מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משך הנקהגלית08/04/2008
שלום ג'ניס הנחמדה,
כמה זמן נהוג להניק כיום? עד איזה שלב, עד איזה גיל<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית הנחמדה
ג'ניס זאוסמר08/04/2008היי,
היום מומלץ להניק הנקה בלבד 6 חודשים ולאחר מכן להמשיך להניק עם מתן מאכלים מוצקים ואחרים על פי המלצות טיפת חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן האכלהויקי06/04/2008
רציתי לדעת , אני נותנת חלב אם שאוב בבקבוק , ממתי אני אמורה לספור את זמני הארוחות ממתי שהוא התחיל בקבוק או סיים כי זה יכול להיות בהפסקות ולפעמים מסיים בקבוק בשעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
ג'ניס זאוסמר06/04/2008היי שירן,
האכלה מבקבוק באמת לא צריכה להיות כל כך ארוכה בכלל. 20 דקות מספיק!
כאשר אני שומעת שההאכלה אורכת הרבה זמן זה בדרך כל בגלל הבקבוק - האם את משתמשת באוונט או בי-פרי?
תחליפי בקבוק לבקבוק זול ופשוט מהמכולת, ללא שם או מראה מיוחד ותראי את ההבדל. ברגע שזה יקרה לא יהיה צורך להתלבט על תחילת/סיום שעת הארוחה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה???!!!יעל א.06/04/2008
בוקר אור
אני מניקה מזה חודשיים.עליה במשקל תקינה.אך אני עדיין מתלבטת האם יתכן ויש קשר בין אי שקט+שינה מאוד קלה ולא רציפה של ביתי לבין ההנקה..
אולי היא לא מקבלת מספיק חלב?
הרי פיפי ניתן לתת גם עם כמה שלוקים לא??
ואם היא מקבלת רק את החלב האחורי - עדיין היא תהיה שבעה??
אנא הסבירי לי האם תיתכן כמות שתן ועלייה במשקל ועדיין הנקה לא יעילה...
לאחי הקטן היה מקרה דומה עם בנו - אשתו ניסתה להניקו מיד לאחר הלידה והוא בכה והיה באי שקט כשעברו להאכלת תמ"ל (על כל חסרונותיו) ראו זה פלא מאז התינוק ישן רצוף והאם יכולה לנוח יחד איתו ולא להתמוטט (לציין איני נחה אפילו דקה ביום ומשך רוב רובו של הלילה התינוקת אינה ישנה אלא נמצאת באי נוחות וחסר שקט - לציין כי אינה בוכה...) אוטוטו חזרה לעבודה - איני יודעת כיצד לנהוג..בכל יום אני קמה עם דיעה כי היום עוברים לתמ"ל ואז אני נזכרת ביתרונות ההנקה..
האם יתכן מצב ובו ההנקה רק הזיקה שכן היא מותירה את ביתי בעצבנות ואי שקט תמידיים??
--רופא ילדים לא מצא סיבה רפואית ברוך השם!!
נא דעתך המקצועית !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה כי..
יעל א.06/04/2008אוכלת בהפסקות..מתנתקת וחזרת לשד...
איני יודעת מתי סיימה לאכול שכן היא יונקת....כאילו נרדמת ואז חוזר חלילה..
מה גם והיא מצמידה את ידיה לפנים(לאזור העיניים כך שאני מתקשה להכניס את הפטמה) או שמכניסה את היד לפה ואני צריכה להזיז ממש "בכוח" על מנת להכניס הפיטמה במקום..
מה מעידה התנהגות זו של הפניית הידיים לפנים ולפה.?
בנוסף,בלילה היא נמתחת וזזה בעצבנות יותר מאשר ביום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
ג'ניס זאוסמר06/04/2008שלום לך,,
תינוקות יונקים ישנם פחות חזק מתינוקות לא יונקים - גם זה יתרון בריאותי, אומרים שזה הגורם שמגן מפני תופעה שנקראת מוות בעריסה.
עכשיו -צריך להיות קשר בין יתרונות ההנקה לבין חיים ברמת נורמאליות סבירהואם אין רגע של שקט צריכים לחשוב מה קורה כאן.
אם התינוק עולה במשקל (באמת) עז הוא מקבל מספיק - אין לחשוש מכמות השתן אם הוא עולה במשקל.החלב האחורי הוא זה שנותן שובע - האם היא מקבלת מספיק? האם היא יונקת ללא הגבלה, האם היא יונקת מ-2 הצדדים ללא הגבלה והאם היא תתנהג שונה אם היא תקבל יותר חלב ביום?
הנקה לא מזיקה - פחות מדי הנקה מזיקה.
ייתכן ויש לתינוקת שלך"גזים של תינוקות" - מצב שכיח מאוד אך לא ידוע מה הסיבה ואיך בדיוק לעזור.התנוק בריא לחלוטין אך מתנהג כמו שאת מתארת ואף עם תקופות בכי .
לפעמים עוזר כאשר מניקים יותר אבל רק מצד אחד(אם יש חלב בשפע) עם לחיצה על השד בזמן ההנקה - כל זה מגביר את רמת השומן המשפיע על שובע.
יתכן וכדאי לך להוסיף לה חלב שאוב כדי שתהיה יותר מרוצה.
יש טיפות וחליטות שלפעמים עוזרים אבל לא ממש משמעותי.
משבטוח - עובר סביב ה-3 חודשים.
ושוב - לא מניקים בכל מחיר,הבריאות והשקט הנפשי שלך שווה יותר מכל דבר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו השאלה המרכזית שלי..
יעל א.06/04/2008האם היא מגיעה לחלב האחורי - איך ניתן לדעת?
האם גם מהאכלת חלב קידמי ניתן להעלות במשקל ומכאן הבעייתיות??
אני רוצה לשאוב אך מוצאת עצמי בבעיה כיוון שהאכלה אינה מסודרת כך שאם אשאב היא תקבל ציצי ריק - מה גם ולא ממש יוצא לי בשפע - לעיתים 50-60 מצד אחד ולעיתים פחות..
מהי המאבה הטובה ביותר לשאיבות תכופות??
אם אכן חלילה היא נשארת רעבה יתכן נזק עתידי מבחינת טמפרמנט עצבני יותר?
אני ממש חוששת שמא מתייחסים רק לעליה במשקל כמדד להצלחת הנקה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר06/04/2008לא ניתן לדעת ולא צריך לדעת מתי היא מגיעה לחלב האחורי.
גם מחלבהקדמי אפשר לעלות במשקל אבל יש לו פחותקלוריות כי יש לו פחות שומן.החלב הקדמי מכיל יותר סוכרים וחוסר איזון עלול להיות הסיבה לחוסר עליה במשקל, יניקה תכופה מאוד, אי נוחות עקב "גזים"ו....
תינוק היונק נכון ואפקטיבי מקבל באופן רגיל את כל סוגי החלב ואין שום צורך לעסוק בזה.
אם היא רעבה זה לא יתבטא בטמפרמנט שלה בכלל.
הנקה היא מזון לתינוק ולכן המדד הטוב ביותר לקבלת מספיק אוכל הוא עליה במשקל.אם התינוק עולה במשקל יהיו לו גם יציאות וגם שתן בכמות טובה אבל הפרשות ללא עליה במשקל לא משקפים קבלת מספיק אוכל.תינוק ,לא כמו מבוגר, חייב להעלות את משקלו כל הזמן - דבר המאפשר התפתחות תקינה של מוחו וגופו. מבוגר יכול לשמור או אפילו לרדת במשקל כי הוא כבר התפתח.
שאיבה - ככל שתניקי ו/או תשאבי יותר יהיה לך יותר חלב ושווה הנסיון. תשיגי לעצמך מכשיר חשמלי מאיכות גבוה מיד שרה ותשאבי לאחר כל הנקה.תני לתינוקת את התוספת לאחר ההנקה הבאה וחוזר חלילה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על חוסר ההבנה
יעל א.07/04/2008נניח הנקתי אותה מצד אחד כעת - האם לשאוב מהצד השניי ואח"כ להאכילה מהשד ובסיום לתת לה גם מהבקבוק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר08/04/2008כדי לתת לה קצת יותר תנופה ולשפר את ההנקה וגם בתקווה את התנהגותה אני ממליצה להניק אותה ולאחר ההנקה לשאוב . את החלב השאוב לתת לה כתוספת לאחר ההנקה. אם היא יונקת רק מצד אחד את נותנת לה את החלב השאוב מהצד השני מההנקה הקודמת.ועז לשאוב מהשד השני שיהיה לך לארוחה הבאה.
כדאי שיהיה לך חלב שאוב מארוחה קודמת כדי לא למשוך את הארוחה הרבה זמן.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהויקי05/04/2008
האם אפשר חלב אם שנשאב והופשר להחזיר למקרר ולהשתמש בו שוב? ואם כן מה הפג תוקף שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
ג'ניס זאוסמר05/04/2008הייהשירן,
אם החלב הופשר ולא עמד מחוץ לקירור יותר מ2-3 שעות או לא היה במקרר מופשר כבר -24 שעות והתינוק לא שתה ממנו והשאיר את היתר. אם כך אפשר לשמור אותו במקרר ל-24 שעות לאחר שמופשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותיעל א.05/04/2008
שלום רב
ביתי בת חודשיים.
1. לאחרונה בשל יציאות מהבית שאבתי חלב לבקבוק וגיליתי כי התינוקת אוכלת רק 60 cc.
משקלה עומד על כ-4400 (לידה 2970)
האם סביר?
יש לציין לעיתים ניזונה רק משש ארוחות ביום ולכן נראה לי מעט??!!
2 שאלה נוספת לגבי האכלת לילה.
התינוקת יונקת בין שמונה לתשע ואז נרדמת.היא אינה רגועה בלילה ונמצאת באי שקט רוב הלילה בעיניים עצומות אך לא בוכה כלל ולכן איני יודעת האם "להפריע" לה ולהקימה לאכול כי עברו נניח 4 שעות או שמא להניחה לשדר רצון לאכול...
הבעיה שלילה אחד לדוג' היא אכלה בשבע בערב והארוחה הבאה היתה רק בשלוש וחצי בבוקר
אני מוצאת עצמי מעל העריסה שואלת האם להקימה/להניח לה להתעורר או מה??
3. האם בגיל זה בכי הוא הסימן לרעב(לפחות בלילה) כי שמעתי שתינוק יונק יכול להיות רגוע גם כשרעב..
4. מדוע היא יונקת מס' דק' נמתחת לאחורושוב מחפשת שד וכך חוזר חלילה..מדוע היא אינה אוכלת ארוחה בבת אחת? האם הסיבה עלולה להיות קשורה להנקה??
אגב גם האכלה מבקבוק מתבצעת בהפסקות...
מה דעתך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור ל
ג'ניס זאוסמר05/04/2008היי לימור,
המשקל שלה נראה בסדר, אבל נראה לי לפי השאלות הבאות שאפשר לשפר.
1 - העובדה ששאבת 60 מיליליטר לא אומר שהיא יונקת כך. שאיבה ויניקה מניבות תוצאות שונות.
2 - פחות חשוב להתייחס לשעות היניקות מאשר להתייחס למספר היניקות ביממה ואיכות היניקות.
3 - תינוקות בדרך כלל בוכים אם רעבים ולאחר שסמנו ללא בכי. תינוקות יכולים לא לבכות אם הם במצב של אפטיה מחוסר כוח אפילו לבקש על ידי בכי - לא מצבך, או אם באופי שלהם לא להגיב כמו רוב התינוקות.
4 - משיכות אחורה עלוו להיות סימן של מיעוט חלב ( או עודף חלב - לא המצב כאן) או פשוט סגנון של יניקה.
אני ממליצה להניק אותה יותר פעמים ביום ובכל פעם מ-2 הצדדים.אם היא אוכלת יותר ביום אין צורך להעיר אותה בלילה.תלחצי על השד בזמן ההנקה כדי להזרים לה יותר חלב - לחץ מתון בבשר השד 2-3 אצבעות מתחת לשד ואגודל מעל - ללחוץ כל עוד היא יונקת , בזמן הפסקה לפתוח את האצבאות כאילו לתת לשד להתמלא ושוב ללחוץ.
היא צריכה להכפיל את משקל הלידה ב-3 חודשים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד לשאלתי...
יעל א.05/04/2008תודה על ההתייחסות.
כוונתי לא ששאבתי 60cc אלא שהיא לקחה רק 60cc בהאכלה מהבקבוק שנראה לי מעט מדי לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ללימור
ג'ניס זאוסמר05/04/2008היי,
אוקיי
אם תינוק רגיל לינוק בדרך כלל הוא רגיל לכמויות יותר קטנות לעיתים יותר תכופות.
גם ההאכלה מבקבוק שונה ויתכן וזו הסיבה.
יש בקבוקים (ב פריי, אוונט...) שקשה מאוד לתינוקות לאכול מהם למרות שהם מקבלים פרסום רב. אני ממליצה להשתמש בבקבוק "פושט" כאשר לא יונק מהאם. לזכור להחילף את הבקבוקים כל כמה שבועות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א להחליף בקבוקים.??
יעל א.05/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ג'ניס זאוסמר05/04/2008קיים חומר בפלסטיק של הבקבוקים - הנקרא Bisphenol אשר משתחרר כאשר הפלסטיק נהיה בלוי ולכן יש להחליפם לעיתים קרובות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלב - המשךת.ג.04/04/2008
ג'ניס שלום,
ניסינו סוגים שונים של בקבוקים, ביניהם גם את ה"פושט" שאותו היא מכניסה לפה, יוצא חלב אבל היא לא שותה. במיוחד שמתי לב השבוע שיש לי חלב, והיא פשוט מפסיקה מעצמה לאכול! היא יודעת מה היא רוצה וכמה... היא מאוד ברורה.
היום שקלנו אותה ולשמחתי (יחסית אליה ולמצב) היא עלתה 80 גרם בשבוע האחרון. למעשה, זה היה המצב לפני שעזבנו את הארץ היא עלתה כ-80-100 גרם בשבוע. האחות במרכז ההולנדי אמרה שאמשיך כך ושנשקול אותה עוד שבועיים.
אני מתכוונת להמשיך ולנסות בלי לחץ את הבקבוק, להניק כמה שיותר וגם לנסות דייסה מהולה.
חשוב לציין, כי הילדה חיונית מאוד, מתעניינת וסקרנית, ושמחה על כל הזדמנות לבלות איתנו בחוץ בין התעלות ולהסתכל על הברבורים... (פחות מעניין אותה אוכל ומסעדות...)
שאלתי - האם אפשר להמשיך ולגדול בקצב כזה? האם זה תקין? אולי זה גנטי? ואולי זה קצב הגדילה שלה?
אני משתמשת במשאבת ספקטרה חשמלית. האם כדי להשכיר משאבה חשמלית של מדלה? האם היא עדיפה?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ג'ניס זאוסמר05/04/2008היי לכם,
בדרך כל אנחנו רוצים עליה של יותר מ- 80גרם לשבוע אבל יש תינוקות שעולים פחות ומתפתחים יפה.
חשוב המעקב ובמיוחד להקפיד שהיא לא יורדת באחוזונים. כל עוד שהיא נשארת באחוזון שלה זה בסדר ומראה על התפתחות נורמאלית(סטטיסטית).
תמשיכי לעודד אותה לאכול אבל ללא לחץ יתר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות הארוחותעינת03/04/2008
שלום רב
אמא לתאומים בני חודש וחצי, מניקה את שניהם ללא קושי. כרגע אוכלים כל שעתיים. שאלתי-האם יש אפשרות לרווח יותר את הארוחות או שזה כרגע המצב ואין מה לעשות? מה הצפי לדעתך?
תודה,עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר03/04/2008שלום לך,
ללא קושי!
כל הכבוד!
אני אומרת - על תשני כלום, לא יכול להיות טוב יותר.
תנסי לתת להם ארוחות יותר ארוכות - שיקבלו יותר חלב.
תנסי לקחת חילבה - יעלה את כמות החלב.
על תעשי יותר מזה.
קשה לדעת מה הצפי אבל אפשר לקוות שיתחילו עוד מעט להגדל מרווחים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלב - המשךת.ג.02/04/2008
שלום רב,
ביום שישי האחרון שקלנו את בתי שוב, והיא לא עלתה במשקל. אמנם, זה משקל אחר, אבל אנו באותו מצב.
אני שואבת ולוקחת חילבה, ממשיכים בקבוק בעקביות כל יום - אבל היא בסירובה.
האם יש ע ו ד משהו שאפשר לנסות? אני בקשר עם אחות, שכרגע המליצה להמשייך ולנסות בקבוק.
ביום שישי נשקול אותה שוב. האם כדאי לנסות ולתת בכפית דייסה מהולה בחלב אם?
תודה רבה להתייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ת.ג.
ג'ניס זאוסמר02/04/2008היי,
האם ניסיתם בקבוקים שונים?
אני בעד בקבוק "פושט לגמרא" ולא הבקבוקים היקרים.
על תפעילי עליה לחץ - זה גורם להתנגדות ולא משיגים שום דבר.
אפשר לתת לה דייסה עם חלב אם - השאלה היא כמה היא תהיה מוכנה לאכול.
בינתיים אני מציעה לך להוריד את הלחץ, להניק אותה הרבה כאשר את בבית (אפילו יותר מעכשו - אם אפשר).
יש הרבה תינוקות אשר מתנהגים כך - או שזה עובר או שהם מתחילים לינוק יותר כאשר אמא בבית או בכלל צריכים לתת תחילף/אוכל מוצק במקום.
תדווחו לי מה בשקילה הבאה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מהנקה לסימילקשירה02/04/2008
שלום
אני אמא לתינוק בין חמישה וחצי חודשים,
עד היום הוא היה בהנקה מלאה מכוון שאני חוזרת לעבודה התחלתי רק בשעות העבודה להעביר אותו לסימילק ,
אני מאוד מודאגת מכון שהוא אוכל מעט מאוד , כל ארוחה משהו כמו 30-40 , אתמול כל היום (8 שעות) הוא אכל רק 100 ,
כאשר אני חוזרת אני נותנת לו הנקה ,
בין הארוחות הוא לא עצבני או בוכה ( כאילו זה ממש מספיק לו),
אני לא מעונינת לשאוב לו את כל הארוחות ובנוסף גם ששאבתי לו הוא לא אכל מהבקבוק יותר מ-40,
בנוסף הוא ילד די קטן כרגע הוא שוקל 6.3 הוא נולד 3.255 , אחוזון 10 במשקל.
בלילה הוא עדיין מתעורר כל שעתיים לאכול ,
מה דעתך ? יש לך המלצות בשבילי?
תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
ג'ניס זאוסמר02/04/2008היי שירה,
1 - אם את משתמשת בבקבוק של אוונט או ב פרי יתכן וקשה לו . אני מציעה לך לקנות בקבוק "פשוט" וזול הממכולת - את תראי שיוכל יותר , וביתר קלות. את הבקבוקים ה"פשוטים " יש להליף כל חודש וחצי - חודשיים.
2 - ההתנהגות הזאות מוכרת בקרב תינוקות יונקים - הם מעדפים לאכול מעט ולחכות לאמא כשחוזרת מהעבודה. כל עוד שעולה במשקל/לא יורד מהאחוזון מותר לו לעשות את זה בתנאי שאת לא מגבילה את היניקות כאשר את כן בבית.
3- תינוקות יונקים לא יודעם איך לאכול מבקבוקים ודי רגילים לקבל כמויות יותר קטנות ולעיתים קרובות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירה03/04/2008היי
איך אני יכולה לבדוק אם יש לי עדיין מספיק חלב בשעות הערב?
יכול להיות שיש לי פחות חלב בעקבות השינויים?
תודה על התשובה המהירה
ושוב תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשירה
ג'ניס זאוסמר03/04/2008היי,
אם יש מספיק חלב עז יש מספיק חלב גם בערב.
יתכן שיש פחות בערב אבל החלב אמור להיות יותר שומני( יותר מסביע). בערב תינוקות מתנהגים שונה מהבוקר ואנחנו מתרגמים את זה לרעב כאשר הם פשוט עייפים, מחפסים את העוגן ומנסים להרגע.
שינויים בהנקה בהחלט עלולים להפר את האיזון העדין ביותר בהנקה וזה עלול לגרום ללהפחתת חלב.לכן תמיד מומלץ להניק בלבד ללא הפרעות כדי לתת להנקה את הסיכוי הטוב ביותר להצליח.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקה - אפשרי או מדע בדיוני?ענבר01/04/2008
שלום ג'ניס,
ילדתי לפני ארבעה חודשים ושבועיים, וביומיים הראשונים הנקתי בלי שום בעיה (ילד ראשון). עקב דיכאון קל, הפסקתי עם ההנקה והיום אני מתחרטת על כך מאוד, בעיקר משום שהתינוק שלי סובל מבעיות גזים ולכן ניזון מנוטרמיגן.
השאלה שלי היא, האם זה אפשרי לחזור להניק? אני רוצה רק לציין שכשאני לוחצת על הפטמות יוצא טיפת נוזל. עוד רוצה לציין, שיש לי מוטיבציה מאוד גבוהה ואני מוכנה לעשות הרבה בשביל לחזור להניק.
אני מוכנה לכך שהתינוק שלי לא יצליח לינוק ושהחלב שיקבל יהיה שאוב - העיקר, כאמור, שיקבל את החלב ממני.
נ.ב: האם את מכירה מקרים בהם נשים חזרו להניק אחרי תקופה ארוכה כמו שלי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבר
ג'ניס זאוסמר02/04/2008שלום ענבר,
עבר די הרבה זמן מהלידה ובעצם הסיכויים לא רבים.
אבל כמו שאת אומרת - אם יש מוטיבציה שווה הנסיון.אני לא רוצה להעלות לך את הציפיות ולגרום לך לאכזבה אבל אולי עם קצת מאמץ תכלי לייצר חלב - אולי, ואולי לא.
אם התינוק מוכן לינוק ישירות - תני לו כמה שאפשר. הסיכוי שיינק לא רב כי כנראה כבר רגיל לאכל מבקבוק וגם לא ירגיש שיש לו מי יודע מה תמורה מהשד.
ולכן כדאי להשיג מכשיר שאיבה מאיכות גבוהה מיד שרה ולשאוב לפחות כל 3 שעות , כ10-20 דקות מכל שד.
יש גם תרופות המגבירות חלב - דברי עם הרופא שלך על תרופה בשם מוטיליום (20 מיליגרם 3-4 פעמים ביום).
גם קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום)מגבירות חלב.
לכל זה דרוש הרבה עבודה,זמן,מוטיבציה וללא שום בטחון שזה יצליח.
מאחלת לך הצלחה - ואני כאן אם יש שאלות נוספות
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה חשובה: האם אוכל להיעזר בך?
ענבר02/04/2008אם כן, איך אני מגיעה אלייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כאן בפורום - לא עושה ייעוץ פרטי
ג'ניס זאוסמר02/04/2008תרגישי בנוח לשאול כל שאלה ולתייעץ כאן - אני אענה.
הפורום אנונימי ולכן אין שום בעיה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את יכולה להפנות אותי
ענבר02/04/2008ליועצת הנקה שאוכל להיעזר בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנסי לגוגל - יועצות הנקה מוסמכות
ג'ניס זאוסמר03/04/2008שם תמצאי רשימה על פי איזורים ואף מחירים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות הקפאהג'ני01/04/2008
שלום
קניתי שקיות הקפאה של playtex אני מאוד מרוצה מהם התחלתי לשאוב חלב ולהקפיא
שאלה שלי כמה זמן יכול להישאר החלב בתא ההקפאה... כמה חודשים? פשוט על הקופסא כתוב עד שבועיים ואני הבנתי שזה להרבה יותר זמן
תודה מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ג'ניס זאוסמר02/04/2008היי ג'ני,
נכון מאוד
אפשר לשמור חלב אם במקפיא ליותר זמן.
חשוב לוודא שהמקפיא תקין ושומר על טמפרטורה קבועה.
מדובר על 2-3 חודשים לפחות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהאילנה30/03/2008
האם אפשר לקבוע שעות הנקה בשלב כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילנה
ג'ניס זאוסמר30/03/2008אילנה היי,
באופן עקרוני לא ניתן לקבוע שעות הנקה - תינוק אמור לינוק כפי רצונו, מתי שרעב.
תינוקות יונקים מקבלים כמויות שונות בהנקות שונות והרכב חלב שונה בין היניקות.
תינוקות המקבלים תמ"ל מקבלים כל פעם כמות שווה והרכב שווה.
ולכן,אין אפשרות לקבוע שעות, אפשר לפעמים קצת לכוון את התינוק לינוק אבל לא ניתן לקבוע שעות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בגיל 8 חודשיםענבר29/03/2008
ביתי ינקה מלא עד גיל 6 חודשים (הייתי איתה בבית) כשחזרתי לעבודה שאבתי כחודשיים (עד לפני כשבועיים )כעת אני לא שואבת היא מקבלת סימילאק כשהיא לא איתי , אבל כשהיא איתי היא לא ממש מתלהבת מלינוק , רוב הזמן אני מגיעה חצי שעה אחרי הארוחה שלה כך שיוצא שבקושי פעם אחת ביממה אני מניקה אותה .....
אני מאוד אוהבת להניק, ( את ביתי האמצעית הנקתי עד גיל שנתיים )
חבל לי לוותר !
האם במשך הזמן החלב ייגמר לגמרי ....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבר
ג'ניס זאוסמר30/03/2008היי ענבר,
כן, כייף להניק.
כן - אם המצב הזה יימשך החלב ייגמר לגמרי.
אולי כדאי שיחקו את החצי שעה הזו לפני הבעתך הביתה כדי שתכלי להניק.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההנקה מספיקהאילנה28/03/2008
יש לי תינוקת בת חודש וחצי שרק יונקת .
היא מתעוררת כל שעה וחצי {במקרה הטוב) וכל הזמן רוצה לינוק
היא פולטת המון לפי שקילה של טיפת חלב היא עולה יפה במשקל
האם זה בסדר ? האם כדאי לתת תוספת ? והאם יכול ליהות שהזמנים בין הנקה להנקה
יגדלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילנה
ג'ניס זאוסמר29/03/2008היי אילנה,
יתכן ויש אפשרות לשפר את המצב.
במקרה כזה כדאי לנסות להניק אותה כל פעם מצד אחד.
תני לה לסיים טוב טוב אבל רק מצד אחת כל הנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד תינוקרותם28/03/2008
אני עומדת ללדת בקרוב. בני הבכור יהיה בן שנה וחצי בלידה. רציתי לדעת אם אוכל להמשיך להניק גם את בני הבכור במקביל להנקת התינוק החדש שמצטרף אלינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגליה
ג'ניס זאוסמר29/03/2008שלום גליה,
את יכולה להמשיך ולהניק את שניהם אבל תוודאי שהקטן החדש מקבל קודם ומספיק.
בכייף,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)