פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה
    טל
    20/08/2008

בתי בת שלושה שבועות. לא הולך לי עם ההנקה (דלקות קשות, אנטיביוטיקה כבר שבועיים, פצעים מרובים ואין מספיק חלב) - בחירתי והחלטתי היא לוותר ולתת פורמולה. עם זאת אני מנסה לשאוב חלב. אני מקדישה לכך קרוב לארבע שעות ביום אבל הגעתי רק לכמות קטנטנה של 120 סמק ביממה (שואבת כל שלוש שעות במשך כחצי שעה ובסה"כ יוצא בסביבות 10-15 סמק בשאיבה). השאיבה קשה לי מאוד כי גם ככה אין זמן לנשום (ועוד עכשיו בחופש הגדולה גם איתי בבית), וממש קשה למצוא 4 שעות לשאיבה שמספקים כבקבוק אחד ביממה לבתי. אני מתלבטת אם להמשיך כי אני לא רואה שהכמות מתגברת במיוחד (לוקחת כמוסות חילבה כבר ארבעה ימים וזה אכן העלה את הכמות בהתחלה אבל התקבע על כ- 120 דילמה נוספת היא שלקטנה יש כאבי בטן קשים לאחר קבלת בקבוק שלי, בניגוד למצב של קבלת פורמולה = שאחריו היא דווקא מרגישה מצוין מה דעתך? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ג'ניס זאוסמר
    20/08/2008

היי טל,
    צר לי שהמצב כזה.
    באיזה משאבה את משתמשת?משאבה לא מספיק טובה פשוט לא מביאה את התוצאות לעבודה כה קשה.
    חילבה - את צריכה עוד סבלנות להשפעה, עדיין מוקדם.
    קרוב לוודאי שהדלקות והפצעים נבעו מתפיסה לא מספיק טובה ומיעוט החלב נובע מזה. המצב הזה עשוי להיות הפיך והתפוקה תעלה בקרוב.
    חלב אם לא עושה כאבי בטן - הוא החלב הפיזיולוגי (הטבעי) שכל תינוק מצפה לקבל.
    אני מבינה את מצבך ודעתי היא שאת צריכה להחליט.את צריכה לדעת איפה הגבול הספציפי שלך לכל דבר.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    דנה
    20/08/2008

1. בני בן חודשיים וחצי. אני רוצה לשאוב ולהקפיא חלב למקרים בהם אהיה מחוץ לבית, איך אדע כמה אוכל בני על מנת לחלק לו את החלב השאוב למנות? 2. אני מניקה את בני הנקה מלאה. אני מתכננת לנסוע לנופש עם בעלי ולהשאיר את בני אצל סבתו לשני לילות. אשאיר אצלה חלב שאשאב מבעוד מועד. האם העובדה שלא אניק במהלך הנופש עשויה להקטין את כמות החלב שלי? כל כמה זמן אצטרך לשאוב בנופש על מנת שלא יווצר גודש/שלא תקטן כמות החלב? 3. בשבוע הבא אני נוסעת יחד עם בני מחדרה לבאר שבע למסיבת פרידה מעבודתי הקודמת. בני יונק במהלך היום כל שעתיים בערך, וככל הנראה בזמן שנהיה שם לא אוכל כ"כ להניק, ולכן אקח איתי חלב שאוב. האם החסרה של כמה הנקות ברצף/שלא ברצף עשויה להקטין את כמות החלב? האם אהיה חייבת לשאוב בזמן שאהיה שם? (מדובר על חצי יום, בערך)

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    20/08/2008

היי דנה,
    אי אפשר לדעת כמה תינוק יונק ואף לדעת כמה הוא יוכל מבקבוק במיוחד אם לא רגיל.
    אני ממליצה להקפיא את החלב בכמויות קטנות כדי שתהיה אפשרות להוציא כמה חבילות ולא לבזבז חלב.כמויות של 50-60 מאוד סביר ופרקטי.
    שתדעי לך שבאופן עקרוני כל הפרעה בדפוס ההנקה עלולה לגרום לשיבוש אבל לא בהכרח. אי אפשר לדעת מראש. אני ממליצה לא לחסוך בשאיבות - זו הדרך הכי טובה להקטין את סיכויי כל שיבוש ביצירת החלב.
    לגבי מסיבת הפרידה - כולם יודעים שילדת, היום מאוד מקובל שתינוקות יונקים בכל מצב( בצניעות מירבית) - אני לא רואה הרבה סיבות לא להיק אותו שם.אם כבר לשאוב שם עז יותר טוב פשוט להניק אותו שם. מה הבעיה?
    תהני בחופשה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה
    ג'ואי
    19/08/2008

אני מניקה את בתי בת החודשיים וחצי , היא ניזונה מהנקה מלאה מזה שבוע אני מרגישה שהחלב פשוט פוחת אני לא מרגישה שהחזה שלי מלא כפי שהרגשתי קודם אני משתדלת להניק כל 3 שעות ולציין שבביקורת האחרונה בטיפת חלב היא עלתה רק 600 גרם בחודש האם יש מצב שאין מספיק חלב ולכן היא לא עולה טוב במשקל? מה אפשר לעשות על מנת להגביר את היווצרות החלב? תעזרו לי בבקשה כי אני לא מעוניינת להפסיק להניק..... תודה מראש ג'ואי

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי בבקשה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין עוד דבר

ג'ואי
    19/08/2008

ביום היא בכלל לא ישנה בקושי יש לה חצי שעה ברציפות של שינה אך בלילה היא ישנה מצויין ז"א אחרי מקלחת אני מניקה אותה סביב השעה 8:30 היא נרשמת לפעמים היא מתעוררת ב-4 בבוקר לאכול ולפעמים היא מושכת את זה עד 6 בבוקר האם עליי להעיר אותה ולתת לה לאכול כל 3 שעות? אני נורא מתלבטת? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לג'ואי

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

היי ג'ואי,
    עלית המשקל - סביר
    בשלב הזה לא מרגישים מלאות בשדיים, התחושה שלך שהחלב פחת עשויה להיות מוטעת (כמו הרבה נשים אחרות - בטעות וחבל).בשבועיים הראשונים מרגישים מלאות חזקה ולאחר מכן המלאות פוחתת עד שלא מרגישים אותה כמעט בכלל. אם הנקת יפה עד כה והיא עלתה במשקל אין סיבה שייגמר החלב בשלב הזה.
    אני ממליצה להמשיך להניק ובהנאה. להניק מ-2 הצדדים בכל הנקה על פי רצון התינוקת - להניק צד ראשון עד שהיא מסיימת ועז להעביר אותה לצד השני עד שהיא מסיימת.
    ובזמן ההנקה תלחצי על השד כדי להזרים לה יותר חלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה

ענת
    19/08/2008

ג'ניס שלום תודה רבה לתגובתך המהירה והמרגיעה לרוב אני מניקה מעט מאוד שאני שואבת אבל כשאני חייבת לשאוב לא יוצא הרבה חלב (משאבה ידנית של אוונט)- האם הנקה (מציצה של התינוק) מזרימה יותר חלב מאשר אני שואבת? עוד דבר- היום הרגשתי כאב מאוד חזק -בעת ההנקה- בצד השד ממה זה יכול לנבוע? ייתכן שזו חסימה של צינורות החלב? שוב תודה לתשובתך ג'ואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    20/08/2008

ג'ואי,
    באופן עקרוני התינוק אמור להיות הרבה יותר אפקטיבי מאשר כל משאבה.
    ובנוסף, מכשיר חשמלי בדרך כל יותר אפקטיבי מאשר ידני. כדאי לך לנסות מכשיר חשמלי (אבל טוב ולא קטן עם מנוע קטן).אני ממליצה על מדלה או ספקטרה.
    מקווה שהכאב היה חד פעמי וכבר איננו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהנקה דחוף!
    שירי
    19/08/2008

שלום שמי שירי ואני מתגוררת בחול .אני זקוקה לעזרה דחוף ובבקשה.לפני שבועיים וחצי נולדה לי ילדה מקסימה בניתוח קיסרי , בבהח למדתי להניק אך החלב לא הגיע מהר כך שנאלצתי לתת לכול הנקה גם תוספת של בקבוק בהתחלה זה הי 30 וככה לאט לאט העלו לי את כמות התוספת . כשהגעתי הבייתה הפסקתי עם התוספת סימילאק והתחלתי לשאוב ולהניק . בלילה ב3 בערך בעלי נותן לה בקבוק .בעקבות דברי הרופאה בלילה הילדה אוכלת כמות גדולה יותר של חלב.דבר שהחל להקשות עלייה בבוקר לינוק .אציין כי בבהח הכריחו אותי להעיר אותה כל 3 שעות וגם היום אני צריכה להעיר אותה כל 3 שעות לאוכל , מכיון שאיננה בוכה ולא דורשת אוכל . היום עדיין אין לי חלב בכמות גדולה .(לא משפריץ , ובקושי יוצא החלב ) אני ממש מתוסכלת וגם לילדתי קשה מאוד לינוק . אני מאוד רוצה להניק אבל כל חווית ההנקה החל מהשבוע האחרון הפכה להיות ממש מסובכת ולא נעימה לא לי ולא לה ..לכן החלתי להעניק לה בקבוק . שאלתי היא: האם אפשר לחזור ללמוד להניק אותה וגם להרגיל אותה לינוק? והאם אני יכולה להגדיל את כמות החלב. ? בבקשה עזרה בהקדם שירי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהנקה דחוף!

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

שלום שירי,
    מזל טוב לך!
    באמצעות האינטרנט לא ברור לי איפה הבעיה כאן.
    האם באמת יאן מספיק חלב או שזו התרשמות שלך.
    האם הקטנה התרגלה לקבלת כמות יותר גדולה מהכמות הנורמאלית שהיא אמורה לקבל - דבר נפוץ מאוד כאשר נותנים תוספות.
    באיזה שבוע היא נולדה ולמה היא לא מבקשת לאכול - האם היא פגית או קטנה לגילה?
    האם היא תופסת היטב כאשר היא יונקת או לא?
    אני מציעה
    1- להשיג מכשיר שאיבה חשמלית מועלה כדי שתכלי לשאוב כל 3 שעות סביב השעון ( אם היא יונקת ואם היא לא). תשאבי כרבע שעה מכל צד אפילו אם לא יוצא.
    2 - לא ידוע לי היכן את בחו"ל אבל כדאי לך ליצור קשר עם יועצת הנקה מוסמכת ולקבוע איתה פגישה.
    3- תודיעי לי היכן את ואני אנסה למצוא לך שם של יועצת.
    4 - אם לא יוצא עדיין מספיק חלב - אן ברירה אלה לתת לה תמ"ל בינתיים.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לג'ניס

שירי
    19/08/2008

היי ג'ניס ראשית תודה על המענה המהיר אולי לא הסברתי את עצמי היטב אנסה לפרט ככה : ביתי נולדה בשבוע 37 במשקל 2700 ונאמר לי כי איננה פגית. אומנם היא קטנטונת אבל לא פגית. העינין הוא כזה : מידי ערב תהליך ההנקה הופך להיות קשה ומסובך עד כדי כך שהיא מסרבת לינוק , כעבור שעה של יניקה עצבנית וקשה היא עדיין נשארת רעבה ובוכה אז אני נותנת לה מטרנה . כך יצא שהיא התרגלה לאכול בבקבוק . לכן שאלתי לכמה חזרה מלאה של הנקה . בנוסף מקווה שעכשיו עם חזרתי לשאוב יגדל החלב . אני מעירה אותה כל 3 שעות כך אמרו לי בבהח ורופאת הילדים .הקטנטונת לא מבקשת לאכול גם 5 שעות, היא רוב הזמן רוצה לישון ולכן אני מאמינה שבגלל זה אני צריכה להעיר אותה .. מה לדעתך? שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

שירי,
    נכון - היא לא פגית אבל לא ברור לי למה היא לא מתעוררת. האם היא לבושה חם מדי?האם היא נשקלה מעז הלידה?האם רופא ילדים בדק אותהה מעז השחרור?
    אם היא יונקת יפה משך היום ורק עוה "בעיות " בערב - זה לא מחוסר חלב . הרבה תינוקות בגיל הזה מתנהגים כך - צריכים אורך רוח, סבלנות ולדעת להתאפק ממתן תמ"ל.
    כל עוד היא לא מתעוררת לבד תמשיכי להעיר אותה כל 3 שעות.
    תמשיכי לשאוב וגשי לרופא ילדים !!!!
    אם הכל תקין והיא עולה במשקל תנסי לא לתת לה תוספות ,היא תתרגל שוב להנקה מלאה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שאלה לג'ניס בבקשה

שירי
    20/08/2008

היי ג'ניס אשמח להתיעצות איתך בבקשה .. מה לעשות כאשר החל משעה 15:00 בצהריים הקטנה לא נרגעת מההנקה וצורחת ומשתוללת בעצבים ? זה מצב שקרה אתמול ..ועד שעה 17:00 ניסיתי להרגיע אותה עם הנקה ומגע ולא עזר כך שבסוף בשעה :חמש אחהצ התיאשתי והיא אכלה תוספת של מטרנה 60 .נקרע לי הלב משלמוע אותה ככה בוכה . בלילה היא אכלה יפה שעה מהנקה +תוספת של 30 ועד שעה 3 בלילה הייתה רגועה , מכיןן שאתמול היה יום מתיש וקשה נפשית ופיזית ב3 בלילה בעלי נתן לה תוספת שגם לא סיפקה אותה והיא שתתה קרוב ל 130 בבקבוק . היום בבוקר משעה 8 ועד שעה 9:30 היא אכלה יפה מאוד מהנקה והיא מאוד רגועה . לפי הצעתך שאבתי אתמול והיום (מיד שסיימתי להאכיל אותה )ובסהכ כרגע יש לי 50 חלב אם שאוב . אני אמשיך לשאוב לאחר ההנקה הבאה ומקווה לראות שלקראת אחהצ הקטנה תיהיה רגועה , מכיןן שכל יום החל מהשעה 3 או 4 אחהצ היא מתחילה להשתולל ...ואני אבודה ולא יודעת איך לנהוג אשמח לטיפ נוסף ולדעתך ... אפרופו האם זה בכלל בסדר שהיא תקבל גם חלב מציצי ,גם חלב שאוב ,וגם בלילה (עד שיהי לי כמות חלב אם שאובה הרבה )מטרנה .? אשמח לתשובתך תודה רבה רבה רבה שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    20/08/2008

המשך,
    לפחות 2 דברים מתרחשים כאן:
    1 - לתינוקת שלך יש קרוב לוודאי משנקרא קוליק. הרבה אנשים קוראים לזה "גזים " אבל התופעה לא נובעת מגזים אלה מהעובדה שתינוקות של בני אדם נולדים לא מפותחים וקשה להם להתמודד בשלושת החודשים הראשונים של חייהם.
    2 - הקיבה של תינוקות מתרחב עם הזמן ובעקבות זאת הם צריכים יותר אוכל. תינוק יונק מרחיב את קיבתו בצורה איטית יותר מאשר תינוק האוכל מבקבוק כי מבקבוקים התינוקות מקבלים כמויות יותר גדולות .זה מרחיב להם את הקיבה בצורה מלאכותית והם רוצים יותר ויותר אוכל.
    התינוקת שלך לא רגועה בשעות אחר הצהריים/ערב והתנהגותה מתאימה בדיוק לקוליק. כאשר תינוק לא שקט אנשים מיד מייחסים את זה לרעב ומוסיפים אוכל לתינוק. איך זה שיש מספיק ביתר שעות היום והיא רגועה?קרוב לוודאי לא מחוסר אוכל אלה מקוליק ואין לה שום דרך אחרת להודיע שקשה לה חוץ מבכי והתפתלויות - יש המון דרכים להרגיע תינוק חוץ ממתן אוכל.
    עדיף שהיא תקבל חלם אם בלד אבל לא מזיק לתת גם וגם.
    התינוקת שלך כבר מקבלת המון תוספות וזה לא כל כך הולך יחד עם ההנקה.
    חשוב ביותר ליצור קשר ולהפגש עם יועצת הנקה מוסמכת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי זה קרה...

אני
    22/08/2008

הי שירי, אני מגיבה לך כי גם התינוקת שלי סבלה מאותה בעיה... תמיד היתה לי את התחושה כי היא רעבה, היא בכתה המון, בעיקר בשעות אחה"צ והערב ותמיד היה נראה לי שאין לי מספיק חלב, היא לא יונקת מספיק, היא צריכה תוספות וכו'... לאחר 3 שקילות בטיפת חלב ו 2 ביקורים אצל הרופא הבנתי שאני מפרשת את הבכי שלה מכאבי הבטן כבכי של רעב ואני "דוחפת" לה ציצי שמרגיע אותה ואז היא שוב יונקת ומעמיסה על עצמה וסובלת עוד יותר מכאבי בטן וחוזר חלילה... ממש כמו מעגל קסמים. הרופאה והאחות הדריכו אותי להתחיל לתזמן לה את הארוחות וגם לנסות להרגיע אותה בדרכים אחרות ולשמור את הציצי לסוף. גם אצלי היו מקרים שהיא ממש נכנסה להיסטריה על הציצי (ממש משתוללת) וגיליתי שזה קורה או כשהיא ממש רעבה ואין לה סבלנות או שהיא ממש סובלת מכאבי בטן, בשני המקרים הפתרון הוא קודם להרגיע אותה ואז להבין (כשהיא רגועה אם היא רעבה היא אוכלת ואם לא, לא) בכל מקרה, אומרים ששילוב של הנקה עם פורמולה מגביר את כאבי הבטן ולפי התנהגות התינוקת שלי זה נכון... גם השאיבות, עם התמדה זה ממש מגביר את החלב, הייתי שואבת כלום לפחות שבוע עד שזה התחיל להתגבר, היום אני שואבת בקבוק ללילה (בעלי מאכיל ואני ישנה) ובקבוק למקפיא (לחזרה לעבודה) ואם אני צריכה אין לי בעיה לשאוב גם יותר. אל תתיאשי! תשקלי את התינוקת שלך ואם היא עולה יפה במשקל, כלומר אוכלת טוב, זה יעלה לך את הביטחון ולא תפחדי להתחיל לסדר לה את הארוחות ולהניק אותה או לשאוב לה בלבד. לי זה לקח חודש והיום היא הרבה יותר רגועה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מספיק?
    רוזי
    17/08/2008

בני בן 10 ימים. יש לי המון חלב ולדעתי גם זרימה חזקה של חלב. הוא יונק בערך כל שעתיים אבל מסתפק בכל פעם בעשר דקות בלבד וגם לא מעוניין לינוק מעוד צד. האם ייתכן כי יניקה כה מהירה אכן מספיקה עבורו? אגב, כמויות שתן וצואה טובות. תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם מספיק?

הוספת תגובה

• תשובה לרוזי

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

היי רוזי,
    אם הוא עולה במשקל - הכל בסדר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד
    רוני
    17/08/2008

שלום, היכן אני לומדת איך לטפל בתינוק מרגע לידתו, איך להחזיק אותו, להניק אותו לרחוץ אותו כוו'? האם בקורס הכנה ללידה לומדים את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    ללמוד

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

רוני שלום,
    חלק מהקורסים להכנה ללידה מקדישים שיעור להנקה אבל לא טיפול בתינוק.
    בבית חולים לאחר הלידה אמורים להדריך אותך לטיפול ראשוני ביילוד כולל הנקה, החתלה , הלבשה, החזקה,השכבה, וכו.
    הסיבה והמשפחה בעיקר תומכת ועוזרת לאחר הלידה ואפשר ללמוד הרבה מאוד מאנשים (ולא חסר כאלו בסביבה ) שגדלו תינוקות כמו סבתות, סבים...
    הכתובת לאחר הלידה - טיפת חלב לכל מעקב והמשך הדרכה .
    בנוסף יש ספרים ואינטרנט - בכל מצב עליך לסנן את המידע ולא להתייחס לכל דבר הנראה לך לא הגיוני - האינסטינקטים האמהיים שלך יהיו מחודדים ויפשר לך לנהוג לטובת התינוק תמיד.
    בהצלחה,
    גניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה משהו הנקה/שאיבה
    שני
    14/08/2008

לאחר 3 חודשי הנקה הילדה בלילות החלה להיות חסרת מנוחה ובוכה לפני שינה ...זה לא גזים, עם גזים התמודדנו ועודנו... החמודה היייתה ישנה לילה שלם החלה לקום בלילות, כמובן בגלל רעב.......היא כבר בת 4 חודשים. אני בחודש מאוד קשה של ניסיונות לשפר את המצב. ניסיתי לשאוב לאחר שאכלה ..אין כלום, נדה, ריק, פלא שרעבה, לעיתים יוצא 30-60 מל (בהתחלה חשבתי שהמשאבה לא טובה (אוונט ידנית), השתמשתי גם בספקטרה,אותו דבר..) (וכן גם רציתי להתרגל לשאיבות לקראת עבודה) בלית ברירה נתתי כמה פעמים סמילאק שהרגיעה אותה, (עדיין מתעוררת בלילות ..התרגלה אולי), כל כך חבל לי ועצוב לי שהגעתי לכך שאלתי היא: לפי מה שהבנתי זה שעליי לשאוב את מה שנשאר לאחר ההנקה,(לא רוצה להפסיק ההנקות, כרגע רק למלאי) לעיתים יוצא קצת אבל האבסורד הוא שבערב היא מקטרת , נראה שרוצה לאכול עוד אבל מתעצבנת מאוד ובוכה כי לא יוצא (כניראה) אז נתתי את מה ששאבתי. מה ההגיון בזה???!!! אני שואבת בבוקר כדי לתת בערב?? השאיבה ביום מרוקנת השד אבל ממלא אותו דבר לפי מה שראיתי, כלומר לא ממלא לפי דרישה, כמו שטוענים. בדיוק מה שקרה היום, שאבתי כ-60 מכמה פעמים לאחר ההנקות, אבל בערב, לפני חצי שעה כבר התרוקן אז ננתתי השאוב, לא רוצה לדעת מה יקרה כשתתעורר. אני מתוסכלת, כניראה ששוב אצטרך סמילאק היום, למה?!?!!? מה עליי לעשות כדי להגדיל את כמויות החלב. (כבר שבוע אני עם כמוסות חילבה של הדס-לא נראה שיפור כרגע)

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבינה משהו הנקה/שאיבה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

היי שני,
    תינוקות משנים את התנהגותם כל הזמן, משני םאת הרגלי האכילה, שינה ודפוסי בכי וכו..
    רוב התינוקות עושים את זה בגל שינויים התפתחותיים ללא הסברים או הכנה מראש. חלק מהשינויים מתרחשים עקב סיבות אחרות שונות אבל משום מה רוב האנשים מייחסים אותם לרעב ובדרך כלל בטעות. הטעות הזה מוביל למתן תוספות ובסופו של דבר זה מוביל להפסקת ההנקה עקב נסיונות לכמת ( כמות) את החלב ולהשוות וכמויות הניתנות בבקבוק.
    תינוקות יונקים אוכלים פחות (מבחינה כמותית) מאשר מתינוקות האוכלים מבקבוקים אבל מסתדרים מצוין עם ארוחות לעיתים קרובות יותר - זה הנורמה וזה טבעי. ברגע שמתחילים להתייחס להנקה כאל משהו אחר הבלבלול מתחיל והנזק נעשה.
    אם היא עולה מספיק במשקל ומתפתחת כראוי - יש מספיק חלב והשינויים נובעים מסיבות שונות ואחרות.
    אני ממליצה לחזור להנקה בלבד .
    תמשיכי לשאוב אבל לא למטרת תוספות אלה להגברת חלב - 6-8 שאיבות ביום וגם אם לא יוצא כלום.
    תמשיכי לקחת 3 חילבה שלוש פעמים ביום.
    בהצלחה
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם החלב שלי לא מספיק
    ירדנה
    12/08/2008

שלום בתי בת 7 חודשים, שוקלת 5.950 היא נולדה 3.100 במהלך הזמן היא ירדה מאחוזון 25 - ל- 5 ועכשיו היא באחוזון 3 היא יונקת מלא פרט לבקבוק בלילה + מעט ירקות (3 כפיות) + מעט פירות (3 כפיות) ביקרתי היום אצל רופאת הילדים של בתי והיא מליצה לי לעבור ל-3 בקבוקי תמ"ל כשלאחד מהם היא ממליצה ליל הוסיף כפית דגנים מעורבים. שאלתי היא האם אכן משקלה מצריך ממני לצמצם הנקה ולעבור להזנה עיקרית של תמ"ל ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם החלב שלי לא מספיק

הוספת תגובה

• תשובה לירדנה

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

הי ירדנה,
    המשקל של תינוקך בסך הכל בסדר אבל הנפילה באחוזונים מדאיגה את הרופאה. אחוזון 3 משמעות - רק 3% מהתינוקות בגילה נמצאים ברמת גדילה כמוהה.ואם הייתה פעם באחוזון 25 זה מראה האטה.
    בגיל 7 חודשים תינוקות יכולים לקבל מאכלים רבים ומגוונים על פי המלצות טיפת חלב ואפשר לתת הרבה יותר פירות, ירקות, בשר, דגנים, ....
    אפשר לת לה דגנים בחלב אם.
    את לא צריכה לצמצם הנקה את צריכה להגביר מאכלים אחרים .
    בעוד חושד תשקלי אותה שוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת לילה
    פועה
    12/08/2008

התינוק שלי שוקל קרוב לשמונה קילו ובעוד כמה ימים ימלאו לו ארבעה חודשים. הוא אוכל שש ארוחות ביום שמתוכן אחת בלילה. שאלתי היא האם הגיוני לגמול אותו מארוחת הלילה ? האם ייתכן שחמש ארוחות מספקות במצב שכזה ? לעתים גם עם ארוחת הלילה, מסתמנת אפשרות לחמש ארוחות אך מכיוון שזה נראה לי מעט אני מקטינה רווחים לשלוש וחצי כדי שיקבל שש ארוחות - זה נכון ? מה דעתכן ? תודה רבה ויום נפלא, פועה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקת לילה

הוספת תגובה

• תשובה לפועה

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

היי פועה,
    לא כל לתינוק נוהג על פי הכללים.
    תינוקך מסתדר יפה מאוד ואין צורך לשנות - גם 5 ארוחות אצלו יכולות להספיק אם זה מה שהוא רוצה וממשיך להיות שמח.
    בכייף,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה כאובת לבנה על הפטמה
    הילה
    11/08/2008

שלום רב, יציאה לי על הפטמה כתוצאה מהנקה כצובן, נקודה לבנה שמאוד כואבת, הרגשה של עיקצוצים כואבים ובכלל הפטמה כאילו משותקת, מרחתי משחה אך לא מראה סימנים של הרגעה ולא עובר כבר כמה ימים... חברה שלי אמרה שנסתמה לי אחת הצינוריות , אם כן למי עליי לפנות? האם לרופא משפחה שישחרר לי אותה? מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ג'ניס זאוסמר
    19/08/2008

היי הילה,
    אם הנקודה עדיין לא עברה - תגשי לרופאת המשפחה שלך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח צואה
    ענבל
    11/08/2008

שלום רב, תינוקי בן 4 חודשים ניזון מהנקה מלאה מתפתח יפה ועול במשקל. בשלושת הימים האחרונים שמתי לה לריח חדש בצואה שלו, ריח שמזכיר אצטון או אמוניה לא שיניתי או הוספתי דבר בתזונה שלי , אולם לפני כשבוע התחלנו לתת לו טיפות ביו(טבעיות ללא מרשם) נגד כאבי בטן וגאזים . האם יתכן שזה מה שגרם לשינוי? האם לדעתך זה מצריך בדיקה? הריח מאוד שונה ממה שהיה לצואה עד כה ואינו ריח טוב. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריח צואה

הוספת תגובה

• ענבל

חיה כהן
    11/08/2008

ענבל שלום. אני לא מכירה תופעה כזאת,סביר להניח שאם זה החידוש היחידי זאת יכולה להיות סיבה. מאחר וזה לא בטוח אני ממליצה להבדק אצל רופא ילדים. כל טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה בשד
    ענת
    10/08/2008

שלום רב, אני מניקה עדיין את הקטנה מזה שנה וחצי,אתמול בחלק התחתון בצד ימין התחילה תחושה של גודש ומעיין גוש השד הפך לקשה כמו אבן (למרות שלא נעשו שינויים בהנקה )מעיין תחושה של גודש וחום האם מדובר בסתימה של הצינורית? עשיתי קומפרסים חמים והמשכתי להניק את הילדה לקחתי כדור והחום עבר אולם עדיין יש לי כאבים והשד כואב, האם יש מקום לדאגה ? תודה רבה ענת

לקביעת תור
    סגירה
    סתימה בשד

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ג'ניס זאוסמר
    10/08/2008

היי ענת,
    קרוב לוודאי שאת צודקת וישנה/הייתה חסימה בצינורית. אין זמן מסוים למצב הזה ויכול לקרות גם בשלב הנוכחי של ההנקה.
    עשית את הכל הצורה נכונה והמצב אמור לחלוף בהקדם.תניקי אף יותר מהצד הנגוע עם חום ומסג' עדין במקום ובזמן ההנקה.
    אין מקום לדאגה.
    תרגישי טוב ומהר,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת לילה
    שושי
    10/08/2008

שלום לכולן בתי בת 11 חודשים ואני מניקה אותה בשמחה. במהלך היום היא ניזונה בעיקר מהנקה ודי מסרבת לאכול אוכל מרוסק. היא מעדיפה לאכול פירות שלמים כמו אגס ובננה (וגם זה לא תמיד), מרק היא אף פעם לא הסכימה לאכול (למרות שכשהתחלתי עם מוצקים הצעתי לה קודם מרק ורק אח"כ פירות אך לבסוף נכנעתי לה), היא אוהבת לאכול אוכל של "גדולים"(מה שאני מכינה לצהריים-חתיכות עוף שאני מרסקת עם הפה, פתיתים, ספגטי, בשר,אורז וגם ציפס) ולא אוכל מרוסק, לפעמים היא אוכלת מעדן, בקיצור מרבית היום היא יונקת. שאלתי היא: האם זה בסדר (היא תהיה במשפחתון בתחילת השנה ואני מניחה שהיא תאכל רגיל כל היום פרט להנקה בבוקר ובלילה) ? שאלה נוספת: במידה ואני מניקה אותה בלילה בשעה תשע בערך, האם היא אמורה להיות שבעה מכך עד חמש שש בבוקר? אנו כרגע מנסים לגמול אותה כבר שבוע וחצי מהנקה בלילה והיא מתעוררת רעבה, זה ממש מתסכל אותי כי אני מרגישה נורא ואז אני מאכילה אותה, איך גומלים אותה מהנקת לילה והאם זה אפשרי ללא תחליפי חלב ו/או דייסה. יש לציין שהיא לא אוכלת מבקבוק ומסרבת מאז שהיתה תינוקת, גם מוצץ היא לא לוקחת. אמא ממש דואגת אשמח לקבל תשובה מהירה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקת לילה

הוספת תגובה

• קבלת מחזור בזמן הנקה

שושי
    10/08/2008

אני מצטערת שאני "מפציצה" אותך בשאלות אבל יש לי עוד שאלה חשובה שרציתי לשאול אותך האם ייתכן שכל עוד אני מניקה (כמעט שנה) אני לא אקבל מחזור? ומה הסיכוי להרות בזמן זה, האם הסיכוי הוא זהה גם כאשר יש לי מחזור רגיל? תודה :-) שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .שושי

חיה כהן
    10/08/2008

שושי שלום.יש נשים שבמשך כל זמן ההנקה לא מקבלים מחזור.
    ההנקה היא לא אמצעי מניעה לכן לא הייתי סומכת על זה,במיוחד בשלב זה,שהתינוק לא רק יונק ומס ההנקות ירד. יום טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    10/08/2008

שושי,
    אי קבלת מחזור לא אומר אי כניסה להריון - בכלל!!!
    יש נשים המקבלות מחזור תוך 3 חודשים ומניקות הרבה זמן ויש נשים המקבלות הרבה יותר מאוחר.
    שתדעי שאת יכולה להכנס ליופי של הריון גם אם אין מחזור.זהה? לא ניתן לדעת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשושי

ג'ניס זאוסמר
    10/08/2008

שלום שושי,
    תינוקות לא חייבים לאכול אוכל מרוסק. טוב מאוד שהיא אוהבת לאכול מוצקים - תעודדי אותה.
    במשפחתון יוכלו לתת לה אוכל מוצק גם .
    יניקה בלילה - בגיל הזה אכילה בלילה היא לא מתוך צורך למזון אלה מתוך הרגל ואת ההרגל הזה את צריכה לשנות. אף הרגל לא משתנה בקלות ונדרש זמן, סבלנות והרבה הבנה עד שמתחילים לראות תוצאות.היא לא מתעוררת רעבה היא פשוט מצפה לקבל אוכל.אני לא מציעה לעשות שינויים ביחד אלה בהדרגה ווצעד צעד.
    לגמילה אין תשובות קלות ואין מרשם שאפשר להציע. בגיל הזה בדרך כלל קים קושי מיוחד ואין מה לעשות אלה להסיח את דעתה, למשוך את הזמן, להציע אלטרנטיבה או לדחות את הגמילה למרות שלא בטוח שיהיה יותר קל לאחר מכן. בדרך כלל התהליך קשה אך עובר מהר. תלוי באופי התינוק,באופי שלכם וההתמדה.
    אין צורך לדאוג - תינוק בריא לא מרעיב את עצמו אלה לומד להסתגל למצב נתון.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלילה

שושי
    13/08/2008

היי ג'ניס רציתי לשאול אותך לגבי תשובתך במה את מתכוונת לעשות שינוי בהדרגה את מתגכוונת לכך שאני גם מנסה שהיא תישן בלילה וגם מנסה לגמול אותה מהציצי בלילה וזה ביחד לא כדאי? אם תוכלי לפרט יותר לגבי מה עלי לעשות אני אשמח מאוד תודה שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    דיקלה
    08/08/2008

היי! אני מניקה את בני כבר שנה ו7 חודשים, אני מנסה להפסיק להניק בהדרגה(כבר חודשיים בערך) אבל זה ממש לא הולך לי, הוא לא מוכן לוותר והוא גם יושן איתי באותה מיטה כך שבלילה ביכלל אין לי שליטה על זה ,הרבה אנשים וגם רופאת הילדים המליצו לי פשוט להפסיק בבת אחת, השאלה היא אם בגיל כזה זה יעשה לו טראומה ממש קשה, אני כבר לא יודעת מה לעשות, ההנקה בחודשים האחרונים מאוד מכבידה עליי, יש לי דלקות בשד שכל הזמן חוזרות, אני מאוד חלשה, אני ממש חייבת להפסיק להניק, האם יש עוד דרכים לעשות זאת שאיני יודעת עליהן, מה את ממליצה לי לעשות? תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• תשובה לדקלה

ג'ניס זאוסמר
    08/08/2008

היי דקלה,
    כנראה שהגיע הזמן (שנה ושבעה) להגדיר כמה גבולות וליישם אותם. בגיל הזה פעוט לא אמור וגם לא חייב לאכול בלילה.
    נכון, יש כמה אפשרויות לגמל תינוק אבל בבת אחת דורש הרבה כוח והתמדה מצידך - האם תכלי לעמוד בזה?
    ולכן מומלץ לעשות את זה בהדרגה בכדי למנע אי נוחות לך ולתינוקך- גם פיזית וגם רגשית.
    ולכן - אני ממליצה לעשות כמה שינויים, להחליט מה בדיוק את עושה ואיך ולעמוד בזה.
    את צריכה לקבע סדר יום חדש , להציע אלטרנטיבות לבנך, אולי אפילו להכיר לו מיטה משלו ולא להאשים את ההנקה כמחלישה . ההנקה לא היא שמחלישה זה אורך החיים שקצת יצא משליטה שמחילשה אותך.
    אני ממליצה גם ללכת לטיפת חלב ולהתייעץ עם האחות , היא תוכל להציע לך טיפים רבים.
    עליך גם לשתף את משפחתך ולאפשר להם לעזור לך - כל אחד זקוק יכול לתת ולקבל עזרה ומגיע לך.
    בסבלנות, בהתמדה ובעיקר הרבה הבנה ואהבה - זו הדרך היחידה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב הנקה ותמ"ל
    רינת
    08/08/2008

בני בן 5 וחצי חודשיים יונק מלא, אני רוצה להתחיל לשלב תמ"ל עם ההנקה איך עליי לעשות זאת? הבנתי שיש להתחיל במנות קטנות של תמ"ל ע"מ שיתרגל אז אני צריכה לתת נגיד 60 תמ"ל וברגע שיסיים להניק ישירות?? איך זה אמור להתבצע, במקביל אני חוזרת לעבודה ורוצה לשאוב האם אפשרי לתת פעם בקבוק תמ"ל ופעם בקבוק חלב אם?? אודה על סדר בנושא רינת

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב הנקה ותמ"ל

הוספת תגובה

• תשובה לרינת

ג'ניס זאוסמר
    08/08/2008

היי רינת,
    אין דרך אחת ויחידה לתהליך הזה וגם אין דרך נכונה או לא נכונה.תהליך ההנקה הוא תהליך טבעי (תהליך פיזיולוגי שבו התינוק והאם ביחד מכתיבים אותו) והטבע ולא לוקח כאלו אלטרנטיבות בחשבון. הטבע לאומת זאת לא לוקח בחשבון שנשים חוזרות לעבודה וכו. ולכן זה בסך הכול עניין של נסיון וטהיה.
    כל תינוק מגיב שונה וכל אם מגיבה שונה מבחינת יצירת גודש ו/או הפחתה משמעותית/בהתאם של יצירת החלב.יש אמהות המצליחות לעשות את זה ללא קושי ויש כאלה הסובלות מגודש ניכר או מיעוט חלב תוך זמן קצר.
    יש גם את עניין האלרגיות ולכן מאוד כדאי להתחיל לאט . 60 סמ"ק - לא כמות קטנה בכלל.
    אם נותנים קודם חלב או קודם תמ"ל - אין חוקים ,תלוי בתינוק
    שאיבה - אם את שואבת אין צורך לת גם תמ"ל וכך תכלי אולי לשמור על תפוקת החלב.
    ולסיכום - אין חוקים, תעשי מה שנראה לך וךתינוקך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה