מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגע לפני יאושמעיין01/03/2010
הבן הראשון שלי בן חודש וחצי.נולד במשקל 2900,
מהיום הראשון לא הסתדרי איתו בהנקה. החזה שלי מאוד גדול, ניסינו כל מני תנוחות, והיה נרא לי שהוא לא יונק מספיק. בשבוע השלישי לחייו, העלה רק 150 גרם, אמרו לנו בטיפת חלב שזה גבולי אבל מעט. קיבלתי גם עזרה בהנקה. כשהגעתי הביתה שוב הייתה לי תחושה שהוא לא יונק מספק, החלטתי לשאוב ולהוסיף להנקה חלב שאוב. והתינוק נהיה רגוע יותר והעלה עוד 250 גרם. אך כל העניין התיש אותי מאוד כי הכל התחיל להיות סביב החלב לא הצלחתי בכלל להיות עם הילד לצאת איתו החוצה, להשכיב אותו על הבתן,אפילו לחבק אותו, כל סדר היה מורכב מהנקה, גרעפס, לשים את הילד בצד, שאיבה, ושוב הנקה. קראתי בפורום המון מידע והתחזקתי בדעה שתינוק יכול רק לינוק וזה מספיק לו. והחלטתי לנסות לא לשאוב אלא רק הנקה לפי דרישה. הבעיה שלי נמשכת כבר שלוש שבועות.
כשאני רק מניקה - הוא יונק בערך שעה ולאחר מכן לא רגוע, נרדם רק על הידיים וכששמים אותו בעגלה לאחר 10 דקות מתעורר ומתחיל לבכות. לאחר שעתיים מההנקה הקודמת אני כבר מניקה שוב.
כשאני מניקה אותו ונותנת לו בנוסף חלב שאוב - הוא גם לא נרדם אלא על הידיים, ולאחר שעתיים וחצי אוכל שוב.
חשוב לציין שהוא גם פולט המון במהלך הזמן לאחר הנקה. הטיטולים רטובים ויציות פעם ב 3 ימים
ניסיתי לתת לו פעמיים סימילאק - התינוק היה רגוע עשה גרעפס ונרד לשלוש שעות העריסה ללא בכי ובלי פליטות.
מה עליי לעשת? אם זה נורמלי שתינוק יונק כמע ולא נרדם ובוכה המון ועם סימילאק הוא רגוע וישן?
הוא פשוט יונק ומתוסכל וגם אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רגוע
יפית בוגנים01/03/2010היי מעיין,
רשמת שכאשר הוספת חלב שאוב חהנקה הוא העלה יותר במשקל והיה רגוע יותר , מכאן ומיתר הדברים שאת כותבת נראה שהיניקה שלו מסיבה כלשהי לא יעילה ויש לו קושי לקבל את הכמות אותה הוא צריך ביניקה ישירה. עם זאת, זה התיש אותך. אפשר לנסות לייעל את זה ע"י שאיבה לפני כל ארוחה , עם משאבה טובה ודו צדדית - מקצר את זמן השאיבה לחצי. בכל ארוחה להתחיל עם השאוב, הפסקה- קצת הנקה והשלמת הארוחה בבקבוק- לתחום את כל זה לפרק זמן סביר של האכלה ( יכול להיות כחצי שעה , 40 דק'- אגב , גם כשההנקה הולכת מצויין זה פרק זמן סביר של האכלה). תינוק שמבקש לאכול שוב אחרי שעתיים וחצי מהתחלת הארוחה האחרונה - זה נורמלי. חלב אם מתעכל מהר יוותר מתמ"ל , מאחר וקשה יותר לעכל תמ"ל, לרוב אחרי כזו ארוחה הם ישנם יותר.
החזיקי מעמד, חשיבי , מה כן מתאים לך, מה את כן יכולה והמשיכי ...
חסר הרבה מידע, אך תינוק שפולט הרבה ולא רגוע אחרי הנקה , ייתכן שיש לו ריפלוקס...? אפשר לברר ולעזור לו בעזרת אוסתיאופטיה ( לא הייתי נותנת תרופות או מורידה הנקה) . נסי אחרי האוכל להניח אותו בתנוחה אנכית (הגבהת מראשות העריסה/ המזרן, אולי זה יעזור - את כותבת שעל הידיים קל לו יותר...)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה ליפית
מעיין01/03/2010קודם כל אני ממש מודה לך על התשובה המהירה, האים תוכלי לעזור לי בעוד שאלה קטנה, מה הכמות של החלב השאוב אני צריכה לתת לו לפני ההנקה וכמה בערך אחרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשקל הנוכחי שלו?
יפית בוגנים01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שהתכוונת
יפית בוגנים01/03/2010כיצד לחלק את הארוחה ...
אם כך את יכולה לתת כחצי ארוחה , הנקה ועוד חצי ארוחה - תלוי איך הוא יגיב ( אם הוא מביע תסכול ולא מעוניין בהפסקה .. אז לתת עוד קצת) . חשוב שהוא לא יאכל מהר מדיי מהבקבוק וזה בסדר לעשות הפסקות קטנות אם הוא אוכל מאד מהר , כדי לווסת את הקצב. בעדינות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זה שלח לי פעמיים
מעיין01/03/2010פעם אחרונה נשקלנו לפני שבןע הוא היה 3750 , כרגע לפי השקילה הביתית הוא בערך 4 ק"ג?
כוונתי הייתה בדיוק לכמות של החלב השאוב שאני צריכה לתת.
ושוב תודה, את מחזירה לי תקווה שאני אוכל להניק בשקת וגם לא להיות מתוסכלת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות חלב ליממה
יפית בוגנים01/03/2010לתינוק בן חודש וחצי , ששוקל 4 ק"ג - כ 640 מ"ל . תחלקי את זה למס' הארוחות שאת רוצה לתת כדי לדעת מהי הכמות לכל ארוחה . למשל אם תתני 8ארוחות ביממה , אז כ 80 מ"ל בכל ארוחה.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפית, שוב, המון תודה
מעיין01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף , בהצלחה
יפית בוגנים02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה ליפית
מעיין01/03/2010קודם כל אני ממש מודה לך על התשובה המהירה, האים תוכלי לעזור לי בעוד שאלה קטנה, מה הכמות של החלב השאוב אני צריכה לתת לו לפני ההנקה וכמה בערך אחרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לך ...
יפית בוגנים01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זה שלח לי פעמיים
מעיין01/03/2010פעם אחרונה נשקלנו לפני שבןע הוא היה 3750 , כרגע לפי השקילה הביתית הוא בערך 4 ק"ג?
כוונתי הייתה בדיוק לכמות של החלב השאוב שאני צריכה לתת.
ושוב תודה, את מחזירה לי תקווה שאני אוכל להניק בשקת וגם לא להיות מתוסכלת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אוסטאיפתי
ינון24/08/2010שלום מעיין
אני ממליץ בחום את הטיפול האוסטאופתי,
זהו טיפול אשר ניתן לטפל בו בתינקות מהימים הראשונים והוא בטוח ולרוב גם יעיל מאד.
לאוסטאופתיה ניסיון רב עם תינוקות וגם הצלחות יפות, במדינה כמו צרפת למשל, התחום מאד נפוץ ופופלרי עד אשר כמעט כל אדם שני מקבל בקביעות טיפולים אוסטאופתים מגיל 3 שבועות לערך.
אל תתעקבי עם הטיפול, ככל שעובר הזמן קח גם יקח יותר זמן למצב להחלים ויכולה להיות גם השפעה להמשך, סיבה טובה למה חשוב מידי פעם לראות אוסטאופת,
בברכה
ינון וובר Manual Therapist בשיטות אוסטאופתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי מספיק חלב?טלי28/02/2010
שלום,
הבת שלי בת חודשיים וניזונה אך ורק מהנקה.
ביומיים האחרונים הבחנתי שהטיטולים שלה הרבה פחות מלאים (היו גם כאלה שהיו ריקים...). מכיוון שחשבתי שאולי יש בעיה עם כמות החלב שלי, נתתי לה ארוחה אחת של בקבוק מטרנה שלאחריו הטיטול היה מלא.
האם יתכן שאיןאני לי החלב??? יש לציין שלאחר שפספסתי ארוחה בהנקה (כשנתתי בקבוק), הרגשתי שהשד מלא במיוחד וגם בלחיצה ריאתי שיוצא המון חלב...
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מספיק חלב
סיגל מיכאלי28/02/2010היי זה אחד המשפטים השגורים ביותר אצל מניקות ,אין מצב שאין מספיק חלב ,ייתכן שדילגת על ארוחה ,או שהבת שלך בקפיצת גדילה וזקוקה לכמות רבה יותר מה עושים ?? מציעים את השד כמה שיותר ובודקים שיש לפחות 5 טיטולים רטובים ביום ,כמו שאמרת בעצמך דילוג על ארוחה יוצר אצלך גודש אז תציעי את השד ותניקי בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים והנקהאמא28/02/2010
שלום,
בתי בת 5 חודשים יונקת מלא, עולה יפה במשקל.
אני נהנית מאוד מההנקה ומעוניינת להניק לפחות עד גיל שנה.
ברצוני לדעת מתי לדעתכן כדי להתחיל עם טעימות ומוצקים?
(אני חוששת שזה יפחית הנקה וכך גם יפחת החלב שלי...)
דבר נוסף, עד כמה תזונת האם משפיעה על איכות החלב?
בעיקרון אני אוכלת בסדר אבל לא מקפידה על תזונה מסודרת ממש
האם יש לכך השלכות על איכות החלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ומוצקים
סיגל מיכאלי28/02/2010היי אני שמיחה שאת נהנית מההנקה ,כאשר מתחילים מוצקים מספר ההנקות אכן פוחת ,אבל ניתן להמשיך ולהניק ,בשלב הטעימות ההנקה לא תפחת מפני שזה לא יחשב לארוחה , סדר הארוחות יהיה הנקה פירות ירקות והנקות נוספות . כל עוד תניקי הכמות תותאם לצרכי התינוק .לגבי תזונתך : רצוי בהנקה לאכול מכל אבות המזון ותפריט מאוזן,הסדר לא חשוב במיוחד ,יש השפעה גם על איכות החלב אבל כמו בהריון המאגרים שלך מתרוקנים והתינוק מקבל מה שהוא צריך אז... שמרי גם עלייך ימים של קסם סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ליבוש חלבאורית25/02/2010
שלום.
בני בן 3 וחצי חודשים, ינק מלא עד לפני שבועים.
לפני כשבועיים הפסקתי להניק בהדרגה עד שלצערי הפסקתי בכלל,הוא פשוט לא הסכים לינוק וצרח עד שנתתי לו סימילאק.
לפני שבוע לקחתי כדורים לייבוש חלב וכבר כמה ימים שאני מרגישה דיכאון וחוסר תאבון.
האם זה קשור לכדורים?
האם זה חולף?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ליבוש חלב
יפית בוגנים25/02/2010שלום לך,
ייתכן שדכאון יופיע כתופעת לוואי של הכדור. זה ודאי אמור לחלוף.
אך העצבות וחוסר התיאבון יכולים לנבוע גם מהפסקת ההנקה שלא רצית
אני מציעה לך להתייעץ עם רופא .
בשלב כזה אין צורך בכדור לייבוש חלב, פשוט אם יש מלאות , מוצאים קצת חלב להקלה עד לייבוש
מקווה שתרגישי טוב ושמח בקרוב מאד ואל תהססי לפנות לעזרה אם תצטרכי
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד אחדאתי25/02/2010
שלום, אני שלושה שבועות אחרי לידה ( ילד רביעי, את כולם הנקתי מס' חודשים, אך לרוב נאלצתי לתת תוספת בקבוק בגלל הרגשה שהם נשארים רעבים גם לאחר ההנקה), עד אתמול הייתי עם הנקה מלאה, בימים הראשונים היו כאבים ופצעים עד דימום בפטמות, אך הם עברו בנתיים... בצד אחד עדיין נשאר רגישות בפטמה. אתמול הכאב חזר בעוצמה רבה, עם הרגשה של פטמה קשה מאוד, כאילו שיש גוש מתחתה וללא תחושה בעור, כולל כתם לבן מעל, כאילו לא מגיע דם לפטמה. אין ממש גודש בשד ולא הצלחתי להניק ממנו מרוב כאב. אין לי חום. ניסיתי לשאוב אך יצאה כמות קטנה מאוד בזרימה חלשה.ניסיתי משחה, קומפרס קר וגם אקמול לכאב, כלום לא עזר. הכאב חזק גם ללא מגע ומקרין לכל הגוף. האם יש דבר כזה " סתימה" של צינורות החלב או הפתמה? מה עלי לעשות כדי להקל כך שאוכל להמשיך להניק משני הצדדים?
1/בטיפת חלב אמרו שבני אולי סובל מלשון קשורה אך רופאת הילדים אמרה שלא ( גם לנו לא ניראה, ויש לנו בת נוספת עם אותה בעיה, כך שיודעים במה מדובר).
2/ עד היום בני לא החזיר את משקל הלידה, שזה אומר ככל הנרא שישנה איזו בעיה בקשר לכמות החלב / היניקה או משהו כזה.מבחינת יציאות הוא בסדר .
3/ ניסיתי לשאוב חלב בכמה הזדמנויות, יצא לי כמות של 60-80 מ"ל תוך קרוב לשעה, בזרימה חלשה, לא "משפריצה". האם זה כמות הגיונית?
תודה מראש, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם וכאבים
סיגל מיכאלי25/02/2010היי צר לי שאת כל כך סובלת ,אני מציעה לפנות לרופא שיש לו גישה טובה להנקה רופא נשים או כירורג וזאת על מנת שיבדוק את השד ,וייתן אבחנה וטיפול מתאימים ,המון בריאות סיגל מיכאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשד
יפית בוגנים25/02/2010היי אתי,
את מתארת פטמה לבנה ש"הדם לא מגיע לשם" , זו יכולה להיות הסיבה לכאב וקומפרס קר לא יעזור . אלא חם להרחבת כלי הדם ועיסוי עדין של הפטמה. אחרי קומפרסים חמים ועיסוי של האיזור תנסי לשאוב כדי שהגוש שאת מתארת ייצא . אם את לא מצליחה , פני לרופא כמו שסיגל המליצה . מהתיאור הכללי על הכאב, הפצעים והדם ברור שיש קושי בהנקה שנובע בן היתר מאחיזה לא טובה של התינוק את השד. אז את נפצעת וכואבת והתינוק לא מקבל כמות טובה של חלב משום שהוא אוחז בפיו בעיקר את הפטמה וכמות החלב פוחתת עקב גירוי לא מספק....
ממליצה לך בכל מקרה להיפגש גם עם יועצת או מדריכת הנקה שתסתכל כיצד התינוק יונק, תלמד אותך כיצד לחבר אותו נכון ותבדוק מהי בדיוק הסיבה לכל מה שאת מתארת . צריך לזכור שגם אחרי שהפטמה תירפא הוא צריך להמשיך לינוק ובצורה יעילה וטובה לשניכם. וכן , יש כזו תופעה של סתימה בצינורית חלב .
בהצלחה ואשמח אם תעדכני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי25/02/2010על התגובות והעזרה.
היום הצלחתי לשאוב מהצד הכואב ולאחר כמה שעות הייתה הקלה עד כדי כך שהצלחתי להניק עם כאב קל בלבד. אני מקווה שהדברים ישארו כך :-).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשאיבהahr124/02/2010
שלום,
ביתי בת 4 חודשים, ניזונה מהנקה בלבד ללא בעיות.
היא ילדה טובה שמגיל שבועיים ישנה לילות שלמים, כ10-12 שעות ברציפות כל לילה. לאור זאת עלי לקום כל לילה כדי לשאוב ולרוקן את עצמי, ארוחה אותה היא מקבלת במשך היום עם הארוחות הרגילות שלה.
בדר"כ אני שואבת בלילות כ-180CC, במשך שעה ורבע של שאיבה. השאיבות שלי מאוד איטיות משום מה, גם במשאבה ידנית ועוד יותר אפילו בחשמלית, אבל התרגלתי לסידור הזה והילדה גדלה ומבסוטה מהחיים.
לפני יומיים התחילו לי כאבים בשתי הפטמות, מלווים בנקודות דם על רפידות ההנקה. הכאבים מתעוררים בעיקר בזמן הנקה אבל גם בשאיבה, וגם סתם מעצמם.
ביומיים אלה, השאיבה נעשתה אפילו איטית עוד יותר. אני מרגישה את השד מלא בדיוק כמו תמיד, אבל אחרי 40 דקות של שאיבה מצד אחד יוצא ששאבתי רק 40CC והשד עדיין תפוח ומלא בחלב. אם הייתי רגילה ל3-4 "שפריצים בריאים", עכשיו יש לי שפריץ אחד חלש מאוד.
חשבתי שאולי נסתמו לי צינוריות החלב אבל מידי פעם בכל זאת מופיעים שפריצים נוספים, כאשר גם הם חלשים מהרגיל.
מה יכולה להיות הבעיה? תמיד אומרים שסדקים בפטמות נובעים מאחיזה לא טובה של התינוק, אבל כלום לא השתנה ב-4 חודשים האחרונים.
מה אפשר לעשות על מנת להקל? והכי חשוב - איך אפשר לשאוב ולרוקן את השד? אני לא רוצה להסתובב עם שד מלא כל הזמן, אבל להניק וגם לשאוב כואב לי מידי.
אני משתמשת בפיורלן של מדלה באופן קבוע, ניסיתי לחמם את השד ולסחוט אותו... כלום לא עזר.
אשמח להצעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשאיבה
יפית בוגנים24/02/2010היי שירי ,
משהו כנראה השתנה , אחרת לא היה דם , ושד פצוע , שלא מתרוקן בשאיבה.
ייתכן שהמשאבה לא תקינה , כדאי לקחת לבדיקה .
ראשית , עלייך לרוקן את השד - אם התינוקת יונקת ישירות מהשד ולא ניזונה רק משאוב (לא הצלחתי להבין) הניקי אותה במהלך היום במקום לתת לה שאוב , כדי שהשד יתרוקן. עד לתיקון או החלפת המשאבה.אסור שחלב ישאר בשד , כי אז נוצר גודש, ,שמקשה על הריקון, הפחתה בכמות חלב .... אם היא מצליחה לרוקן את השדיים , הדבר שנותר לפתור זה את שאיבות הלילה - תצטרכי לרוקן את השד כדי לא לסבול מגודש ומכיוון שהיא ישנה את זקוקה למשאבה. אופציה אחרת היא לרוקן ידנית אם את יודעת איך (שוב, עד לתיקון המשאבה)
באופן כללי , שעה ורבע לשאוב זה הרבה מאד זמן.
אם התינוקת ישנה כל הלילה , לדעתי חבל שאת מתעוררת לשאוב ולא מנצלת את הזמן לשינה . אפשר לשאוב לקראת בוקר - כמובן צריך להרגיל את הגוף לשינוי בהדרגה.
לא אוכל לפרט כאן, את יכולה לפנות לייעוץ אישי , אולי אפילו טלפוני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשאבה בסדר גמור
ahr124/02/2010אני חושבת שהמשאבה בסדר גמור. זו משאבה ידנית. שום חלק לא שבור, ושום דבר לא השתנה. אני רואה את תהליך השאיבה והכל נראה תקין.
ניסיתי גם משאבה חשמלית על מנת להאיץ את קצב השאיבה, אבל זה דווקא רק לקח יותר זמן.
הבת שלי בעיקר יונקת, אבל בדר"כ לקראת סוף היום יש לי פחות חלב ואז אני משלימה לה מהחלב ששאבתי בלילה הקודם.
לגבי העניין של ריקון השד: ברור לי שחייבים לרוקן את השד, אבל ממש כואב לי כשהיא יונקת. לכן כרגע אני מעדיפה לשאוב. אבל השאיבה לא ממש מצליחה לאחרונה. אז זה מן גלגל כזה שאין לי איך לצאת ממנו.
חוץ מזה, היא ינקה עד היום, גם ביומיים שכל הכאבים האלה התחילו. וזה עדיין לא מנע את כל מה אני עוברת עכשיו.
חשבתי על עוד משהו: ביומיים-שלושה האחרונים ראיתי שיש לבת שלי בחלק הפנימי של השפה העליונה מעין נקודות לבנות. זה לא כל כך נקודות, יותר "שטיחים" כאלה. בהתחלה היה בצד שמאל ואז הופיע גם בצד ימין. הרופאה שלה אמרה שזה אולי משהו פטרייתי, למרות שזה לא מופיע בחלל הפה, רק על השפה העליונה. גם לא נראה שזה מציק או כואב לה.
האם יכול להיות שזה קשור? אולי זו אכן פטרייה וזה קיים גם אצלי? איך זה אמור להיראות? בעיקרון הפטמות שלי יותר אדומות מבדר"כ, אבל אני מניחה שזה בגלל הסדקים והכאבים. אין אצלי לבנבנות כזו כמו שיש לה בפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה
יפית בוגנים24/02/2010לעיתים הפטריה לא נראית לעין , אין סימנים חיצוניים , מלבד כאב פנימי בשד- תחושה של צריבה וצביטה מתמשכת בין ההנקות וכאב בפטמות . ייתכן גוון ורוד / אדום בוהק בפטמה.
התיאור שלך לגבי הפה שלה מצביע לדעתי על פטריה. מצע לבן נפרד.
סביר להניח שהכאב שלך נובע מפטריה, קיימת הדבקה חוזרת מהשד לפה ויש צורך בטיפול בו זמנית לך ולתינוקת.
פני לרופאת ילדים, את תצטרכי טיפול אנטי פטרייתי, אפשרי ורצוי קונבנציונאלי משולב עם אלטרנטיבי. התינוקת תקבל גם טיפול וכדאי לנקות לה את חלל הפה עם גזות טבולות בחליטת רוזמרין ומרווה. כמה שיותר פעמים ביום . גזה נקייה לכל "סיבוב". הקפידי על הגיינה מירבית, והרתחה של כל מה שבא במגע עם השד והפה. תזונה שלך ללא סוכרים, מוצרי חלב המעודדים את ההתפתחות של הפטריה.
אשמח אם תעדכני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשאבה בסדר גמור
ahr124/02/2010אני חושבת שהמשאבה בסדר גמור. זו משאבה ידנית. שום חלק לא שבור, ושום דבר לא השתנה. אני רואה את תהליך השאיבה והכל נראה תקין.
ניסיתי גם משאבה חשמלית על מנת להאיץ את קצב השאיבה, אבל זה דווקא רק לקח יותר זמן.
הבת שלי בעיקר יונקת, אבל בדר"כ לקראת סוף היום יש לי פחות חלב ואז אני משלימה לה מהחלב ששאבתי בלילה הקודם.
לגבי העניין של ריקון השד: ברור לי שחייבים לרוקן את השד, אבל ממש כואב לי כשהיא יונקת. לכן כרגע אני מעדיפה לשאוב. אבל השאיבה לא ממש מצליחה לאחרונה. אז זה מן גלגל כזה שאין לי איך לצאת ממנו.
חוץ מזה, היא ינקה עד היום, גם ביומיים שכל הכאבים האלה התחילו. וזה עדיין לא מנע את כל מה אני עוברת עכשיו.
חשבתי על עוד משהו: ביומיים-שלושה האחרונים ראיתי שיש לבת שלי בחלק הפנימי של השפה העליונה מעין נקודות לבנות. זה לא כל כך נקודות, יותר "שטיחים" כאלה. בהתחלה היה בצד שמאל ואז הופיע גם בצד ימין. הרופאה שלה אמרה שזה אולי משהו פטרייתי, למרות שזה לא מופיע בחלל הפה, רק על השפה העליונה. גם לא נראה שזה מציק או כואב לה.
האם יכול להיות שזה קשור? אולי זו אכן פטרייה וזה קיים גם אצלי? איך זה אמור להיראות? בעיקרון הפטמות שלי יותר אדומות מבדר"כ, אבל אני מניחה שזה בגלל הסדקים והכאבים. אין אצלי לבנבנות כזו כמו שיש לה בפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחות חלבמאיה24/02/2010
אני מניקה כ-7 חודשים. לפני כחודש 2 הנקות ביום הוחלפו במוצקים כך שאני מניקה 3 פעמים ביום: בוקר , אחה"צ וערב. לאחרונה אני מרגישה שהחזה ממש ריק, לא מלא כמו שהיה. אני פוחדת שהחלב שאני מייצרת כרגע לא יספיק לילד אחה"צ ובערב. מה עלי לעשות? איך מגבירים את החלב? האם זה הגיוני שהחלב פוחת למרות שאני כן מניקה חלקית?האם כן יש מספיק חלב למרות שהחזה רך ולא מלא כמו שהיה? אני קצת מודאגת כי אני לא רוצה לתת לו תחליפים. אשמח לקבל תשובות. מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחות חלב
יפית בוגנים24/02/2010היי מאיה,
הכמות משתנה בהתאם לביקוש. הגוף מייצר בהתאם לדרישה החדשה . אם התינוק מסופק ומתנהג כרגיל , זה בסדר. המשיכי לתת לו לפי דרישה בנוסף למוצקים.
אם הוא לא מסופק , את יכולה להגביר כמות ע"י שאיבות בשעות שבהן את צריכה שיהיה יותר חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב ניגמרשרית24/02/2010
בני בן השלושה חודשים יונק. ההנקה הלכה מצוין. בשלושה ימים אחרונים החלב הולך ונגמר, בלי שנויים באורך החיים. מה עלי לעשות אם ברצוני להמשיך להניק? ומדוע זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב נגמר
יפית בוגנים24/02/2010היי שרית,
מהתיאור הקצר אין לי אפשרות לדעת מה הסיבה להפחתה בכמות החלב. האם התחלת ליטול גלולות? אם כן , הפסיקי ובדקי את ההשפעה (כן , אני מתכוונת לגלולות למניקות).
איך התינוק מגיב? האם מההתנהגות שלו את חשה שהכמות פחתה ?
אם את לא נוטלת גלולות , ייתכן שקשור ליניקה לא יעילה של התינוק שהביאה להפחתה. אם והוא לא רגוע בתום ההנקה כי חסר לו חלב התחילי בשאיבות אחרי כל הנקה / במקביל ותני לו גם את מה שאת שואבת.
לאחר שתשיגי שיפור בכמות , כדאי להיפגש עם יועצת או מדריכה מנוסה כדי להעריך את יעילות ההנקה שלו .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט חלב - וחוסר תיאבוןאלה23/02/2010
יש לי תחושה שהבעיה שנוצרה אצלנו היא ביצה ותרנגולת - ואני לא כ"כ יודעת איך לצאת מזה..
בני בן חודשיים, ינק עד עכשיו הנקה מלאה ועלה במשקל יפה מאוד.
אתמול היתה לי סתימה בשד.בדיעבד זה היה כנראה, כתוצאה של הנקה לא נכונה בשיכבה (הנקתי כך במשך 4ימים)
את הסתימה שחררתי באמצעות קומפרסים חמים והנקה הפוכה.
אבל..
יש לי תחושה שהשדיים (משני הצדדים) כאילו התרקנו מחלב
התינוק לא רגוע - כנראה בגלל שהוא רעב...
אך כשהוא מתחיל לינוק יש לי תחושה שאין לו ממש תיאבון - הוא לא יונק חזק מספיק ומאבד עניין די מהר...
התחלתי לנסות לשאוב בין הנקה להנקה על-מנת שהגוף ייצר יותר חלב - אבל כמעט ולא יוצא כלום ומעבר לזה, ברגע שהוא רעב - כבר לא נשאר יותר מידי....
לא הייתי רוצה להכניס עכשיו תוסף מזון, ורציתי לשמוע מה עצתכם, והאם הגיוני שלתינוק אין תיאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט חלב
יפית בוגנים24/02/2010היי אלה,
ייתכן שהוא מאבד עניין כי אין את התגמול שהוא מצפה לו. את יכולה לנסות לשאוב לפני הנקה. להתחיל את הארוחה בבקבוק וכשהוא מסיים הציעי לו לינוק . שאיבה של רבע שעה - 20 דק' מכל צד, עם משאבה איכותית. אם זה לא מספיק כדאי להוסיף צמחים להגברת חלב .
הפחתה משמעותית כמו שאת מתארת עשויה להיות קשורה ליניקה לא יעילה (למרות השגשוג במשקל בחודשיים הראשונים - שיכול לנבוע משפע של חלב שהוא הצליח לקבל גם ביניקה לא ממש יעילה)- זו נק' לבירור. ושאלה נוספת היא האם התחלת ליטול גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן..
אלה24/02/2010אני אנסה תוספות צמחים... ואעדכן.
לא - לא התחלתי עדיין גלולות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחים במקביל לשאיבות כמובן
יפית בוגנים24/02/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת חלב שאוביעל23/02/2010
שלום
בני בן 5 חודשים, יונק מלא. אני שואבת אחרי כל הנקה (משתדלת), מגיעה ל- 20-30 cc, ושומרת במקרר, ומוסיפה כל פעם חלב שאוב מההנקה האחרונה, עד שמגיעה לכמות של 150 cc. לפעמים לוקח לי יום שלם (ולפעמים גם הבוקר שלמחרת) להגיע לכמות הנדרשת. השאלה שלי היא, האם לאחר שאני מגיעה לכמות, אני יכולה להקפיא את החלב השאוב, למרות שהוא היה במקרר יום קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת חלב שאוב
יפית בוגנים23/02/2010היי יעל,
ההוראות שאני מכירה לגבי הקפאת חלב שאוב טרי ולא כזה שהיה יממה במקרר ונצבר במנות . לכן לא אוכל לומר לך אם את יכולה להקפיא.
השאיבה צריכה להתאים למטרה , ולא ברור מהשאלה מהי המטרה. ייתכן שניתן להשיג את המטרה בדרך אחרת , פשוטה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה - הקפאת חלב
יעל24/02/2010היי
המטרה היא לשאוב ולהקפיא חלב לפני החזרה לעבודה. אך מכיוון שאיני מצליחה לשאוב כמות של 150 cc בשאיבה אחת, אני צריכה לשאוב כמה פעמים ורק כשמגיעה לכמות, אז אני מקפיאה ובינתיים החלב השאוב הנצבר נשאר במקרר.
יש שיטה אחרת מועילה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת חזרה לעבודה
יפית בוגנים24/02/2010השאלה לכמה זמן תעדרי בכל יום - כמה ארוחות תצטרכי להשאיר? האם תוכלי לשאוב כשתהיי בעבודה ?
בגדול את צריכה להרגיל את הגוף למצב החדש שיגיע - מכיוון שכל אמא חוזרת לשעות עבודה שונות עם / בלי יכולת לשאוב בעבודה - הייעוץ צריך להיות אישי ומתאים לסדר היום שלך .
אפשר להתייעץ אישית בנושא כזה גם טלפונית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהכרמית23/02/2010
שלום, אני חוזרת לעבודה עוד חודש אז תהיה בתי בת 4.5חודשים. כרגע היא יונקת חלב אם באופן מלא. הייתי רוצה להתכונן לקראת חזרתי לעבודה ולהמשיך ולתת לה חלב אם שאוב. השאלה שלי היא איזו כמות היא צריכה ? כמה יהיה עליי לשאוב לה כל יום? והאם לא כדאי גם להרגיל אותה לתמ"ל?
תודה מראש על תשובתכם.
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
יפית בוגנים23/02/2010היי כרמית ,
הכמות תלויה במשקל שלה ובמס' הארוחות שלה ביממה . כמו כן עולה השאלה לכמה זמן תעדרי בכל יום - כמה ארוחות תצטרכי להשאיר? האם תוכלי לשאוב כשתהיי בעבודה ?
ברור שעדיף לתת רק חלב אם שאוב על פני תמ"ל. מאיזו בחינה את שואלת אם כדאי להרגיל לתמ"ל?
כדאי ייעוץ אישי , אפשרי טלפוני .
בגדול תינוקת בגיל שלה במשקל של כחמישה ק"ג ואוכלת שישה ארוחות ביממה תצטרך כ 130 מ"ל בכל ארוחה . (חישוב גסו לא מדוייק)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני הנקה לתינוק ששוקל פחות מ - 3 קאלמונית22/02/2010
אני אמא מאוד טריה ולקטנטנה שלי מומלץ הנקה כל שלוש שעות כי היא שוקלת פחות מ - 3 קילו.
הבעייה היא שהיא לא מתעוררת כמו שעון וולא מועיל שום דבר - אי אפשר להעיר אותה בכוח היא כשהיא רעבה היא פשוט מתעוררת ודורשת אוכל וכשהיא ישנה היא לא מתעוררת מכלום וגם אין לי לב להעיר אותה בכח.....
מה לעשות? לזרום איתה? להתעקש על כל שלוש שעות כמו שעון?
אני אובדת עצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות הנקות
יפית בוגנים23/02/2010שלום לך,
באופן כללי הנקה לא מתנהלת לפי שעון אלא לפי דרישת התינוק/ת. יחד עם זאת, יש להתייחס לכל תינוק באופן ספציפי- באיזו תדירות היא כן מבקשת? יש להסתכל על ההנקה ולהעריך את יעילות היניקה שלה . אופן היניקה מושפע מגורמים שונים כולל משקל לידה, שבוע לידה, התערבויות בתהליך הלידה....
לא אוכל לתת לך תשובה חד משמעית משום שחסרים הרבה נתונים.
אני חושבת שכדאי שתיפגשי עם יועצת או מדריכת הנקה מנוסה כדי לוודא שהתינוקת שלך מקבלת כמות מספקת של חלב, שיש מספיק גירוי לשד וכו'
בינתיים אני מציעה מעקב שקילה, לשים לב ליציאות שלה - תדירות מתן שתן וצואה , מרקם.., התנהגות (לוודא שלא מדובר במעגל של "כמות לא מספיקה - עייפות- שינה וחוסר דרישה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הנקה וטיפולי פוריותתמר22/02/2010
שלום...אני אמא לתינוק מקסים בן 7 חודשים, אשר יונק.. אנו מעונינים להכנס להריון בקרוב. ההריון הקודם הושג דרך הפריה, עקב בעיות ביוץ שלי וגם בעיית זרע. אני מניחה כי נזדקק גם הפעם לטיפולי פוריות (האומנם?) שאלתי היא האם עלי לוותר על ההנקה על מנת להתחיל בטיפולים?
בפעם הקודמת טופלתי על ידי זריקות הורמונים כיוון שלא הופיע מחזור באופן עצמאי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וטיפולים
יפית בוגנים23/02/2010היי תמר,
התייעצי עם רופא לגבי שאלתך. סביר שההנחיה תהיה הפסקת הנקה לפני נטילת הורמונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה מבקבוקמירי22/02/2010
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים ניזונה מהנקה מלאה. בעוד כשלושה שבועות אני חוזרת לעבודה והתחלתי לשאוב חלב ולהקפיא (הפורום תרם ועזר לי רבות בנושא). במשך השבוע האחרון אני מנסה להאכילה מבקבוק (חלב שאוב), אך הקטנה מסרבת. בעלי ניסה מס' פעמים כשלא הייתי בסביבה אך היא מסרבת בתוקף. ניסינו בקבוקי אוונט וטומי טיפי (מדמים פיטמת אם). הגענו למצב שהיא רק רואה את הבקבוק ומתחילה לבכות. כבר שמעתי על תינוקות יותר גדולים שמסרבים לאכול מבקבוק והדבר מלחיץ ומתסכל אותי בעיקר בגלל חזרתי לעבודה. יש לציין שהיא אוכלת ירקות בכפית ומאד אוהבת אך בקבוק לא ולא!
אשמח מאד להמלצות וטיפים כי אני אובדת עצות.
תודה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלה מבקבוק
יפית בוגנים23/02/2010באופן אישי אני בעד שהאמא תתן בקבוק ולא לתת למישהו אחר. אין צורך במניפולציה הזו (אני יודעת שזה לא מה שהתכוונת לעשות). אני חושבת שזה בסדר שהאם מציגה לה אופציה נוספת של האכלה- הבקבוק לא מגיע כשאמא איננה.
אם ניקח את זה קדימה- היא אוהבת לאכול בכפית - זו יכולה להיות חלופה מצויינת להאכלה בבקבוק . לא חייבים "לעבור" דרך בקבוק . דרך נוחה יותר יכולה להיות שתיה של החלב מכוס מתאימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה בעיה
רחלי03/03/2010היי,
התינוקת שלי בת 3 חודשים מסרבת לאכול מבקבוק (יש לציין שכשהיא הייתה בת חודש אכלה יפה מאוד מבקבוק) ואני צריכה לחזור לעבודה בקרוב? מה עושים ? איך מרגילים אותה שוב לבקבוק ?
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 חודשים מסרבת בקבוק
סיגל מיכאלי03/03/2010היי אני מבינה את הקושי נסי לתת בבקבוק חלב שאוב לחמם את פטמת הסיקון ,לתת לה לחוש את הבקבוק גם ללא האכלה כמשחק ואם זה לא עוזר אז העובדה תגרום לה לשינוי הרגל כלומר חזרת לעבודה המטפלת תנסה לתת בקבוק ייתכן שהיא תסרב אבל לאחריום או ומיים היא תסכים
זה יצירת הרגל דש צריך סבלנות וזמן בסוף תהי ה הסתגלות בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקי חלב שאובדפנה22/02/2010
שלום,
תוכלו בבקשה להסביר את כל מה שצריך לדעת בנוגע לחלב שאוב וקפוא-
כמה שעות מותר לשמור במקרר ? במקפיא ?
מרגע שהופשר חלב , כמה מותר להשאירו בחוץ ? במקרר ?
האם מותר להחזיר למקרר חלב שלא נאכל ואח"כ לחממו שוב ?
והכי חשוב :
נניח וניסינו לתת חלב שאוב (טרי) והוא לא אוכל- האם ניתן לשמור עד הארוחה הבאה ? אם כן- האם יש לחמם לפני הארוחה הבאה ?
תודה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב
יפית בוגנים23/02/2010היי
חלב שאוב טרי סגור במיכל - עמוק במקרר - בין 3-5 ימים. בתא הקפאה - עם דלת נפרדת- עד שלושה חודשים.
חלב שהופשר במקרר ולא חומם- עד 4 שעות בחדר שהטמ' בו נמוכה מ 25 מעלות. עמוק במקרר - עד 24 שעות. חלב שהופשר במים חמים ניתן לשמור במקרר עד 4 שעות .כשתינוק כבר התחיל לאכול יש להשתמש עד תום הארוחה ולא לשמור.
באופן כללי עדיף לא להעביר את החלב שינוי טמפ' קיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)