פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב פורמולה בהנקה - אמא חדשה
    עירית
    19/03/2010

הי
    ילדתי לפני 4 ימים. מאז אני מניקה את בני.
    ביומיים האחרונים איני יכולה כמעט להעביר שעה ללא הנקה, ביום ובלילה. המצב מאד מקשה עליי (זהו ילדי השני ובתי עוד לא בת שנתיים), מאחר ואני משועבדת לעניין. לאחר 2 לילות לבנים בעלי התעקש עלשילוב בקבוק פורמולה בלילה כדי לאפשר לי לישון. התינוק גמע את הבקבוק בדקות מעטות, מה שהעךה תהייה לגבי כמות החלב שהוא יונק, צרכיו ורצונו לאכול.
    מה דעתכם? מה נכון לעשות?
    תודה, עירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מזל טוב

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי אני ממש יכולה להבין את הקושי שלך ,התינוק בשלב הזה יכול לינוק אפילו כל שעה עד שההנקה מתבססת בערך בגיל חודש אין מצב שאין לך חלב {למרות שאכל תמל } אני מציעה שתנסי להתארגן ולקבל עזרה בחודש הקרוב ואם אין לך אפשרות שלבי פעם ביום תמל לפחות בלילה ,{אך בשילוב תמל ייתכן שהתינוק ירצה את הבקבוק כי קל יותר לאכול מבקבוק ואז זה יפגע בהנקה }
    אז בררי עם עצמך מה מתאים לך במצב הזה או איך את רוצה לפעול ביחס להנקה ,החשוב ביותר שכל החלטה שתקבלי תהיי שלימה איתה
    בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודם בשד
    ענבל
    18/03/2010

שלום

אני מניקה את בתי בת השנה ו-8 חוד'. אתמול קמתי עם גודש בשד השמאלי (אחרי שהיא סירבה לינוק מצד זה לפני היווצרות הגודש ) והיום הגודש פחת ואין כאבים אבל יש לי אדימות ויוצא לי חלב צהבהב. האם זאת דלקת? שמתי כרוב ועשיתי עיסויים ... מה עוד ניתן לעשות? אני בינתיים לא נותנת לה לינוק מצד זה האם יכול להיגמר לי החלב?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אודם בשד

הוספת תגובה

• אדום אצל אלופת הנקה

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי ייתכן שזה דלקת אם לא יחלוף פני לרופא ,בינתיים מותר להניק מהשד ,אני ממליצה לך לשים רטיות קרות על השד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודם בשד

יפית בוגנים
    21/03/2010

היי ענבל,
    כדאי מאד שתניקי מהשד הזה ולא תתני לחלב 'לעמוד' שם . אם לא הנקה מכל סיבה שהיא - שאיבה .. מה המטרה של הכרוב ? העיסוי? צריך להשתמש באפשרויות האלה נכון . אפשר בהחלט לעסות לפני שאיבה לריקון השד אבל לא לעסות ללא שאיבה או יניקה מיד אחרי ואפילו במקביל. אפשר להשתמש בכרוב , אך ציינת שהיתה הקלה בגודש ואין כאבים - אז לא בסיטואציה הזו וגם צריך לזכור ששימוש ממושך מייבש חלב. אם את ממשיכה להניק או לשאוב כרגיל , לא סביר , בהיעדר סיבה מיוחדת , שהחלב ייגמר.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מפסיקים להניק?
    שני
    18/03/2010

שלום לך

הבייבי שלי כבר בן שנה ושבעה חודשים. יונק משנולד, ועכשיו הוא יונק רק כשהוא רוצה להירדם.(אוכל במהלך היום אוכל רגיל).
    זה מאוד קשה לי כבר. אני רוצה להפסיק. איך עושים את זה? ובבקשה אל תגידי לי שזה בריא וכדאי להמשיך להניק כי אני ממש לאאאאאאאאאאא רוצה יותר. פליז. תעזרי לי. מרוב הרגל הוא מעיר אותי בלילה מליון פעם כדי לינוק.

לקביעת תור
    סגירה
    איך מפסיקים להניק?

הוספת תגובה

• לא יגיד לך שזה בריא

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי כל הכבוד לך עשית דרך ארוכה ויפה ואם את רוצה להפסיק בבקשה אבל תהיי שלמה עם ההחלטה ככל שתהיי שלמה ובטוחה הפעוט שלך ירגיש זאת ואז הגמילה תהיה קלה ,ביום תסבירי לו שאומרים ביי ביי לציצי שהיה טוב איתנו ונתן לנו חלב טעים ותעשי טקס קצר של פרידה וזהו זה אין יותר הנקה ,,כאשר הוא בוכה נסי להרגיע אותו על ידי ליטוף או תנועות רכות ולמחרת תנהגי רגיל ,כמה ימים קשים אבל בסופו של יום יגמל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    דניאלה
    17/03/2010

בני בן שנה וחצי יונק דיי הרבה ביום וגם כמובן אוכל כמו שצריך השאלה..איך הכי נכון ומומלץ להתחיל לגמול אותו מהנקה?העניין שהוא לוקח לבד לא מחכה שאציע לו לינוק הוא פשוט מרים את החולצה או מבקש...כלומר אני לא יודעת אפילו איך להתחיל לגמול אותו כי עברתי את השלב שאפשר להתחיל להפחית הנקות יומיות...כי הוא עצמאי לחלוטין בעניין...מה עושים.?????תודה על המענה....אשמח לעזרה,טיפים,כל מה שאפשר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• גמילה לה לה

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי ,אני מבינה שאת רוצה לגמול אבל הפעוט עדיין רוצה לינוק ,נסי לבדוק עם עצמך מה הסיבה שאת רוצה לגמול אותו ,והאם ניתן לפתור זאת בדרך אחרת לדוגמא הסיבה היא שאני לא רוצה להתעורר בלילה אז ניתן להרגיל שאין יניקה בלילי { חומר למחשבה } אם בכל זאת החלטת לגמול יש חשיבות רבה לכך שתהיי שלימה עם ההחלטה הזאת ולכן תיידעי את בן זוגך ושוחחי עם הילד מומלץ בסופשבוע והחליטי גשי לשיחה עם הקטנטן תאמרי לו בפשטות הנקתי אותך והציצי נתן לך חלב אבל הציצי רוצה לנוח תאמר תודה לציצי על חלב טעים תן לו נשיקה ותפרד תאמר שלום לציצי וזהו אין יותר הנקה ,אם בוכה תלטפי תחבקי אבל אל תניקי ,אני מאמינה בגמילה טבעית כאשר הילד בוחר להפרד אך גם לאמהות יש זכות להפסיק את ההנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה לה לה

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי ,אני מבינה שאת רוצה לגמול אבל הפעוט עדיין רוצה לינוק ,נסי לבדוק עם עצמך מה הסיבה שאת רוצה לגמול אותו ,והאם ניתן לפתור זאת בדרך אחרת לדוגמא הסיבה היא שאני לא רוצה להתעורר בלילה אז ניתן להרגיל שאין יניקה בלילי { חומר למחשבה } אם בכל זאת החלטת לגמול יש חשיבות רבה לכך שתהיי שלימה עם ההחלטה הזאת ולכן תיידעי את בן זוגך ושוחחי עם הילד מומלץ בסופשבוע והחליטי גשי לשיחה עם הקטנטן תאמרי לו בפשטות הנקתי אותך והציצי נתן לך חלב אבל הציצי רוצה לנוח תאמר תודה לציצי על חלב טעים תן לו נשיקה ותפרד תאמר שלום לציצי וזהו אין יותר הנקה ,אם בוכה תלטפי תחבקי אבל אל תניקי ,אני מאמינה בגמילה טבעית כאשר הילד בוחר להפרד אך גם לאמהות יש זכות להפסיק את ההנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בשד שמאל
    ליאת
    17/03/2010

אני מניקה את תינוקי בן הכמעט שלושה שבועות הנקה מלאה. בעקבות דלקת בשד שמאל קיבלתי לפני שבוע אוגמנטין. השד היה גם עם פצעים אך כעת הוא משתפר. הבעיה היא שבימים האחרונים הוא בקושי מייצר חלב ומתמלא. מה לעשות במקרה זה?
    אציין שיש לי משאבה בבית אך היא ממש מכאיבה לי. (של ספקטרה 2)

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשד שמאל

הוספת תגובה

• שד פצוע

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי אני מציעה לך לחשוף את השד כמה שיותר לאוויר החופשי ,לאחר שהשד יחלים תניקי את התינוק בתנוחה נכונה והשד יחזור לייצר חלב באותה כמות בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה מאוד להחזיר את החלב!
    אמא מודאגת
    16/03/2010

לפני חודשיים הפסקתי סופית לשאוב והתחלתי עם תמ"ל , החזה שלי די בעייתי וגם ככה הבן שלי עכשיו לא מוכן לשמוע על יניקה (בן 5 חודשים).
    היום ראיתי במקלחת שעדיין יש שרידים של חלב ממש טיפות בודדות ,אני רוצה לנסות להחזיר את החלב מה האפשרויות מה אני צריכה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה מאוד להחזיר את החלב!

הוספת תגובה

• רוצה להניק

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי אני מבינה שהילד ניזון מתמל ולא ינק חודשיים ולדברייך גם לא מוכן לינוק ,אז הייתי רוצה שתשאלי את עצמך מה הסיבה שאת רוצה להניק אותו ,נסי למצוא מספר סיבות ולחשוב האם באמת את רוצה להניק ואם כן למה ?? השאלות יגרמו לך לחשוב על נושא ההנקה שוב ומדוע זה כל כך חשוב ,מפני שאם את מעוניינת שיווצר חלב אז התינוק צריך לינוק או למצוץ את הפיטמה מספר רב של פעמים במהלך היום ,אז.....אם הוא מסרב יהיה קושי לייצר שוב חלב ולהניק ,בכל החלטה שתקחי אני מאחלת לך בהצלחה
    סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    יפעת
    16/03/2010

שלום,
    הנקתי את בתי באופן מלא עד גיל 4.5 חודשים, אז התחלתי להפסיק להניק בהדרגה לקראת חזרה לעבודה. הפחתתי ארוחה כל שבוע בערך, עד שנשארה לי הנקה אחת לפני השינה, אותה גם הפסקתי לפני יומיים (כיום היא בת 5.5 חודשים). סה"כ הכל הלך בסדר. היה לי גודש בערך יום אחד ואז זה הסתדר לאחר כל דילוג על ארוחה. הבעיה היא שמאז שהפסקתי להניק בכלל לפני יומיים, המצב לא משתפר (כנראה מכיוון שאין הנקה בסוף שמרוקנת את השד), אני משתמשת בעלי כרוב להקל על הגודש אך זה לא מספיק.
    מה אני יכולה לעשות? האם יש כדור שניתן לקחת בשלב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה

יפית בוגנים
    16/03/2010

היי יפעת
    כדור לא מתאים לשלב הזה. עלייך לשאוב ולא להשאיר את החלב לעמוד בשד . שאבי עד הקלה בכל פעם שאת מרגישה מלאות . החלב יתייבש בהדרגה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת לילה
    יעל
    15/03/2010

האם לתינוקות יש צורך לינוק יותר בלילה? אני שמה לב שבני יונק במהלך היום טוב יחסית לגילו (שבועיים 3.600 ק"ג) כל שעתיים ונראה כי בלילה אני צריכה לתת לו עוד קצת מבקבוק ( שאוב) על מנת שישבע וכך הוא גם ישן את ה 3-4 שעות רצוף.האם זה נכון להשלים לו את מנת הבקבוק? זה לא יפגע בהנקה ומה דעתך על בקבוק של תחליף ללילה? אני קצת מיואשת מכל הסתגלות ההנקה...

לקביעת תור
    סגירה
    הנקת לילה

הוספת תגובה

• הסתגלות להנקה

יפית בוגנים
    15/03/2010

היי ,
    התינוק שלך רק בן שבועיים ואכן זוהי עדיין תקופת הסתגלות לכולכם.
    אם קשה לך את בהחלט יכולה להיעזר בשאיבה. את יכולה אפילו לשאוב בבוקר בקבוק שתשתמשו בו בלילה - אולי בן זוגך יוכל לתת אותו ותוכלי לנוח בינתיים .
    אם את מניקה אותו בלילה משני השדיים, ללא הגבלת זמן - כלומר ניתוק אחרי 10 דק' , ואת חשה שהוא עדיין רעב (האם זה באמת המצב?) את יכולה להשלים בשאוב.
    אני לא אוכל לומר אם זה יפגע בהנקה. לפעמים זה אכן מפריע ולפעמים זה בסדר. בוודאי שעדיף חלב שאוב שלך על פני פורמולה. הפורמולה קשה יותר לעיכול ולכן לעיתים תינוקות ישנים עקב כך זמן ארוך יותר. כמובן שיש משמעיות נוספות למתן תמ"ל ואת צריכה להבין אותן לפני שאת מחליטה .
    אל תתייאשי כ"כ מהר , זו ממש התחלה , לכל דבר חדש צריך להתרגל , סבלנות .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה צד?
    יעל
    15/03/2010

שלום,
    אני אמא טריה ויש כאלה שהמליצו לי להניק את בני כל ארוחה שד אחר ויש כאלה שאומרים שכל ארוחה להניק עם שני השדיים. האם זה משנה? אני לפעמים מניקה ארוחה שלמה משד אחד ולפעמים משני השדיים.

תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה צד?

הוספת תגובה

• אחד או שניים

יפית בוגנים
    15/03/2010

היי ,
    התפקיד שלנו להציע את האוכל- לתת לתינוק לינוק מצד אחד עד שהוא מסיים. הפסקה לגיהוק, החלפת חיתול... ולהציע צד שני , בכל ארוחה . אם הוא לא ירצה הוא לא ייקח . להכריח לינוק אי אפשר , הוא צריך להיות אקטיבי כדי להוציא חלב. האם זה משנה? זה משנה אם מניקים לפי שעון - 10 דק ' מכל צד,למשל. כך התינוק עלול לקבל בעיקר חלב עשיר בסוכר ודל בשומן .
    אז לא לנתק תינוק באמצע , כי עברו X דקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יונק בלילה
    אמא חדשה
    15/03/2010

ילדתי לפני חודש, בן במשקל 3 ק"ג. אני נאבקת עם עניין ההנקה מאז. בהתחלה לא היה לי מספיק חלב ונאלצנו להשלים עם פורמולה אחרי הנקות הלילה (הילד איבד משקל). מאז - זה קצת הסתדר, הוא חזר לעלות בהדרגה. הבעיה המרכזית היא שהעסק לא בא לא בקלות. לוקח לו לפחות 10 דקות "להינעל" ולהתחיל לינוק ביעילות. במשך היום זה מסתדר - לשנינו יש זמן וסבלנות. הבעיות מתחילות בערב: הוא ממש ממש רעב, ונרגע ר' אחרי שעה שהוא יונק משני השדיים + בקבוק של 120 פורמולה. בלילה הוא לא יונק בכלל - הוא פשוט מתעצל ותוך כדי הנסיונות ונרדם על השד, זו לא שינה אמיתית כי הוא רעב, וכמובן מתעורר ברגע שאני מנסה להשכיב אותו. אני מבלה שעות כל פעם בנסיונות כושלים ובסופו של דבר נאלצת לתת לו בקבוק של פורמולה אותו הוא בולע והולך לישון רגוע.
    האם יש פתרון????
    במידה ואין מנוס מלהאכיל אותו בפורמולה במהלך הלילה, האם זה אומר שאני חייבת לשאוב? כרגע לא נראה שזה פוגע באספקת החלב שלי כי אני קמה בבוקר אם חזה מלא, אבל מה ההשלכות לטווח רחוק?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לא יונק בלילה

הוספת תגובה

• שעות הערב

יפית בוגנים
    15/03/2010

היי אמא חדשה,
    התיאור שלך אכן מעיד על קשיים בהנקה - החל מהחיבור לשד , כמות החלב, ירידה במשקל...
    אני חושבת שכדאי להיפגש עם יועצת הנקה בראש וראשונה כדי להעריך את יעילות היניקה שלו.
    בכל אופן, את מתארת בעיות בעיקר בערב ובלילה. את יכולה להגביר כמות חלב ע"י שאיבות עם משאבה חזקה וטובה בשעות הערב - רבע שעה מכל שד לפני הנקה. הייתי מתחילה ארוחה בחלב השאוב ומסיימת בהנקה מהשד- זה דיי מתסכל לינוק שעה ולהישאר רעב . כך עד שתרגישי שינוי משמעותי בכמות החלב . הלילה - ייתכן שהוא נרדם כי "אין תגמול" ושוב הוא נשאר רעב . את שואלת אם לשאוב - אם את מעוניינת שיהיה חלב בלילה כדי שתוכלי להניק אז התשובה היא כן - לשאוב בשעות קבועות כדי להגביר חלב. בטווח הארוך הגוף מייצר בהתאם לביקוש - זה אומר שאם לא מניקים / שואבים בלילה - לא יהיה חלב. תדירות נמוכה של גירוי בטווח הארוך תגרום לירידה בכמות. תוצאה זו תתקבל גם מיניקה לא יעילה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    חגית
    15/03/2010

שלום,
    שמי חגית ויש לי תינוקת בת חצי שנה, אני נאלצת להפסיק את הההנקה בשל הצורך בקבלת טיפול רפואי שאינו מאפשר הנקה. התחלתי את שלב הפסקת ההנקה בהדרגה והפחתת ארוחות, בשבועיים האחרונים הנקתי רק פעמיים ביום. מזה חמישה ימים שהפסקתי לחלוטין ואני עם כרוב על החזה וקרח לסירוגין, בהתחלה שאבתי קצת לשחרר גודש ומיד שמתי קרח, עכשיו כבר לא יוצא בשאיבה כלום. יש לי גודש בחזה הימני בעיקר שמכאיב ומפריע, למרות שאני כל הזמן עם כרוב/קרח - מה עלי לעשות בנוסף? כמה זמן אמור לקחת עד שיחלוף לגמרי? האם מותר לי לעשות מסז' במצבי? והאם באמת צריך להתקלח רק במיים קרים?
    תודה רבה ויום נעים!

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה

יפית בוגנים
    15/03/2010

היי חגית,
    את כותבת שבשאיבה לא יוצא כלום ושיש גודש בשד ימין. למה את מתכוונת גודש? האם כל השד מלא? נפוח ? כואב? האם מדובר באיזור או בנקודה מסויימת ? באופן כללי אין לתת לחלב לעמוד בשד . מה שעשית בהתחלה היה טוב , שאיבה להקלה בלבד. לגבי איזה מסג' את שואלת - לגוף או לשד? כתבי תשובות לשאלות שלי ואוכל להנחות אותך
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תשובות לשאלותייך

חגית
    15/03/2010

שלום יפית ותודה על התגובה המהירה,
    למיטב הבנתי אין חלב בשד, למרות שאומרים שאם יש גודש אז יש חלב, אני כבר לא מניקה מזה חמישה ימים, כשניסיתי לשאוב לפני יומיים לא יצא כלום.
    אבל בכל זאת הגודש היום החמיר מאוד וכל השד נפוח, יש ג'ולות מסויימות באזורים מסויימים אבל הכל נפוח וכואב.
    ניגשתי כבר לרופאת משפחה שלא כל כך ידעה איך לטפל בי ונתנה לי בינ תיים כדורים להפסקת החלב והפנתה אותי לרופא נשים.
    לגבי מסז' - אני מדברת על מסז' גוף.
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש

יפית בוגנים
    16/03/2010

היי חגית,
    מהתיאור שלך ישגודש וכנראה גם סתימות בצינוריות חלב וזה בהחלט דורש טיפול. כדור בשלב הזה לא יעיל. גם ההפניה לרופא נשים כנראה תהיה מיותרת כי לרוב הם לא מבינים בהנקה.
    את צריכה לחמם את השד בעזרת קומפרסים (טבלי גזות בוודקה, הכניסי לשקית אוכל, את השקיות הניחי כך שכל השד יהיה עטוף בגזות- דרך השקית, לא ישירות על העור- השאירי כך ל45 דק' ) . אחרי החימום , עסי את השד בעדינות וביסודיות, את יכולה להשאיר את השקיות ולעסות את השד דרכן. התחילי לשאוב מיד והמשיכי את העיסוי תוך כדי השאיבה - זה ייקח זמן עד שחלב יתחיל לצאת . עסי את הנק' הכואבות עם מעט לחץ על הנק' לכיוון הפטמה . כך עד לריקון השד לגמרי . כעת הניחי קומפרס קר. את הייבוש של החלב עלייך לעשות בהדרגה ובזהירות רבה ולא להגיע שוב למצב הזה. את יכולה לקבל עיסוי, במצב כזה הייתי הולכת למטפלת שיודעת לטפל גם במצבים של גודש ומלבד העיסוי יכולה להשתמש גם בדיקור סיני לסייע לגודש .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקתי בטעות את שאלתך האחרונה - את

יפית בוגנים
    16/03/2010

בהחלט יכולה להתקשר .
    את יכולה מחר בין 09:00- 12:00
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    לי
    14/03/2010

בעוד חודש אני אמורה לחזור לעבוד וביתי תיהיה בת 3 חודשים .
    כרגע אני מניקה בלבד והיא עולה יפה במשקל , אני מאוד מתלבטת מה לעשות כשאחזור לעבודה , בהנחה שאני יצליח לשאוב מספיק בקבוקים שיהיו למשך היום כשאני לא בבית, אבל מה קורה בזמן העבודה ? אני חוששת מהגודש ושבמשך הזמן תרד ותרד כמות החלב .
    חשבתי אולי לשאוב בזמן העבודה , אבל זה אומר שאני צריכה משאבה איתי , יש המלצות למשאבה טובה וחזקה אבל שקטה וקטנה שאוכל לקחת אותה בתיק קטן ? ( בבית אני משתמשת במשאבת ספקטרה )
    אשמח לשמוע אם יש אולי עוד פתרונות

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• שאיבה בעבודה

יפית בוגנים
    14/03/2010

היי לי,
    אם יש לך אפשרות לשאוב במקום העבודה זה מצויין . יש משאבות טובות מאד של מדלה :
    - SWING - שקטה , קלה לנשיאה וחזקה מספיק למטרה הזו.
    - יש משאבות נוספות , יקרות יותר , המגיעות עם תיק, צידנית, קרחון ...כל הציוד הנדרש. טוב שאת נערכת מראש . התחילי בהדרגה לדמות "מצב עבודה" - שאיבה בשעות בהן תעדרי, מתן מבקבוק בשעות האלה ...ואולי הקפאה של מנות שאובות - הכל בהתאם להיקף המשרה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמת סיליקון
    יעל
    14/03/2010

שלום,
    בני בן 10 ימים ותחילת ההנקה לא היתה קלה בשד השמאלי הוא ינק טוב, אך לאחר שהפטמה נסדקה ונעשה לי כואב מאוד ולא נוח שמתי פטמת סיליקון. בשד הימני יש לי פטמה יחסית שטוחה מה שהקשה עליו את התפיסה, יועצת הנקה יעצה לי להשתמש בפטמת סיליקון. האם לאחר שימוש בפטמת סיליקון יש "סכנה" שהילד לא ירצה לינוק מהשד עצמו ( מה שנראה לי קורה עם השד השמאלי שאני מגישה לו אותו והוא מתעצבן) או אולי זה רק עניין שיגדל קצת יותר ואז יוכל לתפוס את הפטמה יותר בקלות?

לקביעת תור
    סגירה
    פטמת סיליקון

הוספת תגובה

• פטמת סיליקון

סיגל מיכאלי
    14/03/2010

היי אין סכנה בפטמת סיליקון מאוד מומלץ הנקה ישירה מהשד אך שההנקה לא מסתדרת ניתן בהתחלה ללמד את התינוק לינוק מפטמה אני מאמינה שככל שהתינוק מסתגל הוא ילמד לינוק גם ללא פטמת סיליקון , אם תהיי עקביתהוא ילמד לינוק ישירות מהשד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת הנקה
    יעל
    13/03/2010

ילדתי לפני 10 ימים ובהתחלה היה לי קושי להניק. היתה אצלי יועצת הנקה שעזרה לי וכרית הנקה ממש הצילה אותי. לאחר שהצלחתי להניק התחילו לי כאבים בפיטמה שנראה כמו יובש וקילוף, אין דם ולא נראה כדלקת. האם זה בשל התחלת הנקה ויסתדר או אולי עדין ההנקה לא נכונה ואיך ניתן לטפל בזה?

תודה רבה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת הנקה

הוספת תגובה

• כאבים בפיטמה

סיגל מיכאלי
    14/03/2010

היי ראשית אם ביקרה יועצת את יכולה לפנות אלייה שוב ,אני לא יכולה לדעת משום שאינני רואה את הפיטמה ,אבל ממה שציינת אני מאמינה שייתכן שתנוחת ההנקה לא נכונה ואז יש משיכה של פיטמה נסי להכניס את כל הפיטמה וההילה עד כמה שניתן לפיו של הקטנטן, תאווררי את הפיטמה לכי בבית ללא חזיה ,,אני מקווה שזה יקל ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי הורמונים מהנקה
    נעה
    11/03/2010

שלום,
    הבתשלי בתחודש ורק יונקת אולם יש לה המון פצעים על הפנים. אני יודעת שיש דבר כזה פצעי הנקה אבל זה נראה לי ולבעלי יותר מידי הפצעים מופיעיםגם בראש ויש גם קצת על הגב
    האם זה טבעי ובסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעי הורמונים מהנקה

הוספת תגובה

• פצעונים

סיגל מיכאלי
    14/03/2010

היי את מתארת תפרחת על איזורים מסויימים בגוף ,אני ממליצה לך לפנות לרופאת עור לתינוקות שתאבחן ,לעיתים הפצעים מופיעים ללא קשר להנקה אלא לגורמים אחרים כמו : לילדה חם והיא מזיעה או אבקת כביסה שגורמת אלרגיה ולכן חשוב להבדק אצל רופא ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה