מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רק שואבת לא מניקהmoriah06/05/2010
היי
בני בן חודש לאחר הזמנת יועצת הנקה וניסיונות רבים ובכי רב מצד בני הרמתי ידיים והתחלתי רק לשאוב ולתת לו את בתי הבכורה שאבתי 6 חודשים ונשאר לי חלב קפוא לעוד 4 חודשים סבלתי מריבוי חלב לכן את השיבות הפעם אני מגבילה שואבת כל 3 שעות 60 סיסי מכל שד ,מעניין אותי לדעת אם החלב השומני העמוק יוצא מספיק לצאת או שבגלל שאני מפסיקה החלב השומני לא יוצא ובני לא מקבל את מה שהוא צריך שאלתי היא אחרי כמה זמן החלב השומני יוצא ומהם זמני\דרכי שאיבה נכונות? תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שואבת
יפית בוגנים09/05/2010היי ,
אחוז השומן בחלב עולה בהדרגה במהלך ההנקה . זה לא רגע מסויים שבו משתחרר חלב שומני. את יכולה לראות שכבה עליונה של שומן בחלב שעמד במקרר. שאיבה לפי הכמות שהתינוקת דורשת מתאימה .
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת
moriah16/05/2010היי יפית תודה על תגובתך שאלה נוספת היא האם חלב אם שאוב בעל ערכים תזונתיים פחותים מהנקה ישירה ,והאם אפשר לחמם את החלב במתקן לחמום בקבוקים שמרתיח מעט מים ומאדה אותם עד לחימום הבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפית בוגנים19/05/2010היי מוריה
החלב שאת שואבת בעל ערכים תזונתיים מעולים, להנקה ישירה יתרונות נוספים על פני האכלה מבקבוק, כמובן יש להתאים את צורת ההאכלה למצב קיים. עדיף לא לחמם חלב במים רותחים , אלא נעימים. אם את שואבת לפני ארוחה את לא צריכה לחמם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מצד אחד בכל פעםקרן06/05/2010
שלום,
בני בן 9 ימים...כבר מספר ימים אני נותנת לו רק שד אחד בכל הנקה (שלוקחת לפחות 30 דקות) כיוון שהפטמות שלי קשות וכואבות ואני מנסה לתת להן "לנוח" יותר בין הנקות. ראיתי כתבה שזה עלול להפחית את ייצור החלב שלי ואכן בימים האחרונים יש לי תחושה שהשדיים פחות מלאים, האם עשיתי נזק לכמות החלב? יש לציין שהוא יונק כל 2-3 שעות ומאוד מאוד רגוע בין ההנקות, אולי אפילו יותר מידי רגוע...דיברתי עם הרבה יועצות הנקה בבית החולים ועושה רושם שהוא תופס נכון אבל עדיין יש לי כאבים חזקים ברוב ההנקות...יש הצעות? ואם פגעתי בייצור החלב, איך ניתן לשפר את זה?
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צד אחד כל פעם
יפית בוגנים09/05/2010היי קרן,
אכן , היצע החלב הוא פונקציה של ביקוש (בהעדר גורמים "מפריעים " אחרים)
לא אחת נשים חושבות שהן קיבלו הדרכה מ"יועצת הנקה" . במחלקת יולדות רוב האחיות גם נקראות / מוגדרות "יועצות הנקה" . זה רחוק מהמציאות . הסיבה שאני כותבת את זה היא, שאת חווה כאבים חזקים ברוב ההנקות , הפטמות כואבות ואת צריכה לתת להן "לנוח"- כל זה מעיד על קושי בהנקה , שהייתי מצפה מיועצת שתבחין בו. סביר ביותר שהכאב נובע מאחיזה לא טובה של השד. כך , את נפצעת ובהמשך ייצור החלב יימשך, גם אם כרגע הוא רגוע, ומצליח לשתות מספיק חלב .
פני לקבלת ייעוץ מיועצת/ מדריכה מנוסה באופן פרטי , זה עשוי להיות משתלם ביותר
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נגמר לי החלב ?רותם05/05/2010
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 9 שבועות יונקת הנקה מלאה , עד עכשיו הייתי בטוחה שיש לי הרבה חלב בעיקר בגלל השפריצים הרבים . כבר מהתחלה היא ינקה כמה דק' שהיו מספיקים לה לכמה שעות טובות , ביום 3 שעות בלילה 5 -6 .
ברוב ההנקות היא יונקת מצד אחד בלבד למרות שתמיד אני מציעה לה את השני , מה שזה אומר שהיא יכלה לא לינוק מצד אחד אפילו 8 שעות .
היום בצהריים היא ינקה כמה דק' ופתאום התחילה להתעצבן ולבכות ( לא היה גרעפס ) העברתי אותה לצד השני והיא מיד נרגעה והמשיכה לינוק כרגיל ( חשבתי אולי טעיתי בצד למרות שאני מקפידה לסמן לי כל פעם איפה הנקתי )
בהנקה הבאה היא ינקה כמה דק' ושוב התחילה להתעצבן ולבכות וסירבה לינוק מהצד הזה
האם נגמר לי החלב בצד הזה ??????
ניסיתי לשאוב ולא יוצא כלום למרות שבצד השני כן יוצא
מה שמוזר שכשאני סוחטת את השד יוצאים לי כמה שפריצים
האם יתכן שפשוט נגמר לי החלב בצד הזה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגמר החלב
יפית בוגנים09/05/2010היי רותם,
תתכן הפחתה בכמות החלב כאשר אין מספיק דרישה. בנוסף הייצור אינו סימטרי בשני השדיים . אם את חשה בהפחתה משמעותית בכמות החלב את יכולה להעביר אותה מצד לצד , אם הצד ה"עייף" לא קיבל גירוי טוב (כי היא בוכה ואת צריכה להעביר אותה לשד השני וכשהיא חוזרת לשם היא שוב לא מרוצה) , שאבי בצד הזה במהלך כל הנקה או אחריה כדי להגביר חזרה את התפוקה שלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמר החלב...?קצת מנוסה...05/05/2010
שלום,
בתי בת שבעה וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה מהיום שנולדה (לא כל כך אוכלת מזון מוצק ולכן אני ממשיכה עם הנקה בכמויות של 150cc בערך בארוחה. לפני כמה ימים חליתי בסינוסיטיס וקיבלתי אנטיביוטיקה מסוג זינט 250mg למשך 15 ימים. לאחר שלושה ימים הפסקתי איתה כי הרגשתי שכמות החלב פוחתת, זה היה ביום שבת. מאתמול אני מרגישה (וגם רואה בשאיבות) שאין לי חלב, יוצא לי בקושי 50cc. האם יכול להיות שיש קשר לאנטי'? האם יכול להיות שחלב ייגמר פתאום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה בכמות חלב
יפית בוגנים09/05/2010היי ליאת ,
זו בהחלט יכולה להיות תוצאה של האנטיביוטיקה. אני מניחה שאם המשכת בהנקה / שאיבות הגוף "התאושש" וחזר לייצור של כמות טובה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגביר את ייצור החלבלילי04/05/2010
שלום, בתי בת חמישה שבועות, נולדה בואקום, קטנה וצהובה ולכן הכריחו אותנו לתת בקבוק כבר ביממה הראשונה לחייה.
מאז אני נאבקת בטירוף כדי "לתקן" את עניין ההנקה - בהתחלה היא לא רצתה לינוק, הייתה נרדמת על השד ו/או בוכה בעצבים ורעב..יותר מאוחר כבר התחילה לינוק אבל הכמויות של החלב שלי לא מתקרבות בכלל למה שהיא אוכלת. כל הזמן הזה אני שואבת ולוקחת כדורי חילבה ושותה תה שומר ומה לא. היום אני שואבת כ 40cc משני השדיים והיא אוכלת בממוצע 100 בארוחה (תמ"ל). ביומיים האחרונים אני מניקה אותה קצת עד שהיא מתעצבנת (כנראה כי נגמר מה שיש בשדיים), נותנת לה בקבוק תמ"ל להשלמה ולפעמים, תלוי בהרגשה של השדיים, עוד שואבת קצת. למען האמת כבר נמאס לי, כל האכלה לוקחת שעתיים (לא כולל השאיבה אחר כך), כואבים לי הציצים והשאיבות מדכאות אותי עד עפר. רופאת הילדים המליצה לתת לה רק ציצי במשך יום יומיים וזה יגרום לגוף לייצר מספיק. ניסיתי את זה לפני כשבועיים ואחרי כעשר שעות של צרחות רעב שלה ויתרתי ונתתי בקבוק.
האם יש דרך נוספת להדביק את הפער בין הייצור שלי צריכה שלה? כלומר בלי להרעיב אותה יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהניסיון שלי..
קצת מנוסה...05/05/2010זה רק להמשיך לעשות את מה שאת עושה- להאכיל אותה ולשאוב אח"כ. כמה ימים אינטנסיביים עד שהגוף יבין שזו הכמות שהגוף דורש. חוץ מזה, את יכולה לשאוב כל פעם מה שיש לך, לאחסן במקרר וכשתגיעי לכמות הדרושה, לחמם ולתת לה במקום תחליף חלב (כל עוד זה מאותו היום, אחרת, אסור לערבב בין כמות שנשאבו מימים שונים)..
חוץ מזה, השומר והחילבה עשויים לעזור..
מקווה שעזרתי, בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגברת כמות חלב
יפית בוגנים09/05/2010היי לילי
אני לא יודעת אם חל שינוי מאז שכתבת את ההודעה , בכל אופן הנקה +שאיבה אחרי כל הנקה זו העבודה להגברת הייצור של החלב . כדורי החילבה עשויים לעזור בהחלט. כל זה בהנחה שהיניקה של התינוקת טובה ויעילה ואת עובדת עם משאבה טובה . בשום אופן לא "להרעיב אותה ".
המון בהצלחה , הסבלנות בהחלט עשויה להשתלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל מהנקהמתחילה לדאוג.04/05/2010
שלום..
התינוק שלי בן חודש, נולד במשקל של 3350 והשתחרר 3170 ואחרי שבועיים שקל 3220
אחרי שבועיים נוספים - עכשיו הוא שוקל 3700
האם זה בסדר?
מה כדאי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל מהנקה
יפית בוגנים09/05/2010היי,
העלייה בשבועיים הראשונים היתה של 50 גר' בלבד , זה לא מספיק. לעומת זאת עליה של 250 גר' כמעט בכל שבוע לאחר מכן זה מצויין - הוא עלה כ 500 גר' בשבועיים .
אני לא יודעת מה היה בהתחלת ההנקה , ייתכן שכדאי להיפגש עם יועצת לוודא שהוא יונק היטב, והמשך מעקב.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהאמא של..04/05/2010
שלום רב, יכול להיות שהשאלה מוקדמת אבל אני רוצה להיערך.. ביתי בת 4 חודשים ויונקת באופן מלא. אני אמורה לחזור לעבודה עוד 4 חודשים כך שהיא תהיה בת 8 חודשים. אני מעוניינת להמשיך להניק עוד הרבה זמן וחוששת ממספר דברים: 1. שעות ההעבודה שלי הן 8:00 עד 16:00, ואין לי כל-כך אפשרות לשאוב. האם אפשר להרגיל את הגוף לכך שבשעות אלו אין הנקה, מבלי לפגוע בכמויות? שמעתי פעם שלא ניתן לשלב הנקה חלקית לפני גיל שנה. 2. מה קורה בימים בהם אני כן בבית בשעות הבוקר, כמו שישי ושבת? האם ניתן להניק מלא? 3. היות והשאיבה אינה כל כך מתאפשרת, האם ניתן לתת בבוקר פורמולה מבלי לפגוע בהנקה? והכי חשוב.. האם התינוקת שלי תמשיך לרצות? כיצד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגיל כזה..
קצת מנוסה...05/05/2010סביר להניח שכשהיא תגיע לגיל הזה, את לא תניקי אותה באותה האינטנסיביות היא תאכל כבר פירות וירקות שלרוב זה מספיק להם כארוחה ותוכלי כבר לשלב לה גם מזון מוצק, כך שההנקה שלך לא תיפגע. בהנחה שהיא אוכלת בממוצע כל 3-4 שעות, תיתני לה בבוקר הנקה, אחכ פירות, אחכ ירקות ואחכ עוד ארוחה של מוצקים.
כל מה שכתבתי זה מהיכרות עם אימהות לילדים בני גילה אך קחי את זה בעירבון מוגבל כי בתי בת שבעה וחצי חודשים ועדיין ניזונה בעיקר מהנקה כי היא אוכלת כמויות ממש קטנות של האוכל הזה..
מקווה שעזרתי,
ליאת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה
יפית בוגנים09/05/2010היי ,
ראשית כל הכבוד על ההיערכות .
ייתכן שבגיל שמונה ח' היא תאכל מוצקים, אך לא ניתן לדעת באיזה כמות.
הנקה לפני העבודה, יכולה להיות הארוחה הראשונה שלה . בהמשך , פירות . ואח"כ מנה של ירקות .
אני מציעה להרגיל את הגוף לשאיבת לילה - לפני השינה . תוכלי להשאיר לה גם בקבוק או שניים שאובים- גם אם היא תאכלמוצק, סביר הניח שהיא תצטרך חלב נוסף חוץ מההנקה של הבוקר . את יכולה להתחיל בעוד כחודש וחצי וכך תוכלי לשמור מלאי במקפיא למקרה ששאיבה אחת לפני השינה לא תספק את הכמות הנדרשת בזמן שתעדרי. יש לסמן על כל שקית חלב שאוב את התאריך שבו הוקפא (ניתן לשמור עד שלושה ח'). לקראת החזרה לעבודה יש להרגיל את הגוף בהדרגה למצב שיבוא - ללא הנקות/ שאיבות בין 0800-1600. עלייך להוריד בכל פעם ארוחה אחת , אם את חשה מלאות שמפריעה לך, שאבי קצת , להקלה , לא לרוקן . תוך מספר ימים הגוף "יבין" ואז תוכלי להוריד את הארוחה הבאה...
כמובן שעדיף שתתני שאוב על פני פורמולה, אך אם תחליטי לתת פורמולה, את יכולה לעשות זאת ולהמשיך להניק. האופן שבו התינוק תגיב- הזמן יספר :)
המון בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסכימה לינוקאורטל03/05/2010
בתי בת 4 חודשים, עד עכשיו ינקה בהנקה מלאה. לפני כחודש חזרתי לעבודה ובעלי נמצא איתה בבקרים ונותן לה חלב שאוב בבקבוק שאני שואבת בעבודה.
בימים האחרונים שמתי לב שהיא לא רוצה לינוק מהשד ומעדיפה בקבוק. היתה לי גם דלקת ככל הנראה שגרמה לדילול של החלב בצד ימין וכנראה בגלל שלא יצא לה מספיק חלב היא התעצבנה ולא רוצה לינוק מהצד הזה.
הצלחתי להניק אותה תוך כדי הליכה כדי להסיח דעתה אך אני מתחילה לחשוש שהחלב מתמעט גם בגלל שהיא לא יונקת מספיק מהחזה.
בבקרים היא אוכלת כ-3 ארוחות, 4 פעמים בשבוע.
מה אפשר לעשות בכדי להחזיר אותה להנקה בשעות שאני נמצאת איתה בבית?
האם יכול להיות שדלקת גורמת להמעטה בחלב?
האם משאבת ספקטרה של יד שרה מספיק טובה לכ-3-4 שאיבות ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילתה את הבקבוק
סיגל מיכאלי04/05/2010היי מה שאת מתארת אכן אופייני לחלק מהתינוקות שגילו את הקלות בהאכלה מבקבוק ,כדי לעודד ייצור חלב תציעי לה את השד כמה שיותר ,ותדמייני שיש לך שפע של חלב אל תחשבי אל חוסר אלא על שפע ,,מצאי דרכים יצירתיות להניק כמו בהליכה עם מנשא ,עד שתחזור לינוק באופן סדיר,אני עצמי הנקתי חלקית מגיל שנה ועד שנתיים וחצי אז בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לקבל שד אחרי היניקה מבקבוקאנה מ.30/04/2010
שלום רב, בתי בת חודשיים וחצי. אני מניקה אותה הנקה מלאה מאז הלידה. היא מסרבת לקחת מוצץ (ניסינו הרבה סוגים) וכך גם לגבי הבקבוקים. לאחרונה התחלנו יותר להתעקש ולנסות לתת חלב אם שאוב בבקבוק - פעם ביום בכדי להרגיל אותה לכך. הצלחנו רק בעזרת בקבוקים של טומי טיפי, והיא אוכלת כמעט 120 מ"ל בארוחה אבל ממש לא מצליחה להירגע אם היא לא מקבלת בהמשך את השד של אמא. מדובר בשעה ואפילו שעתיים של צרחות.
אני מודעת לכך שההנקה מרגיע ומנחמת אותה, ולא רק מספקת את האוכל, אבל נוצר מצב שבו היא אוכלת גם מהבקבוק וגם מהשד כך שהיא אוכלת יותר מדי, מתחילה לפלוט את העודפים.
בנוסף זה הרגל לא נכון שאחרי הבקבוק תמיד יבוא השד (הרי אנחנו מנסים להרגיל אותה לבקבוק כי בעוד חודש אני נאלצת לחזור לעבודה...).
תודה מראש על העזרה, אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה מבקבוק
יפית בוגנים02/05/2010היי אנה
כרגע היא אוכלת חלב שאוב מבקבוק אך לא נרגעת בתום הארוחה. ייתכן שזה קשור לתחושת שובע - אם היא אוכלת מהר מאד היא עדיין מרגישה רעבה כשהיא מסיימת. ייתכן שזה לא מספק אותה והיא צריכה קצת יותר. לא כתבת מה המשקל שלה. פליטה יכולה להיות קשורה לבכי שלפני השד - היא בולעת אוויר והחלב שהיא יונקת "יושב" עליו , כשהיא מוצחאה את האוויר גם החלב יוצא- זה לא בהכרח מעיב על "עודפים"
באופן כללי, אל תתעקשו איתה בכלל וספציפית לא באוכל, גם מבוגר לא היה מוכן שידחפו לו לפה עצם בלתי מזוהה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת כדורי חילבה להגברת הנקהאלי29/04/2010
שלום
אני מניקה וגם נותנת תמ"ל בנוסף כי אין לי מספיק חלב
האם כדורי חילבה יעזרו להגביר את החלב?
אם כן, האם אני יכולה לצרוך כדורי חילבה של אלטמן בתוספת מגנזיום....?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילבה
יפית בוגנים02/05/2010היי מיכל
כדורי חילבה יכולים לעזור בהגברת החלב (ניתן ליטול בתנאי שרמות הסוכר בגוף מאוזנות) . במקביל נשאלת השאלה מדוע אין מספיק חלב . אני לא יודעת כמה זמן מאז הלידה, אך אם את חשה שהיתה הפחתה בכמות חלב , צריך לוודא שהתינוקת יונקת היטב, אחרת כמוסות להגברת חלב ללא גירוי טוב לא יהיו יעילות. חובה גם הנקות טובות / שאיבה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח האכלה ב 3.5 חודשיםאלין28/04/2010
שלום.
יש לי ילדה בת שלושה וחצי חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. עקב חזרה לעבודה אני חייבת להרגיל אותה לבקבוק (דבר שנתקל בהמון קשיים). השאלה שלי היא כמה מ"ל היא אמורה לינוק בכל האכלה בגיל הזה? פשוט אין לי מושג כמה היא אוכלת מתוך השד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות שאוב
יפית בוגנים02/05/2010היי אלין
הכמות תלויה במשקל שלה ובמספר הארוחות ליום . כתבי כמה היא שוקלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפח ארוחה בגיל 3.5 חודשים
אלין03/05/2010שלום
הילדה שוקלת בערך 5.700 ואוכלת 7 פעמים ביממה. בת שלושה וחצי חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות
יפית בוגנים03/05/2010היי ,
כ 125 מ"ל בכל ארוחה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה לאחר הנקהדנה28/04/2010
שלום רב,
הנקתי את בני עד גיל 10 חודשים. כיום הוא כמעט בן שנתיים
ועדיין יש לי הפרשות לבנות לאחר לחיצה.
האם זה נורמלי?
תודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הנקה
סיגל מיכאלי02/05/2010היי אני מאמינה שזה עדיין נורמאלי ,בכל זאת גשי להבדק אצל כירורג כבדיקה שגרתית ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה רק מצד אחדמיטל28/04/2010
אני מניקה מלא.לא מסתכלת על השעון בכלל וזורמת.השאלה היא ביתי בת 4 וחצי חדשים לאחרונה לא מוכנה לינוק מצדשמאל בכלל איך שאני מקרבת אותה אלי היא ממש צורחת ושאני מעבירה אותה לצד השני היא נדגעת ויונקת.בלילה היא מסכימה לצד ימין.כך שקורה שמשתי הצדדים ההנקה לא שווה.{לפעמים אני משכיבה אותה לכוון צד ימין ומניקה אותה הפוך{כמו שמניקים תאומים ולזה היא מסכימה}
מה זה יכול להיות?האם תרד לי תפוקת ה"אוכל"ויהיה לי שד אחד גדול והשני קטן?אניממש מודאגת.תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה משד אחד
סיגל מיכאלי28/04/2010ראשית ההנקה תמיד שווה ייתכן שזרימת החלב בשד שמאל איטית יותר לעומת צד ימין ,עודדי אותה לינוק משני הצדדים, אני מכירה אמהות שהניקו מצד אחד גם עד גיל שנתיים ,ואכן שמניקים משד אחד יש שינוי בגודל של השדיים ובסימטריה שלהם
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי לפני שבוע וחצי...(ולא עונים)דורית27/04/2010
שלום, אשמח לקבל ייעוץ לגבי הנקה
בתי בת שלושה וחצי חודשים ועד כה היא מקבלת הנקה בלבד.
בעקבות כך הארכתי את חופשת הלידה ע"מ לתת לה הנקה מלאה ככל האפשר.
למן השבוע הראשון היא הייתה פולטת חלק מהחלב אך, בחודש האחרון הפליטות גברו ולעיתים הן דומות יותר להקאות
הציעו לי בטיפת חלב להסמיך לה את הארוחות עם קורנפלור (לשאוב ולהסמיך)
- יש לציין כי עד כה משקלה תקין. נולדה 3050 ולפני שבוע שקלה 5.330 .
אך לפי דברי האחות יכולה לעלות יותר אם לא תפלוט.
הבעיה היא שבתקופה האחרונה אני מרגישה כי רב הזמן חסר לי חלב. הילדה עצבנית ולא מוכנה לינוק ומעדיפה את הבקבוק.
בעבר הצלחתי לשאוב יותר אך כיום השאיבות קטנו באופן ניכר ואני מצליחה לשאוב כל שעתיים כ-50 בלבד (משני הצדדים יחד...).
מכיוון שעלי להסמיך לה אני מנסה לשלב בקבוק ולהוסיף לה הנקה אך נראה כי אינה מעוניינת בהנקה וממשיכה לבכות. ההאכלות שלה לוקחות לעיתים שעתיים עד שאני מנסה לשכנע אותה להמשיך ביניקה.
האם יכול להיות שהחלב שלי הולך ונגמר???
מה עלי לעשות במצב כזה? לריב איתה על הנקה למרות שהיא ממש בוכה?
תודה וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלב שלי נגמר ?
סיגל מיכאלי28/04/2010היי עד היום התינוקת עלתה במשקל וינקה ,לדברייך היא פולטת או מקיאה .האם משהו השתנה ? אם חשוב לך להמשיך ולהניק תציעי לתינוקת את השד בכל הנקה ,אין מצב שאין לך חלב ,תמיד יש ,למרות ששאבת ,שאיבה זה לא הנקה ולכן תציעי את השד ,בדקי שיש 5 טיטולים רטובים במהלך היום ושהתינוקת עירנית ופעילה ועולה במשקל אז תדעישההנקה שלך מוצלחת בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יפית בוגנים02/05/2010היי דורית,
את מתארת ירידה בכמות החלב וחוסר שקט אצל התינוקת מאז שהוספת קורנפלור. אישית, אני לא חושבת שאת צריכה להסמיך לה עם קורנפלור. ייתכן שעקב ההכבדה על הקיבה שלה היא יונקת פחות וכך גם הגוף התחיל לייצר פחות . אני מבינה ממה שכתבת שאת נותנת לה בקבוק עם קורנפלור ואח"כ מציעה את השד. חזרי להניק אותה, כמו שעשית בהתחלה.תני לה בכל ארוחה את שני השדיים, כמה שהיא צריכה ואף החזירי לשד שאיתו התחלת אם יש צורך. כך תגבירי חזרה את כמות החלב (שינוי תרגישי תוך כשבוע). החזיקי אותה בתנוחה אנכית, אחרי האוכל הרבה זמן / השכיבי בשיפוע (כמו סל קל ), ייתכן שיש לה ריפלוקס וזה יעזור להפחית את הפליטות
אף פעם לא "לריב איתה" , היא בוכה כי משהו מפריע לה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים לאחר הנקהתכ26/04/2010
שלום !
אני כבר ממש אובדת עצות , אני מניקה את בני כבר שבעה חודשים , חוץ מהכאבים ההתחלתיים והפציעות החיצוניות ההתחלתיות שעברנו בהתחלה רהנקה עברה בסדר גמור עד שחזרתי לעבוד, כשהוא היה בן 5 חודשים, מאז כבר חודשיים לאחר כל הנקה אני מרגישה כאבים חזקים בחזה ,לפעמים אנ יממש מתפתלת מכאב , הכאב יכול להימשך חצי שעה ויותר ותזוזות של הידיים שלי מגבירות את הכאב ,לדעתי הכאב מופיע בזמן התמלאות השד, הייתי אצל יועצת הנקה שבדקה אותי ואת פיו של התינוק ולא מצאה פטריה,הופניתי על ידה לכירוג שגם לא מצא כלוםוהפנה אותי לאולטרה סאונד שד גם שם לא נמצא כלום מלבד שמאחורי הפטמות יש תעלות חלב מורחבות מעט . ואני בנתיים סובלת, מה עושים ? יש למישהיא מושג מה זה? האם זו תופעה מוכרת ? מה אפשר לעשות? אני לא רוצה להפסיק את ההנקה אך אני כבר על סף יאוש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהנקה
סיגל מיכאלי28/04/2010היי אני ממש יכולה להבין את המצוקה שלך ואת הסבל ,לפי מה שתארת אכן עשית הרבה ופנית לרופא אני מציעה לך : לנסות ולהניח פדים של הנקה במקפיא ולהניח על החזה בעת מילוי השד ,הקרירות עשויה להקל על הכאב אך היי זהירה מכוויות קור,בנוסף כמו שאני מאמינה תניחי ידים על החזה בשכיבה ,הרפי את גופך ונסי להרגע ,נשמי ודמייני איך השד שלך וכל איבר בגופך רגוע ומשוחרר ,בסדנאות שאני עורכת אני מלמדת את האמהות הרפיה ומעט דמיון מודרך אני מקווה שהצלחתי לעזור לך ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יפית בוגנים02/05/2010איך מראות הפטמות מיד אחרי ההנקה ? האם הקצה שלהן מולבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)