מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב אם..נעמי25/04/2010
שלום רב , בתי בת שבע וחצי חודשים ואני מניקה אותה הנקה מלאה (בנוסף אוכלת פרות, ירקות ובשר טחונים) רציתי לדעת כמה דברים:
איך אוכל לדעת מה טיב החלב שלי , האם בשלב מסוים חלב אם נהיה כבר פחות מזין מבהתחלה?
עד איזה גיל מומלץ להניק (מבחינה תזונתית)?
קראתי (בפורום שלכם) שאחד הסימנים לחלב אם שכבר "אינו טוב" זהו יובש בעור התינוק, לאחרונה עורה של ביתי מאד יבש (אך גם כן מזג האוויר), האם יש לי מה לדאוג?
בתודה מראש,
נעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות החלב
יפית בוגנים25/04/2010היי נעמי
החלב שלך מצויין ומשתנה בהתאם לצרכים המשתנים של בתך. המשיכי להניק כל עוד שתיכן מעוניינות בכך. המלצת משרד הבריאות- לפחות שנה. המלצת האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים לפחות שנתיים...
הסירי דאגה מליבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לתינוקת יונקתכרמית24/04/2010
אני אם לתינוקת בת 3 וחצי שבועות.
סובלת מגזים מגיל 10 ימים.
שבועיים רק ינקה, ואז התחלתי להוסיף בהדרגה סימילאק, הגענו ל3 ארוחות סימילאק ביום ועוד כ6 הנקות ביום.
משלשום בבוקר ללא יציאה, התינוקת לא נינוחה, בוכה בכי חזק וממושך תוך כדי מאמץ ולחיצות לשם יציאה, ללא הצלחה (עד שלשום כ5-6 יציאות ביום)
אתמול הגענו למיון בכ"ס, כי הסבל של הילדה כבר היה ממש לא סביר, שם גירו את פי הטבעת ויצאה יציאה צמיגית קשה מהרגיל.
המתנו שעתיים, הנקתי ושוב היה מאמץ ובכי ללא יציאה.
הרופאה במיון החליטה לתת חצי נר גליצרין ושלחה אותנו הביתה. כעבור כ4 שעות היתה יציאה מאוד מאוד גדולה ונוזלית שלוותה כך נראה בהקלה
וביתי היתה רגועה כ3 שעות, אבל כמובן המשיכה לינוק כל שעתיים וחצי ומלפנות בוקר וכל הבוקר, שוב צרחות ומאמץ ללא הצלחה ליציאה.
לפנות בוקר גם נתנו, עפ"י עצת הרופאה במיון 2 מ"ל של מי שזיפים, גם זה לא עוזר.
בזמן מאמץ ולחיצות הבטן של ביתי מתקשה מאוד מאוד והיא נהיית כולה אדומה ממאמץ, גם אם היא נרדמת, היא מתעוררת בפתאומיות בזעקות רמות ומניפה את ידיה ורגליה לכל עבר...
אני אובדת עצות, כיצד ניתן לעזור לה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
יפית בוגנים25/04/2010היי כרמית
לא ממליצה לתת לתינוקת מי שזיפים או עגבניה או כל מיני מזונות כדי לנסות לעזור ליציאה
1. אני חושבת שצריך לוודא שהיא מקבלת מספיק נוזלים.
2. יתכן שהיא רגישה לתמ"ל (תרכובת מזון לתינוק) . כדי לבדוק את זה חשבי אם את יכולה להזין אותה רק בחלב אם - הנקה בלבד או הנקה +שאוב לתקופה של כשבועיים. זה בהנחה שהיא יונקת טוב - כדאי להזמין יועצת לוודא את זה
3. כמובן מומלץ לשלב עיסוי במהלך היום - לאו דווקא בזמן שכואב.
מקווה שתרגיש טוב יותר במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית בקבוקים שבעבר כן הסכימהא23/04/2010
בת 4 חודשים מסרבת לפתע לבקבוקים. ניזונה בהנקה בלבד. מגיל חודש התחלתי לשאוב ובערך 3-4 פעמים בשבוע מישהו אחר הזין אותה מבקבוק. פתאום, לפני כשבועיים התחילה לסרב לבקבוקים. מה שלא ברור לי זה למה היא מסרבת אחרי שבמשך כחודשיים קיבלה בקבוקים יפה מאוד. אשמח לכל עצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית בקבוק
יפית בוגנים25/04/2010היי
אני לא יודעת מה הסיבה שהיא לא מעוניינת בבקבוק כרגע. אין מי שיוכל לענות על זה.
אם היא לא מעוניינת, לא להכריח אותה.
את יכולה לנסות להציע לה שתיה מכוס , ואם לא כעת , המתיני מעט ונסי כשהיא תהיה בשלה יותר. אפשר להבין למה היא מעדיפה לינוק על פני בקבוק...זה ודאי יותר נעים וטוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות בהנקהעינת23/04/2010
בני בן שלושה חודשים ניזון מהנקה בלבד. בשלושת הימים האחרונים הוא מאוד עצבני בזמן ההנקה. הוא תופס את הפיטמה ומזיז את הראש לכל הכיוונים, מתפתל, מזיז ידיים בעצבנות ובועט ברגליים. כל זאת בעוד הוא מחובר לפיטמה ומנסה לינוק במהירות.
אציין כי לא היו בעיות משמעותיות בהנקה עד לפני מספר ימים, הוא אומנם סובל מריפלוקס (מקיא או פולט לאחר כמעט כל ארוחה) אבל הוא עולה במשקל יפה וכשהוא לא יונק הוא יחסית רגוע. מידי פעם אנחנו נותנים לו גוויסקון בשביל להסמיך את הארוחה.
הוא עדיין עושה פיפי וקקי אך בתדירות פחותה ממה שהייתי רגילה לפני שהתחילה הבעיה הזו. קקי פעמיים ביום לעומת ארבע בעבר.
אין לו חום ולא נראה שהוא סובל ממשהו מלבד ברגעים שהוא יונק. אני ממש מיואשת ושוקלת אף להפסיק להניק, דיברתי עם יועצת הנקה והיא לא חושבת שיש לה דרך לעזור לי.
מה ניתן לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתקשרי אליי
יפית בוגנים25/04/2010לא אוכל לענות , לפני שאשאל מספר שאלות
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילה?יעל23/04/2010
הי,
בני בן 7 שבועות וכבר זה יום שלישי שאינו מוכן לרדת לי מהציצ בעיקר בשעות הבוקר גם אם אינו יונק. הוא יונק כל שעה במשך חצי שעה ולעיתים זה נראה כי יונק רצוף. האם זה קפיצת גדילה? כמה זמן לתת לזה להמשך? הוא ילד גדול ונראה לי שלי אין מספיק חלב. איך ניתן להגדיל את כמות החלב (מלבד כדורי חילבה)? איך ומתי לשאוב? יש לי משאבה ידנית של avent . אגב בלילה הוא יוצר פערים של כמה שעות שינה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת גדילה
יפית בוגנים25/04/2010הייי יעל
יכולה להיות קפיצת גדילה סביב הגיל שלו, לרוב היא חולפת תוך יום - יומיים.
אם את חושבת שאין מספיק חלב , את יכולה לנסות לגביר את הכמות. אני לא חושבת שאוונט ידנית תתאים למטרה זו . כתבתי פעמים רבות על דרכים להגברת חלב , אנא ערכי חיפוש קצר. וממליצה לך להיפגש עם יועצת לבירור הסיבה להפחתה בכמות - ייתכן שהוא לא יונק היטב , לא מצליח להעביר מספיק חלב וכך הכמות גם פחתה. אני מניחה שאת לא נוטלת גלולות או תרופה כלשהי שיכולה להשפיע לפתע על כמות החלב
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יועצות יקרות-גמילה מהנקהאימא מירי22/04/2010
שלום,
ביום ראשון ב"ה אני מעוניינת להתחיל גמילה מהנקה.
אני מניקה את בני כבר שנה וחמישה חודשים.
כיום הוא יונק בבוקר כשהוא מתעורר ב-6.00.
בצהריים 12.00 כדי להירדם שנת צהריים.
בערב 20.00 כדי לישון שנת לילה.
מלידתו הוא נרדם רק בעזרת ציצי.
אני מעוניינת להתחיל לגמול,
1. האם מומלץ להתחיל מהנקת הערב?
2. איך עושים זאת?
3. מה אני מסבירה לו?
4. האם אני צריכה למצוא דרך חלופית להרדמה כמו נדנוד או טפיחות?
5. איך אני אמורה להסביר לו שבלילה נרדמים בלי ציצי אבל עדיין בצהריים נרדמים עם ציצי (הרי גומלים בהדרגה)?
זה נראה לי מסובך בשבילו להבין שיש הבדל בין ההרדמות האלה.
6. כמה זמן להפריד בין הגמילה הראשונה לזו שאחריה?
תודה על הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה
יפית בוגנים25/04/2010היי אמא
השאלה שלך נוגעת יותר לגבולות והורות .
לגבי התחלת הגמילה , דעתי היא שכדאי להתחיל בהנקת הצהריים. הסבירי לו מדוע הוא לא יכול לינוק כעת- את יודעת מהי הסיבה.
ודאי תצטרכי למצוא דרך ללמד אותו להירדם . ספר טוב שנקרא 'לישון בלי לבכות' של אליזבת פנטלי יוכל לעזור, אם את מחפשת גישה רכה ולא "מלחמה".
לגבי פרק הזמן שיחלוף בין גמילה לגמילה - סמכי על תחושתך האישית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קטנה לי כמות החלב?רינת22/04/2010
שלום
אני מניקה את בני כמעט 5 חודשים
במהלך היום כל 3 שעות
ובלילה פחות כי הוא ישן כ8 שעות רצוף
בשבוע האחרון יצא לי לשאוב כפעמיים בשני המקרים לא יצא לי יותר מ100 מ"ל
כמו כן אם אני מפספסת הנקה החזה שלי הרבה פחות גדוש ממה שהיה פעם
גם יש פעמים שהתינוק מתנתק בבכי מהציצי אבל עדיין מראה סימני רעב
האם יכול להיות שקטנה לי כמות החלב?
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב
יפית בוגנים25/04/2010היי רינת ,
בהחלט יכול להיות מצב של הפחתה בכמות החלב שהגוף מייצר, מסיבות שונות. אם התחלת ליטול גלולות - זו יכולה להיות הסיבה. גם מחלה, נטילת תרופה ועוד...
עם זאת השאיבה לא משקפת את כמות החלב שיש בשד והיא מושפעת מעייפות, מתח, סוג משאבה...
על הגברת כמות חלב כתבתי פה דיי הרבה תשובות - אנא ערכי חיפוש קצר
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהאורית22/04/2010
שלום רב
אני שואבת חלב בעזרת מששאבה מדלה.
מהשד הימני יוצא לי כמות חלב גדולה פי שלושה מכמות החלב שיוצא מהשד השמאלי.
מדוע יש הבדלים כה גדולים? ואיך אפשר להגדיל את כמות החלב ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סימטריה
יפית בוגנים25/04/2010היי
השדיים בד"כ לא מייצרים בדיוק את אותה כמות וההבדל הגדול יכול לנבוע מסיבות שונות. את יכולה לנסות להגביר את כמות החלב בשד השמאלי ע"י הנקות תכופות / שאיבה עם משאבה טובה (למדלה יש כמה סוגים) , למשל, כל יום בשעה או שעות קבועות גירוי של כרבע שעה (גם אם לא יוצא כבר) - לרוב אחרי מספר ימים יהיה שינוי. אפשר לשלב גם הומיאופתיה/צמחים. הכל בהתאם למצב הנוכחי וליעד .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהטל21/04/2010
שלום,
בתי בת כ- 10 חודשים. עד לפני ארבעה ימים ינקה פעם אחת, לפני השינה. בשבת ניסיתי, שוב, לתת לה דייסה עם תמ"ל בבקבוק, וקרה הנס! היא אהבה את זה. הדייסה החדשה מצאה חן בעיניה, היא שתתה את כל הבקבוק ועוד והלכה לישון בלי לבקש אפילו ציצי. אז החלטתי להמשיך איתה ומאז היא לא יונקת כלל וזה הולך מצויין. הבעיה שנוצר אצלי גודש קל בחזה ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. זה כואב אבל נסבל לגמרי. האם זה יעלם מעצמו או שעליי לעשות משהו בנידון? ושאלה נוספת: כמה דייסה היא אמורה לשתות לארוחת ערב? כיום היא שותה כ- 180-200 מ"ל, האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??? כבר ממש כואב
טל23/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי טל, עד שיענו לך...
אימא מירי23/04/2010מנסיוני, אם יש לך גודש,
תעשי מקלחת חמה ותכווני את הזרם לכיוון הגודש, תנסי לסחוט את הציצי ככה שישתחרר קצת חלב.
בנוסף, אם לא עוזר את יכולה לקחת מגבת חמה (תניחי אותה במים חמים) ותעסי את הגודש ככה שזה ירכך אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגודש
יפית בוגנים25/04/2010היי טל,
סליחה על העיכוב.
את אכן צריכה לרוקן מעט עד כדי הקלה , כדי שהגוף יסתגל בהדרגה למצב החדש.
הכמות שאת מאכילה אותה מספיקה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויתור על בשרנעמה21/04/2010
שלום, בתי בת חצי שנה ואני מניקה אותה. פעם ביום היא אוכלת בקבוק, היא התחילה לאכול מרק ופירות (אבל היא עוד לא אוכלת מנה שלמה).
בעקבות המצב הכלכלי אני מחפשת דרכים לחיסכון בכסף. חשבתי על וויתור על ארוחה בשרית במהלך השבוע עבורי (אולי בסוף שבוע אני אבשל לכל המשפחה ואוכל גם בעצמי). אם אני אוכל רק לחם, גבינות, ירקות ופירות זה יספק את התזונה של הקטנה?
זו אולי שאלה טיפשית כי גם צמחוניות מניקות...אבל בכל מקרה אשמח לשמוע חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה היקרה
סיגל מיכאלי21/04/2010היי אני מבינה שאת מעוניינת להוריד ארוחה בגלל מצב כלכלי ,אך נסי לבדוק לעיתים בשר זול יותר ממוצרי מזון אחרים לדוגמא הודו עשיר בברזל ומחירו סביר ,נסי לראות כיצד לצמצם בדברים אחרים ולא לוותר על ארוחה בשרית או את יכולה להסתכל איך את כן מסתדרת ותורמת למצב הכלכלי של הבית כמו : להוציא ילד מגן ,לקנות לשכנה קשישה מהמכולת לעשות בייביסיטר בביתך ,בטוח תמצאי דרך להתמודד {גם אני הייתי במצב זה לפני 20 שנה ואז לימדתי את ילדי השכנים במחיר סמלי ושמרתי בייביסיטר } ואת צודקת גם צמחוניות מניקות אבל אז הן אוכלות תחליפי בשר ,קטניות אגוזים שקדים ,,
ניסיתי להראות לך צד אחר והסתכלות אחרת מקווה שהצלחתי
ימים של אושר ושפע
שולחת לך חיבוק ארוך וחם
סיגל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיער בהנקהרחלי20/04/2010
האם יש בעיה לצבוע שיער בהנקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעה
סיגל מיכאלי28/04/2010היי יש צבעם לשיער שהם על בסיס צמחים טבעיים וללא חומרים מזיקים כימיים זאת המלצתי
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לא מזינהקצת מנוסה...18/04/2010
שלום,
בתי בת 7 חודשים ומהיום שנולדה היא ניזונה מהנקה. כל הזמן היא הייתה במשקל תקין ואפילו באחוזון 75. מגיל 4-5 חודשים בערך חלה האטה בעלייה במשקל שלה ונכון להיום היא נמצאת באחוזון 50 (שוקלת בערך 7.5 ק"ג). אני משלבת לה פירות וירקות עם בשר אך היא כמעט ולא אוכלת אותם ואוכלת בערך כל 3 שעות. שאלתי היא האם זה מצב תקין? מסביב כולם אומרים לי שכנראה החלב שלי אינו מזין והיא אינה שבעה ואפילו ניראת קטנה לגילה. אני ממש לא רוצה להפסיק להניק וגם לא להתחיל לשלב לה תחליפי חלב אך בטוח שלא מעוניינת לפגוע בה.
האם יש דבר כזה "חלב לא מזין"? האם הוא תלוי במה שאני אוכלת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסביבה יודעת שהחלב שלי לא מזין
סיגל מיכאלי19/04/2010היי בתך באחוזון מצויין, אם יש 5 טיטולים רטובים ויציאה והילדה מפותחת זה סימנים להנקה טובה
ולכן החלב שלך מזין ,אין סיבה שלא אלא אם את בתת תזונה,לצערי הסביבה לעיתים מבלבלת אבל נסי לבדוק עם עצמך האם את חושבת שהחלב שלך מזין ,האם ההתפתחות של התינוקת תקינה
האם היא רגועה לאחר הנקה ? אני מציעה שתמשיכי להניק ולתת פירות וירקות ותמשיכי במעקב משקל ,ואם תזדקקי לייעוץ נוסף תפני אליי לפורום
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
קצת מנוסה...19/04/2010תודה על המענה, אבל..אני ניזונה בעיקר מוצרי חלב (לא אוהבת בשר ופעם בשבוע אוכלת מנת דג), אוכלת הרבה פירות וירקות, דגנים מלאים, לחם מקמח מלא וכו'. העיניין הוא שאני אוכלת בערך 1300-1500 קק"ל ליום (לפני ההריון הייתי אוכלת 1000 כבר המון שנים, כך שהגוף שלי דיי התרגל לכך) אז יכול להיות שזה פוגע באיכות החלב?
חשוב לי לציין שאם היא אוכלת מנת פירות או ירקות אני שואבת עמ"נ שכמות החלב לא תרד לי כי היא לא כל כך בעיניין של אוכל כזה. לעיתים רחוקות היא אוכלת פירות (רק מגורדים, לא טחונים) והיא יותר אוהבת ירקות מרוסקים עם תוספת של קוסקוס/ אורז אבל גם אז היא אוכלת רק כמה כפיות ולא מעוניינת יותר...
מבחינת רוגע, הילדה רגועה אחרי ארוחה ואוכלת בהפרשים של 3 שעות בערך, אך בשבוע האחרון היא לא רגועה, דיי נודניקית ולא רוצה לאכול יותר מדי, גם לא הנקה. יכול להיות שזה כבר קשור לחניכיים?
תודה רבה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אוכלת בסדר
סיגל מיכאלי21/04/2010התזונה שלך בסדר תמצאי תחליפים לבשר כמו קטניות ,שקדים ,תתיעצי עם דיאטנית ,את לא בתת תזונה כך שהסיכוי שהחלב לא איכותי זה לא מדוייק, את שואבת ומתאמצת וזה יפה מאוד ,ובהחלט ייתכן שהשיניים עומדות לצאת והיא חסרת סבלנות ,המשיכי בדרכך וזה יסתדר
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להנקהרונית17/04/2010
שלום רב,
אני בת 39 ,לידה אחרונה ילד בן שנה וחודש היום.
הפסקתי להניק אותו בגיל חצי שנה מכיוון שהתחיל לצמח שיניים ובכל הנקה היה נושך אותי(ואני לא רגילה לנשיכות מכיוון שאף אחד מאחיו הגדולים לא צימח שיניים בגיל כ"כ מוקדם),נושך ואני צועקת כי זה כאב תופת והבן ניבהל מהצעקות ולא היה מוכן לינוק יותר בשום אופן.
האם יש איזה פטנט שניתן להניק ילדים בעלי שיניים ושלא ינשכו?
כיום הוא כבר בן שנה וחודש,יש לו 6 שיניים ומאוד הייתי רוצה להמשיך להניק אותו עוד קצת בייחוד עם כל הווירוסים שהוא תופס בפעוטון שהוא רק ניכנס אליו.
האם זה אפשרי לחדש הנקה לאחר חצי שנה בערך? בדקתי היום וניסיתי לסחוט את השד עם היד ולהפתעתי יצאו להן כמה טיפות חלב. האם עדיין לא איחרתי את הרכבת? ומה ניתן לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחזרה להנקה
סיגל מיכאלי19/04/2010היי אני מבינה ש7 חודשים לא הנקת ,שבנך הפסיק כי נבהל מצעקותייך,מה שאני אכתוב לך זוהי רק דעתי ואת לא חייבת לקבל אותה ,למרות שאני בעד ההנקה אני לא ממליצה לחזור ולהניק,הסיבה היא שבנך גדול ,לא ינק 7 חודשים ,לא היו גבולות בהנקה ולכן נשך אותך לכן אני מאמינה שתמצאי את הדרך שנכונה לך ולבנך
מיכאלי סיגל מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה לאחר ההנקהקרן16/04/2010
שלום,
אני מניקה את בתי בצורה מלאה כבר שבוע (לפני הייתי מניקה אותה במהלך היום ובלילה תמ"ל), אחר לאחרונה לאחר ההנקה אני מרגישה כאב של צריבה/חום בתוך החזה בצד שקרוב לגופי, מה זה יכול להיות?
כמו כן, יכול להיות שבתי יונקת טוב בשד אחד(ימין) ובאחר לא (האם זה קשור ליד החזקה שלי)?
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
יפית בוגנים17/04/2010היי קרן,
לכאב בשד יכולות להיות סיבות שונות ומגוונות. ייתכן שתינוקת תינק באופן שונה בכל שד. בכל צד , גם ביד החלשה , יש להקפיד על חיבור נכון לשד, עם זאת לא בטוח שזה קשור לאופן שבו את מחברת אותה לשד.
לא ניתן לאבחן מהתיאור ובכלל בהתכתבות. כדאי פגישה אישית לייעוץ בהנקה ואבחון הקושי לינוק מצד ספציפי וכמובן הסיבה לכאב שלך לאחר הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נלחמת על ההנקהשרה15/04/2010
שלום רב,
ילדתי בת ראשונה במשקל 2650 בניצוח קיסרי, כיום בת 3 וחצי חודשים. ההנקה הייתה מאוד חשובה לי ונלחמתי עליה למרות שכל פעם ישנם חששות אחרים.
הילדה יונקת יפה עלתה קילו בכל חודש אך בשבועיים האחרונים (ע"פ שקילה ביתית) נראה כי עלתה כ-250 גר', כמה משקל אמורה לצבור בכל חודש מחודש שלישי ואילך עד גיל שנה?
החשש שלי שאין מספיק חלב במיוחד בערב , אני מנסה לשאוב מידי פעם כי הייתי רוצה לתת בקבוק שאוב פעם ביום להנקת לילה לצורך מעקב כדי לדעת בוודאות שאכלה טוב וכמה..
בשאיבה משני הצדדים יוצא בכל פעם 40-60 CC אמנם אני מרגישה שהיניקה זה עולם אחר ויוצא יפה כל עוד היא יונקת אבל בערב בגלל שאני מרגישה שהחלב מועט יותר אני מתלבטת מה לעשות -
בדר"כ היא פשוט יונקת בהפסקות קצרות של חצי שעה עד שעה עד שהיא אוגרת מספיק אוכל וישנה רצוף כ8/9 שעות... מצד שני למשל אתמול ינקה הרבה בערב ולא הייתה מוכנה לקחת יותר ציצי והייתה -רגועה- אבל כשהצעתי לה בקבוק מטרנה אכלה עוד 85CC
אני מאוד מוטרדת ... האם זה אומר שבאמת אין מספיק חלב והיא אמורה לקבל תוספת מטרנה?
אודה מאוד לעזרה כי מעוניינת להמשיך בהנקה מלאה כל עוד אוכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
יפית בוגנים17/04/2010היי שרה,
בד"כ יש מספיק חלב, והשאיבה אכן לא משקפת את הכמות שיש בשד . כמובן עדיף לשקול אותה באותו משקל.
עליה ממוצעת במשקל (ליגת לה לצ'ה):
- 0-4 ח' - 170 ג' לשבוע
- 4-6 ח'- 113- 140 ג' לשבוע
- 6-12 ח' 58-113 ג' לשבוע
המשיכי להניק אותה לפי דרישה, אם היא עולה במשקל כמצופה, רגועה ושמחה את לא צריכה לתת תוספת.
חסרה אינפורמציה ולכן אני לא יכולה להתייחס לעלייה במשקל בשבועיים האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)