פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב הנקה ותמ"ל
    רותם
    11/08/2011

היי, הבן שלי בן שלושה חודשים. בחודש וחצי הראשונים הנקתי הנקה מלאה ולאחר שלא עלה במשקל הוספתי תמ"ל. כיום אוכל בקבוקים בכמות של 180 שלוש פעמים ביום ושאר הזמן אני מיניקה כולל בלילה. עכשיו עולה יפה במשקל. האם אני יכולה לרדת לשני בקבוקים רק בבוקר ולפני השינה? כיצד אוכל לעשות זאת מבלי לפגוע במשקל? לפעמים הוא מסרב לינוק ופשוט צורח בשביל הבקבוק. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב הנקה ותמ"ל

הוספת תגובה

• שילוב הנקה ותמ"ל - תגובה

סיגל גולן
    12/08/2011

הי רותם
    את יכולה לנסות להוריד בקבוק אחד ולהיניק במקום, ולשקול אותו לאחר שבוע לבדוק שעדיין העליה במשקל מספקת. אם הוא מתעקש על בקבוק תני לו מעט : 20-30 מ"ל--אולי של חלב שאוב?) ואחר כך תחברי אותו לשד. אולי הוא צריך להרגע עם קצת אוכל בבטן ואחר כך יתחבר.
    בהצלחה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר הפסקת הנקה- עדיין יש חלב..
    שרה
    11/08/2011

שלום רב!

אני כבר שבועיים אחרי הפסקת הנקה בהדרגה.
    אמנם הפסקתי להניק את הבת שלי במיידי עקב דלקת קשה, והתחלתי לשאוב כל יום 20-40 CC מכל צד.
    הבעיה היא שעדיין יש לי חלב, ולמרות שהתחלתי להוריד את מינון השאיבות ואת כמות החלב שאני מוציאה, לא נראה כי לדבר יש סוף.
    כמו- כן השתמשתי בעלי כרוב, אבל הם יצרו לי פצעים על הפיטמות והפסקתי איתם.
    מה אני יכולה עוד לעשות???
    נמאס לי כבר מהחלב, אני רוצה להרגיש משוחררת.....!!!

תודה מראש!

הוספת תגובה

• עלי כרוב

אפרת
    11/08/2011

המלצה לגבי הכרוב ( מניסיון) תקפיאי את העלים לפני... ולשים לב -לשים מסביב החזה ולא על הפיטמות. ( וגם לא מומלץ להיות ליד אנשים, הריח שהכרוב עושה הוא ממש בלתי נסבל )

( :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר הפסקת הנקה- עדיין יש חלב.. - תגובה

עדי יותם
    14/08/2011

מצטרפת להמלצות של אפרת.
    נסי לשאוב כמויות קטנות יותר ולהגדיל את הרווחים בין השאיבות בהדרגה כדי שהדלקת לא תחזור.
    אם את והתינוקת מעוניינות, אפשר גם לשקול חזרה להנקה... דלקת בפני עצמה אינה מצריכה הפסקה של ההנקה, גם לא טיפול אנטיביוטי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכמות שמומלץ לשאוב?

שרה
    14/08/2011

אפילו 10CC יספיקו?
    אמרו לי להוציא את הגושים, ולפעמים זה מגיע עד 40CC.
    אני מרגישה שזו כמות מידי גדולה והמח עוד לא הבין שבעצם הפסקתי להניק.
    כבר עברו שבועיים מאז שהפסקתי להניק.
    נראה לך שהבת שלי תרצה לחזור לזה?
    היא דווקא התרגלה מצוין לבקבוקים...

בקשר לעלי כרוב, שמתי כמה ימים ולא בדיוק עזר...

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכמות שמומלץ לשאוב? - תגובה

עדי יותם
    16/08/2011

צריך למצוא את האיזון העדין. נסי להוריד 2 דקות שאיבה כל יום, בכל אחת מהפעמים שבהן את שואבת.

כן, ייתכן שבתך תרצה לחזור להנקה. וייתכן שלא. אי אפשר לדעת בלי לנסות :)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפטוף חלב..+גזים עם ריח
    אפרת
    11/08/2011

הי, בני בן עוד מעט 6 שבועות, הנקה מלאה. השאלות שלי הן:
    1. בין ההנקות אני שמה לב שיש לי טיפטוף די רב של חלב, עד מתי זה אמור לקרות והאם יש דרך למנוע (הוא יונק לפי דרישה , כמובן שכאשר יותר חחם אני שמה לב לדרישה יותר גבוהה), הוא רגוע בין ההנקות .
    2. בשבועיים האחרונים הוא משחרר גזים בעלי ריח חזק, מבחינת יציאות אז שתן הוא מביא יפה, ולגבי צואה בפעם האחונה זה היה מלפני כשבוע. האם עליי לדאוג? (מבחינת מזון שלי אני משתדלת לשלב )

תודה מראש ( :

לקביעת תור
    סגירה
    טיפטוף חלב..+גזים עם ריח

הוספת תגובה

• טיפטוף חלב..+גזים עם ריח - תגובה

עדי יותם
    14/08/2011

טפטופים הם תופעה שמשתנה בין אמא לאמא. יש כאלה שלא מטפטפות כלל וכאלה שמטפטפות חודשים.
    יש פדים רב-פעמיים מסיליקון (Lily Padz) שעוצרים את הטפטוף באיבו...
    ייתכן שיש מקום למפגש עם יועצת הנקה שתעריך אם יש כאן מקרה של ייצור יתר, אבל לא כדאי לנסות לאבחן ולטפל מצב זה דרך האינטרנט.
    תדירות היציאות אינה מדאיגה בפני עצמה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ואלכוהול
    דידה
    10/08/2011

שלום רב,
    בני בן שלושה חודשים, רציתי לדעת מהי הכמות המותרת של שתיית משקאות חריפים( צ'יסרים של וודקה..) בערב ספציפי (יש לנו אירוע משפחתי) מבלי לפגוע בהנקה..אני משאירה לו מנות של חלב שאוב, אצל סבתא שתעשה בייבסיטר.
    האם על כל כמות מסוימת של שתייה יש לחכות מספר שעות ואם כן, כמה שעות על כל כמות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ואלכוהול

הוספת תגובה

• הנקה ואלכוהול - תגובה

עדי יותם
    16/08/2011

אלכוהול לא בדיוק "פוגע בהנקה" - אפשר להימנע מהנקה במשך כמה שעות, לשאוב ולשפוך אם יש מלאות מציקה.
    תבלי ותיהני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם למסירה
    דריה
    09/08/2011

חלב אם למסירה בירושלים
    כמות גדולה!
    כל הקודם זוכה...

דבורה

050-9605141

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם למסירה

הוספת תגובה

• חלב אם למסירה - תגובה

לילי עוזיאל
    10/08/2011

שלום דריה,

ישנה עמותת להב - מקדמת עניינם וזכויותיהם של הפגים.
    אולי הם מכירים הורים לפגים הזקוקים לתרומת חלב אם.

כל הכבוד על הרצון הטוב,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דריה
    10/08/2011

תודה על ההפניה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת וסתימה
    חלי
    09/08/2011

בני בן ארבעה וחצי חודשים, יונק בלבד. החל מאתמול החלו סימנים של דלקת בשד- אדמומיות, כאב עז וחום. לכאורה אין סיבה- לא היה גודש או דילוג על הנקה. בבוקר חשתי עקצוץ המאפיין מלאות ולכן שאבתי קצת, אינני נוהגת לשאוב ובד"כ משתמשת במשאבה רק כדי להקל על גודש. אני מציינת כי יתכן שהשאיבה גרמה למצב? ועוד השערה- היות שאין סיבה לדלקת, אני תוהה האם יתכן שיש סתימה עוד מההנקה הקודמת? גמלתי את בתי בגיל שנתיים כשהייתי בהריון עם בני, ונדמה לי שנשארה גבשושית בשד ימין שבו יש כרגע דלקת. האם עלי להגיע לטיפול? אם כן אצל מי? האם רופא משפחה יספיק (אנטיביוטיקה) או שעלי להגיע ליועצת הנקה מוסמכת כדי לטפל בסתימה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת וסתימה

הוספת תגובה

• דלקת וסתימה - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

שלום חלי
    לא נראה לי שהבעיה כרגע קשורה לגמילה של בתך. זה היה מפריע לך הרבה קודם.
    דלקת לרוב מתחילה בסתימה בצינורית: אולי מתנוחת השינה שלך, אולי מחזיה הדוקה, עוד הרבה גורמים ולא תמיד מוצאים את המקור. אם הדלקת חיידקית ודורשת אינטיביוטיקה זה בדרך כלל מלווה בחום מעל 38.5. אם עוד אין חום כזה אפשר לנסות טיפול במסג' (תנסי למצוא מקום שמורגש "גולה" או גרגיר אורז בפנים). לעסות את המקום כדי לפרק את הגוש ולשחרר זרימה. אפשר ורצוי להיניק וגם לשאוב אם ההנקה לא מספיק משחררת. השאיבה לא אמורה להחמיר את המצב. גם שינוי תנוחה בהנקה יכול לעזור. יעוצת הנקה יכולה לעזור בשיטת העיסוי ועזרה לזהות את הסתימה, אבל רק רופא יכול לאבחן דלקת ולתת מרשם לאנטיביוטיקה. אם אין שיפור עד מחר, תפני לרופא.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית בקבוקים
    רננה
    09/08/2011

שלום בנות , צריכה עצה אם למישהי יש מה לחדש למרות שחקרתי,שאלתי וניסיתי כמעט הכל.
    הקטנה שלי בת 5 חודשים , שהיתה קטנה (עד חודש וחצי) לקחה ארוחה אחת ביום מבקבוק אבל כנראה שכחה , בכל מקרה בתחילת ספטמבר אני חוזרת לעבודה והיא הולכת למטפלת (עם עוד 2 תינוקות) . בחודש האחרון מנסה לתת לה תמ"לים ו/או שאוב בכל מיני שיטות , שעות , בקבוקים שונים וכו וכו ונראה שהעניין לא רק משתפר אלא היא מפתחת אפילו ממש אנטי לנושא , הצלחנו כמה פעמים אבל זה כבר לא קורה יותר בשבועיים האחרונים.
    אני יודעת שחשוב שמישהו אחר חוץ ממני יתן לה אבל זה לא אפשרי כל כך מכל מיני סיבות .
    רציתי להרגיל אותה לבקבוק כך שיהיו לה מעט משברים שאני חוזרת לעבודה אבל נראה שאין ברירה אלא לחכות ולעשות זה בזמן אמת עם המטפלת.
    לא הייתי רוצה להפסיק להניק אבל אם לא תהיה ברירה זו יכולה גם להיות אפשרות לא?
    פשוט להחליט יום אחד אני והיא שאין יותר ציצי? נשמע קשה מאוד , לא יודעת מה נכון לעשות.
    מוצקים היא גם לא כל כך יודעת לקחת כך שקשה לסמוך על זה , אני יכולה לעבוד על זה בזמן שנשאר לי אבל מה קורה עם שתיה , גם בכפית?

אגב גם הלילות שלנו לא משהו , קמה כל שעה וחצי שעתיים , לעיתים רחוקות 3 ו-4 שעות וזו גם סיבה אולי ללמד אותה לאכול מבקבוקכך שהבעל גם יקום ו/או תאכל תמל שיהיה לה יותר משביע כי אין מצב שאני מניקה אותה כך בלילות והולכת לעבודה ליום מלא.

אם למישהי איזה עצה שיכולה אשמח לעזור ,
    המשך יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית בקבוקים

הוספת תגובה

• סרבנית בקבוקים - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

שלום רננה
    העבודה העקרית היא עם עצמך: איך את מתיחסת לחזרה לעבודה ולהאשרת בתך אצל מטפלת? אחד הדברים הקלים ביותר שיש לתינוק ללמוד בחיים זה לשתות מבקבוק. אם היא לא לוקחת בקבוק היום , סביר להניח שזה לא כי היא לא יודעת איך אלא כי היא לא רוצה/מרגישה את הלחץ שלך/מרגישה את האמביבלנטיות שלך לגבי החזרה לעבודה?
    אני מציעה לעשות הפסקה של מספר ימים בנסיונות. לחזור לנסיונות כשאת מצליחה להוריד את כל הלחץ שאת מרגישה. אפשר גם לנסות לתת לה מכוס ולדלג לגמרי על שלב הבקבוק. זה לא שלב התפתחותי הכרחי.
    גם אם היא תקח בקבוק לפני החזרה לעבודה, זה לא מבטיח שהיא לא תעשה שביתה בימים הראשונים שאת משאירה אותה.
    היא בכלל עוד לא צריכה לקחת מוצקים. ההמלצה של משרד הבריאות היא רק לטעימות לפני גיל 6 חודשים, אבל לא במקום הנקה.
    להפסיק להיניק עכשיו זה לא פתרון בשבילה: המזון הטוב ביותר, הנכון ביותר בשבילה זה חלב אם, לא פורמולה. לא למנוע ממנה את זה בגלל שהיא לא שותה מבקבוק. היא מראה לך שהיא מבינה מה הדבר הכי טוב: חלב אם מהמקור.
    מקוה שזה עזר במשהו. אם תרצי לשוחח על זה יותר, אני מזמינה אותך להתקשר אלי לשיחה מחר.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב
    נורית
    08/08/2011

שלום,
    בני בן 10 חודשים, יונק כבר כחודשיים שלש פעמים ביום - בוקר, אחה"צ (עם חזרתי מהעבודה) ולפני השינה. בשבועיים האחרונים חלה ירידה משמעותית בכמות החלב. מהר מאד אחרי שהוא מתחיל לינוק אני מרגישה שהוא מוצץ ומוצץ אך כלום לא יוצא. בשלב מסויים הוא נהיה חסר מנוחה ונראה מאוכזב, ואחרי עוד כמה ניסיונות מפסיק לינוק. לאחרונה גם קיבלתי מחזור לראשונה מאז הלידה, ואני מניחה שזה קשור לכמות המצומצמת. חשוב לי להמשיך בהנקה עוד כמה חדשים. מה ניתן לעשות כדי להגביר במעט את כמות החלב בשלב זה?

תודה,
    נורית

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

הי נורית
    כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו.
    קבלת מחזור לרוב רק מביא לשינוי בטעם החלב אבל לא לירידה בכמות. אם במקרה היית שוב בהריון זה יכול היה להשפיע על כמות החלב.
    אפשר להגביר את הכמות בדרכים הידועות: תוספת שאיבה להנקות, לקיחת כמוסות חילבה ו/או תוסף אחר להגברת החלב. הנקה במצב של עור לעור. בדיקה שאת שותה מספיק ונחה מספיק.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף חלב
    פרח
    08/08/2011

אני כשבועיים וחצי לאחר לידה, ויועצת ההנקה איבחנה שיש לי עודף חלב, והמליצה לי לשתות חליטות נענע ומרווה.
    רציתי לשאול כמה כוסות ביום צריך לשתות כדי להפחית את ייצור החלב אך לא לפגוע בו לחלוטין?
    והאם זה מומלץ להניק כל פעם רק מצד אחד כדי שזה גם יעזור בהפחתה של הגודש וייצור החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    עודף חלב

הוספת תגובה

• עודף חלב - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

שלום פרח
    הרבה יולדות שקשה להם להגביר כמות החלב יקנאו בך!
    לא ידוע כמות הנענע ומרווה אלא זה עניין של ניסוי ותהייה. תנסי אולי לשתות שתי כוסות של חליטה ביום הראשון. תראי אם זה עזר. אם לא, תנסי שוב ביום השני. אפשר להעזר קצת בכרוב, לחצי שעה או שעה מספר פעמים ביום.
    נכון שהנקה מצד אחד יכולה לעזור בירידה בכמות לאורך הזמן, אבל חלב שמצטבר ולא זורם יכול גם לגרום לסתימה. הייתה מנסה את זה דבר אחרון אם הקודמים לא יעזרו. עוד קצת זמן גם יכול לתרום, זה לרוב מסתדר אחרי מספר שבועות.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות
    בולי
    08/08/2011

שלום,
    יש לי תאומים בני 3 שבועות ום יונקים הנקה מלאה מהיום הראשון. הם עולים יפה מאוד במשקל, אבל לשניהם פליטות מרובות. הפליטות הן גם בסמוך לסוף ההנקה, אז יוצא להם ממש חלב לא מעוכל (לפעמים גם קצת מהאף) וגם אחרי כמה שעות, אפילו לפני ההנקה הבאה (אחרי שעתיים וחצי- שלוש) ואז הפליטה היא של חלב שנראה שכבר התחילו לעכל, יוצא יותר צמיגי ולפעמים צהבהב. האם זה רק עודף חלב או שאולי זה ריפלוקס?
    בנוסף, לפעמים הצואה שלהם ירקרקה. לרוב היא צהבהבה, כמו שהבנתי שצריך להיות. על מה צואה ירקרקה יכולה להעיד?
    תודה מראש,
    בולי.

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות

הוספת תגובה

• פליטות - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

שלום בולי
    איזה יופי! יונקים מלא מהים הראשון! כל הכבוד!
    לרוב לא צריך לדאוג לפליטות אם: הם עולים במשקל והם לא מתלוננים מהפליטות. זה עובר תוך כמה חודשים.
    יציאות ירוקות יכולות להעיד על: וירוס כמו הצטננות, או הנקות קצרות שלא מגיעות לאחוזים שומן גדולים כמו בסוף ההנקה. אם כל אחד יונק מצד אחד בארוחה אז זה פחות סביר. שוב, בגלל שזה לא קורה כל הזמן אלא רק פה ושם, סביר להניח שלא צריך לדאוג לזה.
    תמשיכי! תהני!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר בזמן הנקה
    עדינה
    07/08/2011

שלום וברכה,

האם מותר לעשות כושר בזמן ההנקה?
    קראתי שמומלץ לבצע כושר אחרי לידה כאשר השדיים מרוקנים משום שכושר מעלה את רמת חומצת החלב בדם, וחומצת החלב משנה ככל הנראה את טעמו של חלב האם ופוגעת בהנקה.
    עוד קראתי שביצוע כושר, בקרב נשים בתקופת הנקה, מביא להפחתה בירידה בצפיפות העצם, הנגרמת בשל הנקה ותורם למניעת בריחת סידן (אוסטיאופורוזיס) בגילאים מאוחרים יותר.

יש כאן דילמה לעשות כושר או לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    כושר בזמן הנקה

הוספת תגובה

• כושר בזמן הנקה - תגובה

עדי יותם
    09/08/2011

לא לדאוג. ברמות הכושר של החובבניות לא נראה לי שטעם החלב ישתנה. חומצת החלב מתפרקת תוך זמן קצר, כך שאם את לא רצה מרתון ומיד אח"כ מניקה, לא סביר שהתינוק ימחה על כך :) ואגב, גם אם כן, רוב הסיכויים שלא ימחה...

ספורט זה תמיד טוב (לפחות 6 שבועות אחרי הלידה, ולהתחיל במתינות). צפיפות העצם יורדת בתקופת ההנקה אבל עולה לאחר מכן ונשים שאינן מניקות כלל חשופות יותר לאוסטאופורוזיס.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בהנקה
    חני
    07/08/2011

בני בן שבועיים וחצי רק יונק ולא רגוע בין הנקה להנקה. הוא יונק בין שעתיים לשלוש, ולאחר כל הנקה הוא לא ישן ולא רגוע אני עושה לו עיסוי ומקפלת לו רגליים לפני כל הנקה ופשוט לא עוזר הוא סובל. אתמול לא הייתה לו יציאה של צואה אחת כל היום למרות ההנקות הבטן היתה נפוחה וקשה ורק בלילה לאחר התעמלות שעשיתי לו הוא שחרר והצליח להירדם. התזונה שלי לדעתי נכונה אני לא מרבה באכילת מוצרי חלב וקפאין גם לא שתייה מוגזת ובכל זאת הוא סובל אני לא יודעת מה לעשות אני לא נחה בכלל וגם הוא לא אני לא רוצה להפסיק את ההנקה. אני צריכה עזרה , התינוק התחיל גזים שבועיים לאחר הלידה , כל כמה זמן הוא צריך לינוק, איך מתגברים שהוא בוכה ומחפש לינוק, יכול להיות שהוא יונק הרבה מן הרצוי אודה לך על תשובתך. (האם לתת לו רק לבכות עד ההנקה הבאה מבלי להניק כל פעם, כי תרופה נגד גזים לא בדיוק עוזרת וקשה לי כל היום להחזיק אותו בידיים.)

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בהנקה

הוספת תגובה

• גזים בהנקה - תגובה

עדי יותם
    10/08/2011

נשמע מאוד קשה ומתיש! כל הכבוד לך על ההתמדה בתנאים האלה.
    מומלץ בחום להיפגש עם יועצת הנקה בהקדם האפשרי, כדי שתעריך את יעילות ההנקה, את כמות החלב שהוא יונק, ותוכל לעזור לך בבניית תכנית פעולה שתשמור גם על הכוחות שלך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושינה
    ענת
    06/08/2011

שלום,
    בני בן 3 חודשים ניזון מהנקה מלאה.
    במשך היום אוכל כל שעתיים וחצי בממוצע ובלילה מצליח לישון 5-7 שעות רצופות.
    מה טוב יותר עבורו לדעתך:
    אוכל ב19:30 פלוס מינוס - אמבטיה - שינה (יוצא שהולך למיטה באזור 21:00)
    ואז מתעורר לאכול ב01:00/02:00 ושוב ב04:00/05:00
    או למשוך אותו ער עד אכילה נוספת באזור 22:00 אחרי אמבטיה ואז סביר שיתעורר רק ב04:00/05:00 ושוב כבר בבוקר באזור 08:00
    האופציה הראשונה כנראה טובה לו יותר שכן הוא מקשר בין האמבטיה למיטה ושינה אך מצד שני האופציה השניה מאפשרת לי לילה רציף ושקט...
    חשוב לציין שאין לו שעות שינה קבועות במהלך היום ולרוב הוא ישן מעט ביום, אם הוא ישן אז או שהוא עושה שינה אחת ארוכה (שיכולה להיות גם ב18:00 בערב) או שהוא מנמנם פה ושם לאורך היום...
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ושינה

הוספת תגובה

• הנקה ושינה - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

הי ענת
    אני בעד להשכיב אותו אחרי טקס אמבטיה בסביבות 19:00 כשידור שבשעה זו הולכים לישון. זה שהוא מתעורר לאכול זה בסדר, אבל אני לא בעד למשוך אותו לארוחה ב 22:00. בכל מקרה את האמא והאינטואיציה שלך טובה כמו כל עצה חיצונית!
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרם חזק
    אפרת
    06/08/2011

הי, אמא לתינוק בן 5 שבועות, בימים האחרונים אני שמה לב שיש לי זרימה חזקה דבר הגורם להשתנקות התינוק באמצע ההנקה, בנוסף ברגע שהוא מוציא את הפיטמה מהפה עדיין ממשיך לצאת לי זרם חזק של חלב, האם זה נורמלי? האם יש דרך למנוע את הזרמים החזקים ( אני חוששת שבמידה ואני אצא עימו מהבית וארצה להניק בחוץ תיגרם לי מבוכה מ"ההשפרצות" של החלב ..)

לקביעת תור
    סגירה
    זרם חזק

הוספת תגובה

• זרם חזק - תגובה

סיגל גולן
    09/08/2011

הי אפרת
    ככל שהתינוק שלך יגדל ויתחזק יש יותר סיכוי שיוכל להתמודד עם הזרמים החזקים. הכי יכול לעזור לך, לפחות בבית, להיניק אותו בתוחה שבין ישיבה לשכיבה על הגב, והוא מעליך. כוח המשיכה ממתן את הזרמים במידה מסוימת. את יכולה גם לנסות לשאוב דקה/שתיים לפני שאת מחברת אותו, כך שהזרמים הכי חזקים יעברו והוא יתחבר על זרם פחות חזק. אם את מניקה מחוץ לבית, תחזיקי חיטול בד לידך כדי לספוג את הזרמים, או שתצאי עם בקבוק של חלב שאוב.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אפרת
    11/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב

אפרת
    11/08/2011

האם ישנו הבדל בין חלב שאוב לבין הנקה ישירה??? (מבחינה רפואית, מבחינת רכיבי החלב.., בעבר היו אומרים שההנקה עצמה עוזרת לגבי דלקות אוזניים וכד')

האם אפשר לתת חלב ישר מהמקרר?

כיצד עליי לדעת כמה חלב יש לשאוב בכל פעם??

תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה
    שלומית גבסו
    06/08/2011

שלום,
    בני בן 3 שבועות הניזון מהנקה בלבד. כשהשתחררנו מבית חולים (כשהיה בן 3 ינים) נפגשתי עם יועצת הנקה שהראתה לי איך להניק נכון ועבדה גם עם התינוק, היא אמרה שיש לו חיך גבוה. מאז יש כמובן שיפור בהנקה והוא עולה יפה במשקל אבל נשארה לי בעיה אחת. בשניות הראשונות להנקה, בערך 10-15 שניות ראשונות יש לי כאבים חזקים מאוד מאוד בפטמה ואחרי זה לא כואב יותר וההנקה הולכת "חלק". אני לא מבינה למה כ"כ כואב לי בתחילת ההנקה. יכול להיות שעדיין מהלידה הפיטמות רגישות?
    תודה מראש על התשובה : )

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בהנקה

הוספת תגובה

• כאבים בהנקה - תגובה

עדי יותם
    09/08/2011

סביר להניח שההיצמדות הראשונית שלו לשד לא טובה, ואז הוא "מתקן" והמצב משתפר. קראי את המאמר שבקישור, וראי אם את יכולה לשפר. אם אין שיפור, מומלץ להיפגש פנים אל פנים עם יועצת כדי לתרגל את ההיצמדות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה