פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• מה זה שאנט משמאל לימין??
    שירי
    16/04/2009

שלום רב
    יש לי ילד מקסים בן שנתיים שבגיל 1 ושלושה חודשים אובחן אצלו asd והומלץ לי לחכות לסגירה בגיל 4 ע"י צנתור.
    הילד מקבל כל הזמן דלקות ריאה ועובר שינויים יומיומיים כמו ירידה במשקל חולשה חוסר תאבון עייפות והמון חולה. לאחרונה ביצענו לו במהלך האשפוז שהוא היה אקו שוב ונאמר לי שמ9.5 מ"מ החור נהיה 16*12 וכנראה השאנט משמאל לימין גורם לו לכל המחלות הזיהומיות בריאה אשמח לדעת מה זה שאנט? ונאמר לי לשקול אפשרות של סגירה בניתוח בזמן הקרוב ולא לחכות לגיל 4.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה שאנט משמאל לימין??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנט משמאל לימין

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/04/2009

שלום שירי
    בצד הימני של הלב (ורידים שחוזרים מהגוף, פרוזדור ימין, חדר ימין ועורק הראה) זורם באופן רגיל דם דל בחמצן. הדם מגיע לראות מתחמצן וחוזר כעת לצד השמאלי של הלב (ורידים שחוזרים מהראות, פרוזדור שמאל, חדר שמאל ואבי העורקים שמזרים דם לכל אברי הגוף).
    באופן נורמלי יש מחיצות שמונעות מעבר ישיר מצד לצד. במקרה של ASD (פגם במחיצה שבין הפרוזדורים) יש אפשרות לדם לעבור מצד לצד. הדם זורם לכוון שקל לו יותר ללכת (שבו ההתנגדות לזרימה קטנה יותר). בד"כ הזרימה לכוון חדר ימין והראות קלה הרבה ולכן הנטיה של הדם היא לעבור מפרוזדור שמאל לכוון ימין (אם זה היה הפוך, דם דל בחמצן היה עובר לצד שמאל והילד היה כחול)
    במקרים אלה דם מחומצן עושה עוד סבוב בראות ואין בכך כל תועלת. זה גורם לעומס מסוים על הראות ולעתים לבעיות נשימתיות חוזרות וגם עומס על חדר ימין שצריך לעבוד בנפח גדול יותר. המעבר משמאל לימין נקרא השנט משמאל לימין. בגיל זה ובמקרה שלכם כמות הדלף בד"כ תלויה בגודל הפגם. ניתן להעריך את גודל השנט=דלף, בשיטות שונות , בדיקה גופנית, אקו לב, מפוי וצנתור. בד"כ אנו מסתפקים בבדיקה ואקו.
    במקרים של ASD גדול יש בד"כ דלף גדול ולעתים בעיות נשימתיות חוזרות. אנו נוהגים לעקוב 2-3 שנים לפני החלטה לגבי התערבות כי לעתים הפגם קטן בשנים הראשונות. אך אם אכן בגיל שנתיים הפגם הוא בגודל שתארת, הסכוי שיסגר לבד הוא קטן. ניתן לסגור הפגם בניתוח יחסית פשוט כבר כעת. ניתן לחכות 2-3 שנים בתקווה שהפגם יקטן קצת ואולי יהיה מתאים לסגירה בצנתור ע"י מטריה. זה תלוי עד כמה סובל הילד ובהערכה של קרדיולוג הילדים לגבי הפגם, מיקומו והסיכוי שיהיה ניתן לסגור בעתיד ע"י מטריה.
    בכל מקרה זה מום לא קשה וניתן לפתרון טוב ולאחר הסגירה הילד צפוי להיות בסדר גמור.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריכה בקיץ
    אילנית
    13/04/2009

שלום רב, בתי עברה ניתוח לתיקון TOF לפני 10 חודשים, האם אפשר להכניס אותה לבריכה בקיץ או שצריך להיזהר מהחיידקים ומהכלור שנמצאים בבריכה.
    שאלה נוספת: האם לפני ניקוב אוזניים לעגילים צריך לתת לה אנטיביוטיקה כמו לפני טיפול שיניים?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בריכה בקיץ

הוספת תגובה

• בריכה בקיץ וניקוב אוזניים

ד''ר דני פינק
    13/04/2009

שלום אילנית

יש לי הודעה טוב ולא טוב לך.

קודם הטוב- לא צוריך להיות אף בעיה לכנס לבריכה.

הלא טוב זה שלא מומלץ ניקוב אוזניים אחרי תיקון של TOF. זה יכול להיות מוקד לזיהום שאז יכול לעבור דרך הדם ללב עצמו וזה חבל!

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אילנית
    13/04/2009

תודה רבה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SVT
    מיכל
    05/04/2009

שלום!
    לביתי בת ה-6 שבועות התגלה חור בלב VSD יומיים לאחר לידתה. בגיל שלושה שבועות הרגשתי שהתינוקת אינה במיטבה וגילינו כי ישנה בעיה נוספת ששמה SVT. במשך עשרה ימים הופיעו אצלה חמישה אירועים שהגיעו עד 270 פעימות לדקה. כעת היא מטופלת בדארלין וטמבוקור. בפעם האחרונה שעשינו אקו נאמר לנו כי נראה מפל שהחל לרדת בחור והדבר מעודד. אני מודאגת מאד!!!! האם הילדה תוכל לצאת מהמצב הזה? האם היא תהיה יכולה להפסיק את התרופות, ואם כן מתי? אני מפוחדת מאד מאד. האם היא תוכל לחיות כילדה רגילה לכל דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    SVT

הוספת תגובה

• SVT וVSD בתינוקת

ד''ר דני פינק
    07/04/2009

שלום מיכל

דבר ראשון, הבעיות נפרדות ללא קשר יעדוה ביניהם.

בקשר להVSD , סימן מעודד יהיה עליה במפל ואני מאמין שזה מה שמצו.

בקשר להSVT, ברוב התינוקות עם SVT, הSVT חולף אחרי כחצי שנה ואז בדרך כלל מנסים לרדת בתרופות אחרי חצי שנה ללא עירוים חוזרים.

אז בחלת, יש תיקווה ששני הבעיות יכולות להסתדר עם הזמן!

בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצאות מסתם ריאתי
    הוגה שדה
    27/03/2009

ד"ר מתיתיהו שלום

אני נמצאת בשבוע 27 של ההריון התגלה מום לב בעובר בשבוע 25
    הוסבר לי שיש צורך במעקב קרדיולוגי תוך תשומת לב להתפתחות החדר הימני
    לפי אקו לב שביצענו השבוע בביה"ח שניידר ראינו שחלל החדר הימני קטן הוסבר לנו שזה בגלל מאמץ של השריר, והשריר מעובה לעומת זאת קוטר המסתם הטריקוספידלי הוא 11 מ"מ שזה בגדר הנורמה

בודקים את התפתחות החדר לפי קוטר המסתם אין חשיבות לחלל החדר בשלב זה?
    האם יש שאלות נוספות שעלינו לברר?

בכבוד רב
    ותודה לתשובתך

נוגה שדה

לקביעת תור
    סגירה
    הצאות מסתם ריאתי

הוספת תגובה

• הצרות המסתם הראתי

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/04/2009

מצטער שלא יכולתי לענות קודם.
    כאשר יש הצרות המסתם הראתי יש לחץ גבוה בחדר ימין ועבוי של הדפנות ולכן החלל הפנימי נראה קטן יותר אך אם הרופא שעשה את הבדיקה התרשם שהחדר בסה"כ בגודל טוב אז יש סכוי טוב שכאשר יטפלו בהצרות לאחר הלידה הלחץ בחדר ימין ירד ובהדרגה עבוי השריר יחלוף.
    אמצעי נוסף הוא כמו שציינת הגודל של המסתם בין הפרוזדור וחדר ימין (טריקוספידלי) ואם הוא לא נופל בהרבה מהמסתם המיטרלי (בין פרוזדור לחדר שמאל) זה סימן מעודד.
    נראה לי שאתם בידיים טובות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו שלום רב
    מיכל גלנץ
    19/03/2009

ד"ר מתיתיהו שלום שמי מיכל מתוק אמא לאור מתוק בן ה 9 חודשים לבני יש asd כבר כתבתי לך כמה הודעות בנושא וכרגע אנחנו בהמשך מעקב בביה"ח שניידר. לבני יש חום מזה 3 ימים הרופאת ילדים טוענת כי מדובר בוירוס שיחלוף מדובר על חום שנע בין 39-39.8 האם על הרופא להתייחס לחום של בני באופן שונה מזה שלילד ללא asd? מודה לך מאוד מיכל מתוק

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר מתיתיהו שלום רב

הוספת תגובה

• חום בילד עם ASD

ד''ר אברהם מתתיהו
    20/03/2009

גם בילדים עם מום לב ברוב המקרים מחלות החום הן לא על רקע לבבי.
    במקרים של מומי לב אנו יותר ערים לאפשרות , אמנם נדירה, של זהום בלב עצמו (INFECTIVE ENDOCARDITIS )
    זהום זה הוא נדיר בגיל הזה ונדיר מאוד במום הזה לכן רוב הסכויים שהחום אינו קשור ללב.
    אם החום נמשך מספר ימים רב יותר למשל יותר מ 5 ימים ללא כל מקור ברור בבדיקה , אני נוטה ליתר בטחון להמליץ על בדיקות דם כמו ספירת דם, שקיעת דם ותרבית דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו לחץ דם תקין בילד בן 4.5
    מיטל
    15/03/2009

לבני מדדו לחץ דם 44/110 רציתי לדעת האם אלו ערכים תקינים. תודה מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    מהו לחץ דם תקין בילד בן 4.5

הוספת תגובה

• לחץ דם בילד

ד''ר אברהם מתתיהו
    20/03/2009

לחץ הדם שנמדד הוא בתחום הנורמה. (כמו בכל מדידה יש טווח נורמלי שמתאים לגיל. הממוצע בגיל זה הוא בערך 100-110 על 50-60 )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איוושה סיסטולית
    מרב
    15/03/2009

שלום, רופאת ילדים נתנה לי הפניה עבור ביתי בת השנה לייעוץ קרדיולוגי עקב איוושה סיסטולית, מה זה אומר וממה מצב זה יכול לנבוע? תודה ויום טוב, מרב.

לקביעת תור
    סגירה
    איוושה סיסטולית

הוספת תגובה

• איוושה סיסטולית

ד''ר דני פינק
    15/03/2009

שלום מרב

ל 95% ילדים בריאים יש איוושה של בריאה, תוספת רעש שהיא לא רק תקינה, אלא גם נגרמת על ידי לב בריא. אפשר להבדיל בין האוושות הנורמאליות האלה ואיוושה שנגרמת מבעיה ומום בלב, על ידי בדיקת גוף או א.ק.ג.. אם הרופא משפחה\ילדים לא מרגיש נוח בהבחנה בן איוושה נורמאלית או שהאיוושה נשמעת פתולוגי, הוא ישלח לקרדיולוג ילדים לבדיקה.

רוב הילדים הבריאים שבאים אלי לבירור, הם תקינים ובמיעוט קטן יש איזה שהיא בעיה ורק לחלק קטן מהם יש משהו שישפיע אל בריאות הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות בקוואסקי
    רחל
    15/03/2009

האחיין שלי מאושפז שבועיים במחלה קוואסקי,בני בן ה 4 אכל מהכפית שלו,האם הוא יכול להידבק?

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות בקוואסקי

הוספת תגובה

• הדבקות בקוואסקי

ד''ר דני פינק
    15/03/2009

עד היום לא קרה דבר כזה. לא ניראה לי שיש מקום לדאגה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vsd +asd
    ברקת
    12/03/2009

שלום רב, בבידקת אקו לתינוק שלי נמצא שיש לו vsd בגדול של 2-3 מ"מ וasd בגודל של 3-5 מ"מ: איך משפיע על התינוק מבחינה בריאותית? מה הסיכוי שיסגר לבד? איזה טיפול דורש? למה צריך לשים לב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    vsd +asd

הוספת תגובה

• vsd +asd

ד''ר דני פינק
    12/03/2009

שלום ברקת

שני מומים אלא ומיוחד ביחד יכול לגרום לאי ספיקת לב שאצל תינוק מופיע כקושי נשימה בזמן ארוחות וחוסר עליה במשקל. הגודל של הפגמים הם בינוניים ולפי גודלם- יש סיכוי טוב לסגירת באופן ספונטאני אבל זה גם קשור למקומם. זה שאילה שחייבים לשאול הקרדיולוג ילדים שבדק האקו לב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bilateral superior vena cavea
    ברקת
    12/03/2009

שלום רב, בבדיקת אקו לתינוק (בן 23 ימים) נמצא שיש לו bilateral superior vena cavea. רציתי לדעת מה משמעות הדבר: איך ישפיע בריאותית על התינוק שלי? האם דורש טיפול? יש לציין שנצפה גם vsd קטן וasd בנוני. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    bilateral superior vena cavea

הוספת תגובה

• bilateral superior vena cavea

ד''ר דני פינק
    12/03/2009

שלום שוב

Bilateral superior vena cavea
    לוד לא בעיתי. רק אם יש צורך פעם לצנתור וניתח חשוב לדעת שזה קיים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עוברי
    לי
    10/03/2009

בוקר טוב, אני בהריון שני (לאחר הריון ראשון ולידה תקינים) בשבוע 15. הופנתי לקרדיולוג ילדים בעקבות סקירה ראשונה (שנערכה בשבוע 14 + 6) בעקבות "קושי בהדגמת מוצא הכלים הגדולים של הלב". מה אומר הממצא הזה (יתר המדדים שנבדקו בסקירה היו תקינים ביותר, כך גם השקיפות העורפית)? האם מדובר במום? אם כן, האם יכול להיות שמדובר במום חמור? מאיזה שבוע הכי מוקדם ניתן לבצע את בדיקת האקו לב? תודה רבה, לי

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עוברי

הוספת תגובה

• קושי בהדמיית כלי דם גדולים בעובר

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/03/2009

שלום לי
    הממצא הזה אינו אומר דבר עדיין. מהאמור ניתן להבין שהיה קושי, קרוב לודאי טכני, לראות את כלי הדם הגדולים של הלב.
    יש צורך בבצוע אקו לב עובר. נתקלתי פעמים רבות בהפניות מסיבה זו וברוב המקרים לא היתה בעיה בלב.
    ניתן לנסות לראות את הלב כבר בשבוע 16-17 במיוחד אם יש לחץ או חשד לבעיה למרות שנוח יותר בשבוע מעט יותר מאוחר כמו 20-22 .
    לפחות לפי מה שתארת עד עתה אני לא רואה סיבה להכנס לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול לפני בדיקת הולטר
    חן
    08/03/2009

אהלן ד"ר, אני הולך היום למסיבת חתונה של קרוב משפחה ולמחרת בבוקר יש לי בדיקת הולטר. האם שתיית האלכוהול תשפיע השפעה ניכרת על הבדיקה? האם לאחר שתיית האלכוהול ישנם איזשהם דברים שאני יכול לעשות שימנעו, כמה שניתן, את ההשפעה של שתיית האלכוהול על תוצאות הבדיקה? תודה על התשובה מראש, חן.

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול לפני בדיקת הולטר

ד''ר דני פינק
    08/03/2009

שלום חן

כקרדיולוגים של ילדים, אין לנו נסיון עם שאילה כזה.

אני מעמין שזה טלוי על השאלה שבדגללא בוצים הבדיקה. רצוי שלא משנים השגרה יום יום ביום הבדיקה ואלכוהול כן יכול להשפיע על התשובה.

אפשר לישאל פורום של קרדיולויה כללית (לא ילדים)

מזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה אקוגנית בלב
    Ronit
    08/03/2009

אני בשבוע ה 19 להריון. בסקירת מערכות מורחבת התגלתה נקודה אקוגנית (golf ball) בחדר השמאלי של העובר. ללא כל קשר, ביצעתי מי שפיר בעקבות גיל = 35 והתוצאות טרם הגיעו. הגניקולוג שלי הציע לי לגשת לייעוץ גנטי כתוצאה מהממצא האקוגני = האם יש טעם????

לקביעת תור
    סגירה
    נקודה אקוגנית בלב

הוספת תגובה

• נקודה אקוגנית בלב

ד''ר דני פינק
    08/03/2009

שלום Ronit

It was never thought that these "golf balls:" were related to cardiac pathology. When they were first detected, which was related to the increasing descrimination and quality of the ultra sound technology, the first studies raised the possibility that the finding might be related to an increased incidence of chromosomal abnormalities. Today the obstetricians are backtracking on that and it is not felt today to be an independent marker of increased risk. Together with other findings there are those that feel it might combine to increase the risk but the evidence is sparse.

To make a long story short, although the echogenic foci are found in the heart, they are not related to cardiac problems and as such your question should be directed to Geneticists- Obstetricians.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילה לאחר מאמץ
    מירב
    04/03/2009

שלום רב, בני בן ה- 16 מתלונן לאחרונה על בחילה לאחר ריצה או רכיבה על אופניים. בפעם האחרונה תגובתו היתה בחילה קשה עם התכווצויות של המעיים וזיעה קרה. הייתי רוצה להבין האם התגובה יכולה להיות קשורה לבעיה לבבית. יש לנו רגשיות לנושא מכיוון שיש לנו היסטוריה לבבית מורכבת משני הצדדים - סבא עם התקף לב בגיל צעיר 50 ,שני בני אחות עם עורק האורטה מורחב אחת אחרי נתוח הכולל החלפת שסתום. מהצד השני - סבא עם עורק האורטה מורחב והחלפת מסתם . בני עבר אקו לב לפני מספר שנים כאשר נאמר לנו שהבעיה העורקית והמסתם היא גנטית ונשללה כל בעיה. האם עלינו לערוך בדיקות לנושא. בתודה מראש מירב

לקביעת תור
    סגירה
    בחילה לאחר מאמץ

הוספת תגובה

• בחילה אחרי מאמץ

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/03/2009

בחילה אחרי מאמץ אינה תלונה אופינית לבעיה לבבית בצעירים.
    האם הנסף יש גם קוצר נשימה? או כאב בחזה?
    הספור לא ממש ברור ונראה לי שכדאי פנות לרופא לברר יותר במדויק את התלונות ולבדוק את הנער.
    לגבי הרחבה של אבי העורקים, כאשר יש ספור משפחתי כזה אני נוהג לחזור על בדיקת אקו אחת לכמה שנים לברר הענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח לילד עם רקע לבבי
    רז
    03/03/2009

בני בן 4 וחצי עם רקע לבבי(ניתוח קוארטציה ומסתם דמוי דו עלי).במעקב שנתי שיגרתי וללא כל מגבלה פיסית. האם טיפול בחדר מלח לבעיית ליחה ונזלות חוזרות עלול ליצור בעיה הקשורה לרקע הליבבי?

לקביעת תור
    סגירה
    חדר מלח לילד עם רקע לבבי

הוספת תגובה

• חדר מלח

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/03/2009

קודם כל תודה רבה, בזכות השאלה הזו למדתי מה זה חדר מלח (קראתי באינטרנט).
    לפי מה שהבנתי יושבים בחדר שיש בו הרבה לבנים של מלח, שאולי חלקו נמס באויר ואמור לספוח נוזלים ממערכת הנשימה.
    איני רואה לפי התאור הנ"ל איך זה יכול להזיק. אני מניח שאם יושבים שם זמן רב אולי יש אפקט מסוים של אבוד נוזלים (אז כדאי לשתות).
    מלבד זאת איני חושב שצריכה להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה