פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת מההנקה..
    חן
    21/05/2010

שלום בתי בת חודש ושבוע..יש לציין נולדה 3700 כיום שוקלת 4600 .אני מניקה כל 3 שעות 10 דק' מכל צד.. חוץ מהלילה שהיא ישנה סביבות 7 שעות ללא ארוחה..היא עושה יציאות כמעט כל שעה(בזמן האחרון ירוקות) וגם הרבה שתן ..העניין הוא שהיא בוכה בלי סוף במשך היום בקושי יושנת רק בוכה ובוכה.. אני לא יודעת אם זה מרעב או משהו אחר כי כל מה שאני עושה היא ממשיכה לבכות ותמיד שאני יציע לה לינוק היא תינק למרות שהיא פולטת לאחר מכן, כי אוי זה גם מוצץ בשבילה אז זה מבלבל.. מה זה אומר אשמח לעזרה תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת מההנקה..

הוספת תגובה

• סדר

יפית בוגנים
    24/05/2010

היי חן
    ראשית, הניקי אותה לפי דרישה ולא לפי שעון . לא להגביל אותה ל10 דק' מכל צד וגם לא כל שלוש שעות. לעיתים , כתוצאה מניהול הנקה לא תקין נוצר המצב שאת מתארת והיא סובלת מכאבי בטן . הניקי אותה מצד אחד כמה שהיא רוצה- הפסקה - ואז הציעי לה צד שני , כמה שתרצה. כך בכל הנקה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר הנקות ביום

יולדת לשעבר
    25/05/2010

נאמר לי מאחות ראשית שאם את רק מניקה, בתחילת הדרך כדאי לזרום עם הילד. יכול להיות שתגיעי ל-10-12 הנקות ביום. עם הזמן, המרווחים בין האכלות מתארכים. כל זאת כתוצאה מיכולת המציצה של התינוק מחד ומיצור החלב של האם מאידך. וכמובן, חשוב להקפיד על הצמדה נכונה של התינוק לשד אשר מייעלת את היניקה.
    לגבי הפליטות כדאי לבדוק אם זה רפלוקס, שזו תופעה שמערכת העיכול דוחפת את החלב לכיוון ההפוך, כלפי מעלה ולא ההפך...תבררי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה אישית

טלי
    01/06/2010

הי אני לא יועצת הנקה- אבל מנסיון אישי.. יציאות ירוקות נחשבות לתקינות אם התינוקת עולה יפה במשקל..
    לגבי אי השקט- זה מאוד אופייני לגיל. אצל ילדי (4) היה אי ש קט ובכי בערך מגיל שלושה שבועות עד חודשיים, לאט לאט זה השתפר אבל בתקופת הבכי זה מאוד מייאש. אני הפסקתי לשתות קפאין ועברתי לנטול ונראה לי שזה קצת שיפר את המצב..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף ביותר
    אמא מודאגת
    20/05/2010

שלום,
    אני ילדתי ב-17/5/10. פשושה יונקת טוב, אבל היום יש לי כל כך הרבה חלב מה שהופך את השדיים לקשים, והיא נחנקת אחרי כל כמה שלוקים ואז היא מפסיקה לינוק כי יש לה גראפס. דבר זה הופך כל אכלה להרוכה ביותר (עד שעה וחצי) ואני מניחה לא נעימה לפשושה. יש לי עוד שני ילדים בבית כך שלא נראה לי שאוכל להמשיך כך הרבה זמן, כי גם בלילה אני לא מצליחה לנוח. מה ניתן לעשות?
    האם לתת לה לרוקן שד אחת כל הנקה או לתת קצת מכל שד? מה יגרום לייצור מופחת של חלב?
    אני לא רוצה לשאוב כי זה רק יגדיל כמויות.
    צריכה עזרה דחוף
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף ביותר

הוספת תגובה

• מהניסיון שלי..

קצת מנוסה...
    21/05/2010

כדאי לך לשתות מיץ חמוציות כי הוא מנקה את הגוף ועוזר בהפחתת כמות החלב ומי נענע כי הם מייבשים את החלב. בנוסף, את יכולה לשים עלי כרוב קרים כך שהחלב יתייבש קצת. את יכולה לרוקן את השד קצת לפני ההנקה כדי להקל על הפשושה אבל יומיים-שלושה שתעשי מה שכתבתי, הגוף "יבין" שהתינוקת אינה זקוקה לכמות הזו ויתחיל להפחית את הכמות המיוצרת וזה יעזור בהפחתת הגודש מבלי לפגוע בכמות החלב המיוצרת שהפשושה צריכה (זה לא יגרום לייבוש החלב לחלוטין). לי לפחות זה עזר..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגת על השאילה שלי

אמא מודאגת
    25/05/2010

אחרי שהמתנתי כמעט שבוע לתשובה היום גיליתי שדילגתם על שאילתי.
    קצת מאכזב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים וגודש

סיגל מיכאלי
    07/06/2010

היי ההנקה באמת אורכת זמן רב ,למדי לעשות עיסוי לגזים לפני כל הנקה ,הלקוחות שלי מדווחות לי שכאשר הן עושות זאת התינוק יונק מצויין ,לגבי מלאות של השד זה עניין של זמן עד שהכמות תתיצב והגודש יפחת ,אם את סובלת אני מציעה לך להפחית גודש על ידי כך שתשאבי לא עד הסוף אלא תשאבי עד להקלה ואחר כך תחליטי מה לך נוח להניק משני השדים או משד אחד בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה אחרי הנקה
    אולגה
    17/05/2010

שלום

ילדתי לפני שבועיים ואני מניקה כל שלוש שעות ואחרי הנקה שואפת מה שנישאר ומאכילה עם מה שנשאר בבקבוק, האם זה בסדר? והשאיפה לא פוגעת בייצור חלב או מעודד לייצר יותר?
    וכדי לחדש את הזרימת חלב אחרי ההנקה צריך לאכול יותר ? ומה אפשר לעשות עפ פטמות סדוקות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה אחרי הנקה

הוספת תגובה

• שאיבה אחרי הנקה

יפית בוגנים
    19/05/2010

היי אולגה,
    שאיבה אחרי הנקה מתאימה כאשר היניקה של התינוק לא יעילה מספיק. כאשר תינוק יונק היטב אין צורך בכך. פטמות נסדקות לרוב עקב בעייה של חיבור לא נכון לשד- כך התינוק לא מקבל חלב, הפטמות נפצעות, וכמות החלב פוחתת בהמשך. היפגשי עם יועצת להערכה של ניהול ההנקה ומתן הנחיות ספציפיות המתאימות למצב שלך .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    ליאת
    16/05/2010

שלום רב לכן
    אינני רוצה לגזול מזמנכן היקר אך הייתי שמחה אם תוכלו שניכם לייעץ לי.
    ביתי בת שנה ותשעה חודשים שתהיה בריאה, יונקת. ושאני אומרת יונקת אני מתכוונת שבלילה היא קמה בין פעמיים בלילה טוב לארבע פעמיים. שאני חוזרת מהעבודה היא ישר קופצת עלי ואומרת ציצי. לעיתים אני מושכת את זה אבל לא ממש בהרבה אולי שעה וזהו. ואחר כך עוד כשש שבע פעמיים משעה 15:00 עד שהיא ישנה ב 21:00 ,22:00 .
    אחרי כל מיני ניסיונות של כאילו גמילה ראיתי שאני די חלשה ורחמנית והיא פשוט בוכה וצורחת צרחות שקורעות לי את הנשמה (ניסיתי כמה פעמיים ולא עמדתי בזה). אני יודעת שאתן לא קוסמות אבל השאלה היא . אם אני אחליט לקחת כדורים לייבש את החלב האם אני מתחילה מלחמת עולם שלישית מבחינה נפשית לילדה האם אולי היא תינק כמה ימים ותבין שפתאום אין וזה קצת יפריע אבל לא נורא . מה האופציות שעומדות לפני. אנא עזרו לי בבקשה כי מצד אחד נמאס לי ומצד שני אני ממש לא חזקה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה

סיגל מיכאלי
    16/05/2010

היי ליאת אתנהדרת הנקת עד היום כל כך הרבה זמן כל הכבוד ,כשאת מחליטה להפסיק הנקה את צריכה לבדוק את מי ההנקה משרתת אותי או את התינוקת ? לשאלתך ככל שהתינוקת תינק יווצר חלב וגם אם יהיה מעט חלב היא תרצה יניקה ,את אומרת שנמאס לך את סובלת אך מצד שני רחמניה וחלשה לדברייך ,כדי לגמול מהנקה חשוב להיות אסרטיבית לקבל החלטה לדעת לשים גבול ,אני מבינה שזה קשה לך ,אבל את צריכה לקבל החלטה שתתאים לך,ולהרגיש מצויין עם ההחלטה ,אם את מעוניינת פני אליי או לכל יועצת אחרת בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור בהנקה
    צורית
    16/05/2010

היי (:
    ביתי בת 8.5 חודשים
    כיוון שחזרתי לעבודה (לפני כחודשיים וחצי) ואני עובדת שעות מרובות,
    מהנקה מלאה ירדתי להנקה מידי פעם (בערב ובמהלך הלילה כשביתי מתעוררת).
    פתאום הבוקר החל לי דימום.
    האם יתכן שחזר לי המחזור? (יצויין שמאז ההריון ובמשך 8.5 החודשים האחרונים לא היה
    לי מחזור).
    האם הגיוני שאני עדיין מניקה (אף שמעט) ויש לי מחזור?
    אני הייתי בטוחה שבהנקה (גם אם היא חלקית) אין מחזור...
    תודה רבה על התשובה. (:

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור בהנקה

הוספת תגובה

• הנקה ומחזור

סיגל מיכאלי
    16/05/2010

היי צורית כן כן המחזור חזר ,גם אם מניקים יש מחזור,
    ימים נפלאים סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תמ"ל עם חלב אם
    נטע
    15/05/2010

שלום רב,
    מזה מס' ימים שאני מנסה להרגיל את בתי בת 8 חודשים למטרנה אך היא מסרבת. עד עתה אכלה רק חלב שאוב ומוצקים והנקה בערב ובלילה. החלטתי להפסיק לשאוב אך כיוון שהיא מסרבת לתמל אני ממשיכה לשאוב אולם רק פעם ביום. האם אפשר לערבב תמל עם חלב שאוב עד שתתרגל לטעם ואם כן מהן הכמויות המומלצות?
    תודה ,
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תמ"ל עם חלב אם

הוספת תגובה

• תמל וחלב אם

סיגל מיכאלי
    16/05/2010

היי לא מומלץ לערבב חלב אם ותמל,אם חשוב לך לתת תמל דאגי שהבעל ייתן את הבקבוקים הראשונים ,ניתן לקחת מעט מתמל מוכן לטפטף על השפתיים של התינוקת לא כשהיא רעיבה ולעסות את איזור השפתיים {כמו שאת מורחת לה אודם }טכניקה נהדרת שעוזרת לתינוקות רבים
    בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה והנקה
    אנה
    14/05/2010

העם אפשר להניק תינוק בזמן מחלה? אני לא מרגישה טוב יש כאבי גרון נזלת באף אני מדואגת עם מחלה עבר לחלב???

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה והנקה

הוספת תגובה

• הנקה ומחלה

סיגל מיכאלי
    16/05/2010

היי אנה את מתארת צינון את יכולה להניק ,אני ממליצה לך לנוח ,ולשתות מיץ מלימון סחוט טרי מצויין לכאבי גרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בלילה
    מירי
    13/05/2010

שלום רב,
    ברצוני להפסיק את הנקות הלילה ואני לא ממש יודעת איך. בתי בת 8 חודשים ניזונה כיום מחלב שאוב+הנקות (בוקר, ערב ולילה)+אוכל מוצק. לפני כחודשיים חזרתי לעבודה והנקות הלילה מאד קשות. היא מתעוררת בין פעמיים לשלוש ואני רוצה להפסיק עם זה. אשמח מאד לדעת איך עושים את זה..
    תודה, מירי

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה בלילה

הוספת תגובה

• מקפיצה

מירי
    17/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בלילה

יפית בוגנים
    19/05/2010

היי מירי,
    לא בטוח כלל שגמילה מהנקת לילה תפסיק את ההתעוררות, עדיף לחשוב על גמילה בלילה אחרי גיל שנה . בכל מקרה גמילה צריכה להעשות בהדרגה עם המון רכות ותמיכה - לא "להעלם" או לנקוט שיטת 5 דק'. אולי תוכלי להיעזר בבן הזוג להאכלה אחת או שתיים בחלב שאוב. עד אז קראי על הנושא וגבשי את הדרך שתתאים לכם לגמילה. ספר שיכול להתאים - "הורים גם בלילה" של דר' סירס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילובהנקה עם תחליף
    יעל
    13/05/2010

שלום,
    בני חודשיים וחצי והתחיל לינוק באופן מלא רק בגיל חודש וחצי. חשוב לי להתמיע את ההנקה, אך אני רוצה לתת לו בקבוק תחליף לפני שינת הלילה על מנת שישן טוב ורצוף כל הלילה. שאלתי אם יקבל תחליף לפני שינה זה יכול לפגוע לו ברצון לינוק? חשוב לי לציין שהוא מכיר את התחליף פעם בשבוע שאני לומדת הוא אוכל תחליף. ושאלה נוספת בעלי 3-4 פעמים בשבוע עובד גם בלילות והאם זה יצור בלבול שאני אתן לו את הבקבוק בלילות אלו?

אשמח לקבל תשובה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שילובהנקה עם תחליף

הוספת תגובה

• בקבוק והנקה

יפית בוגנים
    13/05/2010

היי יעל
    ראשית , אין ערובה לכך שיישן כל הלילה בגלל תמ"ל- זו טעות נפוצה. האם זה נכון להכביד על מערכת העיכול בנסיון להאריך את השינה ? סרוב לינוק היא תגובה אפשרית של תינוק שמקבל בקבוק. את או בעלך יכולים להאכיל מבקבוק .
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עולה מספיק במשקל
    יפעת
    13/05/2010

ב"ה

שלום.
    בתי בת 4 ח.
    נולדה במשקל 3 ק"ג.כעבור 3 שבועות עלתה יותר מ700 גר' ואז אושפזה למשך שבוע בגלל ברונכיולוטיס.התיאבון שלה ירד אך ב"ה לא הצטרכה עירוי.מאז היא יונקת מעט.היא מסיימת תוך 8 דק' לאכול בערך.יונקת כל 3 שע' גם בלילה.בחודש האחרון עלתה רק 200 גר'.
    היא תינוקת נינוחה רגועה וחייכנית אבל קטנטונת.לדברי האחות בטיפת חלב הקיבה שלה פשוט קטנה.היא יונקת מלא.ביומיים האחרונים התחלתי טעימות ממוצקים אך ללא הצלחה.
    מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    לא עולה מספיק במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל

יפית בוגנים
    13/05/2010

היי יפעת
    זה מצויין שהיא התחילה לינוק הרבה ביומיים האחרונים . תני לה כמה שהיא רוצה. אני חושבת שעדיף לדחות מוצקים , חבל שהיא תדלג על הנקה חיונית לצורך טעימה של מוצק.
    המשיכי מעקב שקילה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת רעבה כל הזמן
    קרן
    12/05/2010

שלום,
    בתי בת חודשיים וחצי במשקל כ- 4 ק"ג רוצה לאכול (לינוק) כל שעה וחצי/שעתיים, כשהיא יונקת היא יונקת במשך 10-15 דקות בלבד ומפסיקה לבדה (גם עם בקבוק תמ"ל היא אוכלת בשלבים), איך אפשר להאריך את הזמן בין כל הנקה והנקה או שזה בסדר בתקופה זו?
    תודה רבה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת רעבה כל הזמן

הוספת תגובה

• תדירות הנקות

יפית בוגנים
    13/05/2010

היי קרן
    שעתיים זה סביר בהחלט. את יכולה לעשות הפסקה אחרי שהיא מסיימת , להחליף חיתול אם צריך, להציע לה לגהק ואז - צד שני/ אותו הצד . הציעי לה להמשיך לינוק, יתכן שתסרב וייתכן שתמשיך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתה ביצור החלב עקב שאיבה
    מיכל
    10/05/2010

בני בן 6 שבועות. מהיום הראשון לא הצלחנו להסתדר עם ההנקה...היה לא קשה ומעייף לשאוב מהשד (שהוא גדול למדי) ולכן שכרתי משאבה של לקטינה והאכלתי חלב שאוב. מכיוון שיצור החלב שלי היה מאד מאד גדול שאבתי בבוקר מנות לכל היום ובלילה לפני השינה מנות לכל הלילה ובמהלך היום לא שאבתי כלל. לאט לאט יצור החלב פחת פלאים וכרגע אני מצליחה לשאוב רק מנות מספיקות ליום בקושי, ובלילה הוא אוכל סימילאק. האם יתכן שמכיון ששאבתי רק פעמיים ביום הגוף החל ליצר פחות חלב? האם שאיבה כל 3 שעות במשך כמה ימים תחזיר את יצור החלב המוגבר? אנא תשובתכם אני מאד מעוניינת להמשיך לתת חלב אם וגם בלילה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב

סיגל מיכאלי
    10/05/2010

הי את בהחלט צודקת שאיבות בכלל גורמות להפחתת ייצור החלב ,ושאיבות מועטות גורמות גם הן למעוט בייצור החלב ,שאיבה לא מדמה הנקה ולכן עם הזמן כמות ייצור החלב תפחת ,כיום בנך גדול יש סיכוי טוב שהוא יצליח לינוק טוב ולתפוס את הפטמה ,ולאחר שאיבות גם הפטמות שלך מוכנות להנקה שווה להתנסות שוב בהנקה ,צרי איתי קשר טלפוני אני אנסה לעזור לך ,סיגל מיכאלי
    050758593 מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לינוק
    בתיה
    09/05/2010

ב"ה

שלום לכן,

ילדתי לפני כ- 8 ימים את בתי החמישית, תינוקת מתוקה , שעושה לי בית-ספר...

את 4 ילדי הקודמים הנקתי עד גילאים מאוחרים ( בין שנה לשלוש ) ,

ואילו חני- לא יונקת !

כבר מהרגע שהניחו אותה עלי בחדר הלידה הרגשתי שהיא לא יונקת כמו שאני רגילה, הגענו למצב שבשקילות נסיון היא עלתה 5 גרם אחרי 15 דקות יניקה לכאורה.

התחלתי לשאוב, ויש חלב בשפע- אני שואבת מנה של 100 מ"ל ב- 10 דקות.

אני רוצה להמשיך לנסות ולא יודעת איך ומה. כלפעם שאני מנסה היא צורחת מתיסכול אחרי 5 מציצות. ניסיתי לשאוב לפני כדי שהחלב יזרום וזה גם לא עזר.עד כמה להתעקש ?

קשה לי לוותר, כי אני יודעת מה אנחנו מפסידות...אשמח לקבל הדרכה מה עושים.תודה,

בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לינוק

הוספת תגובה

• סרבנית קטנה

סיגל מיכאלי
    10/05/2010

היי בתיה,אני מכירה אישית את הסיפור של חוסר רצון לינוק והסיבות מגוונות ,אני בעצמי שאבתי עד גיל 4 חודשים חלב ובגיל 4 חודשים החלטתי להניק בלבד ובמהלך יום שלם התינוקת לא הביעה שביעות רצון ובכתה וסירבה ולמחרת ינקה והנקתי עד גיל שנתיים וחצי.
    אז אני לא מסוגלת לקבוע לך מה לעשות אם להתעקש או לא להניק ,נסי לבדוק עם עצמך מה יתאים לך ולתינוקת שלך אני מאמינה שתגיעי למסקנות לבד ,מה שלא תבחרי תהיי שלמה עם ההחלטה ,ימים של אושר
    סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהנקה
    היאלי
    09/05/2010

שלום,
    אני אמא לבן שמונה חודשים, ומניקה מאז הלידה הנקה מלאה, ולאחרונה התחלנו לשלב בכל יום 1-2 ארוחות של אוכל "אמיתי". הבעיה היא שבימים האחרונים שמתי לב שנוצר אצלי אי שוויון בשדיים מבחינת מלאות וכמות חלב. צד ימין אמנם מוציא חלב, אבל צד שמאל גדוש הרבה יותר, כמעט כל הזמן, ומאוד מהר אם אני לא מניקה ממנו, נוצרים בו גושים. הגעתי כבר למצב שאני צריכה לשאוב ממנו רק כדי שלא ינזל סתם במהלך היום, כי התינוק לא אוכל כל כך הרבה ...

איך אני מחזירה את המצב לאיזון בין שני הצצדים? ניסיתי להאכיל יותר דווקא מהשד הריק, כדי לעודד בו יצור חלב על פני השד השני, אבל זה לא עוזר.

מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהנקה

הוספת תגובה

• איזון

סיגל מיכאלי
    10/05/2010

היי אני מבינה את הקושי שאת מתארת ,חוסר איזון בין ייצור החלב בין 2 השדיים אופייני לעיתים ,אני חושבת שהפתרון הסביר יהיה להניק מהשד הפחות גדוש וברגע שנוצר גודש בשד השני להניק או לשאוב אבל רק עד להקלה על הגודש לא שאיבה עד הסוף,אני מאמינה שזה יעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהנקה
    אדר
    09/05/2010

שלום רב
    אני אמא חדשה וטריה לתינוק בן שבועים,
    יש לי שאלה:
    ביומים הראשונים בבית חולים הוא קיבל הנקה בלי בקבוק חוץ מבלילה כשהוא לא היה איתי, אבל עכשיו אני מנסה לתת לו רק הנקה אבל נראה שזה לא מספיק לו ואז הוא מקבל גם בקבוק כתוספת...
    בימים הראשונים אחרי הלידה לא היה לי תיאבון ועכשיו אני מנסה לאכול די בכוח כדי שיהיה לי חלב
    השאלה היא מתי זה יסתדר אם אוכל נכוו מתי יהיה לי מספיק חלב בשבילו? יכול להיות שהוא עכשיו יונק שעה ובכל זאת הוא צריך תוספת כי זה לא מספיק....
    ובכלל כל כמה זמן הוא אמור לינוק כל שעה?שעתיים?
    ראיתי חברות שהחלב שלהן ממש נשפך מהחזה האם ככה זה צריך להיות אצל כל אישה (כי אצלי זה ממש לא ככה) בקיצור אני ממש אובדת עצות אני לא רוצה שיאכל בקבוק אני רוצה שיקבל רק חלב שלי אבל נראה שאין לי מספיק וכל פעם הוא צריך תוספת מה לעשות?
    בבקשה עזרו לי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהנקה

הוספת תגובה

• עזרה בהנקה

יפית בוגנים
    09/05/2010

היי אדר,
    אנא פני בהקדם ליועצת הנקה באופן פרטי , כדי להבין מה הסיבה לכך שאין מספיק חלב ובעיקר שתראה איך הוא יונק - ניקה לא יעילה גורמת להפחתה בכמות החלב . בכל אופן , צריך תשאול מקיף וצפיה בהנקה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה