פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרה דחוף
    חגה
    12/07/2011

ביתי בת 4 חודשים. בחודש האחרון החלטתי לתת לה מחוץ לבית בקבוק כי ממש לא נוח לי להניק בחוץ כך שיצא שהורדתי את ההנקה די בהדרגה עד לאתמול שהפסקתי לגמרי להניק. יש לי גודש נוראי ואני לא מפסיקה לטפטף חלב.... כיצד אני מפסיקה את זה. תודה ויום טוב, חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה דחוף

הוספת תגובה

• שאלה נוספת גם די דחופה בשל רגשות ח

חגה
    12/07/2011

חרטה....
    האם הגיוני שבגלל שהתחלתי לתת לה בקבוק מספר פעמים ביום היא לא רצתה יותר לינוק. היא ינקה אבל זה הרגיש לי שהיא יונקת קצת ושומרת את הרעב לבקבוק. (זאת הסיבה שהפסקתי להניק, היא בקושי יונקת ויש לי חלב בשפע...) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת גם די דחופה בשל רגשות ח - תגובה

סיגל גולן
    12/07/2011

שלום
    אם יש לך שפע ואת מעדיפה לתת בקבוק--היה כדאי לשאוב ולתת את החלב שלך ששווה כל כך הרבה יותר מפורמולה. הדרך לעזור לתינוק לחזור מבקבוק לשד היא בדרך מתן הבקבוק--לא לתת לאכול מהר אלא לאט ועם הפסקות, כמו שזורם החלב מהשד. רוב התינוקות יהיו שמחים לינוק מהשד אם יש שם מספיק חלב. אפשר לנסות לתת חלק מהארוחה מבקבוק ולהעביר להנקה לחלק מהארוחה. מקוה שזה עזר לך
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון בתקופת הנקה
    ןרד
    11/07/2011

האם זה נכון שהנקה יכולךה לעקב כניסה להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה להריון בתקופת הנקה

הוספת תגובה

• כניסה להריון בתקופת הנקה - תגובה

סיגל גולן
    11/07/2011

הי ורד
    זה נכון שפרולקטין, ההורמון שמייצר את החלב, יכול לעקב כניסה להריון. הנקה לא נחשבת כאמצעי מניעה סבירים אלא אם מתקיימים שלושה תנאים:
    1. היולדת עוד לא קבלה מחזור ראשון אחרי הלידה
    2. התינוק עוד לא בן ששה חודשים
    3. התינוק יונק הנקה בלבד ולפי דרישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש בחלב בלי סוף!
    שרית
    11/07/2011

הי!
    אני כשבועיים לאחר הלידה, נהנית ואוהבת להניק את ביתי הקטנה.
    אבל,
    החלב פשוט נוטף בלי סוף! אני לא רוצה להתלונן כי יש מספיק נשים שרוצות להניק ולא יכולות, ואני ברוך ה' בורכתי בשפע..אבל שפע! אני צריכה להחליף פדי הנקה כל מס' שעות כי הם פשוט ספוגים! יצאתי מהבית לשעתיים וכל החולצה שלי התמלאה בחלב כך שהוא ממש נטף על הרצפה...
    אני מניקה כל שעתיים-שלוש. פעם ביום אני גם שואבת (תוך פחות מרבע שעה יש 180 מ"ל) ובמקלחת אני עומדת שעות ומרוקנת את השדיים...
    זה כואב ומתיש, והחזה שלי פשוט ענק!!
    מה אפשר לעשות כדי שהגודש ייפסק? זה אמור להירגע בזמן הקרוב או שככה זה יישאר עד שאפסיק להניק?
    עזרה בבקשה!!!!
    נ.ב. אני אחרי ניתוח קיסרי, וגם בביה"ח האחיות היו המומות שמיד התחלתי לשאוב ויצא הרבה חלב...

לקביעת תור
    סגירה
    גודש בחלב בלי סוף!

