מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצילו הפסקת הנקהגאנה11/03/2010
באמת שרציתי להניק המון אבל בכל שלושת החודשים שהנקתי היו לי סתימות וכאבים עצומים מדי כמה ימים. ראיתי יועת הנקה שאמרה שהילדה יונקת מצוין והבעיה כנראה אצלי. כך אמר גם הרופא נשים שלי. הוא נתן לי קבותרים להפסקת הנקה ואמר לא לגעת בשדיים בכלל. לא הבנתי מה זה אומר ועשיתי כדבריו. למחרת חשבתי שאני הולכת למות, הכאבים היו בלתי נסבלים. בצהריים יום אחרי הצלחתי לסחוט קצת מהשדיים והחום ירד. לקחתי אדוויל. התעצתי בטלפון עם כירורג שד שאמר שאם אין חום אין מה לעשות רק לחכות. בעצת חברה שעברה דבר דומה חבשתי את השדיים בחיתול הדוק מאוד. ככה כבר יומיים. מתי כבר יפסק החלב. אני לא מתפקדת ולא יכולה לגעת בתינוקת שלי . נגמרו לי כבר בייביסיטרים ובעלי לא יכול לקחת יותר חופש מעבודה. כמה זמן לוקח עד שהחלב מפסיק בשיטה הזאת. היום סחטתי קצת ומחר אני כנראה לא אסחט בכלל נראה
הצילו, הצילו, כואב כואב
גאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
יפית בוגנים11/03/2010היי גאנה
לצערי קיבלת הנחיות לא נכונות לגבי הפסקת הנקה. ממה שאני מצליחה להבין השדיים כעת עדיין גדושים. אסור (!!) להשאיר חלב ככה בשד (לאף אחת ובטח לא לך עם הסטוריה של סתימות) וזו גם הסיבה לחום - כנראה שהיתה דלקת . הוציאי חלב ע"י שאיבה עד להקלה (לא לרוקן). כך בכל פעם שאת מרגישה שהשד מלא. הגוף יפחית את הכמות שהוא מייצר - בהדרגה.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמת סיליקוןליאת10/03/2010
שלום,
בעקבות פצעים חוזרים ונישנים בפיטמות התחלתי להניק עם פיטמת סיליקון.
הפיטמה מעט גדולה עליי, האם זה תקין? (היא מידה s(
האם ישנן הנחיות מסוימות להנקה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון
סיגל מיכאלי10/03/2010היי הפטמה שקנית היא מידה הכי קטנה וייתכן שהיא גדולה בקצה שלה וזה תקין אין הנחיה מיוחדת להנקה עם פטמת סיליקון ,הייתי מציעה לך אם נפצעת עד היום ייתכן שתנוחת ההנקה הייתה לא תקינה ראשית דאגי לכך שהפטמות יחזרו להיות שלמות ולא פצועות חשפי את השד לאחר ששטפת אותו עם מים חשפי לאוויר כמה שיותר כך הפטמות יחלימו ואז נסי לחזור ולהניק ללא פטמת סיליקון ובדקי את התנוחה אם את באיזור ראשון לציון את מוזמנת להגיע אליי ואני אראה לך תנוחת הנקה נכונה {ללא תשלום } ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת מושכת בחזקה את השדאלישבע09/03/2010
התינוקת שלי בת חודש וחצי פתאום באמצע ההנקה מושכת חזק את השד כשהיא עדיין מחוברת, היא לא יוצאת היא פשוט מושכת וזה מאוד כואב וגורם לכאבים ורגישויות גם מאוחר יותר. היא עושה את זה לאחר 5 -10 דקות של הנקה מספר פעמים לאורך ההנקה. כשהיא ישנונית היא לא עושה את זה. אני מנסה לתפוס לה את הראש כדי שהיא לא תעשה את זה אבל לא יודעת אם זה יכול להזיק לה וזה גם קצת קשה לעשות את זה כל כך הרבה פעמים.
מה ניתן לעשות?
ולמה היא עושה את זה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושכת
סיגל מיכאלי10/03/2010היי התופעה מוכרת ויכולות להיות לה מספר סיבות ,ראשית הזרם פחת והיא מושכת בניסיון לייצר זרם מהיר יותר ,ייתכן שסובלת מגזים וכדי להוציא גרעפס היא מושכת את הפטמה ,נסי לפני ההנקה לעשות עיסוי בסדנאות שאני מעבירה אמהות מדווחות לי שההנקה הופכת לרגועה יותר ,אז עסי את הבטן ולאחר תניקי ,נסי גם לנתק את התינוקת מהפטמה בזמן שהיא מושכת ולהרים אותה לגרעפס אני מאמינה שזה יפתור את הבעייה ,,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה- מעתיקה שוב כי התפספסשירלי09/03/2010
שלום,
הבן שלי בן שנה ו 7 ח'. אני מתחילה לחשוב על גמילה מהנקה. כרגע הוא יונק על הבוקר כשקם ובמהלך היום לפעמים כשחוזר מהמשפחתון וכשמבקש- לפעמים יותר לפעמים פחות...
השאלות שלי הן:
1. איך גומלים? בבת אחת יותר לא להניק או להוריד קודם את הנקת הבוקר או לחילופין קודם להפסיק בכלל במהלך היום ?
2. האם בינתיים שאני מניקה זה מעכב כניסה להריון נוסף? כלומר פוגע בסיכויים להרות?
תודה רבה, אשמח מאוד לתשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
יפית בוגנים11/03/2010היי שירלי,
את יכולה להפסיק עם הנקה אחת . (אם את חשה שהשד מלא , הוציאי חלב עד להקלה) עד שהגוף יתרגל למצב החדש. אח"כ תוכלי להוריד עוד הנקה . תדירות כזו של הנקה היא אמצעי מניעה מאד לא יעיל. נשים מניקות נכנסות להריון תוך כדי הנקה, לעיתים גם הנקה מלאה. לכן, לא סביר שזה יפריע להריון חדש.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה אחרי שתיית אלכוהולרוני09/03/2010
אתמול בלילה שתיתי שתי בירות. רציתי לשאול כמה זמן אחרי אוכל להניק את ביתי בת השנה בלי חשש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שעבר מספיק זמן בין 18-24
סיגל מיכאלי10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי! כואב לי!!ahr107/03/2010
אני מניקה כבר 4 חודשים. כל הזמן היו לי בעיות. אולי רק חודש, במצטבר, הלך טוב.
הקש ששבר את גב הגמל הוא גודש שיש לי כבר שבוע וחצי.
לפני שבוע וחצי פתאום לא הצלחתי להניק. אולי צינוריות סתומות, לא ממש ברור לי מה הבעיה. ניסיתי לשאוב אבל גם זה לא הצלחתי. יצא לי זרזיף חלש וממנו ממש לא יצא כלום - אולי 10 מ"ל אחרי 45 דקות.
פעם ביומיים יש לי איזה רגע של חסד בו אני מצליחה לשאוב טיפה (בכמה "שפריצים", מה שאומר שאולי הצינוריות בכל זאת לא סתומות?) ולהקל קצת על הגודש אבל אז זה שוב מפסיק והשד אפילו לא מצליח להתרוקן. אח"כ הגודש חוזר.
אותו דבר עם הנקה. הבת שלי מצליחה לפעמים לינוק טיפה, אולי מצינורית או שתיים שאינן סתומות, אבל אז משום מה מפסיק לה הזרם והגודש נשאר.
ניסיתי משאבות שונות, תנוחות הנקה שונות, אמבטיות חמות, סחיטה של השד (עד לשטפי דם ממש מרוב הלחיצות), קומפרסים חמים וקרים וכרוב. כלום לא עוזר! הייתי גם אצל יועצת הנקה שלא ממש הצליחה לעזור לי. היא רק אמרה שניסיתי את כל מה שיש לה להציע לי ושאמשיך בכך.
נמאס לי. באמת שנלחמתי בזה הרבה ועשיתי הכל על מנת להמשיך להניק. את כל שעות היממה אני מקדישה לנושא הזה. הכל סובב סביב זה.
הרמתי ידייים והחלטתי להפסיק להניק.
אבל איך עושים את זה? איך אפשר להקל על הגודש הזה? עד שהשד לא יתרוקן אני לא אצליח להפסיק להניק. אני לא מצליחה להגיע למצב שהשד מרוקן.
יש רעיונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש שבוע וחצי
יפית בוגנים07/03/2010היי,
כאשר צינורית סתומה , יש תחושה של "גולה" באיזור ספציפי וכאב באותו איזור. גודש הוא מצב שבו כל השד נפוח, קשה למגע, כואב , חם ,לעיתים הקרנה של הכאב לבית השחי... אלה שני מצבים שונים וגם הטיפול שונה .
גם קומפרסים צריך לדעת להשתמש וגם עיסוי- אין צורך בעיסוי כ"כ חזק כמו שאת מתארת.
יש לטפל בגודש / סתימה בהקדם, כדי שלא תיווצר דלקת.
את יכולה להתקשר אליי, לא אוכל לעזור בהתכתבות במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה מלווה בחששות
ahr108/03/2010קמתי בלילה לנסות לשאוב ולהקל קצת על הגודש (בלי הצלחה בהתחלה). שמתי לב לנקודה לבנה על הפטמה, מחיפושים בפורומים זה נראה כמו יבלת-הנקה.
תחושת הבטן שלי היתה שהיבלת הזו היא המפתח לכל צרותי. החלטתי לפוצץ אותה ויהי מה.
בהתחלה ניסיתי עם האצבעות, כמו חצ'קון (סליחה על התיאור) - לא עזר.
אח"כ ניסיתי לרכך קצת את העור הלבן הקשה של היבלת ע"י קיסם אזניים שטבלתי במים חמים ואז לנסות לפוצץ שוב - לא עזר.
ואז ניסיתי עם מחט. ליבנתי אותה באש עד שהקצה היה כתום, חיכיתי כמה שניות שיתקרר והחדרתי ממש את הקצה ליבלת. מיד ראיתי ש"קופצת" לי החוצה טיפת חלב. התחלתי לשאוב במרץ ויצא זרם כל כך חזק שממש בתוך דקות ספורות התמלא לי הבקבוק שלתוכו שאבתי והרגשתי הקלה עצומה בגודש.
ההרגשה היא עילאית. ניצחתי את הגודש ואת הסתימה!!
אבל, כמו אצל כל פולנייה טובה, מהר מאוד החליפו החששות את תחושת השמחה. אמנם הקפדתי שהכל יהיה נקי וסטרילי אבל מה אם עשיתי טעות? מה אם לא הייתי צריכה לעשות את זה לבד?
האם החששות שלי מוצדקים? אם כן, מה עלי לעשות? קראתי שהרבה פעמים ממליצים על משחה אנטיביוטית. איזו משחה בדיוק? כמה מורחים? מתי? האם להוריד לפני שאיבה/הנקה?
האם אולי בכלל כדאי שאראה אם מתפתחת דלקת לפני שאני משתמשת בתרופה כלשהי? אולי הייתי מספיק זהירה וסטרילית ולא אזקק לכלום? או שכדאי לשים בכל מקרה, ליתר ביטחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבלת חלב
יפית בוגנים08/03/2010היי, שמחה על שמצאת את הבעיה והעזת לטפל בה !
נשמע ששמרת על ניקיון וזה טוב . ייתכן שלא תצטרכי שום דבר. אם בכל זאת מתפתח משהו תצטרכי מרשם למשחה אנטיביוטית - Mupirocin / Bactroban מתאים למניקות
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בחלב בעקבות מחלהמירי05/03/2010
שלום רב,
לפני כשבוע חליתי בשפעת והמשכתי להניק את בתי ולשאוב לפחות פעם אחת (אני חוזרת לעבודה עוד שבוע). שמתי לב שביומיים האחרונים תפוקת החלב ירדה באופן משמעותי כך שהחלב לא מספיק הן בהנקה והן בשאיבה. עד המחלה הייתי שואבת כמויות מאד יפות ומקפיאה (בערך שבועיים) ועכשיו אין לי חלב. (בשאיבה כמעט ולא יוצא כלום ובהנקה בערב התינוקת בוכה כי החלב לא מספיק לה). לא נבדקתי אצל רופא אבל התסמינים היו של שפעת. לקחתי להורדת חום אקמול בלבד. אני רוצה להמשיך להניק וכרגע התינוקת שלי לא מסכימה לאכול מבקבוק כך שזה הכרחי. היא נדבקה קצת (גם כיום עדיין מצוננת) אולם לא נראה לי שיש קשר בין הדברים.
אשמח מאד להמלצות להחזרת החלב.
תודה רבה ושבת שלום,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ותפוקת החלב
יפית בוגנים05/03/2010היי מירי
בהחלט יכולה להיות ירידה בתפוקת החלב אחרי מחלה.
בת כמה התינוקת שלך? האם התחלת גם במתן מזון מוצק לאחרונה? היו עוד שינוים ? גלולות?...
כתבת שאת שואבת פעם אחת ביום , מהי תדירות ההנקות? האם רק בערב היא מגיבה באופן שתיארת ובשאר ההנקות היא מרוצה?
תארי קצת יותר בפירוט איך התנהלה ההנקה ומה בדיוק השתנה מלבד המחלה, ייתכן שהשינוי קשור למחלה וייתכן שלעוד סיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפוקת חלב
מירי07/03/2010היי יפית,
תודה על התייחסותך.
מעבר למחלה לא השתנה דבר. לפני שחליתי הייתי שואבת לפחות פעמיים ביום (כמויות יפות) אז לא הרגשתי צורך לשאוב יותר (לפחות 150 CC בכל פעם). וחוץ מזה הנקתי אותה בערך כל ארבע שעות. עד לפני שבוע התינוקת (בת 5 וחצי חודשים) היתה אוכלת גם מוצקים (מרק- 2 כפות ופירות- 2 כפיות). כיום לא מסכימה לאכול ירקות בכלל. מאז ששמתי לב שכמות החלב ירדה התחלתי לשאוב יותר. אני רואה שזה עוזר אך לא מספיק. במהלך היום התינוקת רגועה, לפני השינה יונקת מששני הצדדים אבל נראה לי שזה לא לגמרי מספיק לה. היום הצלחתי בפעם הראשונה לתת לה בקבוק והיא אכלה 30 CC חלב ששאבתי אתמול (ולא שאבתי בכלל היום-אני עוד לא במיטבי). יש דרך להגדיל את תפוקת החלב ומדוע יש פחות חלב בלילה?
עד למחלה עלתה בסדר במשקל ולא היו בעיות בהנקה.
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות חלב
יפית בוגנים07/03/2010היי מירי,
הדרך להגביר חלב חזרה היא לתת יותר גירוי לשד= הנקות / שאיבות.
אם במהלך היום היא מסופקת, רגועה ומתנהלת כרגיל אחרי ההנקות, כנראה שאין חוסר בחלב בשעות אלה, למעט השאיבות שאת מתארת. המשיכי לשאוב בשעות הקבועות (כרבע שעה מכל צד, גם אם בשלב מסויים כבר לא יוצא כלום). במהלך הערב הניקי אותה משני הצדדים ואף החזירי אותה אל השד הראשון שוב וחוזר חלילה..
כך, היא תקבל יותר וגם הגוף אחרי מס' ימים ייצר יותר. כמובן שאם עדיין זה לא יספק אותה - היא מביעה תסכל אחרי שהחזרת אותה לשד הראשון , השלימי את הארוחה עם מה ששאבת ושאבי גם בערב אחרי ההנקה - עד לשינוי (כמה ימים עד שבוע ) . ניתן ליטול צמחים להגברת חלב במקביל. אפשרות מומלצת נוספת היא ללכת לדיקור סיני (עבורך) אצל מטפל/ת שיכולים לטפל בדיקור להגברת חלב / גודש...וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הנקה ותוסףצריכה עזרה04/03/2010
שלום,
הבן שלי בן שבועיים וחצי ועוד מבי"ח קיבל שילוב של תוסף והנקה- בגלל שהיה עם צהבת ולא יכל להיות איתי באופן מלא.
מאז, גם אם הוא יונק במשך שעה (לפי כל הסימנים הוא כן מצליח לינוק) עדיין צריך תוספת גדולה יחסית. הוא נולד 3.5 ק"ג ולפני שבוע היה כבר 4 ק"ג.
התוספת שהוא צריך לאחר כל הנקה היא 90 מ"ל והוא יונק כל 3-4 שעות.
נראה שהוא לא מסופק ממה שיונק... מה אפשר לעשות כדי שיקבל יותר ממני ופחות תוספות?
אני כבר על סף יאוש... :(
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן צריכה עזרה
יפית בוגנים05/03/2010אך יהיה קשה לעזור לך בהתכתבות.
אני לא יודעת לאיזה סימנים את מתכוונת שלכאורה מראים שהוא מצליח לינוק, אבל אם אחרי שעה של הנקה הוא צריך עוד 90 מ"ל תוספת הוא לא מקבל את מה שהוא צריך מהשד.
הסיבות יכולות להיות כמות לא מספקת של חלב או יניקה לא יעילה או שתיהן יחד - שהרי הנקה לא יעילה תגרום להפחתה בייצור.
לעיתים לא קרובות אמא תייצר כמות לא מספקת של חלב . אך את זה אני לא יכולה להסיק ממה שכתבת.
עלייך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת או מדריכה מנוסה שתראה אותו יונק ותתן לך הנחיות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהתמר04/03/2010
שלום רב,הנני לאחר לידה שלישית.בני בן 4 חודשים, מוזן מהנקה מלאה.
את ילדי הגדולים יותר הנקתי תקופה של שנה בערך.
כעת , נתקלת בקשיים שלא חוויתי אותם קודם. תחושה שאין מספיק חלב, בני יונק כל שעתיים לערך וגם בשאיבות איני נוחלת הצלחה.
עד היום בשאיבות אחת לחודש לערך הצלחתי לשאוב כ - 100-120 סיסי.היום הצלחתי לשאוב רק 10 סיסי!
לציין שלא שיניתי דבר באורח החיים.מה לעשות?אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בחלב
יפית בוגנים05/03/2010היי תמר,
חסר הרבה מידע .
ממתי את חשה חוסר בחלב? האם הגעת למסקנה שחסר חלב עקב השאיבה שאת מתארת או מסיבה אחרת? כיצד מתנהג התינוק? מהן אותן שאיבות אחת לחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חלב
תמר05/03/2010התחושה של חוסר חלב היא בימים האחרונים בלבד. מה שהגביר תחושה זו היא חוסר ההצלחה בשאיבות.השאיבות אחת לחודש הן כשאני יוצאת מהבית ואיני זמינה למשך מספר שעות.שאר הזמן הנקה מלאה.בני מתנהג כרגיל למרות שלפעמים דורש ציצי לעיתים קרובות
בכל מקרה התחלתי היום ליטול כמוסות חילבה.מקווה שיעזור.
תודה על התשובה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חלב
יפית בוגנים05/03/2010אם הוא מתנהג כרגיל זה סימן טוב, אם אכן היתה ירידה בכמות של החלב , הדרישה התכופה שלו תסייע להחזיר את המצב לקדמותו. החילבה עשוי לסייע כל זמן שאת נוטלת , ייתכן שכאשר תפסיקי ליטול תחושי שוב בהפחתה- ייתכן שכדאי יהיה להפחית בהדרגה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה משד שמאלאמא ממודיעין04/03/2010
אני מניקה תינוקת בת 4.5 חודשים הנקה מלאה. בערך לפני 3 חודשים הפסקתי להניק משד שמאל ואני ממשיכה להניק רק משד ימין (סיבה: היא לא תפסה טוב את הפיטמה השמאלית וכך בלי לשים לב כל פעם נתתי לה רק ימין וכך זה קרה). עכשיו אני חוזרת לעבודה ומתכוונת לשאוב חלב פעמיים ביום. אני מעוניינת לשאוב גם מצד שמאל.
בכל הנקה אני מרגישה ששד שמאל קצת מתמלא בחלב אבל כשמנסה לשאוב זה לא מצליח, ואילו משד ימין החלב זורם מצויין למשאבה.
האם לשאוב גם מצד שמאל מומלץ/ מסובך/ בילתי אפשרי? אם כידאי - איך לעשות את זה הכי יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה משד ושאיבה
סיגל מיכאלי04/03/2010היי מה שאת מתארת מוכר ,אני עצמי הנקתי משד אחד רוב הזמן ,לגבי השאיבה כדאי להחזיר את שד שמאל לפעולה ,לאפשר לתינוקת לינוק או כשהיא יונקת משד ימין לנסות לשאוב במקביל משמאל,באופן כזה השד השמאלי יחזור להתמלא
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהמניקה03/03/2010
זהו בני הגיע לגיל שנתיים לפני יומיים והזה הרגע לגמול אותו. כזכור בני יונק במשך היום פעמים רבות וגם בלילה והוא די מכור לעניין.
היום שמתי על החזה תחבושות, וכל פעם שבני רצה לינוק הראיתי לו את זה וזה הרתיע אותו והוא לא רצה לינוק. בשלב מסויים הוא ממש בכה אבל יחד עם זאת לא רצה להתקרב לחזה. במשך היום שיחקתי איתו וגם אימי והאחיינים שלי שיחקו איתו וניסינו להסיח את דעתו, אבל עכשיו לקראת השינה הוא בכה מאוד מאוד ובסוף נרדם.
שאלתי היא: האם עליי להמשיך עם התחבושות גם בלילה או שמא לתת לו לינוק בלילה.
מצד אחד אני רוצה לעשות זאת הדרגתית על מנת שהוא ואני נתרגל. מצד שני אני חוששת שאם אתן לו בלילה, אז הוא יתבלבל. פעם אני נותנת לו ופעם אני לא נותנת לו.
נא עצתך שנית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למניקה
אורלי08/03/2010הי - למה לא ענו לך על ההודעה? זאת כם הבעיה שלי והייתי רוצה לדעת מה לעשות...מקווה שתוכלי לעזור לי אם כבר מצאת פתרון...
תודה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
סיגל מיכאלי08/03/2010היי אני מקווה שהשאלה עדיין רלוונטית ,מכיוון שהתחלת כבר בתהליך הגמילה ושמת תחבושת והפעוט נרתע ואת עצמך שלמה עם הגמילה אני מציעה לגמול אבל... לדבר ולהסביר שהשד של אמא נתן לך חלב והוא רוצה לנוח גם בלילה וגם ביום אבל נעשה דברים משותפים יחד כמו נשחק בקוביות או נבנה תזמורת או נקשקש ברעשן .הכי חשוב להסביר לקטנטן לתת לו חלופה של מנה גדושה חום ואהבה ולהיות שלמה להרגיש טוב עם עצמך ,יקרה הנקת אותו שנתיים כל הכבוד זה לא מובן מאליו אז גם את תפרדי מההנקה ,זה יחלוף ,
אני מציינת שזוהי דעתי בלבד כך אני חושבת השאלה היא האם זה מתאים לך ??
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנושא הנקהאני03/03/2010
שלום וברכה,
אני שואבת חלב עבור תינוקת סרבנית הנקה וכיום היא בת 9.5 חודשים.
1. רציתי לדעת כמה קלוריות הגוף שלי שורף ביצור של 100 מ"ל חלב?
2. עד איזה גיל יש לחלב אם תרומה משמעותית עבור התינוק? או במילים אחרות, עד מתי שווה לי להתאמץ לשאוב חלב?
3. בימים האחרונים תפוקת החלב היומית שלי ירדה מ-700 מ"ל ל-600 מ"ל. מה יכולה להיות הסיבה? אני שואבת הרבה פעמים ביום ובמשך זמן רב. יש לי תחושה כאילו משהו קצת השתבש...
אודה מאד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד לשואבת השנה
סיגל מיכאלי03/03/2010היי אני מסירה בפנייך את הכובע לשאוב כל כך הרבה ,מעולה ,לגבי שאלותייך אני לא ודעת במדוייק לענות לך כמה גופך שורף קלוריות מפני שזה תלוי בגורמים נוספים אבל יש שריפת קלוריות ויש חיטוב של כל איזור הבטן והאגן ,את מתאמצת לשאוב חלב אם במקרה שלך מכיוון שזה לא יניקה אלא שאיבה אני מאמינה שהשאיבה תלך ותפחת ,לגבי עד מתי זה טוב חלב אם מצויין ומהווה מזוןמעולה לתינוקות נסי למשוך את השאיבה עד גיל שנה ,במילא היא אוכלת תוספי מזון ,הכי חשוב זה איך את מרגישה יש לך כח לשאוב ?סבלנות ,תעשי מה שמרגיש לך {אני הנקתי עד גיל שנתיים וחצי } לגבי הירידה בכמות החלב בשאיבה זה ידוע ואכן ככל ששואבים יש פחות חלב ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
אני04/03/2010סיגל בוקר טוב,
קודם כל תודה על התשובה המפורטת ועל העידוד.
אכן לא קל לטפל בילדה ובמקביל לשאוב חלב.
אני עושה זאת במשך חצי שנה והשינוי בכמות חל רק בשבוע האחרון.
אני יושבת המון זמן ובקושי מגיעה ל-600 מ"ל ב4-5 שאיבות ביום. בעבר הגעתי ל-700. יש לי תחושה כאילו השדיים "הצטמקו".
יכול להיות שזה מצביע על כך שהמחזור ישוב בקרוב? או שאין קשר?
יום טוב, ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה
סיגל מיכאלי04/03/2010את צודקת באמת יש ירידה בייצור החלב רק ששואבים ,לעיתים ככל שכמות החלב יורדת חל שינוי הורמונאלי ובעקבותיו המחזור מופיע ,אבל זה תלוי גם בגורמים אחרים,
בהצלחה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תמל והנקהאמא של יואב03/03/2010
שלום, יואב בן 5 שבועות, עד לפני שבועיים ינק באופן מלא כל שעתיים-שלוש. התחלנו לשלב סמיליאק כדי שאוכל לישון כמה שעות בלילה באופן רצוף.. כמה סימיליאק צריך לתת בארוחה שהוא לא יונק בה? ובארוחות שהוא יונק..? לפעמים אחרי ההנקה הוא נראה לא שבע ולא שקט אך לא מעונין בשד..כמה לתת לו בבקבוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת"מל והנקה
סיגל מיכאלי03/03/2010היי לא פירטת במדוייק מה משקלו ואיך קצב הגדילה שלו ,יש המלצות כלליות של סימילאק על הת"מל אבל מכיוון שיונק גם ,אז ההמלצות לא מספיק מדויקות עבור התינוק ,אני הייתי מכינה 100-120 CC ורואה אם אכל אם יש פליטות ,לגבי אי שקט לאחר הנקה הייתי מציעה לך לעשות עיסוי בטן, לרוקן את הבטן מגזים ואז ההנקה תהיה טובה יותר והוא פחות יסבול בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט נגמר החלבמירי01/03/2010
שלום,
אני מניקה שנה ושלושה חודשים .
אתמול החלב התדלדל באופן משמעותי.
לפני חודש הורדתי את כמות ההנקות מכל היום וכל הלילה להנקה אחת בבוקר (כשמתעורר),
הנקה כשהוא נרדם בצהריים והנקה כשנרדם בערב.
בלילה אני לא מניקה עד הבוקר שלמחרת.
אתמול בערב הילד ינק לקראת שינה ושמתי לב שכמעט ולא יוצא כלום, לאחר כמה נסיונות שלו לינוק הוא אמר "אין".
כלומר אין לו חלב, הרדמתי אותו בנדנוד, הבוקר ב-5.00 ניסיתי לתת לו וגם היה ממש ממש קצת,
וזהו, זה לא מתמלא למרות הפרש השעות הגדול, עד לפני שבוע עוד היה לי גודש אם עשיתי הפרש גדול.
אני מרגישה שהוא מוצץ סתם, בנוסף כשהוא מנסה להוציא את החלב בתחילת ההנקה ממש כואב לי, אני מרגישה שהוא מנסה להוציא כלום (בעבר לא הייתה לי את התחושה הזו).
כמו שמישהו ינסה לינוק מאישה שלא מניקה - שאין לה חלב.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה דחוף
מירי01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה דחוף
מירי01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט נגמר החלב
יפית בוגנים01/03/2010היי טובה,
את מתארת הנקה דיי מסודרת לאחר השינוי, והגוף אמור להסתגל לשינוי ולייצר בהתאם לדרישה החדשה. ייתכן שהוא דרש פחות אחרי המעבר להנקה בוקר - צהרים- ערב?
האם היה שינוי כלשהו אצלך? שינוי הורמונלי? נטילת גלולות? אולי הריון?
אחרת אין סיבה שאני יכולה לחשוב עליה כרגע, ואפשר לנסות להשתמש בשאיבה בשעות האלה , אפילו "על ריק" כמה ימים ולראות אם יש שינוי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפית-המשך
מירי01/03/2010תודה על התשובה,
אני לא חושבת שאני בהריון,
אני מניקה כבר שנה ושלושה חודשים ועדיין לא קיבלתי מחזור, אני לחוצה מזה.
אולי זה כתוצאה מלחץ?
אנחנו גם לפני מעבר דירה.
האם יכול להיות מצב שהחלב פשוט מתייבש?
עכשיו הנקתי והוא יונק דקה וזהו כאילו אח"כ רק מוצץ, וגם לוקח לו הרבה זמן לגרות את הפטמה כדי שיצא חלב.
האם מוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפית בוגנים01/03/2010אין ספק שלחץ לא תורם, אך סביר יותר שישפיע נקודתית , לא כמו שאת מתארת. עכשיו זה הגיוני שהוא ינק מעט משום שהוא "לא מתוגמל" . לא סביר שהחלב פשוט מתייבש בהנקה סדירה, ייתכן שזה משהו נקודתי ולכן גם יעצתי לך להמשיך את הגירוי (שימי לב שעכשיו בכלל אין גירוי כי הוא מיד מפסיק את היניקה). אני לא חושבת שאת צריכה להיות מודאגת שהוסת לא חזרה עדיין- רק לפני חודש הורדת הנקות לילה... יש נשים שוסת חוזרת אצלן אחרי שנתיים. אם את עדיין מודאגת - לא עדיף להתקשר לרופאה שלך ולהרגע?
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהשלומית01/03/2010
שלום וברכה,
אני שבועיים לאחר לידה, ביתי נולדה במשקל 2.508 בבי"ח היא ינקה חלקי לא הצליחה כ"כ לתפוס טוב את הפטמה (יש לי פטמה שטוחה) אז נתתי לה גם קצת סימילאק מה שנותנים בבי"ח וגם קצת הנקתי.
כיום בכל פעם שהיא באה לינוק היא פותחת את הפה ומחפשת אבל לא מצליחה לתפוס טוב ומתחילה לצרוח, התחלתי להניק אותה עם פטמת סיליקון של מדלה בנהחיית יועצת הנקה מוסמכת שהיתה אצלי אבל לאחר מס' ימים התחילו לי כאבים בשד אחד וזה רק הולך ומחמיר העור מתקלף וזה ממש כואב.
הפסקתי לתת לה מהשד הזה לפי דעתי היא פשוט לא פותחת מספיק את הפה ויוצרת לחץ על הפטמה בצורה שמכאיבה לי. מה ניתן לעשות כדי שהיא תפתח טוב את הפה ותתפוס בצורה נכונה את השד והאם זה שהפטמה שלי שטוחה ישלול ממנה את האפשרות לינוק בצורה טוב לטווח הארוך לכשאנסה לגמול אותה מהפטמת סיליקון.
מה ניתן לעשות כרגע כדי להקל את הכאבים ולרפא את השד הכואב?
אודה על עזרתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון
יפית בוגנים01/03/2010היי שלומית,
ראשית מזל טוב.
האם הנקה בעזרת פטמת הסיליקון בצד השני מסתדרת ? אם כן ייתכן שיש אי סימטריה בגודל השד, והגודל של פ. סיליקון לא מתאים לשד הכואב? זו יכולה להיות אפשרות...
בכל אופן, את כותבת שהפטמה שטוחה - לרוב זה לא מהווה בעיה ... אפשר להניק.
אם את לא מצליחה , פני ליועצת שהיתה אצלך להמשך מעקב - זה עניין טכני לפתור וקשה לתת מענה בהתכתבות, צריך לראות מה קורה . את יכולה כמובן לשאוב מהשד הכואב בינתיים עד שיחלים, למרוח משחה או חלב שלך ולאוורר. כמובן להימנע מגודש (אם הוא גדוש יהיה קשה לחבר אותה , איזור ההילה והפטמה צריך להיות רך...)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)