פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה +סימילאק
    אור
    19/07/2011

היי.
    אני מניקה את בני בן ה3 שבועות ומשלבת לו גם סימיליאק מכיוון שנראה לי שהוא לא שבע
    האם יש מצב שהשילוב הזה יוצר אצלו גזים וגורם לו לאי שקט.
    אשמח להסבר ולייעוץ האם באמת הוא זקוק לשילוב של הסימילאק מכיוון שכעת הוא שוקל 2.700 ובבית חולים ייעצו לי לשלב.
    אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה +סימילאק

הוספת תגובה

• הנקה +סימילאק - תגובה

סיגל גולן
    22/07/2011

הי אור
    לרוב התינוקות יש "גזים", כאבי בטן בחודשים הראשונים במידה מסוימת. חלב אם מתעכל יותר בקלות ונחשב כגורם פחות כאבי בטן. בבית חולים הרבה פעמים מציעים לתת תוספת לתינוק ששוקל פחות משלושה ק"ג כי רוצים שיתחזק. התוספת הטובה ביותר שאפשר לתת לתינוק היא חלב אם שאוב. זה גם נותן לו יותר וגם מגביר את כמות החלב (אצם השאיבה בין הנקות). תתחילי לשאוב עם משאבה רצינית בין כל הנקה להנקה. את לא "תקחי" ממנו את החלב של ההנקה, את פשוט תגבירי את הכמות הכוללת שהשד מייצר. הכי מקצועי היה להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי לבדוק את התפיסה ומעבר החלב, ולדבר על אופציות נוספות להגברת החלב כדי להחליף את הפורמולה בחלב אם ולאט גם לרדת מהתוספת ורק להיניק.
    בהצלחה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אינו מספיק
    מיכל
    19/07/2011

שלום לכן,
    בני בן 3 שבועות ואני מניקה אותו באופן מלא.
    בימים האחרונים אני מרגישה כי השד שלי מרוקן ולא מתמלא,
    ברצוני לציין כי בני ישן 3 שעות לערך בין הנקה להנקה ובלילה גם יכול לישון 5 שעות,
    מה שכן לא משנה כמה הוא יונק הוא לא נינוח לאחר ההנקה ומאוד קשה לו להרדם.
    היום ניסיתי לשאוב על מנת לראות כמה חלב יוצא ובשאיבה של 20 דק' הצלחתי לשאוב כמות של 50 מ"ל.
    האם יש מצב שהחלב שלי מתחיל להיגמר? ואם כן מדוע זה קורה?
    אני מאוד רוצה להניק ולא מעוניינת לעבור לתחליפי חלב, מה ניתן לעשות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אינו מספיק

הוספת תגובה

• חלב אינו מספיק - תגובה

סיגל גולן
    22/07/2011

שלום מיכל
    כל הכבוד על ההנקה ועל הרצון להמשיך. אם כמות החלב יורדת בשלב הזה זה לרוב מצביע על תפיסה לא מקסימלית, או לשון קשורה, או שימוש בפטמות סליקון. כדאי שתבדקי מה קורה בעליה במשקל. יש מה לעשות כדי להגביר את כמות החלב. יש שאלה כזאת בפורום כמעט כל יום. אבל דבר ראשון לבדוק את נושא התפיסה ומעבר חלב. זה צריך להעשות במפגש אישי עם מישהי מקצועית. מציעה לך לפנות ליועצת הנקה באיזור מגוריך. זה עדיין בתקופה שאפשר ללמד את התינוק תפיסה טובה יותר.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה
    שירז
    19/07/2011

שלום לילי,

קודם כל תודה רבה על ההיענות המהירה.

כמה מנות חלב את ממליצה?

האם לשאוב ב-10 בלילה וכך לארוחת בוקר תהיה לו כמות יותר גדולה? האם זה יקרה מהשאיבה הראשונה?

אם אניק אותו לפני המנוחה, הגמילה מכך לא תהיה קשה יותר כיוון שהתרגל להרדם כך?

כתבת בצורה הדרגתית, כיצד עליי לעשות זאת על מנת לא ליצור מצב שהכמות תקטן בארוחת הערב כיוון שהנקתי יותר במהלך היום?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

לילי עוזיאל
    10/08/2011

הי שירז,

תהליך הגברת ייצור חלב לוקח כמה ימים, כמו "קפיצת גדילה". כמה ימים? תלוי כמה זמן הייצור פחות וכמה את מתמסרת לתהליך. הוצאה של כמויות חלב לא מאוד גדולות בסחיטה ידנית, לעיתים תכופות, עושה פלאים תוך יממות אצל רב הנשים.
    אם בהוצאה תכופה של חלב אין שיפור - אפשר יהיה "לחשוד" בגלולות הסרזט...
    בגיל של בנך מתאימות כמה וכמה מנות חלב ליום, תלוי בהתפתחותו.
    חלב אם מספק מלבד רכיבי תזונה רכיבים חיסוניים שדווקא בגיל הזחלני והחקרני של בנך הופכים חשובים מאוד. זו הסיבה שלאחר גיל חצי שנה כמותם של רכיבים חיסוניים מסוימים שיש בחלב האם הולכת וגדלה (הטבע שלנו מדהים - נכון? זו דוגמה לתכונות שיש בחלב האם שהוא מתאים עצמו לצרכי התינוק לפי התפתחותו - מה שחלב מלאכותי לא יודע לעשות).
    לא אוכל להתייחס למס' מנות חלב אם בלי לחקור את המזון שבנך אוכל כל יום. זה מצריך ייעוץ פרטני. אחות טיפת חלב היא כתובת מצוינת לכך, או פגישה עם יועצת הנקה או עם תזונאית ילדים.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בהנקה
    ליאת
    18/07/2011

שלום!

ילדתי בשעה טובה שבוע שעבר בת מתוקה. העניין הוא שההנקה מאוד כואבת לי. כמו כן, כואבות לי הפטמות גם בלי ההנקה וקשה לי כל נגיעה שם.

אצל הבת הגדולה שלי (הנקתי עד גיל שנה וקצת) כאב לי מאוד גם כן- עד שהיא הייתה בערך בת חודשיים. התייעצתי בזמנו עם יועצת הנקה שלימדה אותי החזקה ותנוחה וכו' אך זה עדיין כאב תקופה ארוכה כאמור.

יש דרך כלשהי להקל על הכאב? אציין גם שהמשחות לא עוזרות לי והכאב הוא גם מגודש.

תודה מראש

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בהנקה

הוספת תגובה

• כאב בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    18/07/2011

הי ליאת
    אם את בהירת עור, בלונדינית או ג'ינג'ית, יכול להיות שאת יותר רגישה ולוקח יותר זמן עד שהכאבים חולפים. כמה הצעות: לבדוק אצל יועצת הנקה (אולי אחרת הפעם) אם אולי לתינוקת יש לשון קשורה שיכול לגרום להמשך כאבים. לבדוק שוב תפיסה טובה. לנסות תונוחות שונת. להשתמש בקונכיות של מדלה, ולא להשתמש בפדים חד פעמים (הם עשויים מנייר שנדבק כל פעם מחדש לפצע ופותח אותו מחדש כשמורידים את הפד). אני מקוה שתתחילי להנות מההנקה בקרוב!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכסת קפה בהנקה
    עדינה
    18/07/2011

שלום,

אני מניקה הנקה מלאה.
    כמה קפה מותר לשתות בהנקה
    האם ישנה חשיבות לשתיית הקפה לפני או אחרי ההנקה

מה לגבי קפה נטול?

תודה מראש ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    מכסת קפה בהנקה

הוספת תגובה

• מכסת קפה בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    18/07/2011

הי עדינה
    אין ממש מכסה לשתית קפה. מומלץ כמה שפחות. בקפה יש קופאין שממריץ ולא מעודד את התינוק לישון. הוא גם קשה לעיכול אצל תינוק קטן. ככל שאת יכולה לשתות קפה נטול קופאין זה הרבה יותר טוב. קופאין יש גם בקולה. תה ושוקולד, אז גם שם לא להגזים.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב
    דנה
    17/07/2011

שלום רב
    אני מניקה בלבד את בני בן ה3 חודשים. מזה שבוע אני חשה בעיות בהנקה - ירידה בכמות החלב בשדיים ותחושת שדיים מרוקנים. בסיום כל הנקה בני בוכה ואני מוסיפה לו בין 30-80מ"ל מטרנה.
    אני מעוניינת להמשיך להניק ופוחדת שזו הדרך להפסקת החלב
    מה עלי לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

לילי עוזיאל
    19/07/2011

דנה שלום,

נשמע שאת מאוד מודאגת לעתיד ההנקה שלכם ואני שמחה שפנית אלינו.

בגיל שלושה חודשים ההנקות כבר קצרות כי רב התינוקות יונקים ביעילות רבה, החזה נהיה רך יותר כתהליך טבעי ותקין וכמות הצואה פוחתת בגלל שינויים בהרכב החלב וניצול יעיל של מרכיביו ע"י התינוק - השילוב הזה יכול לייצר תחושה של חסר חלב כשזה בעצם לא המצב. האם התינוק היה מרוצה גם לולא התוספת? האם הוא נינוח בין הארוחות? האם נותן הרבה שתן כרגיל או שהשתן מועט ומרוכז יותר (יותר צהוב ועם יותר ריח?)
    ההרגשה שלך מאוד נכונה - תוספת משמעותית של פורמולה בכל ארוחה היא אכן דרך להפחתת ייצור חלב.

לעיתים יש גם מקרים בהם יש הצדקה לתחושת האמא שהיא מייצרת פחות ופחות חלב, אתן לך שתי דוגמאות:
    תינוק שהלשון שלו קשורה עלול בתקופה בה האמא שופעת חלב לאחר הלידה לעלות יפה במשקל וכאשר הפעילות בשד מתמתנת עלול להצליח פחות טוב לנקז את השד. כאשר חלב נשאר עומד בשד - הייצור פוחת.
    נטילת גלולות למניעת הריון עלולות להפחית ייצור חלב גם אם מדובר בגלולות ע"ב פרוגסטרון בלבד ("גלולות למיניקות").

אני מציעה לך:
    א. לגשת לשקילה ולבחון מה מצב העלייה במשקל.
    ב. עם נתון המשקל לפנות ליועצת הנקה, אולי בטיפת-חלב, בליגת לה לצ'ה, או ליועצת פרטית והיא תעזור לך להבין מה קרה וכיצד כדאי להתקדם.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

סיגל גולן
    19/07/2011

שלום דנה
    אני שמחה שאת כותבת עכשיו כדי שנמהר להעלות את כמות החלב. בהנחה שעד שלושה חודשים הכל היה בסדר כולל עליה במשקל, אז נמליץ על אותם דברים שתמיד אנחנו ממליצות כדי להגביר חלב: הנקות תכופות, הנקות בעור לעור, שאיבות אחרי ההנקה (גם אם לא יוצא--חשוב הגירוי), אולי שידרוג המשאבה לרצינית יותר, לקיחת תוספים טבעיים כולל כמוסות חילבה, שתיה, מנוחה, מחשבות על אהבה.
    אם התחלת לקחת גלולות למניעת הריון לאחרונה הירידה בכמות יכולה להיות מזה. או אם שינית את סדר היום שלך ואת יותר לחוצה. או אם השתמשת עד עכשיו בפטמות סיליקון.
    אם תרצי עוד הכוונה, תכתבי שוב וננסה ללוות אותך בתהליך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל
    שרון
    17/07/2011

שלום,
    יש לי תינוק בן 3 חודשים, הוא יונק בלבד.
    יש לנו הזדמנות לטוס לחו"ל לפני החזרה לעבודה ואנחנו מתלבטים אם לטוס איתו או בלעדיו
    המחשבה היא לטוס רק לכמה ימים בין 4 ל5 בלבד וכשהוא יהיה בן 4 חודשים
    הייתי שמחה לדעת במידה ונחליט לטוס בלעדיו - מה עושים בנוגע להנקה?
    חשוב לי לציין שהוא אוכל גם חלב שאוב מבקבוק (לעיתים רחוקות) ומקבל את זה בצורה טובה.
    האם יכול להיות מצב שמשך 4 הימים שאיעדר הוא יתרגל לבקבוק ולא ירצה לינוק כשאחזור?
    אני מאמינה שאשאב כאהיה בחו"ל - אך בתדירות נמוכה יותר - האם לאחר 4 ימים אוכל לחזור לייצר חלב בכמות הרגילה?
    והאם זה בכלל ריאלי להצליח לשאוב לו חלב מראש ל 4 ימים (ולהקפיא כמובן) ואם כן איך עושים זאת?
    סליחה על ההצפה בשאלות, אשמח לעזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לחו"ל

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל - תגובה

שרית פאר
    17/07/2011

שלום שרון,
    ההחלטה האם לקחת את התינוק אינה קשורה להנקה...
    בהחלט יש אפשרות לשאוב ולהכין לתינוק מספיק מנות ע"י שאיבה יומיומית - במידה והתינוק אוכל רק מצד אחד, לשאוב מהצד השני ובמידה ויונק משני הצדדים לשאוב לאחר ההנקה ולאסוף לאורך 24 שעות, לחלק למנות ולהקפיא.
    בחו"ל מומלץ לשאוב באותה תדירות בכדי שלא תהיה ירידה בתפוקה וגודש, יכולה להיות ירידה משמעותית בכמות החלב במידה ולא תשאבי מספיק לאורך 4 ימים.
    מבחינת ההנקה כמובן שמומלץ לקחת את התינוק איתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בתפוקת החלב
    שירז
    17/07/2011

שלום רב,
    בני כמעט בן 8 חודשים והחל מגיל חצי שנה התחלתי לשלב בין הנקה לאוכל.

בבוקר הוא יונק, ב-10 ארוחת פירות, ב-13 ארוחת מרק עוף עם ירקות, ב-16 זה משתנה מלחם,אבוקדו וכו' ובערב הנקה.
    בגלל שהחלפתי ארוחות חלב באוכל חלה ירידה בתפוקת החלב ומה שקורה שבהנקה בערב הוא לא מקבל מספיק חלב כמו בעבר.
    כיצד אוכל לשנות זאת? האם אפשר להחזיר ייצור מוגבר של חלב? האם עליי לתת לו לאכול משהו נוסף בערב?

אודה לעזרה,
    שירז.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בתפוקת החלב

הוספת תגובה

• ירידה בתפוקת החלב - תגובה

לילי עוזיאל
    17/07/2011

שלום שירז,
    כמה נפלא שאת ממשיכה להניק וגם לתת תזונה משלימה טובה ובריאה לבנך - נשמע כמו ילדון שנהנה מכל טוב!
    לפני שניגש לעניין אני רוצה להרגיע אותך:
    יכולת הגוף שלנו מדהימה. אנחנו, יועצות ההנקה עוזרות גם לאמהות שכלל לא היו בהריון לייצר חלב כדי שיוכלו להניק ילדים שאומצו או שנולדו בסיוע פונדקאית, ככה שבוודאי ובוודאי אפשר לעזור לאמא כמוך לייצר יותר חלב, במיוחד אם לא עבר הרבה זמן מאז השינוי.
    ככל שעבר פחות זמן יש סיכוי להגיע לתפוקה יותר גבוהה.
    ילדך מאוד צעיר, בן פחות משמונה חודשים. חשוב לי להבין את העובדות: האם הוא יונק רק בבוקר ובערב? האם בנוסף לשתי ההנקות הללו יש גם הנקות בלילה או הנקות קצרות אחרות בצהריים או אחה"צ? האם יש מקורות תזונתיים נוספים כ"מנות חלב" בתזונתו?
    בהתבסס על המידע הנוסף אוכל לנסות לעזור לך יותר.

המשיכי לרוות נחת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירז
    17/07/2011

שלום לילי,
    תודה על המענה המהיר.
    לגבי שאלותייך:
    האם הוא יונק רק בבוקר ובערב? האם בנוסף לשתי ההנקות הללו יש גם הנקות בלילה או הנקות קצרות אחרות בצהריים או אחה"צ? האם יש מקורות תזונתיים נוספים כ"מנות חלב" בתזונתו?

הוא יונק רק בבוקר ובערב. אין הנקות נוספות במהלך היום. ההנקה הראשונה כשהוא קם וזה באזור 6:00 ובערב לפני שהוא הולך לישון באזור 19:30. (הוא ישן לילה רצוף)
    אין מקורות נוספים של חלב בתזונתו.
    האם יש מאכלים מומלצים לתת לו במהלך היום על מנת שישבע?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בתפוקת החלב - תגובה

לילי עוזיאל
    17/07/2011

כמו -כן:
    האם את נוטלת גלולות למניעת הריון או תרופה אחרת כלשהי באופן קבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירז
    17/07/2011

כן, גלולות סרזט. התחלתי לקחת אותן כ-6 שבועות לאחר הלידה באופן רציף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

לילי עוזיאל
    18/07/2011

הי שירז,
    תודה רבה על הבהרה ועל כל המידע שסיפקת.
    על קצה המזלג אוכל להגיש לך שני דברים חשובים מאוד:
    1. כאשר חלב אם עומד הרבה זמן בשד כמות חלב האם שאת מייצרת הולכת ופוחתת.
    אם תניקי יותר - תייצרי יותר, בהדרגה. בלילה רמת הפרולקטין גבוהה וכדאי לפנות חלב מהשד פעם אחת בין עשר בלילה ל3- בבוקר כדי להגביר את כמות הייצור.
    2. בגיל של בנך שתי מנות חלב ליממה זה מעט. על מנת שייקבל את כל רכיבי התזונה להן הוא זקוק ואת מלוא החיסוניות המופלאה שיש בחלב האם. תוכלי להתייעץ עם אחות טיפת חלב או עם רופא הילדים כמה מנות חלב ליום על ילדך לקבל.
    לפי ההמלצה תוכלי להניק את בנך לאחר ארוחות המזונות המשלימים בהזדמנויות שונות במהלך היממה, לדוגמה לפני המנוחות שלו - וכך גם הילד ייקבל יותר מנות חלב וגם את תייצרי יותר חלב.
    יועצת הנקה טובה תוכל ללוותך בתהליך זה אם תרגישי שאת זקוקה לתמיכה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לא מומלץ לאכול ולשתות בזמן הנקה
    שירן
    17/07/2011

מה לא מומץ לאכול ולשתות בזמן הנקה? כדי למנוע היווצרות גזים אצל התינוקת (יש לי תינ וקות בת חודש וחצי).
    האם יש הגבלה על כמות הביצים שאפשר לאכול?

כעיקרון אני נמנעת ממשקאות מוגזים, מפירות כמו ענבים ודובדבנים, מכרוב טרי (לא מבושל),משוקולד,

אני שותה 3-4 כוסות תה עם חלב, ומים אני שותה בערבוב של סירופ כלשהו מאחר ואני לא יכולה לשתות מים בלבד.

תודה

הוספת תגובה

• מה לא מומלץ לאכול ולשתות בזמן הנקה - תגובה

סיגל גולן
    17/07/2011

שלום שירן
    אין הרבה הגבלות על תזונת היולדת. יש הרבה מיטוסים, אבל רובם רק מיטוסים.
    מותר לשתות מוגז. הגזים יצאו דרך "גרעפס" כי האוויר הזה יודע רק לעלות למעלה. את יכולה לאכול פירות ולשתות תה. אם יש "גזים" לתינוקת (כאבי בטן) רוב היום ולא רק מספר שעות ביום, את יכולה להוריד את נושא חלב פרה ומוצרי חלב לגמרי מהתפריט ולראות אם יש שיפור.יש אמהות שמדווחות על שיפור אחרי שהורידו אורז. לא צריך להיות בעיה עם ביצים. בשוקולד יש קופאין ש"מעיר" את התינוקת וגם יותר קשה לה לעכל, אז מומלץ להמעיט בכל מה שיש בו קופאין.
    מומלץ לא לשתות תה עם נענע או מרווה כי הם יכולים לייבש במידה מסוימת את החלב.
    מקוה שזה יעזור לך
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה בהנקה
    טלי
    14/07/2011

שלום, האם מותר לאכול גבינות עובש מסריחות בהנקה מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    גבינה בהנקה

הוספת תגובה

• גבינה בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    14/07/2011

כן--אין בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אסור לאכול בזמן הנקה?מה לא מומלץ

שירן
    17/07/2011

מה לא מומלץ אכול ולשתות בזמן הנקה? כדי למנוע היווצרות גזים אצל התינוקת (יש לי תינ וקות בת חודש וחצי).

האם יש הגבלה על כמות הביצים שאפשר לאכול?

כעיקרון אני נמנעת ממשקאות מוגזים, מפירות כמו ענבים ודובדבנים, מכרוב טרי (לא מבושל),משוקולד,

אני שותה 3-4 כוסות תה עם חלב, ומים אני שותה בערבוב של סירופ כלשהו מאחר ואני לא יכולה לשתות מים בלבד.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה?
    טלי
    14/07/2011

שלום רב, בני בן חודשיים ושלושה שבועות. רק יונק.
    מזה כשלושה שבועות הוא ישן לילות שלמים. אני מאכילה אותו במשך היום כל שלוש שעות ובערב הוא אכל כל שעתיים ושבעה תשע תשע וחצי הולך לישון עד חמש בבוקר. עג לפני כמה ימים כשהיה קם בבוקר היה אוכל משני הצדדים, כמו תמיד, משחק קצת וחוזר לישון. בשלושת הימים האחרונים, הוא מתעורר לאכול בבוקר כרגיל, אוכל רק מצד אחד, מסרב מהצד השני ומיד חוזר לישון. מתעורר לארוחה הבאה אוכל וחוזר לישון. הוא למעשה ישן כמעט 12 שעות עם שלוש ארוחות בין לבין.
    האם זה נורמלי מספר שעות השינה וצורת האכילה וכמו כן מדוע מסתפק בבוקר רק בצד אחד? זה לא יפגע בתפוקת החלב במשך היום? כי במהלך היום הוא אוכל משני הצדדים וגם בערב?
    תודה רבה, טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה?

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה? - תגובה

סיגל גולן
    14/07/2011

הי טלי
    אני לא רואה כל בעיה במה שאת מספרת, אם הוא עולה טוב במשקל ומרוצה מהחיים.
    זה מוקדם לתינוק לישון כל כך הרבה שעות רצוף אבל לא צריך להתערב. אם הוא אוכל רק מצד אחד בבוקר את יכולה לשאוב קצת מהצד השני כדי להבטיח שלא יהיה גודש ושייצור החלב ישמר.
    כל הכבוד על ההנקה המלאה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, הוא חוזר לייצר כבדר"כ

שירן
    18/07/2011

הוא אכןמ חזר לייצר חלב כמו מקודם, אמנם לא כמו פעם אבל יותר טוב כי אני רואה שהתינוקת חוזר לינוק בזמן קצר יותר מאשר שעה שלמה.

תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - התמעטות חלב באופן פתאומי
    ליאור
    14/07/2011

בני בן חודש ושבוע יונק מיום לידתו. בימים האחרונים השדיים התרוקנו כמעט לחלוטין, אם עד עכשיו הזרימה היתה חזקה מאד ובני היה כמעט ונחנק כאשר החל לינוק מסילונים של חלב, אלא עכשיו הוא ממש נאבק עם השד כדי לסחוט ולשאוב כמה שיותר חלב. אני מרגישה שהוא (ואני ) מתוסכלים, החיתולים שלו הולכים ופוחתים ואני חוששת שאינו מקבל די אוכל. גם כאשר אני מנסה לשאוב, אני לא מצליחה להפיק יותר מ-10 CC מה קרה פתאום? מה עלי לעשות כדי להשיב לעצמי את כמויות החלב שהיו לי מהתחלה?

הוספת תגובה

• עזרה - התמעטות חלב באופן פתאומי - תגובה

סיגל גולן
    14/07/2011

שלום דנה
    יש כמה דברים שעולים לי לראש. אולי משהו מאוד מעסיק/מדאיג אותך בימים האחרונים? כמעט אין דבר כזה שכמות החלב תרד באופן פתאומי, אבל אם הראש עסוק בדברים אחרים יכול להיות הפחתה בזרימה, שתביא לחוסר ריקון שד שיביא לפחות חלב עם הזמן. תנסי דרכי שחרור כמו דמיון מודרך, נשימות עמוקות וכו'. נורמלי שבמהלך ההנקה השדיים נהיים יותר "ריקים" ואין את תחושת המלאות שהייתה בהתחלה. זה שלב שחלק גדול מהחלב נוצר תוך כדי ההנקה.
    יש מקרים של המון חלב בחודש הראשון שהתינוק כמעט לא צריך להתאמץ להוציא ואז ירידה כשזה מתחיל להיות תלוי בו. זה יכול לקרוא במצבים של לשון קשורה, או שימוש בפטמות סיליקון או תפיסה לא אידיאלית מהתחלה. כדאי לבדוק אם יש פה גורם לירידה.
    בכל מקרה, מגבירים כמות חלב עם הנקות תכופות, שאיבות (גם כשלא יוצא חלב, הגירוי חשוב), תוספים טבעיים, מנוחה ושתייה.
    בהצלחה!!!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה באותו נושא

שירן
    16/07/2011

שלום, יש לי תינוקת בת חודש וחצי- השאלה קשורה גם להודעה קודמת עם ההנקות התכופות. עד לפני יומיים כשהייתי מניקה השדיים היו מתמלאות די יפה ואפילו היה נוצר גודש-נכון זה לא טוב- אבל אינדיקציה למלאות. לפני יומיים נסעתי והתינוקת לא הייתה איתי, הנקתי אותה באותו יום רק פעם אחת בבוקר, ומאז עד הערב סביבות 9 השדיים היו מלאות וגדושות ואף נזל כבר החלב-לא הייתה לי אופציה לשאוב. כעת מאז היווצרות החלב מעטה מאוד,הן לא מתמלאות כמו מקודם,ואני מרגישה שהן ריקות,והתינוקת אף יונקת יותר זמן-מהנקה של 20 דק'-חצי שעה היא עברה להנקה של שעה-שעה וחצי. מה אני עוש, האם יש לאותו יום קשר לכך ומה אני עושה בעתיד בימים שבהתינוקת לא איתי ואני לא מניקה וזה מתמלא?. מה אני יכולה לעשות כדי להגביר את זרימת החלב? ו

לגבי שאלת ההנקות התכופות-התינוקת סובלת מגזים, ממש קשה לה וכואב והיא בוכה. הרופאה אמרה שאני אעשה לה שעות ואניק אותה כל 3 וחצי שעות כדי למנוע היווצרות גזים נוספים בין לבין. אבל לפעמים היא מבקשת לאכול מחוץ לשעות ההנקה-מה אני יכולה לעשות.?

שאלה נוספת-מה אני אמורה בגדול לאכול ולשתות כדי להגביר את תפוקת החלב?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה באותו נושא - תגובה

סיגל גולן
    17/07/2011

הי שירן
    שאלת הרבה שאלות
    1. הגוף שלך קיבל מסר באותו יום שלא הנקת ולא שאבת שלא צריך לייצר כל כך הרבה חלב והוא התחיל לייצר פחות. כדי לשמור על כמות החלב צריך תמיד לשדר לו כמה צריך ומתי. הכוונה שגם כשאת לא עם התינוקת , לשאוב בערך כל שלוש שעות. את חייבת למצוא מקום לעשות את זה. אם את לא ליד חשמל יש משאבות ידניות וגם כאלו שעובדות עם סוללות. אפילו במחיר שתזרקי את החלב אם אין תנאי שמירה. אבל חלב יכול להיות מחוץ למקרר מספר שעות, וגם יש ציידניות קטנות בנויות לקרחון ומספר בקבוקים. לא צריך להיות שאיבה ארוכה, אבל לפחות כמה דקות כדי למנוע גודש. גודש יכול להוביל לדלקת. לא לאפשר שזה יקרה.
    2. לגבי הנקות תכופות: אפשר להיניק יותר מאשר כל שלוש שעות, אבל אם יש הרבה גזים תנסי להיניק ארוחה משני צדדים ולהמשיך לתת לה רק את הצד האחרון במשך שלוש שעות. לארוחה הבאה תחליפי. זה יכול לעזור. וגם לבדוק אם אולי היא פשוט צריכה תוספת מציצה ולהציע לה מוצץ (אחרי ארוחה טובה בהנקה).
    3. החלב אמור לחזור לכמויות הקודמות אם תתני לגוף את המסר הנכון שאת והתינוקת צריכות יותר: הנקות ארוכות ותכופות כמו שאת כותבת, שאיבה בין ההנקות (גם אם לא יוצא חלב זה נותן מסר חשוב לגוף). את יכולה לנסות כמה תוספים טבעיים להגברת החלב שקונים בבית מרקחת.
    מקוה שתדווחי שתוך כמה ימים הכל בסדר!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תגופות
    ה. נ
    13/07/2011

היי, ביתי בת 1.5 חודשים מרבה לינוק (היא יונקת ארוחה במלואה) באופן תכוף כאשר אנחנו בבית , כאשר היא בחוץ ומרבה לישון התדירות נמוכה יותר. מדוע כך הדבר? ובנוסף כאשר היא בבית וישנה היא מתעוררת ורוצה לאכול תוך כדי שינה (העיניים עצומות לגמרי) כמו בלילה. לאחר מכן אני מחזירה אותה לישון. ההנקות בבית יכולות להיות כל שעתיים ולפעמים פחות ובחוץ שלוש שעות ויותר.

מחכה לתשובה

ה.נ

לקביעת תור
    סגירה
    הנקות תגופות

הוספת תגובה

• הנקות תגופות - תגובה

סיגל גולן
    14/07/2011

שלום ה.נ.
    הנקות תכופות זה דבר נורמלי לגמרי לתינוקות. אם את מסתדרת עם תדירות הארוחות שלה אז זה בסדר גמור ואפילו טוב לה--שומר על המטבוליזם שלה והחלב מתעכל הקלות. כמובן שליד מה שאמרתי צריך לבדוק שהיא עולה טוב במשקל ומתפתחת כמצופה.
    בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות

ה. נ
    14/07/2011

היי סיגל
    היא אכן עולה יפה במשקל אך מתי היא תרווח בין יותר בין הארוחות? ובנוסף עצם זה שהיא מתעוררת בלילה לאכול והיא עדיין די רדומה (עיניים עצומות לגמרי) זה תקין? או שעליי להרדימה וללמד אותה להרדם לבד?

ה.נ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות - תגובה

סיגל גולן
    14/07/2011

שלום שוב
    אין בעיה שהיא אוכלת עם עיניים סגורות. עוד מעט היא תגדל ותתענין בעולם ותפתח יותר את העיניים. היא ממש לא צריכה לרווח בין הנקות בבית אבל אם את רוצה לעזור לה לרווח, אולי תלבשי אותה במנשאת ערסול אחרי האוכל. לרוב תינוקות ישנים יותר טוב במנשא.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות

ה. נ
    15/07/2011

את צודקת לגבי המנשא, אני עושה את זה בערב (לפי הצעתך בפניה הקודמת) וככה מכניסה אותה למוד של שינה) אבל אני מפחדשת לייצר כאן תלות..ככה שהיא תרדם רק בעזרת מנשא.

האם יש טעם לשלב פורמולה בערב כדי להרוויח לילה ארוך יותר?

ה.נ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות - תגובה

סיגל גולן
    15/07/2011

אף פעם אין טעם לתת פורמולה מבחינת התינוק אלא אם כן יש בעיה אמיתית אצל האמא. יותר זמן שינה בלילה טוב רק לאמא. לתינוק מתאים לאכול מתי שהוא צריך ואת האוכל העי מתאים לו, והוא לא היה מבקש לתת לו אוכל שמפקק אותו וגורם לו לישון יותר חזק (כי הוא עובד יותר קשה לעכל אותו).
    את לא צריכה לדאוג לתלות במנשא. זה רק לחודשים הראשונים כשתינוק מוגדר עדיין כאל עובר מחוץ לרחם. הוא ירצה את העצמאות שלו ברגע שהעולם יותר יענין אותו. כרגע זה צורך רגשי, לא רצון. מקוה שזה עזר.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    אושרית
    13/07/2011

שלום למי שיכול לעזור
    בני בן שנה ושמונה , כיום יונק בסה"כ פעמיים בחמש בבוקר ולפני השינה נרדם על הציצי. אני מעוניינת להפסיק להניק כבר תקופה ארוכה אך לא יודעת איך לעשות זאת האם לגמול מיד משתי ההנקות או להוריד אחת ואח"כ את השנייה....האם אני צריכה בחמש בבוקר או בערב להציע לו משהו אחר במקום דייסה או תחליף חלב...? אשמח לעצה והכוונה
    אושרית

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה - תגובה

סיגל גולן
    14/07/2011

הי אושרית
    כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו!
    אין חוקים לגבי הגמילה. הרבה תלוי באינטואיציה שלך. איך הייתה מעדיפה? להוריד את שתי הארוחות בבת אחד או אחת אחת? את בוחרת במה להתחיל. כן חשוב להגיד לו קודם שזו הפעם האחרונה שיש ארוחת חמש או ארוחת לילה טוב. ואם אמרת, לעמוד על זה ולא לוותר אם הוא בוכה.
    את יכולה להציע לו כוס חלב רגיל במקום, את לא צריכה לתת פורמולה אחרי גיל שנה. אם קשה לו, תביני את המקום שלו בפרידה מדבר מאוד מרגיע ותתני הרבה חיבוקים במקום.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה, שאיבה וחזרה לעבודה
    מיכל
    13/07/2011

שלום רב,
    בספטמבר אני חוזרת לעבודתי. בתי, שתזונתה כרגע היא הנקה מלאה בלבד תהייה בספטמבר בת חמשה חודשים ושבוע. ברצוני להמשיך בהנקה מלאה.
    אני מודאגת מאוד, כיוון שכאשר אני שואבת (אני לא עושה זאת הרבה) כמעט ולא יוצא לי חלב (גם לאחר הפסקה של ארבע שעות) בעוד שבהנקה אני רואה כי יוצא חלב והתינוקת עולה יפה במשקל.
    כאשר אחזור לעבודתי (6 שעות בכל יום) אני אהיה חייבת לשאוב לבתי לפחות ארוחה אחת ביום. מה עושים??? המשאבה שברשותי היא מדלה מיני אלקטריק.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה, שאיבה וחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• הנקה, שאיבה וחזרה לעבודה - תגובה

סיגל גולן
    13/07/2011

שלום מיכל
    כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו והרצון להמשיך לספק את החלב שלך לבתך.
    אני ממליצה לשדרג את המשאבה לרצינית יותר. המשאבות הנוספות של אותה חברה, מדלה, טובות יותר ומחזיקות מעמד לתווך יותר ארוך. אם ביכולתך לקנות או לשכור משאבה דו-צדדית גם תוכלי להקטין את הזמן של השאיבה בעבודה וזה יעזור לך לשמור על ייצור חלב.
    צריך לקחת בחשבון שהגוף צריך להתרגל לשאיבה--זה מאוד שונה לשחרר חלב למכונה מאשר לפה של תינוקת מתוקה. ככל שתתרגלי לפני החזרה לעבודה סביר להניח שיהיה יותר קל לגוף שלך להוציא את המנה הנדרשת. אם תרצי לדבר איתי על סוגי המשאבות, המחירים, איפה משיגים וכו, תרגישי חופשיה להתקשר.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה