מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק שיונק בצורה לא רגועהשרון24/08/2011
שלום,
הבן שלי בן 11 שבועות, עד לפני שבועיים היה על הנקה מלאה, כאשר לפני שבועיים התחלתי לתת לו תמ"ל לפני השינה.
שמתי לב שביומיים האחרונים הוא התחיל לינוק בצורה לא רגועה - הוא יונק כמה דקות ואז מתנתק ומחפש שוב את הציצי. אני מחברת אותו שוב והוא מנסה להתנתק שוב.אתמול כבר נכנעתי ונתתי לו השלמות מבקבוק של חלב שאוב (וגם מהבקבוק הוא אכל בצורה מאוד לא רגועה).
אציין שעד היום לא הייתה לי בעיה מבחינת הצורה שבה הוא ינק - היה יונק בצורה רגועה 10-15 דקות מכל צד.
הוא כבר בן 11 שבועות - האם יכול להיות שזאת קפיצת גדילה? (נשמע לי מוזר שזאת קפיצת גדילה כי בקפיצת גדילה הקודמת, בגיל 6 שבועות, הוא ינק רגוע, רק כל שעתיים... ועכשיו הוא יונק לא רגוע, כל שלוש-ארבע שעות...).
האם יכול להיות שאין לי מספיק חלב?
לפני השינה אני נותנת לו תמ"ל ובמקום זה שואבת ויוצאת לי כמות של 130 CC - שזאת ארוחה מלאה עבורו, ולכן נראה לי מוזר שמדובר בבעיה בכמות החלב.
היניקה הלא רגועה התרחשה אתמול לכל אורך היום - גם בהנקה של לפנות בוקר, גם בבוקר וגם בצהריים.
האם כדאי לוותר ולתת השלמות מבקבוק?
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שיונק בצורה לא רגועה - תגובה
סיגל גולן27/08/2011שלום שרון
לא כדאי לוותר! כדאי לנסות לראות מה גורם להוסר הנוחות שלו. למה את נותנת תמ"ל בלילה במקום הנקה או שאוב? זה מקשה לו על העיכול. חלב אם מתעכל יותר מהר אז יונקים אוכלים לרוב לעתים יותר קרובות, אבל זה לטובת התינוק והמערכת שלו.
אולי אכלת משהו שונה בימים האחרונים שיכול לגרום לו לתגובה זו? האם התחלת לקחת גלולות למניעת הריון? דבר ראשון תנסי להיניק אותו בצורה של עור לעור--הוא בלי חולצה וגם את. המגע של עור לעור עוזר להרגעה ולהפרשת האוקסיטוצין שמזרים את החלב.
אם עד מחר אין שיפור, תכתבי שוב וננסה לבדוק הלאה.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת שאיבה בשלב מאוחרנעמה24/08/2011
ביתי בת כ-3 חודשים ורק עכשיו אני מתחילה לשאוב. בקושי יוצא לי חלב כשאני שואבת. כשאני סוחאת את השד יש לי בד"כ יותר משני זרמים. מה לעשות? יכול להיות שזה בגלל שלא התחלתי בשלב מוקדם יותר?
אציין שבשני הילדים הגדולים יותר התחלתי לשאוב כשהיו בערך בני חודש והיו לי כמויות אדירות ב"ה, גם מיד אחרי שהנקתי אותם.
יכול להיות שזה קשור לסרזט שאני לוקחת?אחרי הלידות הקודמות לא לקחתי שום גלולה.
תודה מראש, נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה תופעה גם אצלי
דין24/08/2011לי זו בת ראשונה והתחלתי לשאוב מן ההתחלה .
היו כמויות סבירות בהחלט -לא נהרות ונחלים אבל לחלוטין כמויות יפות.
מזה כחודשיים אני נוטלת "סרזט" וחשה בשינוי בכמויות החלב .
אני לא יודעת אם לקשור את זה דווקא לגלולה משום שהבנתי שאין סימוכין חד משעמעיים שזה אכן בגלל זה אלא רק דיווחים של נשים שחושבות שזו הסיבה.
קראתי שגם מתח,חוסר שינה וגורמים כגון אלה גם משפיעים על כמויות החלב.
לא משנה מה עשיתי (שכרתי משאבה בדרגת בית חולים ,חזקה מאוד) ועדיין לא עלתה תפוקת החלב .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בלילהלירון23/08/2011
שלום,
תינוקת בת חצי שנה, יונקת מלא וכמובן התחלתי לשלב מוצקים. (מרק אוכלת יפה, פירות לא אוהבת ממשיכה לנסות)
שאלותיי:
1 - היא קמה המון בלילה ומה שמרגיע אותה ומספק אותה זה הנקה בלבד, בערך 4-5 פעמים בלילה (זה כבר תקופה די ארוכה, כך שלא נראה לי שקשור לשיניים או גזים, היא פשוט מתעוררת לאכול). השבוע כבר התחלתי להישבר והבעל נותן לה בקבוק סימילאק אחד בלילה מה שהפחית את ההתעוררויות לפעמיים בלבד. מה אפשר לעשות בנדון?
2- כשהיא אוכלת מנת מרק היא עדיין לא רגועה ומראה סימני רעב, עד שאני לא משלימה לה את הארוחה עם הנקה היא לא נרגעת. למרות שאוכלת כמות יפה של מרק. מה לעשות? להשלים? צריך בכל זאת לחכות קצת בין מוצקים להנקה?
3- לא אוכלת בכלל פירות אחרי חצי כפית היא מסרבת, כדאי לעשות הפסקה? להמשיך לנסות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בלילה - תגובה
עדי יותם28/08/20111. יש כל מיני גישות להאכלות הלילה. יש אמהות שנהנות להניק בשכיבה ופשוט לישון תוך כדי, תוך שמירה על סביבת שינה בטוחה, וכך אפילו לא מתעוררות לגמרי כשהתינוקות מתעוררים. יש גישה שטוענת שאם מנתקים את הקשר בין ההנקה *להירדמות*, התעוררויות הלילה פוחתות. השיטה מפורטת יפה בספרה של אליזבת פנטלי, "לישון בלי לבכות". עקרונית - מניקים עד שהתינוקת מנומנמת ואז מנתקים מהפטמה ומסייעים לה להירדם לבד. אבל זה ספר בן כ-200 עמודים ויש שם עוד הרבה פירוט והצעות.
2. מרק זה אוכל די דיאטטי, אלא אם מדובר במרק עם כמות יפה של בשר, קטניות וכו'. אין בעיה בזה שמבקשת לינוק לאחר מכן.
3. המשיכי להציע פירות - לא במקום הנקה או לפני, אלא *אחרי*, עם הזמן היא מן הסתם תתרצה.
עקרונית, צרפו אותה לשולחן המשפחה והציעו לה מהתפריט המשפחתי מה שמתאים לגילה. בד"כ תינוקות יהיו יותר פתוחים לנסות טעמים ומרקמים חדשים *אחרי* ההנקה.
בהצלחה ובתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לשאוב חלב!חן23/08/2011
בשבוע הבא אני חוזרת לעבודה ויש לי תינוק בן חודשיים.
ניסיתי בהתחלה לשאוב עם אוונט ידני ולא יצא כלום
עכשיו יש לי מדלה חשמלית ואחרי שתי ההנקות האחרונות שאבתי במשך יותר מחצי שעה כל פעם והגעתי סה"כ רק ל15 מ"ל...
אין מצב שזה מחסור בחלב, כי כשאני לוחצת עם היד יוצא מלא אבל זה כואב לשאוב כך.
אפשר עצות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה לשאוב חלב! - תגובה
סיגל גולן23/08/2011שלום חן
כדי לשאוב חלב באופן רציני (בחזרה לעבודה) יש צורך במשאבה רצינית ודו צדדית. אם תשאבי בעבודה משני הצדדים בו זמנית גם תחסכי זמן וגם תעזרי לשמור על ייצור החלב. אפשר לקנות משאבה דו-צדדית טובה (pump in style או free style: שניהם של חברת מדלה). אפשר לשכור משאבת לקטינה מאחת היועצת הנקה שמשכירה או מהחברה: בפקס. אפשר לקבל משאבת pump in style מגמ"ח במודיעין. הרבה אופציות אבל אני מניחה שנסית את המשאבה mini-electric של מדלה ונראה לי שאת צריכה משהו יותר חזק.
כשאת שואבת תעשי תרגילי הרפיה, נשימות עמוקות, כל דבר שיעזור להזרים חלב. תנסי לא להסתכל על כל טיפה שיוצאת.
סביר שלא יצא הרבה חלב אחרי הנקה טובה. יצא יותר אם תחכי שעה ואז תשאבי. (את לא גומרת לו את החלב מההנקה הבאה!)
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלבשרון22/08/2011
שלום,
הבן שלי בן חודשיים וחצי, עד גיל חודשיים הוא היה על הנקה מלאה. לפני שבועיים עבר עליו שבוע קשה מאוד, הוא לא הפסיק לבכות, לא היה רגוע בזמן ההנקות. לבסוף הבנתי שכנראה הוא נשאר רעב אחרי ההנקות כי אין לי מספיק חלב ולכן התחלתי לשלב תמל - מאז אני נותנת לו ארוחה מלאה מתמל לפני השינה (ובאותו מועד שואבת) ואם במהלך היום אני רואה שהוא לא שבע מהנקה, אני משלימה לו מתמל או מחלב שאוב שלי.
שמתי לב שכשאני שואבת בערב, כמות החלב יוצאת בדקות הראשונות- מצד שמאל 70 CC במהלך 7 הדקות הראשונות ואחכ כבר לא יוצא עוד חלב, ומהצד הימני כמות של 40 CC במהלך 4 הדקות הראשונות.
האם זה נורמאלי שכל כמות החלב יוצאת רק בדקות הראשונות ואחכ כמעט ולא יוצא כלום?
אם לא, מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?
אצין שהתחלתי לקחת כדורי חילבה ונראה לי שזה עוזר כי אני כמעט ולא משלימה לו במהלך היום.
אציין גם שהבן שלי נולד פג ומאוד חשוב לי להמשיך עם ההנקה כמה שיותר.
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב - תגובה
סיגל גולן23/08/2011שלום שרון
אני שמחה לשמוע על הרצון שלך בהנקה. אולי תוכלי להוריד את התמ"ל ולתת חלב שלך במקום. החלב זורם בגלים. בדקות הראשונות הכמות הגדולה של החלב יוצא. אפשר לייצר עוד מספר גלים של חלב (אולי בכל אחד יהיה פחות חלב אבל חלב יותר שומני). לעשות הפסקה אחרי הגל הראשון, לעסות את השד, אפילו לנער קצת ולהחזור לשאיבה נוספת של בערך 5 דקות בכל צד. אפשר לשאוב עוד מספר דקות כשכבר לא יוצא חלב כדי למסור לגוף שהיית רוצה יותר. אם תוסיפי מספר שאיבות ביום אפילו של מספר דקות, זה יכול לעזור להגברת הכמות.
ספרי לנו בעוד כמה ימים אם הכל בסדר או אם את צריכה עוד תמיכה.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות חלב
שרון23/08/2011תודה רבה על התשובה.
הסיבה שהתחלתי לתת תמל לפני שינה היא כי כמות החלב שיש לי בסוף היום אינה מספיקה לארוחה לפני השינה - הבן שלי נשאר רעב...
אנ י אנסה לפעול לפי המלצתך.
ושוב - המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלות....רוני22/08/2011
שלום רב,
יש לי תינוק בן חצי שנה...אני אמורה לחזור בקרוב לעבוד ורציתי לדעת איך אוכל לדעת איזו כמות של חלב עלי להשאיר למטפלת שתיתן לו....הוא יונק כך שאצטרךף לשאוב....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלות.... - תגובה
סיגל גולן23/08/2011שלום רוני
כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו ועל הרצון להמשיך לספק לבנך את החלב שלך!
כמויות חלב אם שונות מתינוק לתינוק אבל בממוצע תינוק בגיל הזה אוכל בין 750 ל900 מ"ל ליום. צריך לחלק את המספר הזה למספר הארוחות שיש, ולהתחיל בתהליך של ניסוי ותהייה. תזכרי שגם תינוק צריך כעשרים דקות להרגיש שובע, אז כדאי לתת את הבקבוק (או כוס) לאט ועם הפסקות. בגיל שלו הוא בטח יתחיל בקרוב לאכוטל מוצקים שיחליפו את ארוחות החלב ואז הכמות של החלב שיצטרך תרד בהתאם.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשוך נצמדת לחיךפיצפונת22/08/2011
שלום,
התינוקת שלי בת שבוע ויום ונורא קשה להאכיל אותה, (אני גם מניקה וגם שואבת אך יותר שואבת כי היא אוכלת יותר טוב מבקבוק יחסית)
הלשון שלה כמעט תמיד נצמדת לחיך ואז זה מקשה מאוד על הכנסת הפטמה לפיה(גם בהנקה וגם בשאיבה).
זה מצב נורמלי שתינוק עושה דבר כזה או שצריך לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוך נצמדת לחיך - תגובה
סיגל גולן23/08/2011שלום לאמא של פצפונת
לא חושבת שיש פה משהו מאוד יוצא דופן אבל ליתר בטחון הייתי בודקת אצל קלינאית תקשורת או יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך.
בנתיים לחיזוק את יכולה לתת לה את האצבע הקטן שלך למציצה, להרגיש שהלשון שלה לוחצת על האצבע שלך לכיוון החיך. זה תרגיל שמחזק את המציצה.
טוב שאת שואבת כי כשהיא תהיה מוכנה לינוק יותר, חשוב שיהיה לה שם כל מה שהיא צריכה!
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לתת בקבוקלבנת21/08/2011
שלום,
ילדתי ביום ראשון שעבר 14.8 במשקל 3.035 ק"ג.
השתחררתי ביום שלישי 16.8 במשקל 2.780.
הייתי היום 21.8 בטיפת חלב והיא במשקל 2.875.
האחות אמרה לי שזו לא עלייה מספיקה ושיש לתת לה בקבוק (60 מ"ל) אחרי כל הנקה.
אני ממש לא רוצה לתת בקבוק, האם יש אופציות נוספות?
תודה
לבנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לתת בקבוק - תגובה
סיגל גולן23/08/2011שלום לבנת
האם השקילה בטיפת חלב הייתה השקילה הראשונה שם? כי אם כן, אלו מאזניים אחרים מאשר השקילה בבית החולים בשחרור, ואי-אפשר להשוות במדויק.
הייתי חוזרת מחר לטיפת חלב רק לשקילה כדי לבדוק אם אולי כן הייתה עליה טובה בימים האחרונים.
60 מ"ל זה ארוחה שלמה בשלב הזה אם יש 8 ארוחות ביום. נראה לי שאם כן צריך להוסיף, אפשר לשאוב חלב ולהוסיף 20 מ"ל אחרי הנקה, ולבדוק עוד 4 ימים מה מצב המשקל. כדאי שיועצת הנקה מוסמכת מאזור מגוריך תראה את התפיסה שלה בהנקה. זה גם יכול לשפר את המצב.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחה שיש לי מספיק חלבשרון21/08/2011
שלום,
הבן שלי בן חודשיים וחצי, עד גיל חודשיים הוא היה על הנקה מלאה. לפני שבועיים עבר עליו שבוע קשה מאוד, הוא לא הפסיק לבכות, לא היה רגוע בזמן ההנקות. לבסוף הבנתי שכנראה הוא נשאר רעב אחרי ההנקות כי אין לי מספיק חלב ולכן התחלתי לשלב תמל - מאז אני נותנת לו ארוחה מלאה מתמל לפני השינה (ובאותו מועד שואבת) ואם במהלך היום אני רואה שהוא לא שבע מהנקה, אני משלימה לו מתמל או מחלב שאוב שלי.
שמתי לב שכשאני שואבת בערב, כמות החלב יוצאת בדקות הראשונות- מצד שמאל 70 CC במהלך 7 הדקות הראשונות ואחכ כבר לא יוצא עוד חלב, ומהצד הימני כמות של 40 CC במהלך 4 הדקות הראשונות.
האם זה נורמאלי שכל כמות החלב יוצאת רק בדקות הראשונות ואחכ כמעט ולא יוצא כלום?
אם לא, מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?
אצין שהתחלתי לקחת כדורי חילבה ונראה לי שזה עוזר כי אני כמעט ולא משלימה לו במהלך היום.
אציין גם שהבן שלי נולד פג ומאוד חשוב לי להמשיך עם ההנקה כמה שיותר.
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוחה שיש לי מספיק חלב - תגובה
עדי יותם26/08/2011קורה שיש תקופות של קפיצת גדילה שאז אמהות מרגישות שאין להן מספיק. בד"כ לא צריך לעשות שום דבר מיוחד, אבל יומיים-שלושה של מנוחה, שתייה, אכילה, הימנעות מהתרוצצויות לא נחוצות - יוכלו לעזור בכך. אם לא עוזרים, כדאי להיפגש עם יועצת הנקה כדי לברר האם באמת חלה ירידה בכמויות, אם כן - למה, ומה ניתן לעשות.
בכל מקרה, טוב ששאבת ולקחת את החילבה ויש לקוות שהתקופה המאתגרת מאחוריכם.
בד"כ רוב הכמות יוצאת בתחילת השאיבה. כדאי לשאוב מצד אחד עד שהטפטוף נחלש/נפסק, לעבור לצד השני, וחוזר חלילה פעמיים או שלוש, עד 30 דקות. שאיבה "על ריק" 2-3 דקות אחרי שלא יוצא יותר כלום משני הצדדים, תעזור בהגברת הכמויות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבנוריאלי20/08/2011
שלום,
אני מעוניינת להמשיך לשאוב חלב ולנסות להיכנס להריון. האם השאיבה תפחית את האפשרות להכנס להריון. אציין שכבר קיבלתי מזחור. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב - תגובה
סיגל גולן23/08/2011שלום נוריאלי
אם כבר קבלת מחזור, יש לך יותר סיכוי להכנס להריון מאשר אם עוד לא קבלת.
שאיבה כמו הנקה גורמת להפרשת פרולקטין כדי להמשיך לייצר חלב, והוא עוזר למנוע הריון. ככל שיש פחות הנקות/שאיבות במשך היום, יש יותר סיכוי להכנס להריון. יש נשים שנכנסות להריון בקלות תוך הנקה מלאה, ויש נשים שנכנסות להריון רק אחרי גמילה סופית מהנקה.
זה מאוד אישי. לא ציינת את גיל התינוק/ת?
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וחנק דחוףאנג'ליקה20/08/2011
שלום רב יש לי תינוקת בת 3 שבועת בהנקה מלאה יש לי בעיה בשעת ההנקה הילדה פשוט כל פעם נחנקת ביגלל זרימה חזקה של חלב שלי היא פשוט נחנקת כל הנקה וכמה פעמים בהנקה עצמה מה אני יכולה לעשות היא נחנקת ואני בהיסתריה האם אני צריכה להפסיק לעניק ולעבור לבקבוק? דחוף צריכה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וחנק דחוף - תגובה
עדי יותם22/08/2011זה קורה הרבה פעמים כשיש זרימת חלב חזקה. נסי להניק תוך הישענות אחורה, אפשר ממש בשכיבה על הגב אם הישענות רגילה לא מספיקה, או לסחוט ידנית/לשאוב במשך דקה שתיים לפני ההנקה כדי ש"המזרקה" תיפסק. בדרך כלל זה מתאזן תוך חודש-חודשיים. אם לא עובר, היפגשי עם יועצת הנקה כדי שתוכל להעריך את המצב בצורה מדויקת יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב בבקבוקרוני19/08/2011
שלום רב,
יש לי תינוק בן חצי שנה...אני אמורה לחזור בקרוב לעבוד ורציתי לדעת איך אוכל לדעת איזו כמות של חלב עלי להשאיר למטפלת שתיתן לו....הוא יונק כך שאצטרךף לשאוב....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב בבקבוק - תגובה
עדי יותם26/08/2011ייתכן שיזדקק ל-60, או ל-120, וכל הטווח שבאמצע גם הגיוני :) רצוי לשמור במנות קטנות של 40-50 ולתת לו לפי רצונו. תינוקות יונקים כמעט אף פעם לא זקוקים ליותר מ-120 בארוחה. אם יתחיל לאכול מוצקים בכמויות שמחליפות ארוחה, תצטרכי לשאוב פחות, אך אין לנסות לשכנע אותו לאכול יותר ממה שהוא מעוניין. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הנקהליאור19/08/2011
שלום רב שמי ליאור ואני אמא של רומי בת כמעט 9 חודשים .עד לפני כמעט חודש הנקתי את ורמי בשילוב עם מוצקים (4 הנקה ו-3 ארוחות מוצקים) והלך לי די מצוין
חודש שעבר חזרה לי הוסת וסביב חזרתה פשוט ירדו לי כמויות החלב כמעט לאפס (20 מ"ל בשאיבה) מ אני רואה את זה הן בכמויות שאני שואבת (אני עובדת כ-5 משמרות בשבוע אז השאיבות זה מה שהחזיק אותי עד כה) והן במהלך ההקה כשרומי פשוט מתעצבנת...
אני מ-א-ו-ד רוצה להמשיך להניק ומוכנה לנסות הכול .... מה עליי לעשות ????
תודה מראש ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הנקה - תגובה
עדי יותם22/08/2011קראי הצעתי לרחלי למטה. כמו כן, אם אין בעיה של לחץ דם נמוך או סוכר נמוך, יש נשים שנעזרות בכמוסות חילבה להגברת החלב. יש סוג מרוכז ונטול ריח שהוא אפקטיבי יותר. ייתכן גם שמשאבה טובה יותר היתה יכולה לעזור.בכל מקרה, שאיבה בפני עצמה היא לא מדד לכמויות החלב, תינוקות בד"כ יצליחו להוציא הרבה יותר חלב מאשר משאבה.
אפשר גם לתת את המוצקים בעיקר בשעות העבודה שלך ולהניק יותר בשעות שאת איתה, כדי שתצטרכי לשאוב פחות. כדי להגביר את זרימת החלב בהנקה וגם בשאיבה, אפשר ללחוץ על השד, לחיצה רצופה, מכיוון בית השחי, בזמן שהיא יונקת, ולהפסיק כשהיא מפסיקה. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון קשורה?פרח18/08/2011
ביתי בת חודש, יונקת מלא, אך עדיין יש לי כאבים בפטמות ורגישות כללית בחזה(לא יכולה להצמיד אליו כלום). לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מתחילה להניק, אני מחכה שהיא תפתח פה גדול ותוציא לשון, אך היא לא ממש מוציאה לשון בחוץ ואז כשהיא נצמדת לשד יש לי כאבים ואני מרגישה לחץ כאילו היא לוחצת עם החניכיים. רציתי לדעת אם זה מקרה של לשון קשורה, איך ניתן לאבחן ומה ניתן לעשות?
בנוסף, יש לי שד אחד שהוא תמיד יותר מלא, לא משנה אם אני מתחילה להניק בו או בשני. השאלה היא האם זה נורא להתחיל עם הצד הזה רוב הפעמים?
האם לתת לה לינוק רק מהצד הזה עד כדי ריקון, או כאשר מתנתקת להציע את הצד השני?
חוץ מזה, הפורום מקסים ומלמד המון.... כל הכבוד לכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון קשורה? - תגובה
סיגל גולן23/08/2011שלום פרח
אי אפשר לאבחן לשון קשורה בלי לראות גם את הלשון וגם את ההנקה. יש פרוצדורה מאוד פשוטה לניתוק לשון ואפשר להפנות אותך לרופא באזור שלך שמנוסה בזה.
אם תתחילי כל פעם מהשד המלא יותר הוא ישאר תמיד מלא יותר. תנסי להחליף את הצד של ההתחלה. אם עדיין הצד הזה מלא ולא נוח אחרי הנקה, תשאבי קצת להקלה. לא לריקון.
תעדכני אותנה...
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בפטמות בהנקהמתכוננת18/08/2011
אני לפני לידה, וקצת נבוכה לגבי ההנקה, מה קורה לגבי שיער בפטמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער בפטמות בהנקה - תגובה
עדי יותם19/08/2011אין עם זה שום בעיה. זו תופעה די נפוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)