פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• דפיקות לב מואצות
    פנינה
    28/10/2008

שלום , בתי בת 12.5 החלה בשבוע האחרון לסבול מדפיקות לב מואצות, כאב בחזה ולעיתים רעידות ביד ימין. לפני כחודש עברה בדיקת מאמץ מכיוון שהיא בכיתת ספורט שהתקבלו תקינות . הדבר מאוד מלחיץ מה הכיוון אותו עלי לחקור? בתודה פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב מואצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אולטר

אלדד
    04/12/2013

שלום רב.ילד שלי בן 6.9 עבר לאחרונה בדיקת אולטר 24 שעות.הפרעות קצב על חדריות APC'S ,נצפו סה"כ 2 APCS הערות/סיכום נצפו קטעי SINUS ARRHYTMIA U וקטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות עד 147 .העם יש בעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/12/2013

הי אלדד
    מה שאתה מתאר הוא למעשה בדיקה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב מואצות

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/10/2008

שלום פנינה
    הרגשה של דפיקות לב אינה אומרת אוטומטית שיש בעיה של ממש. יש הרבה מקרים שהתחושה נובעת מלחץ וחרדה. לעתים זה יכול להיות בגלל פעילות יתר של בלוטת התריס אך יש כמובן לשלול גם הפרעות קצב. במקרים אלה הספור מאד חשוב ויש לפנות לרופא או לקרדיולוג ילדים שישאל את השאלות הנכונות ויערוך בדיקה ואקג ולפי הצורך גם בדיקות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חן
    28/10/2008

שלום רב, האם יש קשר בין בוטנים למחלות לב אצל ילדים? האם מומלץ לתת לילדים פחות בוטנים? אם כן, למה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בוטנים ובעיות לב אצל ילדים

ד''ר אברהם מתתיהו
    28/10/2008

לי לא ידוע על קשר ברור בין אכילת בוטנים ומחלות לב בילדים.
    יש להזהר בילדים קטנים שעלולים לשאוף הבטן לדרכי הנשימה וזה יכול להיות מסוכן, אך זה לא קשור ללב.
    אשמח לשמוע גם מד"ר פינק לגבי העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטנים ובעיות לב אצל ילדים

ד''ר דני פינק
    30/10/2008

אני מסכים עם ד"ר מתתיהו

חיפסתי קצת ב"GOOGLE" ויש מאמרים שבוטנים טובים לבריות הלב!

מאיפו הריון שהם בעיתים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום בלב
    מאיה
    25/10/2008

האם תינוק שנולד עם מום בלב PS קריטי האם התינוק נחשב נכה? השאלה נשאלת לגבי ביטוח לאומי כהגדרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מום בלב

הוספת תגובה

• PS

ד''ר אברהם מתתיהו
    25/10/2008

שלום מאיה.
    צריך יותר פרטים כדי להשיב על שאלתך.
    האם מדובר בהצרות קריטית של המסתם הראתי? האם הגודל של החדר הימני הוא טוב? בן כמה התינוק כעת? האם עבר צנתור עם בלון או הרחבה? מה מצבו כעת?
    ללא פרטים נוספים יהיה לי קשה לענות על שאלותיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון RSV
    מאיה
    22/10/2008

התינוק שלי בן 5 חודשים וחצי נולד עם PS התבקשנו לחסן אותו מה היתרונות של החיסון יש לו תאומה. יסכימו לחסן גם אותה? האם זה לא מסוכן לחסן הרבה חיסוןנים ביחד? RSV, שפעת, פרבנר, מחומשת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון RSV

הוספת תגובה

• חיסון RSV בPS

ד''ר דני פינק
    25/10/2008

שלום מאיה
    תינוק עם PS בלבד שלא ניצרך בצינתור, לא ממלא קרטיריונים לחיסון RSV .את צריכה לשאול זיהומותלוג ילדים לגבי היתרונות בנתינת חיסון לתינוק בלי אי ספיקת לב או מום כחלוני, מול החיסרונות. יכול להיות שהחיסון במצב של הילד בכלל לא מומלץ, אבל אינני יודע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון RSV
    מיכל
    19/10/2008

שלום רב, ביתי התינוקת נולדה עם חור גדול מאד בין החדרים VSD טופלה בתרופות כמעט מהיום בו נולדה :פוסיד, אלדקטון וקפוטן, ונותחה לפני כחודש וחצי הניתוח עבר בהצלחה וכרגע יש vsd שארייתי קטנטן עם מפל של למעלה מ 40 והיא אינה מטופלת בתרופות בכלל ועלתה יפה מאד במשקל ונראה כי מצבה הבריאותי תקין. האם היא זכאית לחיסון נגד rsv? הדעות חלוקות ונאמר לי כי מאחר ואינה מטופלת בתרופות נגד אי ספיקה היא איננה זכאית. רציתי לדעת מה דעתכם? היום היא בת 4 חודשים

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון RSV

הוספת תגובה

• חיסון RSV

ד''ר דני פינק
    19/10/2008

שלום מיכל

התשובה שהיא לא זכאית. יכול להיות שהחיסון היה עוזר לה (יותר מתינוקת שלא עברה אותן בעיות) אבל הסיכון אצלה מRSV לא גדול כתינוק שבאי ספיקת לב (כמו אצלה ליפני הניתוח) או עם מום לב כחלוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה?
    אמא
    16/10/2008

שלום רב ד"ר נכבד בת 18 וחצי (חיילת) התלוננה על כאב בחזה מזה יומיים (בין השדיים באמצע) לא משהו קבוע, אומרת ששומעת לעיתים לא קרובות את דפיקות הלב בעיקר במנוחה וגם אחרי ספורט. בריאה בדר"כ, נלקחה לבדיקות למיון: בבדיקות שנעשו דם, צילום חזה, לחץ דם, אקג- הכל יצא תקין. לא הייתה זקוקה למשכחי כאבים. ברצוני לציין שהאב נוטל ריטמקס. עם שחרור הומלץ מעקב רופא מטפל הולטר, תפקוד הבלוטה. ברצוני לשאול האם דרך פורום מכובד זה אפשר לקבל מעט הסבר ככל שניתן. בברכת חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה?

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

ד''ר דני פינק
    17/10/2008

שלום אמא

יש מקום להרגיע

כשיש כאבי חזה , מיד כולם דואגים שיש בעיה לבבית עם אפשרות לסכנת חיים.
    בגיל זה האפשרות הזו קטנה מאוד. ופחות כאשר הכאבים מופיעים גם במנוחה.
    במקרה שלך יש פחות דאגה בגלל שכל הבדיקות שעשו לה יצאו תקינות.

אין אפס סכנה ברפואה אבל כעת הסכנה בסיכוי מאוד נמוך, בדומה לסכנה שיש לכל אחד שנוסע בכבישים שלנו.

הבדיקות שהמליצו בשחרור, הם לברור אפשרות להפרעות קצב שבדרך כלל, לא מסכנות חיים.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תינוק שאובחן עם ASD
    אסתר
    14/10/2008

בני בן 7 חודשים אובחן עוד בהריון עם ASD הוא במעקב כל 3 חודשים אצל קריולוג בזמן האחרון שמתי לב שבני מזיע המון האם יש קשר בין הפגם שיש לו לבין ההזעה תודה וחג שמו

לקביעת תור
    סגירה
    ,תינוק שאובחן עם ASD

הוספת תגובה

• תינוק עם ASD

ד''ר דני פינק
    14/10/2008

שלום אסתר

כן!

אם זה חדש, יש לחזור לביקורת אצל הקרדיולוג. לצורך בירור חדש לודא שלא פיספסו מום אחר.

בהצלחה ומועדים לשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים
    מיכל
    13/10/2008

שלום שמי מ יכל אמא לאור בן 4 חודשים. משקל:7 ק"ג גובה: 67 ס"מ משקל לידה: 3540 ניזון: סימילאק אדוונס. לאור יש נשימות מהירות כאשר בטנו מתרוממת מעל בית החזה (יותר כשאר אור ער פחות בזמן שינה) ערכו לאור צילום חזה להלן התוצאות:צל הלב ושדות הריאות בגדר הנורמה, מנח סרעפת תקין. כמו כן כאשר הרופאים שמעו את ריאותיו הן נשמעות נקיות. עלי לציין כי לאור יש דלף משמאל לימין מבעד לחיץ הבין פרוזדורי , בינוני / איוושה סיסטולית 3/6 קורנת לשדות הריאות. האם יש קשר בין הממצאים בלב לנשימות המהירות ולהתרוממות הבטן??? תודה רבה וחג שמח! מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• נשימות מהירות

ד''ר דני פינק
    14/10/2008

שלום מיכל

למרות שנתת את כל האינפורמציה שקיבלת על המצב הרפואי של אור אבל זה לא מספיק כדי שאוכל לאבחן.

למרות שפגם כזה יכול להופיע עם נישמה כזו, בדרך כלל הוא לא בעייתי בכלל בגיל הזה.

רק על ידי בדיקת גוף, אקג, הסתכלות אישית על צילום חזה ואקו לב על ידי קרדיולוג ילדים יש אפשרות להחליט אם יש קשר . וגם אם יש צורך להתערב . ככלל (אבל לא קבוע) אם אור גדל יפה ללא בעיות אחרות, אין צורך ליותר ממעקב.

בהצלחה ומועדים לשימחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר
    ורדו'ש
    10/10/2008

שלום רב,לאחרונה יש לי דופק לב מהיר כשאני שמה את הידיים על הדופק וזה מלווה בכאבים מוזרים כאלו ביד ימין,ואחרי זה זה נעלם,האם זה יכול להעיד על בעיה כלשהי?אני נורא מפחדת אני רק בת 20..תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר

הוספת תגובה

• דופק מהיר

ד''ר דני פינק
    10/10/2008

שלום ורדו'ש

הניתונים שאת נותנת לא מזכירים לי אף בעיה אבל גם הסיפור שלך חסר פרטים

ככלל, כשיש שינוים בגוף שאת לא מבינה ומדאיגים אותך, כדאי להיבדק אצל הרופא המטפל שלך. בדיוק בשביל זה הוא קיים!

בהצלחה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ורדו'ש
    10/10/2008

אני קיבלתי כדורים נרוון דרג'ה על בסיס טבעי להקלה על הדופק בלילה,אבל ממה זה נובע?אני מרגישה תעוקה בחזה כזה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוס אריתמיה לילד בן 5
    מיטל
    05/10/2008

בני בן 5 ולפני מס' ימים הבחנתי שהדופק שלו לא סדיר. פניתי לקופ"ח, נעשתה לו בדיקת א.ק.ג שממצאיה סינוס אריתמיה ללא סימני איסכמיה. סיטורציה 98% ללא חמצן, ל"ד 80/45. דופק נע בין 60-100. הופנינו לבדיקות דם (עשינו היום) ולאקו לב + ייעוץ עם קרדיולוג ילדים- אבל תור רק ב-27.10. ממה יכולה לנבוע הבעיה? האם יש סיכוי שזה יתפתח להפרעות קצב אחרות ומסוכנות יותר? יש משהו שכדאי לי לעשות/לא לעשות? אני לא היסטרית בד"כ אבל מאוד לחוצה תודה מראש, מיטל.

לקביעת תור
    סגירה
    סינוס אריתמיה לילד בן 5

הוספת תגובה

• סנוס אריתמיה

ד''ר אברהם מתתיהו
    06/10/2008

סנוס אריתמיה הוא דופק שמשתנה במהירותו עם הנשימה בד"כ בצורה גלית. זוהי תופעה נפוצה בילדים ובספורטאים ונחשבת לתופעה נורמלית לגמרי.
    כך שאם אכן זאת האבחנה אין כלל מקום לדאגה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המרגיעה

מיטל
    06/10/2008

שנה טובה, מיטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתתיהו שלום
    טליה
    03/10/2008

שלום שוב, ביתי בת חודשיים וחצי בעלת מום לבבי primum Asd, היא לא עומדת בקריטריונים של הקופה לקבלת חיסון rsv ושאלתי היא האם מומלץ לדעתך לחסנה באופן פרטי? עד כמה הוירוס הנ"ל יכול לסכנה במידה ותחשף אליו? לקטנה יש אח תאום ועוד 2 אחיות גדולות והיא אינה מקבלת תרופות. להלן כל הפרטים לגביה (מסיכום הטיפול של הקרדיולוג) - בבדיקה גופנית: ללא סימני איס"ל ASD PRIMUM+MITRAL CLEFT+LV+RA JET ללא VSD איוושה סיסטולית 4/6 - 3 ב LSD HIGH PITCHED HOLOSYSTOLIC באקו לב: SITUS SOLITUS CONCORDANT A - V/V -A CONNECTION תפקוד טוב של החדרים, אין הרחבה משמעותית של החדרים, PRIMUM TYPE ASD 4 MM יש זרימה טורבולנתית בתוכו בכוון חפוף - מוזר וגם L-R בכוון RA MITRAL VALVE CLEFT+MODERATE MR LV - RA JET MODERATE מפל 110 ממ"כ NO VSD- PERIMEMBRANOUS ASNEURYSM PFO קטן 2-3 מ"מ עם דלף L>R ללא PS ללא AS ללא PDA. קשת אאורטה תקינה, מוצא עורקי הלב תקינים, ורידים ועורקים הגדולים תקינים ללא נוזל פריקרדיאלי LA 1.3, LVEDD 2, LVESD 1.2, IVSD 0.6, AO ROOT 1.2 אודה לך אם לאור כל הפירוט תוכל להסביר לי במילים מובנות יותר מה מצבה הבריאותי ומתי להערכתך היא תזדקק לניתוח במידה ולא תהיה החמרה כמובן. מה הסיכוי לכך שעד הניתוח המום לא יבוא אצלה לידי ביטוי (אי ספיקת לב וכו'...)? תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר מתתיהו שלום

הוספת תגובה

• חסון ל RSV

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/10/2008

ליאורה שלום.
    הקריטריונים לחסון מבחינה לבבית: בילדים מתחת לגיל שנה עם אי ספיקת לב (ומטופלים בתרופות לכך), מומים כחלוניים, וכאלה עם יתר לחץ ראתי משמעותי. 2 הראשונים לא קיימים אצלכם. לגבי הלחץ הראתי, לא ברור לי לפי תשובת האקו כפי שניסחת אותה. נראה לי שכדאי לשאול את הרופא שעשה הבדיקה האם להערכתו יש יתר לחץ ראתי. אם התשובה שלילית אז באמת אין אינדיקציה לתת החיסון. (אני יוצא מתוך הנחה שהילדה עולה במשקל, אינה מתנשמת ובסה"כ ללא תסמינים.) בתנאים אלה לא ניראה לי שזה חשוב מאד לתת החיסון באופן פרטי (זה חיסון יקר למדי).

לפי מה שתארת אין עדיין סימנים של דלף משמעותי ברמת הפרוזדורים ויש דליפה בינונית של המסתם המיטרלי. אם אכן אין יתר לחץ ראתי ואין תסמינים חולניים כלל, ניתן לחכות תוך כדי מעקב. יש סבירות גבוהה לניתוח בשנים הראשונות לחיים. (החלטות כאלה צריך לעשות הרופא המטפל לפי הבדיקה הגופנית והאקו)

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 זקוק לצינתור
    כרמית
    02/10/2008

בגיל חודש בני אובחן כסובל מ-Bicuspid aortic valve וכן Mild aortic stenosis ונמצא מאז במעקב קרדיולוג. כיום בן 11.5 ללא כל בעיות ומתפתח מצויין. ואולם במעקב השנתי הקרדיולוג אמר שחלה הרעה ויש צורך בצינתור. הוא מתבסס על אקו, אקג רגיל, אקג במאמץ וכן בדיקת הולטר. עלי לציין כי בני רגיש באופן מיוחד למגע (אפילו באקו לב הוא מתפתל מדיגדוגים) ולכן כנראה נאלץ לעשות את הצינתור בהרדמה. שאלותי הן: 1. האם צינתור יכול לפתור את בעית ההיצרות לתמיד? ואם לא, אז לכמה זמן? 2. האם הבעיה יכולה להצריך אי פעם ניתוח? 3. לאילו בעיות ניתן לצפות בצינתור ילדים? 4. האם קיימת אפשרות שההורים יהיו נוכחים בעת הצינתור? 5. האם קיימות עוד בדיקות שניתן לבצע בשביל דיאגנוזה מלאה יותר? 6. האם במצב כזה מחדירים בצינתור סטנט? תודה, כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 זקוק לצינתור

הוספת תגובה

• הצרות המסתם האאורטלי

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/10/2008

שלום כרמית
    1 צנתור והרחבה ע"י בלון של המסתם ההאורטלי עושים כאשר ההצרות היא קשה ואין דליפה משמעותית של המסתם. הצנתור מטרתו להפוך ההצרות לקלה יותר ואינו הופך המסתם לנורמלי. משך ההשפעה הטובה משתנה מחולה לחולה.
    2 יש סכוי סביר שבעתיד בשלב כלשהוא יהיה צורך בניתוח אם כי הרפואה משתנה מהר ויתכן שבעתיד יהיו אמצעים נוספים מלבד ניתוח. (כבר כעת משתילים בחלק מהחולים מסתמים בצנתור)
    3. בנוסף לסכונים הרגילים של צנתור בילדים, בצנתור מסוג זה החשש הוא לגרום נזק למסתם שיתבטא כדליפה .
    4 אני לא נוהג להכניס הורים לצנתור שאני מבצע לילדם, איני חושב שזה נכון גם להורים וגם למצנתר.
    5 בד"כ הבדיקות שהזכרת מספיקות
    6 בד"כ מרחיבים המסתם עם בלון בלבד במקרים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD בתינוק בן שבוע ימים
    יעקב
    30/09/2008

בבית החולים בננו הבכור אובחן כבעל sub artic VSD , בנוסף PFO הקרדיולוג כתב: "נינוח, ללא קוצר נשימה או כחלון, לב סביר (??) א. סיסטולית csb 2/6 דפקים תקינים, כבד לא מוגדל" ונקבע לנו ביקור לעוד שבועיים מהיום. שאלותיי: א. מקריאה ברשת הבנתי שישנם סוגים שונים של VSD בעלי סיכויים גבוהים או נמוכים יותר להסתם ספונטנית אך לא מצאתי את המונח sub artic . אודה על ההסבר. ב.אני מניח שcsb 2/6 מתייחס לאוושה. אשמח לקבל הסבר. ג.מה זה pfo? ד. הרופא אמר שכרגע עירבוב הדם המחומצן והלא מחומצן אינו מפריע לתינוק, האם זה אומר שהחור הוא קטן? מה הסיכוי נצטרך לטפל בו בתרופות או בניתוח לב פתוח? (תרופות, אני מבין, מאפשרים להשתהות תקופה נוספת לפני ניתוח בתקווה להחלמה ספונטנית) ה. אשמח אם תוכלו להפנות אותי: 1. לחומר קריאה בנושא 2.להמליץ לי על רופאים באיזור מרכז הארץ (בינתיים אנחנו אמורים ללכת למרפאה ב"דנה"- אם נצליח לארגן תור, בינתיים הצלחנו רק לעוד חודש וחצי. תודה על עזרתכם, יעקב

לקביעת תור
    סגירה
    VSD בתינוק בן שבוע ימים

הוספת תגובה

• vsd בתינוק

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/10/2008

שלום יעקב
    א SUB AORTIC VSD הוא פגם מתחת למסתם של אבי העורקים. זהו פגם במחיצה הדקה (הקרומית=פריממברנוטי) להבדיל מפגמים במחיצה השרירית שהיא עבה יותר.זהו פגם שיכול להסגר לבד אך חשוב מאד לדעת מהו גודלו כעת (ככל שהוא גדול יותר בד"כ סכוייו להסגר קטנים יותר)
    .ב. אוושה הוא הרעש שנשמע ע"י הסטטוסקופ כתוצאה מהזרימה.
    ג. PFO = PATENT FORAMEN OVALE זהו מעבר בין הפרוזדורים שהוא פתוח אצל כל עובר ברחם ואמור להסגר לאחר הלידה. לעתים אינו נסגר ונשאר מעבר קטן גם כמבוגר, בד"כ ללא בעיות.
    ד. בד"כ בגלל שוני בהתנגדות לזרימה (בימין נמוך יותר) לעומת שמאל ולכן בד"כ הזרימה היא משמאל לימין ואין מספיק ערבוב של הדם על מנת שיהיה בכחלון,
    ה ההחלטה לגבי הניתוח תלויה בגודל הפגם, מצבו הקליני של התינוק (האם אוכל היטב ועולה במשקל?) והלחץ שקיים בעורקי הראה.
    ו. בכל בי"ח כמעט יש לפחות רופא אחד, ולרוב יותר שעוסקים בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת הבהרה

יעקב
    03/10/2008

ראשית, תודה עלתשובתך המפורטת אך אינני מבין עד הסוף את ההשלכות. א.כמדומני, ממה שקראתי שבגיל חודש אחד החדר גדל יותר ואז הזרימה הופכת חד כיוונית בגלל התנגדות נמוכה יותר בחדר ימין. החדר השמאלי מכין דם מחומצן (לאחר שחזר מהריאות) או שאינו מחומצן (שחזר מסיבוב בגוף)? ב. יש לילדנו בעיות בהאכלה. כיצד נדע אם הן קשורות? מה מאפיין בעיות באכלה מסוג זה? ג. אשמח אם תוכל להפנות אותי לחומר קריאה בנושא (גם באנגלית זה בסדר) תודה, יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעקוב

מיכל
    03/10/2008

אני לא רופאה אבל התינוקת שלי בת 4 חודשים נותחה לפני כחודש ניתוח לתיקון vsd רציתי לספר לך עד שהרופא יענה שהיה לנו מאד מאד קשה להאכיל אותה ולקראת הניתוח היא כבר החלה יורדת במשקל. הקשיים בהאכלה מתבטאים בכך שהילד אוכל מאד לאט ומתנשם זאת אומרת שלהאכיל אותה לקח לי כמעט חצי שעה או יותר מה שתינוק אחר היה אוכל ב 10 דקות. היתה עושה המון הפסקות. בנוסף קיבלה תרופות שהחזיקו אותה פחות או יותר עד הניתוח אבל בשלב מסוייים הן הפסיקו לעזור. פשוט רצינו להרוויח קצת משקל. אני פה אם יהיו לך שאלות. לגבי חומר קריאה יש כל כך הרבה באינטרנט פשוט תקיש vsd ותראה..... אם יש לך שאלות אשמח לעזור....גם אני גרתי בפורומים האלה עד הניתוח :) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו....

מיכל
    03/10/2008

אני יודעת מהמקרה שלנו שבשבוע הראשון לחיים לא צריכות להיות בעיות מיוחדות עם תינוק עם vsd הבעיות האמיתיות מתחילות בערך חודש אחרי הלידה במידה והן מופיעות בכלל. לכן גם אם יש עכשיו בעיות עם אוכל בתינוק בן שבוע לא בטוח שזה בגלל החור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיף שכתבת

יעקב
    04/10/2008

מיכל, קודם כל תודה על שהגבת בכלל. ילד ראשון עם כל הקשיים ובנוסף בעיה בלב.... בכל מקרה לי מה שאת אומרת כנראה שהבעיה בהאכלה כרגע אינה קשורה. לגבי הניתוח. איזה ניתוח עשו לילד(ה) שלך? האם פתר את כל הבעיות? איפה טופלתם? אשמח לשמוע לכל עצה שיש לך להציע בעניין. גמר חתימה טובה, יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיולוגיה של VSD

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/10/2008

יעקב שלום.
    תחשוב על 2 החדרים כאלו הם חלל אחד שממנו יש 2 יציאות:1 לאבי העורקים=לגוף 2 לראות. (זה בעצם מה שקורה כשיש פגם גדול בין החדרים). הדם שמגיע לחדרים צריך להחליט לאן הוא יצא (לגוף או לראות). הדבר תלוי בכמה קשה לו לזרום לכל כוון (זוהי בערך המשמעות של תנגודת). התנגודת אינה ערך קבוע והיא תלויה במספר גורמים ונקבעת ע"י כלי הדם הקטנים (כווץ כלי הדם והתעבות שלהם יכול להעלות את התנגודת ולהפך). בתינוק נורמלי שזה עתה נולד התנגודת לזרימה לראות היא גבוהה ודומה לזו של הזרימה לגוף (לאבי העורקים). עם תחילת הנשימות של התינוק, התנגודת לראות יורדת יחסית מהר וממשיכה לרדת בהדרגה בשבועות הראשונים כאשר כלי הדם הראתיים הופכים בעלי דופן דקה יותר. בתינוק שנולד עם VSD גדול בגלל התנגודת הראתית הגבוהה ולמרות שיש פגם גדול, אין זרימה מרובה לראות, בהמשך בהדרגה התנגודת הראתית יורדת ויותר ויותר דם יזרום לראות (לעתים פי 4 ויותר מאשר כמות הדם שתזרום לגוף). לזה קוראים דלף גדול משמאל לימין. הזרימה הראתית המרובה גורמת לילד לנשום מהר ולהתעיף מהר ולכן הוא מתקשה באכילה ואחרי מספר מציצות חייב לנוח והוא בד"כ מזיע הרבה, כך שהארוחה הופכת להיות של שעה ויותר. במקרים הקיצוניים, כל כך הרבה דם זורם לראות כך שאין מספיק זרימה לגוף, וגם זה כמובן אינו טוב (זה כמו לנסות לנפח בלון שיש בו חור גדול). במקרים אלה למרות שאנו מגדירם זאת כאי ספיקת לב, אין בד"כ בעיה בתפקוד הלב אך יש פשוט עומס נפח מאד גדול וסגירת הפגם פותרת את הבעיה.
    כאשר יש דלף שמאל לימין הזרימה היא ברובה לכוון הראות וכמעט ולא מגיע דם דל בחמצן לכוון אבי העורקים. גם אם יש ערבוב במידה מסוימת הוא בד"כ לא מורגש. זכור נא שהדם הרב שחוזר מהראות לפרוזדור שמאל וחדר שמאל כולו מחומצן לגמרי וערבוב שלו עם מעט הדם שחוזר מהגוף דרך פרוזדור ימין לחדר הימני עם ריווי חמצן נמוך יותר אינו משנה הרבה את החמצון הכללי.
    זה היה מיני שעור בפיזיולוגיה ואני מקווה שזה מספיק מובן.
    נ.ב נראה לי רעיון טוב לקרוא חומר באינטרנט שמיועד לקהל הרחב. אני מכיר יותר ספרים מיקצועיים לרופאים שמתעסקים בנושא של קריולוגיה ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על השיעור, היה מועיל

יעקב
    04/10/2008

ועזר לי לעשות מעט סדר. גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• wpw-מעוניינת במספר הבהרות והנחיות
    אמא לחוצה!!!
    21/09/2008

אני אמא לתינוקת בת 10 חודשים. בעברי גילו לי במקרה באקג wpw אך שאר הבדיקות כגון לב במאמץ,אקו והולטר יצאו תקינות. הלידה היתה לידת ואקום ולמיטב הבנתי זו היתה הסיבה שביתי היתה לאחר הלידה בהשגחה של למעלה מיממה. מכיוון שהצהרתי לפני הלידה כי אני מאובחנת עם wpw אך ללא שום סמפטומים הייתי צמודה לאקג במהלך הלידה ולביתי גם בדקו את האקג ולפי טופסי השחרור האקג היה תקין. בנוסף היה חשש לאיוושה אך גם זה נמצא תקין. שאלותי-האם wpw הוא תורשתי? האם הבדיקות שנערכו לה לאחר הלידה מספיקות? מה עלי לעשות מהיום בנוגע אליה? מה זה איוושה ומה אומרת התוצאה??

הוספת תגובה

• מקווה לקבל מענה בקרוב

אמא לחוצה
    24/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• wpw

ד''ר דני פינק
    26/09/2008

שלום אמא ומזל טוב!

נכון שיש מיקרים נדירים שהWPW יכול להיות תורשתי, אבל בגדול, הוא לא מחלה שאנחנו מחפסים אצל בני המשפחה (במיוחד כאשר יתר הבדיקות תקינות כולל אקו לב אצל זה עם הWPW).

רוב האיוושות אצל ילדים בריאים הם לא בגלל פטולוגיה לבבית

אין צורך להיתנהג עם הבת הבריאה החדשה שלך אחרת מכל התינוקות הבריאים בישראל

שוב מזל טוב ותהנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרטציה - המשך
    אמא מודאגת
    17/09/2008

דר' פינק שלום רב, קודם כל רב תודות על התייחסותך המהירה והמקצועית. אני מתנצלת מראש על כל מפל השאלות, פשוט כאשר קיבלנו את הידיעה היינו בשוק טוטאלי ולא הזדמן לנו לשאול את הרופא את כל השאלות. האם יש צורך במדידת לחץ דם באופן יום יומי במהלך כל החיים? במידה ולחץ דם מעל הנורמה, מה הטיפול המקובל בילדים בגיל הזה? איך אני כאמא יכולה חס וחלילה לאבחן שיש החמרה במצבו של הילד ולפנות בהקדם לרופא? מה הסימנים? האם טיפול ב"מחלות רגילות" כגון שפעת, דלקת גרון, אזניים הוא טיפול כמקובל גם במום מסוג זה? קראתי באחד המאמרים שיש מקרים שמצריכים בשלב מאוחר יותר צינתור, מה הם המקרים ובאיזה גיל? האם חובה? האם קורטציה יכולה להסתדר עם הגדילה? במידה ועושים צינתור האם פותר את הבעיה לתמיד ואם לא מה ההליך העתידי? האם מום הנ"ל הינו מום קל או שחלילה יכול עם השנים להפוך לאחד המומים הקשים (של חיים ומוות)? אנו מודאגים כי זו פעם ראשונה במשפחתנו נתקלנו במום לבבי. אנו תכננו הריון נוסף, אך הבנו שיש סיכוי יותר גדול להביא גם ילד הבא עם מום לב, האם אכן כך? האם מהניסיון המקצועי שלך אתה מכיר ילדים בעלי מום כזה שגדלו ובגרו ועכשיו נחשבים ל"רגילים ובריאים" וכמובן מבוגרים . שכחתי לציין את הדיאגנוזה באנגלית: Mild Coarctation BIL Aortic Value. האם מדובר באותו מום או שזה חס וחלילה משהו שונה? המון תודה מראש. ושוב סליחה על אורך המכתב .

לקביעת תור
    סגירה
    קרטציה - המשך

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

ד''ר דני פינק
    17/09/2008

את כאת "אמא מודאגת" מידי

את חייבת לאבוד עם הרופא מתפל (משפחה או ילדים) שלכם. הוא יבדוק לחץ דם ויעקוב אם בדיקות גוף כללית ויתייחס לשינוים במצב הילד שלח.
    כדי לחקות לשאלות של אפשריות של מה יכולות בעתיד להעתיד

אני כבר נתתי חלק של התשובות בתגובה הראשונה- תחזרי אל זה אחרי כמה יומיים

מהדיאגנוזה- אין אף דבר דחוף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה