פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנאפט
    אריה
    15/05/2015

התחלתי לקחת פנאפט לפני כחודשיים ועליתי תוך זמן קצר למינון של 12 מ"ג ליום; הפנאפט הביא לשיפור מאוד ניכר במצבי, למעשה מתחילת השימוש בו. עם זאת, נוכחתי שאני זקוק ל- 10- 11 שעות שינה בלילה; אם אני ישן פחות, ולפעמים אף לא פחות, אני עייף במשך שעות היום ומתקשה לעבוד. האם הייתם ממליצים על הפחתת המינון או המלצה אחרת? אם להפחית המינון- לכמה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנאפט

הוספת תגובה

• כדאי לנסות טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    16/05/2015

שלום אריה.

ככלל, הרופאים של הפורום ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים עם הטיפול התרופתי, שכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

פנאפט היא תרופה אנטי-פסיכוטית, ועייפות וקשיי תיפקוד הם תופעות לוואי שכיחות של תרופות מהמשפחה הזו.

הפחתת המינון (ובוודאי שהפסקה של התרופה) יכולה להועיל בעניין העייפות, אך אם עושים זאת מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל - זה עלול להיות מוסכן שכן התסמינים עלולים לחזור.

בטווח הרחוק, המשוואה הזו של או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות או לסבול מהמחלה אינו נכון, וניתן לשבור את המשוואה הזו ע"י טיפולים פסיכולוגיים. טיפולים פסיכולוגיים יכולים לתת את האפקט של האיזון הכימי הנדרש מבלי תופעות לוואי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאפט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

לגבי מינון , לא מומלץ לשנות ללא ידיעת ואישור רופא מטפל.
    יש לברר באופן מסודר את נושא השינה, הרגלי חיים, ממריצים ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאפט

אריה
    18/05/2015

תודה, ד"ר דוידאור, על התייחסותך.

במקרה של הפנאפט, נראה לי שאין ספק, למעשה, שהוא הגורם לעייפות, מאחר שלפניו לקחתי סאפריס 15 מ"ג, ואיתו לא היתה שום בעית עייפות, לעיתים גם אחרי הרבה מאוד שעות ערות.

מכל מקום, אני מקבל, בכל הכבוד, את הצעתך לבדיקת היבטים נוספים בחיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה פסיכיאטריה דופקת מוח של אנשים
    פליקס
    15/05/2015

משבשבת תכימיה וגורמת למלא תופעות לא טבעיות ולא נורמליות שלא היו קיימות לפני בדרך הטבע של הגוף והמוח,ואחרי זה מאשימה תאנשים שזה בא מהם והם חולים? זה חוכמה לשים חול במנוע של רכב ואחרי זה להאשים אץ בעל הרכב שיש לו בעיה במנוע?

הוספת תגובה

• ועדיין את לוקחת תרופות..

מנוסה
    15/05/2015

.. וחייבת את חייך לרפואה. די להשמצות המגוחכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן, העניין טעון שיפור

שמוליק
    15/05/2015

שלום מיקי.

אכן, מתוך נסיון אישי, יש לי תחושה מאוד חזקה של אפתיות מוחלטת מצד רופאים לתלונות של מטופלים על סבל מתופעות לוואי של תרופות פסיכיאטריות ובמיוחד תרופות אנטי-פסיכוטיות. הרופאים צריכים לגלות יותר רגישות לעניין.

חוסר הרגישות יכול להגיע למקומות שאומרים שעדיף לסבול מתופעות הלוואי מאשר לסבול מהמחלה. גם בנקודה הזו, אינני מסכים. ניתן לנצח את המחלה ע"י טיפולים פסיכולוגיים, ואין שום סיבה סתם כך לייאש מטופלים.

יש לרופאה שלי מטופל שהיה במשך 15 שנים באישפוזים חוזרים ונשנים. אצלה טפו טפו הוא כבר שנה לא היה באישפוז ומצבו הולך ומשתפר. מבחינתה, אע"פ שכרגע נראה לה שהוא עדיין זקוק לטיפול תרופתי - זה לא סוף פסוק, ויכול להיות שבעתיד המצב ישתפר והוא לא יזדקק יותר לתרופות.

מה שחמור במיוחד הוא שאומרים שבוודאות מדובר בתסמסינים שליליים של המחלה. אמנם יש דבר כזה, וישנם חולים שאינם מקבלים טיפול תרופתי, וסובלים מכך, ולכן לא ניתן להאשים את התרופות בכך, אבל אין בכך וודאות, וכשלא אומרים את כל האמת - המטופלים מאבדים את האמון במערכת.

לסיום, אני רק רוצה להעלות תהיה קטנה. כתבת בתגובה אחרת, שבזמן שלקחת תרופות עישנת חשיש. יכול להיות שהחשיש הוא זה שדפק לך את המוח, הרבה יותר מהתרופות. אינני יודע לומר בוודאות שתופעות הלוואי של התרופות הן הפיכות. אצלי זה אכן היה הפיך, אבל היו מטופלים שהתלוננו על כך שעבר זמן רב מאז שהם הפסיקו טיפול תרופתי, ועדיין הם מרגישים שהמוח שלהם דפוק. אני מניח שישנו אינטרס חזק מאוד של חברות התרופות לטאטא מתחת לשטיח סיפורים כאלה...

בכל אופן - בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה במשךשנתיים לאחרהתקף חרדה
    מורן
    14/05/2015

אני בת 26 , לפני שנתיים קיבלתי התקף חרדה ,בהתייעצות פסיכ נטלתי 10 מג רסיטל ואלפרוקס כSOS ,התקף החרדה נעלם אך קשיי נשימה נותרו עד היום ,אני לא מצליחה לנשום כמו אדם רגיל,רק האמונה שלי באלוקים יתברך עוזרת לי . העבירו אותי אחכ לציפרלקס 15 מג ואלפרוקס SOS, באוקטובר האחרון הפסקתי ליטול כדורים וזה לא היה בהדרגה, הפסיכיאטרית אמרה לי לא ליטול יותר ולפנות לCBT ועד כה לא פניתי . לפני חודש קבלתי שוב התקף חרדה ומאז ועד עכשיו אני נוטלת קסאנקס 0.5 מג כמעט כל יום, כמובן עדיין עם קשיי הנשימה,הם לפעמים מאוד מעציבים אותי וחשוב לציין שאני בן אדם מאוד שמח ומאוד כועס בקיצוניות.
    דבר נוסף, אבא שלי וחלק מאחיותיו גם נוטלים כדורים פסיכיאטריים .
    השבוע היתי במרכז לבריאות הנפש בעירי ופסיכיאטרית אחרת המליצה לי ליטול סרטרלין(לוסטרל) 100 מ"ג ליום , היא לא אמרה לי ליטול בהדרגה אלא ישר להתחיל ב100 מג' .
    מה דעתך על כך שאמרה לי להתחיל יש ב100 מג' ובלי הדרגה?
    בנוסף , האם קסאנקס בעלת השפעה כמו הקלונקס??
    ואם שמעת על אנשים שקיבלו התקף חרדה ומאז כבר כמה שנים עם קשיי נשימה למרות שכל הבדיקות הגופניות תקינות?
    תודה על תשובתך

הוספת תגובה

• הפתרון

מנוסה
    14/05/2015

שלום מורן,
    נראה שקיבלת טיפול חובבני.
    היה מקום להוסיף לציפרלקס כדור מתגבר לחיזוק ההשפעה, למשל אדרונקס. זה היה פותר לך את הבעיה. מניסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו..

מורן
    14/05/2015

ואתה צריך לאמר לי את זה?!
    למה אנחנו צריכים לעשות את העבודה של הדוקטורים .
    תודה על תשובתך ,
    ממתינה גם לתשובה של הפסיכיאטר פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תזלזלי

מנוסה
    14/05/2015

מטופלים מנוסים יכולים לעזור יותר מרופאים בינוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה במשךשנתיים לאחרהתקף חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

לא מומלץ להתחיל סרטלין 100 מ'ג. עדיף האופן הדרגתי מ 25 מ'ג..
    שנית שי צורך לברר את נושא בעיית הנשימה, יש לשלול בעיה גופנית, כולל צילום חזה , תפקודי ריאות..
    באם מדובר במרכיב נפשי, יש לזכור ששימוש בבנזודיאזיפינים ( קלונקס, קסאנקס, וואליום וכ. ) עלולים לגרום לדיכוי נשימה, לכן חובה מעקב רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר', שאלה נוספת

מורן
    18/05/2015

קניתי סרנדה 100 מ"ג( מקביל לסרטרלין ולוסטרל , לא ? ) וטרם נטלתי .
    איך אתה ממליץ לי לקחת כמה ימים 25 מ"ג ומתי להעלות ל50 מ"ג וכמה זמן לקחת 50 מ"ג בקיצור באיזה אופן לעשות זאת?איך זה יכול להיות שהיא אומרת לי יש ליטול 100 מ"ג ? אני בסוף אשתגע כל אחד אומר משהו אחר:(
    ומה קורה עם הקסאנקס , אני לוקחת 0.5 מג בערך חודש , האם להפסיק מיד?
    האם יום כן יום לא ?
    אנא ייעץ לי בדיוק כיצד יראו הימים הבאים שלי מבחינת נטילת הכדורים ומ"ג שלהם , תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי ,אשמח לתגובתך בהקדם

מורן
    26/05/2015

קניתי סרנדה 100 מ"ג( מקביל לסרטרלין ולוסטרל , לא ? ) וטרם נטלתי .
    איך אתה ממליץ לי לקחת כמה ימים 25 מ"ג ומתי להעלות ל50 מ"ג וכמה זמן לקחת 50 מ"ג בקיצור באיזה אופן לעשות זאת?איך זה יכול להיות שהיא אומרת לי יש ליטול 100 מ"ג ? אני בסוף אשתגע כל אחד אומר משהו אחר:(
    ומה קורה עם הקסאנקס , אני לוקחת 0.5 מג בערך חודש , האם להפסיק מיד?
    האם יום כן יום לא ?
    אנא ייעץ לי בדיוק כיצד יראו הימים הבאים שלי מבחינת נטילת הכדורים ומ"ג שלהם , תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי ,אשמח לתגובתך בהקדם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/05/2015

רק רופא מטפל יכול לענות באופן מקצועי.
    יתכנו הבדלים בתגובות המטופלים וכן שינוי בשיקול קליני, מתי להוסיף, להוריד וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי ותופעות לוואי?
    עידו
    14/05/2015

אני בחור צעיר ובריא מבחינה גופנית. בשנתיים האחרונות התחלתי טיפול תרופתי כנגד הפרעות כרוניות של חרדה ודיכאון. ניסיתי טיפול בתרופות הבאות: פריזמה, ציפרלקס, פבוקסיל, אפקסור, איקסל, סימבלטה. ניסיתי גם להוסיף וולבוטרין ואדרונקס בכדי להתגבר על תופעת העייפות והחולשה שהתרופות גרמו לי, אך ללא הועיל.

כל התרופות הללו מאוד הקלו ועזרו כנגד מצבים של חרדה ודיכאון. אך יחד עם זאת למרות שהענקתי לגוף שלי תקופה ממושכת להתרגל ולהסתגל לכל תרופה ותרופה. היו לתרופות הללו תופעות לוואי בלתי נסבלות: עייפות וחולשה לאורך כל שעות היממה, חלק מהתרופות גם גרמו לשלשולים לעיתים תכופות.

נאלצתי להפסיק הטיפול בגלל חוסר יכולת לשאת תופעות לוואי קשות אלו. אני מאוד רוצה לחזור לטיפול תרופתי שעזר לי, אך חושש מתופעות הלוואי. האם תוכלו לתת לי עצה במקרה זה אילו עוד תרופות כדאי לי לנסות?

(יש לציין שאני נמצא בטיפול פסיכותרפיה אך הוא לא עוזר כמו טיפול תרופתי)

הוספת תגובה

• לא ברור לי משהו לגבי הבדיקה הזאת

א.ס
    15/05/2015

האם יש תוצאה שאין תרופה שמתאימה? זה יכול להעיד על כך שאו שהנבדק אינו חולה או שאין אף תרופה שמתאימה לו. זה לא הגיוני שהבדיקה הזאת תראה שלכל מי שנבדק מתאימה תרופה. אם הבדיקה מראה שלכל נבדק מתאימה תרופה אז משהו לא אמין בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי C.B.T.

שמוליק
    16/05/2015

שלום עידו.

אינני רופא.

טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים (C.B.T.) בדרך כלל עוזרים כנגד חרדות. יכול להיות שהטיפול הפסיכותרפויי שאתה מקבל, הוא טיפול פסיכודינמי, שהוא טוב ואין לזלזל בו, אך הוא יעיל יותר לטווח רחוק, בעוד שטיפול C.B.T. אע"פ שהוא אינו מספיק יעיל למקרים קשים יותר, יעילותו מורגשת כבר בטווח הקצר.

כדאי אולי לברר איזה סוג של טיפול אתה מקבל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מרי
    17/05/2015

אני לוקחת בונסרין.הוא עשה לי עייפות רק בשבוע הראשון של הטיפול והגברת תאבון שעבר עם הזמן.מעבר לזה אין לו שום תופעות לוואי.זה כדור מעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי ותופעות לוואי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

יש בדיקה גנטית,ניורופארמג'ין.
    קובעת התאמה לתרופות על פי מטען גנטי..
    עדין לא בסל, בדיקה מאוד יקרה.
    ניתן לברר מול היבואן, חב' כצט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    דנה
    13/05/2015

היי אני לוקחת ציפרלקס 8 שנים
    היו לי בעיות של דפיקות לב היסטריות, סחרחורות, בעיוץ שינה, הסמקה...וזה עזר ברובם..אבל עכשיו אני מרגישה שזה כבר פחות משפיע..חזרו הדפיקות לב ומעבר לכך אני נמצאת הרבה במעין אדישות שכזאת או נתק
    לא רוצה לחיות כל חיי עם כדורים והפסיכולוגים פחות הצליחו לעזור לי בשנים האחרונות
    אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

באם מדובר במינון מעל 10 מ'ג
    מומלץ בדיקות דם , בקופ'ח, כולל פרופיל הורמונלי מלא..
    יש צורך לישלול תופעות לוואי.
    בסביבות 20 מ'ג , ציפרלקס לפעמים מוביל לאפאטיה וירידה בהנאה.
    יש להתיעץ בנדון עם רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון עם כדורים פסיכיאטריים
    הדס
    13/05/2015

ד"ר שלום,

הורדתי מינון ויפאקס מ75 ל37.50, נקלטתי להריון אך מאז אני מרגישה מפוחדת, לחוצה ובלי מצב רוח. לא יודעת אם קשור לירידה במינון או לחץ מהכניסה להריון.
    האם ניתן להחזיר מינון לכמות הקודמת ואם לא מה ניתן לעשות?קשה לי מבחינה נפשית.

תודה.

הוספת תגובה

• כדורים פסכאטרים יכולים לגרום לי לשכ
    חסוי
    12/05/2015

לגרום לי לזכרון פחות טוב ?
    וסוג של לשכוח את השפה ..איך להתבטא נכון ?
    עלו לי את המינון ל12 מילגרם ואני לוקח כבר תקופה את המינון הזה ואני מרגיש
    שהזכרון שלי ירד ביכולתיו עוד יותר כשהיה לי מינון נמוך ,+ שאני מתקשה להתבתטא ולבטוח תמיד במה שאני אומר .. ואם זה נגיד באינטרנט אני בודק בגוגל אם כותבים נכון ככה .. וזה מרגיש לי מוזר נראה לי בעבר לא היתה לי את הבעיה הזאת .

הוספת תגובה

• יכול להיות שמתאים לך יותר

שמוליק
    13/05/2015

שלום רב.

אינני רופא.

מנסיון אישי, תרופות פסיכיאטריות יכולות לפגוע בזיכרון. לא כתבת על איזה תרופה מדובר, אך בעיקרון זה יכול לקרות ובעיקר במינונים גבוהים.

כיוון שהיה לי נסיון אישי טוב עם טיפולים פסיכולוגיים שבזכותם היה אפשר להיפטר לגמרי מהטיפול התרופתי על כל תופעות הלוואי המעיקות שלו, ועוד אחרי ארבעה אישפוזים - אני לגמרי תומך בהעמדת הטיפולים הפסיכולוגיים כטיפול עיקרי למטופלים שמתלוננים על סבל מתופעות לוואי של הטיפול התרופתי.

עם זאת, צריך לזכור שהפסקת הטיפול התרופתי עלולה לגרום לסימפטומים לחזור, ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל אם הרופא סקפטי לגבי האפשרות של הפסקת הטיפול התרופתי אי פעם בעתיד, אז צריך לעבור לרופא אופטימי יותר.

הרופאה שלי סיפרה שיש לה מטופל שבמשך 15 שנה היה באישפוזים חוזרים ונישנים. נכון להיות המצב שלו השתפר והוא כבר שנה לא התאשפז. במצב כזה, אני מניח שכמעט אף רופא לא ייתן לו תקווה שהוא יוכל להגיע למצב שבו הוא לא יזדקק לטיפול תרופתי, אבל הרופאה שלי אמרה, שמבחינתה אע"פ שכרגע לא נראה לה נכון להפסיק את הטיפול התרופתי - ייתכן שבהמשך המצב ישתפר ויהיה אפשר להפסיק.

אני מאמין שהרופאים צריכים להיות מודעים יותר לסבלם של מטופלים מתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות, ולהאמין חזק יותר בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים פסכאטרים יכולים לגרום לי לשכ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

באם מדובר בתופעת לוואי, יש צורך לשנות טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    אנאל
    12/05/2015

אני לוקחת רסיטל כבר בערך 10 חודשים של 40 מ"ג
    וקרו לי הרבה פעמים שפספתי יום אחד
    בשלושה ארבעה ימים האחרונים אני מרגישה שחזרו לי קצת החרדות וגם התופעת לוואי העיקרית של הרסיטל היה ישנוניות ושינה מרובה.
    כרגע לא רק שאין שינה מרובה יש גם נדודי שינה .
    יכול להיות שהרסיטל הפסיק להשפיע עלי?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• מישהו?משהו?

אנאל
    13/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

קשה לענות ללא בדיקה ומידע נוסף.
    רסיטל לא אמור ליפגוע בשינה, בדר'כ, רק בהתחלת טיפול או שינוי מינון ייתכן תופעות לוואי זמניות אשר חולפות כעבור מס ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להכניס אויר
    עינת
    12/05/2015

שלום.
    אני בת 31 +2. אסטמתית.
    לפני 3 חודשים התחילו לי סחרחואני לא בלחץ לא בסטרס.. הכל בבית בחיים בסדר..ות וכאבי ראש הייתי במיון עשיתי סיטי לא נמצא דבר הייתי אצל פרופסור לנרולוגיה קוגניטיבית שאמרה שאולי זאת דלקת בגידים(עד היום אני עם כאבי ראש וסחרחורות). אחרי חודש התחלתי מכאבים בחזה וקושי להכניס אויר לריאות.. אין לי כאבים בזמן נשימה אלא רק מרגישה אויר סמיך ולא מצליחה לנשום.. לפעמים פיהוק עוזר ולפעמים לא..
    בזמן האחרון כשאני מתאמצת לקחת אויר אני מרגישה את הכאב בראש מתעצם..
    ספירומטריה פשוטה יצאה תקינה-110%.
    צילום חזה תקין. הרופא אומרת שאין צפצופים.
    הרופא שלחה אותי לפסיכיאטר אני לא רואה סיבה ללכת לפסיכיאטר .. אני לא בלחץ טוב לי לא רע לי. יש לי 2בנות מדהימות בעל מקסים עבודה בית...
    אני רק רוצה שזה כבר יעבור.
    האם יש סיבה בכל זאת להגיע לפסיכיאטר??

לקביעת תור
    סגירה
    קושי להכניס אויר

הוספת תגובה

• הי לך

אני
    12/05/2015

גם לי זה קורה אבל רק בתקופות מסוימות אני מרגישה כאילו האוויר לא נכנס עד הסוף ופשוט עושה הרפיה אני בלי קשר מטופלת אצל פסיכיאטר ולא ראיתי צורך לשתף אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייי

עינת
    12/05/2015

אז כדאי ללכת?
    את מקבלת כדורים כלשהם? כי אני נגדדד כדורים מכל סוגשהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לך שוב

אני
    12/05/2015

אני מקבלת תרופות אבל לא בשביל זה. אני יודעת שגם אח שלי סובל מזה והאו עושה ספורט ועוד כל מיני דברים מפחיתי חרדה לא על כל דבר מקבלים תרופות ואם את נגד כדורים באופן כללי למה לך ללכת לפסיכיאטר? הוא רופא זאת העבודה שלו לרשום תרופות אם את רוצה להתמודד טוב יותר אולי כדאי שתלכי לטיפול פסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטום של מתח

מנוסה
    12/05/2015

שלום,
    התחושות שתיארת מוכרות לי היטב. זהו סימפטום של מתח בשרירים, כולל הסרעפת הקשורה לנשימה.
    המתח אינו קשור בהכרח לאירועים של סטרס. יתכן מאוד שהמקור הנו הפרעה בכימיה של מערכת העצבים המרכזית עקב בעיה נפוצה הקרויה דיכאון / דיכאון סמוי.
    הפתרון: ניתן לקחת כדור הרגעה כמו קסנגיס במינון מינימלי (0.125 מ"ג , 3 פעמים ביום) למשך מספר שבועות ובמקביל לשלב ספורט אירובי כמו הליכה, שחיה, אופניים - 30 דקות 5-7 פעמים בשבוע.
    אם זה לא עובר, מומלץ ביותר מספר ביקורים אצל פסיכיאטר לאבחון וקבלת טיפול במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ שלא להקשיב למנוסה

שים
    12/05/2015

קראתי את הודעותיו ואני חושב שהוא ממש חסר אחריות.
    אין לנו מושג מי הוא או היא.
    והוא זורק כאן כל מיני טיפים שממש לא במקום.

כמובן ההחלטה בידכם אך ההמלצה שלי כמישהו שבאמת מנוסה היא להקשיב יותר לשמוליק שהטיפים והעזרה שלו יןתר הגיונית ועוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל לא כתבתי כלום בדיון הזה..

שמוליק
    13/05/2015

שלום שים.

תודה על המחמאות :-).

בדיון הזה לא כתבתי כלום מפני שמדובר בעניין שממש אין לי בו שום מושג. אם בכלל הייתי מתערב בדיון, אז לא הייתי כותב שום דבר מעבר לעידוד להתמודד.

זה נכון מאוד שישנם חילוקי דעות עם מנוסה, אבל נראה לי שכדאי להזכיר דברים שד"ר דוידאור כתב בעניין:

זה היה בדיון שבו תקפו אותי, והוא אמר שגם לגבי תשובות של הרופאים עצמם צריך להתייחס בעירבון מוגבל שכן הרופאים אינם מכירים את המטופל, ואין בדבר משום תחליף לרופא המטפל שמכיר טוב יותר את המטופל.

זה נכון שאנחנו משתייכים לקבוצה די גדולה ומשמעותית שעבורה טיפול פסיכיאטרי תרופתי אינו מתאים, אך צריך להכיר בעובדה שישנם מטופלים שבשבילם הטיפול התרופתי הוא טוב ומועיל. מנוסה הוא אחד מהם. אין לי מספיק ידע מקצועי לומר האם העצה שהוא כתב נכונה, אבל בכל אופן, כפי שד"ר דוידאור כתב, אין בכך תחליף לעצות של הרופא המטפל.

אגב, לפני כמה שנים כשהתחלתי לכתוב בפורום, והייתי "מכסח" ומייעץ באופן סוחף וגורף לזרוק תרופות, ד"ר דוידאור כתב עליי הרבה פעמים שזו חוסר אחריות, ואני מודה בכך :-(

בכל אופן, אני חושב שצריך לכבד מטופלים שהתמודדו עם טיפול תרופתי. אני מאמין שעם הזמן מנוסה יבין שפסיכיאטריה זה לא רק תרופות, ובדיוק כפי שאפשר להיווכח הרבה פעמים שטיפולים פסיכולוגיים אינם מהווים פיתרון לכל הבעיות, וצריך גם תרופות, כך גם תרופות אינם הפיתרון לכל הבעיות הרפואיות שבעולם.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להכניס אויר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

בהחלט, יש מקום לשלול מצב נפשי כגורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    רונן
    11/05/2015

כמה מהחברים פה סובלים מבעיות שינה על רקע נפשי? מסדיקה שעשיתי מספר עצום של אנשים סובלים מבעיות שינה ולא ממש מבינים למה ואיך לטפל בבעיה אשמח לתגובות דרכי פעולה ועוד...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• אני כבר שנתיים לא נרדמתי לילה אחד

פליקס
    12/05/2015

ער כל הלילה עד הבוקר,שילוב של נפשי וגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר שנתיים לא נרדמתי לילה אחד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

הפרעות שינה , שכיחות, יש סיבות רבות.
    ראשית, יש צורך לברר את נושא ההיגינה של השינה
    לאחר מכן, יש לברר במעבדת שינה.
    כמובן שיש לשלול בעיות נפשיות כגורם, שימוש בחומרים ממריצים ואורך חיים קיצוני..

ללא שינה, אין חיים.
    אדם ללא שינה ( חוסר שינה מוחלטת בלילה או ביום, ללא נימנום וכו..) לא יכול לישרוד מעבר למספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לצוות רופאי האתר לגבי ציפרלקס
    סמי
    11/05/2015

שלום לצוות הרופאים הפסיכיאטריים בפורום , שמי סמי ורציתי לדעת מה המינון המקסימלי {לכל היותר} אשר נהוג לקחת את התרופה ציפרלקס במיליגרמים { מדי יום } , ומדוע ? .
    או שאלה שניה מהם ההשלכות כאשר לוקחים מינון יתר . אני נוטל ציפרלקס במינון של 25 מיליגרם מידי יום . האם זהו מינון {שאני לוקח} שבו רב הנזק על התועלת ? { אין לי חשק מיני בכלל , וניסיתי 20 מיליגרם ציפרלקס אולם הייתי חרדתי לפרקים במהלך היום }
    כמו כן אני מעוניין { מאוד } לעבור לתרופה בשם וולבוטרין { היות שוולבוטרין גם מקבוצת SSRI } . האם תופעות הלוואי של ירידת החשק המיני עלולות להיפסק עם החלפת התרופה ?

הוספת תגובה

• שאלה לצוות רופאי האתר לגבי ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

באופן כללי עד 20 מ'ג מקובבל, למרות שיש מצבים שניתן לתת מעל.
    בסביבות 20 מ'ג, לפעמים, יש השפעה שלילית, דיכוי הורמונלי וכן פגיעה בדופאמין,
    ביטוי : אפאטיה, ירידהב בהנאה ובמוטיבציה וכן פגיעה בליבידו.
    שי צורך לפנות לרופא משפחה לברר פרופיל הורמונלי, טסטוסטרון ( חופשי + כללי ) FSH LH וכו..
    יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לספר לסביבה את האמת?
    פליקס
    10/05/2015

מה דעתכם? אני מקבל כבר שנתיים בערך מאז שאובחנתי קצבה,אני לא נוטל תרופןת ביכלל אומנם,אני נראה רגיל,אני בחור צעיר ולא מזמן יצאתי מהבית של ההורים,ושואלים הרבה מאיפה הכסף לחיות כי אני לא עובד כמה שנים,המצב בכללי בדרדרת אני מרגיש מאד חולה. סופג המון ביקורות לא נעימות גם מנשים שמסתכלןת על גבר צעיר שאינו עושה כלום בחייו אך הסיבה להכל זאת המחלה ולא אני אני מאד רוצה אך באמת כמעט וחסר אונים למול זה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם לספר לסביבה את האמת?

הוספת תגובה

• מרגיש שבתור נכה קשה להתמודד

פליקס
    10/05/2015

מול סביבה חזקה צעירה ובריאה,זה פשוט לא כוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מורכבת

שמוליק
    10/05/2015

שלום שאול.

זו אכן שאלה מאוד לא פשוטה.

להגיד את האמת, זה להרגיש נחיתות. נכות נפשית היא נכות שאיננה נראית לאין, אנשים אינם יודעים מה טיבה ומפחדים ממנה, ולכן זה ממש לא נעים לומר את האמת.

מצד שני - אי אפשר להחביא את הדברים; אנשים רואים בן אדם שאינו מתפקד תיפקוד תקין, ולכן לא ניתן להסתיר את הדברים מהסביבה לאורך זמן. אנשים קולטים שמשהו אינו כשורה.

אני מאחל לך שתצליח לצאת מזה.

אני גם כן קיבלתי נכות אחרי כמה אישפוזים, אבל תודה לא-ל, אני על הרגליים, ואי אפשר לראות עליי כלום.

אני מאחל לך שגם לך זה יקרה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק כתבת יפה

פליקס
    11/05/2015

אתה ממשיך עדיין לקבל נכות?,זה לכל החיים? היום אתה יכול לקרוא לעצמך בן אדם בריא? כי ראיתי אנשים בפסיכיאטריה שכל החיים שלהם יצטרכו תרופות ויחיו במסגרות של בריאות הנפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא לכל החיים

שמוליק
    11/05/2015

שלום שאול.

את הנכות עצמה אי אפשר לבטל, אבל כיוון שההכנסה שלי מספיק גבוהה, אז אני כבר לא מקבל יותר קיצבת נכות.

בהחלט ניתן להגדיר אותי כבריא מבחינת בריאות הנפש. אולי צריך קצת התחכמות, שכן על פי הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, מדובר במחלות של המוח שהן כרוניות (אע"פ שהדברים מעולם לא אוששו), ולכן צריך לומר ששאר המרכיבים של ה"מחלה" אינם פעילים.

גם לגבי הטיפול התרופתי - אפשר להפסיק אותו כאשר אין בו יותר צורך.

הרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות, ובעיקר מתרופות אנטי-פסיכוטיות, שתופעות הלוואי למעשה גורמות את הנכות. זה נכון שלפעמים באמת מדובר בתסמינים שליליים של המחלה, וגם אם אכן מדובר בתופעות לוואי ולא בתסמינים, אז לפעמים באמת עדיף לקחת תרופות, אבל צריך לומר את כל האמת.

הרופאה שלי סיפרה שיש לה מטופל שהיה 15 שנה באישפוזים חוזרים ונישנים. הוא כבר שנה לא התאשפז ומצבו הולך ונהיה יותר טוב, ואע"פ שלעתה כרגע לא נכון להפסיק לו את הטיפול התרופתי - יהיה ניתן לשקול את העניין בעתיד, תוך כדי שיפור של המצב.

א-ס-ו-ר לייאש מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות שהם ייצטרכו אותם כל החיים. ניתן להתמודד עם המחלות גם ע"י טיפולים פסיכולוגיים שיכולים לשפר את המצב ולבטל את הצורך בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמח לשמוע

פליקס
    12/05/2015

שהצלחת לעמוד על הרגליים ולהתגבר,יפה אמרת שהכדורים לפעמים הופכים את. הבן אדם לנכה. לי אף אחד לא מאמין שאני נכה בגלל הכדורים,אבל זאת האמת שלי,עמוק בתוכי אני יודע שאם לא הייתי לוקח כדורים לא הייתי מגיע לאן שהגעתי.

אני בדעה שסמים/כדורים פסיכיאטרים או לא ובמיוחד אלא שמשפיעים על המוח דופקים תראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר טיפולים פסיכולוגיים בלי תרופות

שמוליק
    12/05/2015

שלום שאול.

אפשר לטפל בבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים ותוך כדי שיפור במצב להוריד מינונים עד להיפטרות מהתרופות. אם זה מה שאתה מרגיש - אז לך על זה...

יש מטפלים שיודעים לכך שזה אפשרי ומאמינים בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים.

אני בטוח שהדברים נכונים לפחות על הרופאה שלי וגם הרופאים של הפורום - אחרי שאני מעביר את המסר הזה כבר כמה שנים - כבר מאמינים שזה אפשרי.

אין שום סיבה שלא תנסה.

בהצלחה וכל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לספר לסביבה את האמת? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

לפעמים , האמת זה הנשק הכי יעיל שיש ..
    אבל המציאות מורכבת ויש מצבים שונים, אנשים עם כוחות נפש שונים..
    לכן הכי נכון, להיות בטפול בשיחות, ותוך כדי לעבוד על שינוי, איך לשתף את הסביבה, עד כמה, בניית אסרטיביות ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי שום דבר חוץ מהאמת

פליקס
    13/05/2015

אני נכה,חי מביטוח לאומי,תפקוד חלש,ואני בן אדם צעיר,זיכרון בקושי יש,אין הרגשה כמעט וגם לא חוויה,בקושי מתקשר. חיצונית אני נראה רגיל לכל דבר שום סימן אפילו להפך נראה ספורטאי,סטודנט וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ספורטאי טוב

פליקס
    13/05/2015

ומשחק כדורגל ויכול להתמודד מול אנשים בריאים,אבל קוגנטיבית 100 אחוז נכה. המוח גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• METHOTRIME
    אורן
    09/05/2015

שלום
    מה זה METHOTRIMEPRAZINE
    ואיך הוא משפיע על הגוף
    איך ניגמלים ממנו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    METHOTRIME

הוספת תגובה

• METHOTRIME - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

תרופה נוגדת פסיכוזה ישנה, מאוד מרגיעה/ מרדימה, תופעות לוואי לבביות , השמנה ועד..
    הפסקה , יש להתיעץ עם רופא משפחה / פסיכיאטר, כעיקרון, כיסוי בתרופה נוגדת חרדה , כגון קלונקס במהלך הגמילה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף תזונה יחד עם פריזמה
    לל
    08/05/2015

שלום,אני בתהליך גמילה מפריזמה,האם אפשר לקחת במקביל תוסף תזונה גבה יחד עם כדור אחד של פריזמה כתמיכה נוספת והפחתת תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף תזונה יחד עם פריזמה

הוספת תגובה

• תוסף תזונה יחד עם פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז
    אני
    08/05/2015

האם במחלקה פסיכיאטרית סגורה נותנים להכניס לפטופ וכדומה או שנגזר לשבת ולהשתעמם כל היום?
    והאם זהאותו דבר בחצי פתוחה

לקביעת תור
    סגירה
    אשפוז

הוספת תגובה

• שלום א.ס.

אני
    09/05/2015

בגלל נסיונות אובדניים... בינתיים לא הסכמתי אבל נראה שבן זוגי חושב שזה יכול להוות פיתרון בכל מקרה הוא אומר שזו החלטה שלי...
    האם אושפזת פעם בהדסה עין כרם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

בסגורה : לא.
    במחלקות אחרות , תלוי ..
    במחלקה פתוחה - סביר שיאפשרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה