מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותחלי06/05/2008
אני שואבת חלב לבקבוק ומאחסנת אותו במקרר.כשאני מוציאה אותו אני מחממת -התינוקת אוכלת לאט לאט כך שיכולה לעבור כשעה.אני רוצה להמשיך לתת לה יתרת החלב מבלי לזרוק אותו..
הבעיה שהוא התחמם כבר פעם אחת והספיק להתקרר- האם ניתן במהלך אותה שעה לחמם שוב??
היא אוכלת בהפסקות ואם אחמם קצת קצת זה עוד יותר יקשה על ההאכלה...
ובכלל כמה זמן ניתן להחזיק חלב אם בטמפ' חדר מיד לאחר השאיבה?
האם רצוי להכניסו מיד למקרר??
אתמול קקי ירוק והקאה אחת קשתית גדולה - האם יש מקום לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיון
ג'ניס זאוסמר06/05/2008היי סיון,
1 - אין צורך לחמם, על תרגילי אותה רק לחלב מחומם, יש תינוקות ששותים את החלב שלהם ישר מהמקרר.
2 - ארוחה של שעה מבקבוק ? ארוך מדי בהרבה. תשני את הבקבוק התינוק שלך לא מצליח לאכול טוב ממנו, זה גוזל לו המון אנרגיה וזמן שלך.
3 - חלב יכול להיות מחוץ למקרר כמה שעות(3-4) אבל אם את מתכוונת מלחתחילה לשמור אותו תכניסי אותו ישירות למקרר.
4 - אם זה היה חד פעמי אין מה לדאוג.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני זקוקה לעזרתך! בבקשה!יבגניה05/05/2008
שלום לך!
אני ילדתי לפני 8 ימים. בבית חולים אני לא הצלחתי להניק את בני הראשון שנולד רק 2400 גרם.
לאחר שהשתחררתי מבית חולים הרגשתי כאבים נוראים בשדיים עקב הצטברות הגדשים וגושים בשדיים. אני לא ידעתי מה לעשות עם הכאבים הללו הלכתי לטיפת חלב ושם אמרו הראו לי איך להתפטר מהגושים הנוראים הללו. בעלי ישב איתי 4 שעות עשה לי עישוי ואני שאבתי, לאחר שריסקנו את הגושים לא את כולם אני החלטתי לקחת כדורים קבוטרים 0.5 כי לא רציתי לסבול את הכאב שסבלתי, יום למחרת אני לקחתי כדור שני - אחרון והרגשתי שהגושים חזרו או לא טופלו כמו שצריך. בעלי המשיך לעזור לי ואני יחד עם משאבת חלב עוד פעם ריסקנו את הגושים והחלב היה, אבל בכמות לא מספקת.
כבר יומיים אני ממשיכה לשאוב כי אני התחרטתי על כך שלקחתי קבוטרים 0.5 מג. אני מצליחה לשאוב כמות מאוד קטנה של חלב - בגין התרופה כפי שאני מבינה. (רק 200 CC ביום)
השאלה שלי - איך במצב שלי ניתן להגביר את כמות החלב - איזה כדורים ליצירת פרולקטין ישנם בבית מרקחת? האם יש סכנה שהחלב שלי יעלם אם אני לא אקח כדורים או משהו אחר להגברת יצור החלב.
את המכשיר אני לקחתי בטיפת חלב ונראה לי שהוא מאוד חזק אולי אני טועה כי לא ניסיתי משהו אחר.
אני מאוד מודאגת ומאוד מתחרטת על כך שלקחתי קבוטרים, אבל אחרי הסיוט שעברתי הייתי ממש על סף התמוטטות.
אני מאוד מודה לך על תשומת לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליבגניה
ג'ניס זאוסמר05/05/2008היי יבגניה,
לפעמים ההשפעה של התרופה לא יעילה מספיק במיוחד אם לא לוקחים מוקדם לאחר הלידה ולא לוקחים את כל הטיפול.
את יכולה להמשיך לשאוב - כל 3 שעות, עם לחיצות על השד. אני לא יודעת איזה מכשיר יש לך אבל אם הוא נקרא לקטינה של מדלה או ספקארה הוא בסדר גמור. אולי כדאי לך להשיג מיד שרה.
תנסי שוב לחבר אותו ליניקה ישירה - הכי טוב.
תקחי לך קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום = 9 ביממה)
אם יש גודש - שימי קומפרסים קרח לפני כל מסג'/שאיבה.
אין אפשרות לקחת כדורים אחרים .
יתכן והחלב יתגבר אבל כדאי שתדעי שיש סיכויים די גבוהים שהחלב ירד עוד יותר - צר לי.
המאמץ שלך צריך להתרכז סביב שאיבות ו/או הנקות, עדיף גם וגם.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפנייתי
יבגניה06/05/2008שלום לך!
אני רציתי לשאול עוד דבר אחד, אולי יש אפשרות לקבל זריקות של פרולקטין או משהו אחר על מנת להגביר יצירת חלב, בנוסף לחילבה שאני כבר התחלתי לקחת?
אני מצטערת על ההטרדה ותודה רבה על תשומת לבך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר06/05/2008היי,
זריקות פרולקטין לא אבל אם הרופא שלך יתן לך מרשם למוטילוןם 20 מג" שלוש פעמים ביום זה עשוי לעזור.אפשר גם להגיע ל4 פעמים ביום.לא להפסיק את השאיבות!
זה טיפול מקובל אבל הרבה רופאים לא מכירים אותו ולא מסכימים לתת מרשם.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניקה כבר חצי שנה. מה קרה עכשיו?שירלי04/05/2008
ביתי יקירתי אוטוטו בת חצי שנה. היא על הנקה מלאה אחרי התחלה קשה והרבה סרטים של "נגמר לי החלב" בדרך. אז אני כבר יודעת שאין דבר כזה א-ב-ל בשבוע האחרון אני ממש מרגישה שאין לי כמו ממקודם! הייתכן? נראה לי שהיא גם דורשת יותר כמות או שלא יוצא לה מספיק! עובדה שכשהיא מקבלת חלב שאוב מבקבוק פעם ביום יומיים אז היא טוחנת כאילו אין מחר. עכשיו התיישבתי לשואב ובקושי יצא ותמיד תמיד יוצא לי! אז האם כן ייתכן שיורדת הכמות? כי לא הורדתי בכמות ההנקות! גם אם היא קיבלה שאוב שאבתי שוב על חשבון זה. אז למה פתאום הציצי שלי מרגיש מרוקן? אפילו בבקרים התחושה שונה ולא תחושת "מלאות" כמו תמיד. זה כבר כשבוע ככה... מה עושים? אין לי כח שוב לסרט כזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מהנקה לבקבוקים
דנה04/05/2008שלום!
בני המתוק בן 4 חודשים.
לפני כחודש התחלתי להרגיל את בני לאכול מבקבוק, אבל הבעייה היא שהוא מסרב לאכול מהבקבוק.
הוא יונק כל שעתיים וחצי.
אני חזרתי לעבודה (נאדרת מהבית 6 שעות) והמטפלת מאכילה אותו דרך כפית.
איך ניתן להרגיל את ילדי לאכול מבקבוק?
יש לי מס בקבוקים של אבנט, בי פרי ומאמ- כולם שלב 1 של פיטמה.
בדקתי האים הזרימה טובה ונראה לי שכן - תחילה טיפטוף קל ואחרכך טיפטוף מהיר.
ניסיתי להרעיב אותו לשלוש וחצי שעות אך עדיין זה לא עוזר.
אני בעבודה מאוד לחוצה מהמצב
בבקשה עיזרו לי להגיע לפיתרון הבעייה,
תודה, דנה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר06/05/2008היי דנה,
כאשר הוא יהיה רעב הוא יאכל.
תנסי כמה סוגים של בקבוקים/פטמות.
יש תינוקות אשר אוכלים מעט בזמן שהאם בעבודה וחוגגים כאשר אמא חוזרת הביתה.
יהיה בסדר,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה
ג'ניס זאוסמר13/05/2008היי דנה,
אני לא בעד מתן אוכל (חלב) לתינוק בכפית בגיל הזה. תינוק אמור לקבל את האוכל שלו באמצעות מציצה והוא פשוט רגיל לינוק. כמו כל דבר הוא יכול לשנות הרגל ולאכול מבקבוק כמו אחרים רבים.
נכון הוא לא מבין אבל כנראה מרחמים עליו והוא חש את זה. לאחר כמה פעמים הוא יוכל מהבקבוק.
אני ממליצה שתשיגי בקבוק ופטמה מהפושטים ביותר. תעזבי את המותגים האלו ותני לו בקבוק שעולה כמה שקלים בלבד מהמכולת. הוא רוצה להרגיש חלב (תמורה)מידית ולא להתחיל עם זרימה איטית.
תבקשי ממשהי עם נסיון לתת לו לאכול כמה פעמים - את תראי שהוא יאכל.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירלי
ג'ניס זאוסמר06/05/2008היי שירלי,
בדרך כלל חלב לא נגמר בפתאומיות ולכן אני מציעה לך להמשיך בדיוק כמו שעשית ולבדוק אם זה היה רק רושם או לא.
וייתכן שבאמת ירד לך החלב באופן נורמאלי- זה עלול לקרות.
מה עושים?
ממשיכים להניק ונותנים אוכל נוסף על פי הנחיות טיפת חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לעשות?
שירלי13/05/2008אז במקרה כזה שבאמת ירדה הכמות באופן נרמאלח אך רוצים להמשיך להניק- חילבה, שאיבות מוגברות וכ'ו לא יעזרו??
כמו כן, מה ז"א נורמאלי? הרי אמרנו שאין דבר כזה נגמר החלב?! אז בגלל זה חצי שנה אחרי הלידה זה נורמאלי? אשמח להבין. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירלי
ג'ניס זאוסמר13/05/2008היי שירלי,
כפי שאת כבר יודעת אי אפשר לדעת מתחושה או תחושת השד. אבל - יש נשים אשר בשלב הזה התפוקה יורדת ללא סיבה ידועה.
יתכן וזה רק רושם או אפילו משהו חולף - תחכי ותראי.
בינתיים תניקי אותה רגיל או אפילו יותר.
תראי מה קורה עם המשקל שלה.
בגיל חצי שנה היא יכולה להתחיל לקבל גם מאכלים אחרים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין מחזור לכמות החלב
שירלי13/05/2008נראה לי שקיבלתי כרגע מחזור, לראשונה מלפני ההריון. יכול להיות שיש קשר בין כמות חלב למחזור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירלי
ג'ניס זאוסמר14/05/2008היי שירלי,
בדרך כלל אין השפעה אבל יש נשים מעט מניקות אשר מדווחות על ירידה מסוימת בכמות החלב. אני מתארת לעצמי שחלקן עם רושם מוטעה וחלק באמת מושפעות , חלק קטן מאוד.
תמשיכי להניק ולנסות לא להתייחס או לצפות להשפעה כלשהי.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל וחלב אםקרן04/05/2008
שלום שוב,
בני יונק מזה 6 חוד'. האם זה בסדר לערבב ולתת לו בקבוק של תמ"ל לפני השינה ובכל שאר היום הנקה? לא תמיד אני מספיקה לשאוב וכמו שציינתי בהודעה הקודמת זה לוקח לי הרבה זמן.
חוץ מזה אני רוצה להיות בטוחה שהוא אכן שבע לפני השינה ויוכל להחזיק מעמד כמעט לילה שלם ללא אוכל.
אם כן, מהי הכמות המומלצת של תמ"ל לילד בן חצי שנה?ובכלל מהי הכמות של חלב שאוב
בגיל זה?
תודה מראש-קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לקרן
ג'ניס זאוסמר04/05/2008תנסי קודם עם מכשיר אחר.
אפשר לתת תמ"ל רק בערב - קשה לדעת מה בדיוק הכמות אבל תכיני 150 ותראי. קרוב לוודאי שהוא יאכל כ-100-120 סמ"ק אם לא פחות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קטנה בזמן שאיבת חלבקרן04/05/2008
שלום רב,
אני מניקה מזה שישה חודשים. מדי פעם אני שואבת חלב על מנת שילדי יכיר גם את הבקבוק.
העניין הוא שלוקח לי המון זמן בכדי להגיע לכמות מספקת של חלב...
הצהריים שאבתי 40 CC משני השדיים ביחד במשך חצי שעה, כל צד רבע שעה. בצד אחד שאבתי
לאחר שחלפה שעה ומהצד השני לאחר שחלפו 3 שעות בערך .
מהי הסיבה לכמות כזו קטנה? האם זה נכון שצריך לשאוב כל יום על מנת לעודד את ייצור החלב
בזמן שאיבה?
אודה לתשובתך, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ג'ניס זאוסמר04/05/2008הי קרן,
בדרך כלל צריכים להתרגל לשאיבה ולפתח מיומנות והכי חשוב - המכשיר!
אם המכשיר לא מתאים או לא תקין - לא יצא.
כדאי לנסות מכשיר אחר, חשמלי - לקטינה או ספקטרה - את תראי את ההבדל בטוח.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 ימיםמיטל04/05/2008
הי,
בני בן 9 ימים, יונק והכל ברוך השם. שקלתי אותו בטיפת חלב והוא עלה 200 גרם בארבעה ימים. הוא אוכל יפה מאוד. לפעמים כל שעה, לפעמים כל שעתיים ורק בלילה כל שלוש שעות. אתמול קראו שני דברים:
1) הוא ישן קרוב לחמש שעות בלילה מבלי לאכול, האם זה תקין או שהייתי צריכה להעירו?
2) כשהוא קם לינוק החולצה שלו הייתה מאוד רטובה והיה עליה קיא בצבע צהוב (השכבתי אותו על הצד), לפני שהוא נרדם הוא ינק משד אחד עשרים דקות , הרמתי אותו לגרעפס ונתתי לו מהשד השני עשר דקות והוא נרדם ולא עשה גרעפס. האם הצבע של הקיא תקין?
רב תודות
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר04/05/2008היי מיטל,
מזל טוב!
פליטה צהובה =פליטה נורמאלית של חלב אמא.
העליה במשקל מעולה ואופיינית להנקה.
אם תינוק מקבל את מירב היניקות ביום מותר לו לישון בלילה ליותר שעות בתנאי שממשיך לעלות טוב במשקל.
פליטות אצל תינוקות - תקין לחלוטין.
תהני ממנו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע בצואהויקי04/05/2008
שלום,
רציתי לשאול, בני אוכל הנקה חלקית, וסימלאק להשלמה , אתמול יצא לו קקי בצבע ירוק
באותו היום אני אכלתי עלי גפן, האם הצבע של המאכל יכול לעבור לחלב,ולשנות את צבע הקקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לויקי
ג'ניס זאוסמר04/05/2008היי ויקי,
שינוי צבע חד פעמי ללא סימני מחלה ( הקאות, שלשולים, חום...) לא מהווה בעיה בכלל. אין מה לדאוג . את יכולה לאכול עלי גפן ובתאבון.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותניבה03/05/2008
היי, בני בן 6 שב' יונק במשך היום ומקבל בקבוק (חלב אם או סימילאק) בלילה. כמה זמן אמורה להימשך בערך כל הנקה בשלב הזה? אצלנו זה נמשך לפחות שעה ולפעמים גם שעה ורבע-שעה וחצי.
מתי אני אמורה להעביר אותו לשד השני? אני לא מרגישה שהוא מרוקן את השד. מ
אילו מאכלים עליי להימנע כדי להקל עליו את הגזים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניבה
ג'ניס זאוסמר03/05/2008היי ניבה,
בדרך כלל ההנקה נמשכת פחות זמן משעה ולכן אני חוששת שהתינוק שלך לא יונק בצורה אפקטיבית ו/או ירדה לך כבר תפוקת החלב.כמות החלב יורדת כאשר התינוק לא יונק מספיק (פחות הנקות) ו/או לא תופס טוב (גירוי מופחת).
זו כנראה הסיבה שאת מרגישה שהוא לא מרוקן את השד.
מעניין אותי אם הוא עולה במשקל מספיק.
המאכלים שאנחנו אוכלים לא משפיעים על ה"גזים" של התינוקות - תאכלי בריא, מאוזן ומגוון.
אני מאוד ממליצה לגשת ליועצת הנקה כדי לתקן את המצב ולמנוע החמרת המצב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהתמר02/05/2008
יש ל תינוקת בת 7 וחצי חודשים
מתעוררת כל שעתיים בלילה
האם זה מוקדם מדי לגמול אותה מהנקה בלילה?
כמה שעות תינוקת בגילה אמורה להחזיק מעמד ללא אוכל בלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
ג'ניס זאוסמר03/05/2008היי תמר,
תינוקות ביל שלה יכולים לישון כל הלילה ואינם זקוקים לאכול בלילה.
התינוקת שלך התרגלה לאכול בלילה עכשו תרגילי אותה בהדרגה לאכול פחות בלילה ולדאוג שהיא עדיין מקבלת מספיק ביום.
בבקשה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'ניס
רותם03/05/2008אני קוראת כל מיני שאלות ותשובות בפורומים של הנקה כי אני בסוף תשיעי ורוצה להיות מוכנה וגם אין לי משהו יותר טוב לעשות בין הצירים הלא סדירים והלא נגמרים שלי :-) וקראתי כבר מספר פעמים שאי אפשר לעשות לתינוק סדר בלילה עם הנקות והם יכולים להתעורר גם עד גיל שנה ואפילו שנתיים ולינוק וזה נורמלי,תקין ואפילו רצוי מבחינת מניעת מוות בעריסה... כעת אני מעט מבולבלת- תוכלי לעשות לי סדר ולחדד את הנקודה? (כי דווקא אני סומכת על התשובות שלך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטליה
ג'ניס זאוסמר03/05/2008היי,
נכון - תינוקות יונקים באופן טבעי גם בלילה עד גיל מאוחר.
נכון - זה בריא ומומלץ
נכון - להרבה אנשים זה מאוד לא נוח כי קשה לתפקד למחרת כאשר עובדים או קשה להם לקבל את העובדה שתינוקות יונקים מתפקדים שונה מתינוקות האוכלים תמ"ל.
נכון - הרבה אנשים מנסים למצוא את הדרך ביניים בין הנקה ונוחות.
ולכן את קוראת תשובות לכל מיני שאלות של אנשים שלהם גם מידע מוטעה וגם ציפיות שונות.
אני משתדלת לאפשר הנקה כמה שאפשר בנסיבות הקיימות.
ולכן, מומלץ להניק כמה שיותר, לפחות 6 חודשים מלא ולאחר מכן עם תוספות.
תינוקות זקוקים לינוק על פי רצונם מכל מיני סיבות וסביר להניח שיניקו גם בלילה כי זה טבעי.
ואם זה מאוד לא מתאים לאורך החיים של ההורים יש לאפשר הנקה ככל האפשר במתכונת אחרת עם התקווה שההנקה תשרוד.
דבר נוסף שלי חשוב להגיד זה - הנקה היא לא דבר אבסולוטית ולכן היא יכולה להתקיים אצל נשים רבות בצורות אחרות. לדוגמא: מומלץ להניק 8-12 פעמים ביממה, אבל יש תינוקות היונקים גם מעולה 6 פעמים . הבעיה היא שלא ידוע מראש מה מתאים למי ולכן צריכים להיות פתוחים וגמישים כי מדובר פה על בני אדם ולא מכונות - אמהות ותינוקות.
אני מודה לך על ההזדמנות להתבטא בנושא הזה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותם03/05/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב888802/05/2008
בני בן6 שבועות, עקב מצב של פטמות שקועות הומלץ לי על פטמת סילקון לא הסדרתי והחלטתילשאובהבעייה שכמות החלב יורדת. כיום הוא מקבל תוספת של מטרנה ואנימצליחה לשאוב 3 בקבוקים של 120 ביממה. שאלותי כיצד ניתןהגביר את כמות החלב אם ניתן ? שאלה שניה האם יש נזק בעישון עד 5 סיגריות ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאודליה
ג'ניס זאוסמר03/05/2008היי אודליה,
כדי להעלות את כמות החלב עליך:
1 - לשאוב 7-8 פעמים ביממה (כל 3 שעות) מ2- הצדדים, כל אחד לפחות 10-15 דקות.
2 - להשיג מכשיר שאיבה(אם אין לך) באיכות גבוהה - לקטינה או ספקטרה
3 - לקחת קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום)
4 - להחזיק אצבעות
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף ייאושעינת01/05/2008
שלום רב
כתבתי כאן בעבר ואני שבה ומתייעצת. יש לי תאומים שנולדו פגים, כעת בני חודשיים וחצי. מרווחי הארוחות הם של שעתיים ובלילות אני פשוט מתמוטטת. על אף שהם גדלים יפה המרווחים לא גדלו ואני מש על סף ייאוש.
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר01/05/2008היי עינת,
כל הכבוד לך שהם גדלים כל כך יפה אבל גם את בן אדם וחייב להיות גם לך מקום בחייך.
אין אפשרות להגדיל את המרווחים מבלי למשוך את הזמן בין הארוחות או לתת להם תוספות.
האם חשבת אולי לשאוב להם חלב ללילה כדי שיהיה לך לפחות משך הלילה שינה יותר ארוכה ויותר כוח משך היום?
או שאת יכולה לשאוב ולקחת בייבי סיטר לכמה שעות אחר הצהריים ולישון.
יש כמה אפשרויות כאלו ועליך למצוא את המתאים לך ביותר.
אני לא הייתי נותנת להם תוספת לאחר כל הנקה כדי לא להרגיל אותם לזה.
תשיגי לך מכשיר שאיבה טובה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש רצינימיטל28/04/2008
שלום רב,
לפני ארבעה ימים ילדתי את בני. (ביום שישי , בשבוע 41) במשקל 3335
כשהוא נולד הוא בלע המון מי שפיר (היו מים מקונאליים) ולא אכל 24 שעות מהרגע שנולד. למרות שניסיתי לתת לו בחדר לידה ובהמשך טיפטפתי לו כמה טיפות של הקולסטרום כל כמה שעות. אך הוא לא ינק ממש. זה ילד שני שאני מניקה אז פחות או יותר יש לי ניסיון (הנקתי את בתי שנה וחצי)
אתמול בבוקר( ועד עכשיו) התחיל לי גודש רציני בחזה, אני בקושי יכולה להזיז את הידיים. ממש כמו שני אבנים. אין לו זמנים להנקה, לפעמים כל שעה לפעמים שעתיים אבל ממש כמה דקות ומתעייף. שאבתי אבל הגודש נשאר. מה עושים?
ממש קשה לי לעשות פעולות . אפילו לישון על הצד קשה לי מאוד. החזה מתוח, גדול בשלוש מידות וקשה.
אודה לעצתך
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר29/04/2008מזל טוב מיטל!
ברור לי שמאוד קשה לך ואת צריכה לטפל בעמך בהקדם.
1- תוודאי שהוא תופס את השד כמו שצריך אחרת הוא לא ירוקן אותך והמצב יחמיר. תוציאי ידנית מעט חלב מאיזור הפטמה בלבד כדי לרכך את האיזור ולהקל על תפיסתו.
אם הוא יונק יפה - את יכולה כך להמשיך לעיתים קרובות כך, אפילו להעיר אותו אם את מרגישה מלאה מדי.לפני ההנקה תקחי 2 שקיות סנפרוסט אפונה קפוא, תעשי גומה מבחוץ בצורת השד, תניחי חיתול בד דק על השדיים ועל זה את השקיות הקפואות. תשכבי על הגב כך 10-20 דקות ותרגישי הקלה. ההקלה הזאת היא בעצם הפחתת הכאב והבצקת עקב הגודש.השלב הבא הוא להוציא ידנית קצת חלב מאיזור הפטמה ועז לחבר אותו מידית לשד. תנסי לעודד אותו לינוק כמה שאפשר.
אם זה מצליח תמשיכי כך.
2 - אם הוא לא מרוקן אותך את צריכה לשאוב עם מכשיר חשמלי טוב. תעשי את הפעולות הנ"ל לפני השאיבה.תני לו את החלב השאוב לשתות.
3 - את יכולה לקחת אדוויל להרגעת הכאב לפי ההנחיות באריזה.
4 - תנוחי כמה שאפשר, על תגבילי שתייה
5 - טיפול הקרח גם טוב לאיזור בית השחי אם נפוח שם.
תרגישי טוב ומהר,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לג'ני בעניין הגודש
רותם29/04/2008אם מרוקנים ידנית , סוחטים או שואבים זה לא מגביר את הגודש? הרי זה אמור להגדיל את כמות החלב , לא? זו שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ניס- אודה להתייחסותך.
רותם29/04/2008דילגת עליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטליה
ג'ניס זאוסמר30/04/2008טליה,
אם את מניקה וגם שואבת תהיה הגברה של חלב.
אבל...
אם התינוק לא יונק באופן אפקטיבי ולא מרוקן את השד, דבר המביא לגודש, השאיבה היא טיפולית.
אם לא מרוקנים את השד הגודש גם לא נוח אבל גם עלול להשפיע לרעה על המשך יצירת החלב.ולכן במקרה הזה הוצאת החלב היא הדבר הנכון ביותר, במיוחד אם התינוק מקבל את החלב השאוב .
יש בהחלט הרבה בלבול בקרב הציבור אבל כנראה אין מספיק הבנההל מנגנון ליצירת חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רותם30/04/2008תודה, דווקא לי כן עזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל29/04/2008לא ממש עזרת לי ובכל זאת תודה על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהנקהמלי28/04/2008
אני מניקה את בתי מזה כ-3 חודשים. לפני שבוע וחצי הרגשתי כאבים עזים בפיטמה בצד ימין בעת ההנקה. כאב זה עבר לצד שמאל ופחת בצד ימין. עלי לציין שהלכתי לבדיקה אצל רופאה והיא שללה דלקת או גודש . כאב זה מציק מאוד ולא שיניתי שום תנוחה בעת ההנקה . הכל כמקודם אז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למלי
ג'ניס זאוסמר29/04/2008אם אין סימני דלקת או גודש יתכן ויש חסימה בצינורית - אבל בדרך כל לא מופיעה ב2 הצדדים.
אני ממליצה לחכות לראות מה מתרחש.
תנסי לעשות מסג' במקום הזה בזמן שהיא יונקת.
האם קבלת אנטיביוטיקה בזמן האחרון?
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לג'ניס מלי
מלי29/04/2008בעקבות בקורי אצל הרופאה היא נתנה לי אנטיביוטיקה אבל המצב היה כואב גם לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר30/04/2008מלי,
התכוונתי לקבלת אנטיביוטיקה בשבועות האחרונים.
קבלת אנטיביוטיקה לפעמים הורסת את החיידקים הידידותיים שלנו בגוף וכתוצאה הפטריות חוגגות .
קיים מצב של פטריה בפטמות עקב זה וגם לפעמים המצב עקב תינוק אשר קיבל אנטיביוטיקה, פיתח זיהום פטרייתי ומעביר באמצאות הפה את הפטריה לפטמות של אמא.
אפשר לנסות למרוח משחה נגד פטריות על הפטמות 3-4 פעמים ביום וג'ל דקטרין בפה של התינוק 3-4 פעמים ביום גם.
מקווה שזה עוזר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לג'ניס
מלי01/05/2008נראה לי שזה העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסיתחלי28/04/2008
אני רוצה להבין:)
כאשר נותנים לתינוק חלב אם שאוב לוקח לו כ-20-30 דקות לאכול מנה של 100-120
בערך:)
כאשר תינוק יונק למס' דקות הוא מקבל את הכמות הזו בפרק זמן כה קצררררררר??
נשמע לי מוזר...
כזו כמות במס' דקות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיון
ג'ניס זאוסמר29/04/2008היי סיון,
קשה מאוד לעשות השוואה בין אכילה בבקבוק ויניקה - גם מבחינת הכמות וגם זמן האכילה.
קודם כול - לא ידוע לך כמה היא מקבלת בזמן שהיא יונקת, יניקה ישירה היא בדרך כלל יעילה יותר מאשר אכילה מבקבוק במיוחד סוגים מסוימים של בקבוקים .
יונקים לעיתים קרובות יותר ולכןי הכמויות קטנות יותר.
זה בכלל לא מוזר כי כך תינוק אמור לאכול בצורה שהטבע התכוון.
ולכן לא ניתן לעשות את ההשוואה הזאת .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!רוצה לישון בלילהיעל28/04/2008
הי.
בתי בת שנה וחודשיים.עדיין יונקת בלילה וביום בתוספת מוצקים.
בלילה מתעוררת כל שעתיים וחצי שלוש ורוצה ציצי על מנת להירדם.אני מבינה שהיא פיתחה תלות בציצי, אני מבינה שהיא כבר אינה זקוקה בגילה לאוכל בלילה, אך זה לא משנה את העובדה שכשהיא קמה בלילה ומתחילה לבכות אם בעלי ניגש או שהיא מקבלת בקבוק מים.אני כבר מותשת ואני מעוניינת להפסיק את הנקות הלילה באופן הדרגתי ולא בשיטת 5 הדקות המפורסמת.ניסיתי לתת לה בקבוק עם סימילאק וזה לא התקבל בברכה.
מה ניתן לעשות, איך גומלים בהדרגה מציצי בלילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ג'ניס זאוסמר29/04/2008יעל שלום,
צר לי אבל אין פתרון קל ומהיר לגמילה בלילה במיוחד בגיל הזה.
ברור לי שאת כבר בררת את האופציות ומבינה את ענין התלות וההרגל.
יש כמה דברים שאפשר לנסות:
להעביר לה מסר מאוד ברור שאין ציצי בלילה, יהיה בבוקר, וזהו. היא תבכה ויהו כמה לילות לא פשוטים עד שהיא תבין שאתם לא מתפשרים והיא תתרגל די מהר. אם את מסוגלת לעשות את זה ולהחזיק מעמד.
השיטה השנייה יותר הדרגתית אבל מבוססת על אותו העקרון.
תנסי אולי להמשיך ולהציע לה במקום .
התהליך צריך להיות מלווה בהרבה הבנה ,גם לך וגם לה, ובסוף יהיה בסדר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת תודה
יעל29/04/2008לא ממש עזרת לי, ובכל זאת תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי השיטה השנייה
יעל29/04/2008לא הבנתי מדברייך מהי השיטה השנייה, ההדרגתית ואשמח אם תפרטי כיצד יש לבצעה בצורה שהילד לא יינזק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
ג'ניס זאוסמר30/04/2008כמו שכתבתי - יותר הדרגתית, לא בבת אחת.
אין קסם או מתכון לגמילה - צר לי שזה לא מספק אותך - אבל אין.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)