מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מום מורכב dorv and sub aortic vsdביאטריס טויזר22/07/2008
שמישוא יעזור לי להבין אם לעובר שלי יש סיכוי לשרוד לידה וגם אחרי . רשום באבחנה באנגליט . אם מישהוא מבין דחוף שיצור איתי קשר dorv and sub aortic vsd with severe ao valve stenosis and small pa's and valv ps [email protected] 050-8106802 בבקשה צרו קשר איתי דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום מורכב
ד''ר דני פינק23/07/2008שלום ביאטריס טויזר
ההבחנות האלה מאוד רציניות וישפיעו על איכות החיים של התינוק, אם הוא יחזיק מעמד עד הלידה. את חייבת אקו עוברי אצל קרדיולוג ילדים ודיון על המשך טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלות שלי על המום הקשה
ביאטריס טויזר23/07/2008תודה על תשומת ליבך אכשב אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי לעזור לעובר שלי לשרוד מה ניתן לעשות אני בחודש שביעי אני צריכה ליהות במעקב או מה מה אתה מציע לי לעשות אני רוצה לשמור את התינוקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלות שלי על המום הקשה
ד''ר דני פינק25/07/2008רק הקרדיולוג הבודק יכול לתת לך תשובה
כל מיקרא הוא אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בעורק הלב אצל ילדלא מגלה21/07/2008
מה הגורמים לקרע בעורק הלב? האם מקרה של קרע כזה הוא תוצאה של פגם מולד? האם אפשר לגלות מראש את הפגם הזה? מה השכיחות של מקרה כזה אצל ילדים? האם הקרע גורם בהכרח למוות? אשמח לקבל תשובות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בעורק הלב
ד''ר דני פינק23/07/2008שלום "לא מגלה"
אני מבין שאתה שואל לגבי העורק הראשי שמספק דם לגוף ישר מהלב. הגורם החי שכיח הוא טראומה, ובמיוחד לאחר תאונת דרכים. זה לא קשור למום מולד. במצב של קריעה, הסכנה למוות מאוד גבוהה.
יש מצבים של בעיות גנטיות ובעיות של מסתם ראשי שיכולים לגרום לקריעה, אבל אז הרופא ישים לב לבעיה בבדיקת גוף שלו וישלח לייעוץ קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגולה717/07/2008
מהן הסיבות לvsd?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהן הסיבות לvsd
ד''ר דני פינק17/07/2008לא יעדוה!
כרוב לבדי חלק גנטי חשוב אבל אנחנו עדין רחוק מתשובה לשאלה פשוטה שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחנהאלי14/07/2008
בסיכום הולטר שנעשה לתינוקת בת 1.4 נכתב: נצפו קצב בסיסי סינוס טכיקרדיה במהירות ממוצעת של 119 פעימות לדקה. נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 178 פעימות לדקה שנמשכו עד 12 דקות. בגדר לנורמה לגיל. נצפו קטעי סינוס אריתמיה. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום הולטר
ד''ר דני פינק14/07/2008שלום אלי
זה תקין לגמרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר עם VSDהודיה10/07/2008
האם יש מניעה מלידה רגילה של עובר עם VSD? האם יכולה להיות סכנה כלשהי בגלל זה במהלך הלידה? האם עדיף קיסרי במקרה כזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה של עובר עם VSD
ד''ר דני פינק10/07/2008שלום הודיה
התשובה פשוטה.
הVSD לא משפיעה בכלל על הלידה- צוריך להיות כמו לידה של עובר ללא מום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמישהי06/07/2008
שלום רב, בני בן 5 שנים ובשבועיים האחרונים הוא נאנח (בלי קול) כל כמה דקות, כלומר שואף ונושף אויר ממש נושם בכבדות, מין סוג של אנחה ללא קול. האם זה מדאיג? לאיזה רופא לקחת והאם צריך לעבור בדיקות? אשמח על תשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא נאנח
ד''ר דני פינק08/07/2008שלום מישהי
ילד שנאנח יכול להיות ילד בריא או עם בעיות מכל מיני סוגים ובמערכות שונות בגוף. לכן חשוב ללכת לרופא משפחה\ילדים, להיבדק אצלו. הרופא יבדוק ולפי הממצאים הוא יחליט את צורך בדיקות לפי הממצאים. יתכן שבכלל לא קיימת בעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה 8 ממגליה פורטנוי03/07/2008
שלום הבת שלי בת שנתיים וחמישה חודשים היינו אצל הקרדיולוג והוא אמר שהאיוושה היא 8 ממ היא גדלה מלפני חצי שנה ב 1 ממ הקרדיולוג אמר לנו שהילדה גדלה והאיוושה גדלה איתה וניראה לו שהוא יעשה לה צינטור אם האיוושה תמשיך לגדול עם מטריה שאלתי היא אייך סוגרים את האיוושה? האם הניתוח הזה מסוכן? עד איזה גודל וגיל אפשר למשוך את זה עד הניתוח? תודה גליה פורטנוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איוושה 8 ממ
ד''ר דני פינק08/07/2008שלום גליה
יתכן שהרופאים שמעו איוושה ואז גילו פגם במחיצה בן הפרוזדורים וזה מה שאת מסבירה שהוא 8 מ.מ. איוושה היא רק תוספת רעש ששומעים בקולות הלב או מזרימות דם תקינות או מכל מיני סוגים של מומי לב. פגם כזה חייב סגירה אם אין עדות במשך מעקב שהיא בתהליך סגירה. היום סוגרים לפני 5 שנים (בזמן שהמצנתר חושב שהגוף מספיק גדול לעבור את הפעולה.)
אם מקום הפגם ניתן סגירה בצנתור, מכניסים מטריה דרך צינור דק עד הפגם ופותחים אותה בתוך הלב כך שהוא יושב בפגם וסוגר אותו.
יש סכנות לכל פעולה פולשנית אבל רוב הילדים שעוברים סגירה כזו היום הם ללא בעיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ריאתישחר02/07/2008
אני בן 20 מאובחן כיתר לחץ דם ריאתי ראשוני, אין קרבה בין ההורים בבדיקת אקו-לב שערכה אמא שלי נמצא כי הלחץ הראיתי 40 MMGH אצלה,ייתכן שיש בעיה תורשתית למרות שאין קרבה בין ההורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם ריאתי
ד''ר דני פינק02/07/2008שלום שחר
אני מבין שהשאלה שלך הוא האם ייתכן מצב של מחלה תורשתית כשאין קשר משפחתי בין הורים?
התשובה הוא כן. נכון שיש יותר סיכון למחלות תורשתיות במצב של קירבה משפחתית בין הורים אבל בגלל שברוב המשפחות אין קשר קירבה בין ההורים, יוצא שרוב המחלות התורשתיות הם במשפחות בלי קשר ידוע בן ההורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחגית29/06/2008
שלום, לבני בן ארבעה וחצי חודש יש VSD הרופאים אמרו שהחור הוא גדול רציתי את עזרתכם בהבנה של מס' דברים שרשוים בדו"ח של הילד: מה ז"א PFO נסגר? האם יש סיכוי ל VSD פריממברנטי גדול ללא מפל משמעותי עם תחילת ממברנה משני כיוונים להיסגר עם הזמן? הרופאים לוחצ ים עלינו שנעשה ניצוח לילד בבקשה עיזרו לי להבין האם כדאי לחכות שהחור ייסגר לבד? מה ז"א חור גדול??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD
ד''ר אברהם מתתיהו30/06/2008שלום חגית.
חלק ממה שכתבת לא יצא ברור אך אני מקווה שהבנתי נכון.
PFO הוא מעבר בין הפרוזדורים שקיים באופן נורמלי בעובר ונסגר אחרי לידה. אין לא משמעות רבה במקרה של בנך.
לגבי הVSD אם הוא גדול וגורם לסמני אי ספיקת לב בתינוק (מתנשם, מתעייף ואינו עולה טוב במשקל) או שגורם לכך שהלחץ בחדר ימין נשאר גבוה (בד"כ הוא אמור להיות הרבה יותר נמוך מאשר בחדר שמאל) אז יש מקום להתערבות ניתוחית ואין טעם להמשיך לחכות הרבה כי זה עלול לגרום לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה29/06/2008
שלום רב, בבדיקת הצו הראשון עשו לי אקו לב וגילו שיש לי צניחת מסתם מיטראלי. רציתי לשאול האם בעיה זו תביא להורדת הפרופיל הצבאי שלי, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צניחת מסתם מיטרלי
ד''ר אברהם מתתיהו30/06/2008צניחה של מסתם מיטרלי או MVP (MITRAL VALVE PROLAPSE הוא ממצא שיכול לבוא בדרגות חומרה שונות. בצורה קלה, יש אפשרות שלא ירד הפרופיל. בצורה קשה יותר עם תלונות ועם קיום של דליפה משמעותית של המסתם יתכן שהפרופיל ירד משמעותית.
הכל תלוי בהמלצת הרופא לאחר בדיקה ואקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציהמילי25/06/2008
שלום ,
בני בן ה 16 צריך לעבור צינטור אבלציה בקרוב. הייתי שמחה לשמוע מאנשים שעברו זאת חוות דעת על הטיפול. הוא דיי חושש והייתי רוצה שמי שעבר את זה יוכל להרגיע אותו.
בברכה,
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבלציה
ד''ר אברהם מתתיהו30/06/2008ספרי קצת יותר על הבעיה הבסיסית (למה הוא הולך לאבלציה?)
ואני אשאל מישהו מהחולים אם הוא מסכים לשוחח איתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל22/06/2008
שלום רב,
אני אם חרדה. ברצוני לדעת האם קורים מקרים בהם ילד מת מדום לב פתאומי? כמה אחוזים בערך מהילדים נמצאים בסכנה כזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מות מדום לב פתאומי בילד
ד''ר דני פינק24/06/2008שלום רחל
מות מדום לב פתאומי בילד הוא מאוד נדיר, הרבה יותר מסיבות אחרות כמו תאונות. דרך אחת למצוא סכנה כזו בילדים בריאים הוא לעשות א.ק.ג. ואם יש איזה שהיא שאלה, לתת לקרדיולוג ילדים לקרוא אותו. גם בהרבה מהילדים שבסכנה, יש סיפור משפחתי של קרוב בדרגה ראשונה עם מות פתאומי תחת גיל 45 שנה. אם אין בעיות בשני אלה, יש דברים אחרים הרבה יותר שכיחים לדאוג להם.
תזכרי- בכלל לא בריא לחפש סיבות לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פריקרדיאליגל19/06/2008
שלום
הבן שלי בן 3 חודשים ובבדיקת אקו (שבוצע עקב vsd קטן)
נרשם מאט נוזל פריקרדיאלי ללא הפרעה בתפקוד
לביקורת בעוד חודש.
מה המשמעות ?
מה עושים באם הנוזל לא יספג ?
בברכה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פריקרדיאלי
ד''ר דני פינק24/06/2008שלום גל
מאט נוזל פריקרדיאלי בתינוק בריא יכול להיות מדלקת שהייתה בעבר וכעת היא בסוף הספיגה או שאצלו, יש קצת יותר מאחרים כמצב נורמל ותקין (יש קצת נוזל אצל כולם וזה מתנהג כשמן בן שני רקמות שזזות.) הבדיקה החוזרת יכולה לעזור להבדיל בן אלה. זה יהיה מאד נדיר שהכמות תוגדל, אבל אם כן, זה ידרוש עוד בדיקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCMמיכל17/06/2008
בני נולד לפני 3 שבועות, בארצות הברית. הוא נולד בריא ובמשקל של 4 ק"ג. רופאת הילדים שמעה בבית החולים איוושה שלא חלפה ושלחה אותנו לקרדיולוג ילדים. היום התבצעה הבדיקה והאקג לא נראה להם טוב. הם עשו אולטראסאונד ומצאו חלק מהלב מוגדל וחשד ל HMC. מה הדיאגנוזה בעברית? הם רוצים לעשות בדיקות חוזרות בעוד חודש ולראות האם זו הדיאגנוזה.
מה משמעות הדבר? האם יש תרופות? ניתוח?
האם שווה לחזור לארץ לבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי יתר של שריר הלב בתינוק
ד''ר דני פינק17/06/2008שלום מיכל
HCM הוא עובי יתר של שריר הלב. חלק גדול של תינוקות שנולד עם הבעיה, משתפרים בשבועות וחודשים הראשונים בחייהם ונשארים ללא בעיות בהמשך ובגלל זה, חשוב לקרדיולוג שלכם לחזור על הבדיקה בעוד חודש. עם זה לא חולף קשה לדעת את חומרת הבעיה מראש וצריך מעקב כל החיים. זה יכול להישאר ללא השפעה על בריאותו עד למחלה קשה ורק במעקב נדע.
על השאלה " האם שווה לחזור לארץ לבדיקות?" הרפואה טובה בארצות הברית אבל חשוב לבדוק שהביטוח שלכם הוא ביטוח טוב שיחסה את כל ההוצאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לVSDשני16/06/2008
שלום רב,
אני בשבוע 22+ להריוני.
בסקירה ראשונה התגלה מעי אקוגני.
יש לציין כי חלבון עוברי,שקיפות וכל שאר תקין,איני נשאית CF ולא חליתי בcmv
בסקירה מורחבת שנערכה ע"י ד"ר מיכאל נדג'ארי ב"עין כרם" התברר שחומרת המעי היא בדרגה 1
בלבד והוא היה נראה אופטימי מאוד.
בבדיקת אקו לב שנערכה ע"י ד"ר ברנד ב"ביקור חולים" נתגלה חשד סביר ל VSD
הוא מגדיר זאת כך: "ניצפה לב בעל שני חדרים ושתי עליות בגודל ובתפקוד תקינים,
מחיצה בינחדרית חשד פגם נראה לעין באזור ממברזוני קטנטן עם זרימה מינימלית דרכו
בינעליתית פורמן אובלה פתוח.
יש לציין כי הרופא הדגיש שהממצא כשלעצמו אינו בעל משמעות המודינאמית ויכול להסתדר עוד בהריון או אחריו אך חשיבותו בהצטרפות לבעיות נוספות." (המעי האקוגני)
היועצת הגנטית לא ממהרת להמליץ על מי שפיר וגם אני לא ששה כי אני מרגישה שאין סיבה מספיק מוצדקת לסכן את ההריון. האם אני צודקת בהחלטה??
בכל זאת אני לא רגועה והיתי שמחה לחוות דעת נוספות.
אני מתכוונת לבצע אקו לב נוסף בעוד שבועיים.
אשמח מאוד להתיחסותכם לבעייתי!!
אני לא מרגישה רגועה לחלוטין,בכל זאת החלטה גורלית.
תודה מראש,
שני.
VSD בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו16/06/2008שלום שני
לעתים קשה לאבחן בברור VSD באזור הממברנוטי כי האזור מאד דק ולעתים נראה כאילו יש חסר גם ללא VSD, ועוד יותר במקרים שהראות אינה טובה.
אם יש לרופא דרגת בטחון גבוהה שמדובר ב VSD באזור זה, מומלץ לעשות בדיקת מי שפיר.
אם לא, יתכן וכדאי לחזור על הבדיקה ולקבל תמונות אופטימליות ואז להחליט.
הבעיה היא לא ה VSD , אנו יודעים לטפל בו. החשש הוא לפספס תסמונת דאון שבה יש שכיחות לא קטנה של מום כזה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)