי נגמר ונעלם מהשד .אם מדי פעם את מרגישה מלאות כלשהי בשד תוציאי באופן ידני במקלחת.תעקבי אחרי הגוש שאת מרגישה בשד תשימי לב שהוא לא גדל ולהפך שהוא קטן במשך הזמן.אם הוא נשאר רצוי להבדק אצל רופא נשים או כרורג שד,כמובן ליידע אותם שעד עכשיו הנקת במשך שנה. תופעה של שד יותר קטן לאחר תק ארוכה של הנקה ידועה ומוכרת. יום טוב חיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי התחלה של ההנקה
    אינה
    15/07/2008

שלום רב, אני יילדתי לפני שבוע ועד אתמול לא היה לי חלב בכלל, מאתמול התחיל להופיע לי החלב קצת , ואני לא מעוניינת להניק מסיבות שונות. כיצד אפשר למנוע את הופעת החלב? האם כדאי לשאוב קצת או לשים כרוב? אני מאוד לחוצה שלא יופיעו לי גושים. בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    אי התחלה של ההנקה

הוספת תגובה

• מניעת גושים

חיה כהן
    16/07/2008

בוקר טוב,אם החלטת חד משמעי לא להניק מומלץ לקחת כדורים לייבוש החלב. התרופה נקראת דוסטינקס ותוכלי לקבל מרשם מהרופא שלך. לעיתים גם לאחר נטילת הכדורים אפשר לסבול מגודש או גושים בשד,רצוי לישות קומפרסים קרים שמוש בכרוב קר זה טוב או לקחת טיטול להרטיב אותו לשים בפריזר ואחרי שעתיים שלוש להוציא ולשים על השד עוד פעם ועוד פעם עד נוחות.שאיבה עלולה להגביר את יצירת החלב.בהצלחה וכל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התינוק קוליק (סובל מגזים)
    אלונה
    15/07/2008

בני בן חודש ואני מניקה אותו הנקה מלאה בממוצע 8 הנקות ביום ויש לפחות 5 חיתולים ספוגים ולפחות 2-3 יציאות ביום. לפני 3 שבועות (יוני 24) נישקל אצל הרופא 3.740 ונישקל שוב אתמול אחרי 3 שבועות (יולי 14) 4.790 - האם העלייה במשקל תקינה? האם זה מעיד על הנקה מספקת? בשבוע האחרון בני שינה את התנהגותו, בכל יום בשבוע האחרון בשעות הערב סביבות 6-7 הוא מתחיל להיות מאוד עצבני ורוצה להיות על הציצי כל הזמן, אני מניקה אותו כמעט כל שעה לפעמים כל חצי שעה, אני מנסה למשוך אותו לשעתיים. הוא מתפתל וניהיה אדום, מאוד כועס ובוכה הרבה גם כשהוא יונק - הוא מוציא את הפיטמה בכוח ולוקח מייד שוב בכוח, מאוד בעצבים, והוא נרגע בסביבות 10-11 בלילה. במשך הלילה והיום היניקות בסדר בערך כל 3 שעות. יש לו הרבה גזים וגם במשך היום הוא מתפתל לפני יציאות אבל הוא יונק רגוע יותר. האם יכול להיות שיש לי פחות חלב בשעות הערב? ואז הוא לא מקבל מה שהוא צריך? מאוד מדאיג אותי אם הוא לא מקבל מספיק חלב בערב ואינו מסופק. ניסיתי כמה פעמים לתת לו בקבוק עם פורמולה בשעות הערב כשהוא בוכה ועצבני אבל הוא מסרב לקחת. מה עליי לעשות? הרופא ילדים שלו טוען שהוא קוליקי ויש לו גזים ואין מה לעשות זה יעבור בגיל 3 חוד'. מודה לעזרתכם,

הוספת תגובה

• אלונה

חיה כהן
    16/07/2008

בוקר טוב ,התינוק שלך עולה נהדר במשקל וכל הסימנים באמת מראים שהוא יונק טוב ומקבל מספיק אוכל.באופן טבעי לכל אם מניקה יש פחות חלב בשעות הערב ולעיתים תינוקות רוצים לינוק יותר בערב. ההתנהגות שאת מתארת אכן נראית כמו קוליק,דבר שגם בדכ מופיע בשעות האלה של היום. אפשר לנסות ולהרגיע את התינוק בדרכים שונות ולא תמיד להצמיד אותו לשד בזמנים כאילו,כמו מסג על הבטן,טיול בעגלה או סתם קצת נדנוד על הידיים.את עושה עבודה טובה מאוד,תמשיכי ובדכ זה באמת עובר בסביבות ה3 חודשים. הרבה סבלנות יום טוב. חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה זה יכול להיות???
    נתי
    15/07/2008

ג'ניס שלום! ביתי בת 5 וחצי חודשים,הייתה עד לפני שבועיים ישנה לילה כמעט מלא! הייתה קמה פעם גג פעמיים בלילה! מלפני שבוע וקצת היא התחילה לקום בלילה הרבה יותר,כמעט בכל שעתיים שלוש.. היא לא מריירת כדי שאני אדע להגיד שזה משניים. יכול להיות שהיא פשוט רעבה?????(שכחתי לציין שהיא רק יונקת!!!) אודה על עזרתך...

לקביעת תור
    סגירה
    ממה זה יכול להיות???

הוספת תגובה

• נתי

חיה כהן
    16/07/2008

נתי בוקר טוב,דפוסי התנהגות אצל תינוקות משתנים ויש סיבות שונות לזה שתינוקות מתעוררים בלילה ,זה לא חייב להיות דוקא מרעב.אם היא יונקת טוב ובמשך היום גם יונקת ורגועה אז כנראה שזו תופעה חולפת של מס ימים ויעבור.תמשיכי בעבודה הטובה ותנוחי ותשלימי שעות שינה מתי שאת יכולה. יום טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך...

נתי
    16/07/2008

לפני מספר שבועות שאלתי על דפוסי האכילה שלה,ואמרתי שהיא אוכלת במהלך היום לפי דעתי "יותר מידי"...היא אוכלת כל שעה וחצי שעתיים,אז ענו לי שאם בלילה היא מגדילה את השעות אז זה בסדר גמור וכך עדיף.. אממה היא התחילה להתעורר גם בלילה כל שעתיים לאכול!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתי

חיה כהן
    16/07/2008

נתי שלום,ביתך מגיעה כבר לגיל שתוכלי להתחיל לתת לה ירקות ופירות ואז לאט לאט ירדו מס ההנקות במשך היום. אני מאמינה שהיניקות הליליות לא ימשכו הרבה אלא תופעה חולפת,יש תק שתינוקות זקוקים לקרבת אימם קצת יותר. בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שאינו עולה מספיק במשקל
    אודי
    15/07/2008

שלום, התינוק שלי בן 4.5 חודשים. הנקה מלאה. נולד במשקל 3.350. היה באחוזון 50 לפי כל הפרמטרים עד גיל 3 חודשים. מגיל 3 חודשים אינו עולה מספיק במשקל. בערך 10 גרם לשבוע! כיום בגובה הוא מעל לאחוזון ה – 50 ובמשקל מתחת לאחוזון ה 5 ! (כיום בגובה 64 ס"מ ובמשקל 5.445). הוא לא מוכן לקחת בשום פנים ואופן בקבוק (לא שאוב ולא תחליף). ניסיתי גם דייסה בכפית לשווא. יש לציין שאינני מגבילה אותו בכמות ובזמן הנקה ותמיד מציעה 2 צדדים (וגרפס כמובן). הוא גם ישן בלילה לפחות 5-6 שעות רצופות. עושה רושם שאין לו חסך במזון. הוא ילד חיוני, חייכן מאוד ורגוע. יכול להיות שזה החלב שלי?? ניסיתי כדורי חילבה (שרק גרמו לי להשמין.. ולא עזרו). כשהוא יונק אני שומעת גמיעות וכשהוא שבע הוא מפנה את ראשו. תודה מראש, שרון

הוספת תגובה

• אודי

חיה כהן
    16/07/2008

אודי שלום.בגיל הזה כבר לא עולים במשקל כמו שעולים בחודשים הראשונים של הנקה.ראשית חשוב לי להדגיש שאין שום בעיה עם החלב שלך! חשוב שתינוקך בריא וחיוני ועובדה שבגובה חוא באחוזון ה50,כנראה שהחלב הולך לכוון הזה.לעיתים זה קשור למבנה ונטייה משפחתית,תסתכלי סביב אולי תמצאי את התשובה.תמשיכי להניק כרגיל ותהני. חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלי בוקר-לילה
    דנה
    12/07/2008

בני נולד בשבוע 34 להריוני במשקל 2750. בביה"ח היה בפגיה והיה יונק+תוספת תמ"ל. בבית עברתי להנקה מלאה, וכיום הוא רק יונק. היום הוא בן חודש ושוקל 3320. שאלתי: במהלך היום הוא יונק כל שעה וחצי-שעתיים בערך, ולפעמים גם כל שעה; ובלילה הוא יונק כל שלוש-ארבע שעות. במהלך היום אני מותשת מהנקות - ממה נובע ההבדל?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדלי בוקר-לילה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    12/07/2008

שלום דנה,
    את עושה עבודה נהדרת, את יכולה להיות מאוד גאה בעצמך.
    למה ההבדים? קשה לדעת אבל לפחות הוא ישן יותר בלילה.
    אני מציעה שתשתמשי בטכניקות הרגעה במשך היום כדי להגדיל קצת את המרווחים בין ההנקות.
    טכניקות הרגעה : הרבה מגע עור אל עור, ניענוע, טיולים, מוזיקה, נסיעה באוטו, טרמפולינה....
    מאוד חשוב יחד עם זה לעקוב אחר משקלו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    21/07/2008

המשכתי להניק את בני כל שעה, לפי בקשתו, ובשבוע הוא עלה ממשקל 3.320 למשקל של 3.785. אני מנסה להרגיע את בכיו על מנת להאריך את משך זמן ההנקות, אבל ללא הצלחה. אני חושבת שהוא סובל מגזים. קראתי שבד"כ תינוקות סובלים מגזים לקראת ערב, אבל בני סובל מגזים במהלך היום. בערב הוא יונק בשעה 21:00 בערך, לאחר מקלחת, ומתעורר רק בשעה 01:00 להנקה, ולאחר מכן מתעורר בשעה 4:00 ומאז מתעורר כל שעה. הוא משחרר גזים גם במהלך ההנקה ונותן יציאה אחת ביום. לפעמים אני רואה שהוא מתאמץ לתת יציאה ולא מצליח. מכיון שאני לא מצליחה להרגיעו, אני מניקה אותו בכל הנקה משד אחד. הבעיה היא שאחרי 2-3 ד' הוא נרדם. אני לא מצליחה להעירו. למשל אני מחתלת אותו והוא בוכה לציצי, אבל כשהוא מתחיל לינוק הוא נרדם מיד. מה אפשר לעשות? איך אני יכולה לדעת אם הוא בוכה בגלל גזים או בגלל שהוא רעב? שאלה נוספת: אני מצליחה לשאוב כמות של 30 מ"ל בערך במשאבת מדלה. האם הכמות הקטנה היא בגלל סוג המשאבה או בגלל המס' המצוצמם של שאיבות שאני שואבת (אני שואבת רק כשאני צריכה לצאת מהבית, בערך פעם אחת בשבוע בממוצע)? ושאלה אחרונה:: מה עושים אם הוא לא עושה גרעפס אחרי ההנקה? מצטערת על אורך השאלה, ותודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי עוד משהו...

דנה
    21/07/2008

אני רגישה ללקטוז. הרגישות באה לידי ביטוי בכאבי בטן וגזים, ללא קושי ביציאות. יחד עם זאת, אינני נמנעת ממוצר חלב. האם יתכן ובני רגיש לחלב האם בגללי? האם אני צריכה להפסיק לאכול מוצרי חלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    22/07/2008

דנה,
    קודם כול תפסיקי עם דברי חלב לפרק זמן ותרי אם יש שינוי - ייתכן שיעזור.
    "גזים" - לתינוקות רבים תופעה של חוסר שקט, בכי ורושם של גזים בכמה חודשים הראשונים של חייהם. אף אחד עדיין לא יודע מה וממה התופעה הזאת. זה לא הגזים במערכת העיכול וזה בדרך כלל גם לא האועל שאת אוכלת . מומחים היום חושבים שזו תקופה של חוסר בשלות התינוקות המתבטאת שונה אצל תינוקות . תיארת בדיוק את הסימנים למה שנקרא "קוליק".
    זה לא נובע מרעב או מהחלב שלך אלה מדברים שאין לך בכלל שליטה עליהם.
    אני מציעה :
    1 - תנסי להניק אותו מ2- הצדדים בכל הנקה - הנקות קצרות וכל פעם רק צד אחד עלולים להחמיר את המצב.
    2 - את צרכה ללמוד ולפתח שיטות להרגעת התינוק שלך - תנועתיות, עטיפה, ניענוע (לא טלטול) , השמעת קולות של "קול לבן"- קול מתמשך ואחיד (מאוד מרגיע תינוקות ( שואב אבק, מייבש כביסה, קולות החוזרות על עצמם.....)
    3 - בדיקת רופא ילדים - לשלול בעיה רפואית
    4 - הרבה סבלנות - זה יעבור סביב 3 חודשים
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה

דנה
    23/07/2008

תודה רבה על העזרה, אני אנסה ומקווה שזה יעזור. רציתי לדעת מה תשובתך לגבי השאלה הקודמת לגבי שאיבת החלב בכמות קטנה - האם זה קשור לסוג המשאבה או לכמות השאיבות? האם אני צריכה לשאוב יותר כדי להצליח לשאוב בפעם אחת כמות גדולה? ושאלה נוספת, האם אחרי הנקה הוא חייב לעשות גרפס? מה עושים אם הוא לא עושה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    23/07/2008

סוג המשאבה יכול להשפיע בהחלט על כמו החלב הנשאב. יש משאבות עם מנוע חזק יותר והם הרבה יותר אפקטיבים.
    כדי לשאוב צריך לפתח גם מיומנות ולכן בהתחללה יוצא מעט עד שלומדים את הטכניקה הספציפית המתאימה לכל אחת.
    כמות השאיבות - אם את שואבת בלבד עליך לשאוב כל 3-4 שעות חרת כמות החלב שלך יירד. אם את מניקה וגם שואבת עליך לשאוב כאשר את לא בדיוק אחרי הנקה.
    נהוג לעזור לתינוק להוציא אוויר לאחר ארוחה כי קשה לו יותר לעשות את זה לבד. תרימי אותו על כתפיך לאחר ההנקה ואם הוא לא מוציא אוויר לאחר כמה דקות אפשר להניח אותו.אם הוא לו עושה גרפס לא קורה כלום - שום דבר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

דנה
    24/07/2008

אני מודה לך מאוד על העזרה. כמה שאלות: 1. יש לי משאבת מאדלה - האם היא נחשבת למשאבה עם מנוע חזק? האם היא טובה? 2. למה כוונתך שנדרשת "מיומנות" לשאיבה שצריך לפתח? מה צריך לעשות על מנת לשאוב "נכון"? 3. אני לא יודעת מתי לשאוב, מאחר שכפי שרשמתי בהתחלה, בני יונק כל שעה-שעה וחצי. לאחר כמה זמן מההנקה השד מתמלא שוב? מתי אוכל לשאוב? 4. האם על מנת שיצא יותר חלב בשאיבה עלי לשאוב גם כשאין לי כוונה לתת לו חלב שאוב? ושוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    24/07/2008

דנה,
    יש סוגים שונים של מכשירי מדלה, מהסוג החזק ביותר ועד הסוג הקטן עם המנוע הקטן ביותר.
    הקטן טוב מאוד לשאיבה מדי פעם ולא לכל יום או רק שאיבה.
    כאשר מתחילים לשאוב יוצא מעט חלב עד שאת מתחילה להבין אם עליך ספציפית טוב להתחיל על לחץ מתון ולאט להגביר ובאיזה קצב להגביר את השאיבה ולכמה זמן.
    אם תינוקך יונק כל שעה אין בדיוק זמן טוב לשאוב כי יניקה כזאת לא מאפשרת את זה.
    השד לא מתרוקן אף פעם לגמרא אבל אפשר לשאוב כשעה וחצי שעתיים לאחר ההנקה אם רוצים את החלב למטרת תוספפת. אם השאיבה למטרת הגברת תפוקת החלב - אין לזה כל משמעות מתי שואבים .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, תודה (ל.ת)

דנה
    25/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הבטן
    דנה
    12/07/2008

האם שינה בשכיבה על הבטן פוגמת בהנקה/ביצירת החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטן

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    12/07/2008

היי דנה,
    שינה על הבטן לא פוגמת ביצירת חלב .
    נשים הישנות על הבטן מדווחות יותר על חסימות בצינוריות החלב מאשר נשים הישנות על הצד או הגב.
    מה הסיכוי? לא כל כך ידוע אבל יותר ישנות על הגב ללא בעיות מאשר עם בעיות.
    לילה טוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה.
    תמיר
    12/07/2008

שלום. בני בן 3 חודשים . אני הייתי חולה לפני שבועיים עם חום . האם אני יכולה להמשיך את הנקת בני מהחלב שלי ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה.

הוספת תגובה

• תשובה לרונה

ג'ניס זאוסמר
    12/07/2008

רונה שלום,
    מקווה שאת בריאה כעת.
    בדרך כלל אין שום צורך להפסיק להניק גם בזמן חום כי התינוק מוגן יותר אם יונק מאשר לא יונק.גם אין צורך להפסיק את ההנקה כאשר לוקחים מתרופות הידועות להורדת חום וכאב .
    ולכן אין בעיה להניק - בעוד שבוע קחי אותו לשקילה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בזמן הנקה
    ענת
    09/07/2008

שלום רב אני מניקה מלא את הקטנה במשך שנה וארבע רציתי לשאול היות ואיניני משתמשת באמצעי מניעה מהם הסימנים להריון אני רוצה לציין שמאז ההריון ועד היום לא קיבלתי מחזור האם יופיע דימום ? אני מרגישה לאחרונה כאבי רגליים נוראיים(כמו לפני מחזור) עייפות תמידית ומצבי רוח כמובן שאני יכולה לקנות ערכה אבל בעבר היו לי אזעקות שווא ... בברכה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בזמן הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ג'ניס זאוסמר
    09/07/2008

היי ענת,
    מה רע בלבצע בדיקה עצמית?
    הסמנים יכולים להיות הריון או תחילה של מחזור.
    אני מציעה בכל זאת להתייעץ עם רופא נשים - שנה וארבע זה המון זמן ללא מחזור.
    ציינת שאת " מניקה מלא את הקטנה במשך שנה וארבע" - קודם כל ההנקה לא משמש אמצעי למניעת הריון בשלב הזה ושנית היא אמורה לינוק אבל אמורה גם לקבל מאכלים אחרים נוספים ולא רק הנקה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהנקה
    שלומית
    09/07/2008

שלום בני בן 4 חוד' יונק מלא, כתבתי כאן בעבר שאחרי שהוא אוכל מבקבוק( פעם בשבוע כשאני בלימודים ) הוא מתעצבן בהנקות אחרי כמה דק' שהזרם נחלש , אני מנסה לעשות הנקות קצרות במקום אחת ארוכה כדי לחדש את הזרם אבל זה די מתסכל... היום אחרי 7 דק' בערך( בשני הצדדים) הוא התחיל לבכות ולהתעצבן, חיכיתי חצי שעה והנקתי שוב- החזיק לשלוש דק, הלכתי לשאוב אחר כך כדי שהחלב לא ייפסק( הוא יונק פחות בגלל זה) וראיתי שבאמת אחרי כמה שפריצים חזקים פשוט לא יצא לי חלב, יכול להיות מצב שחלב נגמר או שאין לי מספיק בשביל להשביע אותו? הוא לא רגוע ורוצה כל הזמן על הידיים.. המליצו לי לעבור להאכיל אותו בכוסית מיוחדת שלא יוצא ממנה זרם תוכלי להסביר לי קצת על זה, זה לא מתסכל מאוד? תודה מראש שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

ג'ניס זאוסמר
    09/07/2008

היי שלומית,
    תינוקות בגיל הזה יכולים לשנות את דפוס ההנקה שלהם וזה לא צריך להיות קשור לכות החלב.
    שאיבה לא מעתיקה הנקה ולכן אי אפשר להגיד שהחלב נפסק.
    אני מציעה לשקול אותו ואם המשקל בסדר לא להתרגש מההנקות שלו. תינוקות בגיל הזה יכולים לקבל די חלב בזמן קצר מאוד.
    אני לא ממליצה להניק הנקות קצרות " לחדש את הזרם" - ההפך הוא נכון - הנקות טובות ולעיתים קרובות מגבירות יצירה ורמת השומן בחלב. הנקות קצרות - התינוק לא ישבע מהן כי מקבל מעט חלב, חלב דל קלוריות ובכלל לא רעין טוב.
    אני לא ממליצה על כוסיות או כלום - תניק כמו שתיארתי ותראי הבדל משמעותי.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שד אחד גדול
    לירון
    08/07/2008

שלום, נולד לי בן שלישי לפני חודש וחצי. אני מניקה אותו הנקה מלאה. יש לי בעייה שלא הייתה בהנקות הקודמות השד הימני גדול בהרבה מהשד השמאלי למרות שאני משתדלת להניק באופן שווה בשני הצדדים. האם זה ישאר ככה גם אחרי שאסיים להניק ? איך אפשר לאזן את זה ? עליי לציין שלפני ההנקה השדיים היו שווים וגם אם לא אז זה לא היה נראה לעיין . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שד אחד גדול

הוספת תגובה

• תשובה ללירון

ג'ניס זאוסמר
    09/07/2008

היי לירון,
    בתקופת ההנקה האי סימטריות של כל הנשים הופכת להיות יותר קיצונית.
    לרובן המצב חוזר לקדמותו לאחר הפסקת ההנקה - לפחות כמה חודשים טובים לאחר מכן.
    אם את לא מניקה יותר מהצד הזה אין אפשרות לאזן או לשנות את המצב.יתכן מאוד שהמצב ישתנה ספונטנית כי את בעצם עדיין בתחילת התהליך ודברים יכולים להשתנות .
    אני בטוחה שלמרות שאת מאוד מודעת למצב אף אחד לא מבחין חוץ ממך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה ויעוץ
    יעל הורוביץ
    08/07/2008

אני אמא חדשה לתינוקת בת חודש. בערך מגיל שבוע התינוקת שלי דורשת שעות רבות של הנקה. אני יושבת איתה ביום נורמלי 3-5 שעות של הנקה רצופה עם הפסקות להוצאת אוויר. היא "מבקשת" לאכול כל זמן שהיא ערה. יש הרבה טיטולים מלאים ביום. לפעמים אני מרגישה שהיא שבעה והיא מתנגדת להפרד מהשד וממשיכה רק למצוץ אותו בלי לינוק. אם אני משחררת עם ואקום היא דורשת עוד הנקה יש לי מספיק חלב אבל פיזית אני מתמוטטת. רציתי לשאול: זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה ויעוץ

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ג'ניס זאוסמר
    08/07/2008

היי יעל,
    נראה לי שאת צריכה לנהל את ההנקה שלה בצורה קצת אחרת כי כך באמת מתמותתים.
    לא ציינת אם היא עולה במשקל - אם כן:
    1 - לבדוק אם היא תופסת היטב
    2 - תניקי אותה עם לחיצה על השד עד שהיא מסיימת את הצד הראשון (יורדת מהשד או נרדמת על השד או יותר נחה מאשר יונקת)
    3 - תעבירי אותה לצד שני עד שהיא מסיימת
    4 - תניקי אותה כאשר יש הרבה מגע עור לכור ביניכן - קרוב וכמה שפחותבגדים
    5 - לאחר ההנקה את צריכה להרגיל אותה לדרכים אחרות להרגעה חוץ מהנקה - ניענוע, טיול, טרמפולינה, ....
    לפעמים אפילו מוצץ נחוץ אם התינוק לא נרגע (בתנאי שיש עליה טובה במשקל)
    היא מאוד אוהבת לינוק וכנאה לא למדה להרגיע את עצמה ללא יניקה. לאט לאט תשתמשי בכל הכלים שציינתי ומקווה שיהיה יותר טוב.
    אם היא לא עולה במשקל - היא מתנהגת כך כי היא רעבה עקב הנקה לא אפקטיבית.
    תקחי אותה לשקילה בבקשה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא עזרתכן
    קיסרית
    07/07/2008

שלום בני בן ארבעה חודשים ושבוע ויונק באופן מלא. שוקל 7400 וגובה 65. בשבועיים האחרונים המצב התהפך . תחילה סירב לינוק מצד ימין שלי - רק כיוונתי אותו לכיוון השד וכבר צרח ובכה בכי רם והסיט את ראשו ופיסק את ידיו. ואז העברתי אותו לצד שמאל שלי ואז הוא נרגע. בלילה היה מוכן לינוק משני הצדדים. אך בשבוע האחרון משני הצדדים הוא מסרב. ואיך שאני מכוונת אותו לתנוחת עירסול - הוא בוכה. או שהוא מתחיל לשתות ואז בוכה ונע בחוסר נוחות. ואז אני מעמידה אותו והוא עושה גרפס. ומנסה שוב לתת לו לניוק והוא שוב בוכה. אך הוא כן מוכן לינוק בשכיבה כי אז הוא גם משחרר גזים. ועדיין נע בחוסר נוחות אך יונק. יש לציין שהצואה שלו קצת ירוקה-צהובה. והוא מלא מלא מלא בגזים. אני לא אחת שיש לה הרבה חלב אך כן שמתי לב שכאשר אני לוחצת על השד יוצא מעין שפריץ דק וארוך. אולי זה מפריע לו? נא עזרתכן. כי כל הנקה הפכה למתסכלת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נא עזרתכן

הוספת תגובה

• תשובה לקיסרית

ג'ניס זאוסמר
    07/07/2008

היי,
    קשה לדעת מה בדיוק עובר עליו אבל יש כמה אפשרויות.
    1 - לא מרגיש טוב - כדאי שרופא ילדים יבדוק אותו לשלל דלקת אוזניים או כל מחלה אחרת.
    2 - יוצים לו שיניים - די מוקדם אבל אפשרי - וזה מציק לו
    3 - למצב הזה לפעמים קוראים שביתת הנקה - בדרך כלל עובר לבד
    אם עד כה הוא ינק יפה אין סיבה שבאופן פטאומי יגמר החלב או שמשהו יפריע לו.
    אני לא הייתי מתייחסת יותר מדי לגרפסים בכלל.תינוקות בולעים הרבה אויר כאשר הם בוכים.
    על תכנסי ללחץ, על תתני לו להרגיש שאת נכנסת ללחץ ואני בטוחה שזה יעבור.
    בינתיים תני לו לינוק כמו שהוא רוצה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תינוק........

קיסרית
    07/07/2008

שלום איך שיניים יכולות להיות קשורות לכך? האם כאב שיניים יכול למנוע ממנו לאכול בתנוחת עירסול? ולאפשר לו לאכול רק בתנוחת שכיבה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    08/07/2008

שום דבר לא אבסולוטי לגבי תינוקות. ההתנהגויות שלהם יכולות להיות מאוד מגוונות ולא ספציפיות וכמעט אף פעם לא תהיה תשובה אחת ויחיד למצב וביחוד מצב שתיארת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת חזרה לעבודה
    תמרה
    07/07/2008

התינוקת המקסימה שלי כבר בת 4.5חודשים ובעוד חודש אאלץ לחזור לעבודה. התחלתי בימים האחרונים לשאוב ולתת לה מבקבוק ואין לה בעיה עם זה, הבעיה היא שאתמול יצא שהיא דילגה על ארוחה אחת במשך היום, ובעקבות כך, כנראה, הרגשתי תחושת מלאות בלילה (שד אחד ממש מפוצץ וקשה והשני גם, אך קצת פחות) עד כד כך שבארבע בבוקר לא יכולתי יותר ושאבתי קצת כדי להקל על הכאבים (בערך 30 מ"ל),זה הקל רק במעט. יצא שהנסיכה ישנה "כמו תינוקת" מ-8 בערב עד 6 בבוקר ואני לא יכולתי לישון!!! השאלה היא מה אפשר לעשות?איך אפשר להפסיק להניק במשך היום ולא לסבול? אני רוצה לציין שכשאני חוזרת לעבודה אין לי אפשרות לשאוב בכלל. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• תשובה לתמרה

ג'ניס זאוסמר
    07/07/2008

היי תמרה,
    השדיים שלך לא מודעות לכוונות שלך ויקח זמן עד שיווצר תיאום מחדש.
    בגיל שלה הרבה תינוקות מתחילים לשנות את הרגלי היניקה ולפעמים מפחיתים את משך הנקה ולפעמים גם מפחיתים הנקות שלמות. דרוש זמן(בלתתי מוגדר) עד שהמוח שלך והשדיים שלך מבינים מה מתרחש ומסתגלים לשינוי.
    נחוץ זמן וסבלנות.
    כאשר את מלאה את יכולה להוציא מעט חלב (ידנית/מכשיר)כדי להקל על עצמךאו/ו לשים קומפרסים קרח.
    התהליך שונה אצל כל אחד ומולץ לעבור אותו בהדרגה רבה כדי לא לסבול יותר מדי.
    אני מאוד ממליצה לחשוב שוב על אפשרויות שאיבה בעבודה - יש פתרונות רבים מאוד ומאוד קלים .
    נשים רבות שואבות/מתרוקנות בעבודה יום יום ואף אחד לא יודע או מתנגד.
    ההפך, בדרך כלל זה מתקבל בעין יפה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שתוכלי לעזור לי...
    נתי
    06/07/2008

ביתי בת 5 חודשים...ולפני שבועיים התחלתי לקחת גלולות סרזט להנקה (אני מניקה מלא)!!!! לפני 4 ימים התחיל לי דימום! עכשיו הבעיה היא שאני לא יודעת ממה הדימום הזה..יכול להיות שלמרות ההנקה ולמרות הגלולות יש לי מחזור רגיל?עד היום לא היה לי דימום חוץ מאחרי הלידה??? ועוד שאלה קטנה! אפשר לת לתינוקת בת 5 חודשים מים???

לקביעת תור
    סגירה
    מקווה שתוכלי לעזור לי...

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ג'ניס זאוסמר
    06/07/2008

שלום נתי,
    סרזט - גלולות למניעת הריון המומלצות בהנקה כי לא מכילות אסטרוגן .
    הדימום יכול להיות מחזור אבל כנראה הוא מהגלולות - אין מה לדאוג.
    כדי להתייעץ עם רופא הנשים שלך - שנתן לך את הגלולות.
    אפשר לת מים - לא מומלץ במקום הנקה/אוכל כמובן.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך-המשך...

נתי
    07/07/2008

רופאת הנשים שנתנה לי את הכדורים אמרה לי שיכול להיות שיהיה קצת דימום.. ויש ל דימום חזק כמו של מחזור!!! כל 5 חודשי ההנקה שאני מניקה לא היה לי אפילו פעם אחת דימום חוץ מפעם 1 שהיה לי דימום של יומיים. כמה זמן יכול להימשך דימום כזה מהגלולות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    07/07/2008

בדרך כל הדימום לא חזק
    תתקשרי לרופא נשים או תקבעי תור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה