פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מומים בלב
    te
    05/05/2009

רציתי לברר בשביל ידיד קרוב שנולדו לו תאומות בשבוע 34 לפני כשבוע כאשר אחת מהן סובלת, לפי אקו שנעשה לה וכן לאור סמפטומים מהם היא סובלת, מהאבחנות הבאות:
    לפי האקו היא סובלת מ- double outlet rt. ventricle, large perimembranous ventricular septal defect-vsd, smallpatent foramen ovale, muld proximal LPA stenosis
    רציתי לדעת אם ניתן לדעת באופן כללי מה הפרוגנוזה והטיפול שעליה לעבור מבחינת פרוצדורות כירורגיות ו/או תרופות, וכן אם יש מקום לטיפול מיידי בשלב זה.
    אודה לתגובה מהירה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מומים בלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומים בלב

ד''ר דני פינק
    06/05/2009

שלום te
    ךפי ההבחנות, יהיה צוריך לניתוח. מתי ואיזה, רק הקרדיולוג שבודק התינוק יכול להגיד

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TOF
    לינוי
    04/05/2009

שלום אני בשבוע 23 להריוני השני היתי צריכה לעשות אקו לב אובר שבוע שעבר ושם התגלה שיש חור בין המחיצות של הלב ושהעורק הריאתי מוצר בכ 50% אתמול עשיתי מי שפיר ו פיש השאלה שלי היא האם במידה והמי שפיר יוצאים תקינים ואני מחליטה להמשיך הלאה לניתוח שאחרי הלידה הילד יוכל לחיות חיים רגילים אחרי ניתוח שכזה ואים זה דורש עוד ניתוחים בעתיד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    TOF

הוספת תגובה

• TOF

ד''ר דני פינק
    06/05/2009

שלום לינוי

יש אפשרות בהמשך לאוד ניתוחים\צנתורים אבל לא חייב שיצרך. יש אפשרות לאיכות חיים טובים ללא הגבלות גדולות אבל נכון שאי פעם יהיה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בלב
    מיכל
    03/05/2009

אני בשבוע 21 להריון. ונאמר לי שיש לעובר חור בלב - ballgol.....
    האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    חור בלב

הוספת תגובה

• חור בלב

ד''ר דני פינק
    06/05/2009

שלום מיכל

יש חורים ויש חורים! הסכנה מעוד תלוי ורק הקרדיולוג שבדק הלב יכול לתת תשובה.
    "golf ball" לא כשור לחור בלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עיזרו לאחותי היא קצת מודאגת תוד
    שבת שלום לכול
    01/05/2009

אחותי עשתה אולטרסאונד ובבדיקה ניגלה לעובר מוקד אקוגני בלב נקודה לבנה + יש לו 2 עורקים במקום 3 בחבל הטבור אמור להיות 3 ויש רק 2 הדאגה היא לגבי שתי המקרים יחד
    נשמח לקבל תשובה ממומחים או יולדות שעברו את זה
    תודה מראש לכל העונים/ות

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב

ד''ר דני פינק
    03/05/2009

שלום אחות דאגת

מאז שאנחנו מכירים את הממצא של נקודה היפר אקוגנית בחדר שמאל, לא הצלחנו לקשר זאת עם בעיות לב כל שהן. יש עדין דעה שזה מעלה את הסיכון להפרעות בכרומוזומים אבל אני מקווה שעם יותר מחקר תהיה אפשרות להתעלם מזה ונפסיק להתייחס בכלל לממצא הזה (במיוחד שהנקודה רק בחדר שמאל.) ברור לי שההבחנה גורמת ליותר דאגות וחוסר שינה להורים משהיא עוזרת "רפואית" לאבחנה פתולוגית אמיתית. 2 עורקים במקום 3 בחבל הטבור לעצמו, לא גורם לבעיות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    סיון
    30/04/2009

לפני חודש נולדה לי תינוקת מקסימה -- בבית חולים בוצעה לתינוקת אקו לב בעקבות פולידקטילי ביד בצד ימין שהיה תקין למעט PDA עם שקט משמאל לימין וPFO/ASP.
    אני לא ממש מבינה בזה ומאוד לחוצה כי האחות בטיפת חלב קצת הלחיצה אותי
    תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• PDA וPFO/ASD

ד''ר דני פינק
    30/04/2009

שלום סיון

כל מה שנאמר לך בממצאים של האקו נורמלי ליילוד , לך אין לך על מה לדאוג .
    תמשיכי להינות מהתינוקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איוושה בלב לתינוק בן חודשיים וחצי
    נעה
    28/04/2009

שלום, בני בן חודשיים וחצי ונולד בשבוע 37. בבית החולים ובגיל חודש נבדק ע"י רופאים באופן שגרתי ולא ציינו בעיות כלשהן, אולם אתמול רופאת טיפת חלב איבחנה רשרוש בלב שנשמע בשכיבה אך לא בעמידה. מה המשמעות ומה עליי לעשות?תודה מראש.

הוספת תגובה

• אוושה

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/04/2009

שלום נעה
    אוושה ניתן לשמוע ב 50% מהילדים הנורמלים.
    בהנחה שהתינוק בסדר ואין כל תלונות מבחינת נשימה ועליה במשקל, ולאור זה שהאוושה חלשה כנראה ואינה נשמעת בתנוחות מסוימות, קרוב לודאי שמדובר באוושה תפקודית(אוושה שאינה נובעת ממום בלב) או שיש בעיה לבבית כלשהיא שאינה חמורה. לפי התרשמות הרופא המטפל הוא יכול להסתפק במעקב או לשלוח את התינוק להיבדק ע"י קרדיולוג ילדים ולפי שיקולו יבצע גם אקו של הלב כדי לשלול בעיה של ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום לב עוברי
    לינוי
    28/04/2009

שלום. אני בהריוני השני בשבוע 23, בסקירת המערכות נצפתה היצרות במוצא הפולמניליס,ובאקו לב העוברי נתגלה ש: interventricular septum. pulmonic valve. pulmonaey arteties. אינם תקינים הוא הסביר שיש חור במחיצה בין החדרים ושהעורק שמוביל דם לריאות מוצר ושצריך לעשות ניתוח אחרי הלידה. השאלה שלי האם הילד יחיה חיים רגילים ומה הסיעון בניתוח שכזה.בבקשה חיזרו אלי אני מאוד מאוד מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    מום לב עוברי

הוספת תגובה

• מום לב לעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/04/2009

שלום לינוי
    קצת קשה לתת לך הערכה לפי הנתונים שמסרת. לפי דעתי הרופא שמבצע את האקו לב לעובר ומאבחן את המום צריך להסביר למשפחה וליעץ לה על המום , משמעותו וטפול ו/או הפסקת הריון.
    כמוכן במקרה שיש מום לב בד"כ נהוג להשלים יעוץ גנטי ובדיקת מי שפיר ו FISH לשלול בעיות כרומוסומליות.
    אם הבנתי נכון מדובר בפגם במחיצה הבין חדרית והצרות במוצא חדר ימין , זה יכול להתאים למום שנקרא TOF. יש דרגות חומרה שונות. בצורות השכיחות והפחות מסובכות בד"כ ניתן לעשות תיקון ניתוחי די טוב והחולים חיים שנים רבות בצורה טובה.
    לא ניתן לעשות יעוץ רציני על סמך האינפורמציה הזו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד'ר אברהם מתתיהו שלום רב

לינוי
    30/04/2009

ראשית תודה על תשובתך...
    במידה ואני עושה בדיקת מי שפיר והיא תקינה מה עושים הלאה?
    האם ילד שעובר ניתוח שכזה והוא עובר בהצלחה ,יכול להמשיך לחיות חיים של ילד רגיל מבלי שיהיו השלחות בהמשך?
    ביום ראשון הקרוב אני עושה יעוץ גנטי ומשם ממשיכה הלאה בתקווה שהכל יהיה בסדר. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בלב
    יוסי
    25/04/2009

שלום: שמי יוסי אני לשעבר שקלתי משקל מטורף של -160 קילו שהייתי במשקל הזה התחילו להיות לי כאבים בחזה +לחץ דם גבוהה אז הייתי בן -17 היום אני בתהליך של דיאטה +כושר ופחות 35 קילו מה שבעצם רציתי לדעת אם עדיין יש לי סיכון בלב או בעיות בלב כי כפי שידוע לי כאבים בחזה זה אומר אוטם שריר הלב(התקף לב) האם עליי ללכת להיבדק אצל קרדיולוג או שהבעיות פשוט נעלמו
    שאלה נוספת
    אבא שלי הוא בן -60 והוא עבר אירוע לב (התקף לב)בעקות הבדיקות והצינתור שהוא עבר הוא עשה ניתוח מעקפים שאלתי היא : האם הבעיה בלב של אבא שלי עברה אליי בצורה תורשתית כי גם אבא של אבא שלי (סבא) נפטר מאירוע לבבי

מחכה לתשובות בתודה יוסי סלחי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בלב

הוספת תגובה

• בעיות בלב

ד''ר דני פינק
    26/04/2009

שלום יוסי
    יש לך שאלה חשובה אבל תישאל בפורם של קרדיולוגיה של מבוגרים. אנחנו עוסקים בבעיות לב של ילדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איווושה יסטולית 3/6
    עינת
    23/04/2009

שלום רב,
    בני בן החמש בעל מום בלב מולד (גילינו לפני שנה וחצי). יש לו איווושה יסטולית 3/6. אציין את הבעיות לפי אקו לב אחרון.
    מפל במוצא החדר השמאל מבעד לממברנה התת-מסתמית של 37 עד 34 ממ"כ (באקו הקודם היה 21.)
    אי ספיקה פזיולוגית של המסתם הטריקוספידלי
    אי ספיקת מסתם וותיני זעירה.
    הרופא ציין כי מידת ההיצרות במוצא החדר השמאלי גוברת בהדרגה וכי תועדה לראשונה אי ספיקת המסתם הוותיני.
    בע"פ הוא ציין כי לפי ההתפתחות עד כה נראה שלא יהיה מנוס מלנתח אותו בשלב כלשהו.

אני מבינה שהיום ההתוויה היא לנתח כמה שיותר מאוחר רק במקרה של בעיה רצינית יותר. האם קימת הסכמה רחבה של החוקרים בנושא?
    והשאלה השנייה - מה זה אי ספיקה פזיולוגית של המסתם הטריקוספידלי, האם זה קשור למסתם הוותיני? בסיכום חוות הדעת הרופא לא התייחס לכך אלא רק להיצרות ולמסתם הוותיני.
    והשאלה הגדולה מכולם - מה צפוי לנו בעתיד, אני מניחה שלא תוכל לענות לי על כך אבל- האם יש לך המלצה על אתר, ספר משהו שיעזור לי להבין קצת יותר מה קורה לבן שלי ומה העתיד צופן לו (ולנו..)

תודה רבה רבה,
    עינת וגם בשם הילדון...

לקביעת תור
    סגירה
    איווושה יסטולית 3/6

הוספת תגובה

• ממברנה תת אאורטלית

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/04/2009

שלום עינת.
    ראשית לגבי הדליפה הפיסיולוגית של המסתם הטריקוספידלית: זהו ממצא של אקו-דופלר שהוא נורמלי וקיים אצל רבים מאיתנו ואין לכך כל חשיבות וגם לא קשר לממברנה מתחת לאאורטה בצד שמאל.
    ממברנה תת אאורטלית היא ממצא של קרום שגדל מתחת למסתם של אבי העורקים וגורם לדרגות שונות של הצרות במוצא החדר. כמוכן מאמינים שהקרום במשך הזמן יכול לגרום לנזק במסתם עצמו (דליפה) או ע"י תפיסת העלים בצד התחתון של המסתם או/ו פגיעה במסתם ע"י הסילון של הדם שעובר דרך ההצרות שנגרמת ע"י הקרום.(ולכן רצוי לטפל לפני שנגרם נזק משמעותי למסתם)
    יש מקרים שהקרום נשאר יציב לאורך שנים רבות אך בהרבה מקרים הוא נוטה לגדול וההצרות גוברת.
    יש הרבה דעות בקרב הרופאים מתי הכי נכון להתערב. אני בד"כ נוהג לעשות זאת סביב מפל של 40-50 ממ"כ ועם הופעה של דליפה אאורטלית.
    אם הדליפה היא מינימלית בלבד יש שהיו מחכים אפילו יותר (בהנחה שאין לילד כל תסמינים). זאת מאחר ואחוז החזרה של הקרום הוא כנראה נמוך יותר בגיל מבוגר יותר.
    ברוב המקרים, בניתוח לא קשה יחסית, נפתרת הבעיה לתמיד, אך כאמור בחלק קטן מהמקרים הקרום יכול לגדול שנית. (לכן קשה לנבא בודאות לגבי ההמשך ויש מקום להמשך מעקבים גם אחרי הניתוח.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תושבתך!

עינת
    29/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממברנה אאוטרלית

יגאל
    08/02/2010

בהמשך לתגובתך לעינת ברצוני לקבל מידע נוסף לגבי אופן הניתוח מבחינה טכנית האם הניתוח מצריך פתיחת חזה כמו בכל ניתוח לב? מהיכן חודרים לחדר השמאלי על מנת להסיר את הקרום? האם קיימים סיכונים נוספים העלולים להווצר כתוצאה מהניתוח? וכמו כן מהו זמן ההחלמה הצפוי לילד בגיל 13?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממברנה תת אאורטלית

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/02/2010

שלום יגאל
    אני קרדיולוג ילדים ולא מנתח לב אך אנסה לענות לך באופן כללי ובסיסי. לפרטים נוספים רצוי לשוחח עם המנתח לפני הפעולה.
    הניתוח כרוך בפתיחת החזה וחבור החולה למכונת לב ראה. הכניסה לאזור מתבצעת בד"כ ע"י חתך באבי העורקים מעל המסתם, הזזה הצידה של עלי המסתם ודרך המסתם מתבצעת הכריתה.
    הדברים שעלולים להיפגע הם אלה שנמצאים בסביבה דהיינו:1. מערכת ההולכה שעוברת במחיצה הבין חדרית קרוב לאזור המנותח (במקרים נדירים פגיעה עלולה לגרום לצורך בקוצב לב) 2. יכולה להיות פגיעה במסתם האאורטלי עצמו (כי לעתים צריך להסיר את הקרום שממש מחובר למסתם) 3. העלה הקדמי של המסתם המיטרלי שלעתים קרובות הקרום קשור גם אליו. 4. כריתה עמוקה שכוללת גם כריתת שריר עלולה לגרום להיווצרות פגם במחיצה הבין חדרית.
    לציין שברוב הגדול של המקרים שאני ראיתי לא היו סבוכים משמעותיים. 
    רוב הילדים משוחררים כעבור כשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

יגאל
    09/02/2010

תודה מקרב לב
    יגאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• asd
    יעל
    23/04/2009

לבני בן השנה וארבעה חודשים התגלה שיש asdבגודל של 18 מלימטר ויצטרך ניתוח מאז
    אני מאוד מאוד מוטרדת ועדיין לא הלכתי לעוד התיעצות אשמח לקבל את תשובתך בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    asd

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/04/2009

שלום יעל
    כתבתי הסבר די מפורט על ASD ודלף משמאל לימין לפני ימים ספורים (באותו עמוד שאנו נמצאים בו כעת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר טכיקרדי
    אן
    20/04/2009

שלום רב לרופאים,
    אני כעת בשבוע 34 להריון. בשבוע 28 נמצא דופק עוברי 360 שטופל ועדיין מטופל באמצעות דיגוקסין וטמבוקור וירד עד 200. בעוד כשבועיים ישנה כוונה לילד בניתוח קיסרי.
    שאלתי היא: האם תינוק שמגיח לאויר העולם, עם דופק 200, יצליח להסתדר? אין סכנה בזמן הלידה?
    אני חוששת מאוד. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עובר טכיקרדי

הוספת תגובה

• עובר טכיקרדי

ד''ר דני פינק
    20/04/2009

שלום אן

נישמע לי שהעובר עדין יש הפרעה בקצב, התרופות רק מניעה אי ספיקת לב. יכול להפך לקצב נורמל בזמן הלידה אבל כרוב לבדי יצרך תיפול יותר יעיל אחרי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק נורמטיבי
    גל
    18/04/2009

מהו טווח הדופק התקין לילדה בת 8, בזמן מנוחה?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק נורמטיבי

הוספת תגובה

• דופק בילדה בת 8 במנוחה

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/04/2009

הדופק במנוחה בערך 100 (90-110 ) וכמובן יכול להשתנות בגלל גורמים רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - גולה mild ai
    גולה
    17/04/2009

תודה על תגובתך המהירה. כהמשך אציין כי הקרדיולוג חושב שהמסתם עוזר לvsd להיסגר מדובר ב vsd עליון. כיום טוען שאין הגבלות וכך יהיה גם אם הדליפה תישאר כמו שהיא. החשש הוא להתגברותה בעתיד ואז הדבר יהווה בעיה. האם צריך לקחת הימור- הדליפה תיגבר או לא? או לדעתך צריך להמשיך במעקב ורק אז לפעול אזכיר כי כיום ההגדרה של הדליפה היא mild. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך - גולה mild ai

הוספת תגובה

• VSD ו AI

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/04/2009

לפי מה שאת מתארת הקרדיולוג חשב שיש צניחה של עלה אאורטלי לתוך ה VSD וזה אכן נוטה להקטין את הפגם המקורי אך גורם לעוות של המסתם. ההחלטה אם לסגור את הVSD תלויה גם במקום הפגם (יש פגמים מתחת למסתם הראתי = SUPRA CRISTAL שנוטים לפתח יותר AR ואנו נוטים יותר לסגור אותם). חשוב גם אם יש סימני החמרה בדליפה במשך המעקב. לעתים במשך שנות מעקב רבות נשארת דליפה קלה או מזערית בלבד(ואז ניתן לעקוב בזהירות אחרי המצב ואם יש הרעה קלה בדליפה הולכים לניתוח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd לא גדול שאלה
    ד``ר אברהם מתתיהו
    16/04/2009

לביתי בת החמש וחצי יש vsdלא גדול. לאחרונה נמסר לנו כי יש גם mild ai מה פירוש הדבר?כיצד יש לפעול? האם משפיע או ישפיע בעתיד? תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    vsd לא גדול שאלה

הוספת תגובה

• VSD ו AI

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2009

שלום גולה
    VSD לא גדול אני מניח שמדובר בVSD קטן ללא דלף משמעותי. בד"כ הללו אינם גורמים לבעיות. לעתים יכולה להופיע דליפה של המסתם של אבי העורקים (AI).יכולות להיות מספר סיבות לכך: א.יכולה להיות דליפה מינימלית ללא קשר ישיר ל VSD וללא בעיהמבנית במסתם,ב. בעיה מולדת במסתם (כמו מסתם דו עלי ללא קשר ישיר ל VSD .ג. לעתים יכולה להיות קשורה ל קרום שנוצר מתחת ל VSD (ממברנה תת אאורטלית. ד. לעתים עלה של המסתם נשאב לתוך ה VSD בגלל מנגנון של תת לחץ שנוצר עקב הזרימה דרך ה VSD שנמצא מתחת למסתם האאורטלי (צניחה של עלה).
    בד"כ ניתן באקו לב להבדיל בין המקרים הללו והגישה בהתאם לאבחנה. כאשר יש צניחה בולטת של עלה לתוך הפגם וסימנים של התגברות הדליפה האאוטלית במשך המעקב זה מכוון אותנו להיות יותר פעילים לסגירת הVSD כדי למנוע התגברות הדליפה האאורטלית בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גולה
    17/04/2009

תודה על תגובתך המהירה. כהמשך אציין כי הקרדיולוג חושב שהמסתם עוזר לvsd להיסגר מדובר ב vsd עליון. כיום טוען שאין הגבלות וכך יהיה גם אם הדליפה תישאר כמו שהיא. החשש הוא להתגברותה בעתיד ואז הדבר יהווה בעיה. האם צריך לקחת הימור- הדליפה תיגבר או לא? או לדעתך צריך להמשיך במעקב ורק אז לפעול אזכיר כי כיום ההגדרה של הדליפה היא mild. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק לא סדיר
    שירן
    16/04/2009

לבתי בת ה-3 התגלה דופק לא סדיר ואיטי.
    אציין כי לאביו של בעלי ישנה את אותה הבעיה.
    הרופא המטפל הפנה אותי לא.ק.ג. ואח"כ לבדיקת קרדיולוג.
    לאן הכי מומלץ לי ללכת על מנת לבדוק את הילדה.
    מה ההשלכות שלתופעה זאת?, האם זזוהי תופעה חולפת, האם זה יגרום לילדה להיות מוגבלת באיזשהו אופן?
    תודה ,שירן

לקביעת תור
    סגירה
    דופק לא סדיר

הוספת תגובה

• דופק לא סדיר ואטי

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2009

שלום שירן
    להרבה מהילדים יש דופק לא סדיר באופן נורמלי והקצב משתנה עם הנשימה (זה נקרא סנוס אריתמיה).
    לא ברור לי למה את קוראת דופק איטי. הדופק משתנה לפי הגיל, המוצא (משפחתיות), מצבים שונים מחוץ ללב כמו אנמיה או בעיות בתפקוד בלוטת התריס או התרגשות מול שינה.
    לעתים נדירות דופק איטי יכול להיות בגלל בעיות במערכת ההולכה החשמלית בלב.
    נראה לי שאכן כדאי שהילדה תיבדק ע"י קרדיולוג ילדים (יש היום בד"כ ברוב בתי החולים או במסגרת מרפאתית של הקופה שלך) עם אקג ואולי בדיקות נוספות כדי לברר אם זה שייך לתופעות הנורמליות או חורג מהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה