מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה וחזרה לעבודהאמא ליאתה18/08/2011
שלום
ילדתי לפני חמישה חודשים וחזרתי לפני חודש לעבודה.
בני ניזון רק מחלב אם (הנקה מלאה) ולכן כל יום אני שואבת 2 מנות בעבודה וזה מספיק מאחר ואני מניקה לפני שאני יוצאת (7:30 בבוקר) וכשאני חוזרת (16:00).
הבעיה שלי מתחילה כשיש לי ימים עם פגישות מחוץ למשרד ואז אני מאוד משתדלת שיהיה לי באמצע היום מקום שאני יכולה לשאוב בו אבל אז אני לא יודעת אם עלי לשאוב מנה כפולה או כמות של מנה אחת (כ 110 מ"ל).
מה ההמלצה? חשוב לי להמשיך להניק מלא אך אני לא רוצה שיהיה לי גודש בגלל השאיבות עד כה זה הסתדר מצויין כי למעשה כל פעם שהתינוקי אכל אני שאבתי והיינו מסונכרנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וחזרה לעבודה - תגובה
עדי יותם26/08/2011בגיל זה, וכשמדובר בשאיבות מזדמנות, קשה לי להאמין שעוד תוספת שאיבה תגרום לך לקושי. הייתי מציעה שתנסי לשמור על תדירות קבועה - לשאוב כל כמה שעות מנה אחת. בכל מקרה כדאי שיהיו 2-3 מנות עודפות במקפיא, למקרה שחלב נשפך, מתקלקל וכו'. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בחלב אםמושי18/08/2011
יש לי מספר שאלות בנוגע לשימוש בחלב אם שאוב:
1. חלב אם שהוקפא לפני כחודש, האם ניתן להשתמש בו?
2. כיצד מפשירים חלב זה ובתוך כמה זמן יש להשתמש בו?
3. האם מותר לחמם שוב חלב שעמד במקרר והתינוק אכל רק חלק ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בחלב אם - תגובה
עדי יותם23/08/2011כן, ניתן להשתמש בו, חלב נשמר במקפיא כ-3 חודשים. רצוי להריח/לטעום לפני שמאכילים.
אפשר להפשיר בקערה עם מים חמים (לא רותחים). יש להשתמש תוך 24 שעות.
חלב שהתינוק אכל ממנו כבר, רצוי להשאיר בטמפ' החדר ולשמור עד לארוחה הבאה בלבד (ושוב - להריח/לטעום קודם).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לינוקרחלי18/08/2011
שלום
הבן שלי בן חודשיים, יונק בלבד ללא מוצץ, כל שעתיים-שלוש. בערבים המאוחרים האחרונים, היא התחיל לבכות הרבה. בהתחלה זה נראה כאילו הוא רעב, אבל הוא לא מסכים לאכול, אז אני מוציאה לו גרפס והוא יונק קצת וממשיך לבכות, אז אני מנדנדת אותו על הידיים עוד קצת שאולי ירגע וירדם, אבל זה גם לא עוזר. אח"כ אני מנסה שוב להניק והוא לא רוצה וגם נראה שאין עוד גרפסים. הצעתי לו 2 צדדים וכשכבר הייתי משוכנעת שהוא רעב ולא שום דבר אחר, החלטתי לתת לו חלב שאוב. הוא אכל בתאבון! שאבתי מיד וראיתי שכן יש חלב (אמנם לא הרבה, אבל יש).
אז לא ברור למה היתה לו התנגדות כ"כ חזקה לינוק.
אם לא היה מספיק חלב יכול להיות שהוא "מתעצל"ולא רוצה למצוץ עד שייצור החלב ייגבר? יכול להיות שהוא מוכן לאכול רק משד מלא לגמרי? ואם כן- איך אני יכולה להגביר את הייצור, כי הרי זה אמור לקרות באופן טבעי עם הדרישה שלו.
תודה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לינוק - תגובה
עדי יותם22/08/2011קשה לדעת לפי התיאור. ייתכן שהוא מסרב כשזרימת החלב איטית יותר, ייתכן שאלה גזים. אם הוא ילד יחיד, אולי את יכולה לקחת פסק זמן של 24 שעות מכל עיסוק אחר, ופשוט להיכנס איתו (ועם כמה ספרים, סרטים בדיוידי וכו', למיטה, להניק לעתים קרובות, לאכול, לשתות ולישון כמה שיותר, זה כמעט תמיד ייתן דחיפה לכמויות ויעזור לעבור את המשבר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלב פחת בחודש הרביעי להנקהסחר18/08/2011
שלום,
אני מניקה כבר ארבעה חודשים, ומשום מה עכשיו אני מרגישה שהחלב פחת ולא בכמויות שהיה קודם, יש לי כאבי מחזור במקביל, האם זה קשור ? האם זו תופעה שתחלוף ? מה אני יכולה לעשות ? אני מאוד מעוניינת להמשיך הנקה בתדירות גבוהה.
תוד מראש,
סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלב פחת בחודש הרביעי להנקה - תגובה
עדי יותם22/08/2011תחושת המלאות שמלווה אמהות בשבועות/חודשים הראשונים נעלמת עם הזמן, והחלב מיוצר "על המקום" ולא עם עודפים מראש כפי שהיה. ייתכן גם שהמחזור אמור להגיע, יש נשים שמרגישות ירידה מסוימת סביב הביוץ/וסת. השתדלי לא לקחת על עצמך מחויבויות מיותרות, דאגי קצת לנוח/לשתות/לאכול יותר מהרגיל ותני לתינוק לינוק לפי רצונו והכל יתאזן חזרה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי עלייה מספקת במשקלתמר18/08/2011
שלום וברכה,
התינוקת שלי בת חודשיים וחצי.
הנקה מלאה.
בשקילה אחרונה בטיפת חלב נמצא כי היא עלתה 400 גר' בלבד בשלושה שבועות.
שאלתי היא:
התינוקת שלי יונקת רק 5-7 דק' בשד אחד. לאחר מכן אני מציעה את השד השני. לרוב היא לוקחת ואוכלת עוד 5 דק'.
האם יכול להיות שבגלל שהיא יונקת 5 דק' בלבד מכל שד, יכול להיות שהיא בכלל לא מגיעה לחלב השומני ובגלל זה היא אינה עולה במשקל?
האם למעשה עליי להציע לה את אותו השד לאחר היניקה של ה- 5-7 דק'?
תודה מראש,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי עלייה מספקת במשקל - תגובה
עדי יותם19/08/2011אני מציעה שתיפגשי בהקדם עם יועצת הנקה כדי לברר את מקור הבעיה ולבנות יחד תכנית פעולה. זו באמת עלייה לא מזהירה במשקל וצריך לראות את המצב בעין ולא להסתמך על ייעוץ אינטרנטי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה תוך כדי חום גבוה,שפעתדין18/08/2011
שלום וברכה,
אמש לפנות בוקר חשתי חולשה בשרירים וסימפטומים של שפעת.
אט אט הגיעו צמרמורות ורעידות .החום הגיע ל-39.4 ולכן נטלתי דקסמול ואקמול בהפרש של כשעה.
כמו כן הקאתי .
תוך כשעתיים החום ירד לגמרי ל-37.4.
האם מותר להניק תוך כדי המצב המתואר ?כמובן עם שמירה על היגיינה .
קראתי שבמידה ויש שיעול אז מומלץ לשים מעין מסיכה שרוכשים בבית מרקחת וכן קראתי שעדיף לא לנשק.
אשמח לייעוץ ,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה תוך כדי חום גבוה,שפעת - תגובה
עדי יותם19/08/2011אין מניעה להמשיך ולהניק. להפך - אם זה משהו שהתינוק עלול להיבדק ממנו - בחלב שלך יש נוגדנים ספציפיים שגופך מייצר כהתמודדות עם המחלה, והנוגדנים האלה יגנו עליו מהידבקות.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי מספיק חלב להניק?טניה גוסר16/08/2011
תינוק שלי בן חצי שנה ,יונק כל 3 שעות ויש לי הרגשה שהוא נשאר רעב הוא מתחיל לבכות ולא רגוע בכלל. אחרי שאני מציעה לו לאכול הוא נרגע. בלילה הוא מתעורר כל 3 שעות לאכול הוא לא מצליח להחזיק יותר שעות בלי אוכל המליצו לי להוסיף לחלב שלי קונפלור בבוקר ובלילה האם זה מה שאני צריכה לעשות למרות שבמהלך היום הוא אוכל פירות וירקות ... אשמח לתשובות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי מספיק חלב להניק? - תגובה
עדי יותם19/08/2011איזה יופי שכבר חצי שנה הוא יונק! לפעמים יש ירידה בכמויות חלב בגלל סיבות שונות - חזרה לעבודה, מתן בקבוקים, חזרת המחזור, ועוד. כדאי להיפגש עם יועצת הנקה שתוכל לשאול אותך את כל השאלות הרלוונטיות ולראות איך מתנהג בהנקה. לא הבנתי למה את מתכוונת כשאת כותבת "מציעה לו לאכול והוא נרגע" - על איזה אוכל מדובר.
קורנפלור זה קלוריות ריקות, אין בזה שום דבר טוב לתינוק, ואני לא ממהרת להציע לאמא לשאוב - בטוחה שגם ככה יש לך מספיק עבודה.
בפירות וירקות אין הרבה קלוריות. בגזר למשל יש פחות מחצי הקלוריות שיש בחלב שלך, ל-100 גרם.
אפשר להציע מזון עשיר יותר בקלוריות - בשר, למשל, או קטניות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי מספיק חלב להניק
טניה גוסר19/08/2011אני מודה על העזרה, כאשר אמרתי שאני מציעה לו אוכל והוא נרגע התכוונתי להנקה!!! איזה קטניותהכי כדאי להציע לתינוק בגיל חצי שנה??? והאם לוותר על קונפלור בכלל? יש לי עוד שאלה התינוקשלי לא אוהב לשתות מים בכלל אז אני מוסיפה לו את התה לתינוקות בטעם פירות ורק אז הוא מסקים לשתות האם להמשיך ככה או בכל מקרה להציע רק מים רגילים??? או שאפשר אולי לבשל תפוחים במים ולהביא לו לשתות אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי מספיק חלב להניק - תגובה
עדי יותם22/08/2011אם הוא נרגע בהנקה זה מצוין :)
אפשר אפונה, עדשים, ובאופן כללי להציע טעימות ממה שאתם אוכלים. כשאתם מבשלים, להפריש בצד כמות קטנה עם פחות תבלינים/שמן/מלח.
אין שום צורך בקורנפלור.
לא צריך לדאוג שהוא לא שותה מים. התה לתינוקות מלא סוכר וחבל להרגיל אותו לשתייה מתוקה. שימי לצדו כוס פטנט על השולחן, הציעי לו לינוק לפני/אחרי/תוך כדי אם לא מבקש כבר ממילא. החלב הוא ברובו מים ויכול לספק את כל הצרכים שלו. כשהוא יראה את ההורים שותים מים, גם הוא ישתה בסופו של דבר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך הנקהאביה15/08/2011
שלום,
הבן שלי בן 3 חודשים ומקבל רק חלב אם. הוא נולד בשבוע 34 ולא הצליח לעלות במשקל בצורה טובה עם הנקה בלבד אז התחלתי לתת לו בקבוק כאשר דאגתי שלפני כל ארוחה, הוא ינק כדי שלא ישכח איך. בסביבות חודש וחצי- חודשיים הוא התחיל לינוק יותר ולאט לאט הפחתתי את החלב שאני נותנת לו בבקבוק (בקבוק בלילה והנקה ביום).
הבעיה היא שהוא יונק המון זמן עד שהוא שבע (כשעתיים עם הפסקות קטנות באמצע), למרות שאני רואה שהצורה בה הוא יונק היא בסדר (הוא לא מכאיב והשפתיים שלו פתוחות) ואני שומעת את בליעת החלב. אם הוא לא יונק טוב, אני מנתקת אותו ומתחילים שוב.זה מאוד מתסכל כי יוצא שאני מניקה אותו כמעט כל היום ואני לא רוצה להתחיל רק לשאוב במקום, כי גם זה מגביל.
אשמח לעזרה!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך הנקה - תגובה
עדי יותם17/08/2011כל הכבוד על ההתמדה, היה בוודאי לא פשוט להתמודד עם לידה בהפתעה!
לפעמים כאשר הגוף לא מקבל מספיק גירוי - ע"י הנקה, שאיבה או שניהם - בשבועות הראשונים - פוטנציאל ייצור החלב נפגע. ייתכן שכרגע הוא זקוק להנקה ארוכה מאוד כדי לקבל את כל החלב שהוא זקוק לו.
אני מציעה שתיפגשי עם יועצת הנקה כדי שתוכל להעריך את המצב ולבנות איתך תכנית פעולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות???ה. נ15/08/2011
היי, ביתי בת 2.5 חודשים ממלאה חיתול בצואה אחת ליום באופן מסיבי מזה שלושה ימים. היא יונקת מלא ומדי פעם אני משלבת מטרנה. אני יודעת שפעילות המעיים שלה תקינה מכמויות הנפיחות (אם זה אינדיקציה בכלל).
בקיצור אני מודאגת, מה עושים? צריך רופא?
ה.נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות??? - תגובה
עדי יותם16/08/2011לא הבנתי. את מודאגת כי יש צואה רק פעם ביום? אין עם זה בעיה. כל עוד מקבלת תמ"ל צריך שתהיה יציאה אחת ליום לפחות. בהנקה מלאה גם שבוע ויותר ללא יציאות זה תקין.
אם את מוטרדת כדאי בהחלט להתייעץ עם רופא ילדים. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
ה. נ17/08/2011המון תודה על התשובה. לפני שבוע היציאות היו כ3 ביום ועכשיו 1...למה השינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות - תגובה
עדי יותם17/08/2011היא גדלה, מערכת העיכול מבשילה, הרכב החלב משתנה בהתאם. אם זה כל השינוי, אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלבגילת15/08/2011
היי,אני אמא לבת חודש וחצי ומניקה באופן מלא.אני ישנה טוב,שותה הרבה ואוכלת את כל אבות המזון (לפחות משתדלת),אני מניקה לפי דרישה(כל שעתיים וחצי-שלוש) בקיצור עושה כל מה שנחוץ שיהיה חלב ולמרות זאת אני מרגישה שאין מספיק בעיקר לקראת הערב.לאחרונה התחלתי להשתמש ,בעיקר בערב, בתמ"ל (במקביל אני שואבת רק כדי לא לשדר שיש צורך בפחות חלב ובקושי יוצא חלב,בקושי 10cc ).מה יכולה להיות הסיבה לכך אם אני עושה כל מה שנחוץ? האם כדאי להשתמש בכדורים? האם כדאי להתחיל לשאוב יותר ואם כן כל כמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב - תגובה
עדי יותם16/08/2011אפשר לנסות לקחת "חופשה מהחיים" ל-24 שעות, ופשוט לא לצאת מהמיטה, רק למקלחת/שירותים - דמייני שיש לך שפעת ואת פשוט מנוטרלת. עשי כל מה שאת עושה רק קחי את התינוקת למיטה לידך, ספר/עיתון, סרט ב-DVD וכו'. הרבה פעמים 24 שעות כאלה נותנות דחיפה ל"משק החלב".
הרבה אמהות מרגישות ככה בשעות אחה"צ/ערב. לפעמים התינוקות חסרי מנוחה מסיבה אחרת ולא מרעב. המלאות בשדיים שאופיינית לשבועות הראשונים, נעלמת, כי הגוף מתחיל לייצר את החלב "על המקום" ולא מראש.
אם אינך יכולה ליישם את הצעת 24 השעות או שזה לא עוזר (ואני מהמרת שיעזור...) - מציעה שתיפגשי עם יועצת הנקה שתעריך את יעילות ההנקה וכמות החלב ולפי זה תעזור לך לבנות תכנית פעולה.
בהצלחה ותעדכני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי רגיעה בזמן הנקהדנה14/08/2011
שלום,
בני בן חודש 3 שבועות מניקה אותו ומביאה בלילה מנה של שאיבה.
בהתחלה לא עלה במשקל ובטיפת חלב אמרו לי לשאוב לו 3 מנות וכאשר עלה הורדתי למנה 1.
בשבועיים האחרונים לא רגוע בכלל בהנקה בכמה דקות הראשונה אוכל יפה ורגוע אולם לאחר 5-10 דקות מתחיל להשתולל מצד לצד ובוכה .אני מנסה לחבר אותו שוב הוא שואב לשניה ושוב מוציא ומשתולל.
אני מעבירה אותו לצד השני וגם מתחיל לאכול כמה דקות ושוב משתולל ובוכה אני שמה לו מוצץ ומעלה אותו אלי בהתחלה משתולל ואח"כ נרגע לרוב....
אבל אף פעם לא ישן אחרי האווכל ופלעמיים רוצה אחרי חצי שעה ..
השאלה האם הוא שובע?אני מרגיה שאני ממש "מתעללת" כיון שהוא משתולל ואני שמה לו מוצץ במקום אוכל.
ברצוני לציין שבבקבוק בלילה הוא אוכל ברגיעה ולרוב עושה גראפס ונרדם.
ועוד דבר .יש לו פטריה קטנה בלשון ואני מביאה ניסטין רדי מיקס האם יש קשר לזה שקשה לו לאכול לפטריה?ואיך יודעים שהפטריה עברה?
אני כבר על סף יאוש ומתכוונת לתת לו פורמולה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי רגיעה בזמן הנקה - תגובה
לילי עוזיאל15/08/2011דנה שלום,
נשמע שעוברת עליך תקופה לא קלה, את רוצה ועושה כמיטב יכולתך לתת לבנך לינוק - האפשרות הטובה ביותר עבורו מבחינת תזונה, התפתחות, חיסוניות ומבחינה רגשית - אולם הילד אינו רגוע ונראה לך סובל. זאת לא חוויה קלה עבור אמא.
אני חושבת שסיוע של יועצת הנקה יעזור לך לעבור את התקופה הזאת.
נשמע לי שיש קושי בהנקה שכדאי לראות כדי לתת עצה טובה ונכונה. רב בעיות ההנקה ניתנות לטיפול עם סיוע מקצועי מתאים. לצערי הרב לא לכל אחיות טיפת-חלב יש ידע מקצועי מתאים.
את צודקת שפטריה בפה של התינוק עלולה להפריע לו לינוק. טיפול לפטריה שניתן רק לתינוק - בדרך-כלל אינו מספיק יעיל. יש לטפל גם בך במקביל אחרת עלולה להיות הדבקה חוזרת ממנו אליך וממך אליו.
יש טיפולים נגד פטריה שהם יעילים יותר מניסטין אולם בלי לראות את המצב אין כל טעם להמליץ על טיפול.
מתן פורמולה לא יעזור לפתור את בעיות ההנקה, אלא עלול לגרום להחמרתן וגם גורם להפחתה בכמות החלב המיוצרת.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתמי14/08/2011
רציתי לדעת אני מניקה ויש לי פצע מוגלתי בבוהן ברגל.
איזו משחה אני יכולה לשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
לילי עוזיאל15/08/2011תמי שלום,
רב המשחות לטיפול מקומי מותרות לשימוש בהנקה.
בשימוש על שטחי עור גדולים ולזמן ממושך יכולה להיות בעיה.
בשימוש על פצע באצבע ברגל בדרך-כלל לא תהיה כל בעיה.
אם את רוצה תשובה ממקור מוסמך פני בשיחת טלפון למרכז לייעוץ תרופתי
בבי"ח אסף הרופא 08-9779309
בבי"ח בילינסון 03-9376911
בריאות טובה והנקה מהנה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היןרד14/08/2011
התינוק שלי בן חודש וחצי יונק הנקה מלאה .
הוא רוצה לאכול כל שעתיים,שעתיים וחצי ,בשבועייםך האחרוניךם התחלתי לשאוב כדי למדוד כמויות ,הוא אוכל בין100 ל120 מל בכל ארוחה ,האם זה בסדר ? זה לא הרבה מדי,הן מבחינת התדירות והן מבחינת הכמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי - תגובה
עדי יותם14/08/2011תינוקות אוכלים בהנקה מקסימום כליטר ב-24 שעות. תדירות ממוצעת 8-12 פעמים ביממה, וגם קצת יותר מזה - תקין.
מבקבוק הם בד"כ אוכלים יותר מאשר בהנקה, והדבר אינו רצוי. כל עוד התינוק מרטיב 5-6 חיתולים ביממה, מרוצה אחרי הנקה, עולה במשקל בקצב קבוע ופחות או יותר סביב הגרף שלו בטיפת חלב, אין צורך למדוד את הכמויות, ואולי גם חבל על הזמן שאת מבלה בשאיבה במקום בעיסוקים מהנים יותר :)
בהצלחה ומוזמנת להמשיך ולשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות הנקהדנה13/08/2011
שלום,
כל כמה זמן אמור תינוק בן 4 חודשים וחצי לאכול? בזמנו אמרו לי להניק על פי דרישה? האם זה עדיין כך? גם אם כן, אני מעוניינת לדעת כמה פעמים ביממה בערך זה נורמלי שתינוק בגילו יאכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות הנקה - תגובה
סיגל גולן13/08/2011שלום דנה
כן, תינוק בריא אמור לאכול לפי דרישה, גם בגיל 4 חודשים. אם הכל בסדר: עולה במשקל לפי המצופה, מרוצה מהחיים ומתפתח אז אפשר להקשיב לו למתי הוא מבקש. זה עדיין לרוב ממוצע של 8 פעמים ביממה, אבל יש חריגות מזה. כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו! תמשיכי!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הנקהיהלומית12/08/2011
שבת שלום.
בני בן חודש ניזון מהנקה בלבד ועולה יפה במשקל, ביומיים האחרונים יונק רק 10-15 דקות ולא מעוניין להתחבר יותר. גם בהפסקה של 20 דקות אני מנסה לחבר אותו שוב אך אינו מעוניין. בין ההנקות רגוע יחסית (פרט לגזים...) טיטולים עם שתן יש בכמות מספקת, חשבתי שכמות החלב גדלה ואולי בגלל זה שובע מהר יותר אבל אני לא מרגישה שינוי או גודש. יכול להיות שהוא כבר "גדול" ולכן מספיק לו לינוק פחות זמן?
תודה על תשובתך ותבורכו על הפורום המדהים הזה. זה כ"כ כיף ומרגיע לדעת שתמיד אפשר להתייעץ איתכן ולקבל תשובות מהירות וטובות. יישר כח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הנקה - תגובה
סיגל גולן13/08/2011שלום יהלומית
די צפוי שתינוק גדל ומתחזק ומתיעל בהוצאת החלב מהשד. אם יש לך כל ספק כדאי לשקול אותו בעוד כמה ימים ולבדוק שגם בדפוס החדש של יניקה העליה במשקל בסדר. לרוב אפשר לגמרי לסמוך על הילדים שלנו שהם יודעים כמה הם צריכים.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)