פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחסון חלב
    חני
    16/03/2008

שלום רב,
    אני שואבת חלב כבר חודש וחצי כדי שיהיה לי כשאני חוזרת לעבודה.
    כל פעם אני שואבת בין 120-200 ומקפיאה ,אמרו לי שהחלב יתבזבז לי אם התינוק לא יסיים הכל.
    האם תוכלי לעשות לי קצת סדר בהבנה?
    1. כמה גרם כדאי להקפיא כל פעם ?
    2. והאם באמת אם הוא לא מסיים את כל הכמות שהופשרה החלב נזרק לפח או שאני יכולה לשמור במקרר לפעם הבאה ולצרף חלב חדש?
    3. כמה זמן אפשר לשמור במקרר חלב שהופשר ? וחלב שאוב בלי הקפאה ?
    4. לכמה זמן ניתן להקפיא חלב ?
    תודה וסליחה,
    יש לי בלאגן שלם בראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחסון חלב

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ג'ניס זאוסמר
    16/03/2008

היי חני,
    זה נכון שלא מומלץ לחמם חלב אם שנית וגם אם התינוק לא מסיים את הכמות לא כדאי לשמור אותו יותר מאשר כשעתיים. זאת אומרת שאם הוא לא מסיים את הרוחה שהוכנה לו החלב עלול להתבזבז.
    ולכן קשה להגיד בדיוק כמה אבל כדאי להקפיא כמויות של כ-60-70 סמ"ק.
    אפשר לשמור חלב שהופשר במקרר לכ-24 שעות מבלי שחומם מראש.
    אפשר להוסיף חלב חדש אבל כל עוד שהוסף חב לא תכלי לשמור אותו עוד פעם.
    אפשר להקפיא חלב אם לכמה חודשים.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית קפה
    נתי
    14/03/2008

שלום...
    רציתי לדעת,כמה כוסות קפה מותר לשתות במהלך היום?

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית קפה

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ג'ניס זאוסמר
    14/03/2008

הי נתי,
    את יכולה לשתות 2-3 כוסות קפה ביממה - אפשר הכל במידה כמובן.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין רגע של שובע
    רונית
    14/03/2008

שלום רב,
    בתי היום בת חודשיים, בשלושת השבועות הראשונים ההנקה היתה נהדרת (לא האמנתי שיש הנקה ללא כאבים בחודש הראשון לאחר נסיון של שני ילדים קודמים, שינקו עד גיל שנתיים), אך לאחר מכן חל שינוי. משעות הצהרים-אחה"צ היא כל הזמן על הציצי, ללא שובע עד 11 בלילה מציץ לציץ.
    נוצר מצב שהיא או ישנה או יונקת.לפני שבועיים התחלתי לשאוב ולתת לה בקבוק ביום בשעות הערב ואז היא ישנה עד הבוקר וכך החזה שלי גדוש בבוקר ואז היא יונקת נהדר.
    היא נולדה במשקל 2800 ירדה ל-2400 ועכשיו היא 3600.
    מה עושים? ישנה אפשרות שאין לי מספיק חלב?

לקביעת תור
    סגירה
    אין רגע של שובע

הוספת תגובה

• תשובה לרונית

ג'ניס זאוסמר
    14/03/2008

הי רונית,
    המשקל די בסדר.
    אני רואה שהיא ירדה המון אחרי הלידה - 400 גרם לתינוק הנולד 2800 - את בטוחה?
    כנראה שיש לך מספיק חלב.
    אני לא יודעת איך את מניקה אבל אני ממלצה שתניקי כל הנקה מ-2 הצדדים - הראשון עד שהיא מסיימת ועז השני. אם היא נרדמת אחרי הראשון תאירי אותה על ידי החלפת טיטול.
    בזמן היניקה תלחצי על השד - 4 אצבעות מתחת לשד ואגודל בחלק העליון. הלחיצות מזרימות את החלב יותר מהר ותינוקות אוהבים זרימה כזאות.
    כך היא תקבל יותר חלב וגם יותר חלב המכיל יותר שומן ואולי תהיה יותר שבעה. יתכן ויש לה אלמנט של "גזים" וזה עוד מעט יתחיל לעבור - תחזיקי מעמד .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות..
    יעל א.
    13/03/2008

האם במהלך הנקה כדאי "לדבר" עם התינוקת או שמא הדבר מסיח את דעתה??
    האם חשוב שכל גופו של התינוקת יוטה לעברי או שמא תיתכן הטיה של הראש לפיטמה והטייה מסויימת של הגוף?
    בהנחה וחלילה מדובר בחשד לרפלוקס האם ייתכן וזו בעיית הנקה? אולי התנוחה/תדירות הנקה גבוהה מדי??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות..

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ג'ניס זאוסמר
    13/03/2008

היי,
    כל קשר עם תינוק הוא חיובי. אין צורך לדאוג על הסחה - הוא יוכל אם צריך.
    יש תינוקות ממוקדים יותר בזמן ההנקה ואלה שפחות.
    חשוב שהתינוק יתפוס הכי טוב בעת ההנקה, ולכן לא חשובה התנוחה. רוב התינוקות,בעיקר בהתחלה עד שההנקה מבוססת, תופסים יותר טוב כאשר הם בתנוחה מאוזנת , בטן של התינוק כלפי חזה האם.
    אם יש רפלוקס - כדאי ארות קטנות יותר לעיתים קרובות יותר, לא להעמיס על התינוק והגבהה בשכיבה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות קצרות מאוד
    ל.
    12/03/2008

שלום
    אני עדיין לא ילדתי, כרגע בשבוע 28 להריון. אני מתכננת ב"ה להניק אבל הבעיה היא שאני חושבת שאני לא אצליח כי הפטמות שלי ממש שטוחות אבל ממש גם כשהן זקורות הן קצרות וקטנות, איך אפשר לפתור ת הבעיה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    פטמות קצרות מאוד

הוספת תגובה

• קודם כל שיהיה בהצלחה והריון קל

נתי
    12/03/2008

אני מנסיון עם הילד ה-1 שלי אמרו לי לשים פטמות סיליקון...ועכשיו עם הבת שלי שנולדה לפני חודש אמרתי שאני אנסה בלי ויש הבדל עצום...היא מצליחה לתפוס טוב מאוד את הפטמה והיא בעצה עושה את הפטמות שיהיו זקורות...
    אני באמת ממליצה לך בחום לא לשים את הפטמות סיליקון זה הורס את ההנקה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל: ל

ג'ניס זאוסמר
    12/03/2008

היי,
    תינוקות לא גורמים להזדקרות הפטמות בזמן ההנקה וגם לא צריכים את זה. פטמה של בקבוק אמנם קשיח אבל לא כך פטמה של אישה בזמן ההנקה. ולכן אין לך מה לדאוג כרגע. תני לתינוק לינוק, תבקשי הדרכה מהאיות ותזכרי - השימוש בפטמות סיליקון רק עם עזרה מקצועית תוך כדי מעקב צמוד במשקל התינוק.
    רוב התינוקות מסתדרים טוב מאוד עם אמהותיהם והנתונים הטבעיים שלהן.
    שתהיה לך לידה נהדרת,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    יעל א.
    10/03/2008

ביתי בת חודש.לאחרונה היא יונקת מספר דקות מפסיקה ואז שוב רעבה כך חוזר חלילה...
    מצד אחד ההסבר הוא להניק עפ"י דרישה ומצד שני כאשר הקיאה הסבירו לי שכנראה היה לה עודף??
    איך מווסתים הכמות בהנקה?
    וכן איך מרגילים לאכילה קצת יותר מסודרת שכן ההתנהגות הזו נראית לי לא בריאה עבורה
    כי בכל פעם היא אוכלת רק קצת.....וכנראה נשארת רעבה עד לפעם הבאה כך שאחת לחצי שעה-שעה אני מניקה אותה...

האם יתכן שבזמן קצר היא תינק את מה שצריך??

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ג'ניס זאוסמר
    10/03/2008

שלום רב,
    המצב שאת מתארת יכול להיות ביטוי למספר מצבים והם יכולים להיות גם קשורים.
    יתכן ויש לך עודף חלב עם זרימה חזקה או להפך. יתכן ויש מקום לשיפור התפיסה .ויתכן ויש לה מה שנקרא רפלוקס - תבקשי מרופא לבדוק ואולי לתת לה תרופה שיכול מאוד לשפר את המצב.
    אני ממליצה לך גם לגשת ליעצת הנקה מוסמכת בכדי לקבל סייוע.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיכת יום ולילה
    נתי
    10/03/2008

שלום ג'ניס...
    ביתי בת חודש וחצי...וב"ה יונקת יפה ועולה יפה במשקל...הבעיה היא שהיא ישנה ברוב היום ומתחילה את הלילה לא לפני 11/12 בלילה,שאלתי היא איך אפשר להפוך לה את היום והלילה...

לקביעת תור
    סגירה
    הפיכת יום ולילה

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ג'ניס זאוסמר
    10/03/2008

היי נתי,
    הבת שלך בכלל לא מודעת שיש יום ולילה.
    בלילה כאשר היא מתעוררת ויונקת על תדליקי אור, זה לא הזמן למשחקים וסיפורים - עסקים בלבד.
    המסר שאת צריכה להעביר הוא שכדאי לה יותר לינוק ביום כי עושים כיף ובלילה פחות כיף.
    בגיל חודש וחצי עדיין רגיל ומקובל שתינוקות יינקו בלילה ואף פחות ביום.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לג'ניס

נתי
    10/03/2008

ידוע לי שאסור להדליק אור וכו' (מנסיון עם הבן שלי...: ) )...
    בלילה שהיא קמה לאכול היא אוכל נטו וחוזרת לישון ישר...
    מה שכן היא ישנה המון במשך היום ואני רוצה לגרום לה פשוט להתחיל את הלילה מוקדם יותר ולא בשעות מאוחרות של 11 או 12 בלילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

נתי
    12/03/2008

במהלך היום היא ישנה יפה ואפילו מצליחה להירדם לבד....
    כשמגיע הערב באזור 19:00,20:00 היא מתחילה להיות עצבנית...היא בוכה הרבה ומאוד קשה להירדם....וזה יכול להמשך עד שעה מאוד מאוחרת....
    מה יכול להציק לה דווקא בשעות האלו שלא מפריע לה במהלך היום......?

נ.ב היא מקבלת טיפות לגזים...ולפני הטיפות היא הייתה בוכה המון ועכשיו היא בוכה אבל לא כמו אז...מה שאומר שלפי דעתי זה לא מגזים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    12/03/2008

יש האומרים שאם מאירים תינוקות במשך היום הם יותר עייפים בלילה - אני לא הבחנתי בשום שינוי או שיפור אף פעם.
    יש האומרים שצריך טקס לקראת הלילה כדי שהתינוק יבין שהלילה מתקרב ומתכוננים לישון - אמבטיה, אור שונה בחדר, קצב אחר ואפילו מוזיקה שונה.
    "גזים" משהעו - הלא ידוע. אף אחד לא יודע מהי התופעה הזאות שכוללת אי שקט, בכי ניכר ולתקופות ארוכות,"התנהגות כאילו שכואבת הבטן" וכו..
    ולכן יש תכשירים לא ספציפיים אשר עוזרים במידה כזאות או אחרת ובדרך כלל לא לאורך זמן.
    אם זה עוזר ולא מזיק - אפשר לתת ואין צורך להגדיר בדיוק מה יש או מה היה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    ג'ני
    09/03/2008

שלום

בתי בת חודשיים היום יונקת הנקה מלאה היא נשקלה היום ומשקלה הוא 4800 נולדה במשקל 2278.
    האם המשקל תקין?
    האם היא עולה זאת נקראת עליה טובה.
    שאלה נוספת: היא אוכלת כל 3 / 3 וחצי שעות ביום בלילה היא ישנה 5-6 שעות היום היא ישנה בפעם הראשונה 7 שעות. לפעמים היא יכולה לאכול 30 דקות לפעמים רק 10 דקות אני מחליפה לה חיתול ולאחר מכן אני מנסה עוד היא לא רוצה. רציתי לציין שהיא ישנה טוב כמעט אחרי כל ארוחה היא נרדמת לשעה וחצי עד שעתיים וחצי עד לארוחה הבאה. רציתי לדעת עם זה תקין עם היא אוכלת רק 10 דקות.
    כמו כן לפעמים היא יונקת ומוציעה אחרי 5 דקות ולא מוכנה לקחת את הציצי בחזרה ומתחילה לצרוח ולבכות עד שאני לא מרגיעה אותה ומגרה אותה עם המוצץ רק אז היא מוכנה לקחת עוד, האם זה תקין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

ג'ניס זאוסמר
    09/03/2008

היי ג'ני,
    הכל תקין - את מתארת הנקה נורמאלית ותינוקת תקינה.
    תהני ממנה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלןשה חודשים וחצי
    דינה
    09/03/2008

רציתי לברר מתי התינוקת שלי מפסיקה לעלות קילו בחודש האם עד שלושה חודשים או ארבעה. אני מציינת שבתי יונקת ממני הנקה מלאה היא נולדה במשקל של 2850 והיא כעת בת שלושה חודשים וחצי ושוקלת 6 קילו . ביום חמישי שעבר שקלתי אותה ובשבועיים היא עלתה 300 גרם האם זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלןשה חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תשובה לערין

ג'ניס זאוסמר
    09/03/2008

היי ערין,
    כאשר את הולכת לטיפת חלב ושוקלת אותה האחות ממפה את המשקל, היקף הראש והאורך שלה על אחוזונים.
    האחוזונים מראים שתינוקות ממשיכים להתפתח רגיל לאורך הזמן .האחוזונים גם משקפים את רוב התינוקות וגדילתם וכל עוד התינוק נשארעל אותו האחוזון או אפילו עולה אחוזון זה בסדר.
    תבקשי מהאחות להסביר ולהראות לך בפעם הבאה.
    אם היא לא ציינה שזה לא בסדר עז זה בסדר!
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאה$
    יעל א.
    09/03/2008

בוקר אור

אתמול הנקתי את ביתי בת החודש ובאמצע ההנקה היא הקיאה הרבה חלב שממש עף עליי....:(
    הדבר הבהיל אותי מאוד.
    היא בכתה אח"כ תוך רצון לקבל עוד אך חששתי מזה והמתנתי כחצי שעה...
    שאלתי האם הקאה מעין זו קורית מאחר והיה בבטנה הרבה חלב??
    האחות במוקד שאלה אותי אם יש לי הרבה חלב וכי מאיפה לי לדעת? הלוואי והיה לי מושג מה היא מקבלת שכן כל החודש הזה חשבתי שאין לי מספיק ולכן כמעט בכל שעה היא רצתה לינוק וכעת עליי לחשוש שמא העמסתי עליה??

האם יתכן קשר בין סיבוב בעגלה שנערך זמן קצר לאחר ההנקה הקודמת?
    לאחר כשעה גם הנחתי אותה על הבטן בעגלה ואח"כ הנקתי והיתה הקאה...

אם כן - כמה זמן לאחר הנקה יש להמתין לפני טיול בעגלה/השכבה על הבטן/מקלחת?

כעת,אני חוששת להניק הרבה וממהרת להרימה לגרעפס מחשש שתיחנק...

(יש לציין שהרבה פעמים בסיום ההנקה היא מראה סימני חנק - האם יש לכך קשר להקאה )

האם יתכן קשר בין האכלת חלב אם בבקבוק יום קודם??

תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הקאה$

הוספת תגובה

• תשובה ללינוי

ג'ניס זאוסמר
    09/03/2008

היי לינוי,
    להקאה אחת אין משמעות כלל. אין צורך לברר מה הסיבה ואין צורך להבהל.
    יכול להיות שחלץ לה או באמת קבלה הרבה אבל אין דבר, תעזבי.
    כל עוד שהיה חד פעמי לא משמעותי.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה וכמה שאלות הנקה
    יעל א.
    07/03/2008

שלום רב
    ביתי בת חודש היום.משקל לידה 2970 בשחרור 2840 ואילו אתמול 3530
    האם תקין? האם לא נמוך?
    הבנתי שבחודש ליה תקינה במשקל הינה כק"ג...

