פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאה בבקשה שאלה דחופה
    ש
    30/08/2011

שלום לכן אני מניקה הנקה מלאה זה ילד ראשון שלי ילדתי לפני חודש ושבוע לאחר הלידה אני מקיאה פעם ביומיים אפילו באותו יום פעמיים הייתי אצל הרופא אני בבירור ובבדיקות אך רציתי לדעת האם ההקאות האלה יכולות להפסיק לי את ייצור החלב או שהילד שלי לא מקבל מספיק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאה בבקשה שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני אנמית

ש
    30/08/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאה בבקשה שאלה דחופה - תגובה

עדי יותם
    31/08/2011

צריך להיזהר שלא תתייבשי, אבל קשה להאמין שההנקה תיפגע כל עוד את שותה ומנסה לנוח כשאפשר.
    שימי לב שיש 5-6 חיתולים רטובים ביממה ושעולה לפחות 170 גרם בשבוע בחודשיים-שלושה הראשונים.
    בהצלחה ותרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות הנקה וייצור חלב
    נ
    29/08/2011

הבן שלי בן 5 וחצי שבועות, יונק כל שעתיים אם כל ההאכלה היתה ממני , ואם הוא אוכל ממטרנה (מנה מלאה- בערך 100 CC ) אז זה כל 3 וחצי שעות (לא בלילה)- האם זה אומר שבהנקה הוא אוכל פחות ולכן יותר רעב? יש לי למה לדאוג?
    יש לו כ4 יציאות ביממה, ופיפי בערך 9
    אני מאוד מקפידה על חיבור נכון (הייתי במספר פגישות אצל יועצת הנקה).
    שאלה נוספת - לפעמים אני מנתקת אותו כי הפה שלו מצטמצם וכשאני מנסה לחבר מחדש הוא לא מתעורר. ואז הוא קם להאכלה הבאה אחרי שעתיים או שהוא רעב שוב אחרי שעה בערך. מה הפתרון?

שאלה אחרונה, הרבה פעמים ההנקה לא מספיקה לו אחרי רבע שעה כל צד. לפעמים אני מנסה אפילו 25 דק' כל צד ועדיין רעב- ואז אני נותנת לו תוספת מטרנה - לפעמים 15 CC מספיק לו ולפעמים אפילו 40 CC.
    האם זה מראה על בעיה בייצור החלב? מה עושים כדי שלא יהיה צורך בתוספת?

תודה
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    תדירות הנקה וייצור חלב

הוספת תגובה

• תדירות הנקה וייצור חלב - תגובה

סיגל גולן
    05/09/2011

שלום נעמה
    אני שמחה שאת רוצה לרדת מהתוספות ולהיניק מלא.
    קודם כל צריך להבין שזה ממש בסדר שהוא אוכל לעתים קרובות יותר בהנקה. החלב שלך מתעכל יותר מהר, הפורמולה "מפקק". זה לא שהחלב שלך פחות מזין אלא שיותר קל על מערכת העיכול ואז עובר את המערכת יותר מהר.
    אם את מרגישה שהוא לפעמים צריך עוד ואת רוצה לבדוק שיש לך מספיק, תשאבי מספר פעמים ביום בין ההנקות ותוכלי לתת תוספת חלב אם ממה ששאבת במקום פורמולה.
    אם הוא מצמצם את הפה בסוף ההנקה אולי זה סימן שהוא שבע ורוצה רק למצוץ? אם את מאוד רוצה שיקבל ארוחה יותר גדולה, תנסי להעיר אותו על ידי החלפת טיטול או לפחות הפשטה. אולי הוא יתעורר ויקח עוד קצת.
    אם העליה שלו במשקל מקובלת בטיפת חלב סימן שיש מספיק ושהוא מקבל מספיק.
    מקוה שזה עזר.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוסות חילבה
    עדי
    29/08/2011

קניתי כמוסות סופר חילבה ורשום עליהם להוועץ ברופא לפני שימוש.
    העניין שהרופא נשים שלי לא שמע על זה. יש מניעה להשתמש להגברת יצור חלב?

לקביעת תור
    סגירה
    כמוסות חילבה

הוספת תגובה

• כמוסות חילבה - תגובה

עדי יותם
    01/09/2011

שימוש בחילבה מקובל להגברת חלב. העניין הוא שהיא גם מורידה רמת סוכר בדם ולחץ דם, כך שנשים שיש להן סוכר או לחץ דם נמוך, צריכות להיזהר בשימוש בה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות חוזרות בפה
    חסויה
    29/08/2011

שלום רב..אני אימא לתינוק בן חודשים וחצי בהנקה מלאה. בתחילת דרכינו הייתה פטריה טיפלנו בה ונעלם ועכשיו אחרי כמה שבועות שוב פעם הופיעה פטריה בפה אני קצת דואגת האם זה מעיד על ממשהו לא תקין? האם זה נורמלי שיש פטריות חוזרות בזמן הנקה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות חוזרות בפה

הוספת תגובה

• פטריות בפה

בת-חן
    31/08/2011

פטריות בפה זה טבעי פשוט יש לשטוף לתינוק את עודפי החלב שנשארים על הלשון. בגמר ההנקה תני לו שלוק מים וזה אמור לטפל בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות חוזרות בפה - תגובה

סיגל גולן
    05/09/2011

שלום
    קודם כל, פטריה זה לא מצב מסוכן. את הפטריה קנדידה יש לכולם בגוף והוא בדרך כלל לא מפריע ומתנהג בתמימות.
    יכול להיות שהטיפול בפטריה היה רק בפה התינוק? גם אם אין סימנים של פטריה בפטמה, מומלץ לטפל בו זמנית גם בפה של התינוק וגם בפטמה כדי שלא ידביקו אחד את השני הלוך וחזור.
    אפשר לקחת תוסף פרוביוטיקה (יש גם לתינוקות) כדי להחזיר את החיידקים הטובים לגוף. מומלץ לדאוג לתזונה שלך: לא לאכול סוכרים, קמח לבן ושמרים.
    מקוה שיעבור מהר!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה, מטרנה וחזרה לעבודה
    אתי
    28/08/2011

שלום, בני בן 3.5 חודשים, היום חזרתי לעבודה (כ-8 שעות ביום), התחלתי רק עכשיו לשאוב (בעבר שאבתי פעם בשבוע), אני לא כ"כ מצליחה, יוצא לי כל שאיבה כ- 90 מ"ל, אני משתדלת לשאוב פעם בשלוש שעות.
    ביומיים הראשונים הילד קבל גם שאיבה וגם מטרנה, האם יש בעיה עם השילוב?
    מה ניתן לעשות בכדי להצליח לשאוב יותר?
    ואיך אדע כמה מנות לשלוח למטפלת?וכמה כל מנה שצריכה להכיל? (האם 90 מ"ל זה מספיק בגיל הזה?)

מתנצלת מראש על ריבוי השאלות,
    טשמח לתשובתכם.
    תודה רבה
    ויום נעים
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה, מטרנה וחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• שאיבה, מטרנה וחזרה לעבודה - תגובה

עדי יותם
    31/08/2011

90 מ"ל לשאיבה זה יפה מאוד. כדי להעלות כמויות, אם זה אפשרי, עדיפות שאיבות תכופות וקצרות על פני ארוכות מרוחקות. משך השאיבה לא צריך לעלות על 30 דקות, בכל מקרה.
    עדיפה כמובן תזונה של 100% חלב אם, אבל כשאין - לא משאירים תינוק רעב...
    כמות יומית שתינוק אוכל לא צריכה לעלות על כליטר. אפשר לחשב 150 עד 180 מ"ל לכל ק"ג - לדוגמה, תינוק במשקל 5 ק"ג יאכל ביממה 750 עד 900 מ"ל. מחלקים את התוצאה למספר הארוחות, אבל זה רק נותן סדר גודל, כל תינוק אוכל קצת אחרת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

אתי
    05/09/2011

כהמשך לתשובתך:
    בני היה אוכל 120 מ"ל חלב שאוב.
    מתחילת שבוע נכנס למטפלת ומשום מה הוא החל לאכול 150 מ"ל כל 3, 3.5 שעות, כיום הוא כמעט בן ארבע חודשים ושוקל כ- 5.5 ק"ג, האם זה סביר?
    קרה שאכל אפילו 180 מ"ל (שילוב של 150 מ"ל חלב אם ו- 30 מ"ל מטרנה).
    האם זה בסדר לשלב לו כ- 30מ"ל מטרנה פעמיים ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

עדי יותם
    26/09/2011

בד"כ אין צורך ביותר מ-120 לארוחה. אפשר לנסות בקבוק עם זרימה איטית יותר, למשל בקבוק שנקרא "בקבוק פגים" של המותג שילב, (סתם שם לא אטרקטיבי לבקבוק עם פייה איטית במיוחד) או הקאלמה של מדלה. גם מאם וטומי טיפי נחשבים איטיים, אך הם עדיין מהירים מאוד בהשוואה לשניים שציינתי קודם. כדאי להנחות את המטפלת להאכיל לאט, כשהבקבוק מאוזן לרצפה בתחילת ההאכלה כך שרק הצ'ופצ'יק מלא בחלב ולא כל הפטמה. מחזיקים את התינוק זקוף ככל הניתן ולא בשכיבה.

אפשר לנסות לצמצם גם את האכילה מבקבוק בכך שתניקי אותו ממש לפני שאת יוצאת וממש מיד כשאת אוספת אותו מן המטפלת.

בהצלחה! וכל הכבוד על ההתמדה בשאיבות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרש שעות בין הנקות וכמות אוכל
    פרח
    28/08/2011

ביתי בת 5 שבועות, יונקת כל 3-4 שעות וכל הנקה אני נותנת לה מצד אחד (ניהול הנקה של חלב מוגבר) היא יונקת 5 דקות בערך וזהו, רציתי לשאול האם זה מספיק לה?
    יש לציין שעולה יפה במשקל (שוקלת בערך 4.5 קילו)

הוספת תגובה

• הפרש שעות בין הנקות וכמות אוכל - תגובה

עדי יותם
    31/08/2011

אם עולה 170 גרם בשבוע בממוצע ויש לה 5-6 חיתולים רטובים ביממה, והיציאות, כשיש (לא חייב כל יום בגיל זה) צהבהבות בד"כ, סביר להניח שכן, מספיק לה. האם בהתחלה היו הנקות ארוכות יותר ובזמן האחרון התקצרו? אם כן, זה נשמע סביר. אם מלכתחילה היו הנקות קצרות מאוד, כדאי ליתר ביטחון להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתוכל לקבל את כל התמונה במפגש פנים אל פנים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה לעבוד 8 שבועות אחרי לידה
    א. מ.
    28/08/2011

חיפשתי עבודה הרבה זמן ויש לי אפשרות או להתחיל או כלום... חוששת שזה יפגע בהנקה- תהיה לי אפשרות לשאוב השטלה אם אצליח לאותה כמות של מה שהילד יונק. מה יכול לשפר שאיבה?
    יש לי משאבת אוונט ידית, דורשת סבלנות.... האם יש משאבות יות5ר מהירות? פשוט שאספיק גם לנשום בהפסקות הקצרות שיש לי...

הוספת תגובה

• מתחילה לעבוד 8 שבועות אחרי לידה - תגובה

עדי יותם
    31/08/2011

וואו, איזו אתגר. כל הכבוד לך על ההתגייסות למשימה, באמת לא פשוט כיום למצוא עבודה, ואני מקווה שהיא תהיה מעניינת ומתגמלת היטב. כדאי להתחיל לשאוב בסביבות גיל חודש, פעם ביום-יומיים, גם כדי להגדיל כמויות כדי להקל על השאיבה, וגם כדי ליצור סטוק קטן בפריזר לעת חירום. ואת זקוקה למשאבה טובה - השאלה מה התקציב שלך. למדלה יש כמה משאבות טובות - סווינג ופאמפ אין סטייל. גם אמדה elite טובה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלי וואקום
    א. מ.
    28/08/2011

שלום, בני בן 7 שבועות, עלה יפה במשקל (נולד 4 קילו והיום 5.3) אך יש לי חשש- כשהוא יונק הרבה פעמים נשמע רעש-- צקצוק, אני מנתקת ומחברת אותו שוב וזה לא עוזר,
    גם- אינו יונק בוואקום- תמיד כשאני מנסה אפשר לנתק אותו בקלות מהשד, האם זה יכול לגרום לא להפסיק לינוק בגיל מוקדם יותר? איך אפשר לשנות את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בלי וואקום

הוספת תגובה

• הנקה בלי וואקום - תגובה

עדי יותם
    28/08/2011

יש תינוקות שאצלם הדבר חסר משמעות ויש כאלה שאצלם זה יכול להצביע על הנקה לא יעילה, שיכולה לפגוע בכמויות החלב לטווח ארוך כדאי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתעריך את המצב בפגישה פנים אל פנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    ה. נ
    26/08/2011

היי לכן, אני בע"ה מתכננת לחזור לעבודה ב1.10 וביתי תהייה אז בת 4 חודשים. שאלותי הן: איך מתחילים את ה'טעימות'?, כמה חלב להשאיר למטפלת ? (אני שואבת ומקפיאה) וכמה פעמים אני צריכה לשאוב בעבודה כדי לשמור על תפוקת החלב? (מדובר על 7 שעות עבודה).

מצפה לתשובה
    ה.נ

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - תגובה

סיגל גולן
    27/08/2011

שלום ה.נ
    לגבי שאיבות בעבודה: כדאי שיהיה אותו מספר פעמים שבתך אוכלת. וכך את יכולה להביא את החלב ששאבת הביתה לארוחות שלה למחר. היא אמורה לאכול בממוצע בין 750 ל-900 מ"ל ליממה אז אם היא אוכלת כשמונה פעמים ביום כדאי להשאיר לה 100-120 לכל מנה. אני מקוה שאת מאורגנת עם משאבה רצינית כדי לשמור על ייצור החלב.
    טעימות בין 4 ל-6 חודשים אמורות להיות רק טעימות. עד כמה כפיות, לא ארוחה או חלק מארוחה. אם בתך מראה סימני התענינות, אפשר לתת לה לטעום כל פעם דבר אחד כדי לבדוק שאין לה רגישות. בטיפת חלב יכולים להדריך אותך לסדר המאכלים.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

ה. נ
    28/08/2011

בהמשך לשאלתי..כיום אני שואבת בעזרת משאבת 'ספקטרה' שהשאלתי מ'יד שרה' וכדי לשאוב בשאוב האכלה כמו שהצעת איזו משאבה ניידת וקומפקטית עליי לרכוש? משהו שהוא שווה ערך בחוזקתו למשאבה של 'ספקטרה'. יש הרבה המלצות על משאבה דו צדדית של מדלה אבל נראה כי היא אינה קטנה מספיק כדי לנייד אותה לעבודה. התעניינתי במשאבה מיני אלקטריק של מדלה..האם היא שוות ערך בחוזקתה ל'ספקטרה'?

המון תודה

ה.נ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע להנקה
    לאה
    26/08/2011

שלום, בני בן 7 שבועות, במשך חודש הנקתי אותו באופן מלא, אך לאחר מכן תמיד כשהיה מסיים לינוק הראה סימני רעב אז הכנתי לו בקבוק של תמ"ל של 60 מ"ל ואכל את הכל. הפסקתי כבר להניק ומאד רוצה לחזור לכך. יש לי עדיין חלב. אשמח לעצה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנוגע להנקה

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע להנקה - תגובה

סיגל גולן
    26/08/2011

הי לאה
    יש סיכוי טוב לחזור להנקה. העקרון של המנגנון הוא שכמה שיוצא חלב מהגוף, הגוף מייצר. הדרך הטובה כרגע היא לשאוב, להיניק, ולאט לאט להוריד את הכמויות של הפורמולה בהתאם לכמויות שאת שואבת. אפשר לקחת מגבירי חלב טבעיים שקונים בבית מרקחת, כולל חילבה. להצמיד את התינוק אליך בעור לעור לשחרור יותר הורמון זרימת חלב. אם אין זרם חזק עכשיו, תגישי לו את השד אחרי שסיים את רוב המנה שלו מהבקבוק כדי שימצוץ בכיף ולא מתוך רעב חזק.
    כדאי לעשות את השאיבות עם משאבה רצינית. אם את רוצה ייעוץ יותר ספציפי לגבי איזה משאבה ואיך להשיג, תתקשרי אלי.
    אנחנו פה להמשך תמיכה במבצע.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל שד בהנקה
    עדי
    26/08/2011

אני מניקה את בני בן החודש מאז שנולד ללא תוספות.
    במהך ההריון מידת החזה שלי עלתה מ-B ל-C. אמש שמתי לב שהחזה קטן מעט, זאת במקביל לזה שהקטנציק רוצה לינוק כל הזמן. האם בגלל קפיצת גדילה או בגלל שהשד קטן? האם נורמלי שקטן או שצריך להוסיף תמ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    גודל שד בהנקה

הוספת תגובה

• גודל שד בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    26/08/2011

הי עדי
    זה מאוד נורמלי שאחרי התקופה הראשונה של המלאות הגדולה, השד נהיה יותר קטן. יכול להיות שיש קפיצת גדילה. זה לרוב עובר תוך יומיים.
    אם הוא אוכל יפה, את שומעת בליעות, יש יציאות ועליה במשקל, אין שום צורך בתוספת. אם צריך תוספת, התוספת הכי מומלצת היא של חלב אם שאוב, לא תמ"ל.
    מקוה שעזר לך ויהיה המשך קל.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לאחר חיסון אדמת
    יערה
    26/08/2011

היי,

לפני יומיים חוסנתי בטיפת חלב נגד אדמת
    האם זה בסדר להמשיך להניק? האם אין סכנה לתינוק?
    מתי גופי "יתנקה" מהחיסון ע"מ שאוכל להמשיך להניק בביטחה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לאחר חיסון אדמת

הוספת תגובה

• הנקה לאחר חיסון אדמת - תגובה

עדי יותם
    28/08/2011

אין צורך להפסיק את ההנקה אף לרגע.
    אני מצטטת לך [a href='http://www.health.gov.il/tadrih_hisunim/tadrich_hisunim.pdf' id='link']מתדריך החיסונים[/a] של משרד הבריאות: "אין להמנע ממתן חיסונים לתינוק שיונק או לאם המניקה (לדוגמא, חיסון אדמת). ,(OPV (כולל אין כל השפעה מזיקה של תרכיבים (מומתים או חיים-מוחלשים) על היניקה לגבי האם והתינוק; מרבית התרכיבים לא מופרשים בחלב אם, מלבד הנגיף התרכיבי של אדמת גם ללא סיכון ליונק. כמו כן, היניקה אינה מורידה את יעילות אף אחד מהחיסונים."
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לקויה
    דנה
    26/08/2011

אם התזונה שלי לא בריאה ואני אוכלת לא מעט ג'אנק פוד, האם בכל זאת כדאי להניק? האם יש בכל זאת ערך מוסף או שאולי אף פוגעת בו?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לקויה

הוספת תגובה

• תזונה לקויה - תגובה

סיגל גולן
    26/08/2011

שלום דנה
    החלב שלך, גם אם את לא מקפידה לאכול תזונה טובה, יהיה הרבה הרבה יותר טוב לתינוקך מאשר פורמולה. את תהיי זאת ש"סובלת" אבל מזה שאת לא אוכלת טוב, לא מההנקה.
    תניקי! ולמען בריאותך תאכלי יותר טוב!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שאיבה גורמת לירידה בכמות החלב?
    ציפי
    25/08/2011

שלום,
    אני אם לילדה כמעט בת שלושה חודשים, לפני כחודש התחלתי לשאוב לה שתי מנות 4-5 פעמים בשבוע.
    האם השאיבה יכולה לגרום לירידה בייצור החלב או באיכותו? או לחילופין תגרום לכך שייגמר לי החלב יותר מוקדם?
    אני כן מרגישה שהחזה שלי פחות גדוש מאיך שהוא היה קודם (לא בטוחה שמבחינת זמנים זה התחיל כשהתחלתי לשאוב).
    יש לציין שעד עכשיו היא עלתה יפה במשקל, ושיש מספיק יציאות (למרות שכמעט כל יום בערב יש לה יציאה בצבע מעט ירקרק)
    תודה רבה,
    ציפי

הוספת תגובה

• האם שאיבה גורמת לירידה בכמות החלב? - תגובה

סיגל גולן
    27/08/2011

הי ציפי
    שאיבה בנוסף להנקה אמורה להגביר את כמות החלב, לא להקטין. ההרגשה שלך שאת פחות מלאה בדרך כלל קורה אחרי מספר חודשים של הנקה כי רוב החלב בשלב זה נוצר תוך כדי הנקה ולא נוצר ומתאחסן עד ההנקה.
    נשמע שהכל בסדר ואת יכולה להמשיך כרגיל
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התגובה

ציפי
    27/08/2011

תודה רבה על התגובה.
    העניין הוא שאני שואבת במקום הנקה פעמיים ביום, והיא מקבלת בקבוק במקום. האם השאיבה מייצרת פחות חלב מהנקה ובסופו של דבר תביא להתייבשות של החלב יותר מוקדם?
    תודה רבה,
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התגובה - תגובה

סיגל גולן
    28/08/2011

באופן כללי שאיבה מוציאה פחות חלב מאשר הנקה: שאיבה עובדת רק על וואקום, כשהנקה עובדת על וואקום והוצאת החלב במציצה. לאורך זמן, שאיבה מלאה (במקום הנקה) גורמת לפחות ייצור חלב מאשר הנקה מלאה. אם את מרגישה שיש לך פחות חלב עם פעמיים שאיבה ביום, תראי אם את יכולה להוסיף שאיבה נוספת, אפילו קצרה. זה יכול להיות אחרי הנקה או בין הנקות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון חלב
    אמא
    24/08/2011

שלום,
    יש לי בת קטנה בת חמישה ימים, והרגשתי שיש לי המון חלב (בלילה כמעט התפוצצתי..) ולא הבנתי איך עשר דקות מציץ אחד מחזיק אותה ל3-4 שעות והייתי נלחצת שלא אוכלת מספיק.
    אחרי שהרגשתי שהציצים מפוצצים (והיא ינקה מצד אחד שעתיים קודם לכן) שאבתי והייתי בשוק - מכל צד יצא לי 150 סיסי!!!
    אז התעוררו כמה שאלות..
    1. הפטמות שלי מאוד פצועות מתחילת ההנקה (עכשיו הכל בסדר) האם לדעתכן כדאי במשך יום יומיים לתת שאוב שהפטמות יחלימו? משחות לא עזרו. ובכלל, האם זה יעבור לבד אם היא כבר יונקת טוב?
    2. מה זה אומר מבחינת תחליפי חלב? כמה לתת לה? אני יודעת שזה 10 סיסי לכל יום בו נולדה אבל אולי היא אוכלת הרבה יותר?
    3. להציע לה ציץ נוסף עם הכמות הזאת או להציע את אותו אחד אחרי הפסקה? הרי אין מצב שאוכלת את כל הכמות ולכן הציץ לא מתרוקן כמו שצריך (יכול להיות שבגלל זה יצא לי כל כך הרבה?)
    4. מה לעשות, אני ממש מסתובבת עם תחושת מלאות שעה אחרי כל הנקה במיוחד אם יונקת רק מצד אחד, ושאיבות הרי מגבירות את החלב, סוג של מלכוד... מרגיש שהגוף מקדים את התינוקת. זה אמור להסתנכרן?

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    המון המון חלב

הוספת תגובה

• דילגתם עלי..

אמא
    26/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון חלב - תגובה

סיגל גולן
    26/08/2011

שלום אמא
    איזה יופי שיש כל כך הרבה חלב. את יכולה להיות רגועה שהיא מקבלת מספיק אם היא יונקת טוב ואת שומעת בליעות, השד יותר קל מאשר לפני ההנקה ויש יציאות כמצופה.
    לא הבנתי מה התכוונת לגבי תחליפי חלב? אין שום צורך עם הכמות שיש לך ובכלל לא כדאי אם יש הנקה.
    לגבי המלאות: יש סיכוי טוב שהכמויות יסתדרו בעצמם בימים הקרובים. יש קצת בלבול לגבי שאיבה והגברת חלב: אם את שואבת קצת להקלה (בכוונה אני לא כותבת כמות) זה לא יגביר את החלב. אם את שואבת ל"ריקון" זה כן ישדר לגוף לייצר יותר. אז אם היא מסתפקת מצד אחד והצד השני מלא ולא נוח, את יכולה לשאוב קצת להרגשת הקלה, שתרגישי שתוכלי לחכות עד שהיא תרצה שוב לינוק. את יכולה להשתמש בכרוב באופן זהיר: חצי שעה עד שעה, 3 פעמים ביום. לשים על העור של השד, לא על ההילה והפטמה.
    אם מאוד כואב לך בתפיסה, את יכולה לתת שאוב מספר ארוחות או יממה כדי לתת מנוחה לפטמה. בכל מקרה להקפיד על תפיסה טובה.
    תינוק בדרך כלל עולה בכמות שהוא צריך בימים הראשונים, בערך 10 מ"ל ליום, עד 60 מ"ל. ואז זו הכמות שלו למשך שבוע-שבועיים. מגיל חודש עד 5 חודשים תינוק בממוצע אוכל בין 750 ל-900 מ"ל ביממה. כדי לדעת בערך גודל ארוחה אחת, יש לחלק את המספר הזה במספר הארוחות שיש ביום.
    מקוה שתרגישי הקלה ברקוב
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה