מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליעת אוויר בזמן הנקהתמר15/04/2010
שלום,
בני הראשון - בן 6 שבועות, בהנקה מלאה. עולה יפה במשקל, יציאות ופיפי תקינים, בריא וחמוד.
לפעמים בזמן הנקה הוא בולע אוויר, מתנתק מהשד, חוזר, מתנתק ומתעצבן. רוצה להמשיך לאכול אך לא יכול (כי תקוע לו גרפס?) אם הוא רגוע עדיין והגרפס יוצא, הוא ממשיך לאכול. אם הוא כבר עצבני או שכואב לו האויר התקוע הוא בוכה ולא יכול להמשיך לאכול. לפעמים לוקח המון זמן עד שיוצא האויר ולפעמים לא יוצא כלל. יש לציין שישנן הנקות "מוצלחות" יותר, בהן הוא יונק ללא התנתקויות ומוציא גרפס בקלות ואפילו באופן עצמאי. למשל, בלילה יש פחות בעיה עם בליעת אויר. כמו כן, שמתי לב שכשהוא ממש רעב (רעב טוב אני קוראת לזה) הוא יונק יותר ביעילות ועם פחות קשיים של אויר.
מה שעוד שמתי לב, שכמה שניות לאחר תחילת ההנקה ישנה התמלאות של השדיים (אגב, התמלאות זו מעט כואבת/צורבת לי - נורמלי?), בעקבות ההתמלאות יש זרם חזק יותר של חלב אשר גורם לו להשתנק או להשתעל ובעקבות כך לבלוע אויר.
מקווה לקבל עצה,
בתודה - תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפ מצויין
סיגל מיכאלי15/04/2010היי אני ממליצה לעשות לתינוק עיסוי בטן של 2-3 דקות שיגרום להוצאת הגזים לפני כל הנקה ,
אני ממליצה את זה בסדנאות ומלמדת עיסוי ואמהות מדווחות שהתינוקות יונקים טוב יותר
בנוסף שאת רואה שהתינוק נע מצד לצד ומתרגז בשעת ההנקה הרימי אותו לגרעפס עם טפיחות קלות על הגב ,
לגבי השאלה הנוספת ,כאשר יש התמלאות ייתכן צריבה קלה או כאב בשד
בהצלחה סיגל מיכאלי יועצת ומחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף שתוכלי לנסות
יפית בוגנים17/04/2010תיארת את הקשר בין רפלקס שחרור החלב להשתנקות שלו כתוצאה מהזרם החזק - זו בהחלט סיבה לקושי של תינוק לתמרן בין מציצה ,בליעה ונשימה. הישעני לאחור כשאת מרגישה שזה מגיע, הכיוון ההפוך לכוח המשיכה עשוי לעזור להאטת הזרימה. אם זה לא יעזור, את יכולה להפסיק, להוציא ידנית או עם משאבה את הזרמים החזקים ואז לחבר שוב את התינוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תמ"ל עם הנקהאילנה14/04/2010
בני בן 5 חודשים. אני מניקה אותו הנקה מלאה אך מאחר ומתכוונת לחזור לעבודה עוד חודש, התחלתי לשלב לו במהלך היום בקבוק אחד עם סימילק, כדי שיתרגל לבקבוק. שאלתי היא לגבי פיטמת הבקבוק. יש מס' 1 ויש מס' 2 . באיזה גודל פיטמת בקבוק עלי להשתמש, כאשר אני עדיין רוצה להמשיך להניק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל פטמת בקבוק
סיגל מיכאלי15/04/2010הי אכן יש גדלים שונים מכיוון שאני לא יודעת איך קצב היניקה של בנך ויכולת איסוף הנוזל בפיו אז אני ממליצה להתחיל בשלב 1 ואם את רואה שהטפטוף איטי לא מדי והוא מתאמץ עברי לשלב השני בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מיניקת לילה בגיל שנה וחציכרמית13/04/2010
שלום.
בני יונק מיום היוולדו.ביום ובלילה. הוא מקבל מידי פעם סימילק ואוכל יפה.אין לו בעיה עם בקבוק.
כמובן שמגיל חצי שנה היתווספו לתזונתו כל מיני מזונות.הוא אינו אכלן גדול אך לציצי לעולם אינו מסרב. הוא נירדם לרוב עם יניקה, ומתעורר עדיין מספר פעמים בלילה ונירדם עם ציצי.
אחרי שנה וחצי איני מעוניינת לקחת ממנו את הציצי לחלוטין.הוא נהנה וכן גם אני.אך אני עייפה... כל כך עייפה...
כבר שנה וחצי שלא ישנתי לילה אחד שלם.זה קשה.
כיצד לגמול? מה הצעדים שעלי לנקוט?
אשמח לעזרה. תודה כרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הקטנטן... :))))
כרמית13/04/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מהנקת לילה
סיגל מיכאלי14/04/2010היי כרמית אני יכולה להבין את הקושי שלך ,לא לישון זה קשה מאוד ,כאשר אני עורכת ייעוץ חשוב לי להכיר את הילד הנגמל ואת אימו כי אז הגמילה תעשה באופן יעיל ומותאם מכיוון שזוהי שאלה בפורום אז נסי לבדוק עם עצמך מה נכון עבורך ועבור בנך ואכוון אותך על ידי שאלות : האם בנך יוכל להתמודד עםם כך שתנתקי אותו מיד בלילה מהנקה או שחשוב אצלו הדרגתיות כלומר להניק בלילה פעמיים ובלילה שני פעם ...,האם בנך זקוק מאוד להנקת הלילה כי הוא חווה שינוי כלשהו ? או שיש לו יכולת הסתגלותית ? לאחר שבררת אני מאמינה שכאמא תעשי את הטוב עבורו ,ואם תקבלי החלטה שאת מפסיקה להניק בלילה ,הסביר לילד והפסיקי והחשוב שתהיי שלמה עם ההחלטה שלך כי הילד ירגיש ,אז בהצלחה ואני חושבת שעשית עבודה נהדרת ,
ימים של קסם
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים ויועצת להורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפיטמהיעל12/04/2010
שלום,
בני בן חמישה שבועות ורק לפני שבועיים הסתדרה לי ההנקה איתו. היום הוא יונק מצוין, אך לדעתי עוד מתקופת ה"למידה" היו לי סדקים בפיטמה הימנית, כיום הפיטמה אדומה ושהוא מתחיל לינוק היא מאוד כואבת, ביוחד עם נוצר פער של מספר שעות, אח"כ הכאב נרגע, גם בשאיבה אח"כ יש כאב. האם זו דלקת? איך ניתן לטפל בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדקים בפטמות
יולדת לשעבר13/04/2010הסדקים נוצרים כתוצאה מזווית היניקה ותנוחה לא נכונה. כדאי להצמיד בצורה נכונה כבר בימים הראשונים. התינוק אמור להיות צמוד לאמא (בטן אל בטן) הסנטר צמוד לשד ואף משוחרר ללא צורך בהרחקת השד. במצב שבו את מרגישה כאב בזמן ההנקה, מעבר למספר שניות הראשונות, מומלץ לשנות את הצמדת התינוק לשד. ועוד דבר חשוב, בהצמדת התינוק לשד יש להוביל את התינוק לשד ולא את השד לתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטמה כואבת
סיגל מיכאלי14/04/2010היי קשה לדעת האם זוהי דלקת גשי לרופא בינתיים כדי לגרום לפטמה להחלים שטפי אותה במים יבשי היטב והשאירי את השד חשוף באוויר כמה שניתן { זה עובד מצויין } בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים ויועצת להורים
ימים של אושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהאימא מירי11/04/2010
שלום,
אני מניקה כבר שנה וארבעה חודשים, אני מעוניינת להתחיל בגמילה מהנקה.
אני מניקה כרגע 3 פעמים ביום.
בערך בשש בבוקר כשמתעורר ואז נרדם עוד קצת (לפעמים מתעורר המון פעמים אבל אני מלטפת ולא מניקה).
בערך ב-12 בצהריים מניקה כדי להרדים אותו לשנת צהריים.
בערך ב-20.30 מניקה כדי להרדים לשנת לילה.
גם בצהריים וגם בערב אני מניקה עד שהוא נרדם.
מספר שאלות יש לי:
1. איך מתחילים גמילה? האם מורידים כל פעם הנקה אחת? אחרי כמה זמן מורידים את ההנקה הבאה?
2. הוא יודע להירדם רק בעזרת ציצי, איך מרגילים לישון בדרך אחרת? אני לא רוצה להרגיל שוב בדרך של תלות, כלומר, בנדנוד או בכל דרך דומה, אני רוצה שפשוט יירדם ואם אפשר בלי בכי.
אז מה עושים? מאיפה מתחילים?
דבר נוסף, הוא מתעורר בלילות המון פעמים בלילה, יכול להיות שהוא רעב? למרות שהוא אוכל ארוחת ערב ויונק לפני השינה? ניסיתי להתחיל לתת לו בקבוק סימילאק במקום הנקה כדי שישבע לפני השינה אך הוא מתנגד בתוקף לקחת בקבוק (הוא לא לקח בקבוק אף פעם חוץ ממים).
אשמח לעצה איך לשכנע אותו לקחת בקבוק ואם אפשר בלי בכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה לה לה
סיגל מיכאלי14/04/2010היי כתבתי על גמילה בלילה בהודעה קודמת את מוזמנת לקרוא לגבי איך להרגיל לבקבוק אני מציעה לתת לו לשחק עם בקבוק לתת לטעום מיץ טרי וטעים מהבקבוק, לתת לאבא או בן משפחה אחר להאכיל מבקבוק ואם הוא מתעקש אז ניתן לתת דיסה שמבוססת על תמל גם עם כפית בהצלחה סיגל מיכאלי יועצת ומחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"לקרן11/04/2010
אני מניקה הנקה מלאה את ביתי בת חודשיים ושבוע,ומעוניינת לשלב תמ"ל מחודש שלישי.
שאלתי, איך לשלב בקבוק במשך היום שלא יגרום לגודש/סתימה, באיזו כמות ובאיזה חלק של היום מומלץ?
ועוד שאלה? האם הגיוני ששד אחד(שמאלי) עדיין בעייתי,כואב בזמן הנקה,וגם הוא קשה לה לתפיסה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תמ"ל
יפית בוגנים11/04/2010היי קרן,
כשאת נותנת תמ"ל במקום הנקה, עלייך להרגיל את הגוף למצב החדש בהדרגה כדי להימנע מגודש ודלקת. עשי זאת בשעה קבועה ביום , אם את מתכננת חזרה לעבודה, עשי זאת בשעה שאת יודעת שתעדרי.
לגבי שד שמאל, כפי שציינת , זהו מצב בעייתי ולא חלק נורמלי מההנקה.לפי התיאור שלך , נשמע שהכאב נובע מאחיזה לא נכונה של השד ע"י התינוקת. אך לא אוכל לסייע בהתכתבות בנושא זה. צריך לראות אותה יונקת משם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שבעהקרן11/04/2010
שלום,
כיצד אני יודעת שהתינוקת שלי שבעה לאחר הנקה, בדרך כלל היא לא מוציאה את השד מהפה? האם לחכות עד שהיא תוציא את השד? היא הרבה פעמים נרדמת ולאחר מס' דקות בעריסה היא שוב רעבה.
כמו כן, במס' פעמים לאחר ההנקה התינוקת עשתה קיבה והראתה סימנים של רעב נתנו לה בקבוק של 60 cc , האם זה בסדר? זה לא יותר מידי?
משקלה של התינוקת הוא כ- 2700 גרם (בת 40 יום).
תודה רבה ושבוע נפלא
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבעה ?
יפית בוגנים11/04/2010היי קרן ,
מהתיאור הקצר שלך שכולל משקל 2.7 בגיל 40 ימים, (אני מניחה שנולדה בערך 2.5), הרדמות על השד ודרישה לכמות כזו מיד אחרי כן, אני בספק לגבי יעילות ההנקה שלה . הזמיני יועצת הנקה להערכת התנהלות ההנקה .
בהצלחה
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה חלב נוזל מהשד השני בזמן ההנקה?rr09/04/2010
שלום
רציתי לדעת בערך כמה חלב נוזל מהשד השני בזמן הנקה?
האם הכמות היא כמות ששווה לשמור איך שהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפטוף בהנקה
יפית בוגנים11/04/2010היי
הכמות משתנה מאם לאם. אני מציעה לנסות ולהחליט. הערכה לא מבוססת שזה לא יעבור את ה 10-15 מ"ל .
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות החלבאור08/04/2010
שלום רב
שלום רב
ילדתי בת לפני כשבוע וחצי
בהתחלה כמעט שלא יצא חלב, ולאחר כשלושה ימים התחיל לצאת לי חלב (בעזרת משאבה). לאט לאט גדל כמות החלב ששאבתי, ובכל פעם שבתי היתה רעבה הצלחתי לספק את כמות החלב שהיא דרשה (בין 30-80 מ"מ).
ביומיים האחרונים כמות החלב ירדה משמעותית, כמעט שאין חלב...אני לא מצליחה לשאוב, ובגלל זה אני נותנת לה גם סימילק - לצערי הרב, גם נפח הציצי ירד משמעותית (חזר לגודלו המקורי).
מדוע זה קורה? למה כמות החלב יורדת עד כדי שכמעט לא קיימת.
עדיין אני לא מניקה, מכיוון שהיא לא משטפת פעולה, היא בוכה ומתעצבנת נורא.
האם זה נכון שיש נשים שהחלב פשוט מתייבש להן?
איך אוכל להגדיל את כמות החלב.
הכי הרבה שהצלחתי לשאוב היה 160 מ"מ, וגם זה אולי פעמיים.
מאוד מתוסכלת ועצובה, אני לא רוצה לתת לה תחליפי חלב.
מה עלי לעשות?
תודה מראש
אה... וגם איך אפשר לעזור לה לינוק מהציצי, זה ממש לא כייף לשאוב ומעייף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה מול הנקה
סיגל מיכאלי15/04/2010היי שאלת שאלות רבות ,הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ בהנקה בינתיים מה ניתן לעשות ללמד את הקטנטנה לינוק ככל שתניקי ותציעי לה את השד כך כמות החלב שלך תגדל ,כדי לשאוב חלב אם ניתן לעשות דמיון מודרך לדמיין שיש לך כמות גדולה של חלב שזורם כמו מפל שופע ,אך גם כאן תזדקקי להנחיה ,אם את לא רוצה תחליפים תניקי ותלמדי את הילדה לתפוס את הפיטמה זה קשה לבד אך אפשרי המון בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מהמצותאמא של אליה05/04/2010
בוקר טוב לכולן
יכול להיות שיש לבני בן השלושה חודשים וחצי הנקה מלאה עצירות מהמצות שאני אוכלת??? וסובלת גם כן מהן חשוב לציין !!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות לאם ולתינוק
סיגל מיכאלי06/04/2010היי ידוע שיש קשר בין תזונה להנקה ,פסח מאחורינו ,תעסי את הבטן של הקטנטן ,תאכלי בעצמך מגוון ירקות ופירות ,והכל יחזור לקדמותו בהצלחה סיגל מיכאלי יועצת ומחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת תינוק עם שינייםמיכל04/04/2010
התינוק שלי בן תשעה וחצי חודשים ויש לו 4 שיניים למעלה ו- 3 שיניים למטה. אני עדיין מניקה אותו בבוקר ובערב לפני השינה. לאחרונה, בשעת ההנקות, הוא יונק כך שבתום היניקה ממש רואים את סימני השיניים על הפיטמה ובימים האחרונים נוצרו לי פצעים עפ"י תבנית השיניים שלו. אני לא רוצה להפסיק להניק אבל הכאבים נהיו ממש בלתי נסבלים גם בשעת ההנקה וגם לאחריה. ברצוני לציין כי עד כה לא הייתה בעיה כלשהי בהנקות.אשמח לעצה.
תודה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקים וגבולות בהנקה
סיגל מיכאלי06/04/2010היי מיכל כל הכבוד על ההנקה ,לגבי הכאבים מאוד חשוב להבהיר לתינוק שאם הוא ינשך ההנקה תפסק ,ולכן כאשר את מניקה וחשה כאב מהנחת השיניים על ההילה ,תוציאי את הפטמה מהשד של התינוק ותאמרי לתינוק לא נושכים זה כואב לאמא ותעשי הפסקה בהנקה ל3-5 דקות לפחות ואז תתני את השד ותאמרי תאכל בתיאבון ואל תנשך את אמא וחוזר חלילה נשיכה הפסקה עד שהתינוק יפנים . כמובן שטון הדיבור צריך להיות אסרטיבי לא כועס אבל גם לא מתחנן
בהצלחה סיגל מיכאלי יועצת ומחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת הפסיקה לינוקחגית04/04/2010
י ליתינוקת בת 4 חודשים. מהלידה הנקתי אותה והתחלתי לשלב בהדרגה תמ"ל. עדלפני שבוע היא ינקה בחצי מהפעמים במהלך היום, ובמחצית הנותרת היא שתתה תמ"ל. היא יונקת בעיקר בשעות הלילה ולאחר שהיא מתעוררת, ואילו כאשר היא עירנית היא מעונייננת בבקבוק ולא מסכימה לינוק. בשבוע האחרן היא מסרבת לינוק במהלך היום, ומוכנ לינוק אך ורק בלילה וכאשר היא מתעוררת בבוקר. בכל יתר עמיםהיא בוכה מאוד כאשר אני מנסה להניק אותה במקום לתת לה בקבוק. אני מעוניינת להחזיר אותה למצב שבו היא תינק יותר. כיצד לשכנע אותה לחזור ולינוק? טרם התחלתי בטעימות של מזון מוצק ואני חוששת שזה עלול לקלקל עוד יותר את ההנקה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחזיר להנקה
סיגל מיכאלי06/04/2010היי ,זה ידוע כאשר מתחילים בתמל יש תינוקות שמוותרים על ההנקה ,אם לך כאמא חשוב להניק אז וותרי על התמל ותתני לה הנקה בלבד ,כלומר תציעי לה את השד יהיה קושי יום או יומיים אבל לאחר מכן היא תינק בלבד ללא תמל ,בהצלחה סיגל מיכאלי יועצת ומחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ותוספים לתינוק בן 4 חודשיםדורית01/04/2010
שלום רב, התינוק שלי בן 4 חודשים ויונק הנקה מלאה עד כה. משקל התינוק עולה טוב ברוך השם. שאלתי - במשך היום יונק כל שעה וחצי או קצת פחות , יכול להגיע לרווח של שעתיים שלוש כשמטייל. בליילה ישן בסהכ יפה 5-6 שע' ולפעמים גם 7-8 שעות. מתי נותנים מזון מוצק ואיך? בטיפת חלב לא עונה אף אחד.. הבנתי שמגיל 4 חודשים זה נעשה
תודה על התיחסותכם וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
סיגל מיכאלי06/04/2010היי ,מתחילים במרק ירקות מבשלים תפוח אדמה טוחנים ונותנים לטעום ,כך עושים עם בטטה ,גזר , קשוא ,כאשר רואים שאין תגובה אלרגית לתינוק כמו פריחה לוקחים את כל הירקות כמו בטטה קשוא בצל תפא מבשלים במים ולאחר טוחנים שהמרקם הוא מחיתי כמו גרבר נותנים לטעום עם כפית לאחר שבוע מוסיפים חזה עוף או בשר הודו בין 70-100 גרם מנה ליום ,,
לגבי פירות נותנים טעימה של פרי טחון בנפרד ,כמו: תפוח אגס בננה מיץ מתפוז מלון
אם אין אלרגיה שמים בבלנדר תפוח קטן מקולף ובננה ואגס ומיץ מתפוז טוחנים ומאכילים בכפית
בתיאבון סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים ויועצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט חלבאיסראא31/03/2010
שלום
מההתחלה היו בעיות עם ההנקה...אני לוקחת 3 כדורי חילבה ביום.. מהלידה נתנתי בקבוק בלילה אחרי שהמצב השתפר חזרו עוד פעם הבעיות.. בני היום בן 3 חודשים וחצה..נולד 3 ק"ג ובגיל חודשים שנשקל בפעם האחרונה שקל 5700 ק"ג... כל הזמן רוצה לינוק בכל שעה ולא יושן ביום בכלל בלילה מקבל בקבוק ויושן כ 8-9 שעות רצוף..ורק בבוקר יש לי חלב שמחזיק אותו 2-3 שעות..בימים האחרונים אני נותנת עוד בקבוק בצהריים..אבל אני מאוד רוצה להניק..וזו בעיה רצינית שיש חלב רק בבוקר..מה אני יכולה לעשות על מנת לשפר את המצב??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד רוצה להניק
סיגל מיכאלי06/04/2010היי כל הכבוד על הרצון להניק ,,מדברייך אני מציעה לתת בלילה בקבוק ובמהלך כל היום להניק כמה שצריך ובעיקר לשדר לעצמך שיש לך המון חלב ברגע שתאמיני שיש לך המון חלב משהו טוב יקרה ,ולכן תניקי כל זמן שהוא דורש ככל שתניקי יותר יווצר כמות חלב שלה התינוק נזקק ,גם עוד שבועיים תתחילי בתוספי מזון ותתני מרק עשיר או פירות עם אבוקדו ואז זה יגרום לו לשובע ,בהצלחה סיגל מיכאלי יועצת ומחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם יש לי מספיק חלב?אנה30/03/2010
שלום
ילד שלי כמעט בן חודש כל זמן רעב אני התחלתי להניק אותה אחרי לידה ועוד היום אבל הוא כל זמן רעב אז בדקתי כמה יש לי חלב עם אני שואבת ב-2 שדיים יוצא לי 100 או60 ?? עם זה מספיק חלב?? אני התחלתי לתת לה מטרנה + הנקה פשוט אני רוצה להמשיך להניק ושיהיה מספיק חלב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה יש לך מספיק חלב
סיגל מיכאלי06/04/2010היי אנה לא תמיד השאיבה מראה כמות חלב אמיתית ,אם את מניקה בצורה נכונה ומציעה את השד לתינוק בשלב ההתחלתי כל 3 שעות תיווצר כמות חלב שמתאימה לתינוק ,כל עוד את בריאה ולא נוטלת תרופות החלב מספיק ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים ויועצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)