1.אם שואבים(נניח משני הצדדים) ובדיוק התינוקת מבקשת לינוק האם היא לא תקבל הדרוש לה? כמה זמן בעצם עובר עד להתמלאות השד?
    בנוסף,תוך כמה זמן ניתן להשתמש בחלב שנשמר במקרר?
    אם נניח שאבתי אתמול והשתמשתי במחצית הכמות והיום שאבתי עוד קצת האם להשאיר בשני מיכלים שונים ובזמן ההאכלה לאחד הכמויות(לאחר שמירת הבקבוקים במקרר??)

2.כיצד אדע האם מ-10 דק' מצד אחד בלבד שהיא קיבלה את החלב הרצוי לה כך שאוכל להיות בשקט שלאחר יניקה כזו היא ישנה כמה שעות ללא מצב רעב וללא צורך להעירה משינה?

3. מדוע במהלך היום היא מגלה סימני רעב ואילו בלילה בכלל לא!! ולא שהיא ישנה אך לא מגלה סימנים כלל עושה הרושם שאם לא אתן לה מיוזמתי היא תישאר כך עד הבוקר (היא עירנית בלילה אך נראה שלא רעבה)

4.אם היא יונקת כמה דק' ונרדמת ללא גילוי ליניקה נוספת האם זה יכול להעיד שקיבלה חלב שמספיק לה על אף שמדובר בכ-5 דק' יניקה?? למשל היום ינקה בשמונה וחצי בבוקר כ-15 דק מצד אחד נרדמה כשעתים ינקה מס' דקות ספור נותרה עירנית לעוד כחצי שעה ושוב ינקה כ-4 דק' ונרדמה כך שמבחינתי ארוחה "טובה" היתה משמונה וחצי ועד עכשיו..(כעת ישנה...)

5.האם תנוחת הנקה צריכה להיות כאשר הגוף באלכסון כך שראש התינוקת מורם או שמא מצב ישר הגורם למעבר תקין של החלב?

6.מה הסיבה שלעיתים אני מגלה חלב שנוזל לה מהפה עם סיום ההנקה או לעיתים במהלכה?

תודה מראש על ההתייחסות:)

לקביעת תור
    סגירה
    כמה וכמה שאלות הנקה

הוספת תגובה

• תשוה לליאת

ג'ניס זאוסמר
    07/03/2008

שלום רב,
    הנקה וזמנים גכלל לא הולכים ביחד ולכן אין תשובות לגבי כמה זמן עורכת הנקה בכלל אין תשובות. אם התינוקת עולה במשקל ויונקת לפי רצונה - היא מקבלת מספיק.
    חלק מהארוחות יהיו קצרות יותר וחלק ארוקות יותר כי הנקה היא לא אחידה.
    כאשר נותנים בקבוקים התינוק מקבל אותה הכמות כל ארוחה והחלב תמיד אותו דבר. בהנקה התינוק מקבל כמויות שונות בכל ארוחה וגם ההרכב משתנה במשך היום. ולכן טעות לראות את ההנקה במונחים של האכלה מבקבוקים.כי אין תשובות.
    אם את שואבת והיא מבקשת לינוק - תני לה ועל תחשבי על כמויות ואם מספיק - יספיק או שהיא תבקש שוב בעוד זמן קצר.
    אפשר לשמור חלב במקרר כ-3 ימים ותשמרי חלב מימים שונים במיכלים שונים.
    תינוק רעב יראה סימנים ברורים במיוחד אם הוא בריא עולה במשקל ומתפתח כמו שצריך.
    תינוק יכול לינוק בכל תנוחה הנוחה לו ואימו.
    לפעמים נוזל קצת חלב ואין לזה שום משמעות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים סדר??? הצילו...
    שירלי
    05/03/2008

ביתי אוטוטו 4 חודשים. היא על הנקה מלאה ועד לפני כמה שבועות היה לנו מעין לו"ז קבוע שהיא בעצם סיגלה לעצמה לבד אבל..לא עוד- כעת היא לעיתים מבקשת לאכול ולפעמים עוברות שעות (והרבה) בלי שהיא בכלל מבקשת, לעיתים אני נותנת לה בלי שהיא בכלל ביקשה. היא ישנה בשעות לא קבועות..חוץ מבהשכבה בלילה שאז יש לנו לו"ז קבוע של מקלחת אוכל ולישון ואז היא תמיד ישנה רצוף עד 4-5 בבוקר. אבל בגלל שזה לא מסודר הלפני יש מצב גם שהיא אוכלת ב 19 בערב ואחרי שעה אמורה ללכת לישון אז בטח שלא תהיה רעבה שוב וחוזר חלילה....; העיניין הוא שאני מאוד חסרת ביטחון כי היא באחוזון לא גבוה (20-30) נכון ללפני 3 שבועות בערך אז תמיד אני גם בחששות שהיא לא אוכלת מספיק ואין חלב וייגמר החלב כי אין ביקוש וכ'ו וכ'ו...בקיצר-איך מסדרים את הבלאגן?!

לקביעת תור
    סגירה
    איך עושים סדר??? הצילו...

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ג'ניס זאוסמר
    05/03/2008

היי,
    על תחפסו סדר בהנקה רק תתאכזבו - בהנקה לא אמור להיות סדר רק למקבלי בקבוקים ולהם אין את כל היתרונות של ההנקה.
    הדאגות שלך שהיא לא מקבלת מספיק חלב חחיבות להיות מבוססות על משהו. המשהו הזה הוא: מעקב שקילה. אם היא עולה במשקל בצורה משביעת רצון אין צורך לדאוג.
    לדאוג ללא צורך מבזבז המון אנרגיה וחבל.
    תינוקות משנים לעצמם את סדרי ההאכלה עם הזמן וזה לגמרא טבעי ונכון. את צריכה לקבל את זה ולזרום עם זה כמובן בתנאי שהיא עולה במשקל. תסבירי לאחות טיפת חלב שאת מאוד חוששת ומבקשת שקילה שבועית לשבועיים שלוש מעכשו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבה דו"צ
    שירלי
    04/03/2008

התחלתי לשאוב היום במשאבה דו"צ. איך ניתן להעלות את העוצמה כששתי הידיים תפוסות? יש איזו שיטה? וכמה זמן לשאוב?-כי במשאבה חד צדדית הייתי עושה 7-5-3 כך שצד אחד היה נח כששאבתי מהשני....ובכלל עצות בעיניין יעזרו כי השאיבה ממש שונה (ולטובה!). תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    משאבה דו"צ

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ג'ניס זאוסמר
    05/03/2008

היי,
    את יכולה להשתמש בתמיכות כמו כריות כדי בעצם לעזוב את 2 הידיים בזמן שאיבה כפולה. בדרך כלל זו לא בעיה בכלל.
    תשאבי כל עוד יש זרם ולכמה דקות לאחר מכן.
    שאיבה כפולה חוסכת זמן ואמורה להניב יותר חלב.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניהול הנקה
    יעל א.
    04/03/2008

ערב טוב

האם בשלב של 3 שבועות מאז הלידה כמות החלב גודלת ולכן פתאום יכולות להיות פליטות??
    מדוע בסיום ההנקה התינוקת משדרת תחושת חנק ואני נלחצת מזההההההה עד כדי רצון להפסיק להניק..
    האם טבעי או בעיה בניהול הנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניהול הנקה

הוספת תגובה

• תשובה ליאת

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

שלום רב,
    אני מציעה קודם כול לגשת לרופא שיבדוק אם הכל בסדר לפני שחושבים על בעיה בניהול ההנקה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לו
    04/03/2008

תינוקת שלי אוכלת רק כאשר אם אני מסיחה את דעתה, נותנת לה פלפון ביד אז היא פותחת את הפה ואוכלת כמות יפה, בלי היסח דעת היא אוכלת שתי כפיות, האם מותר לעשות את זה, אני לא לוחצת עליה רק מסיחה את דעתה, זה בסדר ככה להאכיל ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה ללו

ג'ניס זאוסמר
    04/03/2008

היי,
    אן רע בהסחת דעת אבל זה הופך להיות הרגל והיא תסכים לאכול אך ורק כאשר מבדרים אותה בזמן האוכל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה