מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנקתי מכדורים...ולא רוצה לחזור...ליאת04/05/2015
אשמח לייעוצכם הדחוף..
אני לאחר גמילה משלל כדורים פסיכאטריים שדחפו לי במהלך השנים וב"ה בחודשים האחרונים אני נטולה לחלוטין מכדורים!
אבל.. אני מרגישה רגרסיה עצומה והחרדות חזרו בייתר שאת! הדיכאון ענק ואני לא מצליחה להכיל את החרדות שמשתקות אותי ומחזירות אותי לימים נוראיים ..
אני מלאת תקווה ורצון לחיות - אבל אני לא רוצה לחזור לטיפול בכדורים פסיכאטריים...אני יודעת כמה נזק יש בהם! אני רווקה ורוצה להתחתן ולהביא ילדים בע"ה..וכשהתנקתי מהכדורים זו הייתה המטרה שלי - להילחם על חיים בריאים ולהתמודד איתם
התחלתי טיפול בCBT ואני ממש רוצה להצליח בו ולהציל את עצמי ולשקם את חיי
אבל החרדות הקשות ממש כתופעות גמילה.. אני עכשיו כותבת אחרי שחוויתי התמוטטות קשה מאוד ונטלתי לראשונה מזה תקופה קסאנגיס 0.5 שהיה לי מהעבר.. ואכן הוא עזר לי ממש (כמובן שגם עייף מאוד ואני סמרטוטית כרגע)
אני ממש לא יודעת מה לעשות......מה הכי נכון כדיי לעזור לעצמי
הרי הכדורים האלו הם רק "פלסטרים" שאחרי זה יותר כואב אם בכלל אפשרי להוריד...
האם החרדות הנוראיות האלו הן רק תופעות לוואי? ואם אני צריכה להחזיק חזק על שייעלמו..באיזה כלים להאחז בנתיים?
האם ניתן לקחת משהו טבעי במקום לחרדה??? האם זה יעיל באותה מידה?
אני ממש ממש רוצה לחיות בלי הכדורים...אני מוכנה והתחלתי לטפל במקור לדיכאון והחרדות אבל אני צריכה כוחות...
אני בקונפליקט רציני ונוראי וזקוקה לייעוץ בעניין מה לפעול...אני לא רוצה להזיק יותר
ממתינה לתשובתכם
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, אפשר גם בלי תרופות...
שמוליק04/05/2015שלום ליאת.
אינני רופא.
קודם כל, כל הכבוד על ההתמודדות :-)
אני יכול לומר שגם אני סבלתי סבל רב מתופעות הלוואי של התרופות, ואני מזדהה לגמרי עם מה שכתבת מהרגשה אישית.
אמנם, צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ויש מטופלים שיותר מתאים להם להתמודד עם תרופות.
לדעתי, הדברים אינם שחור לבן, אלא יש גם גווני אפור; אני חושב שצריך וחשוב לומר שאפשר להתמודד גם ללא תרופות ולבסס את ההתמודדות על טיפולים פסיכולוגיים בלבד, ומי שסובל מתופעת לוואי של התרופות, או ששואף בבוא העת להיפטר מהטיפול התרופתי - לומר שזה אפשרי!!!
כדאי אולי גם להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה הוא כותב על פסיכותרפיה.
עם זאת, אינני בטוח במאת האחוזים שנכון לעכשיו זה המצב. יכול להיות שאת עדיין זקוקה לטיפול תרופתי. אי אפשר לומר בוודאות אם מדובר בתסמיני גמילה כתוצאה מהורדה חדה במינונים או שהתסמינים חזרו, אבל כפי שאמרתי מדובר בשאיפה טובה ונכונה בטווח הארוך.
לדעתי, צריך לבצע את המהלך בליווי של רופא שתומך במהלך כזה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא ברורה!!!
רונן04/05/2015את טוענת שהכדורים גורמים לנזק..איזה נזק? מאיפה את יודעת שהם גורמים לנזק? בנתיים הנזק היחיד שנגרם זה מההפסקה שלך וחוסר התפקוד ! את במצב שאת יכולה לגרום ממש נזק לעצמך. תחשבי על התועלת אל מול הנזק ותביני לבד את התשובה. בהזדמנות הזאת תפני שאלה למומחים שיענו לך בכנות האם שימוש בכדורים בטווח הארוך אכן יכול לגרם לנזק בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק נכדורים
נועה10/05/2015עלות מול תועלת זה שם המשחק,,,ושתדעי לך יכולה להיות הפוגה חלקית או מלאה ולאחר הפסקת התרופה יש התקף חריף יותר שמוחק עוד פס מהדיסק וגורם לנזק בלתי הפיך, זיכרון לקוי ובעיות ריכוז קשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן צודק
מנוסה04/05/2015נוגדי דיכאון אינם גורמים נזק. ההיפך הוא הנכון: בדיכאון ישנם אזורים במוח שאינם מקבלים אספקת דם בכמות נאותה, דבר המביא לחרדות, עייפות, חולשה ושאר תופעות של המחלה. הכדורים גורמים עם הזמן לזרימת דם תקינה באותם אזורים במוח ומחיים אותם.
את סובלת ממחלה קשה הדורשת טיפול, ייתכן אף לשנים ארוכות. הפסקה של טיפול משמעותה הידרדרות במצב וגרימת נזק פיזי לאיבר חשוב בגוף. ייתכנו גם נזקים לאיברים נוספים כמו מחלות לב, שבץ מוחי, סכרת, סרטן ועוד.
אין המדובר ב'מחלת נפש' אלא בהפרעה בפעילות המוח עקב מחסור בכימיקלים ובמעבר שלהם בין אזורי המוח השונים. ללא טיפול ספק רב אם תוכלי לתפקד וכנראה לא תתקדמי בחייך, כולל חתונה ועוד.
שימי לב: טיפול פסיכולוגי אינו מסייע ללא תרופות. גם אמונה באלוהים לא תביא מזור ללא תרופות (אם כי האמןנה יכולה לחזק אותך ברגעים קשים, אך לא מעבר לכך).
את מוזמנת לקרוא ברשת מהו דיכאון ולהבין את מצבך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתכחשו לטובתכם האישית
ליאת05/05/2015תודה רבה לכל המשיבים, מעריכה מאוד
זה אינו נכתב בהתרסה - אך כפי הנראה רובכם עיוור לנזק ומעדיף להאמין בגישה הפסיכאטרית ולהאמין שאין בסמים האלו שום דבר מזיק..העניין הוא שהם בדיוק כמו שימוש בסמים אמיתיים להבדיל או באלכוהול - ואתם (ואני לצערי..) נהפכנו מכורים! ולכן גם זו הגישה שלכם שמצדדת בזה שהטיפול בסמים הפסיכוטיים הוא הדבר הנכון - ולמה שלא תחשבו כך? כי זה בעצם יעיל, וכמובן הפיתרון הכי קל (והבריחה המושלמת) ! אך בעצם אין שום פיתרון אמיתי בכדורים הללו ובטח שלא לטווח ארוך,
הבעיות נשארות משורשן. ובנוסף, והגרוע מכל - התרופות האלו מפתחות סבילות של הגוף והמח אליהן ועל כן צריך להעלות מינונים באופן תדיר, ולשלב תרופות, ולנסות אחרות וכו'.. (כמו שאני בטוחה שכולכם חוויתם על בשרכם, וכנראה עוד תמשיכו לחוות אם לא תקבלו החלטה אחרת..) התרופות האלה הן סמים לכל דבר! אני בחורה צעירה שכל העולם היה לפנייה ולאחר הסבל הנלווה העצום מתופעות לוואי נוראיות וקשות שחוויתי בתקופה בה נטלתי תרופות - שהמצחיק ביותר הוא שרובן גורמות לתופעות לוואי שהן בעצמן חלק מדיכאון וחרדה (כמו ישנוניות, חוסר מנוחה קיצוני, עצבנות, סחרחורות, דופק מואץ, חרדה - כן כן כתוב חרדה בעלון!! ועוד כהנה וכנה תופעות "מדהימות"...) אני יודעת להגיד היום חד משמעית שזאת הרעלה!
לצורך ההבנה - אדם שהיה מכור לאלכוהול והתחיל להיגמל, בוודאי יחוש רע יותר מאשר שהשתיה הייתה בגופו וגם הדיכאונות שהיו קיימים מלכתחילה ידפקו לו חזרה בכניסה הראשית (חובות לדוגמא או עניינים נפשיים..שכמובן לא השתנו בזמן הזה) - והאם לאדם הזה בתקופה בה הוא נמנע מאלכוהול יגידו אוהביו "תחזור לצרוך, הרי זה עוזר לך" ??? כמובן שלא!
ובתגובה למה שכתבו כאן על שזה כמו טיפול בשפעת... - זאת בדיוק הטעות , שזה ממש לא. התרופות הללו מטפלות רק בסימפטומים במקרה הטוב. אז יותר נכון להגיד שזה כמו לקחת "קלגרון" - אומנם מקל לטווח הקצר,אבל בוודאי ולא מטפל, ואם ילקח כטיפול לטווח ארוך רק יזיק, מכוון שבעצם יש לטפל בשפעת עצמה היא לא תעלם מעצמה ולהפך תסתבך לדלקת ריאות לדוגמא...
אני מבינה את כל מה שאמרתם ומה שאתם אוחזים בו ואתם צודקים קשה מאוד לחשוב אחרת - וגם אני שכותבת כאן כך, חלוקה 50% לכאן ו50% לכאן .. במיוחד אחרי תקופות ארוכות בהן "הורעלתי"
לכולם ובריאות בריאות בריאות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש משוררת
רונן05/05/2015אחרי כל מה שכתבת את מרגישה שיפור במצב שלך? כנראה שלא...האם יש לך פתרון אחר? כנראה שלא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת שאין על מה לריב
שמוליק05/05/2015שלום לכולם.
אע"פ שכתבתי שאני בעד הרעיון להתמקד בטיפולים פסיכולוגיים ותוך כדי שיפור המצב להוריד את המינונים של התרופות עד להפסקתן, יש מקום לדבריהם של רונן ומנוסה.
רונן ומנוסה התמודדו עם תרופות והתרופות עזרו להם, והם בהחלט ראויים להערכה על כך שהם תרומים מניסיונם האישי לאחרים.
עם זאת, צריך להתאים את הטיפול באופן אינדבידואלי למטופל, וישנם מטופלים שצריך לתת להם תרופות, ואם זה הדבר הנכון - אז זה מה שצריך לעשות. באותה מידה יש גם מטופלים שהתרופות מזיקות להם. זה לא נכון לומר באופן סוחף וגורף רק טיפולים פסיכולוגיים או רק טיפול תרופתי.
צריך לכבד כל מטופל את השקפותיו ואת צרכיו הטיפוליים.
אני רוצה להעיר שידוע לי שמנוסה לא התנסה בתרופות אנטי-פסיכוטיות, והוא לא חש על בשרו את תופעות הלוואי הקשות שלהם. אינני יודע האם רונן התנסה בכך, ועל כל פנים - אני מעריך את שניהם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנקתי מכדורים...ולא רוצה לחזור... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/05/2015היי ליאת
לפעמים בהחלט עדיף שיחות בלבד ללא תתרופות.
יש ליזכור שיש צורך במענה ביולוגי , הכולל תזונה נכונה, להפחית ממריצים,
תרופות נוגדות דיכאון וחרדה ( כאשר מדובר בסבל גדול ופגיעה תפקודית)
לאחר מכן, שיש סוג של רגיעה ויכוללת לעבוד בשיחות, מומלץ טיפול פסיכולוגי.
לאחר שיפור פסיכולוגי וכן השפעה ביולוגית מספקת, ניתן לעשות שינויים סביבתיים ( עבודה, זוגיות, משפחה, חברים, מצב כלכלי וכו.. ) ..
כאשר יש הטבה ושינוי
ניתן להפסיק תרופות ( אם לוקחים)
שלב לאחר מכן הפסקת שיחות, בהתאם למצב הקליני.
סיום !
לפעמים המצב מורכב, יש מרכיב גנטי, תורשתי, גורמי דחק ממושכים, ויש קושי להפסיק טיפול.
בהחלט הטיפול ב CBT יכול להיות יעיל.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
ליאת05/05/2015וואו תודה רבה ד"ר יונתן! :-) התשובה שלך לגמרי עשתה לי סדר בבלאגן...ומיקדה אותי להירתמות לתהליך נכון (שהוא כמו שציינת)
תודה רבה גם לכל המגיבים - שמוליק, מנוסה, רונן.. מעריכה את כולכם, את ההתמודדות, ההתייחסות ואת דעותייכם!!!
בריאות ואושר
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקס וספירת כדוריות דם גבוההבסטיאן03/05/2015
במשך השנים שלקחתי לפונקס ספירת הכדוריות הלבנות הייתה תמיד בטווח ה-6, 7 (לפי קופת חולים לאומית).
היום עשיתי ספירת דם והספירה זינקה ל-9.59.
הבנתי שלפונקס אמורה דווקא להוריד את ספירת הכדוריות הלבנות,
לכן על מה מעידה קפיצה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונקס וספירת כדוריות דם גבוהה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/05/2015לא מוכיח כלום לגבי לפונקס.
ייתכן דלקת או תגובה גופנית ללא קשר לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספירדל ובעיות פוריותברוך03/05/2015
שלום לכם העלתי מינון לרספירדל מ 4 מ"ג ל 6 מ"ג דרך אגב אני באמצע טיפולי הפריה ולאשה כבר שאבו ביציות שמתי לב שמאז שהעלתי מינון אין לי זרע חוץ מזה הכול מתפקד כראוי
מה עושים האם אלה תופעות לואי שחולפות עם הזמן או שיש פתרון תרופתי אחר לבעיה ?
ברצוני להוסיף שהבעיה בערך חודש וחצי כבר,ושמתי לב שהרופאים פחות מעניין אותם מתופעות לואי של תרופות כמו מהפעילות של התרופה
תודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רספירדל ובעיות פוריות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/05/2015בהחלט יתכן קשר. בדיקת דם לפרולקטין תוכל להסביר. תלוי באבחנה, לפעמים עדיף להחליף לאביליפי במצב הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אביליפי
ברוך03/05/2015תודה לתשובה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם כן תרופה אנטי-פסיכוטית
שמוליק03/05/2015שלום שלום.
מדובר בתרופה אנטי-פסיכוטית של הדור השלישי, ולכן מאמינים שיש לה פחות תופעות לוואי.
אינני יודע האם זה נכון, ראיתי שישנם מטופלים שמתלוננים על תופעות הלוואי השכיחות של תרופות מדוות קודמים יותר גם על אביליפיי.
לא התנסיתי בתרופה הזו. התנסיתי בטרוקטיל, פרפנאן, זיפרקסה, ריספרדל וסמאפ, כך שאינני יכול לומר על משהו מנסיון אישי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק03/05/2015שלום שלום.
אינני רופא.
ירידה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ושל ריספרדל בפרט, כך שישנה סבירות הגיונית שאי-השפיכה היא בגלל העלאת המינון.
התופעה שאתה מתאר, שלרופאים איכפת יותר מההשפעה של התרופה מאשר תופעות הלוואי - היא למרבה הצער גם כן תופעה ידועה, שחייבת להשתנות מהיסוד.
הרופאים של הפורום אינם ממליצים על טיפול המבוסס רק על תרופות כי הוא אינו מספיק יעיל, והם ממליצים למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. בהרבה מקרים הטיפולים הפסיכולוגיים מספיק יעילים, ומאפשרים - כמובן על פי המלצת הרופא המטפל - להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי.
מה שניתן להציע, זה פשוט להחליף לרופא שרגיש יותר לנושא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק יחתיכת פלוץ
ברוך05/05/2015תפסיק לכתוב לאנשים מה לעשות כאן נמצאים אנשים חולים שמעונינים לטפל בעצמם ואתה לא מטפל בעצמך
אתה לא מבין מה זה סכיזופרניה אים ככה אתה לא מטופל תרופתי ולא עברת שום התקף פסיכוטי משמעותי מאוד בחיים
אז אני מציע לך צא כאן לאנשים מהתחת יש כאן המון משוגעים שיתפסו אותך בבוא היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש לא מכובד
שמוליק05/05/2015שלום דרור.
זה ממש לא מכובד לקרוא לי פלוץ. ניתן להעביר ביקורת בצורה מכובדת.
אני יודע טוב מאוד מה זו סכיזופרניה. עברתי כמה פעמים התקפים פסיכוטיים ואישפוזים כפויים, יש לי נסיון אישי ואני יודע על מה אני מדבר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון ולמידהאנונימי03/05/2015
לפני כשלוש שנים כשהייתי בן 17, עישנתי חשיש עם חבר.
הייתה לחומר השפעה חזקה באותו רגע. לאחר מכן סבלתי מסחרחורת תמידית וחוסר מיקוד במשך חודשים, כמו כן התקפי חרדה. 8 במשך חצי שנה. הזיכרון נפגע ברמה שהתחלתי לדבר ובאמצע שכחתי על מה. במשך חודשים לא הצלחתי. לזכור מילים בעברית והיה לוקח לי זמן רב ללשלוף מהזכרון.
עכשיו החרדה עברה, אך הזיכרון על אף שהשתפר הוא במצב לא כל כך טוב.
אני לא זוכר דברים שאנשים מדברים איתי עליהם. מתקשה לגשת לכל זיכרון ולשלוף אותו. זה פוגע גם כן ביכולת הלמי.ה שלי.
האם יש דרך לטפל בבעיה??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון ולמידה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/05/2015בדיקה גופנית ( חמצן נשימה, נוזלים , )
בדיקות דם .. כולל רמת וויטאמין b12 פרופיל הורמונלי...
בדיקה ניורולוגית כולל לישקול הדמייה מוחית.
יש להימנע מחומרים המדכאים חשיבה: כגון אלכוהול, סמים, תרופות מרדימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישנת באותו זמן שלקחת כדורים?
פליקס15/05/2015אני עשיתי את זה ונהרסו לי החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיםרונן03/05/2015
כאשר טיפול הקוו הראשון נכשל מפנים הרופאים לטיפול קוו שני זה אומר שלא פועלים רק על הסרטונין אלה גם על דופמין ועוד .השאלה שאני שואל אם בעצם הטיפול של הקוו השני עוזר ואכן הטיפול בדופמין עוזר למה לא לתת כדור שפועל רק על הדופמין ולוותר על הסרטונין יכול להיות שיש בעיה רק בקטע של הדופמין ואין צורך בהתערבות בשמירה על הסרטונין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/05/2015זה מאוד תלוי מה האבחנה. אם אדם בלחץ וסבל בגלל שלא מצליח לתפקד בגלל הפרעת קשב וריכוז, אכן השפעה רק על דופאמין תספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה01/05/2015
שלום רב,
אני בת 31 ונמצאת בטיפול פסיכולוגי. ברקע הפרעות אכילה ופגיעה עצמית (עברתי פגיעה מינית בילדות). אני עובדת ולומדת, ומתמידה בקשרים ובמסגרות. סה"כ - בן אדם מתפקד. אבל אני סובלת ממצבי רוח משתנים: זעם, ייאוש, עצבות, מועקה. כמו כן, סובלת מתחושה כרונית של ריקנות ושעמום, וזאת למרות שרוב שעות היום אני עסוקה (עבודה, לימודים, ילדים). האם יש פתרון למצבי? הכאב ו"הבלגן" הפנימי הוא בלתי נסבל ואני מחזיקה את עצמי בכדי לא לחזור לדפוסים של פגיעה עצמית.
האם טיפול תרופתי יכול להיות יעיל עבורי מאחר ואני לא מתאימה ועונה להגדרה של דיכאון או חרדה???
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי כדאי לבדוק עם פסיכיאטר
מנוסה01/05/2015לפי התיאור שלך, יש לך מצבי רוח משתנים , כלומר יש סבירות גבוהה להפרעה במצב הרוח שניתן לטפל בהצלחה. הפרעה במצב הרוח זה לא רק דיכאון וחרדה, אלא מצבים נוספים על 'הספקטרום האפקטיבי' עם סימפטומים פחות חמורים, שמגיבים היטב לטיפול תרופתי.
גם הפרעות אכילה זה סימן מובהק לכך.
בקיצור, חבל לא ליהנות מההתקדמות בתחום הרפואה, ניתן לשפר את איכות החיים משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם מנוסה
שמוליק01/05/2015שלום אלונה.
אינני רופא.
טיפול תרופתי הוא טוב אם הוא מועיל, וזה ממש לא משנה מה יש לך.
אמנם התרופות הפסיכיאטריות ידועות בכך שיש להן תופעות לוואי שהן גם קשות וגם שכיחות, ואני באופן אישי סבלתי סבל רב מתופעות הלוואי, אך כל מטופל מגיב אחרת, ובמיוחד אם הטיפולים הפסיכולוגיים לא כל כך עוזרים לך - אז אפשר לנסות; מקסימום, תמיד אפשר להפסיק אם זה לא טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
משה01/05/2015שלום לך,
הסיפור שלך הוא תיאור קלאסי של הפרעת אישיות גבולית (באנגלית: borderline personality disorder):
תנודות במצב הרוח,
פגיעה עצמית (בדרך כלל ע"י חיתוך בסכין בזרועות הידיים),
תחושה מתמדת של ריקנות ושעמום,
חוסר יציבות במערכות יחסים ובחיים בכלל,
סיווג אנשים כטובים מוחלטים או רעים מוחלטים,
תלותיות ופחד מנטישה ורקע של טראומות בילדות.
הטיפול בהפרעה זו הוא גם בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספסתם את שאלתי
.03/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/05/2015בהחלט מומלץ בדיקה מסודרת.
לפי התיאור הנ''ל , ייתכן ומדובר בקווי אישיות מקלאסטר B .
לפעמים יש צורך בתרופות, במיוחד במצבי דיכאון וחרדה קשים.
יש צורך לבדיקה מסודרת, אבחון ובניית תוכנית טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט טראומהעמית01/05/2015
בילדותי עברתי פגיעה מינית ממושכת (מספר שנים)
מאז איני אותו דבר וגם היו לי נסיונות אובדניים
כיום 13 שנה לאחר כן, לאחר נסיונות עם ציפרלקס, זנקס, קלונקס, קסנקס, פלוטין, רמוטיב, מירו... דבר לא צלח
חלק מהתרופות גרמו לי לבלבול, חולשה ובחילה (ציפרלקס וקלונקס)
חלק גרמו לי להשמנה של 20 קג, מיותר לציין שבעקבות ההשמנה לא הסכמתי לצאת מהבית למרות בעיות השינה (מירו)
וכאלה שהגבירו לי את החרדות ואת הדיכאונות (פריזמה ופלוטין)
כיום איני נוטלת תרופות, חוץ מזודורם לשינה במקרים חריגים (ובשנה האחרונה בעיות השינה החריפו, ולעתים קרובות איני ישנה כלל או מעט מאוד; שעה או שעתיים בלילה)
בנוסף אובחנתי בתור מחוננת עם הפרעות קשב וריכוז ונטלתי בעבר ריטלין SR(תופעות הלוואי בלתי נסבלות, ריטלין LA שלא השפיע, קונסרטה שגרם לעייפות, פוקולין שפעל רק מחצית מהזמן, וכיום אני נוטלת ריטלין רגיל אבל תופעות הלוואי קשות.
אני סטודנטית לתואר במקצוע ריאלי
לאור כל זאת
האם אני יכולה לקבל מרשם לקנאביס רפואי כדי שחיי יהיו נסבלים יותר?
אני חושבת שהתרופות שקיבלתי לא מטפלות בבעיה האמיתית. אני סבורה שמנגנון הפעולה של התרופות לא פותר לי את הנזק שנגרם לי במוח, אלא רק מחמיר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
שמוליק01/05/2015שלום עמית.
אינני רופא.
קודם כל, אני מצדיע לך על כך שלא נכנעת, ושניסית להתמודד עם הקשיים. עברת חוויה מאוד לא נעימה שהייתה יכולה בקלות לגרור אותך למטה, אבל החלטת להתקדם ולממש את היכולות שלך.
אכן, התרופות הפסיכיאטריות ידועות בכך שיש להן תופעות לוואי קשות ושהן שכיחות בקרב המטופלים.
אינני יודע האם קנביס רופאי הוא באמת פתרון טוב. ברור לי שרק רופא יכול לקבוע בעניין, ועד כמה שידוע לי, משרד הבריאות מטיל קשיים עצומים גם למטופלים שרופאים קבעו באופן נחרץ שהם זקוקים לקנביס רפואי, והרבה פעמים הם נאלצים לנהל מאבק או לנסות להשיג קנביס בדרכים לא חוקיות.
בכל אופן, אני מעריך את ההתמודדות שלך, ומאחל לך הצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עמית01/05/2015שכחתי לציין שאני בטיפול פסיכולוגי פעמיים בשבוע.
האדם שביצע בי את המעשים טופל במשטרה ומשלם את חובו.
בעקבות העימות מול הנושא ופתיחת הפצעים מחדש המצב החמיר ובנוסף אני מוכרת בביטוח לאומי ומקבלת קצבת נכות על PTSD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיקר הוא להתאים טיפול תרופתי
מנוסה01/05/2015שלום,
מצבים פוסט טראומטיים מגיבים היטב לטיפול תרופתי, ובנוסף משלבים טיפול פסיכולוגי.
אם יש קושי בנטילת תרופה אחת (זה מצב שכיח), ניתן לשלב 2 תרופות מקבוצות שונות והטיפול הופך נסבל ויעיל.
כדאי לבדוק האם הטיפול הפסיכולוגי שלך מתאים למצב, כי יש מספר סוגים של טיפולים.
בשום אופן לא להסתפק רק בפסיכולוגיה אלא גם בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופות
עמית01/05/2015לרוב התרופות שולבו עם אחרות
למשל רמרון וציפרלקס
פריזמה וקלונקס
וכ'ו...
ניסיתי הכל, שילוב של הכל..
האם 13 שנה לא מספיקות כדי להבין שתרופות לסוגן אינן הפתרון עבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מנוסה02/05/2015לא ראיתי ברשימת התרופות שניסית את התרופה ויאפקס (אפקסור, ונלפקסין, ונלה).
האם ניסית אותה? ביחד עם איזו תרופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות מסוג SNRI
עמית02/05/2015ספציפית ויאפקס גרמה לי לנדודי שינה עוד יותר חמורים ממה שכבר בלעדיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב
מנוסה02/05/2015האם ויאפקס נטלת לבד או עם נוגד דכאון נוסף? (תוספת כדור הרגעה כמו קלונקס אינו נחשב לשילוב , אלא תוספת להרגעה)
אם משלבים וולבוטרין עם ויאפקס, תופעות הלוואי של ויאפקס אינן מורגשות (עייפות, נדודי שינה ועוד) ובנוסף זה פותר את קשיי הריכוז ותוכלי להיפטר מהריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת תרופות גנטית
דניאל02/05/2015מרשה לעצמי להיכנס לשיחה רק מפני שנחשפתי בזמן האחרון לערכה לבדיקת תרופות באופן גנטי. הערכה מבטיחה אחוזי התאמה גבוהים וכך חוסכת את כל התהליך המתיש של מציאת התרופות ותופעות הלוואי. שם הערכה או נוירופרמגן (מקווה שכתבתי את זה טוב). אולי שווה להעלות את הנושא מול הרופא שלך. בהצלחה. מחבקת אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווים נרציסטיםשירלי29/04/2015
מה זה אומר? האם זה כמו נרקסיסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווים נרציסטים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/04/2015קווי אישיות , מספר מאפיינים של הפרעה, אך לא עונה לקריטריונים של הפרעת אישיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שמותרות עם אלכוהולאיציק29/04/2015
אני סובל מסכיזופרניה ונוטל סרקוול 200 מ"ג XR. הוא עוזר לי מאוד אבל הבעיה היא שאסור לשתות אלכוהול איתו. אז שתי שאלות לי:
1. האם מותר בכל זאת לשתות קצת (הבנתי שיש מטופלים שעושים זאת), ואם כן, באיזו תדירות?
2. האם יש כדור אחר המטפל בבעיה שלי ואיתו מותר לשתות אלכוהול? כי אם כן, אני מוכן לצאת לדרך הקשה של החלפת כדור בשביל זה.
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק29/04/2015שלום איציק.
אינני רופא.
עד כמה שידוע לי, אכן, אע"פ שההמלצה היא להימנע מאלכוהול, קצת מותר. אבל אינני יודע לתת מידות מדויקות. אני מניח שהרופאים יענו לך.
לא יודע לי על תרופות אנטי-פסיכוטיות או תרופות פסיכיאטריות בכלל שמאפשרות איתן צריכת אלכוהול.
מה שכן אפשר לעשות, זה לנסות למצות טיפולים פסיכולוגיים. אני הייתי מטופל הרבה מאוד זמן עם תרופות אנטי-פסיכוטיות, וסבלתי מהם סבל הרבה יותר קשה ומשמעותי מאשר הגבלה של שימוש באלכוהול, ובאמצעות הטיפולים הפסיכולוגיים, הגעתי למצב שבו כבר לא היה יותר צורך בתרופות.
ככלל, הרופאים של הפורום אינם ממליצים לבסס את הטיפול רק על תרופות, מפני שהוא אינו מספיק יעיל.
אם החלטת שאתה מעוניין רק בטיפול תרופתי - כמובן שצריך לכבד את עמדתך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות שמותרות עם אלכוהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/04/2015אלכוהול מזיק ופוגע במוח ובאברים אחרים בגוף, בנוסף פעולה של דיכוי פעולות מחשבתיות, אשר גם כך ירודות במחלות נפשיות כרוניות.
לכן, מומלץ להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווים נרציסטיםשירלי29/04/2015
מה אומר על מי שאובחן שיש לו קווים נרציסטים.? האם זה כמו נרקסיסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווים נרציסטים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/04/2015ראה הנ''ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה וסכיזופרניהנורית27/04/2015
שלום רב!
האם לחולה סכיזופרניה (בן 40) דרוש קפה נטול קפאין או שהוא יכול לשתות קפה עם קפאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניח שאפשר
שמוליק27/04/2015שלום נורית.
אינני רופא.
ככלל, קופאין הוא אינו חומר מי יודע מה בריא...
כשהייתי באישפוז בשלוותה, היו נותנים לנו חופשי קפה עם קופאין, כך שלא נראה לי שצריכה להיות איזו בעייה מיוחדת.
בכל אופן, כדאי ושווה לחכות לתשובה מהרופאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
אלי28/04/2015קפה ידוע באמת כחומר מעורר וזה לא טוב לפסיכוזה ככה לפחות שמעתי
בכל מקרה אני חושב ששתית קפה גם בכמות גדולה יחסית לא תזיק לסכיזופרנים
בבית חולים פסיכיאטרי באמת מגישים קפה אחד או שתיים ביום.
אני סכיזופרן לא רופא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה וסכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/04/2015מותר קפה.
חשוב לא להגזים, יכול לפגוע ולהחמיר אי שקט וחרדה וכן עליה בלחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שותה 10 אספרסו ביום
אלי02/05/2015רק שאני לא אחשוב שאני סוכן מושתל של לוואצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין והרדמהאיתן27/04/2015
שלום רב,
אני מטופל בוולבוטרין wellbutrin xr (כשבוע) במינון של כדור ליום 150מ"ג.
אני צפוי לעבור ניתוח כירורגי פלסטי הדורש הרדמה מלאה.
רציתי לשאול אם יש סיכון בהרדמה מלאה במקביל לנטילת וולבוטרין.
האם אני צריך להימנע מהניתוח או לחלופין להפסיק עם התרופה עד לאחריו?
תודה רבה מראש
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין והרדמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/04/2015באופן תיאורטי לא אמור להיות תגובה בעייתית, פרט באם לחץ דם ודופק, אקג , בספק.
רופא מרדים אמור לברר זאת.
בגלל המרכיב הגופני ורקע בריאותי, ממליץ יעוץ עם רופא משפחה ואו רופא מרדים של הפרוצדורה. ( ניתן להתיעץ בנדון עם הכירוג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
איתן27/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוולגליה27/04/2015
שלום,
ידיד שלי בן 35 נשוי ואבא לשני ילדים.
עובד בעבודה שלא מרוצה בא ותמיד בתחושה שחיי את החיים שלא רוצה. תמיד נמצא באי שקט פנימי כל דבר קטן מעצבן אותו ולפעמים ממש חוטף התקפי זעם.אובחן גם לפני שנה גם כסובל מהפרת קשב וריכוז קיבל רטלין אך הפסיק כי זה עשה לו לא טוב.
השבוע היה אצל פסיכאטר שנתן לו סרוקוול במינון 25 מג.
להתחיל כדור ביום ובהדרגה לעלות ל4 ביום.כשבדקתי באינטרנט ראיתי שהכדור מיועד לסובלים מסכיזופרניה, מניהדיפרסייה ושאר פסיכוזות. יש לציין שלא סובל מפסיכוזות .האם הכדור מתאים לו? האם הרופא אולי אבחן לא נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/04/2015הכדור יעיל במצבים רבים, החל מהפרעות התנהגות, הפרעות אישיות, מצבי דיכאון וחרדה עמידים , הפרעות שינה, ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ואבןרות26/04/2015
שלום אני גרה בניו יורק והייתי רוצה כדור ואבן לטיסה האם יש כדור ואבן בארצות הברית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ואבן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015יש נגזרות רבות של וואבן או מהמשפחה של בנזודיאזפינים, כמובן שחובה מרשם של MD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת וטשטוש ראייהמגי25/04/2015
בחודשים האחרונים אני מרגישה פעם פעמיים בחודש בערך תחושה מוזרה שמתחילה בתחושת יובש בעיניים טישטוש בראייה וסחרחורת נוסף לזה אני מאוד נלחצת ומתיחלה להרגיש גליי חום, כשאני עוצמת את העיניים התחושה נרגעת, זה תחושה של חצי דקה בערך ועובר אני בת 37 מטופלת בפריזמה עקב חרדות זה יכול להיות קשור ללחץ נפשי וחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת וטשטוש ראייה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015בהחלט ייתכן קשר לבעיה נפשית.
ראשית יש לשלול מרכיב גופני, (שתיה, בעיות גופניות, בדיקות דם, בדיקת עיניים ועוד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)