מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבהטלי08/09/2011
שלום רב
בני בן ארבעה וחצי חודשים. עד עכשיו הנקה מלאה בלבד! שנינו מרוצים מאד ורוצים להמשיך כך:-)
בשבוע הבא יש לי אירוע ורציתי למנוע מבני את הבלגן מסביב ולהשאירו בבית עם בקבוק שאוב. היות ומדובר בעוד שבוע ניסיתי היום לשאוב ולתת לאימי להאכילו מבקבוק אך אני לא מצליחה לשאוב. ממש מוזר כי בני אוכל כל שעתיים וחצי שלוש כבר ארבעה וחצי חודשים ואין לי מה לשאוב. רק בבוקר הצלחתי לשאוב מאה מ"ל.
שאלתי היא: אם אשאב כמה בקרים עד האירוע ואקפיא. האם ניתן יהיה לאחד את השאיבות לבקבוק אחד לאחר ההפשרה? כמו כן האם ניתן לשמור מספר בקבוקים שאובים במקרר ולאחד אותם בזמן ההאכלה או שאסור אלחד בין המנות השאובות?
האם זה הגיוני שלא יוצא כל כך חלב בשאיבה, רק בבוקר?
תודה רבה מראש לעבודת הקודש שאתם עושים כאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה - תגובה
לילי עוזיאל10/09/2011טלי היקרה,
אני שמחה שאת מניקה בכיף!
נכון, לוקח זמן ללמד את הגוף "להיענות" למשאבה, שהחיבור שלנו איתה אינו דומה לחיבור שלנו עם ילדינו.
שאיבה של 100 סמ"ק בנוסף להנקה מלאה היא נהדרת!
הבוקר הוא אכן זמן מצוין לשאיבה ואם ככה הולך לך טוב - המשיכי כך.
לשאלתך: ניתן להקפיא כמה שקיות חלב ולחברן לאחר הפשרה (רצוי במקרר יממה לפני או בקערית מים חמימים) כדי שלייצר נפח לארוחה.
תינוקות יונקים מסתפקים פעמים רבות בארוחות קטנות כאשר האמא לא נמצאת ומשלימים את החסר כשאמא חוזרת. אל תדאגי אם הוא לא מסיים את הבקבוק.
מאוד עוזר לשאיבה:
לעסות את השד לפני השאיבה
להחליף כמה פעמים בין השדיים בעת השאיבה
ללחוץ על החלק האחורי של השד לחיצות עמוקות וממושכות תוך כדי שאיבה לשיפור ניקוז השד - אפשר להחליף מיקום הלחיצה כל פרק זמן של כ2 דקות
לא להסתכל על הבקבוק תוך כדי השאיבה אלא להסיח את דעתך (כן - מותר לראות טלויזיה ולשאוב...)
תהני באירוע וגם בשמחות נוספות,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגבור חלב בשד אחדרויטל שמחה06/09/2011
ב"ה
שלום וברכה
ביתי בת 4 חוד' ולאחרונה יונקת טוב רק בצד אחד ובשני
מתאמצת ואחרי כמה דק' מתעצבנת ומסרבת
איך מתגברים בצד אחד- גורמים לה לינוק בו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגבור חלב בשד אחד - תגובה
לילי עוזיאל10/09/2011שלום רויטל,
אני שמחה שבתך יונקת בשמחה. זה טבעי שצד אחד שלנו מייצר יותר חלב באופן בסיסי.
מה שקובע כמה חלב נוצר בשד היא כמות החלב שמנוקזת מהשד ולכן הדרך לתגבר את הייצור: לשאוב חלב משד זה לאחר הנקה או ידנית או בעזרת משאבה. הייתי ממליצה לעשות זאת בכל הארוחות פרט לארוחות הליליות (כדי לא להכביד עליך).
כמו-כן ניתן לשפר את הזרימה על-ידי לחיצה על החלק האחורי של השד (רחוק מפיה - כדי שהפטמה לא תישמט לה).
לחיצות עמוקות ורציפות כל עוד היא מוצצת, וכאשר היא בהפוגה - נוחי גם את.
בהצלחה והמשך הנקה נעימה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות חלב שאובפיצפונת06/09/2011
שלום, בתי בת 3 שבועות, בתחילה הייתה אוכלת בעיקר חלב שאוב כיוון שהתקשתה לאכול ישירות ממני ולי היו סדקים וכאבים.
כיום היא אוכלת בסביבות 80-90 מ"ל חלב שאוב בבקבוק.
הבנתי שהכמויות שהם אוכלים מבקבוק יותר גדולות ממה שהם אמורים וממה שאוכלים בהנקה ישירה. לכן ניסתי להוריד לה את הכמות ל-50 מ"ל שאוב בבקבוק. שזה בערך מה שהיא צריכה לאכול עפ"י הנוסחא (משקל כפול 150 לחלק למס' ההאכלות )אך היא עדיין הראתה סימני רעב אז נתתי לה עוד לינוק ישירות ממני.
העיניין הוא שעוד מעט אני חוזרת ללימודים ואני רוצה לדעת כמה צריך לשאוב לה לכל האכלה מבקבוק? היא אוכלת כל 3 שעות ביום ובערך כל 4 שעות בלילה. אם אני נותנת לה 90-100 זו עלולה להיות האכלת יתר ואני לא רוצה להגיע לזה, ואם היא מקבלת כמו שצריך עפ"י הנוסחא היא רוצה לינוק עוד. יש דרך לגרום לה לאכול מבקבוק את אותה כמות שהיא זקוקה לה כמו שהיא אוכלת ביניקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות חלב שאוב - תגובה
לילי עוזיאל10/09/2011שלום פיצפונת,
וואו, נשמע שאת עושה מאמץ גדול לתת לביתך את המזון הטוב ביותר עבורה (חלב אם). שאיבה מלאה זו עבודה רבה וכל הכבוד לך על המאמץ!
כדי שאוכל לתת דעתי לגבי כמות - מה משקלה של בתך כעת?
זה נכון שבקבוק הוא גירוי חזק בפה של תינוקת קטנה ושזה עלול (לא חייב) לגרום לאכילת יתר. כדי למנוע האכלת יתר: הקפידי להאכיל אותה כשהיא זקופה יחסית והבקבוק כמעט מאוזן ומקביל לרצפה ככה שהחלב ממלא רק את החלק הצר של הפטמה.
דאגי לעשות הפסקה או שתיים לשיהוק בזמן הארוחה.
כל זה יעזור לך להאט מעט את הארוחה ולסייע לבתך להגיע לתחושת שובע מבלי לסיים את הבקבוק ברגעים בודדים. זה נקרא האכלה קצובה וזה עוזר למנוע האכלת יתר.
ככלל - הנוסחה שציינת נכונה אולם יש לזכור כי זהו כלל אצבע והארוחות של תינוקות לא שוות זו לזו כמו שאנחנו לעיתים אוכלים תפוח ולעיתים ארוחה של שלוש מנות.
אם העליה במשקל תקינה והילדה בריאה ושמחה - הכי חשוב בעיני לשמור על תקשורת עם הקטנה ולתת לה להוביל את הריקוד.
בהצלחה רבה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבת חלבאפרת06/09/2011
אמא לבייבי בן חודשיים, גאה בעצמי מאוד- עד היום הוא על הנקה מלאה (פעמיים בלבד קיבל חלב שאוב מבקבוק), {אני אמא לעוד שני ילדם שאותם לצערי לא הצלחתי להניק...}
מתכוננת לחזרה לעבודה והייתי מעוניינת לדעת איזה משאבה מומלצת לרכישה,\השכרה יש ברשותי משאבה ידנית של אוונט-אבל אני זקוקה למשאבה יותר רצינית, וכמובן דו צדדית ( ע"מ לקצר את זמן השאיבה) ...
ידוע לי שלא לכל אחת מתאימה כל משאבה ולכן אני רוצה לברר כיצד אוכל לדעת מהי המשאבה הטובה עבורי ...
*בנוסף ידוע לי שחלב שאוב מוקפא מאבד מערכו, האם בכל זאת הוא עדיף על תמ"ל??!!
תודה ( :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבת חלב - תגובה
עדי יותם10/09/2011משאבות דו צדדיות טובות - מדלה pump in style ואמדה ameda lactaline. במרכז מ.מ.ש בת"א אפשר להתנסות בסוגים שונים כדי להחליט. 03-6472411/
ודאי שחלב אם קפוא ומופשר עדיף על תמ"ל, עשרות מונים... בתמ"לים חסרים למעלה מ-150 מרכיבים שיש בחלב אם, ובראשם הנוגדנים. חלק מהנוגדנים אמנם נהרסים בהקפאה ממושכת אך לא כולם. מעבר לזאת, ברגע שתיכנסי לשגרת שאיבות, התינוק יקבל את החלב ששאבת היום - למחרת היום, ואיבוד הערכים התזונתיים יהיה מזערי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותתמר05/09/2011
שלום,
יש לי התלבטות לגבי עניין מסוים.
התינוק שלי בן חודשיים וחצי, ניזון מהנקה מלאה בלבד.
הוא ער במשך היום בערך שעה וחצי- שעתיים ואז חוזר לישון למשך שעה- שעתיים.
כשהוא מתעורר אני מניקה אותו, ואז שעה וחצי- שעתיים לאחר מכן, כאשר הוא צריך לישון אני מתלבטת האם להניק אותו שוב לפני השינה.
מצד אחד אני לא רוצה שיתעורר מרעב חצי שעה לאחר ההירדמות אבל מהצד השני, אני רוצה שכשיתעורר יהיה רעב ויאכל כמו שצריך.
מה ההמלצה? האם להניק לפני השינה ליתר ביטחון למרות שעברו רק שעה וחצי- שעתיים מההנקה האחרונה או להמתין להתעוררות שלו ואז להניק אותו למרות שיעברו כ- 3-4 שעות בין הנקה להנקה?
דרך אגב, התינוק יכול להירדם גם ללא ההנקה לפני השינה.
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - תגובה
עדי יותם10/09/2011אין כללים נוקשים - בכל מקרה לא תעשי נזק :) נסי את שתי האפשרויות ותראי מה קורה... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאבת חלב חשמליתעדי05/09/2011
מצאתי מאמר שאומר שביד שרה יש שני סוגי משאבות - הפשוטות שהן זוועה (מכשיר אינהלציה מוסב) ואינן מומלצות כיוון שעלולות לגרום נזק לרקמת השד, והרציניות שהשכרתן דורשת הפניה מיועצת הנקה. השאלתי את משאבת חלב חשמלית שלclinic care בלי הפניה, זה אומר שהיא א מומלצת ותגרום נזק לרקמת השד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבת חלב חשמלית - תגובה
עדי יותם10/09/2011ראשית, אין כבר שנים מכשירי אינהלציה מוסבים ביד שרה - זו כבר כמעט אגדה אורבנית :) עדיין יש שם משאבות חצי אוטומטיות, שכדי לכוון בהן את העוצמה צריך להשתמש באצבע, וגם משאבות אלה, בשימוש לא זהיר, עלולות לגרום נזק. הקליניק קייר היא משאבה אוטומטית ולא תגרום נזק, אבל היא לא המשאבה הכי יעילה שיש... בשביל שאיבות פה ושם היא יכולה לענות על הצרכים, ואצל אמהות עם אספקת חלב טובה ומבוססת אף יותר מזה. בכל מקרה, שום משאבה, גם לא היקרה והמשוכללת ביותר, אינה יעילה כמו תינוק בריא שנולד במועד ויונק היטב - אני מציינת זאת רק כדי שאמהות לא יחשבו שהכמות שהן שואבות מעידה על הכמות שהן מייצרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איזו כן?
עדי11/09/2011אני באמת לא מצליחה כל כך לשאוב איתה ואני מודאגת שאין לי מספיק חלב למרות שקטנציק מחובר אליי נון סטופ. איזו משאבה כן כדאי לי לנסות? אציין כי ניסיתי גם את הידנית של אוונט ללא הצלחה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איזו כן? - תגובה
עדי יותם13/09/2011למשל - משאבה כמו סווינג או פאמפ אין סטייל של מדלה, אמדה לקטליין, אוונט חשמלית.
הרבה פעמים צריך 3-4 שאיבות - פעם-פעמיים ביום, במשך יומיים-שלושה - עד שמתחילים לראות כמויות חלב משמעותיות. ויש נשים שבכלל לא יסתדרו עם המשאבה אבל כן עם סחיטה ידנית (וכמובן עם הנקה). אם הוא עולה במשקל, ממלא די חיתולים ביממה, ומרוצה, את לא צריכה לדאוג לגבי כמויות החלב שלך.
תינוק שמחובר נון-סטופ - לפעמים כדאי להיפגש עם יועצת הנקה כדי להעריך את יעילות ההנקה ואולי להקל עלייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטינה-מדלה
עדי15/09/2011לאחר פגישה עם יועצת הנקה הומלץ לי לנסות את לקטינה.השאלתי מיד שרה דגם מ-2007 ללא וסת עוצמת שאיבה. שמתי לב לכך רק בבית.. השאלה ההאם בטוח להשתמש בה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטינה-מדלה - תגובה
עדי יותם26/09/2011החזירי את המשאבה ליד שרה ובקשי דגם שיש בו וסת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר "שימוש לא זהיר"?
דין11/09/2011אני השכרתי מיד שרה "ספקטרה" -
מה הכוונה שימוש לא זהיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר "שימוש לא זהיר"? - תגובה
עדי יותם13/09/2011במשאבה חצי אוטומטית, אם חוסמים בעזרת האצבע את כל הפתח ולמשך זמן ארוך - זה בד"כ חזק מדי ועלול לגרום לפציעה.
במשאבה אוטומטית, דוגמת הספקטרה, בד"כ אין חשש כזה. אבל גם שם צריך להקפיד שעוצמת הוואקום לא תהיה חזקה מדי - שאיבה, כמו הנקה, לא אמורה לכאוב. בכלל.
השד הוא לא לימון שמנסים לסחוט, וזה לא שאם תשאבי בעוצמה יותר גבוהה, בהכרח תוציאי יותר חלב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקה- דחוףג05/09/2011
ביתי בת שלושה ושבועות. היא נולדה פגה ולכן כשבוע אכלה מבקבוק חלב שאול. בהדרגה למדה לינוק ועלתה יפה במשקל.
בימים האחרונים התחילו כאבים חזקים(מאוד!) כשהיא יונקת. הכאבים אף מלווים בבחילות וגורמים לחוסר סבלנות להניק (הם נחלשים קצת בהמהלך ההנקה.). החלטתי לשאוב לפני הארוחה(משאבה ידנית) וכך לא כואב לי.
אציין שזוהי ילדה רביעית ווגם עם ההנקות הקודמות היו לי בעיות כגון גודש ודלקות חוזרות שנזקקתי לאנטיביוטיקה.
האם יכול להיות שהשאיבה כעת מחמירה את המצב ואיך אוכל לפתור את הבעיה מכיין שהפסקה בהנקה(בגלל השאיבות) לא מפחיתה כאב כשאני מנסה להניק שוב.
תודה מראש ויישר כח על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהנקה- דחוף - תגובה
סיגל גולן05/09/2011שלום ג'
לצערי הפעם אני לא יכולה לענות מבלי לראות על מה מדובר. אני מאוד ממליצה לך לראות יועצת הנקה באזור מגוריך כדי שתוכל לבדוק את התפיסה ולראות למה יש את הכאב הזה. בינתיים תמשיכי לשאוב ואולי כשהילה תגדל קצת זה פחות יכאב. בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לסירוגין בהנקהיפעת05/09/2011
שלום
יש לי תינוקת בת חצי שנה והיא יונקת עד היום. לפני חזרתי לעבודה היא הייתה יונקת הנקה מלאה בתוספת פירות וירקות. לפני כחודש וחצי חזרתי לעבודה. יום לאחר חזרתי לעבודה קיבלתי דימום שנמשך 5 ימים ונראה ממש כמו מחזור. מאז לא קיבלתי שוב מחזור. היום אני עדיין מניקה בוקר ערב ולילה. לוקחת גלולות אך לא ממש סדיר. יש סיכוי להריון או שזה קורה בהנקה שמחזור בא והולך?
אודה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לסירוגין בהנקה - תגובה
סיגל גולן05/09/2011הי יפעת
הנקה היא לא אמצעי מניעה. הנקה מלאה (ללא פירות וירקות ולפני שהיה מחזור אחד זה סוג של אמצעי מניעה אבל לא 100%). יכול להיות שהמחזור שלך פשוט עוד לא מסודר. זה קורה אחרי הלידה. אבל גם חשוב מאוד לקחת גלולות באופן מסודר ולא לדלג. דילוג מעלה את הסיכון להכנס להריון. אולי כדאי לבצע בדיקה כדי לדעת מה קורה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בחלב בזמן מחזור?רויטל שמחה04/09/2011
ב"ה
שלום וברכה, ביתי בת 4 חוד' -הנקה מלאה,בימים האחרונים החלה לינוק בחוסר שקט ולהתעצבן ולפעמים אף לא לרצות לינוק כלל. היום הופיע לי מחזור האם זה קשור האם יש ירידה בכמות החלב בזמן זה, שינוי הורמונלי כזה?
אשמח לתשובה במהרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בחלב בזמן מחזור? - תגובה
סיגל גולן05/09/2011שלום רויטל
לא שמעתי על קשר בין המחזור לירידה בכמות אבל כן יש שינוי טעם בגלל ההורמונים. זה יחחלוף. אפשר לשאוב בנוסף להנקה כדי לשמור על כמויות החלב אם היא אוכלת פחות בגלל הטעם.
מה שעוד יכול לעזור כרגע זה להיניק במצב של עור לעור: להוריד את החולצה שלה ואת החולצה וחזיה שלך ולהצמיד אותה לעור שלך. זה משפר הנקה ברוב המקרים.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חלב אם !!!מאיה04/09/2011
שלום רב אני בת 26 אמא לילדה בת שנה ו 9 חודשים הנני מניקה אותה ובמקביל היא אוכלת רגיל לפני 8 ימים הייתה לי דלקת בציפורן חודרנית והרופא נתן לי משחה בשם כלורפניקול. השתמשתי בה יומים וזה עזר לי אך כעבור מספר ימים הרגשתי תופעות לוואי גרד בחילות פריחה וחוסר בחלב הפסקתי תשימוש בתכשיר לאחר כמה ימים עברתי עיקור בהרדמה מקומית ואז חזרו התופעות כגוון בחילות יובש בפה .אני מקפידה לשתות הרבה אך אין גודש בשד והחלב יוצא ט ובקושי יש זרימה מה עליי לעשות אני מתחילה לחשוש איך ביום בהיר אחד אין לי חלב מחכה לתשובה תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חלב אם !!! - תגובה
סיגל גולן05/09/2011הי מאיה
אולי התרופה השפיעה על כמות החלב אבל אם את ממשיכה להיניק הכמות אמורה לחזור. את יכולה לעזור בלקיחת כמוסות חילבה ו/או אחד התוספים הטבעיים שמוכרים בבתי מרקחת. את יכולה לנסות גם להיניק במגע של עור לעור שגם מגביר חלב. תנסי להיניק עוד מספר פעמים ביום, אפילו למעט זמן.
בהצלחה! סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהמרינה04/09/2011
אני אם לתינוק בן 11 חודשים, כיום אני מניקה אותו 3-4 פעמים ביום בערב כשמגיעה מעבודה, לפני שינה בלילה ובבוקר. אני מעוניינת להפסיק להניק. הבעיה היא שהוא לא שותה מהבקבוק ויש לי בעיה לתת לו תחליב חלב במקום וגם לא לוקח מוצץ. מאיפו אני אתחיל תהליך גמילה. ואם אני אתן לו לפני שינה ארוחת ערב טובה זה יספיק לו? האם תינוק בגילו יכול להיות בלי הנקה ותמ"ל. יש לציין שהוא אוכל טוב מוצקים וגם אני נותנת לו דייסות של מטרנה. בעוד כ חודשיים וחצי אני נוסעת לחו"ל מעבודה ומאוד חשוב לי לגמול אותו עד אז, אבל בהדרגה בלי לפגוע בתינוק. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
סיגל גולן05/09/2011הי מרינה
כן חשוב שימשיך לשתות חלב--עדיף את שלך כמובן. הוא יכול לשתות מכוס--לא צריך בקבוק בשלב הזה. אני מניחה שהוא כן שותה מים או מיץ מכוס?
הדרך לגמול בהדרגה היא להוריד ארוחה אחת ולתת לגוף להתרגל, כמו שעשית עם המעבר למוצקים. כמה שיותר לאט יותר בריא.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 חודשיםתמר04/09/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת 3 חודשים אשר יונקת הנקה מלאה.
שאלתי היא:
כאשר היא מפסיקה לינוק, אני מנסה ללחוץ על השד ואני רואה שיוצא ממנו חלב, ז"א שהוא לא ריק .
האם אחרי הגרפס אם כך, אני אמורה להחזיר אותה לאותו השד או לשד השני?
במידה ולצד השני, הייתי רוצה לדעת מה הסיבה. הרי אם עדיין יוצא חלב מהשד הראשון, לא עדיף שהיא תמשיך למצוץ את אותו השד וכך גם תגיע יותר לחלב השומני?
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 3 חודשים - תגובה
סיגל גולן05/09/2011שלום
תמיד יצא עוד חלב. השד לא יהיה ריק אפילו חודשיים אחרי שתפסיקי להיניק.
ההמלצה היום היא להיניק משני הצדדים בכל ארוחה אם אפשר. לא זמן מסוים בכל צד, אלא כשהיא משדרת שהיא רוצה שינוי. זה עוזר למנוע גודש וסתימות כשהחלב זורם משני הצדדים בכל פעם.
תמשיכי את ההנקה המלאה! כל הכבוד!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהיעל03/09/2011
בני בן 1.7 חודשים ויונק המון,בלילה ביום ואוכל הכל וקצת,אבל אני התחלתי להיות מותשת מהנקה מפני שהוא לא נרדם בלעדי ואם הוא מתעורר הוא רוצה רק אותי.
איך אני יכולה להפסיק להניק בלי לעבור ימים של צרחות.{הוא לא רוצה אף תחליף חלב}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
סיגל גולן05/09/2011הי יעל
מצטערת: לא הבנתי בן כמה הוא. זה ישפיע על התשובה שלי
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי חילבהאני03/09/2011
רציתי לדעת האם יש המלצה על כדורי חילבה של חברה מסוימת. אני נוטלת כדורי חילבה של לייף, במקביל לשתיית תה שומר. האם יש חברה אחרת שבאמצעות הכדורים שלה אפשר להעלות את כמות החלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אני03/09/2011שמעתי פעם שבירה שחורה גם כן יכולה לתרום להגברת ייצור החלב. האם זה נכון? אם כן, האם אפשר להוסיף אותה לשתיית השומר וכדורי החילבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
סיגל גולן05/09/2011בירה שחורה בתוצרת הארץ היא בעיקר סוכר וצבע. בירה שחורה אמיתית אירופאית אולי תעזור קצת, אבל לא הוכח. אין בעיה לשתות בירה שחורה עם תופסים אחרים
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי חילבה - תגובה
סיגל גולן05/09/2011הי אני
אני חושבת שבכל החברות ההרכב דומה. אני הייתי ממליצה על חילבה ללא ריח. יש מספר חברות שמייצרות אתם ככה.
אשפר להוסיף תוסף נוסף שמכיל שומר ועוד צמחים שחושבים שמגבירים חלב כמו "חלב רב" או "ממי מילק" או "מור מילק".
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לא רגועהאנגליקה01/09/2011
שלום רב ביתי בת חודש אם הנקה מלאה בשבועה אחרון היא התחילה פשוט כל הההנקה לבכות ומסרבת לינוק למרות שהפיתמה בפה שלה או שהיא יונקת אם בכי וכך גם נוצר שהיא נחנקת איני חושבת שיש לי חוסר בחלב כי הזרימה בשד היא ממש חזקה ומה שכן הילדה גם עולה במישקל יפה מאוד כי היא נולדה 2740 וכרגע היא שוקלת 3820 מה עלי לעשות למרות שניסיתי לשעוב ולתת לה אם בקבוק זה אותו דבר הבכי הוא אותו בכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה לא רגועה בבקשה זה דחוף
אנג'ליקה04/09/2011בבקשה שמישיהו יענה לי זה ממש דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה לא רגועה - תגובה
סיגל גולן05/09/2011הי אנגליקה
יכול להיות שבתך מתלוננת בגלל זרם חזק. תנסי לשאוב כמה דקות כדי שהזרם החזק יחלש ואז לחבר אותה לשד. אפשר גם להיניק כשאת קצת שוכבת אחורה, ואז כוח המשיכה ממתנת את הזרם. אם זה לא עוזר תקבעי פגישה אצל רופא--אולי היא לא רגועה בגלל רפלוקס או בעיה פיזית אחרת?
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)