מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזיםיהלומית06/08/2011
שבת שלום.
בני בן 3 שבועות יונק הנקה מלאה, בשבוע האחרון סובל מאוד מגזים כמעט במשך כל היום הוא מתכווץ ובוכה וממש מראה בשפת גוף שכואבת לו הבטן מאוד. קראתי כאן שאם אני מורידה מוצרי חלב פרה ואורז זה יכול לעזור לו. אם אני ישתה חלב ללא לקטוז זה יעזור? או חלב סויה? או שעדיף בכלל להוריד חלב וזהו.
תודה על תשובתך ובאותה הזדמנות הרשו לי להודות ולברך אתכן על הפורום המדהים שמאוד עוזר ועל תשובותיכן המהירות והמספקות - פשוט תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
עדי יותם09/08/2011חלב ללא לקטוז לא קשור - אם יש רגישות לחלב היא כמעט תמיד לחלבון החלב ולא לסוכר (הלקטוז). גם בחלב אם יש לקטוז, והרבה, וטוב שכך :) אם את יכולה להוריד גם מוצרי חלב וגם חלב סויה, מה טוב. אם קשה - נסי לראות אם יש שיפור גם כשאת משתמשת בחלב סויה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים חזקים ומשך זמן הנקה קצרliatkal06/08/2011
היי,
אני אמא לבת 4 שבועות. מניקה מהיום הראשון. מההתחלה היה לנו חיבור טוב. אחרי שבועיים ראיתי גם שעלתה במשקל כמו שצריך. ואנחנו נלך להישקל שוב בעוד שבוע. אני קצת תוהה לגבי משך ההנקה - כיוון שאני קוראת בכל מיני מקומות על תינוקות שיונקים 40 דק'... היא יונקת כ 10 דק' - אולי רבע שעה. ואז נרדמת, ואחרי החלפת טיטול - שמעיר אותה - היא לא רוצה יותר. בעקרון היציאות טובות והיא ישנה די מסודר - קמה לאכול כל שעתיים וחצי בערך. נקודה נוספת היא שבשבוע האחרון יש לי כנראה יותר חלב ובערך פעם ביום היא משתנקת לי ומשתעלת - כנראה מבליעה של יותר מידי. ב 3 ימים האחרונים יש לי קצת גודש בצד אחד שאני מנסה להוריד במקלחת ולתת לה לינוק קצת יותר מהצד הזה...
נשמע נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים חזקים ומשך זמן הנקה קצר - תגובה
עדי יותם07/08/2011נשמע נורמלי בהחלט :) כל עוד עולה כמצופה במשקל, מרוצה אחרי הנקות, יונקת לפחות 8 פעמים ביממה, ויש 5-6 חיתולים רטובים ביממה - כנראה שהכל בסדר.
נסי לרוקן את השד הגדוש רק עד להקלה, כדי שהגוף יאזן את עצמו. הוצאה של הרבה חלב ולתת לה לינוק הרבה מהצד הזה יכולים להגביר עוד את הייצור שם.
אם משהו מהמדדים האלה משתנה, כתבי לנו שוב. אבל נשמע שהכל טוב, תמשיכו ליהנות מן ההנקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי אחרי אמבטיהה. נ06/08/2011
שלום, ביתי בת החודשיים מאוד נהנת מאמבטיות אך ברגע שמוציעים אותה מהאמבטיה מספר דקות אחרי היא מתחילה לבכות ללא הרף..בקושי אפשר להלביש אותה. אחרי הבכי היא גם אוכלת מעט ולא ארוחה שלמה לפני השינה.
מדוע הבכי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי אחרי אמבטיה - תגובה
סיגל גולן06/08/2011הי ה.נ
לא בטוח שאפשר למצוא בוודעות את הסיבה לבכי, אבל המחשבה שלי היא שכל כך נעים לה בתוך המים (מזכיר לה את הכיף שהיה כשהייתה בתוך הרחם) שהיא פשוט מביעה את העצב שלה לעזוב את המים.
אולי תנסי לעטוף אותה טוב עם המגבת לחיבוק אצלך, אולי אפילו הנקה, ורק כשהיא רגועה להלביש אותה?
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולן דבורים בהנקהנעמה06/08/2011
שלום,
רציתי לדעת אם פולן דבורים הוא בטוח לנטילה בזמן ההנקה (כף ביום, לפי ההנחיות).
בזמן ההריון אכלתי מזון מלכות מדי בוקר (לא יודעת אם זה קשור).
בנוסף- אכלתי כפית של פולן לפני שחשדתי שאולי יש בעיה ולא היו שום תופעות לוואי אצלי או אצל התינוקת.
האם יכול להיות שחומרים אלרגניים יועברו לתינוקת ואולי היא אלרגית?
אשמח לתשובה כי חבל לי לפספס את ההטבות התזונתיות שבחומר.
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולן דבורים בהנקה - תגובה
סיגל גולן06/08/2011שלום נעמה
שאלה מענינת. לא למדנו על זה אז חפשתי תשובות באינטרנט. בחלק מהמקומות כתוב שאפשר לקחת בהנקה, שיש אפשרות של אלרגנים שישפיעו על התינוק אבל כמו עוד הרבה דברים שאת אוכלת שלא ידוע מראש. במקומות שכתוב שלא כדאי לקחת יחד עם הנקה הנימוק היה שפשוט עוד אין מחקרים על זה אז בטוח יותר להמנע.
אני מחזירה אותך לאינטואיציות הבריאות שיש לך כאמא, לעשות מה שנראה לך נכון. אולי מחר תתקשרי למרכז טרטלוגי באחד מבתי החולים שמפעילים מרכז כזה ותשאלי אותם.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתוללות בזמן ההנקהדנה05/08/2011
שלום,
בני בן חודש ושבוע אוכל מהנקה ובקבוק שאוב (כל יום 2 בקבוקים כיון שלא עלה הרבה במשקל)
בשבוע האחרון שאני מניקה אותו אחרי 5-10 דקות הוא מתחיל להשתולל להתפרע ולבכות ומראה סימנים שהוא לא מצליח לתפוס את הפיטמה.
אני מנסה להרגיע אותו ולקרב אותו לפיטמה והוא לא מצליח להמשיך אז אני פשוט עובררת לציצ השני.
האם זה בסדר? הוא מגיע ל"קינוח" בהנקה?הוא אוכל את החלב הבריא יותר?וממה נובעת ההשתוללויות האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתוללות בזמן ההנקה - תגובה
עדי יותם05/08/2011אם את מצליחה לחבר אותו להנקה בסופו של דבר - מצוין!
ייתכן שהקושי נובע ממתן הבקבוקים. תינוק יכול לעבור מן השד לבקבוק ובחזרה ללא בעיה למשך כמה ימים/שבועות/אפילו חודשים - ואז להתחיל התנהגות דומה לזו שאת מתארת.
אין חלב "בריא יותר". גם החלב של תחילת ההנקה בריא ומצוין ונחוץ בהחלט. פשוט צריך שיהיה איזון בין מה שמכנים לפעמים "חלב קדמי" לבין "חלב אחורי". העיקר שבסופו של דבר הוא יונק צד אחד מנה יפה ומצד שני "קינוח" (ויש תינוקות שיונקים משני הצדדים כמויות דומות). מה שבעייתי הוא רק אם יונק משני הצדדים מעט, ומסיים את ההנקה כשהוא לא מרוצה.
בהצלחה והמשיכי לעדכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר הנקות ביממהטלי04/08/2011
שלום, בני בן שלושה וחצי חודשים, יונק הנקאה מלאה בלבד. עד עכשיו הייתי מאכילה אותו שבע ארוחות ביום. בבוקר במרווחים של שלוש שלוש בערך ובערב במרווחים של שעתיים. בין תשע לעשר הולך לישון ולרוב ישן עד חמש בבוקר בלי ארוחה באמצע הלילה. בימים האחרונים אני מרגישה שהמרווחים של השעתיים כבדים עליו והוא מסרב לינוק. האם בגילו זה בסדר לינוק רק שש פעמים במהלך ביממה? וכמובן אם ירצה במהלך הלילה אניק שוב.
אציין כי הוא עולה בין 190 ל230 גרם בשבוע. לפני שבועיים שקל 7220.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר הנקות ביממה - תגובה
סיגל גולן04/08/2011שלום טלי
כלל האצבע של 8 עד 12 הנקות ביממה זה רק זה: כלל אצבע. אם תינוק יונק פחות פעמים כי ככה הוא מבקש (ולא בגלל שככה אמא שלו החליטה בשבילו) והוא מרוצה מהחיים, מתפתח לפי במצופה ועולה במשקל לפי המצופה, אפשר להפסיק לספור, ופשוט להקשיב למה שהוא מבקש.
כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו! תמשיכי!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מצד אחד בכל פעםדפנה04/08/2011
שלום,
בני בן חודש וחצי, יונק בלבד.
עד היום הנקתי בכל ארוחה מצד אחד בלבד, בכל פעם מחליפה צד.
האם זה בסדר להניק בכל פעם משד אחד בלבד? או שזה מזיק לי?
משום מה, למרות שאני נוהגת כך, שד ימין נראה טיפה יותר גדול משד שמאל.
וגם רק בצד ימין הוא טיפה כואב כרגע גם אחרי שאני מרוקנת אותו (לא מגודש ולא באיזור הפטמה).
מה זה יכול להיות? והאם זה בסדר להמשיך להניק כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מצד אחד בכל פעם - תגובה
סיגל גולן04/08/2011הי דפנה
אין פה בסדר ולא בסדר, יש מומלץ. מומלץ להיניק משני הצדדים בכל הנקה אם אפשר (אם התינוק לא נרדם אחרי צד אחד) כדי להזרים את החלב משניהם ושלא יצטבר הרבה זמן בצד אחד כהזמנה לגודש. לאורך זמן הנקה משני הצדדים בארוחה שומר יותר על ייצור החלב. אם תינוק לא מעונין לינוק גם מהצד השני, אפשר לשאוב קצת כדי להזרים את החלב.
לגבי כאב בצד אחד, תמששי שם טוב ותארי אם את מרגישה באיזה מקום משהו שדומה ל"גולה" שיכול להצביע על סטימה בצינורית. אם כן, כדאי לעסות את המקום ולזרים משם את החלב. שינוי תנוחה בהנקה עוזר לפעמים.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהגל04/08/2011
שלום, הבת שלי בת חודשיים ויונקת הנקה מלאה. כבר מגיל חודש לשמחתי היא ישנה לילה שלם,.אך בימים האחרונים היא התחילה להתעורר שוב בלילה. חשבתי שזה מרעב אך בזמן ההנקה היא לא ממש יונקת -הציצי משמש יותר כמו מוצץ ומידי פעם יניקות אפקטיביות. האם זה דבר מוכר בהנקה ואכן מעיד על כך שאיננה רעבה?אם היה קשור לקפיצת גדילה היא היתה צריכה לינוק יותר לא? אני לא רוצה להרגיל אותה לקום בלילה לאכול כאשר אין לה צורך בכך. מה ניתן לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בלילה - תגובה
עדי יותם04/08/2011שלום גל,
רוב התינוקות זקוקים להנקות לילה גם לצורך תזונה, אך ייתכן שבתך נעזרת בהנקה כדי לחזור לשינה. את יכולה לנסות ולהרגיע אותה באמצעים אחרים - ליטוף, נדנוד, מתן מוצץ. בגיל זה ובהנקה מלאה ומבוססת - אם היא רעבה היא לא תסתפק בכך.
בהצלחה ומוזמנת לעדכן איך הולך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשהיהלומית04/08/2011
שלום רב.
בני בן ה- 3 שבועות ניזון מהנקה בלבד ויש לי 2 שאלות שממש אשמח לקבל עליהן תשובה -
1) האם עלייה של 200 גרם בשבוע היא עלייה מספקת? זה מעיד שההנקה מספיקה לו?
2) הוא עושה יציאה אחת ל3-5 ימים אך נותן שתן בכמות טובה. אחות טיפת חלב אמרה שבגילו (3 שבועות) הוא צריך לעשות יציאה לפחות פעם ביום. אבל הוא לא עושה....
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות בבקשה - תגובה
לילי עוזיאל04/08/2011שלום יהלומית,
עלייה של 200 ג' בשבוע בגיל זה היא טובה מאוד.
נכון שרב התינוקות בגיל הזה עושים יותר צואה, אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל, נכון?
כדאי שרופא ילדים יבדוק את בנך לשלול בעיה בריאותית.
אם אין בעיה בריאותית, הילד חיוני ורגוע בין הארוחות וממשיך לעלות יפה במשקל - סימן שהכל טוב!
כאשר ילד נותן פחות צואה מהרגיל - כדאי להמשיך לדעתי לשקול כל שבוע בתקופה הקרובה, כדיש אם תהיה בעיה היא תתגלה מוקדם ויהיה קל לטפל בה.
המשיכי להנ(ע)ניק בכיף!
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
יהלומית04/08/2011הרגעת אותי מאוד.
תבורכו על הפורום הנפלא. זה כ"כ מרגיע וכיף לדעת שיש מענה מקצועי ותמיכה תמידית
שוב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפיטמה תוך כדי הפסקת הנקהשרה03/08/2011
היי!
לאחר שנה של הנקה חלקה, התפתחה לי דלקת בשד.
עקב הכאבים והגיל הבוגר של הילדה שלי החלטתי להפסיק להניק, וכעת אני על אנטיביוטיקה.
הרופאה אמרה לי לחסום את החזה בחזיה לוחצת מאד ותוך שלושה ימים החלב יפסיק. עשיתי זאת למשך יום אחד והתפוצצתי מרוב חלב וכאבים.
נשברתי, וכל העצות שקיבלתי הם שחייבים להפסיק לאט לאט. התחלתי לשים עלי כרוב, ולשאוב מעט פעמיים ביום- בצהרים ובלילה לפני השינה.
היום היום הרביעי לדלקת ולהפסקת ההנקה ועדיין יש לי גודש, גירודים נוראיים וכאבים.
היום, גיליתי מסביב לפיטמה פצעים אדומים גדולים כמין עקיצות יתוש.
אני צריכה לציין, שישנתי עם הכרוב כל הלילה. האם זה בסדר?
מה הפצעים האלו יכולים להיות?
כמו- כן, כמה זמן יקח עד שהחלב יגמר כבר?
תודה רבה מראש על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפיטמה תוך כדי הפסקת הנקה - תגובה
עדי יותם04/08/2011לא "נשברת" אלא עשית מה שצריך. חשוב להמשיך ולרוקן מעט ולא להעמיס על הגוף בזמן דלקת (וגם במצב רגוע יותר...) את המשימה של ייבוש באופן דרמטי. המשיכי עם כרוב ושאיבות עד להקלה, עד שהחלב יתייבש. התהליך יכול לקחת גם שבוע ויותר. באשר לפצעים, קשה לדעת, ונראה שכדאי לגשת שוב לרופאה כדי לברר במה מדובר. בייחוד בשילוב עם הגודש, חשוב שתראה אותך עין מקצועית.
הטיפול בדלקת, נוסף על האנטיביוטיקה, כולל ריקון טוב של השדיים לעתים תכופות. לידיעה להנקה הבאה - אם חלילה שוב תתפתח דלקת, יש לפתור אותה ורצוי רק אחר כך להתחיל בגמילה/ייבוש. אפשר בהחלט לייבש את החלב כשממשיכים לשאוב/להניק, כל עוד עושים זאת לפרקי זמן קצרים יותר ויותר ומרווחים בהדרגה את הזמן שבין השאיבות/הנקות. לאט אבל בטוח...
שיהיה בהצלחה ואנא עדכני בשלומך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
שרה04/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בשד שלא עוברלילך03/08/2011
שלום רב,
הפסקתי להניק אחרי שבוע מאחר והיה לי דלקת בשד. טופלתי באנטיביוטיקה 10 ימים. הפסקתי את ההנקה ועדיין יש לי גודש בשד ימין והשד עדיין נפוח.
רציתי לדעת כמה זמן יקח עד שתרד הנפיחות והגודש בשד?
כמו כן, אני לוקחת כדורים לייבוש חלב כבר שבועיים.
ניסיתי להוציא חלב אבל לא יצא שום דבר מאז הדלקת. שמתי כרוב שגם זה לא עזר להוריד את הגודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בשד שלא עובר - תגובה
לילי עוזיאל04/08/2011שלום לילך,
אני מצטערת שחווית דלקת שבוע לאחר הלידה. זו חוויה לא נעימה בתקופה מאוד רגישה בחיים. אני מקווה שאת מתחילה להתאושש.
חשוב לדעת שהדלקת אכן עברה - בדקי שאין סימני אדמומיות, עור חם, אזור נוקשה במיוחד וכו'.
הטיפול נגד דלקת אינו פותר את בעיית הגודש.
אני מבינה שאינך מעוניינת להניק ושאת נוטלת כדורים לייבוש החלב.
להקלת ההרגשה אפשר להעזר בקומפרסים קפואים, לשים עלי כרוב טריים כל חצי שעה. מועכים אותם קצת כדי לשבור את ה"ורידים שלהם" וכשהם נהיים סמרטוטיים מחליפים בטריים.
ניתן לשתות חליטת מרווה כל שעה-שעתיים. את יכולה להכין לך חליטה קרה בבקבוק ולשתות ממנה במקום מים.
רופא יכול לרשום לך כדורים לייבוש נזלת והם גם מסייעים בייבוש חלב.
אני מקווה שבלידה הבאה תוכלי לקבל עזרה והדרכה להנקה נכונה ולהתנהלות נכונה כבר מההתחלה וכך תוכלי לעבור חוויה מתקנת של הנקה נעימה ואת וילדיך תוכלו להנות מהיתרונות הבריאותיים החשובים שבהנקה.
בריאות טובה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
לילך04/08/2011לילי שלום,
תודה רבה על תשובתך המהירה.
ניסיתי לשאוב חלב ללא הצלחה. כ"כ גם הכרוב לא עזר וקומפרסים.
כרגע יש לי שד נפוח ועם גודש (יכול להיות שזה משהו אחר?). והוא מאוד כואב, אבל לא אדמומי כלל.
בשד השני הכל בסדר.
רציתי לדעת, כמה זמן יקח עד שהשד יחזור לקדמותו? יש סיכוי שישאר ככה ללא התערבות רפואית?
האם כדאי ללכת לרופא לקבל אנטיביוטיקה נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
לילי עוזיאל10/08/2011לילך שלום,
סליחה שלקח לי זמן לענות לך.
בלי לראות את המצב קשה לענות.
אפשר לפנות למומחי כירורגית שד כמו ד"ר תמי קרני במרפאת ליידי אסיא.
אפשר לפנות ליועצת הנקה רצינית.
בהצלחה ובבריאות טובה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה עם נענעשני02/08/2011
שלום רב
האם זה נכון שנענע "מייבשת" את החלב ומפחיתה אותו?
האם יש דברים מהם צריך להמנע כי פוגעים ברמת החלב, או בכמות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה עם נענע - תגובה
לילי עוזיאל02/08/2011שלום שני,
לצמחי מרפא השפעה על ייצור חלב, חלקם מגבירים ייצור חלב וחלקם מפחיתים.
מהעשבים המוכרים ושבשימוש יותר תדיר אצלנו, הישראלים:
שתיה מרובה של חליטות נענע מנטה ומרווה ואכילת כמות רבה של פטרוזיליה
אכן מפחיתות את ייצור החלב.
גם תרופות מסוימות, לדוגמה תרופות לייבוש נזלת - מפחיתות.
מה שהכי מפחית ייצור זו הוצאה לא מספיק תכופה של חלב מהשד (שהשד נשאר
מלא בחלב הרבה זמן).
מקווה שהמידע יסייע,
המשיכי לה(ע)ניק בכיף,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומערכת החיסון של האםלאה02/08/2011
שלום,
ילדתי את בני השני לפני כ חודשיים, ומניקה אותו בלבד. לאחרונה אני חולה באופו קבוע. האם יש ויטמינים או כל דבר אחר שאפר לעשות על מנת להגביר את מערכת החיסונית שלי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ומערכת החיסון של האם - תגובה
לילי עוזיאל02/08/2011לאה שלום,
אני חושבת ששאלתך אינה בתחום העיסוק של יועצות הנקה. אוכל רק לאמר שהנקה
כשלעצמה אינה פוגעת במערכת החיסון.
אם את נחה באופן סביר ואוכלת באופן סביר מכל אבות המזון לרבות פירות וירקות אין סיבה שייחסרו לך ויטמינים או מינרלים. לעיתים אנו סובלים לא מחסר בתזונה אלא מבעיות ספיגה.
אפשר להעזר במטפלים מגישות שונות מהרפואה המשלימה החל מתזונאית
וכן רפואה סינית, הומאופתיה, נטורופתיה ועוד כדי לחזק את מערכת החיסון.
בברכת בריאות טובה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהקרנית01/08/2011
שלום
בני בן ה3 חודשים (יונק בלבד) החל לרווח בין ארוחות בלילה מהנקה כל 3 שעות הוא עושה בימים האחרונים הפסקה של 7 שעות!! ואחכ ממשיך כל 3 שעות.
בשעות האלה יש לי גודש ואני שואבת פעם אחת בלילה.
שאלתי - האם יהיה עלי להמשיך לשאוב פעם בלילה או שהגוף שלי יתארגן כך שבלילה ייצור החלב יפחת וביום ימשיך כרגיל כל 3 שעות?
ועוד שאלה - אני אמורה לחזור לעבודה בעוד חודש ומעוניינת לא לשאוב בזמן עבודתי (10 שעות ביום) ורציתי לדעת האם יש דבר כזה להניק רק בוקר וערב וימשך לי החלב? או שעל מנת להמשיך להניק יהיה עלי לשאוב במשך היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בלילה - תגובה
עדי יותם04/08/2011לא, אין צורך להמשיך ולשאוב כל לילה... הפחיתי את משך השאיבה בהדרגה, לא עד שלא יוצא חלב כלל אלא עד שיש הקלה בגודש.
כך גם לקראת החזרה לעבודה - כשבוע-שבועיים קודם הפחיתי הנקה אחת כל שלושה-ארבעה ימים, שאבי אם יש גודש ותני לתינוק את החלב שאת שואבת (גם אם יהיו רק כמויות קטנות).
כדי לשמר את ההנקה רצוי שהתינוק יקבל בקבוקים מאדם אחר ולא ממך, גם בסופי השבוע. זאת אומרת - אפשר להניק מלא בסופ"ש ובאופן חלקי בשאר הימים. ייתכן שבהתחלה בימי ראשון תרגישי מלאות מציקה - אפשר לשאוב מעט עד להקלה, או לסחוט ידנית. תוך כמה שבועות הגוף בד"כ מתרגל ונעלמת תחושת המלאות המציקה.
בהצלחה ומוזמנת להמשיך לעדכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פירות טרופיים בתקופת הנקהניצן01/08/2011
שלום,
בני בן 4 חודשים ויונק הנקה מלאה. האם מותר לי לאכול פירות טרופיים כגון מנגו או פירות אלרגניים בתקופת ההנקה? האם יש לזה השפעה על החלב ואם כן, איזו השפעה?
תודה,
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת פירות טרופיים בתקופת הנקה - תגובה
סיגל גולן01/08/2011שלום ניצן
את יכולה לנסות כל פרי שאת רוצה. עדיף לעשות את זה במינון קטן ולבדוק האם יש לתינוק שלך תגובה. יש יותר סיכוי לתגובה של רגישות בפירות טרופיים מאשר מפירות "רגילים" אבל הכל אישי. בתאבון!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)