פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• pfo
    מירב
    22/01/2009

שלום ד"ר ממתתיהו שמי מירב לפני 5 חודשים אובחן אצלי pfo בTEE מעביר בועות דלפ מימין לשמאל אני גם סובלת ממיגרנות קשות ומסינקופה ואיבוד ראיה כאשר אני מיתעלפת.. וגם אובחן אצלי בעיות קרישה בדם יתר קרישיות. קיבלתי קרטיה לדילול דם וגם ההמגולובין נמוך 10.2 והcrp גבוה 45 יש לציין שזה כבר תקופה מסוימת זה גבוה ואין לאפ אחד תשובות. 1. האם pfo קשור למיגרנות ואת מה שציינתי ואם כן מה ניתן לעשות בהקשר זה? אודה אם תוכל לענות לי מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    pfo

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PFO ומיגרנות

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/01/2009

PFO קים אצל כ 25% מהאוכלוסיה הנורמלית וברוב המקרים אינו מלווה בכל סימפטומים.
    נמצא קשר סטטיסטי בין PFO וארועים מוחיים, בולט במיוחד באנשים צעירים שאין להם גורמי סיכון אחרים.(ההנחה היא שקרישי דם שנוצרים בצד הורידי עלולים לעבור לצד השמאלי של הלב ומשם למוח במקום להיתפס בכלי הדם הקטנים בראות). הבעיה היא שברוב המקרים איננו יכולים להוכיח זאת בודאות. במקרים שיש ארועים מוחיים באנשים יחסית צעירים, ללא גורמי סכון ברורים אחרים אנו נוהגים להציע סגירה של ה PFO בצנתור (ע"י מטריה מיוחדת) בידיעה שאין בטחון מוחלט שזה יפתור את הבעיה.
    בנוסף, ידוע קשר סטטיסטי בין מיגרנות וקיום PFO , ויש מאמרים שהראו הפחתה ניכרת בהתקפים אחרי הסגירה (מעבר ל2-3 חודשים הראשונים לאחר הסגירה).
    אני באופן אישי נוהג עד עתה להציע סגירה במקרה של ארועים מוחיים אך עדיין לא בעקבות מיגרנות בלבד.
    לפי הספור שלך נראה יותר שמדובר במגרנות. חשוב לקבל הערכה טובה ע"י נוירולוג מה בדיוק בעיתך והאם הוא ממליץ על סגירת הPFO .וכן לברר ע"י המטולוג מה בדיוק יתר הקרישיות ואיזה טפול היא מחייבת
    אנו אכן מבצעים את פעולת הסגירה בצינתור, אך האינדיקדיה היא כאמור שייכת יותר לצד הנוירולוגי.
    הצנתור לסגירת ה PFO אינו קשה במיוחד ובד"כ מוצלח (יש אחוז קטן של דלף שאריתי)
    אך כאמור השאלה החשובה היא האם נכון לעשות זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pfo

מירב
    25/01/2009

שלום ד"ר מתתיהו אני יתייחס לתשובה שלך קיבלתי הפניה מניורולוג לבצע MRI לשלילת וסקוליטיס ואירועים טרמבואליים. הניורולוגית ממליצה על סגירת pfo שאלה לי אלייך י שאפשרות להגיע אלייך ליעוץ קרדיולוגי אציין שאני חיילת ומותר לי לקחת חוות דעת שניה .אודה אם תענה לשאלתי תודה שוב מירב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PFO

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/01/2009

שלום מירב
    אני מציע שתגמרי את הברור הנוירולוגי כולל MRI והמלצות סופיות של הנוירולוג.
    ואז אם תרצי התקשרי למרפאה ונתאם פגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pfo

מירב
    26/01/2009

היכן נימצאת המירפאה שלך כדי לתאם פגישה ? אציין שאני גרה באשדוד. בתודה מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PFO

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/01/2009

מירב
    צלצלי באחד הבקרים לטלפון של יחידת הלב לידים בקפלן.
    המספר מופיע בראש עמוד של הפורום. 08-9441653

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו ASD
    מיכל מתוק
    19/01/2009

שלום ברצוני לשאול מה ההבדל בין תיקון של ASD בצינתור לבין תיקון של של ASD בניתוח? האם יש העדפה מסוימת לאחד מהם? האם את המטריה שמכניסים בצינתור ניתן לראות בגיל מאוחר יותר באולטרסאונד? תודה מיכל מתוק

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר מתיתיהו ASD

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/01/2009

שלום מיכל
    סגירת ASD בניתוח נעשית בהרדמה כללית, ע"י פתיחת החזה, פתיחה של הפרוזדור הימני, חיבור למכונת לב ריאה, זהוי הפגם וסגירתו ע"י תפרים או טלאי (לפי צורתו וגודלו) ואח"כ כל השלבים הפוך ועד הערת החולה מהרדמה. אשפוז כ 4-5 ימים בד"כ, כאבים מספר ימים וצלקת בחזה.
    בצנתור: הרדמה כללית, דקירה במפשעה להכנסת הצנתר, בצוע אקו דרך הושט בזמן הפעולה, ולאחר בדיקת התאמה לסגירה ומדידת הגודל עם בלון מדידה, הכנסה של המטריה שנבחרה. יש מספר סוגים, אך זו שאנו משתמשים בנויה מ 2 דיסקים עם מותניים ביניהם (המותניים יושבים בתוך הפגם והדיסקים יושבים בצד ימין וצד שמאל של המחיצה והם מייצבים אותה במקום).
    במקרים הפשוטים הפעולה נמשכת כשעה והילד הולך הביתה למחרת ללא כל צלקת או כאבים.
    ניתן לראות המטריה באקו לכל החיים כי היא בעלת מרכיב מתכתי לא קטן.
    2 השיטות הן טובות. באופן אישי אני הייתי מעדיף צנתור ללא כאב וללא צלקת (בתנאי שהפגם אכן מתאים לסגירה בצנתור!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה לילדה בת 5
    לילי
    18/01/2009

שלום רב, אתמול בצהריים הבת שלי התלוננה "כואב לי הלב", הכאב נמשך מספר שניות וחלף. היום בבוקר הלכנו לרופא ילדים והוא טוען שהכל בסדר. אותי זה עדיין מטריד, למה שילדה בת 5 תתלונן על כאב בלב? האם לדעתך צריך לעשות בדיקות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחזה לילדה בת 5

הוספת תגובה

• כאב בחזה בילדה בת 5 שנים

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/01/2009

שלום לילי
    "כאב בלב" הכוונה לכאב בחזה. כאב בחזה בילדים בגיל זה שנמשך שניות ומופיע במנוחה, נדיר ביותר שנגרם מבעיה לבבית. יש סיבות רבות לכאב בחזה בגיל זה (שרירים, עצמות, מערכת עכול עליונה, עיפות, לחץ נפש, חיקוי של תלונות ממבוגרים בסביבה ועוד).
    אם רופא הילדים שמע את הספור ובדק את הילדה ולא מצא דבר קרוב לודאי שזה מספיק.
    אם התופעות חוזרות ומחמירות לעתים עושים ברור מעמיק יותר (אקג , קרדיולג ילדים ואקו-לב) וגם אז ברוב המקרים לא מוצאים בעיה.
    נראה לי שאין סיבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המרגיעה

לילי
    19/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• asd primium ומסתם שמעט דולף
    ורד
    14/01/2009

הבת שלי בת שנתיים ובקרוב אמורה לעבור ניתוח לתיקון המום בנ"ל. אני רוצה לציין שהיא לא סובלת מתסמונת דאון (אני יודעת שהמום אופייני לתסמונת זו). אני מאוד חוששת מהניתוח, הוא יהיה בבלינסון, תוכל לפרט לי מה הפרוצדורה, מה משמעות המום הזה והתיקון שלו? מה הבת שלי הולכת לעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    asd primium ומסתם שמעט דולף

הוספת תגובה

• asd primum

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/01/2009

שלום ורד
    התיחסתי למום זה לפני מספר ימים בתשובה לשאלה.
    זהו למעשה פגם במחיצה הבין פרוזדורית באזור שגובל במסתמים שבין הפרוזדורים לחדרים.
    בד"כ מלווה בבעיה מסוימת במסתם המיטרלי ( מעין שנץ שגורם לדרגות שונות של דליפה).
    אני לא מנתח, אך באופן כללי בניתוח מתקנים את המסתם בד"כ ע"י תפירת השנץ ואח"כ סוגרים את הפגם בד"כ ע"י טלאי שלרוב עשוי מפיסה של קרום הלב.
    זהו ניתוח בתוך הלב ולכן מצריך בד"כ חיבור למכונת לב ראה.
    ההצלחות בניתוח טובות (אך כמובן יש גם סיכונים מסוימים שיוסברו לך לפני הניתוח)
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אושה בלב
    מיטל
    13/01/2009

יש לי ילדה בת חמישה חודשים, אתמול תוך בדיקה שיגרתית אצל רופא הילדים אמר לי הרופא כי יש לביתי אושה בלב וכי הוא ממליץ ללכת לעשות אקו לב ע"י קרדיולוג ילדים, אני אכן קבעתי תור אך התור הוא רק בעוד שבועיים וחצי ואני נורא לחוצה ומפוחדת, לאורך כל חמישה החודשים היתי 3 פעמים אצל רופאי ילדים ואף אחד לא אמר לי משהו כזה מה גם שפעם אחת היתי אצל אותו הרופא ולראשונה אני שומעת זאת. בהפניה הרופא כתב: "אושה לבבית ססטולית ב-LSB ללא סימני א.ס. לבבית. דפקים פמורלים נמושו כיאות" האם לאור מה שכתב יש לי סיבה לדאגה? האם זה מסוכן? והאם זה נפוץ בקרב ילדים קטנים? ממש בחרדה עמוקה, אשמח לחוות דעת. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אושה בלב

הוספת תגובה

• אושה בלב

ד''ר דני פינק
    13/01/2009

שלום מיטל

ל 95% ילדים בריאים יש איוושה של בריאה, תוספת רעש שהיא לא רק תקינה, אלא גם נגרמת על ידי לב בריא. אפשר להבדיל בין האוושות הנורמאליות האלה ואיוושה שנגרמת מבעיה ומום בלב, על ידי בדיקת גוף או א.ק.ג.. אם הרופא משפחה\ילדים לא מרגיש נוח בהבחנה בן איוושה נורמאלית או שהאיוושה נשמעת פתולוגי, הוא ישלח לקרדיולוג ילדים לבדיקה.

רוב הילדים הבריאים שבאים אלי לבירור, הם תקינים ובמיעוט קטן יש איזה שהיא בעיה ורק לחלק קטן מהם יש משהו שישפיע אל בריאות הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לשיפוץ והרמת מסתם
    שרה
    12/01/2009

שלום דוקטור, ביתי בת 13 וסובלת ממום לב ע"ש אפשטיין. לאחרונה הומלץ לנו ע"י הקרגיולוג שלה לעשות ניתוח להרמת ושיפוץ המסתם ע"י פרופסור שבו בצרפת. מס' שאלות בנושא: 1. האם ניתוח מסוג זה לא נעשה בארץ? מדוע? 2. האם הפרופסור הזה הוא הטוב ביותר לניתוח זה? 3. מהם סיכויי הצלחת הניתוח ? 4. נשמח לקבל כל פרט נוסף שיכול לעזור לנו להתמודד עם הדאגה הרבה בה אנו מצויים. תודה רבה, שרה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לשיפוץ והרמת מסתם

הוספת תגובה

• EBSTEIN'S ANOMALY

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/01/2009

שלום שרה.
    מום זה הוא די נדיר. ניתוחים כאלה נעשים בארץ אך בגלל נדירות המום יש, אני מניח, מרכזים בחו"ל שיש להם ניסיון רב יותר. אחד הרופאים שיש לו נסיון בשטח זה הוא הרופא שהזכרת את שמו ולפי מיטב ידיעתי הוא אף ביקר בישראל מספר פעמים וערך ניתוחים כאלה בארץ. (אולי כדאי לברר אם הוא מגיע בקרוב לארץ).
    ברוב המקרים מנסים לתקן את המסתם (ויש טכניקות שונות לכך) אך יש שנוהגים גם לשים מסתם מלאכותי. יש דרגות חומרה מאד שונות של מום זה ולכן קשה להגיד באופן גורף על סיכויי ההצלחה. יתכן שאם המנתח יראה את מבנה המסתם באקו לב הוא יוכל לתת הערכה יותר טובה לגבי סכויי ההצלחה.(בסה"כ ההצלחה לא רעה)
    בד"כ אנחנו שולחים לניתוח ילדים שיש להם תסמינים קליניים כמו כחלון או התעיפות מהירה או אי ספיקת לב.
    חלק מהילדים סובלים מהפרעות קצב פרוזדוריות וזקוקים לצנתור וצריבה של נתיב חשמלי נוסף שקיים לעתים במום זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו - ASD
    מיכל גלנץ
    10/01/2009

שלום שמי מיכל מתוק אמא לאור בן 7 חודשים לבני אור יש ASD בגודל 7-10 מ"מ (שוחחנו על כך בהודעות קודמות). לאחרונה בני מתעורר משנתו בבכי נוראי כאשר הוא מקשה את גופו וזורק את ראשו אחורה ופניו מחווירות(מעט מכחיל מתחת לעיניו). האם יכול להיות קשר בין תופעה זו לASD ? תודה מיכל מתוק

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר מתיתיהו - ASD

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    11/01/2009

שלום מיכל
    התופעות שתארת אינן אופייניות ל ASD .
    יתכן שמדובר בסיוטי לילה, אך נראה לי שכדאי לפנות לרופא לקבלת סיפור מפורט וברור מעמיק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• secondum asd 16 mm
    סורין
    08/01/2009

שלום רב. לביתי בת השלוש מצאו secondum asd בגודל 16 מ"מ לפני כחצי שנה, עם לחצים ריאתיים בגדר הנורמה. רציתי לדעת האם אני צריכה להגביל אותה בדברים כלשהם? (הילדה מאוד פעילה ובמשקל טוב). קבעתי תור לרופא מומחה רק בעוד כחודשיים. האם יש סכנה כלשהי בכך שהיא תבדק שוב במרחק זמן כה רב (יותר מחצי שנה) לאחר שגילו לה את זה? האם יש סיכוי שהחור יגדל עוד בפרק הזמן הזה? אני מודה לך מראש על תשובותיך ורפואה שלמה ומהירה לכולם!

לקביעת תור
    סגירה
    secondum asd 16 mm

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/01/2009

שלום סורין
    ASD בגיל 3 שנים לא מלווה בד"כ בתסמינים כלשהם, אין צורך בהגבלה, אין כל בעיה לבדוק אותה בעוד חצי שנה ובד"כ החור אינו גדל עם הזמן (אלא באופן יחסי לגדילת הלב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינת
    05/01/2009

שלום רב, אני בת 48, לא מעשנת, עושה ספורט. במשך שנה אחרונה סובולת מכאבים בחזה. בדיקות מאמץ, מאמץ עם תאליום ואקו לב לא הראו שום שינוים. ב-18.03 עשו לי צינתור ונמצאה הצרות של 80% באמצע ה- LAD. נעשה Direct Cyphering. השאלה היא: האם אני יכולה לחזור לחיים רגלים (ספורט-פיטנס)? איך לעקוב אחרי מצב העורקים בעתיד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בת 48 הצרות של 80% באמצע ה- LAD

ד''ר דני פינק
    05/01/2009

שלום עינת

שאלה חשובה אבל לא המקצוע שלנו

תשאלי קרדיולוגים פנימאים (של מבוגרים- לא ילדים)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD PRIMUM
    טליה
    02/01/2009

שלום רב, אני בת 31 ולפני כ-5 חודשים נולדו לי תאומים (הריון טבעי) - בן ובת. התינוקת אובחנה כבעלת מום לבבי מסוג asd primum, (כשהפגם הוא במחיצה שבין העליות) כרגע היא במעקב ובהמשך יידרש ניתוח. אחיה התאום נולד עם "מלרוטציה" ועבר ניתוח לקיבוע המעי הגס בגיל ששה ימים. שאלותיי הן: 1. האם מומים מולדים אופייניים יותר לתאומים? 2. האם למיטב ידיעתכם/נסיונכם הסיכוי של ילדים עם מומים מולדים, כדוג' המום הלבבי לפתח מחלות אחרות כגון לוקמיה היא גדולה יותר מילד שנולד ללא כל מום? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ASD PRIMUM

הוספת תגובה

• ASD PRIMUM באחד מהתאומים

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/01/2009

שלום ליאורה
    חלק מהשאלות מעט חורגות מהשטח שלנו,
    אך לפי מיטב ידיעתי יש אכן דיווחים שיש יותר מומים מולדים בתאומים(בערך כפול)
    לגבי ASD PRIMUM, לא ידוע לי שיש קשר ישיר בין ה ASD לבין מחלות אחרות. מום זה הוא שכיח מאד בתסמונת דאון. בתסמונת דאון יש שכיחות גבוהה יותר של לאוקמיה. לא ידוע לי שבילד עם ASD PRIMUM ללא תסמונת דאון יש יותר לאוקמיה.
    ב ASD גדול בגלל הדלף הגדול משמאל לימין והזרימה המוגברת לראות יש יותר זהומים בדרכי הנשימה, מעט מאד מהחולים מפתחים סימני אי ספיקת לב, מעט מפתחים יתר לחץ ראתי. אם לא מתקנים זאת בשנים הראשונות חלק מהחולים יפתחו הפרעות קצב חדריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

טליה
    04/01/2009

תודה על תשובתך. האם הזיהומים בדרכי הנשימה שהזכרת כאופייניים ל- ASD PRIMUM עלולים להוביל להחמרת המום הלבבי וכתואה מכך להקדמת הניתוח? (כרגע החומרה בינונית, ללא סימנים חיצוניים של אי ספיקת לב וכיו"ב). האם מומלץ לא להכניסה למסגרת של מעון ע"מ להמנע ממחלות וזיהומים עד הניתוח? למיטב הבנתי ניתוח כזה יכול להתבצע גם סביב גיל שנתיים. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASD PRIMUM

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/01/2009

שלום ליאורה
    רוב הילדים עם מום זה אינם סובלים מתסמינים קליניים.
    אלה שמפתחים סימני אי ספיקת לב או עליה בלחץ הראתי או זהומים חוזרים ומטרידים בדרכי הנשימה, אנו נוהגים לנתחם בגיל צעיר יותר.
    יש צורך במעקב קרדיולוגי, בין השאר חשוב להתרשם מהמסתם המיטרלי (בין פרוזדור לחדר שמאל) שבמום זה הוא בד"כ לא לגמרי תקין (יש בו שנץ מסוים שבחלק מהמקרים עלול לגרום לדרגות שונות של דליפה של המסתם). כמו כן הרופא יתרשם גם מגודל הדלף והלחץ הראתי.
    לפי כל הנתונים קרדיולוג הילדים יקבע את העתוי לניתוח.
    לגבי מעון, כל תינוק (גם בריא) שבא במגע עם ילדים בגיל כל כך צעיר חשוף יותר למחלות זהומיות. ההחלטה אם לשלוח למעון כמובן תלויה בהרבה גורמים משפחתיים וכלכליים ורוב הילדים הללו בד"כ מסתדרים גם במעון/גן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    01/01/2009

שלום, בתי בת 2.2 סובלת מחזה סנדלרים. עמוק בערך 2-3 ס"מ. האם עומק זה הוא חמור? האם עדיין בגיל ההתבגרות יכולה להיות הטבה? האם שדיים מכסים על העיוות הזה? הבנתי שכנראה בגיל 8-10 היא תצטרך לעבור ניתוח להרמת בית החזה. האם יש באופק שיטות יותר חדישות? מה הסיכונים שבניתוח? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    03/01/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=54 id=link]ניתוחי ילדים (כירורגית ילדים)[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב לב
    רות
    29/12/2008

בעקבות הפסקת נשימה לביתי בת חודשיים וחצי קבלתי מכשיר מוניטור , לעיתים הוא מצפצף על דופק מהיר (מעל 220) הדבר מדאיג. פעמייים בוצע הולטר, ראשון בבית חולים ויצא תקין מלבד פעימה עודפת עיתים נדירות ופעם שניה בעקבות צפצופי המוניטור על דופק מהיר(חמישה שישה צפצופים ברצף ואח"כ תקין ושוב פעם אחרי כמה דקות - כל זה חזר על עצמו שלוש ארבע פעמים ביום במשך יומיים פעם בשבועיים בערך בזמני שינה) הולטר שני בסיכום לא נצפו הפרעות חדריות - הפרעות הולכה בתרשים חשד לWPW נצפה QT עד 0.3 שניות ממוצע פעימות 131 לדקה דופק מ101 עד 172 נצפו 5 APC'S במשך הבדיקה. זה בוצע בגיל 3 חודשים. אקו תקין. אקג negative T waves in right precordial lead juvenile pattern מה משמעות הממצאים השונים? ראוי לציין כי בזמן ההולטר לא היו צפצופים במוניטור כך שבעצם לא ידוע מה קורה באותה עת שהמוניטור מצפצף. כיצד ניתן לעקוב לזמן ממושך יותר מיממה על הלב במכשיר אמין כמו הולטר?? רציתי לדעת מה כדאי לעשות? האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    קצב לב

הוספת תגובה

• הפסקת נשימה

ד''ר דני פינק
    30/12/2008

שלום רות

מה שאת מספרת קורא הרבה, שמוניטור כזה עושה יותר בעיות משהו מאוניה בעיות.

כדי לח לקנות סטטוסקופ זול וללמוד לספור הדופק מקולות הלב. דפקה בזמן שינה שיש צפצופים הוא קל יותר לספור. רוב הזמן הוא באמת תעוות של המוניטור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תסמונת דאון
    רעות
    29/12/2008

ערב טוב, במסגרת מגמת הביולוגיה שאני לומדת בה בחרתי לכתוב את העבודת גמר שלי על תסמונת דאון השאלה שלי היא האם יש קשר בין המצאות תסמונת דאון על מערכת הדם והלב וכיצד זה בא לידי ביטוי. אני אשמח אם תוכלו לפרט לי את ההשפעות (משמע, המחלות) על המערכת (כרגע הנתונים שברשותי רק מראים לי כי הסיכוי לחלות במחלות הקשורות ללב גבוהות יותר אצל אוכלוסיה בעלת התסמונת לעומת אוכלוסיה רגילה) בתודה מראש, רעות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תסמונת דאון

הוספת תגובה

• שאלה על תסמונת דאון

ד''ר דני פינק
    30/12/2008

שלום רעות

השאלות שלח במקום- את בחרת מגמת נכונה לעצמך ויש לח את היכולת לצלח בביולוגיה. יש הרבה אנשי מחקר כחמים שאובדים על השאלות האלה ואני בתוך שנבין יותר בעתיד הקרוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב העובר
    מודאגת
    28/12/2008

נכבדיי שלום, בסקירה הראשונה נמסר לי כי קיים מוקד אקוגני בלב העובר. הרופא שערך את הסקירה הרגיעה ואמר כי זה כלום. לאחר עיון באינטרנט, ראיתי כי קיים קשר לתסמונת דאון. כמובן שהחשש עלה שוב ו-2 רופאי נשים אמרו לי שזה שום דבר. לאחרונה בשל מעבר מקום מגורים, החלפתי את רופא הנשים המטפל, והנ"ל הבהיר לי כי הדבר מגדיל ב-2 את הסיכוי לתסמונת דאון. הנני בשבוע ה-21 להריוני וחוששת לבצע בדיקת מי שפיר. אגב, יתר הבדיקות נמצאו תקינות (שקיפות עורפית וחלבון עוברי) ועל כן הרופא המטפל העביר את ההחלטה לבדיקת מי שפיר ל"מגרש" שלי, כי הוא אינו יכול לתת המלצה. מה לעשות? האם להמתין לסקירה המורחבת?

לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני בלב העובר

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/12/2008

שלום
    מוקד אקוגני הוא ממצא מבריק או לבן כפי שהוא נראה באקו בד"כ בחלל חדר שמאל ולעתים בחדר ימין. אנחנו יודעים שממצא זה שהוא די שכיח (כ 10% מהעוברים) וכן יודעים שאין זו בעיה מבחינת הלב. הדבר היחיד הרע שאמרו על ממצא זה שיש לו קשר סטטיסטי חלש לתסמונת דאון. כלומר זהו סמן סטטיסטי חלש מאד לדאון. יש סמנים אחרים כמו חלבון עוברי, שקיפות עורפית ועוד שהם הרבה יותר חשובים. יש שמוסיפים במקרים אלה בדיקת אקו לב עובר. מטרת הבדיקה של הלב במקרים אלה היא לא לראות את המוקד האקוגני, אלא לבדוק את מבנה הלב. הסיבה לכך היא שבילדים עם תסמונת דאון יש שכיחות גבוהה מאד של מומי לב (פי 50 מאשר בילדים נורמלים). אי לכך ממצא של מום בלב, במיוחד מום שהוא שכיח בתסמונת דאון (כמו AV CANAL ,TOF או VSD פריממברנוטי) מעלה את הסכוי לדאון ומכוון אותנו ביתר שאת לעשות בדיקת מי שפיר.
    אם את אשה צעירה והבדיקות של חלבון עוברי, שקיפות עורפית, סקירת מערכות +/- אקו לב עובר הן תקינות , והממצא היחיד הוא מוקד אקוגני, אז מקובל על רוב הרופאים שאין צורך או המלצה לעשות בדיקת מי שפיר.
    ברור שמדובר בהערכות סטטיסטיות ובכל מקרה אין כאן בטחון של 100% לאף כוון.
    בסה"כ לא נראה לי שיש סיבה לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לד"ר מתתיהו- תוצאות בדיקת אקו
    מיכל מתוק
    27/12/2008

לד"ר מתתיהו שלום שמי מיכל מתוק הייתי רוצה להציג בפניך את בדיקת האקו לב שנעשתה לבני ואשמח לקבל חוות דעת. בבדיקה: מצב כללי מצוין, שמנמן, טכניפנאה קלה. ראות – כניסת אוויר שווה. לב – פרקרדיום שקט, דפקים תקינים. S1 תקין. S2 מפוצל רחב א.ס. 2/6 לא ספציפים ב ULSB. ספק איוושה דיאסטולית ב LSB. בטן – כבד נמוש 1 ס"מ תחת קשת הצלעות. באקו לב: SITUS SOLITUS חיבורים תקינים. הגדלה בינונית של מדורים ימניים. מסתמים תקינים. נראהASD 2' בקוטר 7X10 מ"מ עם זרימה משמאל לימין. הודגמו ורידי ריאה תקינים משמאל ומימין(לפחות רובם). RVOT תקין עם האצה קלה כביטוי לזרימה מוגברת. LVOT תקין. קשת תקינה. TR קל. מפל 30 ממ"כ

הוספת תגובה

• ASD בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    27/12/2008

לא נראה לי שיש עליה משמעותית של הלחץ הראתי ונראה לי שבגיל זה עם נתונים הללו אני הייתי מסתפק במעקב בלבד בשלב זה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה