פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטחון ירוד מהנקה
    עדינה
    31/07/2011

שלום וברכה,

ביתי בת חודשים וחצי.
    אני מניקה הנקה מלאה כשפעמים ספורות ביותר היא מקבלת חלב-אם שאוב.
    לפני 3 שבועות התחלתי לקחת גלולת "סרזט" המיוחדת לנשים מניקות.
    אינני יודעת אם זה קשור אך בשבועות האחרונים אני עדה לכך שכאשר אני שואבת חלב עם משאבת "ספקטרה 2" יוצא ממש מעט בין 10-30 CC .

הדבר הוריד לי את הביטחון בהנקה ואת תחושת השליחות שאני חווה מיום היוולדה.

ההנקה חשובה לי עד מאוד אך נכון להיום אני חווה תיסכול עצום .

מלבד לשקול את ביתי:

1. מה אני יכולה לעשות?

2. האם עליי להחליף משאבה? לגבי משאבות "מדלה" הבנתי שצריך אישור מיוחד מיועצת הנקה.
    ממי אני משיגה אישור כזה

3.איזו משאבה במדויק כדאי לי.אני מעוניינת להשכיר!!

תודה רבה מראש ושבוע מצוין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון ירוד מהנקה

הוספת תגובה

• ביטחון ירוד מהנקה - תגובה

סיגל גולן
    01/08/2011

שלום עדינה
    אני שמחה לשמוע על תחושת השליחות שלך ועל הרצון שלך להיניק מלא.
    למרות שהגלולה הזו מותרת בהנקה (אין השפעות רעות לתינוקות) יש הרבה דיווחים מהשטח על ירידה בכמות החלב. אולי יש אפשרות להפסיק את הגלולה ולהשתמש בסוג אחר של מניעת הריון?
    אם לא, אפשר לעבוד על הגברת כמות החלב כמו שציינת. שאיבות עם משאבה יותר רצינית: או להשכיר את הלקטינה מיועצת הנקה או מהחברה בעצמה (בפקס) עלות בין 150 ל-200 ש"ח בחודש. אפשר לקבל משאבה טובה pump in style מגמ"ח במודיעין. אפשר לקנות משאבה מעולה שיהיה לך גם ללידות הבאות: Pump in style או free style: כולן של חברת מדלה.
    אם את רוצה מספרי טלפון כדי להתקשר ולהשיג משאבה בהשכרה, תתקשרי אלי ואתן לך.
    אפשר גם להוסיף תוספי מזון טבעיים מבית מרקחת, כולל כמוסות חילבה.
    בהצלחה
    סיגל גולן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשברתי סופית!!!!!

עדינה
    02/08/2011

זהו הגיע הרגע.

ביתי בת חודשיים וחצי-הנקה מלאה.

מההתחלה לקיתי ב "תסמונת" יסורי מצפון לאם הטריה.
    מידי פעם זה נרגע אבל זה תמיד חזר:
    המחשבה שביתי לא אוכלת מספיק ושהיא רעבה.
    בטיפת החלב עקומת המשקל הייתה כזו:
    בלידה שקלה: 3.375
    בגיל חודש: 4.400
    בגיל חודשיים : 5.250
    אך בשבועיים האחרונים שבה ועלתה תחושת התסכול שאינני מאכילה אותה מספיק ,ומה שהשפיע על כך היה שלא הצלחתי לשאוב כמויות גדולות(בין 10-30CC).
    כמו שכתבתי קודם:אני נוטלת גלולת סרזט ואינני יודעת אם יש קשר.

יש לציין שקראתי את תגובתך לפניה שלי והחל מהיום התחלתי להשתמש ב"לקטינה" של חברת "מדלה".
    שאבתי ממנה פעם ראשונה ולא יצא הרבה בכלל!~!!!!!!!!!!!!!
    כאשר הנקתי את ביתי את ארוחת "הערב" היא הייתה עצבנית ולא שקטה.

ואז!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נשברתי ופשוט לא יכולתי לחשוב שהיא רעבה!!!!!
    האכלתי אותה במטרנה.

כל הערב בכיתי וחשתי כאילו נכשלתי ,
    זהו נשברתי אני באפיסת כוחות בגלל זה.
    רציתי להניק לפחות עד גיל שנה.

אני מותשת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל מה עליי לעשות אני חצויה

עדינה
    03/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשברתי סופית!!!!! - תגובה

סיגל גולן
    03/08/2011

הי עדינה
    אני מאוד מבינה את התסכול שלך. הוא די אוניברסלי לאמהות בפעם הראשונה. אבל הנקה לא חייבת להיות הכל או לא כלום!!! הגוף שלך צריך להתרגל לשימוש במשאבה חדשה. תני לזה מספר ימים. אם את לא רואה שיש לך מספיק שאוב כדי לתת לה תוספת כשאת מרגישה שהיא צריכה, תתני קצת פורמולה. זה בסדר. וככל שהכמויות יעלו, אפשר לרדת מזה. אבל תמשיכי גם בשבילך וגם בשילה להיניק כמה שאפשר. כל טיפה שווה!! את עושה מאמצים גדולים והיא מודה לך על כך. מקוה שתתעוררי הבוקר עם כוחות מחודשים. אם את צריכה שיחת עידוד בטלפון את מוזמנת להתקשר אלי.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר

עדינה
    03/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינות"עובש" בהנקה
    עדינה
    31/07/2011

שלום וברכה ,

האם מותר לאכול גבינות כחולות /עובש בהנקה מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    גבינות"עובש" בהנקה

הוספת תגובה

• גבינות"עובש" בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    01/08/2011

הי עדינה
    כן--מותר. אין כמעט "איסורים" בהנקה.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש בשדיים
    פרח
    28/07/2011

ביתי בת שבוע, אני מניקה אותה מהלידה (כשעה אחרי הלידה) , הבעיה היא שהיא ישנונית מידי ובימים האחרונים התחיל לי גודש מכיוון שהיא ישנה רוב היום וגם כאשר יונקת אז זה קצת ומצד אחד רוב הזמן. זה ממש מי.אש אותי אך אני רוצה להמשיך להניק, כרגע, בין הנקה להנקה אני קצת שואבת כדי להוריד את הגודש, רציתי לדעת האם זה בסדר ומתי הגודש אמור להיעלם, אם בכלל?,
    אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    גודש בשדיים

הוספת תגובה

• גודש בשדיים - תגובה

סיגל גולן
    30/07/2011

שלום פרח
    קצת מדאיג אותי התאור שלך על זה שהיא ישנונית. האם היא נולדה קטנה? לפני שבוע 38? במצב כזה אני ממליצה כן לשאוב ולתת תוספת חלב אם מהבקבוק אחרי הנקה או אפילו קצת לפני ההנקה כדי לעזור להעיר אותה, כדי להבטיח שהיא מקבלת מספיק. אני ממליצה לשקול אותה בטיפת חלב מחר. האם יש לה לפחות 6 טיטולים של שתן ביום ולפחות 3 יציאות? הגודש אמור להסתדר תוך מספר ימים אבל ככל שיש לך משאבה את תמיד יכולה להקל על כך ולהבטיח יצצור מקסימלי לאורך זמן.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך -גודש בשדיים

פרח
    31/07/2011

תודה על התשובה, היא נולדה בשבוע 40, במשקל 3.200, שקלתי אותה והיא עלתה יפה ל- 3.400 בשבוע, כמו כן גם היציאות בסדר,פשוט כל שעתיים בערך מרגע שהיא אוכלת מתחיל לי גודש שוב וזה פשוט מייאש אותי, היא אוכלת רוב הזמן וכל ארוחה רק מצד אחד, האם זה בסדר לתת לה מצד אחד ואחר כך לשאוב מהצד השני ואם כן, כמה צריך לשאוב?
    מצטערת על כל השאלות, אמנם זו לידה שנייה שלי, אך עניין ההנקה חדש לי שכן לא הינקתי את בני הראשון. אשמח לתשובות,
    תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך -גודש בשדיים - תגובה

סיגל גולן
    01/08/2011

הי פרח
    עכשיו יותר ברור. איזה יופי שיש לך כל כך הרבה חלב. חלק מתחושת הגודש נובע מכך שאת מאכילה מצד אחד. בצד השני נצבר חלב במשך מספר שעות ועושה את המלאות. אני ממליצה לך לעבור אם אפשר לשימוש בשני הצדדים בכל הנקה. יעזור לך להתאזן ולא להתמלא כל כך הרבה בין לבין. יכול לקחת עוד כמה ימים אבל בסוף הגוף יקבל את המסר כמה לייצר.
    אם את מניקה מצד אחד ושואבת מהצד השני את ממשיכה לשדר לגוף לעשות עוד, מה שלא נחוץ כרגע. להקלה את יכולה להשתמש בקומפרסים קרים או חמים--מה שגוף שלך מעדיף
    אשמח לקבל עדכון ממך בימים הקרובים לשמוע מה שלומך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך סיגל - גודש

פרח
    07/08/2011

הי סיגל, אז ככה - עברו כמה ימים ואני לא מבינה מה לא בסדר, אני אתאר לך את המצב:
    ביתי בת שבועיים וחצי, יונקת כל 3 שעות בממוצע, אני נותנת לה לינוק משני הצדדים, כל צד בממוצע בין 5-7 דקות ואז היא מוציאה באופן עצמאי. עושה קקי כמעט אחרי כל ארוחה (לעיתים הקקי ירוק.האם זה בסדר?)וגם שתן. לפעמים בלילה קמה לאכול אפילו אחרי 4-5 שעות.(בנוסף, לעיתים אחרי ארוחה היא משהקת ויוצא לה קצת חלב מהאף) עד כאן הכול טוב ויפה, אבל הבעייה העיקרית היא שכל פעם מחדש (לאחר שעתיים בערך) הגודש חוזר, עדיין לא התרחש ויסות בין הכמות שהיא אוכלת לבין הכמות שיש לי, וזה מאוד מתסכל, האם יש לי עודף חלב? ואם כן מה עושים?
    אשמח לתשובה ולעצות להקלה,
    פרח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך סיגל - גודש - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

הי פרח
    אולי התחושה שיש לך של "גודש" זה התחושה הנורמלית של מלאות שיש לרובן? האם הדש ממש קשה כמו אבנים או רק כבד ומלא? אם כל כך מפריע, אפשר לנסות כרוב (מסביב לשד אבל לא על הפטמה וההילה) חצי שעה/שעה מספר פעמים ביום. אפשר לשתות כוס חליטת נענע ומרווה פעם ביום, אולי זה יעזור קצת. חשוב לא לעבור לצד השני: פחות מדי חלב.
    מקוה שיסתדר לך בקרוב!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה-עדכון

פרח
    10/08/2011

הי סיגל,
    עברו כמה ימים שבהם אני נותנת לה לאכול כל הנקה רק מצד אחד (ומהצד השני אני קצת סוחטת ידנית לפני ההאכלה הבאה כדי להקל על הגודש) ואני מרגישה קצת יותר טוב, הגודש פחת, האם ניתן להמשיך להאכיל בצורה כזו לאורך זמן?
    יום טוב,פרח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה-עדכון - תגובה

סיגל גולן
    10/08/2011

שלום פרח
    אני שמחה שאת מרגישה הקלה.
    אפשר לנסות להמשיך כך עם יד על הדופק לגבי יותר מדי ירידה בכמות החלב. אולי כשיהיה לך ממש נוח תעברי חזרה לשני צדדים בארוחה?
    מקוה שרק תשתפרי
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי כמות היציאות

עדינה
    31/07/2011

דר' בתיה וייס מהפורום לגסטרואנטרולוגיה כאן באתר ענתה לשאלתי בעבר:

אני שאלתי לגבי ביתי בת החודש שנותנת יצאה אחת ליומיים והיא השיבה שבהנקה גם יציאה של אחת לשבוע זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי כמות היציאות - תגובה

סיגל גולן
    01/08/2011

שלום עדינה
    כמו בהרבה דברים בחיים, יש תשובות שונות ממקורות שונים.
    יועצות הנקה לומדות שזה בסדר גמור אם יש יציאה פעם ביום, יומיים או שבוע אחרי גיל 6 שבועות. עד אז מצפים ללפחות 2-3 ביום. אבל יש מקרים שיש פחות והכל בסדר. בשביל להגיד שהכל בסדר גם כשיש פחות יציאות שואלים האם התינוקת מרוצה מהחיים, עולה יפה במשקל, ומתפתחת כמצופה? אם כן, אז כנראה שהכל בסדר. ספירת היציאות בשבועות הראשונים היא כלי נוסף לקבלת בטחון שההנקה עובדת טוב.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    אלינה
    28/07/2011

שלום!בתי בת חודשיים והחלטתי שאני רוצה להפסיק להניק.איך אני מרגילה אותה לסימילק?
    ומה יותר טוב סימילק או מטרנה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תגובה

סיגל גולן
    01/08/2011

שלום אלינה
    כיועצת הנקה אין לי מידע לגבי הפורמולות. מה שאני "משווקת" זה הסיבות כן להיניק. אם לא להיניק ישר אז לשאוב לתת לתינוקת שלך את החלב המיועד לה. אולי יש לך קשיים שאפשר לעזור לך לשפר?
    אם בכל זאת את צריכה להפסיק, הכי טוב לגוף שלך זה לרדת מההנקה בצורה הדרגתית ואיטית. להחליף הנקה אחת בבקבוק. לחכות כמה ימים לתת לגוף להתארגן מחדש. להוריד עוד הנקה ולתת בקבוק. לחכות כמה ימים, וכן הלאה.
    הנקה לא צריכה להיות הכל או לא כלום. אם אפשר לשמור על רמה מסוימת של הנקה, אפילו ארוחה אחת ביום, זה ממשיך לתת ערך חיסוני ותזונתי לתינוקת שלך לאורך זמן. אני מקוה שתוכלי להמשיך להיניק לפחות חלקית.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות בלילה
    דנה
    27/07/2011

שלום,
    האם זה נורמלי שתינוק בן 4 חודשים עדיין יונק בלילה בתדירות של כל 2-3 שעות לערך?
    הבנתי שזה לא ממש טוב וצריך להתחיל להוריד הרגל זה. הבעיה היא גם שזו הדרך היחידה שלו להרדם שוב. וחוץ מזה הוא גם מתעורר המון ומתפתל לא מעט במהלך הלילה - האם נראה לכן שזה מהאכלת יתר?
    מה עושים? אני לא יכולה להרעיב אותו ולתת לו להמשיך לבכות..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקות בלילה

הוספת תגובה

• הנקות בלילה - תגובה

סיגל גולן
    27/07/2011

הי דנה
    לא נראה לי שזה מהאכלת יתר. אין ממש דבר כזה בהנקה.
    זה לגמרי נורמלי לתינוק עוד לאכול בלילה. אין גיל ספציפי שהוא חייב לישון כל הלילה ללא אוכל. זה מאוד אישי. ככל שטוב לו וגם לך, זה בסדר. מי שאמר לך אחרת לא מומחה להנקה. תמשיכי כפי שטוב לכם.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לזה שני הסברים

הדסה בייבי
    02/08/2011

לגבי מספר הנקות- אם את רק מניקה, בתחילת הדרך כדאי לזרום עם הילד. יכול להיות שתגיעי ל-10-12 הנקות ביום. עם הזמן, המרווחים בין האכלות מתארכים. כל זאת כתוצאה מיכולת המציצה של התינוק מחד ומיצור החלב של האם מאידך. וכמובן, חשוב להקפיד על הצמדה נכונה של התינוק לשד אשר מייעלת את היניקה.

לגבי העניין שהוא לא נרדם...יתכן והוא משתמש בשד כמוצץ. לזה יש פתרון פרקטי. נסי לגמול אותו מהשד ולתת לו תחליף:
    כשהיד שלך נקייה, הניחי את התינוק על הברכיים, הפני את האצבע שלך כלפי מעלה והכניסי אותה בעדינות לפה שלו. אם יש לך צפורן, מוטב להכניס את פרק האצבע לפה של התינוק ולא את קצה האצבע. אבל אם את רוצה לשחרר את הגוף שלך, את מוזמנת להשתמש בעזר חיצוני.
    אינה בטקילין, אחות ראשית במלון יולדות הדסה בייבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות חלב שאוב
    תאומים
    26/07/2011

שלום,
    יש לי תאומים בני עשרה ימים ומחר אני צריכה לצאת למספר שעות. רציתי לדעת כמה חלב שאוב (פחות או יותר) צורך תינוק ששוקל כ 2.800 קג בארוחה?
    תודה מראש,
    בולי.

לקביעת תור
    סגירה
    כמות חלב שאוב

הוספת תגובה

• כמות חלב שאוב - תגובה

סיגל גולן
    27/07/2011

שלום אמא לתאומים
    מקוה שאני לא עונה מאוחר מדי
    הכמות לא תלויה רק במשקל אלא גם בכמה פעמים ביום הם אוכלים. בגיל ובמשקל הזה הארוחה היא בערך 60 מ"ל בהנחה שאוכלים בערך כל 3 שעות, או 8 פעמים ביממה.
    הכל בערך כי גם תינוק וגם אנחנו לא אוכלים כל פעם בדיוק אותה כמות.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה בהנקה
    טלי
    25/07/2011

שלום רב
    בני בן שלושה חודשים יונק הנקה מלאה בלבד. היום היה לו כתם אדום בקרקפת ובחצי צד בצוואר עד קו הפנים. זה לא היה כמו פריחה אלא כמו כוויה (אדום אש). הלכנו לרופא והוא אמר שזו איזושהי תגובה אלרגית. הכתמים ירדו לאט.
    רציתי לדעת האם תיתכן תגובה אלרגית שכזו בהנקה למשהו חדש שאני אכלתי? אכלתי אתמול קיווי פעם ראשונה בהנקה.
    אני שומרת מאד ואוכלת כל יום כמעט אותו דבר כדי שבני לא יסבול מכאבי בטן, האם זה זה נכון?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בהנקה

הוספת תגובה

• אלרגיה בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    27/07/2011

שלום טלי
    כאבי הבטן של בנך אמורים לחלוף בקרוב ותוכלי לאת לאת להסיף מאכלים לתפריט שלך.
    בהחלט יכול להיות שליצ'י הביא לו תגובה כזו. זה סוג פרי טרופי ויש יותר תגובות לפירות האלו. יכול גם להיות שזה לא היה מזה אלא ממשהו בסביבה אבל ליתר בטחון לא הייתי אוכלת ליצ'י בתקופה הקרובה.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבה שתגביר חלב ותחליף את ההנקה
    hagit
    25/07/2011

שלום רב
    בני בן חודשיים
    אני שואבת מהספקטרה 2 והיא לא מוציאה לי הרבה חלב.
    מבקשת המלצה למשאבה שתגביר את יצור החלב ותחליף את ההנקה הישירה.

תודה
    חגית

הוספת תגובה

• משאבה שתגביר חלב ותחליף את ההנקה - תגובה

סיגל גולן
    27/07/2011

שלום חגית
    יש מספר משאבות שיזרו להגביר את כמות החלב, כולן שואבות את שני הצדדים בו זמנית.. pump in style ו free style של חברת מדלה אפשר לקנות או דרך יועצות הנקה או מהחברה "בפקס". משאבת לקטינה אפשר לשכור מיועצת הנקה או מחברת בפקס או עם מכתב אישור של יועצת הנקה מיד שרה. יש גמ"ח של משאבות pump in style במודיעין וזה חינם לשלושה חודשים.
    שאיבה לא מחליפה באיכות את ההנקה הישירה מהשד. תינוק יודע להוציא יותר חלב ביניקה מאשר משאבה. צורת ההנקה בשד מפתחת הכי נכון את שריר הפה של תינוק. גם המגע של הרוק שלו בפטמה והילה של אמא נותן מסר לגוף שלה אם הוא צריך נוגדנים לחידק או וירוס שהיה חשוף לו. אפשר לשלב שאיבה עם הנקה אבל חבל לוותר על ההנקה הישירה לגמרי.
    בנוסף לשאיבה את יכולה לקחת תוספי מזון טבעיים שעוזרים להגביר את החלב.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך זמן ההנקה
    גילת פאר
    24/07/2011

היי

בתי בת חודש ואני מיניקה אותה באופן מלא.זמן כל הנקה נמשך כ-10 דק' והיא אוכלת כל שעתיים וחצי שלוש.כל הנשים שמיניקות מציינות שזמן ההנקה לוקח להן כ-20 דק' ואף יותר מכך.האם זה נורמלי שזמן ההנקה שלי נמשך הרבה פחות? האם אני צריכה להתעקש על זמן רב יותר בכל הנקה? חשוב לציין שתדירות ההנקה היא די גבוהה,לפעמים היא מבקשת לינוק 3 פעמים בשעה (הנקה בהמשכים....),האם זאת הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    משך זמן ההנקה

הוספת תגובה

• משך זמן ההנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    24/07/2011

גילת שלום,

לכל צמד תינוקאמא דפוס הנקה ייחודי בכל תקופה נתונה.
    אם התינוקת בריאה ושמחה והעלייה במשקל תקינה - סימן שהכל ממש מצויין!

המשיכי להניק בכיף ובנחת,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישויות בהנקה
    טלי
    24/07/2011

שלום רב
    אני מניקה הנקה מלאה את בני בן השלושה חודשים. לכל אורך התקופה הזו שמתי לב כי הוא רגיש מאד למה שאני וכלת. ה]סקתי לחלוטין חלב פרה, אורז, שעועית ונאלצת להפסיק גם לקחת כדורי ברזל. רציתי לדעת האם הרגישות שלו מעידה על כך כי בעתיד הוא יהיה לאחרגי לחלב פרה ולכל יתר הדברים שעושים לו עיוותים בבטן במהלך ההנקה? אני חוששת מכך מאד.
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישויות בהנקה

הוספת תגובה

• רגישויות בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    27/07/2011

שלום טלי
    יש הרבה תינוקות עם רגישות לחלב פרה ולדברים נוספים. הרגישות הזו לרוב חולפת עם הזמן. מומלץ לא לחשוף את תינוקך לחלב פרה עד גיל שנה (כולל פורמולה). יש סיכוי טוב שאז הוא יקבל את זה יותר טוב. את שאר הדברים שציינת את יכולה לאת לנסות להחזיר בזמן הקרוב מכיוון שבגיל שלושה חודשים המעיים הרבה יותר בשלים מאשר בלידה.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל והנקה
    טלי
    24/07/2011

שלום רב, בני בן שלושה חודשים
    מגיל שבועיים סבל מגזים ולקראת גיל חודשיים הכל נרגע. בתקופה ההיא לקחתי פוריק הריון בגלל אנמיה שלי. היום חזרתי לקחת שוב פוריק בגלל אנמיה ורציתי לדעת האם יתכן וזה משפיע על בני? הוא סובל וב מגזים ועיוותים בבטן. אציין כי הוא יונק בלבד.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל והנקה

הוספת תגובה

• ברזל והנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    24/07/2011

טלי שלום,

אני יכולה לדמיין שזה מצב לא קל לאמא לאמא מסורה כמוך:
    את רוצה לתת לתינוקך את הדבר הכי טוב שיש: חלב אם, אבל חשוב מאוד שתשמרי גם על בריאותך ויש פה "כאילו" מין ניגוד אינטרסים.
    יש לי "מזון למחשבה" בשבילך (מזון תאורטי כזה שלא עושה גזים לאף אחד...):
    א. ישנם תוספי ברזל שעושים פחות תופעות לוואי מאשר אחרים ואולי כדאי לעשות קצת ניסוי ותהייה בעניין הזה. בחנויות טובות של מוצרי טבע יש יועצים שבוודאי יידעו להמליץ.
    ב. תזונאית/נטורופתית תוכל לסייע לך להרכיב רשימת מאכלים עשירים בברזל ותתן לך טיפים שונים שעשויים לשפר את היכולת של הגוף שלך לספוג את הברזל הזה (כמו למשל להפריד מאכלים עם ברזל ממוצרי חלב לטווח זמן מסויים ולצרף אותם למאכלים עם ויטמין סי שמשפר את הספיגה של הברזל...).
    אפשר להפריד את הברזל במקום פעם אחת ביום לחלק לכמה מנות קטנות ככה שהמינון היומי נשמר אבל יש אמהות שמספרות שתופעות הלוואי הופכות קלות יותר.
    ג. להיות במעקב רציני תקופתי כדי לא לקחת סתם חומרים מיותרים ברגע שמצבך השתפר.
    בקשר לרגישויות:
    חלבון חלב פרה הוא מעורר האלרגיות השכיח ביותר. גם חלב סויה הוא מאוד אלרגני (ורובנו לא מודעים לכך). אפשר להוריד מזונות מהתפריט ולראות אם יש השפעה לטובה אבל חשוב לדעת:
    1. כדאי לדעת שאת מקבלת את מה שאת צריכה באופן סביר ע"י תחליפים הולמים למה שאת מורידה (למשל: אם מפחיתים מוצרי חלב, לאכול דברים אחרים שהם מקור טוב לסידן).
    2. כדאי להפחית מאכלים אלה ל10-14 ימים כדי לדעת את יש השפעה. יש תינוקות שיראו שיפור תוך יממות בודדות ויש שיגיבו גם לכמות קטנה ולחלבון חלב פרה יכול לקחת שבועיים (!) עד שהגוף יתנקה ממנו לחלוטין.
    3. לא הכרחי שמה שהילד רגיש אליו היום הוא יהיה רגיש כל חייו. מעיו עדיין לא מפותחים ולעיתים אחרי גיל חצי שנה או קצת יותר, כשהמעיים מבשילים והאנזימים מתרבים הגוף יכול להתמודד טוב יותר עם מזונות זרים. זו הסיבה שאחרי גיל חצי שנה מתאים לתינוק האנושי להתמודד עם מזונות זרים שאינם החלב של אמו.

בברכת בריאות טובה והנקה ארוכה ומהנה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ בקשר להתמעטות חלב אפשר
    יעלי
    23/07/2011

שלום
    הבת שלי בת 4 וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה, מעולם לא קיבלה בקבוק ועדיין לא התחלנו מוצקים, אך ורק חלב אם וכמעט ורק מהציצי, קיבלה בקבוק עם חלב אם אבל לא פעמים רבות במשך חייה הקצרים עד כה.
    בשבוע האחרון היא פתאום התחילה לקום יותר מוקדם בלילה, היא מגיל חודשיים ישנה לילה שלם משבע עד שבע! אם היתה נרדמת יותר מאוחר היתה קמה יותר מאוחר גם. פתאום התחילה לקום בחמש וחצי ככה, אז לא הייתי מוטרדת כל כך, קורה, אבל!!!! מיום רביעי הילדה לא שקטה בכלל לאורך כל היום, מכניסה בטירוף דברים לפה שזה כולל משחקים ובעיקר את הידיים שלה, חשוב לציין שהיא סרבנית מטורפת של מוצצים, אני מציעה לה ציצי ולוקחת בפערים הרבה יותר קטנים ממה שהיו, היא היתה אוכל כל שלוש שעות ועכשיו יכול להיות גם כל שעה שעה וחצי, בקיצור נראה לי שאין לה מספיק חלב!!!!
    איזו סיבה יכולה להיות להתמעטות חלב? בהנקה מלאה לחלוטין ואיך מגבירים וגם איך יודעים בודאות מה הבעיה??? כבר חשבתי לתת לה תמ"ל רק כדי לראות אם זה מרגיע אותה כדי לברר האם הבעיה היא באמת חוסר במזון
    אני ממש ממש רוצה שההנקה תצליח עד גיל שנה לפחות!!! זה חשוב לי!!! בבקשה כל המומחיות פה, עזרה!!!!!!!!!!!!
    תודה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ בקשר להתמעטות חלב אפשר - תגובה

לילי עוזיאל
    24/07/2011

יעלי יקרה,

הנה בתך מלמדת אותך שיעור בהונאה שבגידול ילדים: הגעת לארץ מובטחת, לילה ארוך של שינה (זה לא אופייני אצל בני גילה בכלל בכלל, תהני ממה שהיה, אבל בלי להתרגל...) ואז בא שלב התפתחותי אחר וטורף לנו את הקלפים.
    מה שאת מתארת מתארות עוד אמהות עייפות רבות - ובאופן כללי זה טבעי ולא מדאיג.
    זה גיל שיש לחצים של צמיחת שיניים (גם שבועות רבים לפני שהן באמת בוקעות) ולעיתים של חלומות ועיכול של חוויות היום...
    תמיד כדאי לשלול סיבה בריאותית שינוי התנהגותי משמעותי - כדאי שהיא תיבדק על-ידי רופא ילדים.
    מעקב משקל יעזור לך לדעת אם באמת יש שינוי בכמות החלב או רק בדפוס ההתנהגות.
    אם הכל תקין - נסי לנוח מנוחה אחת טובה במהלך היום ואיכות החיים תשתפר - מבטיחה לך!

המשיכי להניק בכיף ולמה רק עד גיל שנה? הניקי כל עוד כיף לשתיכן!
    אשמח לשתף אותך שארגון הבריאות העולמי של האו"ם ממליץ להניק (בצירוף מאכלים מתאימים בכל גיל) עד גיל שנתיים פחות(!) וזה בעיקר בגלל היתרונות החיסוניים שיש להנקה גם מעבר לגיל שנה ושנתיים (וזה נכון ביתר שאת כשמתחילים ללכת למסגרת ונחשפים ליותר ילדים ומחלות...).

בברכת הנקה בריאה ומהנה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המשך שאלות

יעל
    24/07/2011

תודה על התגובה
    אני יודעת שיכולים להיות שינויים באורח החיים שלה, זו הבת השניה שלי יש לי ילדה בת 3 וחצי ואולי זה יהיה ההסבר ללחץ שלי. הבת שלי ינקה גם היא הנקה מלאה ובערך מגיל 3 חודשים התחילה להיות צרחנית בטירוף, אני חשבתי לתומי שזה גזים וניענעתי ללא הפסקה וקיפלתי רגליים וכל מה שצריך לגזים...אך שלפתע כעבור בערך שבועיים וחצי - שלושה של נודניקיות היו איזה יומיים שנראו כמו הארבעה ימים האחרונים שלי עם הקטנה עכשיו, שקלטתי שמשהו לא בסדר ואז שאבתי וראיתי שאין חלב, הילדה היתה צורחת גם בהנקה וגם אחרי (מה שלא קרה כרגע חשוב לציין) ובקיצור נגמר לי כמעט החלב! כאמא פחות מנוסה ברבה נלחצתי והתחלתי לתת תמ"ל שילבתי לה תמ"ל וחלב שלי עד גיל חצי שנה והחלב שלי כבר היה רק מבקבוק כי היא כבר לא היתה בעניין של לינוק וגם הייתי חייבת שתעלה במשקל כי מדידות הראו שהיא אכן ירדה משמעותית בתקופה הזו! בקיצור יש לי טראומה ועכשיו ממש חשוב לי להצליח! בדיעבד אני יודעת מה גרם לי אז לירידת החלב ואלו היו כדורי הסרזט, איך אני יודעת? כי זה קרה גם הפעם! בגיל חודשיים של הקטנה התחלתי לקחת אותם ומיד קלטתי שיש התמעטות הייתי בסופר לחץ והפסקתי חשבתי שכבר הלך עלי אך תוך יומיים הכל חזר לקדמותו!! והייתי מאושרת, שזהו אני יודעת למה זה קרה גם אז ועכשיו אין סיבה בעולם שתוריד לי את החלב. לכן אני גם לא שואבת כמעט ומעדיפה כמה שיותר הנקות והנקות, אפילו היו מקרים שהילדה עברה את השלוש שעות ולקחתי להנקה יזומה כדי שהגוף כל הזמן ייצר.
    והנה פתאום משהו קרה בכמה ימים האחרונים...ומכאן הלחץ שלי.
    עכשיו בעלי היה בניו פארם ורכש לי "חלב רב" זה טיפות שמוסיפים לשתיה, האם זה מומלץ? האמת שהיום התחיל דווקא טוב היא קמה בשש ועשרים וינקה משני הצדדים והיה הרבה כי זה אחרי לילה ואז היתה שקטה! וינקה שוב בתשע שזה סבבה, פער כמו שהיה עד עכשיו ובלי קיטורים בדרך ומתשע ורבע ועד עכשיו (11:40) היא ישנה! שזה גם כבר לא קרה בארבעה ימים האחרונים, אז אני חושבת אולי הדברים חזרו למסלולם? יכול להיות דבר כזה? שירד החלב ואז יחזור? מה קורה? הרי תמיד אומרים שאם יש ביקוש יש היצע אז למה הגוף שלי עושה בעיות??
    אשמח לתשובות
    תודה וסליחה על האורך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונקת כל שעתיים
    אפרת
    21/07/2011

שלום. בתי בת חודשיים, ניזונה מהנקה מלאה. רוב היום אינה שקטה, מרבה לבכות. מטופלת לריפלוקס. (זנטק). במשך הלילה פותחת פערים יפים (19:00 הנקה עד 01:00 או יותר ושוב הנקה אחרי 3-4 שעות עד הבוקר). אבל במשך היום יונקת כל שעתיים. כבר אחרי שעה וחצי צורחת ומחפשת, מתקשה להירדם ובעיקר עושה המון קקי. אני חוששת שהיא רעבה או לחילופין אני מעמיסה לה על הקיבה והיא סובלת מהבטן. האם למישהי יש דעה או עצה? אציין גם שפרקי הזמן בהם נינוחה קצרים מאד ואינה מסוגלת להירדם עצמאית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יונקת כל שעתיים

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אפרת
    21/07/2011

שכחתי לציין שאני שיניתי תזונה כדי להקל עליה וכרגע בלי מוצרי חלב כבר שבועיים. ומאז גם עלתה כמות היציאות שלה וקטן טווח ההנקה. האם קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

סיגל גולן
    22/07/2011

שלום אפרת
    לא חושבת ששינוי התזונה שלך משפיעה על מספר ההנקות שלה. יציאות זה סימן מצוין שהיא אוכל טוב! איך העליה במשקל שלה?
    אם היא עושה הפסקות גדולות בלילה זה מאוד הגיוני שהיא תוכל לעתים קרובות ביום. כל שעתיים זה לגמרי סביר. גם שעה וחצי. אל תמשכי אותה עד שעתיים אם היא מבקשת קודם. אולי תנסי למשך שעתיים רצוף לתת לה מצד אחד ורק אחרי שעתיים לתת מהצד השני. אולי כך תהיה יותר שבעה ומרוצה. את לא יכולה להעמיס עליה בהנקה. היא לא תינק אם זה לא מתאים לה. עוד קצת הנקה ועוד קצת הנקה יכול לעזור לה עם כאבי הבטן. בכלל עם רפלוקס מומלץ להיניק לעתים קרובות.
    מקוה שזה עזר
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו קטן

אפרת
    22/07/2011

תודה רבה. טוב "לשמוע" מה שכתבת, זה מרגיע אותי. נראה לי עולה יפה במשקל. בחודש ראשון עלתה ק"ג (!) ושבוע הבא שקילה בטיפת חלב. לפי הבית עלתה כ-600 גרם. אני אשתדל להיענות לפי דרישה. עליי לציין כי אני מניקה הנקות קצרות יחסית בשל עצת הגסטרו לריפלוקס וכשאני מרגישה שהיניקות הן יניקות מוצץ. אם לוקחת המוצץ אני מפסיקה הנקה. אם לא ומחפשת - מה שלרוב לא קורה- אז אני מחדשת הנקה. אני מקווה שהפערים יגדלו כי אני לא מצליחה לשאוב הרבה ובגלל תכיפות ההנקות לא יכולה להשאיר עם אחרים.
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב?!
    רחלי
    21/07/2011

שלום

בני בן חודש ונולד קטן- 2 קילו. מסיבה זו עד היום הייתי שואבת לו חלב ונותנת בבקבוק. בהדרגה התחלתי להניק במשולב עם הבקבוק והיום אני נותנת לו רק 2 בקבוקים ביום.
    בשבוע האחרון קרה דבר מוזר. נהיה לי מיעוט בחלב. עד עכשיו הייתי שואבת 130 סיסי בלי בעיה- כמובן שהיה אוכל הרבה פחות. עכשיו אני בקושי מגרדת את ה- 50 סיסי.כשבבקבוק שאני נותנת הוא אוכל לפחות 65 סיסי. מה שיותר מטריד זה שהוא נשאר רעב אחרי ההנקה מה שלא כ"כ קרה קודם.
    מה יכולה להיות הסיבה למצב הזה?
    איך אני יכולה לעודד את ייצור החלב.
    אציין שהוא יונק 20 דקות מכל שד ואני מחזירה אותו כדי שיגיע לחלב האחורי.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב?!

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב?! - תגובה

סיגל גולן
    22/07/2011

הי אפרת
    אני מצטערת שעדיין מבלבלים יולדות עם המונחים חלב קדמי ואחורי
    אין שני סוגי חלב. אחוזי השומן בחלב עולים ככל שהשד מתרוקן. זה כל הסיפור. למרות שהוא יונק יותר, צריך לבדוק אם ההנקה שלו יעילה ואם הוא מעביר לעצמו מספיק חלב. אם לא, זה יכול להיות סיבה להפחטת הכמות. שאיבה היא לא אינדיקציה לכמה חלב יש: אם את קצת מודאגת או חושבת על משהו אחר, החלב לא יזרום כמו שצריך ויצא פחות. זה ישדר לגוף שצריך פחות ומתחיל מעגל של ירידה בכמות. לרוב תינוק יונק יותר טוב ממשאבה. אבל כדאי לבדוק את זה בפגישה עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך.
    מאחלת לך הצלחה!!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב וחזרה לעבודה
    עדינה
    21/07/2011

שלום רב,

ביתי בת חודשיים ושבוע ואני מניקה הנקה מלאה.
    בעוד כחודש אחזור לעבודה וברור לי שאעשה הכל עמ"נ שהיא תמשיך לקבל חלב-אם באופן מלא .

כיום ,בחופשת הלידה ,שגרת ההנקה היא כזו שהיא יונקת ישירות ממני ופעם בכמה זמן,במקרים מסוימים מאוד, היא מקבלת חלב-אם שאוב (כאשר בעלי נשאר איתה לבד,כאשר אנחנו יוצאים וקרובי משפחה שומרים עליה וכיו"ב).

כיוון שאינני שואבת מידי יום,אלא לעיתים רחוקות,
    כיצד עליי "להכין" את עצמי למצב החדש שיווצר בעוד כחודש: ביתי תצטרך לקבל משך השעות 09:00 לערך ועד 17:00 חלב שאוב??? הרי מדובר בכמויות גדולות מאוד ואינני יודעת אם אספיק בכל פעם לשאוב כמות מספקת .

איך שאיבת החלב צריכה להתבצע ,הלכה למעשה,כדי שאוכל לספק לביתי מידי יום את כל הכמות שלה תידרש?
    האם עליי להתחיל לשאוב מעכשיו?
    איך תצא ממני כמות כזו של חלב על ידי מכונה?
    אינני יודעת אם זה קשור אבל אני נוטלת גלולת "סרזט" למניעת הריון

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב וחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב וחזרה לעבודה - תגובה

סיגל גולן
    22/07/2011

שלום עדינה
    כל הכבוד על הרצון להמשיך לספק חלב אם לבתך גם בחזרה לעבודה.
    דבר ראשון כדאי להצטייד במשאבה רצינית, עדיף כזאת ששואבת משני הצדדים בו זמנית, כמו pump-in-style, free style, או לקטינה. כולם של חברת מדלה. השניים הראשונים אפשר לקנות, והשלישי רק בהשכרה. שאיבה בו זמנית משני הצדדים חוסכת זמן וגם עוזרת הורמונלית לשמור על ייצור החלב.
    אפשר להתחיל עכשיו ולייצר "בנק" חלב שאוב במקפיא. כדאי לשמור בשקית המיועדת לזה או מיכל אחר, לרשום את הכמות והתאריך. נשמר במקפיא 3-4 חודשים, בפנים, לא בדלת. אפשר לשאוב כל פעם שיש לך כמה דקות, לצבור במשך היום ובערב להשים במקפיא.
    חוץ מזה יהיה חשוב בעבודה לשאוב כמה שאפשר לפי השעות שהיא אוכלת בבית. כך את משדרת לגוף שלך את הצורך שלה. להביא הביתה את החלב ששאבת במשך היום, ושהיא תקבל את החלב הזה למחרת. החלב במקפיא מהווה בטחון למקרה שלא שאבת מספיק יום אחד. אפשר גם לקחת תוספים טבעיים כדי לעזור לייצרת הכמות הנדרשת. תזכרי לשתות בעבודה!
    לגבי הגלולה: לא כל היולדות אבל חלק כן מתלוננות על ירידה בכמות החלב עם הגלולה. אם אין לך בעיה כזאת, אז יופי. אם כן, אפשר לשקול אמצעי מניעה אחרים לתקופה או עבודה נוספת על הגברת הכמות.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה