מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4 חודשים במעקב ASD ו VSD מוסקולרשיר26/11/2008
שלום התינוק שלי בן 4 חודשים במעקב אחרי שלאחר הלידה נתגלו לו פתח ASDו VSD בבקורת הממצאים היו ללא קוצר נשימה, קולות לב תקינים, אוושה 2/6 ב LSB. ריאות - כניסת אויר טובה דו צדדי. הדפקים הפמורלים נמושו תקינים. גודל ותפקוד תקין של חדרי הלב. זרימה תקינה בצבע ודופלר על פני המסתמים. הודגם VSD שרירי זעיר וכן PFO קטן מאוד. לא נצפו נוזל פריקרדיאלי או וגטציות. הסיכום היה - SMALL MUSCULAR VSD PFO לפי דבריו של הרופא הכל תקין למרות זאת, רציתי לדעת מה אומרת האוושה 2/6 ? כמו כן, מה ההבדל בין VSD ו PFO ? מה הקשר ביניהם? האם יש סיכוי שהפתחים יסגרו באופן עצמוני ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD ו VSD
ד''ר אברהם מתתיהו30/11/2008שלום שיר
בסה"כ נראה שהילד שלך די בריא.
אוושה היא רעש של זרימה שנשמע על הלב בהאזנה ללב ע"י הסטטוסקופ.
לעתים הוא נובע מבעיה מסוימת בלב (במקרה שלכם כנראה בגלל הזרימה דרך ה VSD ) אך בהרבה מאד מקרים גם ללא בעיה לבבית כלל! בכ 50% מהילדים עם לב נורמלי לחלוטין ניתן לשמוע אוושה.
PFO הוא מעבר קטן בין הפרוזדורים (שהוא פתוח באופן נורמלי בעובר ונוטה להסגר לאחר הלידה)
ו VSD הוא פגם במחיצה שבין החדרים. יש סכוי גבוה שהמעברים יסגרו.(גם אם לא יסגרו -לא נורא)
סה"כ נראה לי שאת יכולה להיות רגועה. (אך יש צורך במעקב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירן26/11/2008
האם מישהי עם הסטוריה רפואית של ניתוחי לב, כיום בריאה ואינה מוגבלת בחיי היום יום, אינה נוטלת תרופות או משהו, בשנות העשרים לחייה, יכולה ללמוד תורת לחימה ו/ או הגנה עצמית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסטוריה של ניתוחי לב
ד''ר אברהם מתתיהו30/11/2008קרוב לודאי שזה בסדר, אך לפני שאתן לך תשובה אינטליגנטית צריך לדעת יותר מה היתה הבעיה הלבבית, איזה ניתוח נעשה, מה מצביעה הבדיקה ואקו לב שנעשה ע"י הקרדיולוג לאחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בלב - הריון תאומיםחני23/11/2008
שלום רב. אני בהריון עם תאומים- כרגע בשבוע ה - 25. בשבוע ה - 22 ( לפני 3 שבועות ) ביצעתי סקירת מערכות , הכל תקין למעט באחד העוברים ישנו ממצא " מוקד אקוגני בחדר ימין בלב - מומלץ אקו לב עובר" . הרופא לא התרגש אך הפרופ' שמטפל בי הפנה אותי ליועץ גנטי. היועץ אמר שזה יכול להיות רמז לתסמונת דאון. כדאי לשקול בדיקת מי שפיר. אני בלחץ נורא , כי אני חייבת להחליט אם לעשות מי שפיר תוך יום יומיים. מצד שני, השקיפות העורפית ושאר הבדיקות - תקינות , מה לעשות ?? בבקשה עזרתך. האם הנקודה הזו בלב יכולה להעיד על תסמונת דאון ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני בלב
ד''ר דני פינק23/11/2008שלום חני
מוקד אקוגני ברוב המיקרים נמצאים בחדר שמאל. נכון שיכול להיות בחדר ימין, אבל לפני שמגעים למסכנה סופית, את חייבת אקו לב עוברי על ידי קרדיולוג ילדים. אם זה נכון שמדובר במוקד אקוגני, אז נכון שאין קשר איתו לבעיות לב, למרות מקומו בלב. כמה שאני יודע , הגנטיקאים הגיעו להסכמה שמוקד אקוגני בלבד, ללא סימנים אחרים, הממצא לא מעלה את הסיכון לבעיות גנטיות. רק ביחד עם סימנים אחרים, יש לו משמעות.
מה שברור זה שאני אנני גנטיקאי ואת זקוקה לעזרתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני SSA SSBאורלי21/11/2008
שלום... רציתי לברר תוך כמה זמן נעלמים נוגדנים שעברו מאם לתינוק? תודה אורלי
נוגדני SSA SSB
ד''ר אברהם מתתיהו21/11/2008שלום אורלי
אני מבין שאת מתכוונת לתינוק שזה עתה נולד ולא לעובר ברחם.
בד"כ הנוגדנים נעלמים תוך כחצי שנה ואז נוטים להעלם רוב התסמינם שנגרמו ע"י הנוגדנים (למשל התסמינים העוריים). אך אם נגרם נזק למערכת ההולכה בלב העובר זה ברוב המקרים לא הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אורלי21/11/2008לעובר היה AV BLOCK שטופל בדקסמטזון ועכשיו נולדה ילדה בריאה ללא שום הפרעה בהולכה (ילדתי לפני שבוע) נעשו כל הבדיקות והם היו תקינות. עכשיו היא לוקחת סטרואידים למשך כחודש ובעוד חודש נאמר לי לעשות בדיקת דם ואם הנוגדנים נעלמים אפשר להפסיק את הסטרואיד. חצי שנה?????? מה תופעות הלואי של הסטרואידים? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פריקרדיאלינ מהצפון19/11/2008
שלום רב, הריון רביעי, ברוך ה' 3ילדים בריאים, לידות רגילות. בהריון זה ביצעתי לראשונה סקירה מוקדמת. הרופא אמר שנראה שהלב תקין וכל הקשור בו רק שנצפה נוזל פרקרדיאלי יותר מהמידה הרגילה. הרופא שלח אותי לבדיקת וירוסים(פרוו) אצל הרופא המטפל ובדיקת אקו לב עובר. אשמח לקרוא את חוות דעתכם. תודה רבה. נ'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פריקרדיאלי בעובר
ד''ר דני פינק19/11/2008שלום נ
יש מצב של יתר נוזלים סביב הלב שנגרם על ידי דלקת וירלית. ברוב המיקרים אין פגיעה במבנה ותיפקוד הלב עצמו. גם קורה שהפס השחור של נוזלים באקו ניראה יותר גדול מישהו באמת ואין אף בעיה. תוכנית הבירור שלך על ידי בדיקות ורוסים ואקו לב עובר אצל קרדיולוג ילדים נישמע כדבר הנכון לעשות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזך פריקרדיאלי בלב העובר
מאיה17/08/2009שלום,
בסקירה מוקדמת וגינאלית הרופא גילה נוזל פריקרדיאלי בכמות מועטה של 2 מ"מ -
מהי הכמות רגילה שאמורה להיות?
מה המשמעות של ממצא זה בסקירה המוקדמת?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזך פריקרדיאלי בלב העובר
ד''ר דני פינק17/08/2009שלום מאיה
בניסייון שלי בשבועות מוקדמות, החצי החיצונית של שריר הלב יכול להיות שחור וניראת כנוזל פריקרדיאלי ורק חייב מעקב. אניני יודיעה הכמות רגילה שאמורה להיות, אני לא בוצע אקו לב עוברי יותר מוקדם מ18 ואדיף לפחות 20 שבועות הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום מולדח.16/11/2008
לחברתי נולדה תינוקת לפני שבועיים, היא נולדה לאחר הרבה טיפולים שנעשו לאם על מנת לזרז את הלידה. כשנולדה בתם אמרו כי היא סובלת מבעיות נשימה. היום הודיעו להם כי יש לה מום בלב ועליה לעבור ניתוח. האם יתכן כי בעקבות כל הזירוזים שביצעו ושעות הצירים המרובות יש קשר לבעיות של התינוקת? כמו כן מדוע גילו את המום רק עכשיו? תודה
מום מולד
ד''ר אברהם מתתיהו16/11/2008מום מולד הוא בעיה במבנה של הלב. הלב נוצר בשבועות הראשונים להריון לכן פעולות שונות שאת מתארת שנעשו לפני הלידה אינן גורמות למום לב- כי כאמור הוא נוצר כבר הרבה לפני הלידה.
לא כל מום בלב ניתן לאבחון בזמן ההריון. (תלוי כמובן גם איזה בדיקות נעשו בהריון, האם נעשה אקו לב עובר?)
בגלל שמערכת הזרימה בעובר בתוך הרחם היא שונה לגמרי ותלויה במחזור האמהי, עוברים עם מומי לב, לעתים אפילו מורכבים, אינם סובלים בתוך הרחם ומתחילים להיות חולים רק לאחר הלידה כאשר הם צריכים לתפקד באופן עצמאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח א.ק.גאפרת13/11/2008
שלום רב, לבעלי יש קרדימופטיה מאובחן מגיל 10 ולפיכך בנותינו במעקב קרדיולוגי. אתמול ביצעו לביתי בת ה3 ותשעה חודשים בדיקת א.ק.ג שגרתית ובתיאור מצויין כך: Normal sinus rhtyhm Deep Q II III aVF V5 V6 RVH not to be excluded. ההמלצה שלאור הממצאים והאמזנזה המשפחתית מומלץ לבצע בדיקה אקוקרדיוגרפית. מה זה אומר ? יש מקום לדאגה ? תודה, אפרת
אקג
ד''ר אברהם מתתיהו13/11/2008שלום אפרת
לא ציינת, אך אני מניח שיש לבעלך קרדיומיופטיה הפרטרופית. גלי Q עמוקים במספר חיבורים מעלים אפשרות של התעבות המחיצה הבין-חדרית (לא בהכרח) ואכן כדאי לעשות אקו לב לראות מה עובי הדפנות של הלב.
לאחר האקו נוכל להיות יותר חכמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...
אפרת14/11/2008אכן לבעלי יש ק'רדיומופוטיה היפרטרופית, האם התעבות כזו היא סימן או סיכוי להתפתחות קרדיומופוטיה ? תודה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על שאלה נוספת...
אפרת16/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
אפרת16/11/2008אכן לבעלי יש ק'רדיומופוטיה היפרטרופית, האם התעבות כזו היא סימן או סיכוי להתפתחות קרדיומופוטיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרדיומיופטיה הפרטרופית
ד''ר אברהם מתתיהו17/11/2008אפרת, נראה לי שעדיף להתרשם קודם אם יש עבוי של הדופן באקו לב של הילדה. אם אכן זה כך ואין סיבה אחרת להתעבות אז זה בהחלט יכול להיות אותה מחלה מאחר והיא תורשתית בד"כ עם תורשה אוטוסומלית דומיננטית (כלומר כ 50% סכוי להעביר מאב לבנו/בתו.
במקרים אלה יש לבדוק את כל הילדים באקו לב וכדאי גם לעשות ברור גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אפרת18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDא.13/11/2008
בבדיקת האקו לב של בני בן ה -9 חודשים הסתבר כי VSD שהיה 6 מ"מ קטן בצורה משמעותית ל- 2 מ"מ הרופא ציין כי הכבד אינו מוגדל ונשימותיו הם נורמליות לחלוטין והפסיק לו את התרופות ( דיגוקסין ופוסיד ) לדברי הרופא המטפל אין צורך הניתוח וניתן לחיות הצורה רגילה גם במידה והחור ישאר 2 מ"מ הבשורה היתה טובה מאוד ורציתי לשאול בכל זאת האם אין לי מה לחשוש יותר ? האם אני צריך לשם לב למשהו מסויים ? מה הסבירות כי החור יסתם לחלוטין ? תודה
VSD
ד''ר אברהם מתתיהו13/11/2008פגם של 2 מ"מ בד"כ נחשב לקטן בגיל זה. חסרים פרטים כמו מפל הלחצים על ה VSD והאם החדר השמאלי מוגדל, אך בגדול נשמע לי שאין סבה לדאגה רבה. הרבה מהפגמים יסגרו לבד, ואפילו ישאר פגם קטן לא חייבים לסגור אותו.
יחד עם זאת יש להמשיך במעקב אצל קרדיולוג הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה במסתם אצל מתבגריפה10/11/2008
בני בן ה17 נשלח לאקו לב לברור של רשרוש בלב (מטעם לשכת גיוס) . בבדיקת האקו נמצא שסובל מדליפה מועטה במסתם . ברקע סובל שנים רבות מדלקות גרןן , עם ממצא חוזר של סטרפ A / לאור הממצא באקו לב- הומלץ לו על ידי הקרדיולוג בכיר ,טיפול מונע אנטיביוטי 500 מ"ג ראפפן ליום ,למשך שנה ואולי ל5 שנים .ומעקב... רופא הילדים לא התיחס לממצאים והמלצות אלה ושלל טיפול שכזה. בנוסף לכך נשלח בני על ידי הקרדיולוג , גם למבחן מאמץ בגלל שסובל לעיתים מכאבים בחזה- בזמן הבדיקה 95% -פיתח תגובה היפוטנסיבית ארוכה: ירד לו לחץ הדם ל 80/50 עם דופק של 136 והתאושש רק לאחר כשעה לדופק 110/70. ברצוני לדעת מה דעתכם על הממצא באקו והטיפול המומלץ - אם בכלל.ומה הסיכון.. ומה המשמעות של התגובה ההיפוטנסיבית בזמן מבחן מאמץ לנער בגיל כזה. האם יש קשר בין הכאבים בחזה לבין אחד ממצאים אלה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף
יפה10/11/2008הדליפה היא במסתם אאורטלי בעל מבנה תקין.ההשארה של הרןפא שזוהיא תוצאה של ARF/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן של יפה
ד''ר דני פינק10/11/2008שלום יפה
יש הרבה פרטים ספציפיים בתיאור שלך. יש דרכים רבות לפרש כל פרט וזה בלתי אפשרי דרך האינטרנט. יש צורך לבדוק את בנך ולעבור על כל פרט מחדש.
לכן אני ממליץ שתדברי שוב עם הרופא ילדים ותשאלי בדיוק למה יש לו את התגובה הזו ואז תחזרי לקרדיולוג או תחפשי קרדיולוג שני לעוד יעוץ.
הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DUCTUSאורלי08/11/2008
שלום לכם, אשמח לדעת מה זהDUCTUS ומה משמעות של תוצאה באקו לב MIG-12 MMHG. תודה מראש אורלי
DUCTUS
ד''ר אברהם מתתיהו08/11/2008שלום אורלי
דוקטוס הוא צנור שמחבר את עורק הראה עם אבי העורקים (לאחר יציאת כלי הדם לראש ולידיים).
נקרא גם PATENT DUCTUS ARTERIOSUS או בקצור PDA . צנור זה פתוח בתקופה העוברית ודרכו עובר דם מעורק הראה הראשי לאבי העורקים (למעשה עוקף את הראות כי הללו אינן עובדות בתוך הרחם). לאחר הלידה הדוקטוס נסגר ספונטנית ורק אם אינו נסגר הוא מהווה בעיה (כעת יותר בעיה של דלף של דם מאבי העורקים לכוון הראות בגלל השינוי בלחצים שקורה לאחר הלידה).
MIG אני מניח שהכוונה ל MAXIMAL INSTANTANEOUS GRADIENT שהוא למעשה מפל הלחצים בין 2 מקומות בלב שנמדד בשיטה של דופלר.(יש שמשתמשים גם במושג PEAK INSTANTANEUS GRADIENT או PIG.
כלומר שמפל הלחצים שציינת (לא ברור לי אם זו מדידה על פני הדוקטוס) הוא 12 ממ"כ.
אם תרשמי לי את התשובה במלואה אוכל להתייחס יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אורלי09/11/2008להלן בדיוק מה שכתוב: MILD DUCTUS ARTERIOSUS CONSTUCTION -MIG 12 MMHG( NO TRICUSPID REGURGITATION MILDLY DILATED RV WITH NORMAL FUNCTION לאחר כשבוע השתנה ל 10 MMHG. תודה לך מראש אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
DUCTUS
ד''ר אברהם מתתיהו09/11/2008שלום אורלי.
לפי התאור , מפל הלחצים על פני הדוקטוס הוא מאד קטן מה שמצביע על קיום לחץ גבוה בעורק הראה. האם מדובר בילוד? אצלם יכול להיות לחץ ראתי מוגבר. אם הילד הוא מעבר לתקופת הילוד זה אומר דרשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בעובר
אורלי10/11/2008אם מדובר בעובר, זה נורמלי? בזמן הבדיקה הייתי בשבוע 35 להיריון
דוקטוס
ד''ר אברהם מתתיהו10/11/2008כן, בעובר זה נורמלי, הלחצים בצד ימין ושמאל דומים. במקרים אלה דוקא אם היה מפל גדול זה מסמל בעיה (כמו הצרות מוקדמת של הדוקטוס עוד בעובר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסים באוזןאלי06/11/2008
שלום רב, בני - תינוק בן חודש בערך - אובחן כבעל סינוסים בתנוך האוזן (בחלק האחורי של התנוך, במרכזו, יש גומה קטנה שנראית כמו חור של עגיל באוזן). רופאת הילדים הפנתה אותו לעשות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן, ואמרה כי בחצי מהמקרים של סינוסים באוזן הדבר מעיד על בעיות בכליות. הייתי רוצה לדעת מעט יותר על מנת להפיג חששות. יש לי שתי שאלות בנושא - אחת - מה זה בדיוק סינוסים באוזן והאם יש לזה השלכות רפואיות נוספות?האם זה מסוכן? שתיים - אילו בעיות בכליות יכולות להופיע בהקשר לסינוסים? תודה על העזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK06/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=261 id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי VSDמלכה06/11/2008
שלום, לבני בן ה-12 בוצע מיפוי להערכת גודל החור. התוצאה 1.5 האם מצריך לדעתכם התערבות כלשהי? מאיזו תוצאה בדר"כ מתערבים? אגב, במיפוי קודם לפני כשנתיים התוצאה היתה 1.6 המיפוי בוצע בבלינסון, השנה במכונה חדשה. האם יש קשר? תודה מראש,
מפוי ב VSD
ד''ר אברהם מתתיהו06/11/2008שלום מלכה
בגיל של בנך (בהנחה שאין לא כל תלונות) ההחלטה אם לסגור את ה VSD בד"כ נעשית כאשר יש עדות לדלף גדול מימין לשמאל.
יש שיטות שונות להעריך את הדלף. אחת מהן היא מפוי. מקובל שדלף של 2 (זרימה ראתית פי 2 מזרימה לגוף) הוא סבה לניתוח, מתחת ל1.5:1 בד"כ לא מנתחים. בין 1.5:1 ל 2:1 תלוי ברופא המטפל. דרכים נוספות להעריך את הדלף גם באקו לב והערכה של גודל החדר השמאלי או בצלום חזה או בצנתור. (אף אחת מהדרכים אינה מאד מדויקת מאד!)
בקצור המקרה שלכם הוא בשטח האפור ויש לבדוק מספר פרמטרים ולהחליט.
נ.ב אם ניתן טכנית לסגור את הפגם ע"י מטריה אנחנו לעתים עושים זאת גם בדלף של 1.5:1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pdaדקלה05/11/2008
ד"ר דני פינק/ד"ר אברהם מתיתיהו שלום! יש לי תינוקת בת שלושה חודשים אשר מיד לאחר הלידה נאמר לי כי העורק העוברי עדיין פתוח ועלינו לחכות חודשיים כדי לראות אם הוא ייסגר... עכשיו בגיל שלושה חודשים היא עברה א.ק.ג. שבתרשים מצוין כי הוא תקין ובדיקת אקו שבתוצאותיה רשום כי ישנו PDA בינוני, דלף משמעותי משמאל לימין וכי עלינו לחכות שוב חודשיים ולקוות שזה ייסגר ובמידה ולא צריך לסגור בצנטור... רציתי לדעת : 1 . מה יכולה להיות הסיבה שהעורק העוברי לא נסגר אצלה באופן טבעי? 2 . מהן הסיכויים שהוא ייסגר בעוד כחודשיים ? 3 . והכי חשוב מהן הסכנות שיש בצנטור? (במידה וזה לא ייסגר) 4 . האם ישנם דברים מסויימים שעליי לעשות או להימנע על מנת לשמור על בריאותה והתפתחותה? תודה רבה!!! דקלה
PDA
ד''ר אברהם מתתיהו06/11/2008שלום דקלה
דוקטוס נורמלי נוטה להסגר בד"כ בימים הראשונים לחיים. הדופן שלו שונה מעורק רגיל והוא נסגר כתוצאה מגירויים מסוימים לאחר הלידה. (כמו ירידה בפרוסטגלנדינים המופרשים ע"י השיליה ועלית החמצן בדם אחרי שהתינוק מתחיל לנשום)
לעתים דוקטוס נורמלי יסגר ספונטנית ב 3 חודשים הראשונים. אם הוא לא נסגר עד אז הסכויים שיסגר הופכים קטנים מאד וזה כנראה נובע מבעיה בדופן הדוקטוס שאינו מגיב לגירויים הנורמלים. אז, המשמעות היא שזהו מום יחסית קל וניתן לתיקון בד"כ בקלות יחסית.
אם הילד אינו באי ספיקת לב , אוכל ועולה במשקל אנו נוהגים לחכות ליתר בטחון עד גיל כשנה ואם זה דוקטוס יותר מקטנטן נוהגים להתערב. (במקרים של דוקטוס קטנטן ללא אושה אופיינית בד"כ לא נוהגים לסגור)
היום כמעט בכל המקרים אנו יכולים לסגור את הדוקטוס בצנטור ע"י סלילים או מטריות שונות הכל לפי הגודל והצורה של הדוקטוס. לעתים רחוקות יש צורך בניתוח וגם אז מדובר בניתוח קל ומוצלח (ללא צורך בד"כ במכונת לב ראה). הסכנות בצנתור הן קטנות (הסליל או המטריה זזים מהמקום, זהום בגלל גוף זר וכל הסבוכים הרגילים של צנתור כולל הרדמה כללית). בסה"כ הפעולה מאד מוצלחת והסבוכים נדירים.
לא נראה לי שאת צריכה לדאוג יותר מדי ואת לא יכולה לעשות הרבה לשנות את המהלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דקלה06/11/2008תודה רבה!תיהיה בריא !!! נקווה שהכל יסתיים במהרה ,ברוגע ועל הצד הטוב ביותר ... שבת שלום(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל05/11/2008
קראתי כתבה אשר פורסמה באינטרנט על מחקר שבוצע לפיו לתרופת הוולטרן יש השפעה על הלב, וכי מי שקיבל טיפול תרופתי בוולטרן סיכוייו ללקות בליבו גבוהים. האם יש אמת בדבר? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולטרן
ד''ר דני פינק05/11/2008שלום ליטל
אין עדות סופית עדין שוולטרן מעלה את הסיכון להתקף לב אבל מתחיל להיות חשד לכך. ממליצים לחולי לב לא להשתמש בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבני02/11/2008
אני בן 43 בריא בדרך כלל,לאחרונה לחץ הדם שלי היה גבוה,בממוצע 135/93 .הופניתי בין השאר לבצע בדיקת הולטר,התוצאות הן:קצב בסיסי:סינוס שנע בין 56-100,הפרעות קצב חדריות:vpb בודד הפרעות על חדריות:apb's בודדים-3 dropped beat -כנראה כביטוי לסינוס אריטמיה. השאלה שלי היא מהי חומרת הממצאים?לציין כי את בעיית לחץ הדם פתרתי בעזרת דיאטה מבוקרת. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 43
ד''ר דני פינק02/11/2008שלום בני
השאלות שלך טובים ובמקום, רק שזה פורם לקרדיולוגיה של ילדים ובעיות כאלה לא בהתמחות וניסיון שלנו וזה לא נכון שניתן לך תשובה. אתה צריך לפנות לקרדיולוג למבוגרים. אין להמתין כשיש אפשרות לבעיות לב בגיל שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)