פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיב חלב+ספקטרה 2
    לואיז
    15/05/2008

ג'ניס שוב שלום,
    אני עדיין מניקה את בני אך כמו שכבר אמרתי קודם זה לא תמיד הולך ממש חלק...ולעתים מאוד מתסכל...או שלא יוצא מספיק חלב והוא נהיה מתוסכל או שהוא יונק ומהר מאוד נהיה רעב ועלי לתת לו תוספת...לכן...אני מאוד רוצה שאם יש צורך לתת תוספת שזה יהיה חלב אם...התייאשתי מהמשבה הידנית של אוונט שלא שאבה כלום....מקסימום שהצלחתי להוציא בהרבה מאמץ היה 20cc ומהמיני אלקטריק בכלל לא הצלחתי לשאוב כלום...הייתי מאוד מתוסכלת ובסוף החלטתי לשמוע לעצתך ולהשיג משאבה מקצועית טובה ולקחתי מיד שרה משאבה של ספקטרה 2.אתמול כששאבתי בפעם הראשונה הצלחתי לשאוב כ80 cc',הייתי מאוד מרוצה לראות שאכן יש מעט חלב...מאז אתמול בכל שאיבה אנ מצליחה לשאוב בין 30-50cc ,האם זה נורמלי?כצד ניתן להגביר את הכמות?מאוד חשוב לי שיקבל כתוספת את החלב שלי.האם הכמות תגבר עם הזמן?כמה זמן לשאוב מכל צד?כמו כן רציתי לשאול למשך כמה זמן חלב אם שהיה במקרר יכול להיות בחוץ?....אם לוקחים חלב שאוב כשאני יוצאת מהבית או משהו כזה?.....
    תודה רבה,לואיז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיב חלב+ספקטרה 2

הוספת תגובה

• תשובה ללואיז

ג'ניס זאוסמר
    16/05/2008

הי לואיז,
    כדאי לך לקרא חלק מהתשובות הקודמות כי פעמים רבות עניתי על בדיוק אותה השאלה.
    אם תשאבי כל 3 שעות כ1/4 שעה עד 20 דקות מכל צד כל פעם יתגבר לך החלב.
    יחד עם זה תקחי לך קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום).
    כאשר את רואה שיש שינוי את תראי שהתינוק שלך יסכים לינוק יותר ויותר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא עולה במשקל והפסקת הנקה
    לילי
    15/05/2008

ג'ניס שלום
    בני בן חודש ו-3 שבועות, עלה עד לפני 4 ימים 110 גרם בשבועיים וחצי! הוא היה חסר מנוחה (על אף שבלילות ישן די טוב), ובנסיונות לשאוב חלב יצא לי לכל היותר 40 מ"ל במקרה הטוב. בטיפת חלב המליצו להשלים ארוחות עם תחליף חלב ולהוסיף ארוחה מלאה אחת ביום של תחליף. במהלך שלושת הימים האחרונים אני מנסה להניק ולהשלים, אבל אחרי הנקה של בין 40 דקות לשעה התינוק אוכל מהבקבוק עוד 120 מ"ל, ואז נהיה רגוע ונהנתן... בהתייעצות עם אחות נוספת אתמול, הומלץ לי להפסיק את נסיונות ההנקה, משום שנדמה שאינם מצליחים ממילא. מאתמול בצהריים איני מניקה, והשעה 5 בבוקר כרגע... אני ערה מהשעה 2 בגלל כאבים וגוש בשד אחד. הצילו!!! מה דעתך על כל העלילה, ואיך את מציעה להמשיך עם ה'רומן' הזה...? איני נעולה על שום דבר, אשמח להניק אבל אסתדר גם בלי- מה שיהיה טוב לילדי!

הוספת תגובה

• תשובה ללילי

ג'ניס זאוסמר
    16/05/2008

לילי היי,
    באופן הגיוני בשלב הזה החלב אמור להספיק אבל כנראה שההנקה לא התנהלה כראוי מלחתחילה ולכן הירידה בתפוקה.
    1 - אם תינוק לא עולה מספיק במשקל בגיל הזה צריך לברר למה. אן שלא תופס טוב או לא יונק מספיק זמן או מגבילים אותו. בדרך כל הבעיה קשורה לתפיסה לא מספיק טובה מלהתחילה.
    2 - צריך לראות (בעיניים) איך הוא יונק לשפר לפי הצורך - זה כבר מביא לתוצאות יותר טובות בשלב הזה
    3 - יחד עם הבדיקה בפועל יש להמליץ על הנקה מרובה עם לחיצה על השד בזמן ההנקה.
    4 - אם בשלב הזה התינוק משפר את תפקודו הוא כבר יקבל יותר חלב כי את עדיין בחלון ההזדמנות שאפשר לחזור חזרה.
    5 - יחד עם ההנקות המרובות (פיקניק של הנקה) יש צורך לשאוב במכונה מקצועית לעיתים קרובות
    6 - לקיחת חילבה גם עוזר - 3 קפסולות 3 פעמים ביום
    7 תוספות מרובות ללא כל הנ"ל בכלל לא יעזרו והתינוק רק מתרגל לבקבוק וכמובן גם שבע .
    8 - יש לך עכשו גודש כי את עדיין מייצרת חלב אבל לא מספיק כדי לספק את תינוקך
    9 - כל הפעולות הנ"ל יכולות בסיכוי די טוב להחזיר את המצב לקדמותו אבל ידרש מאמץ. המאמץ שווה כי לתינוק זה חשוב וכי עדיין יש סיכוי
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאבים חזרו
    שולה
    14/05/2008

שלום

שוב אתמול והיום כאבים חזקים בתוך השד

הנקתי המון זמן ועדיין דקירות

חזרו הכאבים ואני לא יודעת מה לעשות

ביליתי שעה במקלחת וסחטתי

אני כבר מיואשת מהכאב זב ממש דוקר בשד כל פעם צד אחר

עזרה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    הכאבים חזרו

הוספת תגובה

• תשובה לשולה

ג'ניס זאוסמר
    16/05/2008

שולה היי,
    אני מציעה לך לבקש מהרופאה טיפול תרופתי - טריפלוקן.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שולה
    16/05/2008

למה התרופה הזו?

ההיתי אצל רופא נשים שאמר שהכל בסדר אין דלקת אין פטריה ואפילו הפיטמות אינן סדוקות

הוא לא נתן לי כלום, אמר לא לישוב יותר מידי

רק כדורים לייבוש במידה ולא אוכל לסבול יותר את הכאב

עזרי לי מה לעשות?

היום נרגע הכאב אבל שלא יחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה

ג'ניס זאוסמר
    17/05/2008

מאוד שמחה שהוטב לך.
    התרופה - כאשר יש פטריה בצינוריות , לא רואים כלום מבחוץ.מצב לא מוכר ואף לא כל כך מוכח ולכן בעיתי לאבחון.
    מקווה שלא יחזור שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

שולה
    19/05/2008

שוב כאבים ודקירות בתוך השד

האם לייבש את החלב וזהו?

או לקחת את התרופה שהמלצת?

זקוקה לטיפול מידי הכאבים חזקים מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוט

שולה
    19/05/2008

האם הכאבים יחלפו לבד? ללא כל טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם

שולה
    20/05/2008

רציתי לישאול האם תוכלי לתת לי מרשם לכדורים?
    ואני אוכל לקנות, כיוון שהרופאים שלי לא נותנים מרשם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשולה

ג'ניס זאוסמר
    20/05/2008

צר לי שהכאבים הופיעו שוב.
    - אי אפשר לעשות אבחנה מדויקת דרך המחשב אבל הסימנים די מוכרים.
    http://www.medscape.com/viewarticle/527409_3
    אני שולחת לך את הלינק הזה - את יכולה להדפיס ולהעביר לרופא.
    כתוב על המצב וגם על הטיפול והכוונה לפטריה בצינוריות ולא בפטמה.
    אני לא מוסמכת לתת מרשמים - רק רופא.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל
    ויקי
    14/05/2008

מצטערת על השאלות הרבות
    אבל כיף שיש פורום כזה להתייעץ
    בני בן החודשיים וחצי , לא מסיים ארוחה של 120מ"ל , לפעמים זה בקבוק חלב שאוב+בקבוק סימלאק
    הוא אוכל רק 60 cc- 80 ובהפסקות מרובות של רבע שע עשרים דקות , הוא עושה גרפס והכל תקין
    ואז הוא מתעורר גם ביום וגם בלילה לעיתים תכופות
    שאלתי היא האם אכן אפשר לקשר את האכילה לשינה? ואם כן מה ניתן לעשות שיאכל חלב? יש לציין שהתחלתי _כשרק התחיל לקבל תחליפים) עם מטרנה אבל זה עשה לו אבני צואה ואז עברתי לסימלאק

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל

הוספת תגובה

• תשובה לויקי

ג'ניס זאוסמר
    16/05/2008

היי ויקי,
    לא ברור אם כל הארוחה נמשכת 1/4 שעה עשרים דקות.
    השינה לא תמיד קשורה לשובע אבל אם הוא לא מקבל מספיק אוכל הוא יהיה רעב.בגיל הזה השינה יותר קשור לרעב מאשר גיל יותר גדול כאשר הרוחות המרובות והקטנות הופכות להיות הרגל.
    אני מציעה לנסות בקבוק אחר שקל יותר לאכול ממנו כי נראה לי שהוא מתקשה ןלכן אוכל בצורה כזאת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובה לשלב תמ"ל?
    מילי
    13/05/2008

שלום ג'ניס,
    בתי בת 6.5 חודשים, הנקה מלאה עד לפני חודש ועכשיו גם מקבלת הרבה מוצקים טחונים ואוהבת. עכשיו אני חוזרת לעבודה מ-8-16:00 והילדה לא מוכנה לגעת בתמ"ל מכל סוג שהוא. היא גדולה וגם משקל הלידה שלה היה 4.390 מתפתחת יפה, שמחה ונמצאת באחוזון ה-75. האם בין 8:00-16:00 היא יכולה להשאר ללא תחליפי חלב בהנחה שאני מניקה אותה לקראת 8:00 ואז ב-16:00? בזמן הזה היא תקבל בקבוק שאוב של 100 מ"ל וכן פירות ומרק עם ירקות, בורוקלי, הודו טחון ועוד אבות מזון? האם זה אפשרי? אבקש לציין כי ביומיים האחרונים זה מה שאני עושה והיא אפילו לא גמרה את הבקבוק השאוב.
    תודה
    מילי

לקביעת תור
    סגירה
    חובה לשלב תמ"ל?

הוספת תגובה

• תשובה למילי

ג'ניס זאוסמר
    13/05/2008

היי מילי,
    את בסדר גמור!!
    אפשרי בהחלט.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבת חלב - דחוף בבקשה
    לו
    11/05/2008

שלום לכולן!

אני אמא לתינוקת בת 4.5 חודשים ובעוד מספר ימים אני חוזרת לעבודה בשילוב עם לימודים. בתי אוכלת רק חלב אם מהשד ומבקבוק והייתי רוצה להמשיך בכך גם הלאה. בבית אני שואבת חלב עם משאבת ספקטרה של יד שרה. ברצוני לרכוש משאבה קטנה לשאיבה בעבודה ולימודים. כיוון שאינני בטוחה לגבי זמינות השקעים מחוץ לבית ובגלל המחיר חשבתי על משאבה ידנית.

מישהי יכולה להמליץ על משאבה ידנית טובה והאם שאיבה עם משאבה ידנית זה משהו שאפשר להתרגל אליו או שזה ממש לא נוח? ואם לא נוח איזו משאבה חשמלית קטנה מומלצת?

אודה לתשובה מבעלות נסיון.

לקביעת תור
    סגירה
    משאבת חלב - דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• תשובה לאמא - משאבה ידנית

ג'ניס זאוסמר
    11/05/2008

שלום רב,
    יש כמה משאבות ידניות בשוק שהן טובות אבל בעיקר את צריכה להתרגל עליו ולמוד אותו, כך תוכלי להפיק ממנו את המקסימום.הרבה נשים משתמשות בהן במצבים שאת מתארת.יש מכשירים קטנים חשמליים/עם בטריות כמו מדלה סווינג - יותר טוב בהרבה מאשר מדלה מיני.
    המכשירים הידניים הטובים ביותר הם - ידני של מדלה ואוונט.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    נירה
    11/05/2008

שלום רב,
    תודה על התשובות לשאלותי הקודמות.
    בעוד כחודש אני חוזרת לעבודה ואני לא מעוניינת לשאוב חלב בעבודה.
    ברצוני לשאוב חלב כבר עכשיו ולצבור את הכמות המספקת להאכלת בני כאשר אהיה בעבודה.
    ברשותי משאבת ספקטרה 2.
    בני אוכל כל 3 שעות - לרוב משד אחד (ז"א שכל ארוחה משד היא לאחר 6 שעות). בעבר שאבתי עם מיני אלקטריק של מדלה את הצד השני שלא שימש לארוחה אך בארוחה הבאה היה לי חוסר בחלב.

כיצד עלי לנהל את השאיבות?
    ומה ניתן לעשות עם הגודש בזמן העבודה?

תודה מראש
    נירה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• תשובה לנירה

ג'ניס זאוסמר
    11/05/2008

היי נירה,
    הספקטרה מתפקד יותר טוב מאשר מיני אלקטריק ויתכן שיהיו לך תוצאות יותר טובות אם תעשי בדיוק אותו הדבר שעשית קודם אבל עם מכשיר אחר.בזמן השאיבה תלחצי על השד - מזרים יותר חלב.
    אם הוא יונק כל 3 שעות אין הרבה ייותר אפשרויות נוספות לשאיבה .
    תהיה לך בטוח גודש בזמן העבודה שאם הזמן יעבור.אני מצעיה לך בכל זאות לקחת איתך לפחות מכשיר ידני לעבודה כדי שתכלי לשחרר את עצמך. אפשר גם ידני ממש - בזמן העבודה. הגודש עלול להיות מאוד לא נוח עד כדי מצב של כאבים חזקים ודלקת. אבל אם את עוברת את זה בשלום החלב יפחת - כדאי לדעת שיש מצבים בהם תפוקת החלב יורדת לרמה רצויה ויש מצבים בהם התפוקה יורדת יתר על המידה. זה תוי בפיזיולוגיה שלך ובזה אין שליטה.
    ולכן כדי לא לסכן את המשך ההנקה אני ממליצה בכל זאת לשאוב (אפילו קצת) בעבודה גם למניעת סבלך וגם לשמר את היצירה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לבקבוקים
    עדידי
    09/05/2008

ביתי בת 5 חד' בהם קיבלה הנקה מלאה . מידי כמה ימים קיבלה בקבוק ע"י מטפל אחר, כשנעדרתי מהבית, אבל לא באופן קבוע ומאז הבקבוק האחרון עברו ימים רבים. אני ובעלי מתכננים נסיעה לסופ"ש בעוד חודש + ואני מנסה להעביר אותה לבקבוקים באופן מלא. הבעיה מתחילה כאשר מנסים לתת לה בקבוק בשבוע האחרון, היא פשוט מסרבת בתוקף, צורחת צרחות אימים וקשה שלא לוותר להה בסוף ולתת לה לינוק. בקצב הזה נראה לי שנצטרך לבטל את הנסיעה וכמובן אני לא מעוניינת הבכך. איך עושים את התהליך? בבת אחת? או לאט לאט? שמעתי על בקבוק של טומי -טיפי שצורתו כשד, ומאוד נוח להעברה לבקבוקים. יש למישהי נסיום בגמילה מהנקה ושימוש בבקבוק הספציפי הזה? אשמח לכל עזרה שתקל עלי וכמובן על ביתי...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לבקבוקים

הוספת תגובה

• הבקבוקי טומי טיפי

ג'ני
    11/05/2008

היי אני משתמשת בבקבוקים האלה הבת שלי ממש לקחה אותו ישר למרות שלפני כן היא הייתה לוקחת בקבוקי AVENT אבל טומי טיפי ממש נוח לה זה ממש מזכיר צורה של שד הפיטמה רכה תנסי.... אולי זה יעזור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעדידי

ג'ניס זאוסמר
    11/05/2008

היי עדידי,
    גמילה מהנקה בגיל הזה בדרך כלל לא פשוטה כי בעצם ה"טבע" לא מתכוון לזה והתינוק "בנוי/מתוכנת" לינוק הרבה יותר זמן מזה.
    מצד שני אורך החיים שלנו מאוד השתנה מלפני אפילו 50 שנה ואין לנו ברירה אלה לעבוד ולגמול את התינוקות מוקדם.הבעיה היא שאנחנו מצפים שקל לשנות את כוונות הטבע וזה לא קל בכלל. או שהתינוק מסכים לשנות ותפוקת החלב יורדת או לא מסכים לאכול מבקבוק ו"משבש " לנו את התכניות.
    לא קיים בקבוק שקל יותר או יותר מתאים למטרה הזאות - תלוי מאוד בתינוק והדרך בה אנחנו מנהלים את השינוי.
    אני ממליצה לחזור לשיטה שכבר עבדה עם אותו הבקבוק - מטפל אחר עם חלב שלך .יקח קצת זמן אבל לאט לאט ובלי לחץ היא תאכל ולא היה צורך לבטל את הנסיעה שלך. כשהיא תהיה רעבה היא תאכל.
    את צריכה למצוא מטפל/ת עם נסיון ומספיק בטחון בטיפול בתינוקות כדי שתוכל לעזור לך עם המשימה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לשאיבות
    מאיה
    09/05/2008

שלום,
    אני שואבת חלב כברחודשיים וחצי ולפני כשבועיים החלטתי להפסיק עם השאיבות כמות החלב באמת ירדה בהדגה.
    היום אני מוטרדת מהחלטה ואני רוצה לחזור שוב לשאוב. האם לדעתך אני אצליח לחזור לשאוב אחרי שבועים? והאם יש משהו שמומלץ לעשות כדי לחזור לכמויות של חלב שיספיק לתינוק בן 3 חודשים?
    אני מנסה לשאוב כרגע ויוצא בקושי 40 CC האם ישנה אפשרות לחזור לכמות חלב גבוהה יותר או שחבל על המאמץ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לשאיבות

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ג'ניס זאוסמר
    11/05/2008

היי מאיה,
    סביר להניח שיש לך כבר מכשיר טוב ואיכותי לשאיבה.
    כמו שאני ממליצה לאחרות :
    לשאוב הרבה - ועדיף דו צדדי
    לקחת קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום)
    לחיצה על השד בזמן ההנקה והשאיבה
    מקווה שהמצב ישתפר בהרבה - תחזיקי מעמד.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים
    שולה
    09/05/2008

שלום

אני מניקה חודש וחצי תינוק בן חודש וחצי והכול היה בסדר.
    לאחרונה החלו כאבים עזים לאחר ההנקה, בעיקר בלילה כאשר התינוק שלי אינו קם להנקה, אני בכל זאת קמה לשאוב ומרוקנת את השד, הכאבים עדין לא פוסקים.
    רופאת משפחה אמרה שזה רגישות בתוך החזה ונתנה לי כדור שמן נר הלילה, ואמרה שיש לי הרבה חלב לא להפסיק לרוקן.

עדיין אני סובלת מכאבים חזקים, כמו דקירות בתוך השד ואפילו כשהשד מרוקן מחלב.

מה עלי לעשות?

האם החלב יפחת בהמשך?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים

הוספת תגובה

• תשובה לשולה

ג'ניס זאוסמר
    11/05/2008

היי שולה,
    צר לי שאת סובלת. אבל קשה לדעת בדיוק מה הגורם לכאבים שאת חשה.
    כנראה שזה לא בדיוק קשור למלאות יתר אם יש כאב כאשר השד מרוקן.
    לפעמים הכאב נוצר מדלקת בשד ותרופות אנטי דלקתיות עוזרות - כמו אדוויל לפי הוראות היצרן.
    בדרך כלל לא נותנים אנטיביוטיקה אחרת אם יש חום.
    במקרים אחרים יש סברה שיש זיהום פטרייתי בצינוריות החלב, במיוחד אם קבלת אנטיביוטיקה לאחרונה/לאחר הלידה.יש תרופה לזה אך לא תמיד עוזר - טריפלוקן (לשבוע עד 10 ימים.
    מקווה שעובר לך בהקדם,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שולה
    12/05/2008

תודה על התשובה אני כבר מרגישה יותר טוב כנראה סתימה ולכן שאבתי המון, בנוסף אולי פטריה ומרחתי ג'ל ואמרו לי גם למרוח חומץ אז הכאב נרגע.

לאחרונה בני אינו מתעורר בלילה ואני מתמלאת חלב ונאלצת לקום באמצע הלילה לשאוב כיוון שיש גושים האם יש פיתרון נוסף?

אך שומרים חלב
    כמה זמן בהקפאה? אך נקראים השקיות הקפאה?

כמה זמן במקרר?

קניתי שקיות של פליטקס אך להשתמש? נראה לי רק עם בקבוק?

תודה שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשולה

ג'ניס זאוסמר
    12/05/2008

מציון שאת חשה בטוב!
    אם הוא ישן בלילה הגוף יתרגל ולאט לאט המצב ישתנה לגבי המלאות בלילה.
    אם את מאוד מלאה תוציאי מעט ידנית כדי לשפר את ההרגשה כדי שתכלי לישון.
    אפשר לשמור חלב אם במקרר בבקבוק נקי מאוד וסגור בחלק הקר העלין של המקרר לכ-3 ימים ללא חשש. יש האומרים אף יותר.
    אפשר להקפיא בהקפאה במקפיא רגיל ביתי לחוד עד חודשיים.
    בהקפאה עמוקה לחודשים רבים.
    השקיות של פלייטקס מיועדים לבקבוקים שלהם ולא באים עם סוגרים - אפשר להשתמש בסוגרים אחרים. יש שקיות גם של חברת מדלה ונדמה לי גם אמדה אבל הם יקרים מאוד.
    שקיות רגילות לא מומלצות כי הם נקרעים או מתפוצצים בהקפאה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות? הנקה מספקת?
    ענבל
    08/05/2008

לילה טוב

אז ככה אני חדשה בעניין ההנקה, הקטן שלנו בן 3 שבועות ועד עכשיו ההנקה עברה חלק פחות או יותר , לפני שבוע בערך התחיל מן סדק בפטמה שמאל אז הנקתי רק מימין ושאבתי משמאל כדי להפחית גודש וזה עבד. עכשיו התחילו סדקים גם בשד השני אז עברתי לשימוש בפטמות סיליקון אבל הקטן מתקשה לינוק איתן הוא מראה סימני חוסר נוחות ,ההנקה מתארכת מאוד והשד לא מתרוקן כמו בהנקה רגילה.

אז אני משלבת עם הנקה דרך הסיליקון גם האכלת חלב שאוב ( בערך 50 מל כתוספת לאחר שיונק מעט עם הסיליקון)

יש לי כמה שאלות:

1) כבר 3 ימים שאין חיתולים עם צואה רק פיפי, האם זה תקין לגיל 3 שבועות? או שאמורה להיות צואה כל יום?

2)איך אדע שהוא מקבל מספיק אוכל( פרט לשקילה שתהיה רק בשבוע הבא) האם קצת יניקה פחות אפקטיבית ( בגלל הסיליקון) + תוספת של בערך 50 מל חלב שאוב מספיקה?

3)האם יש קשר בין חוסר יציאות לגזים? הוא סובל מגזיםמאוד.

בינתיים אני מחכה שהפטמות יחלימו כדי לשוב להנקה רגילה.....מרגישה תסכול הולך וגדל בגלל חוסר הנוחות שלו עם פטמות הסיליקון והצורך בשילוב בקבוק...

אשמח ואודה לכל עזרה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות? הנקה מספקת?

הוספת תגובה

• תשובה לענבל

ג'ניס זאוסמר
    08/05/2008

שלום ענבל,
    קודם כול לגבי הפטמות כמעט כל ה"סדקים" בפטמות נובעים מתפיסה לא מספיק טובה ולכן עליך לשפר זאת בהקדם. אם התפיסה טובה לא יהיו "סדקים".
    פטמת סיליקון מהווה בעיה מאוד רצינית אם גם איתה השימוש לא נכון : אין מעבר טוב של חלב, התינוק לא מקבל מספיק אוכל והשד לא מייצר חלב כראוי.
    לי נראה שהתינוק שלך לא מקבל מספיק חלב באמצעות פטמת הסיליקון ולכן ה"אי נוחות" שזה בעצם תסכול מאי קבלת חלב. בנוסף הדבר מתבטא בחוסר יציאות ויתכן גם בירידה במשקל.
    ולכן עליך לשקול את התינוק בהקדם.
    עליך לשפר את התפיסה ולהוריד את פטמת הסיליקון בכדי לאפשר לו לקבל אוכל.
    אני ממליצה להמשיך בינתיים לשאוב כדי לשמר את תפוקת החלב שלדעתי כבר גם התחיל להשתבש עקב יניקה לא יעילה ושימוש בפטמת סיליקון.
    ובסוף , מאוד ממליצה לגשת לייעוץ הנקה בהקדם בכדי לא להפסיד את ההנקה וחבל.
    בהצלחה וחג שמח,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות חלב בהנקה...
    לואיז
    07/05/2008

שלום,אני חדשה כאן...ילדתי לפני שבועיים וארבעה ימים את בני הראשון:)
    אני מניקה אותו וגם נותנת לו תוספת סימילאק מכיוון שכנראה כמות החלב מההנקה איננה מספיקה לו. על מנת לראות בערך מה כמות החלב שיוצאת מההנקה קניתי משאבה ידנית של אוונט וכאשר אני שואבת יוצא בכל פעם משהו כמו 20 cc משני השדיים...זה נראה לי מעט מאוד אך ברצוני לעודד את כמות החלב ביניקה על מנת שיקבל יותר חלב אם מאשר תוספות.בדרך כלל הוא יונק משני השדיים ובאיזשהו שלב מתייאש ונרדם...וכעבור כמה דקות-חצי שעה הוא מבקש לאכול עוד ובדרך כלל הוא אוכל תוספת של בין 30-60 cc של סימילאק.היינו ביום ראשון בטיפת חלב,היה ביציאה מהבי"ח 3.320 וביום ראשון היה 3.720ק"ג ואמרו שהוא עולה יפה במשקל,עושה הרבה פיפי...ובדרך כלל יש יציאה אחת גדולה ביום...אשמח לשמוע חוות דעתך בעניין,תודה רבה ויום נעים,לואיז

לקביעת תור
    סגירה
    כמות חלב בהנקה...

הוספת תגובה

• תשובה ללואיז

ג'ניס זאוסמר
    08/05/2008

מזל טוב!
    אני מציעה לך לעשות שינוי גדול בהתנהלות ההנקה והתוספות.
    שאיבה , במיוחד עם מכשיר ידני, לא משקף כלל את כמות החלב.
    לדעתי אם את ממשיכה בצורה הזאת עם תוספות מרובות ההנקה תגמר מהר וחבל.
    ולכן אני מאוד ממליצה להפסיק עם התוספות, להניק אותו לעיתים קרובות ולוודא שהתפיסה טובה.
    תתחילי להוריד את התוספות בהדרגה.
    התינוק שלך צריך להתידד עם הציצי ולרכוש אימון בו כי כעת הבקבוק מהווה את מקור העיקרי לאוכל שלו.
    היה לך מספיק חלב מלחתחילה אבל היה לך רושם מוטאה וחשבת שלא - טעות שכיחה לצערי.
    יש סיכוי טוב שאת יכולה לחזור להנקה מלאה אבל את צריכה להבין שהוא צריך לינוק והתוספות רק מזיקות.
    חיב להיות מעקב צמוד על משקלו ועליך לשקול ייעוץ מקצועי בהנקה .
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על השובות,ועוד כמה שאלות קטנות

לואיז
    11/05/2008

קודם כל , ג'אניס,הרבה תודה על התשובה:)
    בהחלט אני מנסה להניק יותר מאשר לתת תוספות...זה הולך קצת יותר טוב:) רציתי לשאול לגבי שאיבה...מכיוון שאם אני מחוץ לבית אני לא מסוגלת להניק אותו בציבור ולכן מעדיפה לתת לו לאכול מהבקבוק ומאוד רוצה שזה יהיה חלב אם...אז שאלותיי הן: לפי מה שהבנתי מתגובתך השאיבה בידנית לא ממש עושה את העבודה וייתכן שעם חשמלית ייצא יותר חלב?...האם יש משאבה ספציפית שאת ממליצה עליה?והאם ניתן לשכור או לקנות יד שניה בזול מכיוון שהבנתי שהן די יקרות...
    דבר שני שרציתי לשאול...לפעמים בזמן ההנקה הוא מתחיל להיות חסר נוחות ועצבני...מסיט את עצמו מהשד ומתחיל לבכות...ומצד שני לפעמים הוא יונק ממש טוב ורגוע עד שהוא נרדם...אז האם זה נורמלי...ויכול להיות שהוא פשוט לא ממש רעב ומשהו אחר מציק לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    11/05/2008

אם השאיבה תהיה לעיתים קרובות כדאי להשיג מכשיר מאיכות גבוהה - ניתן בהשאלה מיד שרה, מכשיר בשם לקטינה או ספקטרה.אם השאיבה תהיה רק מידי פעם אפשר ידני - לקנות אוונט או מדלה.
    אני לא ממש ממליצה לעשות את זה עדין כי כפי שכתבתי קודם התינוק שלך חיב לחזור לשד כמעט ללא הפרעות בינתיים עד שיש שיפור ניכר במצב.
    תינוק לא רגוע בזמן ההנקה - עלול להיות סימן של תסכול מחוסר חלב או פשוט בגיל מסוים התינוק כבר לא מרוכז מאה אחוז בשד וכל דבר מעניין אותו ומסיט אותו מהשד.
    אם התינוק שלך שותה מספיק, עולה במשקל וכל זה מהנקה , הנקה כזו לא מהווה בעיה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב+ספקטרה

לואיז
    15/05/2008

ג'ניס שוב שלום,
    אני עדיין מניקה את בני אך כמו שכבר אמרתי קודם זה לא תמיד הולך ממש חלק...ולעתים מאוד מתסכל...או שלא יוצא מספיק חלב והוא נהיה מתוסכל או שהוא יונק ומהר מאוד נהיה רעב ועלי לתת לו תוספת...לכן...אני מאוד רוצה שאם יש צורך לתת תוספת שזה יהיה חלב אם...התייאשתי מהמשבה הידנית של אוונט שלא שאבה כלום....מקסימום שהצלחתי להוציא בהרבה מאמץ היה 20cc ומהמיני אלקטריק בכלל לא הצלחתי לשאוב כלום...הייתי מאוד מתוסכלת ובסוף החלטתי לשמוע לעצתך ולהשיג משאבה מקצועית טובה ולקחתי מיד שרה משאבה של ספקטרה 2.אתמול כששאבתי בפעם הראשונה הצלחתי לשאוב כ80 cc',הייתי מאוד מרוצה לראות שאכן יש מעט חלב...מאז אתמול בכל שאיבה אנ מצליחה לשאוב בין 30-50cc ,האם זה נורמלי?כצד ניתן להגביר את הכמות?מאוד חשוב לי שיקבל כתוספת את החלב שלי.האם הכמות תגבר עם הזמן?כמה זמן לשאוב מכל צד?כמו כן רציתי לשאול למשך כמה זמן חלב אם שהיה במקרר יכול להיות בחוץ?....אם לוקחים חלב שאוב כשאני יוצאת מהבית או משהו כזה?.....
    תודה רבה,לואיז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה באותו שד פעמיים באותו שבוע
    קרן
    07/05/2008

שלום,
    אני מניקה מזה 6 חודשים. אתמול בפעם השנייה מזה שבוע נוצר לי גודש בשד הימני בלבד אשר לווה בסתימה-פשוט לא יצא חלב לא בהנקה ולא בשאיבה.
    אתמול "ביליתי" באמבטיה חמה ועשיתי עיסוי במקום הגושי. בין לבין ניסיתי לרוקן את השד בעזרת משאבה, אך רק לאחר סבל של 3 שעות התחיל לצאת חלב.
    אני מאוד מודאגת היות וזו פעם שנייה בשבוע שהמצב הזה קורה, ובאותו שד.
    מה המשמעות?האם יש דלקת? אני מאוד חוששת שזה יקרה שוב.

אודה לתשובתך המהירה-קרן

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ג'ניס זאוסמר
    08/05/2008

היי קרן,
    הבעיה הזאת מוכרת ולא תמיד יודעים מה הסיבה.
    אני מרווה שזה לא יקרה לך שוב אבל לפעמים יש נטיה.
    כאשר את מזהה את הסימן הראשון בפעם הבאה( שלא יהיה) תתחילי כבר לטפל.
    להניק קודם ויותר בצד הזה עם קומפרס חם על האיזור ומסג' במקום. כמו שעשית אבל לא לחכות בכלל.
    תבדקי שאין לך משהו שלוחץ על האיזור - חזייה, מנסא, תיק, שינה על הבטן.....
    אפשר לקחת אדוויל להורדת הכאב והדלקת המקומית .
    יש האומרים שלמניעת המצב כדאי לקחת לציטין 3600-4800 מג" ביום או קפסולה אחת (1200 מג") 3-4 פעמים ביום לשבועיים שלוש. לאחר מכן להוריד קפסולה אחת כל שבועיים .
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!!
    חלי
    07/05/2008

היי
    הנקתי הנקה מלאה (מדי פעם ביציאות חלב שאוב לבקבוק) עד גיל חודשיים
    לאחר שהייתי בטיפת חלב וכן "השתגעתי" מחוסר הידיעה האם אוכלת מספיק ובשל חזרה לעבודה התחלתי לשלב תמ"ל+חלב שאוב ועברתי כמעט באופן מלא להאכלה מבקבוק.
    התינוקת החמודה שלי בת 3 חודשים היום!! שקלה בלידה 2970 וכיום בערך 5 ק"ג.
    הבעיה שאני רואה זה חוסר תיאבון.
    היא אינה דורשת לרוב אוכל וכשאני נותנת בקבוק היא מסוגלת להסתפק ב-60cc ולאחר כשעה שעתיים או שהיא מקטרת קצת ואז שוב אני נותנת לה לאכול (נגמר ב-20cc ואז נרדמת) או שאני פשוט מציעה לה ושוב לא אוכלת הרבה..
    היא אוכלת בהפסקות ולעיתים לאחר כחצי שעה היא שוב ממשיכה לאכול כך שארוחה עלולה כפי שציינתי קודם להימשך כשעה (לא תמיד רציפה) אך אם לא איעשה זאת היא לא תאכל כלום!!
    בלילה היא בד"כ קמה בשלוש ואז אוכלת שוב 60cc ובמקרה הטוב קצת יותר לאחר שהארוחה האחרונה שלה היתה בשבע בערב לכל המאוחר (כשאני מנסה להאכילה לפני השינה שוב היא מסתפקת ב-20cc
    בסה"כ בשעות הערות היא מחייכת ואני משחקת איתה די הרבה...
    אבל!!!
    אני ממש מודאגת מזה.
    האם ייתכן תינוק ללא תיאבון?
    האם אין זה פוגע בגדילה שלה??
    מה עושים במצב שהרופא אומר להמשיך להאכיל אותה בצורה הזו וכל עוד עולה במשקל זה תקין כאשר לי זה נראה קצת מוגזם!!
    אוטוטו חוזרים לעבודה ומה אז?
    האם תיתכן הטלת שתן בתדירות טובה מאכילה כה מועטה??
    אם אני סוכמת את סך הארוחות אני מגיעה לעיתים לפחות מ-500cc וזה מתחיל להלחיץ אותי!!!

**לציין ניסיתי מספר בקבוקים ואיני רואה העדפה לאחד מסויים וכן לעיתים היא אוכלת יותר מהשאוב ולעיתים מסימילק כך איני חושבת שזה תלוי טעם...

מה דעתך??

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!

הוספת תגובה

• תשובה לסיון

ג'ניס זאוסמר
    08/05/2008

היי סיון,
    תינוקת בת 3 חודשים צריכים לאכול יותר מ-60 סמ"ק בארוחה.
    את כותבת שיש העדפה לבקבוק מסוים - תלכי על זה ואפילו תמשיכי לנסות אחרים כי נראה לי שהיא פשוט לא מצליחה לאכול.
    תלכי למכולת , לא לבית מרקחת או חנות לתינוקות , ותקני לך בקבוק "פושט" ביותר.
    כאשר סוגרים את הבקבוק תדאגי שלא יהיה חזק , מספיק רק שיהיה סגור ולא נוזל.
    אחרי כמה לגימות להטות את התינוקת מעלה כדי שהפטמה תתרוקן מהחלב כדי שהיא תבלע את התוכן בפה שלה, ועז להמשיך לתת לה בצורה הזאת. כאשר היא מתעייפת תרימי אותה ל"גרפס" ותמשיכי להאכיל אותה.
    נראה לי שהשיטה ישפר את האכילה שלה וכך היא תאכל הרבה יותר אפילו.
    כמובן עדיף שיהיה חלב אמא בבקבוק ואף הנקה ישירה.
    לגבי הבקבוק - לרחוץ אותו עם מים חמימים מהברז, סבון כלים ומברשת בקבוקים. אין לחמם חלב לטמםרטורה גבוהה בככל, לא בבקבוק ולא במיקרו.מספיק בחום החדר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי עלייה במשקל
    איה
    06/05/2008

שלום, בני בן7 חודשים ושבוע. עד גיל 6.5 חודשים ינק בצורה מלאה. מלפני כשבועיים הוא החל לאכול סימילק פעמיים ביום (במשפחתון) ויתר הארוחות הוא יונק (עוד 4 פעמים ). התחלתי גם להכיר לו פירות וירקות (בהדרגה כמובן) - אולם הוא לא מתלהב כ"כ.
    יש לציין כי מלידה הוא קטן יחסית. אולם במעקב טיפת חלב העירה אחות כי מגיל 5 חודשים הוא לא עולה מספיק במשקל ויש אפילו ירידה: (נולד ב-28.9 - במשקל 2,380).
    3.2 - 5305
    4.3 - 6240
    2.4 - 6545
    6.5 - 6745.
    יכול להיות שאיכות החלב שלי כבר לא במיטבה. האחות בטיפת חלב יעצה לי לתת לו לאחר כל הנקה תוספת תחליף חלב.
    אשמח לקבל עצה כיצד לנהוג.
    בתודה מראש
    איה

לקביעת תור
    סגירה
    אי עלייה במשקל

הוספת תגובה

• תשובה לאיה

ג'ניס זאוסמר
    06/05/2008

היי איה,
    לא נראה לי שיש בעיה במשקל, במיוחד אם הוא קטן.
    האם הוא ירד באחוזונים? תשאלי את האחות.
    חלב אם בעצם נהיה יותר איכותי - יותר אחוזי שומן - בשלב הזה.
    תני לו ירק/פרי שהוא אוהב, תנסי כל אחד לייחוד.
    ייתכן שיש עכשו פחות חלב כי את מניקה פחות - תניקי אותו יותר כאשר את בבית.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי עלייה במשקל

איה
    07/05/2008

ראשית תודה על תשובתך. האחות בטיפת חלב אמרה לי שהוא ירד מתחת לאחוזון 5, כי גם בגובה הוא לא גבה מספיק. רק היקף הראש שלו עדיין באחוזון ה-5.
    אני רוצה לציין גם שיוצאות לו עכשיו גם שיניים. וביומיים האחרונים הוא לא רוצה בכלל תחליף. האם עדיין נראה לך שאין בעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    08/05/2008

מצוין שהיקף האש נשמר!
    התינוק שלך קטן וזה ידוע אבל החלב שלך טוב.
    הוא קטן ולכן מקומו באחוזון 3-5. ככה זה ובשביל זה יש אחוזונים - לראות שיש התפתחות תקינה לכולם גם לגדולים וגם לקטנים.
    אני לא ממליצה להפסיק להניק אותו אלה לנסות להוסיף לו קלוריות באמצעות מאכלים אחרים שוא מוכן לאכול ואוהב. פירות עם קצת דייסה, ירקות עם עוף....האחות בטיפת חלב תוכל לעזור לך עוד.
    כאשר שיניים בוקעות לפעמים לא מתנהגים רגיל וזה עובר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה