מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמ"ל/חלב אםחלי27/04/2008
האם כמות להאכלה לתינוקת בת כמעט 3 חודשים זהה (תמ"ל או חלב שאוב?)
יש נוסחה שמחשבת 150 כפול משקל
האם נכונה גם לתמ"ל וגם לחלב אם שאוב או שמא חלב אם משביע יותר ולכן הכמות אמורה להיות קטנה יותר
כל כמה זמן יש להאכיל תינוקת בגיל זה? והאם להעיר לשינה במידה וארוחה אחרונה מוקדמת יחסית (שבע שמונה בערב)
ניזונה מבקבוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליטל
ג'ניס זאוסמר28/04/2008היי ליטל,
תינוק מגיל חודש ועד כ-6 חודשים צריך לקבל כ600-900 סמ"ק ב-24 שעות.
אם היא אוכלת 8 פעמים ביממה - את יכולה לחשב כמה היא צריכה כל ארוחה.
חלב אם לא מסביע יותר מכל דבר אחר אלה שתינוקות יונקים כנראה רגילים לכמויות יותר קטנות מאשר אלה שלא יונקים.
אם התינוק לא מתעורר בלילה ואין בעיה של חוסר עליה במשקל - אין צורך להעיר בלילה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה והנקה - שאלה דחופהקרן27/04/2008
שלום
התינוק שלי בן חודש וחצי ואוכל רק בהנקה
אתמול סיימתי 5 ימים של אנטיביוטיקה לכאבי שיניים (מוקסיפן+פלג'יל" וזה עשה לו בלאגן בבטן וביציאות (אמרו לי מראש שזו תופעת לוואי)
מחרתיים יש לי טיפול נוסף שאצטרך שוב לקחת אנטיביוטקה עבורו.
השאלה היא כעבור כמה זמן מתנקה החלב מהאנטיביוטיקה שלקחתי על מנת שאוכל לשאוב מספיק מנות ולתת לו חלב נקי כשאתחיל שוב את הטיפול ושהוא לא יסבול שוב.
תודה על תשובה דחופה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תובה לקרן,
ג'ניס זאוסמר28/04/2008היי קרן,
מקווה שאת מרגישה טוב
מוקסיפן לא מהווה בעיה - תוך 10-1 שעות אין חומר בחלב וגם זה לא מהווה בעיה ליתנוק היונק בכלל.
פלג'יל - לא ידוע לי כמה זמן לוקח עד שמתפנה מהלחב- אני מנסה לברר לך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזה...ג'ני27/04/2008
שלום....
אתמו היה לי גודש נוראי בחזה שישתחרר לי רק במאוחר בערב... כל היום סבלתי מכאבים וזה היה רק בצד אחד בצד שמאל זה קרה לי גם בשבוע שעבר והשתחרר בעצמו עם הזאיבות...
לי אמרו שהדרך היחידה זה לשאוב לעשות מסז' ולשאוב מס'ז ולשאוב ולשים כרוב על הגודש....
האם יש עוד משהו לעשות כי זה פשוט היה נוראי אתמול בכיתי מרוב כאבים לא יכולתי להניק את הבת שלי בד"כ אוכלת משני הצדדים. מה ניתן לעשות אני הייתי אתמול על סף יאוש מרוב כאב...
דרך אגב החזה עדיין כואב לי וגם הפיטמה מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאב..?
מה קורה במצב שאם הגודש לא משתחרר אפשרי ללכת לישון ככה או צריך לפנות לרופא....?
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ג'ניס זאוסמר28/04/2008היי ג'ני,
קודם כול - אין אף פעם דרך אחת ויחידה לכלום, שום דבר לא אבסולוטי ואפשר לנסות דרכים שונים .
כאשר חלב מצתבר בשד אין לו דרך צילוט וזה גורם לגודש.המצב הזה עלל לכאוב מהלחץ ומהבצקת שנוצרת עקב הלחץ ובכלל איזשהו מצב דלקמי כולל נוצר.
1 - להניק לעיתים קרובות ולא להגיע לגודש מלתחחילה
2 - עלי כרוב קרים/קומפרסים קרים-קרח ל15-20 דקות לפני ההנקה או בכלל להרגעה עובד יופי. הקור מקטין את הבצקת ומאפשר לזרימה טובה יותר של חלב ותפיסה טובה יותר.אני מציאה להקפיא טיטולים(שבהם נשפך חצי כוס מים)בפריזר ולשים אותם פתוחים על השדיים כקומפרסים - גן עדן של ממש.
3 - להוציא מעט חלב ידנית מאיזור הפטמה כדי שהיא תוכל לתפוס את השד יותר טוב
4 - אם היא יונקת היא המכשיר השאיבה הטובה ביותר, אם לא - לעשות את כל זה לפני שאת שואבת.
5 - לקחת משהו נגד כאבים - עדיף משהו כמו אדוויל אם את לקחת בעבר.
6 - אם יש חום אשר ממשיך גם לאחר כל זה ויותר מ-24 שעות - לפנות לרופא
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על זמן הנקה ויציאותניבה27/04/2008
שלום, התינוק שלי בן חודש, יונק כמה פעמים ביום וגם מקבל סימילאק. הצלחתי להניק רק לפני כשבועיים, בעיקר אחרי שהוא עבר ניתוק של לשון קשורה. כל הנקה נמשכת זמן רב מאוד: שעה-שעה וחצי במהלכה הוא נרדם. לפעמים אח"כ הוא עדיין רעב ומקבל השלמה של 30-40 מ"ל סימילאק. האם ההנקה יעילה? הוא תופס את הפטמה טוב (אחרי אימונים רבים).
שאלה נוספת לגבי יציאות - מההתחלה יש לו צואה רק פעם ב-3 ימים בממוצע, למרות שמההתחלה הוא מקבל חלב אם וסימילאק. האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניבה
ג'ניס זאוסמר27/04/2008היי ניבה,
כל הכבוד שהצלחת להניק אותו לאחר שבועיים.
שעה-שעה וחצי זה זמן די ארוך להנקה וקרוב לוודאי שזה מסמן שההנקה לא כל כך יעילה, עובדה שהוא צריך לקבל תוספת לאחר מכן. השאלה היא האם משך השבועיים הראשונים שאבת כדי לשמר את יצירת החלב כי יתכן שגם התרגל לבקבוק וגם מרגיש שיש פחות מדי חלב ממה שהיה רוצה.
אני ממליצה כמה דברים:
1 - בזמן ההנקה תלחצי על השד לחץ די חזק וממושך עם האגודל קדימה ו3-4 אצבעות מצד השני של השד כנגד האגודל. כאשר התינוק מפסיק לשתות תפתחי את האצבעות לכ-10 שניות ותלחצי שוב.את תראי שזה גורם לו לשתות יותר אקטיבי - סימן שמקבל יותר חלב.
2- תגבירי את כמות החלב על ידי לקיחת קפסולות חילבה (3 כדורים 3 פעמים ביום)
3 - תוודאי שתופס טוב או תנסי לשפר את התפיסה אף יותר.
4 - תשאבי גם כדי להגביר חלב וגם לתוספת.
בקשר ליציאות - אם עולה במשקל זה בסדר אבל כאשר יקבל יותר חלב אם יהיו לו יותר יתציאות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה- עזרה דחוףסמדר26/04/2008
בתי בת השנה ותשע עדיין יונקת. לאחרונה הגענו להחלטה שהגיע הזמן לגמול אותה.
היא אוכלת הכל ואין לנו בעיה עם זה. אחרי צהריים כשהיא חוזרת מהפעוטון אני נותנת לה תמ"ל ואחרי מקלחת היא לא מוותרת על הנקה למרות שאכלה ארוחת ערב. חשוב לציין שהילדה שלי לא לוקחת מוצץ אך, בקבוק אין בעיה בכלל.
מה הם השלבים לגמילה נכונה לילדה ולי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסמדר
ג'ניס זאוסמר26/04/2008שלום סמדר,
אני מבינה שהיא יונקת פעם אחת ביום.
בגיל הזה פעוטות לא יונקים למטרת תזונה אלה מתוך צורך פסיכולוגי.
הצורך הזה גם מתבטא בצורה חזקה אצלם וכמובן גם מחוזק על ידי ההרגל שגם הוא מבוסס מאוד.
תתחילי עם הסברים שהיא כבר גדולה והולך להיות שינוי. אפשר לעשות איתה גם הסכם בדיוק איך תעשו את זה ומה יהיה במקום. יש גם ספרים - אני אחפס את השם של ספר נהדר .
אם בעקבות ההפסקה נוצר לך גודש את יכולה להוציא כל פעם מעט ידנית עד שהגודש מתפוגג.
תהליך הגמילה דורש סבלנות וככל שהיא הדרגתית יותר טוב לך ולה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה**חלי26/04/2008
מה קורה כאשר לא מניקים אך שואבים רק פעמיים ביום?
האם החלב במצב כזה אוזל? ואם כן האם יפחת עד לאפס?
האם כאשר מרגילים תינוק לינוק באופן מלא ואז עוברים לבקבוק (חלב אם או תמ"ל) בהכרח תהיה בעיה עם כמות ההאכלות והזמן שלהם?
אני מגלה כי התינוקת שלי _בת חודשיים וחצי)
ממש לא מגלה סימני רעב..ואם כבר אז אוכלת ממש מעט במרווחי זמן ארוכים...
האם יתכן וההנקה "הרסה" ולו במעט את הרגלי האכילה שלה?
אם כן - מה הפתרון במצב שכזה?
האם זה בסדר לערב תמ"ל הנקה וחלב שאוב בבקבוק או שהדבר "מבלבל" את התינוקת ועדיף לתת רק סוג אחד...
אני חוזרת לעבודה וממש לא מצליחה לחשוב על מילוי מאגרים ולכן דואגת שמא לא תאכל תמ"ל וזו הסיבה לניסיון שלי להרגילה אליו עוד קודם..
למשל בלילה,היא אוכלת בשבע וערב ולא מגלה סימני רעב עד הבוקר ??? ואילו אני מדאגה מרימה אותה להאכלה (לעיתים מסכימה לאכול ולעיתים ממש כמות קטנה..50 cc )
משקל לידה 2970
לפני כמה ימים בטיפת חלב 4710
מה דעתך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליטל
ג'ניס זאוסמר26/04/2008שלום ליטל,
אם את לא מניקה ושואבת פעמיים מיום ,ממצב של הנקה מלאה או כמעט מלאה, תפוקת החלב יפחת מאוד. אם הוא יפחת לאפס - תלוי מאוד, אי אפשר לדעת.
תינוק יונק בופן שונ מאוד התינוק האוכל מבקבוק. הוא מקבל כמויות שונות בכל הנקה וגם חלב שונה בכל הנקה כמעט. ולכן יהיו יניקות ארוכות יותר ויהיו מרווחים שונים בין ההנקות.
תינוק המקבל בקבוק מקבל אותה הכמות ואותו ההרכב ולכן ממנו אפשר לצפות "סדר" במעשיו.
ולא כך בקרב יונקים בדרך כלל.
כאשר תינוק מתחיל לאכול מבקבוק אנחנו מצפים שיוכל יותר ממה שהוא רגיל לקבל.
יש לזכור שההנקה היא הדרך הטבעית ולכן היא לא זו שעושה בעיות. הבעיות מתחילות כאשר אנחנו מצפים או מתייחסים להאכלה מבקבוק כאילו שזה הנורמה - וזה לא. אין הרגלי אכילה טבעיים לתינוק ובטוח שההרגיל לא מבוססים על אכילה מבקבוק.
אני לא ממליצה לערבב חלב אם עם אחר - תני לה את החלב אמא ולאחר מכן את השני.
לא תיארת לי איך היא יונקת באופן רגיל אבל נראה לי שהיא פשוט רגילה לכמויות קטנות ואיכשהו "שומרת" על המשקל.
קשה מאוד לדעת באמצאות הרשת מה מתרחש ולכן אני ממליצה שתגשי ליועצת הנקה או אחות טיפת חלב.
בצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוונתי לא..
חלי26/04/2008לעירוב באותו בקבוק אלא האכלה של תמ"ל וחלב אם
אני מנסה לשאוב אך לא יוצא יותר מדי ולכן מה שיוצא אני נותנת לה ובשאר הארוחות אני נותנת תמ"ל
זה בסדר?
או שכדאי לחלוטין להפסיק עם השאיבות על מנת לא לבלבל הקטנטונת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר26/04/2008אין בעיה בלתת גם חלב אם ותמ"ל בארוחה אחת.
תנסי להשתמש במכשיר טוב יותר לשאיבה - יצא לך יותר.עדיף שהיא תקבל חלב אם מאשר תמ"ל.מכשיר חשמלי חזק, לא ידני , גם יאפשר לה לקבל יותר וגם עשוי לסייע לתפוקה .
אם יש רושם שהיא לא מקבלת מספיק עדיף שהיא תקבל לב שאוב .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וחזה מוגדל.יערה25/04/2008
לפני חצי שנה עברתי הגדלת חזה בפרופורציה, ואני מנסה כעת להכנס להריון. רציתי לדעת האם ההנקה היא שונה מאישה שלא עברה הגדלת חזה מבחינת מנח השד, ושאיבת החלב. והאם האחיות כיום יודעות להדריך נשים שעברו הגדלת חזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליערה
ג'ניס זאוסמר25/04/2008הי יערה,
אין הבדל בהנקה בקרב נשים שעברו הגדלת שד.
בדרך כלל נשים מצליחות להניק לאחר הגדלה אבל די תלוי איזה סוג של ניתוח נעשה. אם המנתח החדיר את השתל מאחורי השריר התוצאות הכי טובות למרות שגם אם לא בדרך כלל זה בסדר.
מניקים מההתחלה רגיל ואין צורך בהדרכה מיוחדת. מעקב לאחר משקל התינוק מתבצע גם בצורה רגילה ללא הבדל.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהאמאוהבת22/04/2008
היי, ביתי בת 11 חודשים,עדיין יונקת, רק שלאחרונה היא מעדיפה רק הנקה על פני אוכל מוצק - היא כמעט ולא מסכימה לאכול אוכל רגיל - מכניסה לפה, מוצצת ומוציאה (אין לה פצעים בפה וכיוב', אם כי היא בהליך גידול שיניים). אני רוצה לנסות לגמול אותה מהנקה - קודם כל הנקה במשך היום, נראה לי פשוט יותר - כדי שהיא תתחיל לאכול; אגב, במשך חמש החודשים האחרונים העלתה רק קצת יותר מקילו..
ניסיתי כבר מספר פעמים את תהליך הגמילה - ללא הצלחה כלל, האם יש איזה שהם טיפים בעניין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמאוהבת
ג'ניס זאוסמר23/04/2008שלום רב,
אני ממליצה להציע לה מאכלים מוצקים ללא לחץ ולגלות מה היא אוהבת. תתיעצי עם אחות טיפת חלב או דיאטנית לגבי סוגי האוכל למרות שאפשר כמעט לתת לה את הכל.
בינתיים יש כמה אפשרוות :
1 - לחכות עד שהיא מתחילה לאכול ועז להתחיל להוריד הנקות
2 - תורידי הנקות בהדרגה ותציעי מוצקים במקום.
לא הייתי עושה את זה בבת אחד ותנסי לא להראות לה שאת נלחצת - אני יודעת שלפעמים זה קשה.
יש תינוקות אשר מגיבים טוב יותר למתן אוכל כאשר לא עושים עניין מזה - כאילו מובן מאילו ויש כאלה שצריכים עידוד. אני ממליצה לא לעשות יותר מדי עניין, תדאגי שיהיה טעים וטרי וייתכן שהיא תסכים יותר אם משהו אחר נותן לה אוכל ולא זאת שמניקה אותה.
חשוב להושיב אותה ליד השולחן עם אוכל מולה שהיא לבד יכולה לקחת ולהכניס לפה וגם לראות שזה מה שאחרים עושים.
ארוחות צריכות להיות חברתיות וכייף.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אמאוהבת24/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהג'ני21/04/2008
שלום בתי בת שלושה חודישם ו- 12 יום נזונה מהנקה בלבד אני רוצה לגמול אותה מהנקה ולעבור לבקבוק עם חלב שאוב כי אני חוזרת לעבודה כמה תינוקת בגילה צריכה לאכול היא שקלה ב- 3 חודשים 5645 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשןבה לג'ני
ג'ניס זאוסמר22/04/2008
היי ג'ני
התינוקת שלך צריכה כ-750-900 סמ"ק ביממה.
יתכן והיא תרצה כמויות קטנות בכל ארוחה וארוחות מרובות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה
ג'ני22/04/2008הכמויות הקטנות או מרובות זה נוביע כי היא יונקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר23/04/2008כן,
תינוקות יונקים יכולים לאכול כך כי כנראה הם יונקים בצורה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזהעינת21/04/2008
שלום, אני כחודש וחצי לאחר לידה, אני מניקה והחזה שלי נמלא חלב במהירות רבה במהלך היום ובעיקר בלילה, אם אני לא ישנה בלילה עם חזייה ורפידות הנקה המיטה ממש תהיה מוצפת. אני סובלת מהדבר הזה וגם בני שכאשר הוא יונק הוא נחנק מהעודף משתעל וצורח או מכאב או מתסכול.
אני ממש רוצה לאזן את המערכת, בעיקר בשביל שלא 'יחנק', אני גם שואבת מתי שהחזה מוצף. איך מאזנים ומה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר21/04/2008היי עינת,
בדרך כל מדברים כאן על מיעוט חלב אבל במקרה שלך יש עודף.
הבעיה הזאת ידועה ויכולה להיות קשה גם לתינוק וגם לאם.
אני מציעה להוציא קצת חלב לפני ההנקה - לתת לחלב לזרום טוב ורק לאחר מכן להתחיל להניק. במקרה שלך אני גם ממליצה להניק כל פעם רק מצד אחד ולהוציא חלב ידנית מהצד השני. אין צורך לרוקן לגמרא אלה רק לשחרר קצת.
לפעמים יש צורך להניק אפילו פעמיים , שלוש הנקות מצד אחד ועז פעמיים שלוש מהצד השני כאשר כל פעם רק מצד אחד עם שחרור ידני מהצד השני. השיטה הזאת אמורה להפחית את כמות החלב ועז אפשר אולי לשנות.
יחד עם כל זה יש לכור לא להגזים ולהגיע לתוצאה הלא רצויה של מיעוט חלב.
תתחילי לאט ותראי מה קורה.
תדווחי לי בבקשה,
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הנקהג.א.18/04/2008
כמה זמן בערך תינוק בן חצי שנה צריך לינוק מכל צד, על מנת לקבל את כמות החלב המספיקה לו (ניזון מהנקה בלבד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג.א.
ג'ניס זאוסמר18/04/2008היי,
בדרך כלל זמן ההנקה לא אומר לנו הרבה אלה יעילות ההנקה.
תינוק בגיל חצי שנה יכול לינוק ביעילות רבה ולקבל את ארוחתו בכמה דקות בלבד. הוא יכול גם לבקש לינוק כך מספר פעמים ביום ובתדירות שונה במשך הימה.
מימלץ להתחיל לתת מאכלים נוספים בגיל הזה על פי המלצות טיפת חלב/רופא ילדים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהרותם18/04/2008
איזה דייסה עדיפה? אני יודעת שיש כל מיני: שיבולת שועל, קורנפלור וכו וכו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשי
ג'ניס זאוסמר18/04/2008שי שלום,
השאלה לא קשורה להנקה.
אחות טיפת חלב, רופא ילדים או דיאטנית - מקורות מידע לך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלהחלי16/04/2008
התינוקת שלי בת חודשיים ותשעה ימים.עד לפני כמה ימים הנקתי באופן מלא ולעיתים ניתן בקבוק חלב שאוב.כאשר הייתי בטיפת חלב ונאמר לי כי ירדה באחוזון (עליה של 270 ב-15 ימים) התחלתי לשלב תמ"ל.
אני מגלה כי היא אוכלת בהפסקות מרובות מדי וכל פעם קצת.היא אוכלת כ-40 ורק לאחר הפסקה אוכלת עוד קצת ועוד קצת (במקרה הטוב 90 cc אך לאורך זמן רב)
היום היא שוקלת 4700 כאשר משקלה בלידה 2970 האם תקין?
האם עליי "לבדוק" משהו בנוגע לצורת האכילה שלה?
כמה עליה לאכול מבקבוק ומה הזמן המקסימילי לאכילת הכנות "הרצויה"?
האם יתכן ובגיל זה לא יהיה "תיאבון"?
אני בדילמה רצינית ורופא הילדים טוען שבדיקתה הגופנית תקינה.
כמו כן,היא לא מגלה סימני רעב גם אם אכלה בשבע בערב לאורך כל הלילה
אני כמעט מעירה אותה על מנת לאכול סובב 2-3 בבוקר מחשש שמא היא רעבה.
איך ניתן לדעת (היא לא ישנה "חזק" בשעות הללו אלא זזה מצס לצד עם הבאת הידיים לכיוון הפנים) דבר שגרם לי לחשוב שמא אי השקט נובע מרעב.?.
מהי עצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחלי
ג'ניס זאוסמר16/04/2008היי חלי,
יש תינוקות אשר מתרגלים לאכול מעט ומסתפקים במועט למרות שזה לא מספיק. תינוקות אחרים יגיבו בבכי - בדרך כלל התגובה הרווחת והמצופה.
את צריכה להרגיל אותה, באיטיות מירבית, ליותר אוכל.
קודם כול תקני בקבוק "פושט" כדי שהיא תקבל את התוספת יותר בקלות. רוב הבקבוקים החדישים המבטיחים הרים וגבעות לא טובים והרבה תינוקות לא מסתדרים איתם.
כדאי לך להעלות את כמות החלב כדי שהיא תרצה יותר לינוק ותקבל יותר ובזמן קצר יותר. קרוב לוודאי שצורת ההנקה שלה כבר הביא לירידה מסויימת בתפוקת החלב שלך.
תקחי חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום).
תשיגי לך מכשיר שאיבה באיכת גבוהה ותשאבי לעיתים קרובות , גם למתן תוספות וגם לזירוז תפוקת החלב.
היא רגילה לאכול כמויות קטנות ולכן עליך להעלות לה את המנות בהתאם - לאט עד שהיא מתחילה לאכול כמויות של 120-100 בארוחה ובזמן של 20דקות מקסימום 30 . ארוחה ממושכת גוזלת מהתינוק הרבה אנרגיה וזה בעצמו לפעמים מהווה גורם לאי עליה במשקל.
בנוסף - היא כבר פתחה סוג של הרגל שאת צריכה לאט ובסבלנות לשנות.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש?רותם16/04/2008
קראתי באיזה מקום שחליטת מרווה איננה מומלצת לאשה מניקה כי היא מייבשת...
1.האם נכון?
2. האם ישנם מאכלים או שתיה נוספים שמייבשים? מה בדבר תה נענע למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטליה
ג'ניס זאוסמר16/04/2008טליה היי,
כנראה שתה מרווהונענע בכמות גדולה עלולה לגרום לירידה בתפוקת החלב.
כמו כל דבר אם שותים במידה לא יקרה כלום.
כנראה שהחומרים הללו משפיעים על נשים שונות בצורות שונות.
קיימת אפשרות להשתמש גם בהם במקרה של כוונה מכוונת לייבוש חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהמורן15/04/2008
בתי בת שנה ושלושה חודשים, יונקת הנקה מלאה ללא תוספות חלב וכמובן אוכלת ארוחות מוצקות (הכל). בתי מאד אובססיבית להנקה ורוצה כל הזמן להיות צמודה לשד גם כשהיא לא רעבה (מתוך תחושת בטחוןוחום שההנקה העניקה לה)..
ברצוני להכנס להריון בעוד חודשייים ולכן ארצה להפסיק הנקה , חוששת שהדבר יפריע להכנס להריון.
בתי לא מוכנה לטעום מתחליפים ויורקת. האם יש חומר שניתן לשים על השד בכדי שהיא תדחה יניקה??
אובדת עצות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למורן
ג'ניס זאוסמר16/04/2008מורן שלום,
כניסה להריון בגיל שנה לבהכרח צריך להוות בעיה - אם את בריאה וללא בעיות פוריות את לא צריכה להפסיק את ההנקה.
מאוד מאוד מאוד לא מומלץ להשתמש בשיטה של מריחת חומר לדחיית תינוק מהשד.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוך עניין
רותם16/04/2008היא לא יכולה בגילה פשוט לאכול רק מוצקים ללא תחליפי חלב בנוסף למוצקים? ממתי ניתן לתת רק מוצקים כדי שיאכלו מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מה כן מומלץ כדי להפסיק הנקה??
מורן17/04/2008דחוף לי מאד מאד ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפ קטן
רותם17/04/2008עד שהיא תענה לך את יכולה לחפש תשובות לשאלה זו בשאר ההודעות פה, אני בטוחה שזה נושא שכבר נידון רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת עזרה עד שגניס תענה לך
רותם17/04/2008מעתיקה לך לבינתיים תשובה על איך להפסיק הנקה מהפורום השכן באתר שעוסק בטיפול בתינוקות, תשובת הד"ר:
אין דרך אחת נכונה.
אפשר לשאוב ולהאכיל מבקבוק.
אפשר להגדיל את מספר הארוחות מבקבוק ולתת הנקה רק לפני השינה, או בבוקר, מתי שמתאים.
אפשר פשוט להפסיק ולתת רק תחליף.
צריך לבחור את הדרך שמתאימה לכולכם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה
ג'ניס זאוסמר17/04/2008שלום ,
הדרך הטובה ביותר להפסיק הנקה היא בהדרגתיות אחרת כולם סובלים, גם את וגם התינוקת.
תורידי הנקות בהדרגה ותני לגופך לאט לאט להתרגל למצב. גם התינוקת תתרגל כך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
הילה17/04/2008בהריון בחודש שני עם תינוקת בת שנה ו3 היא עדין יונקת ונהנית מכל רגע אמרו לי כי בהריון אני צריכה להפסיק להניק אותה האם הדבר נכון מה ההמלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון והנקה
ג'ניס זאוסמר17/04/2008שלום רב,
אם ההריון תקין אין צורך להפסיק את ההנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)