פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאות
    ויקי
    15/04/2008

שלום

התינוק שלי בן חודש וחצי יונק באופן חלקי

והיום יצא לו 5 יציאות מה שלא רגיל אצלו בדר"כ כי הוא עושה ביום פעם /פעמיים , האם זה יכול להעיד על מחלה? האם אני צריכה לדאוג על התייבשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאות

הוספת תגובה

• תשובה לשירן

ג'ניס זאוסמר
    15/04/2008

שירן היי,
    אם היציאות רגילות והתינוק ממשיך להתנהג רגיל ולאכול רגיל הוא לא יתייבש.
    אם התינוק גם מקיא, גם משלשל וגם לא אוכל ושותה - יש מקום לדאגה - תפני לרופא.
    אם המצב חלף כבר או חולף אין מקום לדאגה.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייבשות בהנקה?
    שירה
    15/04/2008

היי ותודה על הפורום המיטיב הזה! הבת שלי בת חודשיים ומבקשת לינוק באופן די עקבי כל שלוש שעות. השאלה היא אם היא לא מתייבשת בימי השרב? שאתן לה מים בין ההנקות בימים חמים במיוחד?

לקביעת תור
    סגירה
    התייבשות בהנקה?

הוספת תגובה

• תשובה לאשחר

ג'ניס זאוסמר
    15/04/2008

אשחר היי,
    תינוק יונק מקבל אוכל ונוזלים גם יחד מההנקה.
    ביום חם התינוק עשוי לבקש לינוק יותר - כמובן תתני לו.
    ביום במיוחד חם עליך לא לחשוף את התינוק לחום, לא להלביש יתר על המידה(שכבה אחת מספיקה), לא להוציא אות החוצה בום כבד, להדליק מזגן וכל דבר אפשרי המקל עליו ועליך.
    חימום יתר, כולל ביגוד מוגזם, מרדים את התינוק והוא לא מתעורר לאכול וכך בהחלט עלול לא לקבל מספיק נוזלים ולכן חשוב מאוד לדאוג שלא מתחמם ואוכל לעיתים קרובות כמו שאמור לעשות.
    תינוק בריא לא יתייבש אם מקפידים על הכללים הללו.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבות
    נירה
    15/04/2008

שלום רב,
    בני ניזון מהנקה מלאה (כיום הוא בן חודשיים וחצי), הוא נרדם בזמן ההנקה או שהוא לא רגוע, כנראה בגלל זרימת חלב איטית וכן צד אחד של שד שכמות החלב בו קטנה.
    אני מעוניינת להגדיל את כמות החלב ובתשובה שקיבלתי בשאלתי בפורום זה הומלץ לי לשאוב.
    מתי הכי כדאי לשאוב על מנת שהחלב השאוב לא יהיה על חשבון הארוחה של בני?
    כמו כן ברצוני להכין חלב שאוב מראש לפני חזרתי לעבודה כי בעבודה אני לא אשאב חלב (את שאר הארוחות אני אניק) כיצד לנהל את השאיבות? מה לעשות בזמן העבודה עם הגודש?
    האם המשאבה של ספקטרה 2 מתאימה לשאיבה בשביל להרבות את החלב וכן כדי לאגור חלב לפני חזרתי לעבודה?
    בתודה מראש,
    נירה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבות

הוספת תגובה

• תשובה לנירה

ג'ניס זאוסמר
    15/04/2008

שלום נירה,
    אפשר לעשות כל מיני פעולות להגברת חלב אבל אי אפשר אף פעם לדעת מה תהיה התוצאה. לפעמים זה עובד קסם ולפעמים שום דבר לא עובדוהרבה פעמים משהו באמצע.
    1 - המכשיר שלך חזק, דו צדדי ולא עושה רעש.
    2 - תקני לך קפסולות חילבה מבית טבע ותקחי 3 קפסולות בבוקר, 3 בצהריים ו3 בערב - להגברת חלב.
    3 - תלחצי על השד בזמן ההנקה - 3 אצבעות מאחורי השד והאגודל הקדימה. כאשר הוא יונק תלחצי, כאשר מפסיק תרפי לכמה שניות ותלחצי שנית וכך האלה.
    4 - יש כמה וכמה אפשרויות לגבי עיתוי השאיבה : לשאוב מהצד השני בזמן שהוא יונק, לשאוב אחרי ההנקה, לשאוב בין ההנקות ...
    4 - אגירת חלב לפני החזרה לעבודה מאוד תלויה בהצלחת הגברת החלב ולכן ממליצה להתרכז כרגע על זה וכאשר יש תוצאות תכלי לשמור אותו.
    5 - אני ממליצה כבר להתחיל כדי שלא תהיה ירידה נוספת.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים מתי סיים?
    ויקי
    14/04/2008

אני מניקה את בני בן החודש וחצי הנקה חלקית עקב חוסר בחלב ומשלימה עם תל"מ יש לי מס' שאלות:

1) כשהוא מסיים לאכול מהשד הוא מתנתק ומתחיל לבכות כשמציעה לו שוב את השד הוא לא רוצה, כשמציעה לו את הבקבוק עם הסימלאק הוא אוכל, האם אכן אין לי חלב? רצוי לציין שבגלל הטעיה עקב מחלה שלי הטעו אותי בבית חולים וביקשו ממני להפסיק להניק ואז התייבש החלב וחזר רק אחרי שלקחתי כדורי חילבה ןמגה מילק.(וזה לאחר מאמצים רבים של גירוי הפיטמה ושאיבה על ריק)

2) לפעמים הוא יונק יותר מחצי שעה ואני שמה לב שהוא משחק עם הפיטמה ולא שואב למרות הגירויים שאני מנסה כמו דגדוג ברגל או ליטןף בלחי, האם לנתק לבד במצב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים מתי סיים?

הוספת תגובה

• תשובה לשירן,

ג'ניס זאוסמר
    14/04/2008

היי שירן,
    צר לי שהטעו אותך אבל תמשיכי לעבוד על הגברת כמות החלב.
    תמשיכי לקחת את החילבה (9 ביום) ותשאבי . אם הצלחת לפניכן תעשי עוד פעם - שווה.
    ההתנהגות שאת מתארת באמת יכול להצביע על מיעוט חלב והתינוק מרגיש את זה ומתרגל לזרם המהיר מהבקבוק.ולכן חשוב לך להתאמץ ולהגביר את התפוקה לפני שהוא מפסיק לרצות לינו בכלל.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?
    עליזה
    13/04/2008

נא לענות דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי?

הוספת תגובה

• ????

ג'ניס זאוסמר
    14/04/2008

לא להגזים - עניתי תוך פחות מ-24 שעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא לענות דחוף דחוף
    עליזה
    13/04/2008

אני שואלת בשם גיסתי שילדתה בת 5 חודשים
    עד עכשיו היא הניקה אותה בחודשים הראישונים משתי השדיים בגיל חודשיים היא פשוט
    הניקה אותה רק מצד אחד מה שאומר ששלושה חודשים השד לא יצר חלב השאלה אם אפשר לשנות
    את זה ולהמשיך להניק משני הצדדים ,אם אפשר לשאוב או לנסות איזה שהיא תרופה
    בבקשה תשובה דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

לקביעת תור
    סגירה
    נא לענות דחוף דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לעליזה

ג'ניס זאוסמר
    14/04/2008

אם השד כבר לא מייצר חלב כנראה ואין הרבה מה לעשות. שתמשיך להניק מהצד המייצר חלב - אם זה היה כבר ככה 3 חודשים עז זה בסדר גמור. קשה לי להבין למה זה הפך פתאום לדחוף כל כך.
    הרבה נשים מניקים רק מצד אחד ובהצחה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנהקה
    עליזה
    13/04/2008

שלום לכולם
    אני כבר 3 חודשים לאחר לידת בני השני .
    אני כמעט ורק מניקה או קיבל אולי 3 פעמיים בקבוק
    שאלתי מה אפשר לעשות על מנת ריבוי חלב והשבחתו?
    אשמח לתשובה מהירה
    בתודה עליזה

לקביעת תור
    סגירה
    הנהקה

הוספת תגובה

• תשובה לעליזה

ג'ניס זאוסמר
    14/04/2008

עליזה שלום,
    חלב אם תמיד טוב לתינוק אין צורך או אפשרות להשביח אותו.
    אם יש לך מספיק חלב והתינוק עולה במשקל כראוי אין צורך להעלות את תפוקתו. כל התערבות לא נחוצה עלולה לגרום להפרה באיזון העדין של יצירת החלב.
    אם בכל זאת: אפשר לקחת קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום)
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    חלי
    13/04/2008

ידוע לי כי הנקה תורמת לחיסוניות אך כמה זמן מינימלי יש להניק על מנת להפיק את המעט מיתרונותיה?
    כמו כן לשאיבות אינטנסיביות האם מיני לקטינה של מדלה תהיה טובה??
    האם כאשר אישה מניקה אך לא מצליחה לשמור ממש על תזונה תהיה ירידה בהכרח בתפוקת החלב??

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לליטל

ג'ניס זאוסמר
    13/04/2008

היי,
    אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך. החלב מכיל הגנה לתינוק בכל שלב ובמיוחד חשוב לתינוק מתחת לגיל 6 חודשים.
    אין דבר כזה "מיני לקטינה של מדלה" יש לקטינה(מדלה) והיא טובה ויש מיני אלקטריק (מדלה) והיא הרבה פחות מומלצת אם בכלל.
    אישה מניקה צריכה להיות במצב תזונתי מאוד לא טוב בכדי להשפיע על תפוקת החלב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - גמילה מהנקה
    שירה
    13/04/2008

שלום,

אני אמא לילד בין 6 חודשים,
    עד לפני שבועיים היה בהנקה מלאה ועכשיו הוא בהנקה חלקית ( מ-8:00עד 17:00 אוכל מטרנה).,
    מכוון שהוא לא אוכל טוב בזמן שאני נמצאת בעבודה ( ב-8 שעות הוא אוכל אולי 100) ובלילה הוא מתעורר כמעט כל שעתיים ( מתחיל בשעתיים ולפנות בוקר עובר גם לכל שעה), הלכתי לרופא שהסבירה לי שהילד הבין שאני חוזרת ב- 17:00 ולכן הוא ממתין לי עם האוכל ואז כנראה משלים את החסר,
    ההמלצה שלה הייתה להתחיל מוצק ולהפסיק את ההנקה בבת אחת ( לעבור לתחליף),
    מצד שני הבנתי שהרבה פעמים הילד לא קם בשביל אוכל ולכן כדאי לנסות לא לתת לו כל התעוררות אוכל ,לנסות מוצץ או קצת מים ובעיקר חיבוק ואהבה.
    אני יוצאת לחופש של חול המועד וחשבתי שזה זמן טוב לשינוי ( קשה לי מאוד גם לא לישון בלילה וגם לקום לעבודה רעננה ומרוכזת),

חשוב לי לציין שאני מאוד אוהבת את ההנקה, הייתי רוצה לנסות להשאיר מס הנקות ( כשאני חוזרת מהעבודה, לפני שינה ובוקר),

בנוסף בחול המועד אני מעבירה אותו לישון בחדרו , האם לדעתך זה יותר מידי שינויים בבת אחת,
    כדאי להעביר אותו כבר השבוע , לפני השינויים של האוכל בלילה / גמילה?

מה דעתך? איך כדאי לפעול?

תודה שירה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות - גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ג'ניס זאוסמר
    13/04/2008

היי שירה,
    את מאוד צודקת שלא כדאי לעשות יותר מדי שינויים יחד. אני ממליצה כל פעם שינוי אחד בלבד.
    התינוק כן מחכה לך שתחזרי מהעבודה - הרופאה צודקת אבל להפסיק בבת אחת - לא טוב.
    אם קשה לך תנסי לת לו גם תמ"ל וגם הנקה כאשר את בבית יחד עם המוצקים שיקבל במשך היום.יחד עם זה השיטה הזאת עלולה להביא לסיום ההנקה בכלל.
    חופש חול המועד לא יהיה בדיוק חופש אם את לוקחת את ההזדמנות לשינוי, במיוחד אם הוא דראסטי.
    אני ממליצה לתת לו בקבוק אחד (לפני השינה) ולראות מה קורה לפני שאת עושה שינויים נוספים.
    לאט לאט ובטוח.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    14/04/2008

שלום,

ראשית תודה על התשובה המהירה, כייף שיש מישהי כמוך שניתן להתייעץ איתה.
    הלילה הוא התעורר כל שעה, יכול להיות שעדיין יש לו כאבי בטן?
    לפעמים הוא יונק ותוך כדי הוא מתעבת ומזיע בנוסף לפעמים הוא בוכה ומפציף ונרגע,
    מה דעתך? יכול להיות שהחלב שלי גורם לו לכאב בטן?
    הכל אופן:
    חשבתי להתחיל בכך שאני אתן לו בלילה ארוחה של בקבוק + הנקה, ואז ינסה להוריד לו ארוחה אחת,
    כלומר ב-12:00 אתן לו ובשעה 2:00 בלילה אני ינסה להרדים אותו ללא אוכל ( מוצץ אולי קצת מים),
    בהמשך אני ינסה להעביר את הארוחה של 4:00 ל 5:00,
    יש לך המלצות לגבי הורדת ארוחות בלילה?
    את המעבר לחדר שלו אני יעשה לאחר הורדת הארוחות,
    ככה אולי אני יוכל גם להמשיך להניק וגם לישון קצת יותר ,
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    14/04/2008

את יכולה לנסות ולראות מה יהיה. אי אפשר לדעת מראש איך יגיב. יתכן וישתף פעולה ואולי לא.
    כל תינוק שונה ואין מרשמים אשר מתאימים לכל אחד. זה עניין של קצת מזל, אופי התינוק והרבה סבלנות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help
    מירב
    12/04/2008

ביתי בת 4 חודשים ו3 שבועות יונקת רוב היום (למעט פעם אחת ביום מטרנה-בשעות העבודה)

בעבר מצאתי פתרון ושאבתי במקביל להנקה עצמה אך ככל שהבת שלי גדלה הרעש של המכונה מפריע לה לינוק אז הפסקתי לנסות והתחלתי לתת לה מטרנה פעם ביום
    בימים האחרונים החלטתי שוב לנסות לשאוב משתי סיבות: כדי שביתי תאכל חלב אם בצורה מלאה (בעקבות כל המחלות שיש כיום)ושנית כדי לדעת כמה היא אוכלת
    לא משנה מה עשיתי לא הצלחתי לשאוב מספיק (אפילו ל50 לא הגעתי)-גם את הרעיונות על תמונה שלה וכד'- חשוב לציין כי כאשר אני לוחצת על החזה יוצא לי חלב ללא בעיות

האם זה נכון שהנקה מלאה מחסנת את ביתי? ואם לא אצליח לשאול האם מטרנה פעם ביום זה משמעותי לנושא הזה?

מה ניתן לעשות, האם יש עוד הצעות לנסות לשאוב???

לקביעת תור
    סגירה
    help

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ג'ניס זאוסמר
    12/04/2008

היי מירב,
    קודם כול - נכון, ההנקה מחסנת תינוקות - אבל זה לא אומר שלא יהיו חולים בכלל, יהיו חולים הרבה פחות ברוב המקרים.
    כל שהתינוק מקבל יותרחלב אם הוא "נהנה" יותר .
    לפי דעתי את לא משתמשת במכשיר שאיבה טוב(לפי הרעש) ועליך להשיג יותר איכותי.
    אפשר לקטינה או ספקטרה מיד שרה.
    שאיבה לא מעידה "כמה שהיא אוכלת" .
    את יכולה להמשיך כך או לחזור למלא עם מכשיר יותר טוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג המשאבה

מירב
    13/04/2008

קניתי את מדלה מיני אלקטרה או משהו כזה
    כי זה מה שהמליצו לי בבית חולים בסדנת הנקה
    האם היא מועילה.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    13/04/2008

המכשיר הזה מיועד לשאיבה אבל המנוע לא חזק והתוצאות ממנו לא מספקות ברוב המקרים. גם הרעש לא נסבל.
    אני ממליצה לקחת מכשיר (אפילו זמני) מיד שרה ולראות את הבדל.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת 3 חודשים
    ג'ני
    11/04/2008

שלים בתי בת 3 חודשים היום בטיפת חלב שקלו אותה ומשקלה 5645 ק"ג גובה 59 וחצי ס"מ היקף ראש 39 ס"מ
    נולדה במשקל 2278 ק"ג גובה 47 ס"מ היקף ראש 33 ס"מ.
    נמצאת באחוזון 25%-50% האם זה תקין? ניזונה כרגע רק מהנקה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת 3 חודשים

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

ג'ניס זאוסמר
    12/04/2008

היי ג'ני,
    נראה לי בסדר גמור!
    תמשיכי ותהני,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכלת פחות
    שירה
    10/04/2008

הבת של בת חודשיים החלה בימים האחרונים לאכול רק מצד אחד, למרות שעד כה לגמה בשקיקה משני הצדדים. לפעמים היא אפילו כמעט ומדלגת על כל הארוחה אחרי שלוגמת רק כמה יניקות בודדות מהצד הראשון (היא רגילה בעקרון לאכול באופן סדיר כל 3 שעות במשך היום) האם זה מעיד על בעיה או שזה נורמלי והיא צורכת פחות אוכל פתאום??
    יש לציין שבביקור האחרון בטיפת חלב לפני שבועיים היא עלתה מאד יפה במשקל

לקביעת תור
    סגירה
    אוכלת פחות

הוספת תגובה

• תשובה לאשחר

ג'ניס זאוסמר
    10/04/2008

היי אשחר,
    תינוק בגיל הזה בהחלט יכול לעשות דברים כאלה וזה בסדר כל עוד היא ממשיכה לעלות במשקל כמו שצריך. תזרמי איתה ותהני ממנה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ...
    חלי
    10/04/2008

משקל לידה 2970
    בגיל חודשיים+יומיים 4360 (ב-15 ימים עליה של 270 גרם)
    לפי טיפת חלב ירידה באחוזון משקל???
    האם לדעתך הגיע הזמן לשלב תמ"ל?

הבעיה היא כזו - הנקה בהפסקות
    איני יודעת מתי אני מעמיסה ומתי אכן עדיין רעבה...
    מתנתקת,מתחברת,מתנתקת,מתחברת
    לעיתים יש צ'יקצ'וקים במהלך היניקה...מה זה??
    בנוסף,עושה תנועות עם הראש כמעט תמיד לחיפוש השד
    לעיתים אפילו תוך הנקה היא מכניסה את ידה לפה
    מה פה קורה פה??

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ...

הוספת תגובה

• תשובה לליאורה

ג'ניס זאוסמר
    10/04/2008

היי ליאורה,
    קשה לדעת בדיוק מה קורה בבלי לראות אותכם ממש - לא הייתי רוצה שדברים ישתבשו ויחמירו, לי נראה שיש מקום לייעוץ הנקה מקצועית.
    תכנסי לאינטרנט ותחפסי בגוגל יועצות הנקה IBCLC - שם תצאי יועצת לפי איזורים וגם מחירים.
    לפני ששואבים כדאי לראות אם יש אפשרות לשפר את ההנקה ישירות וכו..
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעצבנת באמצע ההנקה
    שירה
    09/04/2008

הבת שלי בת חודשיים. עד עכשיו ינקה בלי בעיה
    וגדלה יפה. בימים האחרונים היא פתאום מתעצבנת נורא תוך כדי ההנקה - לפעמים בהתחלה לפעמיםבאמצע-סןף, אז היא בוכה נורא ולא מצליחה לשוב לאכול למרות שהיא מנסה שוב ושוב כשכל פעם היא נרגעת לרגע יונקת כמה מציצות--ושוב מתעצבנת ובוכה. האם זה גזים? אולי החלב או התנוחה פתאום לא טובים לה???

לקביעת תור
    סגירה
    מתעצבנת באמצע ההנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ג'ניס זאוסמר
    09/04/2008

שירה שלום,
    ההתנהגות הזאת יכולה להיות לא משמעותית ויכולה לעבור גם ככה.
    היא עלולה גם לסמן שהתינוק לא מרוצה עם כמות/זרם החלב.
    זה גם גיל שהם יכולים להיות עם "גזים"
    חשוב שהיא תהיה במעקב משקל כדי לוודא שהיא בכל זאת מקבלת מספיק חלב.
    תנסי לנסות ולהזרים לה יותר חלב על ידי לחיצה על השד בזמן ההנקה.
    נקווה שיעבור בקרוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    עידית
    09/04/2008

היי ג'ניס,
    בתי בת 5 חודשים ויונקת מלא. חודש הבא אני אמורה לחזור לעבודה והתחלתי בניסיונות לעבור לבקבוק . עד עכשיו הניסיונות כשלו..... ניסיתי את בקבוקי אוונט ובקבוק פלייטקס שהמליצו לי, אך הסירוב נשאר בתוקף. מה עושים???? המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• תשובה לעידית

ג'ניס זאוסמר
    09/04/2008

היי עידית,
    הבקבוקים שהזכרת לא יותר טוב או פחות טוב לתינוקות. אני יותר ממליצה על בקבוקים לגמרא פושטים וזולים.
    תני לה כאשר היא לא מאוד רעבה ועדיף על ידי משהו אחר.
    הרבה תינוקות מגיבים כמו שלך ואין מה לדאוג. כאשר תחזרי לעבודה היא תאכל כשהיא תרגיש מספיק רעבה. בימים הראשונים אפילו תאכל מעט כאשר את בעבודה ועם הזמן תבין. תניקי אותה הרבה כשאת נמצאת בבית.
    יש הרבה תינוקות אשר משך היום אוכלים מעט ו"מחכים" לאמא - מדביקים את הפער לאחר מכן.
    אין מה לדאוג.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך.....

עידית
    09/04/2008

אם היא ממשיכה להתעקש אך מסכימה ואוהבת לאכול מכפית, האם היא יכולה לאכול חלב אם שאוב מכפית? היא יכולה להיות שבעה מזה כמו אכילה מבקבוק? המון תודה מראש על "קצת סדר בבלאגן שלי"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    10/04/2008

בבקשה,
    אם היא מקבלת מספיק מכפית ושבעה - בסדר.
    לא פשוט להאכיל תינוק מכפית מבלי שדי הרבה נשפך מסביב.
    יתר הארוחות היא כמובן תקבל ממך כולל מציצה - תינוקות זקוקים למציצה ודי בנויים לקבל את מזונם על ידי מציצה עדין בגיל הזה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה