מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד טיסה טיפוס חרדתי מאודאיתי29/05/2015
היי, בעברי (לפני 15 שנים) הייתי טס המון טיסות ארוכות וטיסות קצרות בלי בעיה או פחדים. מזה 15 שנים לא טסתי ויש לי חרדת טיסה שאני ממש חולם על זה וחושב על זה המון. בעוד שבועיים יש לי טיסה של 3 וחצי שעות. הטיסה עצמה פחות מפחידה אותי,- המחשבה להיות סגור בתוך קפסולה שאני לא יכול לצאת ממנה בכל זמן נתון שבא לי, -זה ממש מלחיץ אותי (גם מעליות או רכבת או כל מה שאני יודע שאני שמצריך להשאר במקום ללא אפשרות לצאת מתי שמתחשק לי). בקיצור קלסטרופוביה כנראה. בכל אופן שאלתי היא כזאת. אני לפני הטיסה לקחתי כמה מפגשי ביו פידבק על מנת ללמוד טכניקת הרגעת הגוף ואני נחוש לטוס כדי להוכיח לעצמי שאני מסוגל. אני טיפוס חרדתי וחשבתי לשאול איזה כדור כדאי לי לקחת לטיסה תוך שאני רוצה לציין שכדורי הרגעה או שינה (כמו בנדורמין, או ואבן או נרבן או וליום) מתוך נסיון, - כאשר אני לחוץ הכדור גורם לי לחולשה ולא להרדמות כלומר זה לא שאני לוקח בנדרמין ואז אני נרדם אני פשוט ארגיש את הגוף עייף ולחוץ. האם יש כדור טוב נגד חרדת טיסות? האם להסתפק אולי בשתיית אלכהול במקום כדור? לא יודע אם זה נתון משנה אבל אני במקצועי מרבה להיות בסביבת מטוסים בתוכם ולידם. זה עדיין לא עוזר לי להרגיע את הפחד מהטיסה עצמה (או מזה שזה סגור).
אגב, הוצע לי כמה פעמים מרופאת משפחה ופעם מפסיכיאטר לקחת כדור ציפרלקס על רקע חרדתי אבל מעולם לא לקחתי כי לא רציתי. האם ניתן לקחת מעכשיו נגיד את הכדור עוד שבועיים הוא יתחיל לעבוד ובסוף הטיול להפסיק? (אני יודע שמינימום רצוי לקחת חצי שנה אבל אולי בכל זאת אפשר רק למקרה הספציפי הזה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד טיסה טיפוס חרדתי מאוד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2015יש לישקול, אם יש מספיק זמן לפעמים מתן SSRI, נוגדי דיכאון וחרדה עדיף.
לפעמים ניתן לישקול קלמנרבין או כדור טבעי אחר.
באם אין בעיה גופנית, ניתן לישקול דראלין ( לאחר יעוץ עם רופא משפחה)
מומלץ להימנע מאלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שבועות לפני הטיסה
איתי04/06/20151. האם 3 שבועות לפני הטיסה זהו זמן מספיק לתרופות מסוג SSRI?
2. מה הזמן המינימלי שניתן ליטול כדורים מסוג SSRI (נגיד ציפרלקס)?
כלומר האם ניתן לקחת את זה נגיד לחודשיים ולהפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וקונסרטהאבי28/05/2015
היי לכם אני סובל מסכיזופרניה עכשיו הרופא בבחן הבחן אותי כסובל מקשב וריכוז ולכן הוא הביא לי קונסרטה השאלה היא האם אני יכול לקחת את הקונסרטה אם אני חולה בסכיזופרניה מבלי שהמצב של הסכיזופרניה יחמיר או שיפרוץ גל פסיכוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שאני יודע אסור לחולי סכיזופרניה
אלי31/05/2015קונצרטה יכולה לגרום לפסיכוזה
אני לא רופא אבל תברר טוב עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מכון
שמוליק31/05/2015שלום.
אינני רופא.
אלי צודק בהחלט. לא נותנים תרופה אנטי-דיכאונית כי היא עלולה לגרום למצבים פסיכוטיים, אבל כאשר ישנה הגנה של תרופה אנטי-פסיכוטית - אז אפשר לשקול, אבל בעיקרון הצדק עם אלי. ובכל מקרה, צריך שיקול דעת של הרופא המטפל המכיר טוב את המטופל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונסרטה זה ריטלין וזה לקשיי ריכוז
אלי01/06/2015קשב לא לדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ברור שלא.
שמוליק01/06/2015שלום אלי
אם כך, אז בכלל אין שום הגיון לתת תרופה שמחזקת דופאמין כאשר סכיזופרניה היא מחלה שבה יש יותר מדיי דופמין. אם כבר, אז יותר הגיוני להוריד מינון של התרופה האנטי-פסיכוטיות שהיא חוסמת דופמין.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה וקונסרטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2015בהחלט סיכון.
מומלץ לבדוק זאת עם פסיכיאטר מטפל.
באופן כללי , לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאפייני סכיזופרניהללא28/05/2015
הגדרות לגבי מחלת הסכיזופרניה.
מה זה סכיזופרניה המלווה התפרצויות זעם?
האם יש סכיזופרניה כרונית המתבטאת במחשבות שווא והלוצנציות ראיה ושמיעה שאינה מלווה התפרצויות זעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאפייני סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2015יש סוגים שונים.
המרכיב המרכזי,
ירידה תפקודית הדרגתית לאורך זמן
פגיעה ביכולת החשיבה, קוגניציה, מצב רוח, בידוד חברתי
ופגיעה תפקודית מהותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונסרין עוזר להתקפי חרדה?ד``ר יונתן דוידאור28/05/2015
האם בונסרין יכול לעזור להתקפי חרדה?והאם יכול לעזור בגמילה מקלונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונסרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2015תיאורתית כן.
פחות שכיח כטיפול בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדה תופעות לוואימאיה28/05/2015
שלום רב. אני סובלת תקופה ארוכה מבחילות וכאבי בטן עליונה ולאחר בירור מאוד מקיף של גסטרו שללו בעייה פיזיולוגית וכל הרופאים טוענים שזה נפשי. אני מקבלת כבר שבוע וחצי סרנדה 50 מג. הבחילות מאוד התחדדו וכאבי קיבה וחולשה. בקושי יכולה לאכול. האם להתעקש ולהמשיך? טיפול כזה בכלל עוזר במצבי? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2015מומלץ לנסות להוריד לחצי כדור, חצי שעה לאחר אוכל.
לברר בעוד שבוע לגבי עליה במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כ-3 שבועות לטיסה
איתי04/06/2015האם 3 שבועות מספיקים לתרופות SSRI ?
והאם תרופות SSRI ניתן לקחת לתקופה קצרה
אני אנסח את זה אחרת, - מה המינימום זמן שניתן ליטול כדור SSRI (נגיד ציפרלקס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כ-3 שבועות לטיסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/06/2015יש צורך לפחות חודש.
מינימום חצי שנה טויפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלמעיין28/05/2015
התחלתי לנטול אתמול 50 מ"ג לוסטרל.
האם ערנות ונדודי שינה הם תופעת לוואי שחולפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל
מעיין28/05/2015חשוב לציין שנטלתי ציפרלקס המשך 6 שנים עד שפסק לעבוד.
בעבר ניסיתי כמעט כל כדור אפשרי בשוק אך בשל תופעות לוואי הפסקתי כמעט מיד.
הרופאה רשמה לי לוסטרל לאחר בחינת כל המרכיבים האפשריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2015בדר'כ כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעבודהרננה28/05/2015
שלום רב.
אני אחות במקצוע במחלקה כירורגית בת 33 רווקה.יש לי וותק וקביעות ונחשבת לעובדת טובה לדעתי הצנועה אבל תמיד ובמיוחד לאחרונה יש לי בעייה עם ניהול משמרת .בערבים ובלילות.זה מכניס אותי ללחץ עצום ומונע ממני לתפקד כמו בן אדם נורמלי. מה שלא קורה שאני לא אחראית.( רוב הפעמים אני אחראית).משמרות ערב ולילה.
אני בטיפול פסיכולוגי כבר שנה משתף את הדברים שלי רק מול פסיכולוגית כי אני מפחדת לפתוח את הדברים הלאה ולהעביר לאחראית עקב הבושה שאני חשה בדבר.מעמידה פנים שהכל כשורה.
שאלה שלי מה אני יכולה לעשות?
אם הייתי עוברת דרך קופה והיו לי אישורים אולי אחראית שלי הייתה מאמינה לי עם קבלות שיש לי שאני במצב הזה של טיפולים מעל שנתיים.אף אחד לא יודע במחלקה כולל אחראית.כמובן שיש בעיות אחרות חוץ מעבודה אבל אחריות משמרת הוא נושא שמאוד מציק לי ואנחנו מדברים עליו לא מעט.אני מטופלת אצל פסיכולוגית פרטית והכל נעשה ללא רישום וקבלות שם.
ניתן להקל עליי בעבודה אני יודעת אבל מחד אני מתביישת להודות ומאידך אני סובלת.ממש.אחרי כל משמרת כאילו נצלתי מסכנת מוות.
אנחנו עובדים קצת על חשיפות וכו עם המטפלת אבל עדיין קשה לא עוזר לי אני פשוט מרגישה מחנק שאני מנהלת את הצוות בלילות וערבים.
זה הגיע למצב שאני מחליפה משמרות או עושה חופש מחלה כדי לא להתמודד.
מה מומלץ לעשות במצבי? אני כבר לא שואלת אם לחשוף את העניין לאחראים שלי אלא מבחינה פרוצדורלית שאני אוכל להביא אישורים שאני בטיפולים ומרגישה לחץ נוראי בעבודה ולא מסוגלת לנהל.
במאמר מוסגר אין הרבה מנחי צוות אצלנו וזה תפקיד די מאולץ.לא יאהבו את זה אחראים שלי כי יש חוסר של מנהלים במשמרות זה לא מציאה אבל כפי שאני סובלת ומה אני עוברת אף אחד לא עובר.בלי לזלז בקשיים של אף אחד.דווקא כעובדת רגילה אין לי שום חששות ואין לי בעיות לרוב בשום משמרות לעבוד כאחות מהשורה רגילה.
אשמח לעיצה מכל שהוא כי קשה....
האם לקבוע פגישה עם פסיכיאטר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בעבודה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2015היי
יש לברר את הנושא הפסיכולוגי, התוצאות לטיפול, מטרות טיפול ויעילות...
לפעמים יש צורך בנוגד דיכאון וחרדה, מפחית את הסבל.
לגבי לשתף בעבודה או לא , מאוד תלוי בממונה, ביחסים ביניכם, משמעויות וכו..
אבל בהחלט, גורמי דחק בעבודה, מהווים גורם דחק וסבל ממושך ללא טיפול/ התערבות - שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שהבנתי מדברך היעילות של
רננה28/05/2015הטיפול הנוכחי בספק? וזאת כי לא מרגישים התקדמות?
דווקא נוח לי עם המטפלת הנוכחית שלי ובנושאים מסויימים התקדמנו.בנושאים מסויימים אנחנו תקועים פשוט.בפעמים קודמות פשוט הייתי פורשת מהטיפולים ,נוטשת באמצע מה שפה לא קורה.
במידה ורוצים טיפול תרופתי יש לפנות לפסיכיאטר?
אני מרגישה שבנושאים מסויימים אין לה יכולת לעזור למרות שהיא משתדלת...
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק28/05/2015שלום רננה.
אינני רופא.
קודם כל, אני רוצה לומר לך שנראה שאת מתמודדת יפה עם הקשיים. אז תמשיכי להתמודד :-)
התשובה לשאלה האם הטיפול שאת מקבל הוא מספיק טוב או לא, נעוצה בהגשה הסוביקטיבית שלך. נראה שבגדול את מרוצה מהטיפול, אז זה בסדר גמור.
אםן את מעוניינת בתרופות, אז כמובן שצריך לפנות לרופא. ניתן לקבל תרופות פסיכיאטריות גם מרופא המשפחה. אינני יודע לומר איפה בדיוק עובד הגבול בין סמכויותיו ויכולותיו של רופא משפחה לבין פסיכיאטר, אבל ידוע לי שגם רופא משפחה יכול לתת תרופות פסיכיאטריות.
השאלה האם לספר או לא היא שאלה שתלוייה בהרבה גורמים, ולכן צריך לקחת בחשבון את כל הגורמים ולקבל את ההחלטה המתאימה ביותר. אין תשובה נכונה ותשובה לא נכונה; זה צריך להיות מותאם אישית.
סיבות בעד, יכולות להיות שהממונים יתחשבו במצב שלך, ועצם הרגשת ההתחשבות תעודד אותך. יכול גם להיות שעצם הנחת הדברים על השולחן תתן לך תשחרר אותך מרגשות אשמה שאת לוקחת על עצמך תפקיד שנראה לך שהוא כבד ממך.
מאידך סיפור הדברים עלול לגרום לחוסר התחשבות או לפיטורים שעלולים לגרום לעוגמת נפש גדולה יותר...
לצורך זה צריך להכיר את הממונים עלייך, ומי שאינו מכיר אותם - יהיה לו מאוד קשה להעריך.
בכל אופן, אני מעריך את ההתמודדות שלך :-)
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך.שמואל.
רננה30/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא רשם את הפתרון
מנוסה30/05/2015שלום רננה,
הפתרון הטוב ביותר הוא שילוב בין כדורים נוגדי דכאון (טיפול עיקרי) ובין שיחות פסיכולוגיות (טיפול תומך). שיחות לבד לא עוזרות לרוב, המדובר בכימיה של מערכת העצבים המרכזית והתרופות יעילות מאוד בתיקון המצב.
בהצלחה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רננה
אלי31/05/2015לא יכול ממש לייעץ אני לא רופא
כל הכבוד לך שאת עובדת בתפקיד כל כך משמעותי ורציני
זה לא פשוט להתמודד עם עבודה כזאת
וזה בכלל לא בושה ולא יפליא אף אחד שיש לך קשיים נפשיים בשל עבודה כזאת.
אין לך בכלל במה להתבייש את צריכה להיות גאה בעצמך על הישגיך בעבודה ובקריירה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון. במהלך שחנהנועה27/05/2015
רק דר דוידור יענה בבקשה
היתכן שמתוך שינה נפקחות העניים. ורואים אדם עם תאור מפורט איך ניראה. מרוב פחד צורחים עד לצרידות הוא בורח ואין סימן לפתח שמישהו בכלל היה. האם זה מחרדה האם מאנטיביוטיקה שניטלה יחד עם אביליפיי 10. מה עושים כדי שדבר כזה לא ישנה.עלי לציין שהייתי לבד בבית לשינה שזו לא פעם ראשונה שאני ישנה לבד ואין מצב שטיפסו 4 קומות ללא סימני פריצה. מה עושים? מקנן בי חשד ואני מחפשת כל הזמן מי יגיע לישון איתי או היכן אני אשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון. במהלך שחנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2015לפעמים יש הפרעות בפרספציה ( חושים - ראיה, שמיעה ..) סביב השינה,
לפני השינה, או התעוררות משינה
hypnopompic hallucination
hypnoGOGIC hallucination
זה נחשב כנורמלי ולא מדד למצב פסיכוטי.
חלומות "מציאותיים" VIVID DREAM
שכיחים תחת טיפול בנוגדי דיכאון וחרדה SSRI
באם התופעה חוזרת , שכיחות גבוה ( מס פעמים בשבוע לאורך זמן) יש צורך בבדיקה ושלילת הפרעה .
לפעמים יש קשר ל שינת REM או הפרעות סביב מרכיב זה.
לידע כללי..
מס דקות לפני שינה, וזמן קצר לאחר התעוררות,
מצב דמוי טראנס היפנוטי..
15" דקות הזהב " - אם שומעים הקלטה עם הנחיות , סוגסטיות,, חיזוקים = AFFIRMATION, לפני השינה, יש סיכוי להשפעה על התת מודע, כמעט כמו טיפול בהיפנוזה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה28/05/2015ושוב תודה לדר דוידור המתייחס לכל בעייה אשר בעטייה הייתי משלמת לרופא הפרטי ולו רק לקבל מידע זה שישקיט את דאגתי, פורום יעיל ידידותי ומושקע אתר נהדר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודות במצב הרוח גלי חום וכדורים ssאורלי27/05/2015
בת 58 - מגיל 50 סובלת מגלי חום . בשנה האחרונה תנודות במצב הרוח, דיכדוך, תחושות של פחות שמחה והנאה ויותתר כעס עצב. הבנתי כדורי הפרוזק למיניהם ssri-יעילים גם נגד גלי החום. לצערי סובלת גם מהשמנה- מגיל ההתבגרות- דבר שנלחמת בו לאורך כל השנים ועדיין שמנה. האם יש כדורים היכולים לסייע בשפור מצב הרוח, הורדת גלי החום וסיוע בתהליך הרזיה? יודעת שלעיתים שימוש בכדורים מסוג זה גורם לעליה במשקל.
תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה טרם נעניתי
אורלי11/06/2015טרם נעניתי לשאלתי באשר לתנודות במצבי רוח גלי חום וחשש לעליה במשקל עקב המלצה לקבלת טפול בכדורי ציפרלקס או לוסטרל.
מרגישה שבעקבות הדכדוך ורצון לרדת במשקל ישנה התגברת בהתקפי זלילה ואכילה מיותרת ולא מבוקרת.
מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי צריך לבדוק את העניין
שמוליק12/06/2015שלום אורלי.
אינני רופא.
קודם כל, אני שמח שאת מתמודדת עם הקשיים, ואאחל לך בהצלחה.
ההשמנה יכולה להיות תופעת לוואי של התרופות נוגדות הדיכאון. מדובר בתופעת לוואי שכיחה. יכול להיות שההשמנה נובעת מסיבות פסיכולוגיות; יש באכילה משהו מנחם.
כדאי לחזור לרופא המטפל, לבדוק לעומק מה הסיבה להשמנה, ולבדוק מה ניתן לעשות בנידון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנודות במצב הרוח גלי חום וכדורים ss - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/06/2015יש לברר את מרכיב גיל המעבר..
לפעמים הורמון חלופי , אסטרוגן, HRT .. מהווה את הפיתרון הטוב ביותר.
ממחקרים, שילובב SSRI + HRT , תוצאה הטובה ביותר.
לידע כללי :
" נשים שאוכלות פחות בשר אדום - סובלות יותר מדיכאון וחרדה "
כמובן לא חובה 10000 קלוריות, עדיף חלקים רזים מן הסתם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל27/05/2015
שלום רב, עברתי תאונה דרכים קשה עם אופנוע... עברת שיקום של שנה... שנתיים לאחר התאונה התחילו לי התקפים של לחץ בראש עצבים אי שקט ... לאט לאט הבנתי שזה מסיגריות וקפה (קפאין וניקוטין ) שאני מפסיק זה עובר לי ושאני חוזר עוד פעם זה חוזר לי !! האם זה קשור לתאונה או שזה יכול להיות משהו אחר ??? אני אוהב לעשן ולשתות קפה אבל זה בלתי אפשרי ! כי שאני צורך קפה וסיגריות באים לי התקפים של התקפי זעם לחץ בראש זרמים של עצבים בכל הגוף!! אחרי יומים שלוש שאני מפסיק זה עובר לי . מה זה יכול להיות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2015באם מדובר בחבלת ראש.
ייתכן ומדובר בהפרעה אורגנית , משנית.
כאבי ראש, רגזנות וחוסר סבלנות, רגישות לרעד, שיכחה , תנודות במצב רוח ועוד..
ממריצים בהחלט יכולים להחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן יש פגיעה בראש
גל27/05/2015מצאו לי פגיעות בראש. אתה יכול בבקשה ממך להסביר למה ממרצים עושים לפנגעי ראש? והאם יש טיפול יעיל היום לפגיעת ראש אורגנית ? תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה- תחושת חסימה קשה במוחתמרי27/05/2015
היי, פניתי לפורום הזה כי כבר אין לי מושג לעוד איזה גורם אפשר לפנות. בנובמבר 2010 חוויתי התפרצות פסיכוטית/התקף חרדה קשה בעקבות קשר וירטואלי שניהלתי מול בחור. המצב הלך והתדרדר כי איש לא איבחן את מחלתי,חשבו שאני מבלפת, סבלתי מזיכרון אפסי כמעט, תחושת כובד /לחץ איום בראש, הרגשה שיש לי מעיין "לבנים"/סלט ירקות במוח וקושי בחשיבה מהירה, בשליפה,בתכנון של משימות לטווח הקצר והארוך ובזיכרון לטווח קצר. הרגשתי כאילו צונחים מעיין מסכים מולי וכי אני מנותקת מהסביבה, חוויתי דפרסונליזציה ודה-ריאליזציה, ובנוסף סבלתי מקשיי התמצאות( הלכתי לאיבוד כמה פעמים כי לא זכרתי את הנתיב שהלכתי בו), חוויתי שינויי מימדים ( הרגשתי כאילו חדר שנכנסתי אליו גדול כמו איצטדיון, איבדתי הרבה דברים וכו') ותופעות מעיין אלו. באפריל 2011 התחיל הפסיכיאטר שלי להעניק לי טיפול תרופתי, תחילה בוולבוטרין וכיום בשילוב של אפקסור 150 מ"ג + סרוקוול 400 MG + סאפריס 20 MG.
כיום אני מצליחה להתמצא, המימדים הולכים וחוזרים לתקינות, אבל עדיין מרגישה את תחושת ה-Blockage במוח, מעיין חסימה כזו- כאילו המוח שלי כיבה את עצמו או נעל את עצמו ואינו מוכן להיפתח לעולם. זה כבר 5 שנים שאני מטופלת, התחושה הולכת ונחלשת בראש אך בקצב איטי מאוד מאוד עד כדי תיסכול, הדבר משפיע על תפקודי וגורם לי קשיים מרובים, ניסיתי כמה פעמים להתחיל ללמוד אבל מרגישה כאילו לא יכולה להכיל הרבה בראש, כאילו הוא כל כך עמוס שאי אפשר להחדיר ולו סיכה פנימה. אני עובדת כיום אך גם זה בקושי רב. הפסיכיאטר שלי טוען שלא אחלים לעולם לחלוטין כי קצב ההחלמה איטי כל כך וכי ברור לוודאי שלא אוכל ללמוד לתואר או להתמודד עם איזשהו עומס בחיי. אציין כי טרם ההתקף היה לי זיכרון צילומי מעולה, יכולתי לשנן ספרים שלמים, ציוניי היו גבוהים וגם יכולת התיכנון והאירגון שלי הייתה מצוינת.אשמח לדעת כל מידע על תחושת ה"חסימה" הזו במוח,מה זה בעצם, מדוע היא נעלמת בקצב איטי כל כך והאם יש לי סיכוי להחלמה? קראתי בהמון מקומות שמדובר רק בתסמין של חרדה וכי התחושה הזו תיעלם בסופו של דבר, אז למה לוקח כל כך הרבה שנים רק כדי לקבל הקלה בתסמינים ולא החלמה מלאה?מרגישה שחיי הרוסים וכי הדבר משפיע לי על איכות החיים בצורה קריטית....נואשת ומקווה מאוד לאיזה שביב של תקווה ולתגובה שתפזר את הערפל מעל מצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להאמין לרופא!!!
שמוליק27/05/2015שלום תמרי.
אינני רופא.
עם שאת, אני עומד איתן על מה שכתבתי בכותרת שאסור להאמין לרופא. ישנו פתגם שאומר שניתנה לרופא רשות לרפא ולא ניתנה לו רשות לייאש, ולכן, אם הוא טוען שאין פתרון לבעייה שלך - אסור להאמין לו.
יכול להיות שכתוצאה מכך שהבעייה לא טופלה, אז קרו למוח נזקים, אבל אם כן, אז הרופא צריך לומר מה בדיוק קרה, ואילו מקומות במוח נפגעו, ולהסביר לך מה המשמעות.
יכול להיות שמה שקרה לי קורה גם אצלך, אבל צריך לבדוק את העניין.
מה שקרה אצלי, זה שהיו לי מספר התקפים פסיכוטיים. הייתי זומבי, אבל כפי שהתברר, אצלי זה היה תופעות לוואי של התרופות ובעיקר התרופות האנטי-פסיכוטיות. גם אם זה נכון לגבייך, זה ממש לא אומר לזרוק את התרופות בחוסר אחריות; צריך לעשות את זה בלווי של רופא, אבל אפשר להתגבר על הבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים.
בכל אופן, מבלי לדעת איזו אופציה יותר הגיונית - האם מדובר בנזק שנגרם למוח או בתופעות לוואי של טיפול תרופתי - אני שמח לשמוע שאת מתמודדת, ואני מאחל לך הצלחה רבה בכל אשר תפני.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להאמין לרופא!!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2015בהחלט לא להתיאש..
רושם שמדובר במקרה מורכב ולא חד משמעי..
חשוב מאוד לשלול בעיה אורגנית
CT מוח , MRI
בדיקת דם, כולל פרופיל הורמונלי מלא וכן שלילת ציליאק ( כאבי בטן וברזל נמוך מאז הילדות).
יש צורך לבדיקנ מסודרת, להתרשם מהתסמונת כעת.
ניתן לישקול טיפול באביליפי.( נוגד פסיכוזה דור 3 )
מאוד חשוב הערכה של תזונה , במיוחד סביב וויטאמין B 12 , B6 B6 וחומצה פולית...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- חסימה במוח
תמרי27/05/2015עשיתי כבר מזמן MRI שלא הראה כלום- הכל נראה תקין לפי הצילומים, בדיקות הדם תקינות לחלוטין למעט פרולקטין ( מעיד על כך שאני על תרופות) ואין לי מחסור בברזל ( ומעולם לא היה לי). אציין שלא היו לי כאבי בטן כלל וכלל במהלך ההתקף, ואף לא הופיעו כאבי ראש. ניסיתי בעבר להיעזר באומגה 3 ומגנזיום שעזרו אך גם הם לא פתרו את הבעייה. בנוסף הייתי אצל נוירולוגית ( בגלל רעידות פנימיות וחוסר שיווי משקל שהרגשתי בתוך הגוף) וגם היא לא מצאה שום ממצא יוצא דופן.
שכחתי לציין שבעקבות ההתקף נפגע הרצף של הזיכרון אצלי. אני זוכרת את כל מה שקרה לפני ההתקף כרצף כרונולוגי של אירועים, כפי שאמור להיות ,אבל כלל האירועים שקרו לי מאז ההתקף מרגישים לי שאינם מסודרים כשורה במוח; זה באמת מרגיש כמו סלט ירקות, כאוטי ולא רציף. התרופות עזרו לי עם זה קצת אבל אני מרגישה שההתקדמות איטית כל כך, זה מתסכל ברמות.
רציתי לדעת אם גם אתם חושבים שזו פסיכוזה ולא חרדה, ואם לא מצאו שום דבר בבדיקות, בייחוד ב-MRI האם זה אומר שאין לי נזק מוחי? איך אפשר לדעת את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
אלי27/05/2015אני חוויתי התקף פסיכוטי ואובחנתי כסכיזופרן
בזמן הפסיכוזה לא זכרתי כלום יכולות קוגנטיביות נדפקו לגמרי הרגשתי תחושות מוזרות מאוד בגוף וגם במוח בנוסף היה מרכיב של פארנויות חזקות ופחדים מחשבות שווא.
לקח חצי שנה לאזן אותי ניסיתי המון תרופות ולא עזר בכלל עד שהגעתי לסוליאן שאיזן אותי לגמרי.
אני לא יודע אם זה המקרה שלך אבל יש גם אנשים שאי אפשר לאזן אותם.
ייתכן שאנשים שאינם מאוזנים ייתקלו בקשיים גדולים ורבים במהלך החיים שלהם אבל הם מסוגלים לעשות הרבה דברים ולחיות חיים מהנים מאוד.
תנסי לעשות דברים לכי ללמוד גם אם לא לימודים מאוד מורכבים דברים יותר פשוטים העיקר ללמוד משהו הרופא לא יכול לדעת ולנבא את העתיד לקרות הכל בחיים תלוי בך אם את תחליטי שאת חזקה ומסוגלת את תיהי מסוגלת ללמוד דברים ותיהי מסוגלת למצות את הפוטנציאל שלך
שיהיה לך המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
תמרי08/06/2015מהי ההערכה המחודשת שלך כלפיי, ד"ר? אחרי שרשמתי לך את שלל התסמינים ואת הבדיקות הרפואיות שעברתי?אשמח לשוחח איתך גם טלפונית,אם תוכל לתת מספר להתקשרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמרי31/05/2015היי שמוליק. אני פשוט מנסה להבין מה זו התחושה הזו ולמה היא קורית. אני מרגישה מנותקת מההווה כי לפעמים הזכרונות שלי לא מסודרים... אני מרגישה מעיין סלט ירקות במוח,הזכרונות שלי מהעבר ומההווה מתערבבים ואני מרגישה שאין אצלי סדר כרונולוגי ברור של הזכרונות מאז ההתקף.זו הבעייה שלי ואני חשה מאוד מתוסכלת,כי הבעייה הזו פוגעת בתוכניותיי באופן כולל. אני לא מצליחה ללמוד,כי תמיד בסוף כל קורס יש הרבה חומר לזכור וכאמור המוח שלי כבר מפוצץ עד תום.לעבוד היה לי קשה מאוד בהרבה מקומות וכרגע אני עובדת בקופות,וגם שם לא קל לי. התרופות עוזרות לי אבל כל כך לאט.מאז ההתקף לא הצלחתי להתמיד בעבודה כי תמיד הרגשתי שקשה לי כל כך,חוויתי עייפות עקב התרופות ולא הצלחתי להכיל עומס של מידע... כל יום יש שיפור אבל אם עברו כל כך הרבה שנים,מתי אם בכלל אחלים?אני מרגישה שבר גדול מאז השיחה עם הפסיכיאטר כי עד אותה שיחה האמנתי באמת ובתמים שבאמת אחלים. לפעמים אני מרגישה שאני רק צריכה להסיר את החסם הזה מהמוח ואז הכל יהיה בסדר. אבל זה לא כזה פשוט. רציתי להיות חוקרת לפני שכל זה קרה. אז לומר לי ללכת ללמוד איזה משהו העיקר שיהיה קל... זה לא ממש עוזר לי . זה רק מותיר בי עצבות על כך שכל שאיפותיי ותקוותי נופצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק31/05/2015שלום תמרי.
אכן, מה שאת מתארת אלו תחושות קשות מאוד. כאשר ישנה שאיפה שאיננה ניתנת למימוש - זה גורם תיסכול. על ההרגשה הרעה הזו לא צריך להתנצל. צריך למצוא פיתרון.
תחושה אישית היא שהרופא שלך טעה בכך שהוא גרם לך לייאוש; אינני רוצה לשפוט אותו, ויכול להיות שהיו לו אפילו כוונות טובות, אבל נראה לי שהוא שבר אותך, ואולי צריך להחליף רופא. זה ממש לא משנה אם הוא "צודק" או לא. אם יש ממנו הרגשה לא טובה, אז זה אומר שכנראה אין התאמה.
ובאופן ענייני, גם אם לפי דעתו של אותו רופא יש נזק במח. הוא לא זה שקובע האם תהיה החלמה או לא; את זה אלוהים קובע. הוא יכול אולי לתת ניתוחים סטטיסטיים של מקרים דומים, אבל תמיד ישנם ניסים רפואיים.
אם הוא לא נתן לך הסבר מפורט על סמך מה הוא לא נתן לך סיכויים להחלים - אז כנראה שכדאי ללכת לרופא אחר אופטימי יותר...
אם את רוצה, אני אוכל להמליץ על הרופאה שלי. מה שבטוח, היא לא מרימה ידיים כל כך מהר...
היא סיפרה שיש לה מטופל שהיה 15 שנים באישפוזים חוזרים ונשנים, והיא ממש לא התייאשה ממנו, והוא כבר שנה בלי אישפוזים.
בכל אופן, צריך לדעתי, לברר בצורה יסודית מה המקור לסבל הזה, ואז יהיה אפשר לחשוב על אסטרטגיית טיפול מתאימה, והעיקר לא להתייאש!
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס. פספסתי...
שמוליק31/05/2015שוב פעם שלום.
פיספסתי את מה שכתבת לד"ר דוידאור לפי זה הבדיקות שנעשו למוח נראות תקינות.
במה שכתבתי, לא התייחסתי לכך, והנחתי שיכול להיות שהיה נזק במוח מפני שהבעייה התעכבה קצת עד הטיפול.
סביר להניח שאו שהדברים נובעים מהמרכיב הנפשי של הבעייה או מתופעות לוואי של התרופות.
בין כך ובין כך, לא הייתה לרופא שלך שום סיבה לייאש אותך.
וכדאי לציין שהרופאה שלי סיפרה על אותו מטופל שהיה 15 שנים באישפוזים חוזרים ונשנים שגם הוא סובל מתופעות הלוואי של התרופות. היא אמרה שלא נראה לה שזה נכון להפסיק לו את הטיפול התרופתי במצבו, אבל היא לגמרי לא שוללת את האפשרות שהמצב שלט יהיה טוב יותר, ואז יהיה אפשר להפסיק לו את הטיפול התרופתי - משהו שנראה לגמרי הזוי ויומרני על פי הסטטיסטיקות הידועות.
ואיך של יהיה, מגיע לך לחיות חיים טובים ולהגשים את שאיפותייך, ומכל הלב אני מאחל לך הצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגיש דבר דומה
פליקס31/05/2015חסימה על השכל כאילו מונח לי על הראש משקל של טון ואני לא יכול לזוז,כבר שנים ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמרי31/05/2015מיקי,לא השתפר שום דבר?אני מנסה כל פעם להתעודד ממה שרושמים פה אבל זה עוזר לכמה שעות ואז שוב אני מרגישה מיואשת. האם נגזר עליי לחיות בסבל?כי חיים כאלו הם צל של החיים האמיתיים. אני מרגישה שאני מדחיקה עוד כישלון ועוד כישלון ואני כבר כל כך מיואשת שלפעמים מצטערת על הרגע שבו פצחתי בשיחה הווירטואלית שלי . אף אחד לא יודע להגיד לי כלום על הבעייה,באינטרנט לא רשום על החלמה מלאה. אני לא מסוגלת לסבול את המחשבה שלעולם לא אחזור לתיפקוד מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שוב
תמרי31/05/2015אני מרגישה כאילו המוח שלי סגר את הדלת לעולם החיצון,וכל מה שאני צריכה לעשות זה לפתוח את הדלת. אבל אני לא מצליחה. פשוט לא. לפעמים אני מרגישה רעידה פנימית בגוף ואז פתאום כאילו משהו קטן השתחרר. קשה לי להסביר זאת. אז אם המוח נאטם,האין זה הגיוני שהוא יכול גם להיפתח שוב?אני מפנה את השאלה לדוקטור המנהל את הפורום. לפעמים כבר כל כך נמאס לי. אני מותשת. פשוט מותשת מכל העומס הזה ומחוסר היכולת לקבל איזשהו שביב מידע שיעזור לי באמת.אף אחד לא יודע באמת כלום ואלוהים יודע אם משהו ישתפר איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון
אני מקווה שלא תכעסי עליי. אני אנסה שוב פעם.
אולי תנסי להסביר טוב יותר למה התכוונת כשכתבת "אני מרגישה כאילו המוח שלי סגר את הדלת לעולם החיצון,וכל מה שאני צריכה לעשות זה לפתוח את הדלת".
מי או מה מונע ממך לפתוח את הדלת?
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שוב
תמרי31/05/2015אז זהו,שיש בפנים משהו שמונע ממני לפתוח את הדלת. התחושה זה כמו לחץ שיש באוזניים כשיוצאים מהבריכה. זו בדיוק התחושה. אתה רק מחכה שיהיה איזה פופ באוזן והמים יתנקזו החוצה אבל בינתיים יש תחושה לא נעימה כזו באוזן. זו התחושה שיש לי בראש. רק שבמקרה זה המים לא מתנקזים כלל וכלל ,לא משנה מה עשיתי-ניסיתי עיסויים כדי להגביר זרימת דם ,ניסיתי לנסות לפצח את החסם הזה באמצעות תנועות לסת... כלום לא עזר. כלום. רק קצת התרופות ומעט אומגה 3 ומגנזיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא הבנתי
האם מדובר בתחושה פיסית של הרגשה שמשהו סתום, או שהתכוונת למשול משל, והכוונה היא שאת רוצה להתחבר לעולם באיזו דרך, ואת מרגישה שמשהו בתוכך מונע ממך להתחבר?
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובל מזה כמה שנים כבר סבל אכזרי
פליקס01/06/2015לחץ פנימי עצום,לא רואים את זה מבחוץ,אף אחד לא יכול להבין את זה,זה נגרם מעומס נפשי,זה בא מהנפש לא מהגוף,תתרחקי מכל גורם של עומס לגמרי,לי זה לא עבר,עד היום אני חסום. חי עם סבל יום יומי ואף אחד לא יכול. להבין, תנסי למצוא מה הנפש שלך צריכה באמת לא בטוח אפילו לא בפסיכיאטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה נכונה זה טוב אבל שוב זה לא גו
פליקס01/06/2015לא גוף ביכלל,זה נפש נטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי את הזמן אל תלחצי על עצמך
פליקס01/06/2015מקווה שתמצאי תדרך לעזור לנפשך בעזרת השם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
תמרי01/06/2015מדובר בתחושה פיסית. משהו מונע ממני לחשוב ולהתרכז. כמו בלוק.
שמוליק01/06/2015שלום תמרי.
בסך הכל, את כותבת תגובות בשפה רהוטה. ולא נראה שמשהו מפריע לך לחשוב ולהתרכז בזמן כתיבת התגובות. תקני אותי אם אני טועה...
האם ההפרעה לחשוב ולהתרכז קורה דווקא כשאת מנסה להתחבר לעולם או שהקשיים קיימים גם בתחומים אחרים?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמרי02/06/2015אני פשוט לא מצליחה לעמוד בעומס של מידע. זה יכול להתבטא בכל דבר. לדוגמא,אני לא עומדת בקצב של הדיבור של אנשים. הם מדברים ואני מרגישה שעד שאני מעבדת את מה שהם אמרו הכל בורח לי,שהם מהירים לי מדי. אני לא מצליחה לזכור שמות של אנשים שנייה אחרי שאמרו לי אותם. לא מצליחה לבצע מולטיטסקינג בכלל-נניח אם מישהו מדבר אליי ובדיוק קראו לי אני מאבדת את הריכוז לחלוטין. קשה לי אפילו במשימות יומיומיות פשוטות כמו אפילו לרשום מספר טלפון שמישהו הקריא לי. קשה לי לשמור על רצף מחשבתי בזמן פעולה,הכל בורח לי כי הזיכרון לטווח קצר נדפק לי לגמרי.זה כמו הפרעת קשב וריכוז שמתבטאת לא רק בלימודים אלא בכל משימה של היומיום. מכיר את זה שאתה נניח מנסה לשנן הרבה חומר,ומרגיש עומס כי אתה מנסה לזכור אותו?ככה אני מרגישה מהרגע הראשון שבו אני מתעוררת בבוקר ועד לרגע שבו אני הולכת לישון. כאילו יש עומס אצלי על המערכת. כמו כונן מחשב שנתקע בגלל איזה פרוסס.רק שאני לא מנסה לזכור כלום באמת. זה פשוט עמוס מאז ההתקף. זה כל כך מייאש... קראתי בכמה פורומים שיש אנשים שחיים עם הנכות הזאת במשך עשרות שנים. זה כל כך ייאש אותי כשקראתי על זה שמאז אני לא מצליחה להירגע. יש לי התקפי חרדה מה יהיה איתי. היום הייתה לי משמרת וחשבתי על כמה שלא בא לי לחיות ככה בסבל כזה. כאילו התגובות שלי לסביבה כל כך איטיות. כל כך עמוס לי בראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
תמרי02/06/2015זה גם מתבטא במספר משימות. נניח אני צריכה לשטוף כלים ואחרי זה לסדר משהו במקרר,כבר עצם זה שציינתי לעצמי בראש שיש לי שתי משימות גורם לי לתחושת עומס בראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כל הבדיקות תקינות
שמוליק02/06/2015שלום תמרי.
מה שאני יכול לומר שהתיאורים האלה דומים למה שנלמד במבוא לפסיכולוגיה על אנשים שהזיכרון לטווח הקצר שלהם נפגע.
אצלך לפחות, כתבת שהבדיקות של המוח נמצאו תקינות, אז זה סימן שהמוח בסדר. ואם המח בסדר, אז כנראה שזה בגלל גורמים פסיכולוגיים (או אולי מדובר בתופעות לוואי של הטיפול התרופתי). שוב פעם תקני אותי אם אני נראה לך שאני טועה...
אם ההשערות שלי נכונות, אז כנראה שיש מה לעשות.
אני יכול לומר על עצמי שכאשר הייתי במחלקה הסגורה, אז הראש שלי ממש לא עבד כמו שצריך; הרבה דברים ממש לא דפקו. יכול להיות שאת מקבלת מינונים גבוהים של תרופות או שיש לך רגישות יותר גדולה.
האם את נוטלת תרופות? (אינני מתכוון לייעץ להפסיק אותן, אבל אם כן, אז יכול להיות שצריך לבדוק את ההשערה יותר לעומק ולשקול את האופציה הזו מול הרופא המטפל).
אם מדובר בגורמים פסיכולוגיים, אז יכול להיות שהייתה לך איזו חוויה קשה של השפלה? כלומר שמישהו "ירד" עלייך וניסה להכניס לך לראש שאת מוגבלת בגלל ההתקף לנצח, ואולי ההשפלה הזו נהייתה נבואה רעה שמגשימה את עצמה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביג'יל וציפרלקסבן26/05/2015
האם מותר להשתמש בפרוביג'יל (תרופה מעוררת) ביחד עם ציפרלקס?
אני סובל מחרדות אך יחד עם זאת מCFS שזאת מחלת העייפות הכרונית.
האם פרוביג'יל יכול לעורר חרדות? האם השילוב ביטוח כדי לטפל בשני הסימפטומים של חרדות ועייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביג'יל וציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2015תאורתית כן, בגלל המרכיב המעורר..
אך בגלל המנגנון היחודי ( השפעה דרך היסטמין)
הרבה יותר בטוח ממריצים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מעוררים עדיפים לבעלי חרדות?
בן27/05/2015האם עדיף לעבור מ-SSRI לSNRI במקום להוסיף מעורר לSSRI?
ניסיתי בעבר תוספת אדרונקס לציפרלקס וזה גרם לי לדפיקות לב ולחצים בחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מאושפז באברבנאל במחלקה הסגורהאסנת26/05/2015
רציתי להתייעץ אבי בן 73 ..סובל כל החיים ממאניה דיפרסיה אך למד לחיות כך ומתפקד לבד.אחרי נסיון התאבדות ..יותר נכון מאין בקשה לעזרה.כיום כבר שלושה שבועות סגור במחלקה הנוראית אחרי שהחתימו אותו לאישפוז מרצון תוך כדיי איום שיאשפזו אותו בכפייה לחצי שנה. כיום מתחנן לצאת משם כל יום אומר שהשהות שם עם המטופלים והחוסר מעש לחלוטין ולקיחת החרות שלו מביאים את מצבו להיות גרוע יותר..לא מסוגל לשהות שם. מעוניין להגיע כל יום לטיפול יומי..אך אין אף אוזן קשבת שם.יש לציין שחוץ מכדור לא מקבל שום טיפול.מה אפשר לעשות?? כל בקשותנו נידחו ונאמר לנו שישהה שם עוד הרבה זמן...עד היום לא הוזמנו לשיחה רק כשדרשנו הוקצה לנו כעשר דקות שיחה..יש לציין שאין לאבי אף איש קשר שם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על הנסיונות לתת קישור ישיר
א.ס26/05/2015זה לא עובד. תבצעי חיפוש בגוגל "הלשכה לסיוע משפטי", יש שם קישור שכתוב עליו "אישפוז כפוי", תלחצי ותגיעי לעמוד המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא מאושפז באברבנאל במחלקה הסגורה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2015הפיתרון :
סיוע משפטי- שירות משפטי חינם, מידע והגנה מקרה של אישפוז בכפייה, לחפש בגוגל פרטים.
ניתן להביא פסיכיאטר פרטי לחוו'ד נוספת.
אבל קודם כל, לנסות לדבר עם הרופא האחראי, ולנסות להגיע למנהל המחלקה.
ניתן לשלוח פקס למנהל המחלקה / רופא מטפל, לשתף בקשיים שלכם.
ממליץ לבקש לראות את זכויות החולה ואת טופס ההסכמה לאישפוז.
מהניסיון שלי במחלקות סגורות , הצוות הרפואי עושה הכל להקל על המטופל ומשפחתו, מקפיד על זכויות החולה וכן לפעמים יש שיקוליים טיפוליים , אשר לטובת ההמטופל. לכן מאוד חשוב לנסות להגיע לשיחה, לברר מצב, תוכנית, צפי , מגבלות ועוד..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר
שמוליק27/05/2015שלום אסנת.
אינני רופא.
היו לי ארבעה אישפוזים, שלושה מהם היו כפויים, ואשמח לסייע על פי הנסיון והידע שיש לי.
עד כמה שידוע לי, אם הוא חתם על אישפוז בהסכמה - זכותו לבקש להשתחרר, וחייבים על פי חוק לשחרר אותו תוך 48 שעות, כך שזה ממש לא ברור לי על אילו איומים מדובר שאם הוא לא יסכים להתאשפז בנסכמה, אז יכפו עליו אישפוז.
על כל פנים, ההתנהלות הזו לא תקינה, וגם לו הייתי סבור שהוא זקוק למסגרת של אישפוז - הייתי מעדיף להעביר אותו למרכז רפואי אחר.
ד"ר דוידאור (מנהל הפורום) כתב פעם, שגם מי שנמצא באישפוז כפוי, יכול לבקש להיות מטופל בידי רופא חיצוני.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ssriרינת26/05/2015
האם יש תרופות ממשפחת הSSRI אינן משמינות בד"כ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ssri - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2015בדר'כ לוסטרל או סרנדה, הכי פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהssri - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/05/2015בדר'כ לוסטרל או סרנדה, הכי פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב וl-teanineלוטוס26/05/2015
שלום
ישנה חומצת אמינו שנקראת l-teanine שחודרת את מחסום הדם-מוח ומשרה רגיעה .התחלתי רק אתמול עם רמוטיב והשאלה אם לא עשויה להיות אינטראקציה שלילית?חושב שעד שהרמוטיב יתחיל לפעול רצוי את החומצה אבל כאמור זה רק רק אם אין סכנה בצירוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב וl-teanine - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2015עדיף להימנע מתוספי מזון - חלבונים, עם רמוטיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב- היפריקום
בת אל10/07/2015שאלתי האם אני יכולה לקחת באות יום רמוטיב - 500 מ"ג עם אלטרול 25 מ"ג פעם ביום ולאט לאט לרדת מהאלטרול , כ החליפו לי ןניסיתי כלאת רוב התרופות נגד דכאון מכמה משפחות וכל אחד השפיע לי לרעה בגלל התופעות לוואי .
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)