פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדרך להנקה
    סיון
    28/03/2010

שלום,
    יש לי פטמות שקועות אבל מגיבות לגירוי ומזדקרות.
    כרגע בהיריון ראשון הפטמות כבר בולטות החוצה אבל לא בטוחה אם הן "כשירות" להנקה.
    1. איך אפשר לוודא אם אוכל להניק?
    2.האם יש טיפול שמצריך היערכות מראש להנקה או פשוט ממתינים ללידה ורואים אם אפשר?
    3. אתמול שמתי לב שאם לוחצים על שד אחד הוא מפריש נזלים מהפטמה.
    האם זה תקין? אני בהיריון שבוע 23.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדרך להנקה

הוספת תגובה

• בדרך להנקה

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי מיקה,
    הפרשת קולסטרום תקינה בהחלט.
    מהתיאור שלך נשמע מצויין. אין צורך בהערכות מיוחדת לפני , הפטמות כבר לא שקועות. אך בהחלט אפשר להתכונן להנקה - בעיקר ברכישת ידע בסיסי - במסגרת קורס הכנה ללידה / סדנת הכנה להנקה. אחרי הלידה מומלץ לכל מניקה ייעוץ אישי בהנקה ( לא 10 דק' עם אחות במחלקת יולדות , אלא מעמיק - שיועצת תראה את התינוק יונק, תתן את כל ההנחיות בהתאם למה שהיא רואה )
    בהצלחה וכל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון בהנקה
    אימא מירי
    27/03/2010

שלום,
    האם נכונה השמועה שהנקה מעכבת כניסה להריון?
    (אני מניקה כבר שנה וארבעה חודשים).

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה להריון בהנקה

הוספת תגובה

• הריון והנקה

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי לילי ,
    בתנאים מאד מסויימים אך לא אמצעי מניעה 100%. יש נשים שנכנסות להריון במהלך הנקה . לא להסתמך על זה . בוודאי לא בגיל כזה כשההנקה חלקית
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתחיל גמילת לילה? בן 14 ח'
    לימור
    26/03/2010

שלום,
    אני מניקה את בני בן שנה וחודשיים כפי רצונו ביום ובלילה (נמצא איתי כל היום). הוא אוכל יפה גם מוצקים, 3-4 ארוחות ביום. נרדם בלילה במיטתו ולא ע"י הנקה, אבל ישן במזרון צמוד אלינו ועובר כפי רצונו בלילה, ויונק בכל התעוררות.
    אני מתלבטת האם להפסיק להניק בלילה. לעיתים זה 2-3 הנקות קצרות מתוך שינה, אבל לעיתים קרובות יש הרבה התעוררויות, ומתקשה לפעמים לחזור לישון. כמו כן החיתול מאוד רטוב בגלל כל היניקה וגם זה גורם להתעוררויות נוספות או סיום מוקדם מדי של הלילה.
    אני תוהה האם גמילת לילה תשפר את השינה שלנו (שלי וגם שלו) ותפחית את ההתעוררויות. אני מניחה שאין כלל אבל בכל זאת מניסיונכן מה אתן חושבות?
    וכמו כן האם יש סיכוי שהוא עדיין זקוק להנקה הלילית כאוכל? אם אני מחליטה להתחיל בתהליך אני חייבת להיות שלמה עם עצמי ולשם כך אני חייבת להיות בטוחה שאני לא משאירה אותו רעב. מה דעתכן?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• גמילת לילה

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי לימור,
    מהתיאור שלך נשמע שהוא אוכל יפה במהלך היום . ההנקה בלילה יכולה להיות גם צמא / צורך רגשי . אף אחד לא יוכל לומר לך בודאות אם הוא רעב או צריך לינוק מסיבה אחרת. הנסיון האישי באמת לא רלוונטי. סליחה שאני לא נותנת לך תשובה חד משמעית, הקשיבי לאינטואיציה שלך , את עושה עבודה נפלאה עד כה.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן ההנקה
    קרן
    25/03/2010

שלום,
    ילדתי בתחילת החודש הילדה היתה בפגיה במשך שבועיים עד שהיא הגיעה למשקל של 2 קילו כיום היא שוקלת כ- 2300 גרם, כבר שלושה ימים שאני בהנקה כמעט מלאה (בלילה אני משתמשת בסימילאק) אני לא יודעת אם הילדה ינקה מספיק, אני רואה ושומעת את הבליעה אך גם לאחר כמעט שעה של הנקה היא לא רגועה ברגע ששמים אותה בעריסה. אם היא ממש לא רגועה אז אני נותנת לה תמ"ל והיא מחסלת 60 ml.
    מה עושים? כמו כן בתחילת ההנקה אני מרגישה כאב חד של צביטה כתוצאה מהיניקה של הילדה, האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן ההנקה

הוספת תגובה

• כאב בהנקה

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי קרן ,
    ראשית מזל טוב.
    התינוקת נולדה במשקל נמוך ועדיין קטנה . אני מניחה שהיא נולדה טרם המועד. המצב כזה לא ניתן עדיין להתבסס על ההנקה בלבד . את יכולה להניק אותה, אך צריך לשלב פה שאיבה אחרי כל הנקה - גם כדי לתת את הגירוי הנדרש לשד (היניקה שלה עדיין לא עושה את זה) שהגוף ייצר מספיק/ ישמור את כמות החלב וגם כדי להשלים את הארוחות שלה.
    זה ממש על קצה המזלג, פני לייעוץ הנקה אישי .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה עם פטמת סיליקון
    שירי
    25/03/2010

שלום לכן,
    אני מניקה את בני עם פטמת סיליקון לסרוגין בעיקר שהחזה גדוש ו/ או שקשה לו לתפוס את הפטמה. אני רוצה לשאול האם ליניקה דרך פיטמת סיליקון יש השפעה על כמות החלב שהתינוק יונק, כלומר, האם הוא ינק כמות קטנה/ גדולה ואולי אין כל קשר?
    דבר שני אני שמה לב שקשה לו לתפוס את כל העטרה ואז הפטמה לאחר יניקה מעט שטוחה, איזו השפעה יש לכך על כמות החלב או היניקה בכלל והאם יש סיכוי שיגדל קצת (הוא בן 3 שבועות) ופיו יגדל זה ישתנה?
    דבר אחרון, שמתי לב שארוחת הערב והלילה שלו יותר גדולות עד כדי כך שאני צריכה להוסיף לו תחליף או שאוב, האם כך זה לקראת ערב שיש לילד צריכה גדולה יותר?

תודה רבה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה עם פטמת סיליקון

הוספת תגובה

• הנקה עם פטמת סיליקון

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי יעל,
    ראשית מזל טוב.
    קשה יותר לחבר תינוק לשד גדוש. לכן כשהוא גדוש הוא מתקשה לתפוס אותו . השאלה היא מדוע יש גודש ? זה יכול להצביע על תדירות נמוכה / שינוי בתדירות של הנקות ואולי על ריקון לא יעיל של השד. הוא לא צריך לתפוס את כל ההילה , אלא יותר מהחלק שמתחת לפטמה. השאלה לגבי הערב מעלה את השאלה לגבי הכמות הכוללת שהוא מקבל במהלך היום . זו תופעה שבהחלט נשים מתארות , בעיקר שיש פחות חלב בערב ....
    היניקה דרך פטמת סיליקון יכולה להיות אמצעי זמני יעיל - אך במקרה הזה אני לא בטוחה שיש בזה צורך - נסי להימנע מגודש - בסופו של דבר גודש מאותת לגוף לייצר פחות חלב.
    לסיכום , אני מציעה פגישת ייעוץ מקצועי להערכת התנהלות ההנקה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאה בהנקה
    שלומית
    24/03/2010

שלום רב,, יש לי תינוקת בת 3 שבועות; יונקת בלבד; מדי כמה ימים או לעיתים באותו יום היא מקיאה לאחר ההנקה, למרות שעשתה גרפס.

רופא ילדים בדק אותה ואמר שהכול בסדר.

היא יונקת רק מספר דקות ולכן הפעם הבאה היא לאחר שעה או שעתיים.

ההקאה קרתה מספר פעמים לאחר שישנה מספר שעות, כלומר זה לא מהאכלת יתר.

אנא עזרתכם

תודה

שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    הקאה בהנקה

הוספת תגובה

• הקאה

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי שלומית ,
    הקאה כמה שעות אחרי הנקה , של מזון מעוכל יכולה לנבוע מכך שתינוק לא מרגיש טוב (למשל וירוס) ויכולה לנבוע מסיבה רפואית כמו ריפלוקס. נסי לאפיין יותר ואפילו לנהל רישום של ההקאות ועם זה לגשת לרופא.
    הקאה מיד אחרי הנקה , כנ"ל לשים לב לתדירות , לנהל רישום , איך היא מרגישה לפני ואחרי הקאה, עליה במשקל ... ולהמשיך בירור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לתמ"ל, איך לגמול??.
    טל
    24/03/2010

שלום, ביתי בת 9 חודשים, מאז שהחלה לאכול מוצקים (אוכלת טוב והכל), מספר ההנקות הלכו וירדו. היום היא יונקת כשקמה בבוקר, כשחוזרת מהמשפחתון ולפני השינה. לדעתי כבר אין מספיק חלב.
    אני רוצה לגמול אותה סופית, מקסימום עד גיל שנה אולם הבעיה היא שהיא מסרבת!!! לשתות תחליף חלב מכל סוג שהוא, גם דייסה ניסינו וכלום...
    לא נראה לי שרק מזון מוצק, בלי הנקה ובלי תמ"ל מזינים מספיק.
    מה עושים? איך להתחיל את תהליך הגמילה הסופית הזאת???

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לתמ"ל, איך לגמול??.

הוספת תגובה

• בבקשה, ענו לי...

טל
    27/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי טל,
    ברור מהתיאור שלך שהיא עדיין מעוניינת וצריכה לינוק, כמובן שזה צריך להתאים לשתיכן, אך היא לא מודעת לצרכים המשתנים שלך, וגם לא "שהעסקה היא מקסימום לשנה" :) ...
    היא עדיין צריכה ורוצה לינוק.
    לא הבנתי מדוע את מעוניינת לגמול אותה מהנקה, אך את מציינת שלדעתך אין מספיק חלב. אם זו הסיבה - אל דאגה הניקי אותה משני הצדדים אם היא מרוצה --הכל בסדר . החלב שלך מצויין ומזין אותה גם בגיל הזה. היא מסרבת לתמ"ל ואי אפשר להכריח אותה לקחת . הפורמולה שונה בטעם, בהרכב והיא לא מגיעה מהשד המוכר והאהוב של אמא :)

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת המלצה על רכישת משאבה
    אוסי דיין
    23/03/2010

שלום לכולן,
    אני מעוניינת לרכוש משאבת חלב
    אשמח לקבל המלצה על חברה/דגם וכן טיפים לרכישה טובה

בתודה מראש!

אוסי

הוספת תגובה

• המלצה על משאבה

יפית בוגנים
    28/03/2010

היי אוסי,
    משאבה של מדלה , בהתאם לצרכים שלך - התקשרי לשירות לקוחות, יש הרבה דגמים, והבחירה נעשית בהתאם לצורך ולתקציב.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SARITAMOR7
    שרית אמור
    23/03/2010

בתי בת חודש וחצי עד לפני 5 ימים היא רק ינקה גילו לה צהבת גבוהה מאוד עם בילירובין 16
    נאלצתי לתת לה תוסף ולהפסיק את ההנקה בזמן הזה שאבתי אתמול חזרתי להניק באישור הרופא
    ונוכחתי לראות שאין לי חלב ניסיתי לשאוב ולא הצלחתי להוציא יותר מ20.
    חשוב לי מאוד להניק מה עושים

לקביעת תור
    סגירה
    SARITAMOR7

הוספת תגובה

• הפחתה בכמות חלב

יפית בוגנים
    23/03/2010

היי שרית ,
    מקווה שההנחיות הטלפוניות יעזרו .
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה וייבוש חלב
    שירלי
    22/03/2010

שלום,
    הבן שלי בן שנה וצי. מלפני שבוע גמלתי אותו מהנקה. חוץ מזה שחזרתי לחזיה עם ברזלים לא עשיתי כלום כדי לייבש את החלב. אני לא גדושה אבל כן מרגישה באחד הצדדים שיש חלב. האם לעשות משהו או שיתייבש מעצמו עם הזמן? (או שאם אתעלם זה יכול להחמיר?)

אודה לתשובה,
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה וייבוש חלב

הוספת תגובה

• גמילה וייבוש חלב

יפית בוגנים
    23/03/2010

היי שירלי,
    אם את חשה מלאות , שאבי מעט , עד להקלה. כך החלב יתייבש בהדרגה ותמנעי מגודש .
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן נישאר חלב בשד אחרי הנקה
    מירי
    22/03/2010

הילדה שלי בת שנה וחודשיים הנקתי אותה עד לפני חצי שנה (היא היתה בת 10חודשיים) ואני שמה לב שעדין יש לי חלב בשד האם זה נורמלי?אם כן כמה זמן זה אמור להמשך?

נ.ב. אני לוקחת כדורי מניעה(בזמן ההנקה סרזט ועכשיו כשהפסקתי להניק פמינט) האם יש קשר?

תודה
    מירי

הוספת תגובה

• חלב אחרי גמילה

יפית בוגנים
    23/03/2010

היי מירי ,
    זה נורמלי ואינדיבדואלי. אמצעי מניעה לא מייצרים חלב.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שקשורה

אורלי
    02/04/2010

יש לי שאלה שקשורה - האם בזמן לקיחת הגלולות סרזט וללא ההנקה ניתן להכנס להריון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנ רק הנקה
    לילי
    22/03/2010

שלום אני מניקה את בני בן החצי שנה צינוק ששוקל 8 וקצת לא שקלתי ח ודש וחתי נולד 4 לא שמןגבוא ונראה רזה אני מוסיפה פירות עוף וכו לא ממש אוהב רגיל להנקה הוציא כמה שניים מגיל 4 חודשיים מתעורר המון בלילה שאני יישנה איתו פחות אך קשה לי לישון אעתו מה שכן לא יוצא לנו לי ובעלי בכלל להתראות איך להורידאת הנקות בלילה אני מאוד חלשה איזה אוכל אפשר לתת שישיביע אותו

לקביעת תור
    סגירה
    לאנ רק הנקה

הוספת תגובה

• לא רק הנקה

יפית בוגנים
    23/03/2010

היי לימור,
    את מתארת הרבה דברים , אנסה לענות גם לאלה שלא כ"כ ברורים-
    - שקילה את צריכה לעשות בהתאם להנחיות של טיפת חלב.
    - רשמת שהוא לא כ"כ אוהב מוצק - זה נורמלי . יש תינוקות שצריכים יותר זמן לפני שאפשר להציע להם מוצק וצריך לעשות זאת בהתאם לצרכים של התינוק - לפי הבשלות שלו . אם הוא מעדיף הנקה - הניקי אותו. את יכולה להציע לו מוצק אחרי הנקה - בהדרגה שיתנסה . לגבי הערב , לפני השינה , את יכולה לנסות מזון מעבר כמו דייסת אורז ביתית ( מבשלים אורז בהרבה מים עד שזה נהיה דייסתי , משהו כמו 1/4 כוס אורז עם כוס מים ) + הנקה . שימי לב כמה הוא אוכל במהלך היום, אם הוא לא ממש מקבל מנה של מוצק הוא צריך כ-8 הנקות טובות ביממה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היעלמות חלב
    מירב
    22/03/2010

שלום,
    יש לי תינוקת בת 3 חודשים ועד עכשיו הנקתי אותה באופן מלא, במהלך השבועיים האחרונים אני מרגישה שכמות החלב שלי קטנה, השד לא מספיק להתמלא לאחר הנקה עד להנקה הבאה, שמתי לב שהילדה נשארת ראבה לאחר שהיא יונקת, וגם בטיפת חלב אמרו לי שהיא אינה מעלה משקל כמצופה ( משקל לידה 3.450 וכרגע שוקלת 5.450). אתמול כבר הגעתי למצב שלא היה לי חלב בכלל, וכבר כשבוע אני מאכילה אותה פעמיים ביום מטרנה. נורא קשה לי לוותר על ההנקה, מה יכולה להיות הסיבה להיעלמות החלב? והאם יש דרך לשפר את הכמות?

תודה מראש,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    היעלמות חלב

הוספת תגובה

• הפחתה בכמות חלב

יפית בוגנים
    22/03/2010

היי מירב,
    הסיבות האפשריות להפחתה בכמות החלב מגוונות. שלושה חודשים לאחר לידה, אני שואלת מה השתנה? האם התחלת לקחת גלולות ? תרופה כלשהי? זו יכולה להיות סיבה . העלייה במשקל אכן, לא מספקת. הפסקת הגלולות, אם אכן התחלת, ושאיבה תוכל לעזור להגביר חזרה את היצע החלב. אפשר ליטול במקביל צמחים להגברת החלב. חשבי אם היה שינוי הורמונלי כלשהו אצלך שאת יודעת עליו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחים להגברת חלב

מירב
    23/03/2010

תודה רבה לך על התגובה המהירה,
    אני לא לוקחת גלולות ומבחינת המשקל אני להיפך מורידה לאט לאט את הק"גרמים של ההריון.
    אני אנסה לשאוב עכיו כמו אמרת כמה שיותר,
    רציתי לדעת מהם הצמחים להגברת החלב שדיברת עלייהם

שוב תודה
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחים

יפית בוגנים
    23/03/2010

היי מירב,
    יש פורמולות צמחים / הומיאופתיה מתאימות . את יכולה להתקשר ואסביר.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים
    מיה
    21/03/2010

אני שלושה שבועות לאחר הלידה. אני סובלת מפצעים בפיטמה כנראה עוד מתחילת ההנקה שהתקשיתי להניק. כעת אני מניקה 'לפי הספר' אך עדיין סובלת מפצע עמוק (אולי סדק?) שלא מתרפא וכואב בשד. מה ניתן לעשות על מנת לרפא את הפצע?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים

הוספת תגובה

• פצע הפטמה

יפית בוגנים
    21/03/2010

היי מיה,
    פצע בפטמה לרוב נובע מאחיזה לא טובה של השד בפי התינוק/ת. כך שהטיפול בפצע חייב להיות משולב עם תיקון האחיזה או טיפול בגורם לפצע (יש כמובן אפשרויות נוספות לפציעה)
    את צריכה משחות מתאימות , אולי תרופתיות ובמקביל חשיפה של השד לאויר (רפידות למשל לא כדאי להשתמש) . כדאי להיעזר ביועצת הנקה, שתראה איך התינוק יונק ותתן הנחיות מתאימות כולל לטיפול בפצע. (שימי לב, שאם התינוק לא מחובר טוב, מעבר לפציעה, ייתכן שלא יקבל מספיק חלב ובטווח הרחוק ייצור החלב ייחלש) טפלי בבעיה בהקדם, צריך להבריא את הרקמה ולא להישאר עם פצע פתוח .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודשיים וחצי
    מאיה30
    20/03/2010

כמה פעמיים בשעות היום תינוקת בת חודשיים וחצי לאכול?
    אני יודעת שהיא צרכה לאכול בין 6 פעמים ל 8
    היא אוכלת 6 פעמים ביום.( הנקה מלאה) לפעמיים ישנה 5 שעות ביום, ואז ערה בלילה עד שעה 2 ואוכלת ונרדמת עד 10 בבוקר האם זה בסדר היא שוקלת 4.880

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודשיים וחצי

הוספת תגובה

• ארוחות

סיגל מיכאלי
    21/03/2010

היי אם היא יונקת רצוי לפחות 7 ארוחות אם לא יותר ,אני הייתי מנסה להוסיף לה ארוחה ,לא ציינת באיזה אחוזון נולדה ובאיזה נמצאת היום אם הכל תקין המשיכי כך אבל נסי לתת ארוחה נוספת במהלך היממה בהצלחה
    סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה