מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לעבודהשירית29/05/2010
בני היום בן ארבעה חודשים ואני צפויה לחזור לעבודה בעוד חודשיים. כיום הוא יונק באופן מלא והכול בסדר. אני מתחילה לחשוב מה לעשות כאשר אחזור לעבוד והייתי רוצה להייעץ לגבי זה. אני יודעת בוודאות שאיני מעוניינת לשאוב חלב כאשר אהיה בעבודה. האם זה אומר שיהיה עלי לגמול את בני לפני החזרה לעבודה או שיש דרך לשלב הנקה ותמ"ל גם ללא שאיבות?
המון תודה,
שירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
יפית בוגנים30/05/2010היי שירית
את בהחלט יכולה לשלב הנקה עם פורמולה. תצטרכי בהדרגה להוריד ארוחות ולדמות את המצב העתיד להיות - האכלה בפורמולה בזמן שתעדרי ולהמשיך להניק בהמשך היום. את מחליפה הנקה בפורמולה, אך הימנעי מגודש - הוציאי חלב עד להקלה, תוך מס' ימים - שבוע , הגוף יתרגל למצב החדש ואז את מורידה הנקה נוספת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתה של שירית
יהודית06/06/2010יפית שלום
בני בן 6 וחצי חודשים
גם אני מניקה מלא, ועובדת מ8 עד 14:00
מניקה לפני יציאה בין 5 ל-7 בבוקר .(תלוי מתי בני מתעורר) ושואבת ב10:00 בעבודה ושוב מניקה ב14:30-15:00
במידה ואפסיק לשאוב אז אייצר פחות חלב עבורו?
בשעות הבוקר עד הצהריים הוא מקבל ארוחת פרי ובקבוק שאוב של כ150-180 מ"ל
שאלה שנייה- אני רואה שאם אני שואבת כ3 שעות אחרי הנקה יש לי פחות חלב מאשר 4 -5 שעות אחרי הנקה
אני לא מבינה...ככל שאני מניקה יותר הגוף אמור לייצר יותר חלב, אבל מצד שני ככל שהמרווחים יותר ארוכים יש לי יותר חלב, האם במרווחים יותר ארוכים הגוף מספק יותר חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבותרים להפסקת הנקהויקי29/05/2010
ילדתי לפני 3 חודש. ניסיתי להניק ולא הלך, מאד כאב, פצע אותי ונגרמו לי שטפי דם בפטמה. אז התחלתי לשאוב עם משאבה חשמלית. כנראה שעשיתי טעות גדולה כי כל פעם ששאבתי נהנתי לרוקן את החזה לחלוטין, עד הטיפה האחרונה. חשבתי שזה טוב וכך צריך לעשות. הגעתי למצב שהבקבוק היה מגיע כל 3 שעות ל330 מ"ל. ואז בגלל עייפות יתר בלילות רציתי לישון ולא הייתי קמה לשאיבה אז נוצרו גודש, דלקת כואבת ולקחתי כבר 3 פעמים אנטיביוטיקה. החלטתי שעם הכאבים הללו והאובססיה מסביב לשעון של שאיבות אני לא ממשיכה ומה שהקפאתי במקפיא יספק את בני הלאה.
אתמול ב2 וחצי בצהריים שתיתי חצי כדור קבותרים אחכ היום ב6 וחצי בבוקר (לא שמעתי את השעון המעורר של 2 וחצי בלילה) ובזמן הזה אני לא עם חזייה הדוקה לחזה ולא מניחה עלי כרוב כפי שאמר לי הגניקולוג. שאלתי רוקח בבית מרקחת אם ניתן לקחת את הכדור כאילו הכנסתי לפה כדור אקמול ללא כל הפרוצדורה מסביב ואמר שבהחלט אפשר!
אני עדיין שואבת כי החזה מתמלא ואני כבר בהיסטריה שיהיה לי שוב גודש ודלקת. אני במצב של שאיבה 3 פעם ביום בלבד. היום ב6 וחצי בערב אשתה את החצי כדור האחרון והחלב לא התייבש עדיין.
תוך כמה זמן הכדור אמור לעבוד?
האם לזרוק את החלב ששאבתי עם נטילת הכדור? :-( (אני לא יודעת מה לעשות עם החלב כי הרוקח אמר שאינו זוכר...) אז לזרוק?
נ.ב - הרוקח אמר לי לשאוב כדי שלא יהיה גודש. זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שאיבה
יפית בוגנים30/05/2010היי ויקי
החלב מתייבש בהדרגה והכדורים לא מאד יעילים, בוודאי בשלב הזה
הטוב ביותר הוא להוציא חלב רק כדי להקל ולא לרוקן, החלב יפחת בהדרגה ולא יווצר גודש.
את לא צריכה חזיה הדוקה ולא עלי כרוב- הימנעי מגודש
לגבי החלב ששאבת עם נטילת הכדור - פני לבירור באחד המרכזים הטרטולוגיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיהחיה28/05/2010
יכול להיות שהתמעט לי החלב? בשאיבה לא תמיד יוצא לי מנה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה בחלב
יפית בוגנים30/05/2010היי חיה
בתנאים מסויימים תתכן הפחתה בחלב, אם כי לא בטוח שזה המצב. השאיבה מושפעת מגורמים שונים .
יש מעט מדיי מידע, לכן לא אוכל לפרט מעבר
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזיות הנקהיעל27/05/2010
שלום,
רציתי לשאול לגבי חזיות הנקה. האם זה נכון שלא מומלץ ללכת עם חזיות ברזל, אם כך מדוע? מה כדאי בלילה לישון אם/בלי חזייה ?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזיות
יפית בוגנים30/05/2010היי יעל
אכן, חזיה ללא ברזלים שעשויים ללחוץ על המערכת ולגרום סתימה. שינה ללא חזיה, אם מטפטף אפשר חזיה לא הדוקה / גוזיה עם רפידות
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי חזרה לעבודהשרון27/05/2010
שלום
ביתי בת 4 חודשים ואני חוזרת לעבודה
עד עכשיו היא ינקה הנקה מלאה.
שעות העבודה שלי הן 8 עד 2 וחצי (ב- 3אני כבר בבית)
הייתי רוצה להניק את ביתי רק בשעות שאני בבית (כלומר בלי שאיבות) ובשאר תמ"ל
יש לי 2 שאלות:
1. האם הדבר אפשרי מבחינת להרגיל את הגוף?
2. שבוע אחרי חזרתי לעבודה יש לי השתלמות 4 ימים בהם אעדר מהבית מ 7 בבוקר עד
7 בערב. האם ההנקה יכולה לשרוד דבר כזה? לא אכפת לי בימים האלה לשאוב אולי פעם פעמיים כדי לשמר את ההנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה
יפית בוגנים30/05/2010היי שרון
ראי את התשובה שכתבתי לשירית בנושא חזרה לעבודה. צריך להרגיל את הגוף , ואז ממילא לא תניקי עד 15:00. תצטרכי לשאוב בסביבות 15:00 ולהניק שוב בסביבות שבע בימים של ההשתלמות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה בשדענת27/05/2010
שלום,
אני נמצאת בשבוע 33+2 ומתכוונת לנסות להניק.
אני לא יודעת כיצד לתאר זאת אז סליחה מראש על ההסבר המסורבל:
עוד לפני ההריון היה לי בתוך פתח הפיטמה עצמה איפה שעתיד לצאת החלב בהנקה, מן גוש קטן שנראה כמו גוש קוטג אך כהה שנמצא בפיטמה, כנראה זאת הפרשה שהיתה בעבר ונשארה שם.. ניסיתי פעם אחת לגרד משם את החתיכה אך יצא קצת דם והפסקתי. זה מופיע בשתי הפיטמות. אני חוששת שזה יגרום לסתימה ולא יצא חלב כשאנסה להניק.
האם יש מקום לחשש כזה? ומה ניתן לעשות?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה בשד
יפית בוגנים30/05/2010היי ענת
אם ניסית להוציא ויצא דם, אני לא בטוחה שזו הפרשה שהתייבשה. מבלי לראות קשה לדעת, מציעה לקראת הלידה להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתלווה אותך גם אחרי הלידה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה עם שיניים...נעמי25/05/2010
שלום לכן,
בתי בת שמונה חודשים , אני מניקה אותה מיום היוולדה ומאד נהנית מכך... הבעיה היא שיש לה כבר כעשר שיניים , מגיל ארבעה חודשים החלה להוציא שיניים ומאז לא הפסיקה ( שתהיה בריאה הקטנטונת!!!) כשהיא קמה בלילה (הרבה פעמים נראה שמכאב) היא ישר מתחברת לציצי ויונקת באגרסיביות , איני יכולה שלא להרגיש את השיניים שלה וממש כואב לי , היא גם תוך כדי היניקה מושכת את עצמה ממני ועם הידיים מושכת לכיוון השני , ולא מרפה מהפטמה (בקיצור עושה ממני קציצות...)
כרגע אני עם דלקת בשד בעקבות זה וכואב לי וצורב לי נורא...
אני ממש לא רוצה להפסיק להניק אך זה כבר נהיה ממש סבל בשבילי, היא לא לוקחת בקבוק רק ציצי...
יש לכן אולי עצה בשבילי? אשמח לשמוע...
בתודה מראש.
נעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יפית בוגנים30/05/2010היי נעמי
העצה היא בעיקר לשמור אותה קרובה אלייך כשהיא מתחברת ולא לאפשר ל"עשות ממך קציצה" כי זה נגמר בדלקת... (? איך את יודעת שזו דלקת ??? ) הצמידי אותה אלייך, הסבירי שאחרת זה מכאיב לך, ואם את צריכה , נתקי אותה מהשד והצמידי מחדש. יש לטפל בשד ולהבריא את הפטמה במהרה (ייתכן שצריך טיפול תרופתי) ואולי פטמת סיליקון תוכל להקל בימים אלה (לא בטוח, נסי. והצמידי אותה היטב גם עם הפטמה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקת לילה בשינה משותפתמיטל25/05/2010
שלום
קראתי כאן מספר הודעות לפני שאני מתיישבת לכתוב את השאלה שלי,
ולכן אתחיל ואומר שאני מוכנה כל כך מוכנה כבר לגמול את הילד שלי מהנקה! ממש חולמת על החופש... :-)
התינוק שלנו בן 16 חודשים, יונק כל מתי שבא לו. - ובפרט נרדם תוך כדי הנקה גם לשנת צהריים וגם לשנת הלילה... וכמובן... כל הלילה)
אנחננו ישנים ביחד וכרגע גם אין באפשרותנו לדאוג לסידור שינה שונה, למעט לינה במיטה שלו שצמודה למיטה שלנו. (נכון להיום, המיטה צמודה, אך הוא ישן בינינו...)
בכוונתי להתחיל בתהליך גמילה מהנקה, והייתי מעוניינת להתחיל בלילה, באמצע הלילה.
רציתי לקבל הכוונה וטיפים למעט נחישות בהחלטה ובמעשה - זה יש...
ראשית, והחשוב מכל.... האם אפשר לגמול תינוק בן 16 חודשים מהנקות לילה כאשר אנחנו ישנים
ביחד, ?
טיפים כיצד לגמול אותו, בתנאים הנ"ל ועם מינימום בכי מצידו, או נאמר, מינימום תסכול מצד הגוזל שלי...
כיצד להתחיל??
סליחה על האורך... :-)
ותודה על תשובכן
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופס
מיטל25/05/2010אני כל כך עסוקה כבר בתהליך ששכחתי לציין שהתינוק שלנו מתעורר בערך 5-6 פעמיים בלילה טוב.... יונק לפעמים מעט ולפעמים הרבה וחוזר לישון
הכל נעשה בשכיבה כביכול תוך כדי שינה... (של מי? :-)
הוא מעולם לא הסכים לבקבוק, לא לכלי ולא לפורמולה בתוכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת תשובה לשאלה מאד דומה
יעל09/06/2010מחכה לתשובתכם לשאלה של מיטל. גם בני בן 16 חודשים ויונק בלילה מספר פעמים. אנחנו רוצים גם לגמול מהנקת הלילה (כשביום דווקא לא אכפת לי להמשיך) וגם להעביר, לפני או אחרי, למיטה משלו, עכשיו עברנו דירה לדירה גדולה יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי תשובה שתהיה רלונטית גם לך בתש
סיגל מיכאלי09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לה לה
סיגל מיכאלי09/06/2010היי מיטל כאשר אני מלווה הורים אני אוספת נתונים רבים שלא ניתן לאסוף בפורום ,אך אנסה לעזור לך ,אני לא אוהבת שינויים רבים בבת אחת כלומר גם להעביר את הפעוט למיטה אחרת וגם לגמול מיניקה זה יותר מדי ,חשבי על השינוי הכי חשוב ,אם זה גמילה מהנקת לילה ויום ,תחליטי ,דברי עם התינוק ,ואין יותר הנקה ,גם אם בלילה מתעורר לומר לו אין ציצי ,ולהעזר ולהתמך בבני משפחה או בעל ,או להתחיל ההיפך להרגיל לישון במיטה שלו ולאחר שבועיים לגמול מהנקה ,
המון הצלחה ,
סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל09/06/2010תודה סיגל
לפי מה שהבנתי את לא חושבת שצריכה להיות בעיה מיוחדת בקודם לגמול מהציצי למרות שנשארים באותה מיטה, הבנתי נכון? (אני חוששת שהקרבה לציצי מהווה פיתוי רב, לשני הצדדים.. להמשיך לישון "בשקט".. למרות שאני רואה שהציצי לא מרגיע כמו פעם, הוא עוד רוצה לינוק, אבל בועט ולא נרגע כל כך בקלות גם עם הציצי)
האם יש לך המלצה מסוימת לבחור בצעד אחד מבין השניים לעשות קודם? (מיטה משלו או גמילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות של אם מניקה טרייה וקצת מודאגתדגנית24/05/2010
בני בן שבועיים וניזון מהנקה בלבד. ההנקה מראשיתה הלכה טוב לשנינו.
מאז הברית הוא משתמש במוצץ ומאוד מאוד אוהב את זה.
הצטברו לי מספר שאלות בעניין ההנקה:
1. לאחר סיום ההנקה וכן לאחר גרפס, יש לו פליטות מאוד גדולות שאינן מלוות בבכי או בכאב, פשוט פולט וזה נראה לי בכמות גדולה, זה יכול להיות גם חצי שעה ואף יותר לאחר האוכל ויכול להיות כשהוא עדיין על הידיים בזמן המנוחה מהיניקה. האם זה בסדר? אולי הוא אוכל יותר מידי או מהר מידי? אמרו לי שזה יכול ריפלוקס ואפילו אין מושג מה זה. שוב הוא לא בוכה או כואב אבל הכמות של הפליטה גדולה.
2. בלילה הוא ישן 6 שעות רצוף עד ההאכלה הבאה שלו ושוב נרדם ל- 4שעות. בשעות אלו גם אין חיתולים רטובים למידי. מה שכן במשך היום יש חיתולים עם פפי וקקי כל האכלה. שמתרחשת כל 4שעות. האם זה בסדר שהוא לא אוכל במהלך הלילה?
3. החזה שלי נראה כבד ומלא בחלב, אין לי כאבים או גודש, אבל נראה שיוצא המון חלב בזמן ההנקה, אולי זה מאביס אותו? האם לשאוב? שוב, אין לי כאבים. ובנוסף שד אחד גדול ומלא יותר מהשני. זה, אגב השד שהוא יותר אוהב לינוק ממנו. האם לעשות אפליה מתקנת לשד השני?
4. מוצץ- לאחר כמה יניקות , כל פעם לאחר מספר שונה של יניקות, הוא דוחף את הראש קדימה ואחורה על הפיטמה, כאילו הוא רוצה לינוק אבל לא רוצה לאכול, אז אני נותנת לו מוצץ, כשהוא עדיין נח על השד וכך הוא נרגע ונרדם. זה בסדר לשלב את המוצץ עם ההנקה?
5. באופן כללי הילד ישן המון במהלך כל היממה ובמיוחד בלילה, יש לי סה"כ 6-7 האכלות ביממה. הוא מעלה במשקל, לפחות כך היה בביקור בטיפת חלב שבוע שעבר. אני קצת מודאגת מהשינה המרובה. הוא עירני במהלך היום במצטבר 4-5 שעות. האם זה תקין?
אשמח לקבל התייחסות לשאלותיי. תודה רבה מראש וסליחה עם זה יצא קצת ארוך.
ממש רשמתי לפני את כל שאלותי שהצטברו בימים האחרונים. שוב תודה. דגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
יפית בוגנים24/05/20101.אם הפליטות לא מלוות בסבל והוא עולה במשקל היטב זה בסדר.
2.תינוקות יונקים זקוקים ל8-12 ארוחות ביממה. בגיל שלו 3-4 יציאות ביממה, 5-6 חיתולים עם שתן . לא אוכל לתשאל ולפרט כאן מעבר.
3.כאשר ההנקה מתנהלת היטב, התינוק יונק ביעילות ולפי דרישה , אין צורך לשאוב.
4. רצוי לא לתת מוצץ בשלב זה. לא בטוח שהוא סיים לינוק מהתיאור שלך, ועדיף שימשיך לינוק או למצוץ- זה גם צורך של תינוקות. ההנקה מספקת גם אותו
5. לא כתבת כמה הוא עלה במשקל ובאיזה פרק של זמן. ייתכן שזה בסדר , להמשיך לעקוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להנקהלנה24/05/2010
איך מכינים את השד להנקה?שמעתי על עיסויים עם שמנים ומשחות מיוחדות?האם ניתן לפרט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת השד להנקה
יפית בוגנים24/05/2010היי לנה
את לא צריכה להכין את השד להנקה. אם אין פטמות מאוד חריגות, אין צורך בשום הכנה , ודאי לא עיסויים עם שמנים מיוחדים. אני ממליצה על סדנת הכנה להנקה, בדיוק מהסיבה הזו - שמועות שמגיעות והמלצות מיותרות. כדאי שיהיה ידע בסיסי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עוזבת את השד.חן24/05/2010
שלום בתי בת חודש וחצי כל פעם שאני מניקה אותה היא אף פעם לא תעזוב את השד גם אם זה ימשך שעתיים, אלא אם כן היא נרדמת או שאני מפסיקה לה .. מה זה אומר שהיא רעבה תמיד...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עוזבת את השד
יפית בוגנים24/05/2010היי חן
שעתיים על השד... זה מעורר שאלות
להירדם בסיום ארוחה זה נורמלי. לא לסיים ארוחה אחרי שעתיים - לא תקין .
אני לא יודעת מה זה אומר, צריך לראות אותה יונקת ולערוך תשאול מקיף כדי להסיק מסקנות.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכב החלבדורית24/05/2010
שלום,
האם אכילת פחמימות ושומנים משפיעים על תזונת האם בצורה שיכולה לגרום לעליה רבה במשקל התינוק (אל מעבר לאחוזון 100)? או שאין קשר לתזונת האם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וחלב
יפית בוגנים24/05/2010היי
את צריכה לאכול מזון בריא ומגוון . וכמובן שתזונה כזו כוללת פחמימות ושומנים. אני לא יודעת למה את מודאגת מעלייה מוגזמת של תינוק יונק , אין חשש להאכלת יתר או השמנת יתר אצל תינוקות יונקים
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה +אי בי סייעל23/05/2010
לפני כחודש ושבוע נולדה לי בת ראשונה שאותה בשעה טובה אני מניקה ופעם-פעמיים ביום שואבת ונותנת לה מבקבוק חלב אם .
בשבוע השני וחצי לחייה התחילה עם כאבים בבטן בשעות הלילה ועד היום.כאבים עזים שממש מציקים לה והיא צורחת . רק בהליכה ותנועה נרגעים.
ממש נשמעים רעשים מבטנה הקטנה והיא מוציאה המון גזים בלי סוף.בשבוע האחרון לאחר שהומלץ לי הפסקתי לחלוטין כבר 9 ימים עם מוצרי חלב.. אך לא עזר דבר.
חשוב לציין שהיא עולה במשקל שבוע שעבר הייתה 3.260 וכעבור שבוע 3.600
עוד חשבו לציין -נולדה בשבוע 37 +3 במשקל 2.580
עוד תופעה שהחלה בעת הנקה היא קבלת התקף(ממש אני שומעת רעשים)והיא מפסיקה לינוק ומתעצבנת.
ועכשיו אחרי הרקע לשאלה..
המליצו לי לנסות סימיקול.. אך לא נראה שזה משפיע..
האם אפשרי לתת לה אי בי סי דופילוס? או שאני אקח זאת?! שמעתי המלצות טובות ואמרו שזה עוזר פלאים.. אודה לעזרתכם תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליק
יפית בוגנים24/05/2010היי יעל
זו בהחלט תופעה מטרידה. יחד עם זאת רצוי להעזור לה בעזרת עיסויים, הנקה ותנועה. לא בעד לנסות כל פעם תכשיר אחר. את יכולה לשתות תה מתערובת מתאימה (נסי לברר ב- ב.ר.א צמחים)
אין לי מידע לגבי אי.בי סי דופילוס בהקשר הזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהליאת23/05/2010
שלום רב לסיגל
לפני כשבוע סיפרתי לך על ביתי בת השנה ותשעה חודשים שתיהיה בריאה שעדיין יונקת ושאלתי לגבי הכדורים שמיבשים. הבנתי ממך שכול עוד היא תינק ייצא קצת חלב. בטוח זה גם יפסיק איכשהו.
מכיוון שאני מטומטמת ,סליחה על הביטוי ,ואיני מסוגלת להתמודד עם זה. האם מבחינה נפשית או אחרת הייבוש של החלב יהיה בעייתי ואז אני יתחרט על זה שייבשתי. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחת ממני
ליאת25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי תשובה בבקשה
ליאת02/06/2010היי ליאת
הפנית את השאלה לסיגל, אני לא יודעת על מה התכתבתן. את יכולה לכתוב שאלה מלאה וברורה ואענה לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה
יפית בוגנים03/06/2010היי ליאת
הפנית את השאלה לסיגל, אני לא יודעת על מה התכתבתן. את יכולה לכתוב שאלה מלאה וברורה ואענה לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפטרייה במהלך הנקהשלומית23/05/2010
שלום, ילדתי בשעה טובה לפני חמישה ימים. לקראת סוף ההיריון התפתחה אצלי פטרייה בציפורן ברגל. האם אני יכולה לטפל בה ע"י משחה/טיפות או שהדבר אסור במהלך ההנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהנקה
יפית בוגנים24/05/2010היי שלומית
ניתן לטפל ברוב התחלואים במהלך ההנקה, צייני שאת מניקה לפני שימוש בתכשיר כלשהו. בתופעות רבות אפשר לטפל בדרכים טבעיות כמו משחות מצמחים . גם לגביהן - צייני שאת מניקה בפני הרבליסט/ הומיאופט/ רוקח/ רופא...
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)