הוספת תגובה

• גודש בחלב בלי סוף! - תגובה

סיגל גולן
    11/07/2011

שלום שרית
    האמת הרבה יולדות יקנאו בך והשפע שיש לך. את יכולה להשתמש בכרוב בזהירות כדי להוריד את הגודש קצת. אפשר גם במצב שלך לשתות תה עם נענע ומרווה. שוב, בזהירות כדי לא להגיע לבעיה של חוסר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות אדומות ומגורות
    ג
    11/07/2011

שלום,
    הקטנצ'יק שלי בן 3 חודשים (היום!), ואני שואבת לו חלב. מכיון שהוא אוכל 90% חלב שלי- אני שואבת די הרבה- בין 8 ל 10 שאיבות ביממה.

לאחרונה הפטמות של כואבות נורא בשאיבה, והן גם מגורות מאוד. לא יודעת אם זה קשור אבל הייתה גם תקופה שהיתה צריבה בשד לאחר השאיבה - אולם זה עבר.

זה מאוד כואב וגורם לי לשאוב הרבה פחות, מה שחבל כי לא הייתי רוצה לעבור לתמ"ל בשלב הזה ואם לא היה כל כך כואב לי הייתי ממשיכה לשאוב עוד 3 חודשים.

ממה נובע וכיצד ניתן לטפל?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פטמות אדומות ומגורות

הוספת תגובה

• פטמות אדומות ומגורות - תגובה

סיגל גולן
    11/07/2011

שלום ג
    לפי מה שאת מספרת יכול להיות פטריה שגורמת לך לכאב הזה. כדאי לאבחן אצל רופא ואם כן לקבל את הטיפול הדרוש. מה שעוד עולה לי כאופציה זה שיש חיכוך של הפטמה בתוך החצוצרה של המשאבה וזה גורם לגירוי לאורך זמן. אולי את צריכה חצוצרה עם כותר יותר גדול. עם איזה משאבה את שואבת?
    בכל אופן--השאלה שלך יכולה לקבל את התשובה והטיפול הכי טובים עם יעוץ מקצועי כשמישהו רואה על מה מדובר.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות אדומות ומגורות

ג
    11/07/2011

הי סיגל
    אני שואבת עם לקטינה.

איך נראית פטריה על השדיים והאם אפשר לטפל בה ללא רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות אדומות ומגורות - תגובה

סיגל גולן
    11/07/2011

הי ג
    ללקטינה אפשר לקנות חצוצרות עם כותר יותר גדול
    פטריה נראית לרוב כאירוע על העור--ורוד, מגורה, לפעמים מבריק
    אפשר לנסות כמה דברים לפני פניה לרופא--
    1. לקחת פרו-ביוטיקה ולהוריד מהתזונה סוכר לבן, קמח לבן ושמרים
    2. לנסות לשטוף את הפטמות עם חליטת רוזמרין ומרווה, מספר פעמים ביום אחרי הנקה ו/או שטיפה עם תמיסת מים וחומץ
    3. גם אלוורה אנטי-פטריתי: אפשר לנסות אלוורה (ישר מהעלה של הקקטוס) ולשטוף עם מים לפני הנקה.
    4. יש דיווחים על שיפור עם שימוש בתמצית גרעיני אשכוליות שקונים בבית טבע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיד גומלים הנקה בגיל שנתיים ?
    תהילה
    11/07/2011

שלום,
    ביתי בסוף החודש תהייה בת שנתיים, מעולם לא לקחה מוצץ או בקבוק ( גם לא שאוב),
    היא עדיין יונקת בבוקר, כאשר חוזרת מהגן, בערב לפני השינה.
    החלטתי שהגיע הזמן לגמול אותה ואותי מההנקה.
    כיצד עושים זאת? מאיפה מתחילים? אני מפחדת שההפסקה של ההנקה יגרום לרגרסיה בתחומים אחרים ( היא גמולה מחיתולים מגיל שנה ושמונה חודשים, מפותחת מאוד וורבלית...)

זקוקה להכוונה, עצה, תמיכה וכל מידע אפשרי כיצד ואיך עושים זאת?

תודה, יעל

הוספת תגובה

• פסחתן עליי . . .

תהילה
    11/07/2011

הי יעל
    לא פסחתי. חשבתי איך אפשר לנסח את התשובה בכתב וללא דיאלוג. אי-אפשר. את מוזמנת להתקשר אלי לשיחה, כי אני צריכה לשאול שאלות ובהתאם לשתשובות שלך להמשיך את השיחה. מספר הנייד שלי מופיע ליד הפרטים שלי כמנהלת הפורום.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיד גומלים הנקה בגיל שנתיים ? - תגובה

סיגל גולן
    11/07/2011

הי יעל
    לא פסחתי. חשבתי איך אפשר לנסח את התשובה בכתב וללא דיאלוג. אי-אפשר. את מוזמנת להתקשר אלי לשיחה, כי אני צריכה לשאול שאלות ובהתאם לשתשובות שלך להמשיך את השיחה. מספר הנייד שלי מופיע ליד הפרטים שלי כמנהלת הפורום.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אני אצור איתך קשר מחר .

תהילה
    13/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי חילבה
    שרית
    11/07/2011

בס"ד
    שלום
    התחתי היום לקחת כמוסות חילבה להגברת החלב, במהלך היום התינוק המשיך לצרוח כרגיל, בלילה הוא לא התעורר אחרי 4 שעות וכשניסיתי להעיר אותו להניק אותו לא הצלחתי, ולקח הרבה זמן עד שהוא התחיל לינוק וגם אז הוא לא ינק בצורה תקינה אלא נרדם כל רגע.
    האם יש קשר לחילבה? האם זה גורם גם ליתר תחושת שובע לתינוק? האם יש לכמוסות האלה עוד תופעות לוואי?
    תודה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי חילבה

הוספת תגובה

• כדורי חילבה - תגובה

סיגל גולן
    11/07/2011

שלום שרית
    לא שמעתי על תופעה של יותר שינה עם החילבה, אלא אם הוא פשוט קבל יותר אוכל כי זה עבד מהר על הגברת החלב והוא קבל מנה יפה. כדי להעיר תינוק אפשר להפשיט אותו ולשים אותו במגע של עור לעור עליך.
    חילבה גם ידוע כי מוריד סוכר. יכול להיות שאין קשר לחילבה ולהתנהגות של באותו יום. תעדכני אותנה מה קורה בהמשך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציצי כמוצץ לשינה
    דלית
    10/07/2011

יש לי תינוקת בת 5 חודשים והיא משתמשת בי כמוצץ לשינה.
    מוצץ ממש היא מסרבת לקחת, וכל השכבה לישון יש בכי וצעקות עד שאני מחברת אותה לציצי.
    מצד אחד קשה לי לשמוע אותה מקטרת ובוכה ואני נשברת בסוף, ומצד שני אני מושבתת ככה וזה שואב ממני את כל האנרגיות.
    בלילות האחרונים היא מתעוררת ונשארת ערה למשך שעה שעתיים ולא נרדמת חזרה גם אחרי האוכל, אלא רק אחרי מספר פעמים של הנקה (בסה"כ היא גם לא רעבה אז אולי גם היא מתוסכלת מזה שהיא רוצה למצוץ אבל היא לא רעבה).
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציצי כמוצץ לשינה

הוספת תגובה

• ציצי כמוצץ לשינה - תגובה

סיגל גולן
    10/07/2011

הי דלית
    אני מקוה שאת מבינה שזו לא בדיוק שאלה ליועצת הנקה. זה יותר שאלה של גבולות. אפשר להמשיך לעבוד איתה על נושא המוצץ--לנסות סוגים שונים--ולהכניס את המוצץ לחך העליון שלה--לא ללשון. לשבת על כדור פיזיו תוך כדי אם יש לך. סבלנות ונחישות
    אפשר לתת לה בקבוק של חלב שאוב בלילה ולהגיד לה שאין פטמה של אצא למצוץ בלילה. זה יהיה כרוך בכך שאת ממש מחליטה לעשות את המבצע ושאין אפשרות שתשברי. להיות לידה, גם אם היא בוכה, לשים יד עליה שתדע שאת שם ושומרת עליה, אבל השד של אמא הלך לישון. אני בטוחה שתמצאי את הדרך שלך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהנקה
    ג
    09/07/2011

יש לי תינוק בן 5 וחצי חוד'. לאחרונה חזרתי לעבודה והוא במעון. משלים את ארוחותיו עם מוצקים ומטרנה.
    יש לי שתי שאלות:
    1. הוא קם הרבה פעמים בלילה 4-5 יונק מעט ולרוב חוזר לישון. ניסיתי לתת לו בקבוק לפני השינה וגם פעם אחת בלילה בתקווה שזה ישמור על שינה ארוכה יותר זה לא עזר הוא המשיך לקום. היה אפילו יותר גרוע כי משום מה הוא עשה קקי בלילה (מה שלא קרה בהנקה..) והתעורר יותר והיה קשה להרדים אותו..
    האם זה נורמלי לקום כ"כ הרבה? יש מה לעשות עם זה?
    2. יש לי הרגשה שיש לי פחות חלב ממה שהוא זקוק גם אחרי הנקה הוא אכל בקבוק של 120. מצד אחד אני שומעת ורואה שהוא בולע, מצד שני אני לא בטוחה שזה מספיק לו. אולי החזרה לעבודה וחוסר המנוחה משפיעה? אני לא רוצה להפסיק להניק האם יש דרך ל"העשיר" את החלב.
    אודה על תשובתכם.
    ג.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהנקה

הוספת תגובה

• קשיים בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    10/07/2011

שלום ג
    הרבה פעמים קורה שתינוק מתעורר יותר פעמים בלילה "לינוק" כשאמא חוזרת לעבודה. הוא פשוט משלים שעות אמא שהיה רגיל לקבל במשך היום. זה בטח לא כל כך מרעב (כך שלא יעזור לתת בקבוק מלא) אלא צורך רגשי להרגיש אותך. סבלנות ויתרגל למצב החדש.
    גם בגלל העבודה (את פחות במנוחה) וגם בגלל שאת לא שואבת בעבודה, יכול מאוד להיות שיש פחות חלב. אם את יכולה להוסיף שאיבה אחת או שתיים ביום זה יכול לעזור. את לא צריכה כלום להעשרת החלב אלא להגברת הכמות.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש בשד שלא עובר במשך כשבוע
    יעל
    09/07/2011

שלום רב
    אני מאוד מודאגת, יש לי גוש בשד שמרגיש בעיקרון כמו גודש ואני מניקה כבר 4 חודשים הנקה מלאה שהולכת טפו טפו מצוין, היו לי הרבה פעמים גדשים אך תמיד הם עברו וכעת הגודש הזה שזה יותר כמו גוש די גדול לא עובר, אני עושה אמבטיות, עיסוי, אפילו שמתי כרית חמה כזאת וזה עדיין לא עובר ואני מתה מפחד שזה גידול...
    חשוב לציין שזה טיפה כואב אבל יותר בזמן מישוש ככה סתם זה לא כואב וגם במישוש זה כואב קצת והחלב יוצא רגיל ואין בעיה בהנקה ובשאיבה שניסיתי גם אותה על מנת להיפטר מהגודש.
    יכול להיות שזה משהו אחר מופיע פתאום ברגע אחד???יש דבר כזה גודש כזה עקשן שלא עובר?
    אני ממש רוצה תשובות ומאוד מודאגת
    תודה רבה
    יעל

הוספת תגובה

• גודש בשד שלא עובר במשך כשבוע - תגובה

סיגל גולן
    10/07/2011

שלום יעל
    לפעמים יש גוש שמופיע די פתאום. האם נסית לשנות תנוחות בהנקה? פעם תנוחת העריסה, פעם הצידה? אם אין שיפור הייתי פונה לכירורג שד כדי שיזמין אולטרהסאונד לבדוק מה זה בדיוק. העיסוי הכואב וההנקה אמורים לעזור לפרק גוש. תנסי לשים כרוב באופן מקומי רק על הגוש. תעדכני אותי מה שלומך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תמ"ל והנקה
    אורית
    09/07/2011

ביתי בת חודשיים והאכלה העיקרית היא תמ"ל וכל זה בגלל בעיות בהנקה, לא הצלחתי להניק והתינוקת בכתה ללא סוף מה שהצריך ממני לתת לה מטרנה לצערי. היום לפני כל ארוחה אני מניקה, ואחרי דקה עד 3 דק' היא מתעצבנת מוציאה את עצמה ומתחילה לבכות, אני מעבירה לצד השני אך גם שם זה קורה. בתחילה שאבתי בין האכלות אך עכשיו היא לא ישנה מספיק ואין לי זמן לשאוב. הייתי פעמיים אצל יועצת הנקה אך היא לא ממש עזרה לי. האם הסימנים הם של חוסר חלב? אני אוכלת טוב אך לא שותה מספיק. אני ממש רוצה להניק במיוחד בשעות היום. האם להמשיך לשאוב בכל מחיר? כשאני לוחצת על השד יוצא חלב שקוף, על מה זה מעיד אם בכלל. אודה לתשובה בהקדם..מיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תמ"ל והנקה

הוספת תגובה

• שילוב תמ"ל והנקה - תגובה

סיגל גולן
    10/07/2011

הי אורית
    לפי מה שאת כותבת יש סיכוי גדול שאין מספיק חלב כרגע בשד. מה שהכי יגביר את הכמות זה כמה שיותר שאיבות ביום. אם יש לך רק 5 דקות פה ושם, תשאבי. יש סוג של משאבה של מדלה: free style שמתחבר לחזיה ומאפשר לך לשאוב ללא ידיים, כך שבזמן שאת נותנת לה בקבוק את יכולה לשאוב. כל טיפה שאת נותנת לה שווה המון מבחינה תזונתית--ללא קשר לאם החלב שקוף או כל צבע אחר. מקוה שתמשיכי את המאמצים שלך
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט רב וגזים, יונקת בת 6 שבוע'
    אמא ל-3
    08/07/2011

שלום רב,

בתי בת 6 שבועות סובלת מאי שקט ו(כנראה גזים) בכי שעות רבות ביום ,לעיתים כל היום בידיים באופן שמאוד מקשה גם עלי (גם אז לא רגועה..). אני משווה את קשייה לשני ילדי האחרים אשר סבלו גם הם, ואין ספק שהיא סובלת יחסית יותר. היא יונקת הנקה מלאה, בפרקי זמן של בין שעה וחצי לשלוש, וגם תוך כדי היא סובלת. לעיתים הדבר היחיד שמרגיע היא הנקה, אך לתחושתי ההנקה תכופה מדי, וכן היציאות שלה שבאות עם כל הנקה. שאלותי:
    1. פעם ביום אוכלת חלב אם מבקבוק (רציתי למדוד כמויות...), כמות של עד 60 מל' לאורחה- האם מספיק? הרושם הוא שאוכלת הרבה ארוחות קצרות...

2. נאמר לי ע"י הרופאה ויועצת הנקה כי האכלות תכופות כאלו , לפי הדרישה שלה, מגבירות את כאבי הבטן, ועל כן הומלץ לי "להחזיק אותה ככל הניתן" עד שתפתח פער של 3-4 שעות בין ארוחות (אין סיכוי כי היא בוכה מאוד). האם זו ההמלצה גם שלכן?

האםיש עצה אחרת לסייע בהתחלה כל כך קשה?

הוספת תגובה

• אי שקט רב וגזים, יונקת בת 6 שבוע' - תגובה

סיגל גולן
    10/07/2011

שלום אמא ל-3
    אני יכולה לתאר לי כמה קשה לך. מקוה שאוכל לעזור.
    1. אם היא עולה יפה במשקל ומסופקת מ 60 מ"ל שאוב, כנראה שמספיק לה. לא אוכלים אותה כמות בכל ארוחה, ואפשר לסמוך עליה.
    2. אני דווקא למדתי שארוחות קצרות לעתים קרובות זה הדרך הכי טובה למנוע או להקטין את כאבי הבטן. אבל תנסי למשך שעתיים להציע לה את אותו צד, ואחרי שעתיים לעבור לצד שני. במחקר שעשו באפריקה כשהאמהות "לובשות" את התינוקות במנשא מקדימה והשדיים חשופים לתינוק מתי שהוא רוצה, ראו שתינוקות יונקים בערך 2 דקות כל רבע שעה ואין שום גזים וכאבי בטן. בכל אופן תלכי עם האינטואיציה שלך פה כי זה בטח הכי נכון לתינוקת שלך.
    3. הרבה יולדות רואות שיפור גדול כשמפסיקות לאכול מוצרי חלב פרה ואורז. אולי תנסי?
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא ל-3
    11/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעצבן על הציצי
    אמא חדשה
    08/07/2011

שלום,
    רציתי לשאול, אני מאכילה את הבן שלי בן שבוע ,בחלב שאוב וגם בסימילאק (הוא הגיע עם צהבת מביה"ח וירד במשקל אז לא היתה ברירה לתת לו גם סימילאק),
    הבעיה היא שלא נתתי לו הרבה להניק כי פשוט לא היה מספיק בהתחלה ,והוא גם היה נרדם תוך שניה על הציצי ואי אפשר היה להעיר אותו.
    לדעתי הוא קצת התרגל לבקבוק, כי כשאני נותנת לו ציצי אז הוא מתעצבן שלא יוצא לו מספיק, הוא מתחבר יפה אך ברגע שרואה שאין מספיק מתעצבן , מוציא את הציצי וזז בעצבנות.
    מה לעשות? אני מיואשת, אני רוצה מאוד להניק עד גיל מאוחר, והבנתי שאם רק שואבים אז החלב ייגמר לאחר 3 חודשים.

צריכה עזרה בבקשה...

לקביעת תור
    סגירה
    מתעצבן על הציצי

הוספת תגובה

• מתעצבן על הציצי - תגובה

סיגל גולן
    10/07/2011

שלום אמא חדשה
    אני שמחה שכתבת עכשיו--יש עוד הרבה תקוה. הסיכוי הכי גדול שלך להגיע להנקה מלאה הוא בפניה ליועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי לקבל ליווי אישי ותמיכה.
    תינוק שמגיע לשד מלא לרוב ינק כי יש לו אינסטינקטים חזקים לזה. חשוב כעת לעבוד על הגברת כמות החלב ע"י תוספת שאיבות, אולי שדרוג המשאבה לרצינית יותר, אולי תוספים טבעיים, והמשך הצעת השד. אפשר ללמוד לתת את הבקבוק לאט כדי שלא יצפה לזרימה מהירה מהשד. נכון שבשאיבות ממושכות לרוב יש ירידה בכמות החלב (לאו דווקא אחרי 3 חודשים) אבל זה בגלל שהשאיבה לא יכולה לחקות את היניקה של התינוק. יניקה מוצאיה יותר חלב משאיבה.
    מאחלת לך הצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה והנקה
    דורית
    07/07/2011

שלום,

בני בן עשרה חודשים. הוא ינק באופן מלא עד כניסת המזונות המשלימים. כיום הוא שותה חלב שאוב אחה"צ, יונק לפני השינה ומתעורר שלוש פעמים בלילה כדי "לינוק".

אני מתחילה טיפולי שיניים מורכבים ועליי ליטול למשך שבוע אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן 500 מ"ג, שלוש פעמים ביום. האם זה בעייתי ליטול את התרופה בבשל ההנקה ? אם כן אולי יש לכם עצה מה ניתן לעשות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה והנקה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה והנקה - תגובה

סיגל גולן
    10/07/2011

הי דורית
    מוקסיפן ידוע כאנטיביוטיקה שמותרת בהנקה. אני ממליצה לקחת גם פרוביוטיקה (אסידופילוס או סוג אחר--אפשר לשאול את הרוקח) בכל מצב שלוקחים אנטיביוטיקה, כדי להחזיר חיידקים טובים לגוף ולמנוע עד כמה שאפשר תנאים שמעודדים פטריה.
    מקוה שהטיפולים יעברו בקלות
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה להנקה
    אנה
    05/07/2011

שלום , יש לי שאלה בקשר להכנה להנקה , שמעתי שפעם המליצו בזמן ההריון להכין את הפטמה להנקה , כדי שכשיגיע הזמן כל התהליך יעבור יותר בקלות . ההכנה באמצעות הכנסת בד יחסית גס לחזיה כדי שהפטמה תהיה פחות עדינה וכואבת בזמן ההנקה או \ ו בזמן המקלחת לעסות את הפטמות עם ספוג לאותה מטרה . האם יש המלצות כאלו גם היום ? אם כן , מאיזה שבוע מומלץ להתחיל . תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה להנקה

הוספת תגובה

• הכנה להנקה - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

שלום אנה
    יופי שאת שואלת ולא רצה לעשות
    היום יש המלצה לעזוב את הפטמות בשקט עד הלידה. לא להשתמש בסבון בפטמה ובהילה כדי לא לייבש את השמן הטבעי שמופרש שם. זה הכל.
    לרוב יש רגישות מסוימת בשבוע הראשון אחרי הלידה, אבל אם יש תפיסה טובה לא צריך להיות כאבים ממש. הרגישות אמורה לרדת אחרי כמה דקות של הנקה ואחרי שבוע-שבועיים לא לכאוב בכלל, גם בתפיסה. יש יועצות הנקה שעורכות שעור הכנה להנקה אם זה לא כלול בקורס הכנה ללידה שאת עושה. אולי כדאי לבדוק ולקבל טיפים טובים להתחלה קלה.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ומעט מידי קקי לבת חודש יונקת
    יעל
    05/07/2011

הבת שלי, בת חודש, הייתה עד לפני כמה ימים אוכלת וישנה כל היום. תינוקת רגועה. בימים האחרונים היא משתנה- היא ערה יותר (התפתחות תקינה נראה לי), אבל גם סובלת מאד- היא מתפתלת דקות ארוכות מאד ובסופן יוצאים גזים מעטים. היא החלה להתקשות לעשות קקי- במהלך היום יש בחיתול כתם קטן של קקי, ובדר"כ בערב היא מצליחה לעשות כמו שצריך, במקרה הטוב פעמיים ביום. היא על הנקה בלבד, אני תוהה אם להניק יותר כי זה מרגיע מיידית אבל אני מניחה שגם מעמיס על הבטן. אני מנסה לשים לב למה שאני אוכלת (הורדתי חלב, ביצים). כמו כן אתמול קניתי סימיקול והתחלתי לתת- אני בינתיים אתן 3 פעמים ביום. עם הבכור שלי זה עזר. אני אוכלת שזיפים כדי שאולי תהיה לה הקלה ביציאות. יש לציין שאני גם לוקחת ברזל במינון גבוה עקב המוגלובין נמוך אחרי הלידה, זה ידוע כעושה עצירות ואולי זה משפיע עליה? מה ניתן לעשות כדי להקל על היציאות שלה. אני מניחה שאם ייצא לה כמו שצריך אפילו 3 פעמים ביום יכאב לה פחות.

הוספת תגובה

• גזים ומעט מידי קקי לבת חודש יונקת - תגובה

סיגל גולן
    05/07/2011

הי יעל
    דווקא הרעיון שלך להיניק לעתים קרובות הוא רעיון מעולה. זה לא מעמיס על הקיבה--זה עוזר לה להעביר את מה שיש החוצה. תינוקות באפריקה שאמא "לובשת" אותם במנשא מקדימה והשדיים שלהן חשופות, בממוצע התינוקות יונקים 2 דקות כל רבע שעה (יש גישה חושפית) ואין להם גזים!!!! אז תנסי קודם ככה, ואם אין שיפור תכתבי שוב ונחשוב מה עוד אפשר לעשות. יש כמה אמהות שלאחרונה ספרו לי שהפסיקו לאכול אורז ושזה מאוד הקל על הגזים של התינוקות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה