מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמצעי עזר למניקה מתחילה...לי04/06/2008
שלום,
אני בשבוע ה- 31 להריוני, מעוניינת להתחיל בהנקה יעילה ונכונה מיד לאחר הלידה ועל כן אני פונה אליכן בכמה שאלות קצרות:
(1) אני מבינה כי מיד לאחר הלידה ניתן לנסות להניק, ומה שהתינוק יקבל הוא הקולסטרום.
נאמר לי כי לאחר מכן, לוקח לגופי 3-5 ימים לייצר חלב. אם כך - מה עליי לעשות באותם 3-5 ימים? האם גופי ממשיך לייצר קולסטרום עד שהוא מתחיל לייצר חלב? אני לא מעוניינת לתת לתינוק תמ"ל כלל.
(2) אני מעוניינת לרכוש משאבה שתמתין לי בבית עם חזרתי מבית היולדות ושאוכל להשתמש בה להפגת גודש. על איזו משאבה אתן ממליצות (חברה + דגם)?
(3) מה רצוי שיהיה לי בבית עם חזרתי מבית היולדות על מנת להקל על הנקה/גודש במידה שיווצר?
(4) יש האומרים כי הנחת מגבת חמה על השדיים טרם ההנקה עוזרת לזרימת החלב ויש הממליצים על הנחת "מוצרים" קפואים - מה נכון?
הרבה הרבה תודה!
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
חיה כהן04/06/2008לי שלום! אין צורך בהכנות מוקדמות אם את משתתפת בקורס הכנה ללידה בדכ יש שיחה על הנקה שיכול לתת לך רקע תאורטי.יש מס דברים חשובים: ככל שתינוקך יהיה לידך יותר תוכלי להניק אותו לפי רצונו .תינוקות חדשים יונקים מעט לעיתים קרובות.תעזרי בצוות הסיעודי בביח כדי להבין מהי הנקה נכונה חשוב להתחיל טוב כדי לא לגרום לעצמך פצעים מיותרים. הקולוסטרום הוא חלב ראשוני שמשתנה עם הזמן אם תניקי נכון ולפי דרישת התינוק לא צריכה להיות סיבה לתת תוספות של תמל חשוב בעיקר לקבל כמה שיותר הדרכה במשך שהותך בביח.
אין צורך להכין משאבה מראש לא בטוח שתצטרכי.
אין צורך להכנות מיוחדות נהפוך הוא דוקא בהנקה אין צורך להכין כלום חוץ מסבלנות ורצון ולהבין שלעיתים יש קשיים ראשוניים שמסתדרים בעזרת הדרכה נכונה.
שיהיה בהצלחה ואנחנו כאן בשבילך לאחר הלידה במידת הצורך. חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לי05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חזהליאור03/06/2008
יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי ואני בעיקר מניקה/חלב שאוב יחד עם קצת תמ"ל. לפני 10 שנים (כיום אני בת 30) עברתי ניתוח קוסמטי בחזה שבמהלכו עברתי הקטנה בשד השמאלי והרמה של שני השדיים. לצערי הרב אין לי מספיק חלב בשד השמאלי,שעבר הקטנה, (הבדל משמעותי) וכדי להגביר את כמות החלב אני כאמור שואבת. אך, לאחר תקופה ארוכה של שאיבות הכמות באותו שד עדיין כמעט ולא גדלה. אני מתוסכלת מכל המצב שכן למרות ניסיונותי המרובים לחלב אם אני עדיין נאלצת להשתמש בתמ"ל.
גירסא להדפסהשלח לחברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטנת שד
חיה כהן04/06/2008ליאור בוקר טוב! הרבה פעמים לאחר הקטנת שד יש יצירה מופחתת של חלב כי במהלך הניתוח יש פגיעה בעצבים מסוימים.אני חושבת שאת יכולה להיות גאה בעצמך שאת לרוב מניקה ולא להיות מתוסכלת על המעט תמל שאת נותנת.הרבה אמהות לא מניקות בכלל כשהם רואות שאין מספיק חלב ולדעתי זה חבל כי גם את וגם תינוקך מרוויחים מהיתרונות הרבים של ההנקה גם אם את צריכה להוסיף מעט תמל! אז קדימה ,תהני מההנקה ומגדול הילדה. חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהשירלי02/06/2008
שלום רב,
ילדתי לפני שלושה חודשים ושבוע ויש לי תינוק מקסים שישן טוב בלילה מתעורר פעם אחת ולעיתים פעמיים) אני מניקה אותו בשילוב של סימילק פעם אחת ביום.
בשבוע האחרון התחילו לי נדודי שינה קשים שאני כמעט ולא ישנה (בקושי3,4 שעות בלילה) ולא כתוצאה מהתעוררות התינוק אלא יקיצה כאשר הוא עדיין ישן.מסתובבת מצד לצד במיטה לפעמים 5 שעות ולא נרדמת.
כתוצאה מכך מאוד קשה לי לתפקד ולכן לפני יומיים נעזרתי באמא שלי שתאכיל אותו סימילק (אכל 3 ארוכות רצופות סימילק, היום אני מרגישה שכמות החלב ירדה והתינוק שלי יונק במשך 45 דק' (לפני היה יונק כ-10 דק'). מפחדת שלא שבע מהחלב שלי.
1. רציתי לשאול אם כמות החלב שלי יכולה לרדת בצורה משמעותית בשל המצב? ואם כן מה ניתן לעשות?
2. רציתי לקחת כדור שינה באופן חד פעמי כדי שאוכל לתפקד, כמה זמן אחרי נטילת כדור שלא מומלץ בהנקה ניתן להניק? אם אשאב חלב מס' ימים ואזרוק עד שגופי יתנקה?
אני ממש מתוסכלת מהמצב ואשמח לשמוע את דעתכם.
בתודה מראש
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
חיה כהן03/06/2008לשיר שלום.
אחד הסיבות לירידה בכמויות החלב היא עייפות מוגזמת,סיבה נוספת יכולה להיות הפסקה זמנית של הנקה.
המלצתי לך קודם כל אפשר לעזור לך להאכיל את התינוק עדיף שתשאבי ותתני חלב שלך כדי לשמור על יצירה מחודשת של חלב.בנוסף אני ממליצה לעשות כרגע שינוי בסדרי עדיפויות,לנוח מתי שאת יכולה כדי להחזיר כוחות.לכולם יש תק קצת יותר אינטנסיביות זה עובר וטוב שיש לך מי שיעזור לך.ברגע שתחזרי להניק לעיתים יותר קרובות או שתשאבי לחלופין כמויות החלב יגדלו שוב. בקשר לכדור תלוי איזה כדור את לוקחת לתרופות שונות יש אורך חיים שונה. בהצלחה רבה והרבה שעות שינה. מחיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרותם02/06/2008
שלום, היום הבחנתי שיש לי נקודה שחורה אחת בכל עטרה מעל לבליטות האלה שיש על העטרה ושכחתי את שמן- האם זה משהו מוכר? בנוסף יש לי כאבים בחזה - לא יכולה לישון עליו או להתנגב אחרי מקלחת וכהתינוקת נוגעת בחזה זה כואב. היא בת שלושה שבועות בעיקר אוכלת חלב שאוב תזכורת לסיפור שלי: יש לי כאבים בפטמות ,הייתי אצל יועצת הנקה עבדנו קצת על אחיזה, אך אין סיבה ברורה לכאבים העזים יש לציין. כעת, לאחר מספר ימי של שאיבה הכאבים לאט לאט הולכים ומשתפרים ולפיכך יונקת כבר פעמיים ביום. אחרי ההנקה כואב לי מאוד באזור העטרה- האם זה גם צפוי להשתפר מתישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיה
חיה כהן03/06/2008מיה שלום!קרוב לודאי שהנק השחורה זה פצע או איחוי של פצע בעבר.(לבלוטות קוראים מונטגומרי) לא הצלחתי להבין אם הכאב בפטמה או בשד הבנתי שאת בעיקר שואבת יכול להיות שאת שואבת על לחץ חזק מדי או שאת לא מכוונת את הפטמה למרכז הפתח של כוסית השאיבה.אני שמחה לשמוע שאת מצליחה גם להניק ומאמינה שהמצב ילך וישתפר ככל שתניקי יותר,מאחר והתינוק מצליח לרוקן את השד ביעילות יתרה מהמשאבה.בהצלחה סבלנות והתמדה. חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך תזונתי של הנקותאמאוהבת01/06/2008
היי, ניסיתי לדלות בעצמי את המידע הזה באינטרנט אבל הרשת עמוסה במידע שבעיקר סותר זה את זה - אז אני נאלצת שוב לבקש את עזרתך..... האם יש ערך תזונתי (ברור שהערך הרגשי שונה) שונה להנקות השונות? האם הנקת ערב מזינה יותר מזו של הבוקר? אני מעוניינת לצמצם הנקות כמה שיותר כרגע, ביתי בת שנה ויונקת ארבע פעמים ביממה (התעוררות, פעמיים לפני השינה שבמהלך היום ולפני שנת לילה)
המון תודה (גם על התשובות הקודמות..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאוהבת
חיה כהן01/06/2008שלום רב! בגיל זה אנו מדברים בעיקר על ההבדל הרגשי. במיוחד כשאנו רוצים לרדת במס ההנקות אנו נוריד את ההנקות שמבחינתך או מבחינת התינוק פחות חשובות. תמיד עושים את זה בהדרגה,לטובתך ולטובת התינוק.מבחינה תזונתית אין לזה משמעות,אולי יהיה לכם יותר קל בינתיים להשאר עם ההנקות של הלילה.(רק הצעה). סבלנות , והצלחה, חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אמאוהבת02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאידית01/06/2008
שלום רב,
נולד לי בן ואני מניקה. בעלי הסוטה מבקש ממני לינוק קצת כדי לראות איך זה.
האם כדאי לי לתת לו? האם חלב כזה בריא לאדם מבוגר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאידית
ג'ניס זאוסמר01/06/2008היי אידית,
הוא לא סוטה הוא רק רוצה לנסות, ובזה זה נגמר - החלב אם באמת אמור להוית עבור התינוק כתזונתו.
אם את נותנת לו? זה ענינך בלבד.
אני מתארת לעצמי שחלב אם לא מזיק לאדם בוגר אבל גם לא אמור להיות מרכיב תזונתי שלו כבוגר בריא.
אני מתארת לעצמי שזה מתוך סקרנות ועניין - תשתפי אותו בחוויותיך ככל שתרצי.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתקעתי עם סטוקשירלי28/05/2008
יש לי חלב שאוב מוקפא בתוקף שאין לי עוד צורך בו (ממשיכה להניק ולא רוצה לזרוק). האם יש לאן לתרום חלב אם בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ג'ניס זאוסמר28/05/2008הי שירלי,
אין בנק חלב רשמי בארץ.
נשים תורמות חלב לאחר שעברו בדיקות לשלילת זיהומים כמו הפטיטיס (למיניהם) + HIV
המסר מועבר מפה לאוזן.
מי רוצה ?
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי יש חלב מוקפא ללא צורך בו
שירלי03/06/2008וממש ממש חבל לי לזרוק אותו!!! האם יש משהו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
חיה כהן03/06/2008שירלי שלום. מסכימה שחבל אבל כרגע אין דרך רשמית להשתמש בחלב של אם אחת לתינוק אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
חיה כהן03/06/2008שירלי שלום ! לצערי אין עדיין בארץ בנק חלב ולכן אין אפשרות להעביר חלב אם מאמא אחת לאחרת בצורה מסודרת.יש אמהות שמעבירות ביניהן ללא התערבות של גוף בריאות.בתקווה שבעתיד יהיה בנק חלב ,הרבה תינוקות יוכלו להנות מזה.תודה על ההצעה. תמשיכי להנות מתינוקך ומההנקה חיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרונות לסיום ההנקהדיאנה**28/05/2008
שלום אני מניקה כבר שנה ושמונה חודשים ורוצה לבצע שוב הפריה כמו בפעם הקודמת כדי להקלט להריון,ההנקה שלי היום היא יותר בעת הרדמת הילדה לישון כי היא דורשת ציצי או כשהיא מתעוררת במהלך הלילה בעיקר, ואים הילדה לא מקבלת ציצי זה מעיק לה במיוחד באמצע הלילה כך שהיא בוכה ולא הולכת לישון,
1.אני רוצה לדעת עים הנקה כזאת משפיעה בכדי לבצע טיפולי הפרייה להריון ולהקלט.
2. השמח לקבל פתרונות לסיום ההנקה ודרך לההתמודדות עים התינוק במצבים כאלה.
3. רציתי לקבל גם חוות דעת במידה ואני לא הצליח לגמול אותה מיכך האים רצוי להתחיל לשאוב חלב ולתת לה בבקבוק שכן גם זה לא יהיה לה קל כי היא לא שמה עד היום מוצץ בפה או אוכלת דרך בקבוק.
השמח לקבל תגובות או פתרונות ומענה על כך מודה ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
ג'ניס זאוסמר29/05/2008היי,
את צריכה להתייעץ עם הרופא נשים שלך(מההפריה) אם הנקה כזאת מפריעה.
שאיבה במקום הנקה - אותו דבר ולכן ללא רלונטי כאלטרנטיבה.
איך מפסיקים - לפעות בגיל הזה אפשר להסביר שאין כבר ציצי ויחד איתו לחשוב על תחליף - מין חוזה.
להציע שתייה מכוס מיוחדת שנבחר על ידו או פרס אחר כאשר יש שיתוף פעולה.
בקחצור - להיות יצירתית ולמצוא במקום ביחד.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאה גיל חודשיים וחצימיטל28/05/2008
שלום,
בני בן חודשיים וחצי. עם הנקה מלאה. בשקילות שעשינו לו בטיפת חלב הוא עולה בלי עין רעה יפה מאוד. הוא נולד במשקל 3100 ובגיל חודשיים הוא שקל 5950.
נדמה כאילו הוא רוצה לאכול כל היום. אני מנסה לתת לו כל שלוש שעות אבל נראה כי הוא דורש בתוך שעתיים. הוא בוכה המון והדבר היחיד שמרגיע אותו זה הנקה. הוא אף פעם לא אומר "לא" ותמיד שמח לקבל את הפיטמה.
בכמה ימים האחרונים ניסיתי לעקוב אחר הכמות שהוא אוכל ע"י שאיבה. בשאיבה לפעמים יוצא לי 100cc משני הצדדים ולפעמים יוצא 150cc מצד אחד בלבד. איך אני יכולה לדעת מהי הכמות שהוא אכן צריך לאכול? זה כתוב איפשהו?
הגעתי למצב שאני נותנת לו בבקבוק 160cc-180cc לפעמים הוא דורש יותר ולעומת זאת לפעמים פולט המון. אבל בכל מקרה בוכה ולא רגוע במשך רוב שעות היום.
יש לו יציאות טובות ורכות (קוטג' בצבע חרדל) כ3 פעמים ביום ופיפי בכל פעם שאני בודקת.
הכל נשמע טוב אבל מטריד אותי שהוא לא רגוע במשך היום ובוכה המון.
בשעות היום הוא כמעט ולא ישן (בדר"כ בזמן ההנקה הוא נירדם למשך כ15 דקות בלבד לאחר מכן מתעורר ומתחיל לבכות.
אני כבר ממש מתוסכלת ולא יודעת אם הוא דורש יותר חלב ובגלל זה הוא בוכה כל היום או אם זה אכן בגלל שהוא לא ישן. האם יש משהו שאני יכולה לתת לו שיעזור לו לישון או להרגיע אותו, האם זה בכלל מומלץ?
לעומת זאת במהלך הלילה אחרי אמבטיה והנקה טובה הוא ישן למשך שעות רבות ממש כמו אדם בוגר.
תודה רבה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר28/05/2008היי מיטל,
במקום לקבל את העובדה שההנקה מצויינת ומוצלחת את מנסה להפוך אותה למשהו אחר המבוסס על העקרון של האכלה מבקבוקים.
בגיל/שלב הזה כך תינוקות מתנהגים וזה ישתנה עם הזמן. הוא עולה יופי במשקל וישן בלילה.אין מה לשנות !!
לא יכול להיות יותר טוב.
הנקה אי אפשר למדוד כי הנקות משתנות במשך היום גם כמותית וגם איכותית - זה הנורמה.
האכלה מבקבוקים - אותו ההרכב ואותה הכמות - זה לא הנורמה.
את מנסה להפוך את ההנקה למשהו אחר. בשאיבה אי אפשר למדוד כי אין משאבה שמעתיקה יניקה של תינוק. כל המכשירים שונים ותינוק לא אמור לקבל אותה הכמות כל יניקה.
הציפייה שהוא יוכל כל 3 שעות גם מבוסס על מידע לא מדויק - הוא צריך לינוק לפי רצונו.
תניקי אותו ותהני , אין הרבה הזדמנויות בחיים, תעשי כמו שצריך אחרת הכל משתבש וחבל.
תלכי על זה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל29/05/2008תודה ג'ניס
יש כל כך הרבה דעות מנשים אחרות וכאשר מדובר בילד ראשון זה די מתסכל. אני מנסה לשמור על קור רוח ולא להלחץ מכל דבר.
היום חזרתי להנקה בלי בקבוקים, האמת התגעגעתי. אני והקטנצ'יק נהנינו מכל רגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצות
ג'ניס זאוסמר29/05/2008נכון מאוד.
אנשים רבים "מיעצים" מתוך כוונה טובה אבל לא מבינים שהם מעבירים מידע מוטעה ומבלבל וחבל .
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת חלבשולה27/05/2008
כמה זמן ניתן לשמור חלב אם בהקפאה? עם שקיות של מדיפל או פליטקס?
כמה זמן ניתן לשמור חלב אם במקרר?
האם אחרי שהוא אכל מעט חלב מבקבוק ניתן לקרר במקרר שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת חלב
ג'ניס זאוסמר29/05/2008היי,
אפשר לשמור חלב אם בחלקו הכי קר של המקרר לעד כ-4 ימים בביטחה.בפריזר אפשר 3-6 חודשים ובדיפ פריז 6-12 חודשים.
אני לא יודעת אם יש הבדל בין סוגי השקיות - אלי המחיר.
חלב שתינוק שתה ממנו - אין לשמור אותו שוב בקירור.
ג'ניס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת להפסיק להניק...ג'ני27/05/2008
שלום.
אני מעוניינת להפסיק להניק קיבלתי מרופא נשים שלי כדורי "קבותרים" שני כדורים ליומיים חצי כדור בוקר וחצי בערב...
הבעיה שאני קמה בבוקר עם גודש בחזה והוא אמר לי לא לשאוב כי החלב יחזור הוא אמר לי פשוט לקחת את הכדור למרות הגודש.... אני בד"כ בערב מרוקנת את השדיים ונותנת לבית שלי חלב שאוב בבקבוק
הבנתי שטוב לישון עם חזיה הדוקה, יש עוד משהו שאת ממליצה אליו כדי שאני לא אקום בבוקר עם חזה מלא בחלב כדי שאני יוכל לסיים עם ההנקה.
זה נורא כואב לי שאני מפסיקה להניק אני פשוט צריכה לטפל בעצמי יש לי דלקת פרקים שלא מאפשרת לי להמשיך יותר להניק הנקדי עד עכשיו 4 וחצי חודשים.
תודה ג'ני מחכה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ג'ניס זאוסמר27/05/2008הי ג'ני
אני מבינה שאת צריכה לקבל טיפול תרופתי למצבך ומקווה שתרגישי טוב בהקדם. האם בדקת שהתרופות שעליך לקבל אסורים בהנקה?
לעניינינו : ברור לי שהרופא אף פעם לא חש את הכאב שנגרם לאישה כאשר היא מפסיקה להניר באופן לא הדרגתי.
מה לעשות?
1 - לקחת תרופות אנטי דלקתיות לכאב,לחום ולדלקת המקומית - אדוויל, נקסין....
2 - לשים קומפרסים קרים/קרח להקלה ולהורדת הבצקת המקומית - טיטולים קפואים (שבהם חצי כוס מים) . זה מקל מאוד ואין הגבלה, רק תשימי לב שאת לא גורמת לעצמך לכוויית קור.
3 - חזיה הדוקה או קשירת החזה - ללא תועלת ועלול לגרום לסיבוכים
4 - אין שום בעיה בלהוציא מעט חלב בכדי להקל על הלחץ. רק שאיבה כל כמה שעות יגרום להמשכיות היצירה. על דאגה
5 - החלב ייתיבש כך אבל בינתיים זה המחיר לשיטה הזאת. חבל שהיית צריכה לסבול.
6 - הפסקת הנקה חייבת להעשות בהדרגה לטובת האם גם במקרה שלך.
תרגישי טוב ,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני27/05/2008תודה על התשובה
הכדורים שאני צריכה לקחת אסור בהנקה...
ואת ההרגל לבקבוק לתינוקת התחלתי לפני חודש וחצי והיא מקבלת יפה...
השאלה לגבי הכדור הוא עוזר בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני28/05/2008שלום
היום התחלתי את ההתהליך להפסקת הנקה זה פוט כואב בטירוף החזה שלי מלא נוזל לי לקחתי כדור שהרופא רשם לי ליבוש חבל... לקחתי אקמול אני שמה קומפרסים קרים זה מקל אבל עדיין נפוח כמה שמן לוקח לנפיחות ליעלם ...
מה בעצם קורה לחלב הוא מתייבש בתוך החזה והוא יורד...?
ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר28/05/2008אסור להפסיק הנקה בצורה כזאת !
החלב מצטבר בשד ונספג עם הזמן.
אם יהיה לך חום עלייך לפנות לרופא לקבלת אנטיביטיקה .
צר לי שאת סובלת, קחי אנטי דלקתי ולא אקמול.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר28/05/2008השפעת הכדור טוב בימים הראשונים לאחר הלידה.
לאחר מכן ההשפעה פחות טובה בהרבה אם בכלל.
האיסור מתייחס ל : אם לוקחים את הכדור ,אין חלב ולכן אסור.אם רוצים בכל זאת אפשר להניק.
ג'ני28/05/2008ג'ניס שלום...
תודה על התשובה.
החזה מלא אצלי תוך כמה זמן זה יכול להשתפר כי אני פשוט לא מסוגלת.
אני לא יכולתי להפסיק בהדרגה כי החזה היה מתמלא לי כל הזמן יש לי הרבה חלב....
אני הפסקתי ככה בבת אחת כי אני חייבת להתחיל לטפל בי כי יש לי דלקת פרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן
ג'ניס זאוסמר29/05/2008הבנתי מלהתחילה
קשה להגיד כמה זמן ייקח
אני מתארת לעצמי שתוך כמה ימים תהיה לך הקלה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון תוך כדי הנקהאמאוהבת27/05/2008
בוקר טוב, הבת שלי בת שנה והגיע הזמן להכנס להריון נוסף. היא עדיין יונקת, והמחזור (כמו גם הביוץ, על פי בדיקות דם) מבושש להגיע.
לפני כחודש הורדתי משמעותית את כמות ההנקות - וכיום היא יונקת ארבע פעמים ביממה (התעוררות, פעמיים בכל פעם שהיא הולכת לישון במהלך היום ולפני שנת לילה) אני יודעת שזה עדיין נחשב הרבה.
השאלה שלי - האם יש סיכוי ראלי שהגוף יתארגן עם כמות ההנקה הזו לביוץ האם יש איזה פער שעות נדרש | מספר הנקות | כל פרמטר אחר שהוא ודאי לחזרת הביוץ {למעט הפסקת ההנקה כליל...}
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמאוהבת
ג'ניס זאוסמר27/05/2008שלום רב,
יניקה 4 פעמים ביום בגיל שנה עם מרווחים כאלו גדולים בין ההנקות לא אמור להוות אמצעי למניעת הריון. בשלב הזה הרבה נשים היו נכנסות לריון.
אני הייתי מחכה עוד קצת לראות אם הורדת ההנקות אכן תשפיע ואם לא, במיוחד אם את מעויינת להכנס להריון, לגשת לרופא נשים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני הנקהעינת27/05/2008
שלום,
ילדתי לפני 3 חודשים. רציתי לשמע את דעתך האם כדאי להניק את התינוק בספונטניות או לנסות ליצור לו שעות הנקה קבועות יותר ככל שאצליח לעשות זאת. הבנתי שהמון אמהות מניקות כל 3 שעות, עד כה הוא רצה לעיתים יותר צפופות ודווקא בתקופה האחרונה הוא רוצה לעיתים רחוקות יותר.
אשמח לשמוע עצה.
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
ג'ניס זאוסמר27/05/2008היי עינת,
ההלצה היא לתת לתינוק לפי רצונו.
הנקה לא אמורה להיות לפי זמנים או רווחים זהים בין ההנקות.
נראה לי שהתינוק שלך יודע את זה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניקה שעותשולה26/05/2008
ג'ניס שלום
מידי יום לקראת שעות הערב בני יונק המון זמן קרוב לשעה וחצי של יניקה, אך בלילה ישן ארבע חמש שעות רצוף.
מדוע הוא יונק המון זמן?
מה לעשות אם אני מרגישה שהציצי הופך להיות כמו מוצץ?האם להפסיק ולהוציא לו?
אך להרגיל למוצץ, כלום לא עוזר הוא נגעל ואפילו כמעט מקיא (ניסיתי המון סוגים של מוצצים וגם לטבול במים עם סוכר)
קצת מידע בני בין חודשיים וחצי יונק מהלידה באופן מלא ללא תוספות לעיתים מסכים לשתות חלב אם מבקבוק ע"י בעלי או סבתא, אני לא מצליחה לתת לו.
משקל לידה 2570 וכיום 5250* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשולה
ג'ניס זאוסמר26/05/2008היי שולה,
לא ציינת בן כמה בנך אבל על תשכחי להגיד לו תודה על השינה בלילה, הרבה לא זוכות לזה.
יניקה ארוכה בשעות אחה"/ערב מאוד נפוצה ולא יודעים בדיוק מה הסיבה. יש אלה האומרים שזה משום שהתינוק עייף וזקוק לזמן הרגעה .ויש האומרים שיש פחות חלב אבל חלב יותר שומני ( במובן הטוב) ותינוקות מתכוננים לשינה יותר ארוכה בלילה.השומן תורם לתחושה של שובע.
אם במשך היום הכל בסדר אני לא רואה בעיה.
בעניין המוצץ - התינוק שלך לא מודע מזה מוצץ ולכן אין לך צורך לחשוש מזה. לא כל תינוק רוצה או זקוק למוצץ וחבל שאת חרדה ומתרידה את עצמך בלי כל סיבה .
תהני ממנו, תזרמי איתו , תראי כמה נפלא שרגועים וכיפיים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה אל מול שאיבהורד26/05/2008
שלום,
ברצוני לדעת אם האכלת תינוק בחלב אם שאוב הנה בעלת אותם יתרונות תזונתיים ובריאותיים לאם ולתינוק ממש כמו הנקה (וזה להבדיל מהיתרונות הנפשיים-רגשיים שברור שקיימים בהנקה ולא בשאיבה), כך שלפחות בשלב זה (הקטנטונת נולדה לפני כשבועיים) אין מניעה להאכיל רק בחלב שאוב?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לורד
ג'ניס זאוסמר26/05/2008היי ורד
מבלי להכנס לנושא הנפשי-רגשי, והוא נושא לא מבוטל , בהחלט יש / עלולים להיות הבדלים.
אחד קשור ל"אי הנורמאליות" של השאיבה והעובדה שאין מכשיר שאיבה המעתיקה יניקה מבחינה פיזיולוגית. ברוב המקרים רואים ירידות בתפוקות החלב ובמיוחד עם השימוש במכשירים לא מספיק איכותיים.
השאיבה חייבת להיות איכותית גם מבחינת תדירות ומשך השאיבה - 6-8 פעמים ביממה כ-15-20 דקות מכל צד. יש ורסיות שונות אבל באופן עקרוני זה דורש זמן ומאמץ ובנוסף נקיון וזמן האכלת התינוק .כל האכלה באמעות בקבוק ופטמה עלול להגביר סיכויים לזיהום ,גם עם חלב אם.
אני לא יכולה להביא לך נתונים ממשיים אבל באחסון החלב בבקבוק/שקית מאבדים חלק מהשומנים ובאחסון בקירור ובמיוחד בהקפאה מאבדים גם חלבונים וויטמינים.הפשרה/חימום גם עלול להוריד מאיכות החלב.
האמת היא שיותר טוב לתינוק לקבל חלב שאוב מאשר תמ"ל אבל לא הייתי ממליצה שיטה כזאת אלה אם כן אין ברירה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)