פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• כאב לב ושפתיים מכחילות
    אבי
    02/03/2009

היום בני בן השש התלונן על כאב בחזה (תיאור: כאילו מישהו מתופף מבפנים) - הכאב הופיע, לטענתו, לאחר ששמע ברכב מוזיקה בווליום גבוה. לאחר מכן שפתיו הכחילו מעט. ביקשנו ממנו לקפוץ מספר פעמים, והוא עשה כן בהתלהבות רבה. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב לב ושפתיים מכחילות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת להצגת הנושא

אבי
    02/03/2009

הכאב שתואר לעיל הופיע לאחר שיעור שחיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה וכחלון ששפתיים לאחר שחיה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/03/2009

שלום אבי.
    כאב בחזה בגיל זה, ברוב המקרים אינו קשור ללב. יש הרבה סיבות ובין השאר שכיחים כאבים שקשורים לשרירים. כאן תארת כאב בחזה אחרי שחיה (אשר בד"כ מאמצת את שרירי החזה) ואף שחיה במים קרירים יכולה לגרום לכחלון בשפתיים בגלל כווץ כלי דם (זה נקרא כחלון פריפרי ואינו נובע מירידת החמצן בדם)
    כך שיש סכוי טוב שאין בעיה של ממש.
    אבל אם התופעה אינה חולפת מהר או חוזרת כדאי לפנות לרופא הילדים לבדיקה ואם הוא יראה משהו חריג יפנה לקרדיולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורק ראתי ואבי העורקים נצפו במקביל
    חני ממן
    02/03/2009

בסקירה המוקדמת הכל היה תקין בסקירה המורחבת הרופא טען שיכול להיו שלא רואה טוב והעורק הראתי ואבי העורקים נצפו יוצאים במקביל אבל לא ממש הסביר לי אבקש לדעת הסבר לתופעה הנ"ל מה ההשלכות ואיך מטפלים אשמח לתושבה מהירה תודה מראש

הוספת תגובה

• עורק ראה ואבי העורקים במקביל בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    02/03/2009

שלום חני
    באופן נורמלי כלי הדם הגדולים (אבי העורקים ועורק הראה יוצאים מהלב בזוית שונה כך שהם חוצים זה את זה. עורק הראה יוצא מימין והולך לכוון שמאלי יותר ואבי העורקים יוצא משמאל והולך בתחילה ימינה)
    כאשר הם נראים מקבילים זה מעלה חשד לבעיה מולדת בעורקים הגדולים כמו הפוך כלי הדם הגדולים.
    יחד עם זאת אפשר לקבל בזויות מסוימות רושם כזה בלי שתהיה באמת בעיה של ממש.
    בקצור חשוב לעשות אקו לב עובר להבהיר את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט לילד שעבר צינתור
    אילנה מגן
    28/02/2009

שלום לכם! בני בן 12. הוא עבר בגיל חצי שנה צינתור ובלון להרחבת מסתם ריאתי. מאז הוא במעקב שנתי קרדיולוגי. הרופא ממליץ להימנע מספורט תחרותי, ולהרבות בשחייה. בני שוחה באופן קבוע פעם בשבוע. בשבועות האחרונים הוא "לוחץ" להירשם לחוג כדורסל עם חבריו. ברור לי שכדורסל הוא ספורט מעייף. האם קיים חשש כלשהו וצורך למנוע מימנו מלהישתתף בחוג שכזה? מדובר על חוג של פעמיים בשבוע, למשך כשעה וחצי כל פעם. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט לילד שעבר צינתור

הוספת תגובה

• ספורט לילד שעבר צינתור

ד''ר דני פינק
    28/02/2009

שלום אילנה מגן

בדרך כלל אחרי צינתור ובלון מוצלח להרחבת מסתם ריאתי אין צורך לימנוע ספורט לכן מהסיפור שלך אני מבין שיש עדין מפל משמעותי מעל המסתם.
    מצד שני אם מותר להצטרף לשחיה ברמה גבוהה, אז אין הבדל לגבי הלב בן זה לכדור סל.
    בגלל הקונפליקט שיש לי בתוך השאלה שלך, אני חייב להפנות אותה בחזרה לקרדיולוג ילדים שלך. אין לי מספיק ניתונים לעזור לך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפל

אילנה מגן
    01/03/2009

תודה רבה על התייחסותך המהירה! בביקורת האחרונה, לפני כארבעה חודשים, נמדד לו מפל של 30. האם זה נחשב ללחץ גבוה על פני המסתם הריאתי? תודה שוב, אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפל

ד''ר דני פינק
    01/03/2009

תלוי אח מודדים- זה לא שחור לבן. גם השיקול דעת של הקרדיולוג לא תלוי רק על המפל, יש כמה מרכבים.
    סליחה על האי ודאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם ריאתי צר
    נוגה יצבי שדה
    27/02/2009

שלום דוקטור שמי נוגה ואני בשבוע ה 25 של הההריון, לאחר הסקירה במורכבת,נמצא כי יש חשד להצרות במסתם בריאתי ולכן הופננו לביצוע בדיקת אקו לב עובר. בסיכום הבדיקה נכתב כי חדר ימני קטן משמאלי מסתם ריאתי צר לחץ משוער 70ממ"כ בחדר ימני מלווה באי ספיקה טריקוספידלית בינונית מפל 25 ממ"כ ע"פ מסתם ריאתי צר. להמשך מעקב הופננו ל US בתל השומר. רציתי לשאול מה חומרת המצב? מה הטיפול המומלץ במקרה כזה ? מה סיכויי ההחלמה מניתוח או צינטור? מתי מתבצע ניתוח או צינטור ? הרופא הבודק הציע לשקול גם הפסקת הריון , למה ? אני ובעלי מודאגים מאוד מאוד אשמח שתשובתכם,

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם ריאתי צר

הוספת תגובה

• הצרות המסתם הראתי בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/02/2009

שלום נוגה
    היום עם שפור ההדמיה באקו לב בשלוב עם דופלר וצבע אנו עושים אבחנות כאלה בעובר.
    הצרות המסתם הראתי בתינוק או ילד לאחר הלידה לא נחשב למום קשה במיוחד ובד"כ ניתן לטפול מוצלח בצנתור והרחבה ע"י בלון (במקרים הקלים אין צורך בטפול, אלא מעקב בלבד. יש מקרים שהבלון לא עוזר ואז ניתן לטפל בניתוח בד"כ בהצלחה.
    בעובר זה קצת יותר מורכב: קשה יותר להעריך בצורה טובה את חומרת ההצרות.
    כמו כן יש אי ודאות האם החדר הימני יגדל ויתפתח בצורה טובה (בגלל שזורם דרכו כנראה פחות דם בגלל ההצרות).
    בגלל הבעיה הזו יש אפילו מקומות בחו"ל שעורכים צנתור והרחבה של המסתם כבר בעובר כדי להבטיח שהחדר יגדל בסדר. (אבל יש בכך לא מעט סיכון)
    לי היה מקרה בדיוק כזה שעקבתי אחרי העובר במשך ההריון, החדר הימני לא היה מאד קטן והעדפתי לחכות ללידה ולאחריה בגיל מספר ימים צנתרתי את התינוק והרחבנו את המסתם בהצלחה והתינוק לגמרי בסדר.
    זו גם המדיניות שאני ממליץ לנקוט בה.
    לעומת זאת אם באקו לב עובר החדר הימני מאד קטן ולא מפותח זה כבר יותר מורכב לעתיד, ולפי אמונתכם ופילוסופית החיים שלכם ניתן לשקול גם הפסקת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ד"ר מתיתיהו

נוגה יצבי שדה
    28/02/2009

ד"ר מתיתיהו שלום ראשית תודה רבה רבה על התשובה בתשובתך התיחסתה לעובדה שלא ניתן לצפות אם החדר הימני יתפתח תקין עקב ההצרות בסיכום הבדיקה האחרונה שביצענו נרשם באופן כללי חדר ימני קטן משמאלי מה זה אומר יש מידתיות לנושא או שאי אפשר לדעת כלל כעת האם יש אפשרות שהמצב ישתפר מעט עד סוף ההריון ? מה ניתן לעשות בזמן ההריון לשיפור המצב? אילו בדיקות עלינו לדרוש למעכב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PS בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/02/2009

בבדיקות חוזרות של אקו לב עובר בהמשך ההריון ניתן להעריך מה קורה עם החדר הימני.
    יש חשיבות למידתיות. אם החדר הימני רק מעט יותר קטן מהשמאלי זה שונה ממצב שבו החדר הימני הוא קטנטן. חשובה כאן התרשמות הרופא שעשה את הבדיקה.
    קשה לי לתת תשובה חכמה מדי כי לא ראיתי את הממצאים, אך לא נראה לי קריטי להחליט עכשו לגבי הפסקה/המשך ההריון וניתן לעשות החלטה לפי המעקב בהמשך.
    בד"כ דברים מסוג זה לא משתפרים במשך ההריון, אך אם החדר הימני נשאר בגודל ותפקוד סבירים והבעיה היא רק הצרות של המסתם הראתי יש סכוי לא רע לטפל בזה אחרי הלידה. לא נראה לי שניתן לעשות משהו לשפור המצב במשך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ד"ר מתיתיהו

נוגה יצבי שדה
    21/03/2009

דר"מתיתיהו שלום אני נמצאת בשבוע 27 של ההריון וכפי שכבר שוחחנו בפורום התגלה מום לב בעובר בשבוע 25 הסברת לי יש צורך במעקב קרדיולוגי תוך תשומת לב להתפתחות החדר הימני לפי אקו לב שביצענו השבוע בביה"ח שניידר ראינו שחלל החדר הימני קטן הוסבר לנו שזה בגלל מאמץ של השריר, והשריר מעובה לעומת זאת קוטר המסתם הטריקוספידלי הי 11 מ"מ שזה בגדר הנורמה בודקים את התפתחות החדר לפי קוטר המסתם אין חשיבות לחלל החדר בשלב זה? האם יש שאלות נוספות שעלינו לברר? בכבוד רב ותודה לתשובתך נוגה שדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PS בעובר

נוגה יצבי שדה
    21/03/2009

ד"ר מתיתיהו שלום אני נמצאת בשבוע 27 של ההריון וכפי שכבר שוחחנו בפורום התגלה מום לב בעובר בשבוע 25 הסברת לי יש צורך במעקב קרדיולוגי תוך תשומת לב להתפתחות החדר הימני לפי אקו לב שביצענו השבוע בביה"ח שניידר ראינו שחלל החדר הימני קטן הוסבר לנו שזה בגלל מאמץ של השריר, והשריר מעובה לעומת זאת קוטר המסתם הטריקוספידלי הי 11 מ"מ שזה בגדר הנורמה בודקים את התפתחות החדר לפי קוטר המסתם אין חשיבות לחלל החדר בשלב זה? האם יש שאלות נוספות שעלינו לברר? בכבוד רב ותודה לתשובתך נוגה שדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מואץ ודפיקות לב מהירות גם במנו
    לילך
    23/02/2009

שלום רב בני בן 4 סובל מאסטמה, שקדים גדולים וקצת עודף משקל, לאחרונה שמתי לב שקצב הלב שלו מהיר גם במנוחה וגם הדופק, מהו דופק תקין אצל ילד בן 4? ישנה עוד תופעה נפיחות ודמומיות מתחת לעיניים האם יש קשר? בני גם סובל מאנמיה על רקע של מחסור בברזל, כדוריות הדם שלו מאז שנולד, חיוורות ולא באותו הגודל האם יש לכך השלכות עתידיות על קצב פעילות הלב? אודה לך על תשובתך תודה.

הוספת תגובה

• דופק לב בגיל 4 שנים

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/02/2009

שלום לילך
    דופק בגיל 4 שנים יכול להיות בסביבות 100-110 לדקה. כמובן שזה משתנה לפי המצב, יורד בשינה ועולה במאמץ ,התרגשות, חום ועוד.
    הרבה מהתרופות לאסטמה (כמו ונטולין) מעלות את הדופק, אם יש השמנה ניכרת הדופק יהיה מעט מהיר יותר. אנמיה, רק אם היא ניכרת תגרום לעליית הדופק.
    לגבי התופעות האחרות שתארת לא ברור לי שיש קשר ונראה לי שכדאי להתייעץ עם רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקדים אקוגנים בלב
    ליאת
    21/02/2009

שלום רב, בתי בת 6 שבועות. בהיריון בסקירה מוקדמת- 3 מוקדים אקוגנים בחדר שמאל. סקירה מאוחרת - 2 מוקדים אקוגנים בחדר שמאל. אקו לב עובר תקין. שאלתי היא האם יש צורך בבדיקה כלשהיא כעת לאחר שהיא נולדה? כל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מוקדים אקוגנים בלב

הוספת תגובה

• מוקד אקוני, מעקב אחרי לידה?

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/02/2009

לא, אין צורך. אם רופא הילדים בדק את התינוקת ולא מצא דבר , אז אין צורך בברור קרדיולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD יחד עם חדרי מוח אסמיטריים
    לובנה
    18/02/2009

לרופאים שלום, אני בשבוע 22+4. ביצעתי אקו לב עובר בהמלצת הרופא, לאחר שהתברר בסקירת המערכות המאוחרת כי ישנה א סמטריה בין חדרי המוח, כאשר חדר ימני 9 מ"מ וחדר שמאלי 8 מ"מ. בבדיקה נצפה פגם קטן מ 1 מ"מ במחיצה הבין חדרית. מה הקשר בין שני הממצאים? והאם צירופם מעיד על תסמונת דאון? מה ההשלכות (אם וה VSD ישאר ולא ייסגר מעצמו) לאחר הלידה? אשמח לתגובתכם, תודה.

הוספת תגובה

• VSD בעבר

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/02/2009

אתיחס יותר לנושא של ה VSD
    יש שמאמינים שכל מום לב שנמצא בעובר מצדיק ברור גנטי ובדיקת מי שפיר.
    במקרים של VSD חשוב לנו לדעת האם זה פגם קטן במחיצה השרירית (שכיח יותר כמום מבודד) או האם הפגם הוא גבוה במחיצה הקרומית (הולך יותר עם בעיות כרומוסומליות).
    במקרה השני אנחנו ממליצים על מי שפיר בכל מקרה!, ובלי קשר לאסימטריה של חדרי המוח.
    בפגם שרירי קטן יש שממלצים דקור מי שפיר, אך הרבה אחרים מאמינים שאם זה ממצא מבודד ללא סמנים סטטיסטיים נוספים לכוון דאון אז אין צורך להתייחס.
    יש גם לברר מה מידת הבטחון באבחון ה VSD.
    אני מציע לך :1 להתיעץ עם גנטיקה וגם גינקולוג לגבי משמעות האסימטריה של החדרים במוח.

VSD קטן הוא בד"כ ללא משמעות רבה לאחר הלידה אך מצריך מעקב קרדיולוגי. הרבה מהם נסגרים ספונטנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה והמשך

לובנה
    19/02/2009

תודה לך על התייחסותך המהירה. לפי הבדיקה, הפגם נמצא באזור הפריממברנוטי במחיצה הבין חדרית. זאת האפשרות הראשונה או השנייה שציינת? שלחתי את הבדיקה ליועצת הגנטית והיא המליצה לעשות מי שפיר, כי הצטברותם של שני הממצאים (חדרי המוח והVSD), יכול להעיד על בעיה כרומוזומית... מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/02/2009

כמו שאמרתי קודם, VSD באזור הפריממברנוטי הוא לדעתי סבה מספקת לעשות מי שפיר גם אם אין ממצאים אחרים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לב פתוח
    אמא
    18/02/2009

בני בן 9 חודשים עבר ניתוח לב פתוח לפתיחת היצרות בחדר ימין (נולד עם PS ) הניתוח עבר בהצלחה אך הוציאו בניתוח את המסתם לא הצלחתי ממש להבין אפשר לחיות ללא מסתם? יש אנשים שחיים ללא מסתם? מה התפקיד של המסתם? וממתי יתחילו לשים מסתמים רק בצינתורים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לב פתוח

הוספת תגובה

• ניתוח של הצרות במסתם הראתי.

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/02/2009

שלום אמא!
    בדרך כלל הצרות במסתם הראתי ניתנת לטפול ע"י הרחבה של המסתם ע"י בלון בצנתור.
    אם החליטו ללכת לניתוח, אני מניח שמדובר במסתם מאד מעובה או בעל קוטר מאד קטן שלא התאים להרחבה בצנתור. במקרים כאלה לעתים יש צורך בניתוח ואז לעתים המנתח צריך לחתוך חלק מהמסתם כדי לתקן ההצרות או להרחיב את המוצא של חדר ימין עם טלאי. במקרים אלה עלולה להווצר דליפה משמעותית של המסתם הראתי.
    מסתם נורמלי מאפשר זרימה חופשית של דם לראות בזמן התכווצות החדר הימני ומונע חזרה של דם מהראות לחדר בזמן ההרפיה של החדר הימני.
    הדליפה גורמת לכך שבכל פעם שהחדר הימני שולח הדם לראות, בזמן ההרפיה, הדם מהראות חוזר לחדר הימני בגלל שאין מסתם נורמלי שמונע את החזרה.
    יש ילדים שסובלים הענין הזה לעשרות שנים ללא בעיות, אך בחלק מהחולים זה גורם להרחבה ניכרת של חדר ימין ובהמשך דליפה של המסתם בין הפרוזדור לחדר הימני (מסתם טריקוספידלי) הגדלת פרוזדור ימין ובאופן משני התעיפות יתר ואפשרות להתפתחות הפרעות קצב.
    ניתן במקרים הקיצוניים להשתיל בניתוח הומוגרפט עם מסתם (מחזיקים מעמד כ 6- 10 שנים בילדים)
    והתחילו כבר להשתיל מסתמים בצנתור (אם כי לילדים גדולים הרבה יותר) גם הללו מחזיקים מעמד מספר שנים. הנושא מתפתח במהירות ויש התקדמות כל שנה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ילדים

יעל
    27/04/2009

לאמא
    רציתי מאוד לשוחח עימך לגבי ניתוח ילדים אך לו כאן בפורום איך נוכל לעשות זאת
    אודה לך מאוד כי בני בקרוב יצטרך לעבור ניתוח

תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולף בול דו צדדי - מוקד אקוגני בלב
    מירי
    17/02/2009

בס"ד שלום רב, אני בת 26, נמצאת בשבוע 19 להריון. כאשר עשיתי סקירת מערכות מוקדמת נמצא שיש בלב העובר גולף בול דו צדדי, הסוקר אמר שאין ממה לדאוג והוא ממליץ בכל זאת לעשות סקירה מורחבת , אקו לב עוברי, פנייה ליעוץ גנטי והמשך מעקב אצל רופא מטפל. הרופא המטפל אמר לי שכדאי לעשות גם בדיקת מי שפיר מאחר ומדובר ב"דו צדדי" אבל אני לא כ"כ רציתי לעשות דיקור בגלל החשש. הוא נתן לי הפניות לאקו לב בשניידר + סקירה מורחבת שעליי לעשות בשבוע 22. יש לציין שעשיתי בדיקות של שקיפות עורפית, חלבון עוברי והתשובות יצאו ב"ה תקינות. האם זה מגדיל בצורה משמעותית שזה גולף בול דו צדדי את הסיכוי למחלות בעובר? האם ניתן לעשות דיקור מי שפיר (שבוע 22) לאחר בדיקת האקו לב + הסקירה? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי בתודה מראש, שירלי

הוספת תגובה

• golf ball בלב העובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/02/2009

שלום מירי
    GOLF BALL או בשם אחר מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח בסקירות או אקו לב עובר והוא מופיע יותר בחדר שמאל אך גם בימין. (ביותר מ 10% מהעוברים הנורמלים ותלוי גם בדברים טכניים כמו הזוית שרואים את הלב והמתמר שמשתמשים).
    נקודות אלה אינן מום לב והדבר היחיד הרע שאמרו עליהן הוא שהן מהוות סמן סטטיסטי חלש לטריזומיות כמו תסמונת דאון.
    מקובל ע"י רוב העוסקים בדבר שאם את אשה צעירה (26) והבדיקות האחרות תקינות (והן הרבה יותר חשובות!) אז לא מתייחסים לעניין. כלומר רוב האנשים מאמינים שממצא כזה ללא גורמי סכון אחרים באשה צעירה לא מצדיק בצוע דקור מי שפיר.
    באקו לב עובר חשוב לבדוק את מבנה הלב ופחות חשוב המוקד האקוגני. זאת מאחר ובילדים עם תסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב מולדים ואם אנו מוצאים מום לב, ובמיוחד כזה ששכיח בדאון אז כדאי להשלים בדיקת מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולף בול - ד"ר מתתיהו

מירי
    19/02/2009

בס"ד תודה רבה על הזריזות והתשובה! הצלחת להרגיע אותי... מירי (שירלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו
    מיכל גלנץ
    11/02/2009

ד"ר מתיתיהו שלום רב ברצוני לדעת אם לילד בעל ASD אסור להתאמץ? בני בן 8 חודשים יש לו ASD(בעבר שלחתי לך כמה הודעות בנושא) בני התחיל לזחול והוא נורא מתאמץ אך הוא רוצה בכך וכועס עם מפסיקים אותו. האם זה בסדר שהילד מתאמץ למרות היותו בעל ASD? תודה רבה והמשך יום טוב מיכל מתוק

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר מתיתיהו

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    11/02/2009

שלום מיכל
    אין צורך בכלל להגביל ילדים עם ASD ובכל מקרה אין זה מעשי בגיל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מתיתיהו

מיכל גלנץ
    11/02/2009

תודה רבה וכל הכבוד על ההיענות המהירה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב לעובר
    אן
    03/02/2009

שלום, אני בהריון בשבוע 23. בסקירה מורחבת ובבדיקה נוספת שנערכה מספר ימים אחריי, התגלה קצב פעימות לא סדיר הכולל גם הפסקות בין פעימות. נשלחתי לאקו לב עובר ואני מאוד דואגת. על מה הדבר מעיד? כיצד ניתן לטפל? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב לעובר

הוספת תגובה

• אי סדירות הקצב בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/02/2009

שלום אן
    בד"כ מדובר בפעימות פרוזדוריות מוקדמות. אחרי פעימה מוקדמת יש זמן מעט ארוך יותר עד הפעימה הבאה וזה נראה כמו הפסקה. לעתים הפעימה המוקדמת באה מוקדם מאד ואינה מסוגלת לעבור מהפרוזדור לחדר (בגלל שמערכת ההולכה עדיין לא מוכנה לקבל פעימה נוספת) ואז זה נראה ממש כמו הפסקה קצרה.
    בכל מקרה אלו תופעות שאין להן הרבה משמעות ובד"כ חולפות לאחר הלידה ואין צורך בטפול.
    באקו לב עובר ניתן בד"כ לאבחן את התופעה ולשלול הפרעות חמורות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אן
    04/02/2009

רוב תודות לך ד"ר מתתיהו ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בדופק בזמן שינה
    מיכל
    29/01/2009

לביתי בת 4 וחצי חודשים נצפה דופק של 65 לדקה במשך מספר שניות כמה פעמים בלילה בזמן שינה האם זה תקין? אם לא מה זה יכול להיות - הדופק נצפה במוניטור תקין

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בדופק בזמן שינה

הוספת תגובה

• ירידת דופק בשינה בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/02/2009

שלום מיכל
    באופן כללי כאשר בודקים הדופק במשך היממה, הדופק בזמן שינה הוא נמוך יותר מאשר בזמן פעילות.
    דופק 65 לדקה נשמע נמוך לגיל בשינה אך הוא נמשך שניות ספורות.
    קשה להסיק מסקנות מירידה רגעית של הדופק (יש גירויים שונים אפילו בשינה שיכולים להאיט את הקצב למספר שניות)
    איני יודע מדוע התינוק היה עם מוניטור, אך אם התינוק מתנהג נורמלי ואין לו כל בעיה, קרוב לודאי שאין לכך חשיבות. אפשר אם רוצים להשלים בדיקת הולטר ל 24 שעות כדי להתרשם מהדופק לאורך זמן בערנות ושינה וראות מה ממוצע הדופק ליממה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חזה לילד
    טלי
    27/01/2009

שלום, בני בן 8.5, סובל מידי כמה חודשים בכאב באזור בחזה. (בד"כ לכמה שעות) הוא נבדק לפני כמה חודשים במוקד בוצע א.ק.ג וצילום חזה- שניהם תקינים. בדיקות דם (ספירת דם) שערכנו לני כשבועיים -תקינים. רופאת בילדים אינה מתרגשת. הוא נולד עם vsd קטן שנסגר בגיל שלוש לערך. האם לדעתך עליו לעבור בדיקות מקיפות יותר? האם יתכן קשר לvsd? האם יתכן כי מדובר בכאבי גדילה (מאחר כי הוא גם מתולונן לעיתים על כאבי רגליים? תודה מראש טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי חזה לילד

הוספת תגובה

• כאבי חזה לילד

ד''ר דני פינק
    27/01/2009

שלום טלי

(האם לדעתך עליו לעבור בדיקות מקיפות יותר?)
    אם חוץ מזה הוא בריא ויש אותו כאב גם בזמן מנוחה, יתכן שמדובר על כאבי גדילה ואפשר לסמוך על דעת הרופא הילדים שלכם.

(האם יתכן קשר לvsd?)
    לא

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוושה סיסטולית
    יובל
    26/01/2009

שלום, שמי יובל ואני אב לתינוקת בת 11 חודשים בריאה לחלוטין מהלידה ועד היום. בגיל חצי שנה אובחנה אצלה איוושה סיסטולית ע"י רופא הילדים שלה והיא נשלחה לבדיקת אקו לב. הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שהבדיקה תקינה ולא מצביעה על שום מום או דלף, ושאוושה כזאת שכיחה מאד בתינוקת בגילאים אלו ואין לה שום משמעות קלינית ואו בריאותית על המשך חייה של התינוקת. היום בגיל 11 חודשים עדיין קיימת האוושה וניתן להאזין לה בברור עם סטטוסקופ (לדברי רופא הילדים). האם יש מקום לבצע בדיקת אקו חוזרת כיום או בדיקות נוספות, או שאכן מדובר בממצא לא משמעותי ואין לי סיבה לדאוג. האם אוושה זו אמורה להעלם בגיל מסויים או שהיא נשארת לכל החיים. תודה מראש יובל.

לקביעת תור
    סגירה
    אוושה סיסטולית

הוספת תגובה

• אוושה סיסטולית

ד''ר דני פינק
    27/01/2009

שלום יובל

בחדר שקט כשהילד שקט ניתן לשמוע איוושה אצל רוב הילדים הבריאים עד גיל של15-18 שנים וגם הרבה מעל גיל זה. אני קורא לזה "איוושה של בריאות" והיא הרעש הנורמלי של לב בריא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוושה בלב
    צופצופ
    26/01/2009

שלום! אני בת 32 נולדתי עם מום בלב ועברתי בגיל 8 תיקון asd . ולכן בשלושת הריונותי אני עושה בדיקת אקו לב עוברי. גם בהריון האחרון עשיתי והכל היה בסדר,אלא שבבדיקת רופא משפחה בגיל חודש הוא גילה אוושה בלב ושלח אותנו לאקו לב. שאלתי היא איך לא גילו את זה באקו לב עוברי?היה אפשר לגלות אוושה בלב בעובר? תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אוושה בלב

הוספת תגובה

• אוושה בלב

ד''ר דני פינק
    27/01/2009

שלום צופצופ

איוושה זה רעש- לא שומעים רעש מהלב באקו לב

יש מומים שלא מגלים באקו לב עוברי ויש "איוושות של בריאות" ללא מום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה