מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריזיום לעומת קלונקסנועה20/05/2015
דר דוידור שלום. מה הבדל בין שתי צורות בנזודיאזפינים אלו מדוע יש רופאים שמעדיפים פריסיום על פני קלונקס ומה זמן מחצית חיים שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזיום לעומת קלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/05/2015ההבדל, בגלל שוני במבנה הכימי ,
clobazam = פחות מישננן ופחות ממכר, אך בדר'כ פחות יעיל
מקלונקס.
לפעמים כאשר מתכננים טיפול ארוך טווח וחוששים מהתמכרות וישנוניות, ניתן לישקול clobazam ( פריזיום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה27/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וקוקאיןמודאג20/05/2015
שלום רב
אני נוטל ציפרלקס, 10 מ״ג בכל יום במשך קרוב ל4 שנים.
בשנתיים האחרונות התחלתי להשתמש בקוקאין, בהתחלה בתדירות נמוכה ובשנה האחרונה- בכל שבוע ולפעמים כמה פעמים בשבוע.
מעבר לעובדה שכנראה התמכרתי לקוקאין ומעבר לסכנות הברורות מאליהן של הסם
רציתי לשאול האם השילוב מסוכן?
אם כן, כיצד? מה יכולות להיות ההשפעות?
אני שואל הרבה בגלל שאני חושב שאני מרגיש שינויים נפשיים ואפילו אישיותיים מאז הפך השימוש בקוקאין לדבר קבוע.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וקוקאין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/05/2015נזק מוחי, פגיעה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וקוקאין
מודאג20/05/2015זו תשובה מאוד לא מפורטת
זה פורום רציני?
אני ממש מודאג, אני חושב שקרה לי משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וקוקאין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/05/2015מומלץ לפנות לרופא משפחה, ביצוע אקג, ל'ד , דופק, בדיקות דם מלאות, כולל פרופיל הורמונלי.
לאחר מכן , יש צורך לפנות לרופא פסיכיאטר להערכה וכן לישקול גמילה מסודרת, כולל פניה למחלקה לתחלואה כפולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להיות אופטימי ולקוות לטוב
שמוליק21/05/2015שלום.
כדאי להיות אופטימי. בהרבה מקרים יש לרופאה מענה לבעיות, ולא רק, אלא שישנו פתגם שאומר שניתנה לרופא רשות לרפא ולא ניתנה לו רשות לייאש, ולכן, גם כאשר רופאים מצהירים שהם אינם יודעים כיצד לרפא מחלה כזו או אחרת - אסור להתייאש; לפעמים ישנם גם דברים שמוגדרים כניסים רפואיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימי מחסור באפקסור - מה לעשותאבנר19/05/2015
מטופל מזה שנתיים באפקסור 300 מג ליום, בהצלחה רבה. בעבר הייתה פעם אחת שנגמרו לי ולא הספקתי לקנות חדש, ואחרי יומיים זה היה סיוט, ממש נפלתי למשכב. חזרתי עכשיו מחו"ל וגיליתי שנעלם לי המרשם שהיה איתי שם בארנק. יש לי עוד מנה ליום אחד והפסיכיאטר שלי נמצא בחו"ל, יוכל לתת לי מרשם רק ביום שני. האם יש משהו שאני יכול עשות כדי להקל על הגמילה הכפויה? האם זה יעזור אם אקח רק 150 פעם ביומיים כדי "למרוח" את מה שיש לי (כשאני מחסיר יום זה לא אסון)? משהו ללא מרשם שיקל על הגמילה הזמנית הזו בינתיים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקופת החולים רשום שאתה מטופל ?
פוצי19/05/2015מרשם מרופא המשפחה אולי זה אפשרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורא פשוט: גש לרופא משפחה בקופ"ח
מנוסה19/05/2015אם מפריע לך רישום במחשב של קופ"ח, בקש מרשם ידני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הבעיה!!
רונן20/05/2015עזוב אותך משטויות גש לרופא המשפחה ותבקש מרשם. אני גם נוטל אפקסור . לאיזה מטרה אתה נוטל את הכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקופת החולים לא רשום שאני מטופל +
אבנר20/05/2015קיוויתי להימנע משימוש ברופא המשפחה. שיש איזו דרך רק למנוע או לצמצם את תופעות הלוואי של הגמילה בלי שאצטרך לדבר על כך עם רופא המשפחה שאינו בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ימי מחסור באפקסור - מה לעשות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/05/2015לפנות לרופא משפחה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מחרדות, דיכאון קל-בינוני ו-ADDבן19/05/2015
שלום רב,
למרבה הצער אני סובל מלא מעט בעיות נפשיות כגון: חרדות, דיכאון קל-בינוני והפרעות קשב וריכוז.
לפני מספר שנים התחילו לי התקפי חרדה קשים בעקבות טריגר והתחלתי בטיפול ב-SSRI במקביל לנוגדי חרדה עד שה-SSRI יתחיל לפעול.
אני נוטל מספר שנים ציפרלקס מאז, מצב החרדות די יציב, התקפי חרדה לא היו מאז אך עדיין יש מחשבות טורדניות.
לצערי הדברים שיותר התגברו מאז הטיפול הם תחושות של דיכאון שתוקף אותי והתגברות של הפרעות קשב וריכוז שלפעמים אני מרגיש שאני חולם פשוט ולא מצליח להתרכז וגם קשה לזכור דברים ואף עייפות קשה.
ניסיתי בעבר לעבור לתרופה גנרית של פרוזאק וללוסטרל ללא הצלחה כאשר התופעות לוואי שלהם היו יותר גרועות מהציפרלקס.
חשבתי על ניסיון לעבור ל-SNRI בעדיפות על אפקסור בשחרור מושהה שאולי יוכל לעזור לי עם הפרעות הקשב והעייפות אך יש חשש להתגברות החרדות בשנית.
אודה על המלצות לתרופה האידיאלית לתופעות אשר אני חווה מבחינת פרופיל יעילות-תופעות לוואי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מחרדות, דיכאון קל-בינוני ו-ADD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/05/2015SNRI - איקסל IXEL
שווה לישקול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל לעומת אפקסור
בן20/05/2015אודה על קבלת ההבדלים בין איקסל לאפקסור בתופעות הלוואי ובשימוש המיועדים,
האם יש סיכוי שיחזרו החרדות עם המעבר מציפרלקס ל-SNRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות , חוסר תאבון ובעיות שינהטלי19/05/2015
שלום, אני מעל 5 שנים מטופלת בציפרלקס עקב חרדות, בפעם הראשונה לפני 3 שנים היה לי אירוע חוזר ובהמצלת פסיכיאטר העליתי מינון מ-10 ל- 15 +ואבן לפי הצורך, כמו כן שילוב CBT נתן לי תוצאה די מהר והיצאתי מזה ובהדרגה חזרתי למינון רגיל שך 10 מג. עברו 3 שנים ושוב חרדות תקפו אותי וזה תמיד סביב פחת בשנוא הבריאות (אני חושבת על מחלות ומחפשת סימפטומים אצלי), לא אוכלת ולא ישנה,
התחלתי לעלות ציפרקלס ל15 מ"ג ולקחתי לוריבאן ללילה, לוריבאן הרגיע אותי אך עדיין ישנתי מאוד גרוע. מה ניתן לעשות כדי להחזיר את שינה , תאבון והפסקת חרדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות , חוסר תאבון ובעיות שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/05/2015ראשית בירור קליני יסודי.
שנית. להקפיד על הייגינה של השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור ויפאקסרונן19/05/2015
האם מישהו פה נגמל מאפקסור או מויפאקס? האם הכדורים האלה הם הפתרון הסופי לאחר שאף כדור לא עזר והם למעשה החזקים ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרונות רבים
מנוסה19/05/2015ראשית, ניתן לחזק השפעת ויאפקס אם מוסיפים וולבוטרין או אדרונקס. השילובים האלו שונים מנטילה של כל תרופה לחוד. צריך למצוא רופא שיודע את הרכב המינונים.
שנית, יש תרופות ושילובים רבים נוספים (בהנחה שמדובר בדיכאון). סימבלטה נחשב ליעיל ביותר וניתן לשלב אתו מספר תרופות, במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון התאבדותאנונימי18/05/2015
לקחתי 300 מג למיקטל =450 סרוקוואלXR האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון התאבדות
סהר תמיכה19/05/2015שלום..
אני מבין שלקחת את הכדורים האלו במטרה להתאבד - ורק אחרי זה התחרטת..ונשמע שאתה מודאג, שהגעת למסקנה שאתה לא רוצה למות, ועכשיו אתה פוחד שגרמת לעצמך נזק..
אני מקווה שאתה עדיין ער ושאתה רואה את התגובה שלי - אני ממליץ לך מאד שתפנה עכשיו למרכז הארצי למידע בהרעלות (04-8541900), ותוכל לשאול שם מה צריך לעשות. אם לא תשיג אותם - נסה לפנות למד"א (טלפון 101).
אני מאד מקווה שהכל יהיה בסדר ושתקבל את הטיפול שיעזור לך..אבל אני רוצה גם בהזדמנות הזו להזמין אותך אלינו לסה"ר, כי אני מניח שגם אם החלטת להישאר בחיים - זה לא אומר שכל הבעיות שלך נפתרו, אלא אולי אפילו להפך, שפשוט החלטת להתמודד איתן, ולפעמים זה קשה ומתיש..אז בוא אלינו לצ'ט שלנו, נסה אולי לספר לנו על ההתמודדות שלך ועל מה שגורם לך לרצות למות..אנחנו נשתדל קודם כל להיות איתך, להבין ולתמוך, ואולי נוכל גם לחשוב יחד לאן תוכל לפנות לעזרה..
שמור על עצמך..
מתנדב סה"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי18/05/2015
שלום דר,
קודם כל תודה על זמנך... יש לי שאלה אשמח תוכל לעזור לי,
אבי כבן שישים והוא סובל דיכאון מזה מספר שנים... שבא לו בערך אחת לשנה בזמנים קבועים פחות או יותר.
הוא טופל על ידי פסיכיאטר שנתן לו כדור בשם ויפאקס ממנו הוא נוטל 2 כדורים ביום בנוסף הוא נתן לו גם ואבן למידת הצורך. הסבב האחרון בו הוא נמצא כרגע נמשך להערכתי מעבר לרגיל בערך כ6 עד 8 חודשים והתרופות לא מטיבות את מצבו כלל. הרופא שלו טען שזו התרופה הטובה ביותר עבורו ואין מה לעשות פרט ללהמתין, דבר שלא נראה לי סביר כי הבנתי שאמורה להיות השפעה כל שהיא לאחר מספר שבועות
מה דעתך? האם יתכן שהטיפול התרופתי אינו מסייע? האם אין תרופות אחרות שיכולות כן לסייע? והאם 8 חודשים זהו זמן הגיוני להיות במצב הזה ללא הטבה.
אשמח לדעתך...
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2015קשה לענות ללא בדיקה
ממליץ בדיקה גופנית כולל פרופיל הורמונלי מלא , שלילת בעיה קוגנטיבית זיכרון.
יש לשלול הפרעה דו קוטבית במשפחה.
תלוי בממצאים ובמידע הקליני, רופא יוכל לבנות תוכנית טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורכב מעטפוצי18/05/2015
שלום
בן 55 עם אגורופוביה מטופל באנפרניל 100 מ"ג וקסנגיס 3 עד 4 כדורים של 0.5 מ"ג
כבר הרבה שנים ואוסמו אדלט ללחץ דם .(אנפרניל לוקח מעל 25 שנה במינונים שונים)
לא יצאתי מהבית אלא בקרבתו מעל 15 שנה
יש לי כבר תקופה חוסר תחושה שהתחילה באצבעות הרגליים והלכה והחריפה ועכשיו
היא כבר עד האגן כולל הישבן ,כמו כן גם אצבעות הידיים החלו עם חוסר תחושה .
אני מטופל בהום קר כולל בדיקות דם ואין בהן שינוי בערך כעשור .
(אני לא יוצא לבדיקות ...)
האם יכול להיות קשר לטיפול התרופתי אפילו שהוא כבר שנים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעלות את השאלה-תודה
פוצי20/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לא נענתה -תודה
פוצי25/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורכב מעט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/05/2015לא בהכרח באופן ישיר.
יש צורך להערכה ניורולוגית בהקדם.
מומלץ לברר : וויטאמין B12 , חומצה פולית וכן ביצוע אקג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הפסיכיאטריהמשה17/05/2015
אני כותב את הדברים בתגובה לדיון על נזק לתפקוד השכלי.
מה שגורם נזק לתפקוד השכלי, זה שלא לוקחים תרופות אנטי-פסיכוטיות כדי למנוע פסיכוזה. מפני שבמחלת הסכיזופרניה יש ירידה קוגניטיבית בכל פעם שנכנסים לפסיכוזה. לכן האינטרס לקחת תרופות אנטי-פסיכוטיות לא צריך להיות רק של הפסיכיאטרים ושל האחראים לטיפול בחולי הנפש. אלא שכאן אשמים הפסיכיאטרים שבשנת 2015 עדיין נותנים למטופלים שלהם טיפול של שנות ה-80 בתרופות אנטי-פסיכוטיות דור ראשון.
העולם התקדם מזמן לדור חדש של תרופות אנטי-פסיכוטיות אבל הם לא מעוניינים לידע את המטופלים בכך, ובשל כך יש בורות רבה בקרב המטופלים. התרופות זיפרקסה, ריספרל וסוליאן, למשל, הן בעלות חסרונות רבים. אני לא מתעלם מכך. אבל סרוקואל, סרוקואל XR, אביליפי, גאודון, אינבגה ולטודה, למשל, הן מצויינות. אקטיזיה, פרקינסוניזם וטארדיב דיסקינזיה כמעט שלא מופיעות בטיפול בהן. ושוב אני אומר, אין תרופה בלי תופעות לוואי, אבל על הרופא לתת למטופליו את הטיפול הטוב ביותר הקיים נכון להיום בבוקר.
האשמה, אם כן, היא חמורה. הרופאים משתפים פעולה עם קופות החולים, כדי לא לתת טיפול טוב למטופלים, שסומכים עליהם באופן עיוור (בענייני רפואה) ונותנים בהם אמון מלא.
אין פלא שהשחיתות המוסרית הזאת מביאה גם לכך שלעתים פסיכיאטרים כותבים, באופן שקרי לחלוטין, בתיק הרפואי שהמטופל לא משתף פעולה/ה"היענות" שלו לטיפול לא מלאה או שהוא מטופל בכמה מרפאות בו זמנית. אני רוצה לחדש לרופאים שדכאון הוא אפילו מצב של מצוקה. המטופל לא מגיע למרפאה כדי לבזבז את זמנו. מותר גם לעזור לו.
אני מצפה גם לתגובת הרופאים
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי לא זו עיקר הבעייה
שמוליק18/05/2015שלום משה.
אני אודה בכך, שלא התנסיתי בתרופות דור שלישי, וכל התרופות שנוסו עליי היו מיושנות יותר.
יצא לי פעם לראות שגם לגבי אביליפיי ששייכת לדור השלישי - עדיין יש תלונות על תופעות הלוואי הידועות והשכיחות של "זומביות".
לדעתי, עיקר הבעייה היא בכך שלא מספרים למטופלים את כל האמת. הרבה פעמים אומרים שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה, ולא מעלים את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות. מטופלים מרגישים בכך, וכתוצאה מכך נאבדים את האמון במערכת, וכך כבר לא ניתן לטפל בהם.
יכול להיות שזה נובע מחוסר אמון במטופלים. לפי הגישה של פרויד המבנה הבסיסי של הנפש הוא ה"איד" הנמצא כולו בלא מודע, ומניע את האדם לספק את דחפיו כאן ועכשיו שנובעים בעיקר מדחפים מיניים, שאר מבני הנפש (האגו והסופר אגו המרסנים את האיד מתפתחים מאוחר יותר).
לפי הגישה של רוג'רס, האדם הוא ביסודו טוב, וזה הבסיס לטיפול. מטפל שאינו מרגשי כך כלפי מטופל - צריך לסרב לטפל בו.
במציאות שבה הטיפול כפוי, אז גם לפי הגישה של רוג'רס - יכול להיות שיכפו על רופא לטפל במטופל שהוא אינו רואה בו אדם טוב ביסודו, ובכך הטיפול נדון מראש לכישלון.
אולי כדאי ללכת בגישה של רוג'רס, ולאפשר לרופא שאינו רואה במטופל כזה או אחר אדם שהוא טוב ביסודו שלא לטפל בו גם כאשר נדרש טיפול כפוי.
כאשר ישנו אמון במטופל, אפשר וצריך להאמין בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים שיכולים לתת מענה לבעייה גם בלי תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב הפסיכיאטריה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2015אכן, השאיפה כיום נוגדי פסיכוזה דור 2 , חדשים.
המטרה היום לשפר קוגניציה ( חשיבה) ומצב רוח ולא להשלים עם מצב זומבי ותופעות לוואי קשות כמו בעבר.
במקרים נדירים יש שימוש בדור ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפכתי לנכה שכלית-ניתן לתבוע?פליקס17/05/2015
רופא נתן לי כדור לפני כשנתיים ומאז נגרם לי נזק לתפקוד השכלי נהפכתי להיות כמו מוגבל,האם ניתן לתבוע בבית משפט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי אזהרה לפני כן אך לא ממש הבנת
פליקס17/05/2015תמשמעות של מה שנאמר לי,אמרו לי תזהר שלא יהפכו אותך למפגר ואכן כך באמת קרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שניתן, השאלה האם זה כדאי.
שמוליק17/05/2015שלום מיקי.
אני ממש מבין את ההרגשה הזו, אבל הרעיון של תביעה משפטית לא נראה לי כדאי.
במרבית מן המקרים פשוט אי אפשר להוכיח בוודאות סבירה שהנזק נגרם בגלל השימוש בתרופות.
על כל פנים היו דברים מעולם, ואם מבחינה סטטיסטית כמעט ואין מקרים כאלו - אין זה אומר שלא צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
על כל פנים, אינני מציע לך ללכת לעורך דין שיגיד לך שהוא יעשה את מיטב המאמצים והוא אינו יכול להעריך את סיכויי ההצלחה של המהלך. מעורכי דין כאלה - צריך להתרחק. לך לעורך דין שמכיר את הנושא טוב, ושהוא גם הגון ויידע לומר לך מהם הסיכויים של ההליך. כמובן, שגם אם תהיה הערכה של סיכויים לא טובים - זכותך לפתוח בהליך, אבל כדאי שתהיה מודע לכך מראש, ולא תפתח ציפיות שווא.
בלי שום קשר, אני חושב שכדאי שתשקיע יותר מחשבה בשאלה איך להשתקם.
מאלך לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקי
רונן17/05/2015מיקי כנראה שהיית מפגר גם לפני נטילת הכדורים בכל מקרה רק מפגר יכול לחשוב שבגלל כדורים הופכים למפגרים. מליונים של אנשים לוקחים כדורים כמו שלך בכל העולם האם כולם מפגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה יכול לפגוע בתפקוד השכלי ולשנו
פליקס17/05/2015לשנות הרבה דברים,ואיזה מפגר הייתי אם עשיתי צבא,סיימתי לימודים,ואף פעם לא דיברתי על דבר כזה לפני שלקחתי כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוח שלי כרגע לא מתפקד לא בגלל מחלה
פליקס18/05/2015אלא בגלל הכדורים שלקחתי פעם,מחלה לא קיימת אצלי. רק נכות שכלית בתפקוד שלא מאפשרת לי לעשות כלום. פעם זה לא היה ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאד רוצה לתפקד מתחנן לזה אפילו
פליקס18/05/2015אבל פשוט לא יכול המוח נהפך לנכה. רוצה ללכת לעבוד אבל זה לא עובד ככה במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אתה בלי כדורים?
שמוליק18/05/2015שלום מיקי.
יכול להיות שצריך לתת לזמן לעשות את שלו. לי לקח כחצי שנה עד שיכולתי לחזור לתפקד מאז שהפסקתי את הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשנתיים,ומאז הכדור שעשה תנזק שנתיים
פליקס19/05/2015שנתיים וחצי,אפילו 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקי
רונן19/05/2015איזה כדור קבלת שעשה לך נזק כזה גדול ספר לנו שלא נעשה גם אנחנו את הטעות הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער לשמוע
שמוליק19/05/2015שלום מיקי.
נראה לי שזה מספיק זמן כדי שהגוף יתנקה.
היו מספר אנשים בפורום שהתלוננו על נזק בלתי הפיך מתרופות פסיכיאטריות. הדבר היחידי שידוע לי על כך הוא שאומרים שנעשות בדיקות המראות שהתרופות בטוחות ושלא עלול להיגרם מהן נזק בלתי הפיך.
ככל שמדובר בתרופות אנטי-פסיכוטיות שהשימוש בהן אמור להיות לכל החיים, אז כמעט ואין מטופלים שהפסיקו את הטיפול בהן, ועל המעט שבמעט, אם נגרם להם נזק בלתי הפיך - אני מניח שחברות התרופות ינסו לעשות הכל כדי לטאטא מקרים כאלה אל מתחת לשטיח.
הרוקח אילן סלומון(בזכותו אני כאן. זה היה הרעיון שלו...), טוען כי ניתן לשקם נזקים ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית. אינני יודע האם ישנו אישוש אמפירי לדבריו, אבל אולי שווה לנסות.
אני ממש מצטער לשמוע.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקי שלום
מנוסה19/05/2015איזה אבחנה יש לך?
איזה כדורים בלעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכול להוציא שום דבר לפועל
פליקס25/05/2015חסום,לא יכול לבטא שום רגש,כאילו כלוא כזה,כמו כלב ששמו לו מחסום פה,ממש בקושי עושה דברים,כאילו עצור,במעצר של הנפש. כבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הרי מה שעושים למשוגע שלא יתפרע
פליקס25/05/2015זה כמו לשים אזיקים על בן אדם שמתפרע,אז רק עם כדורים,ואי אפשר להשתחרר מזה זה מוח,אני שנתיים בלי ואין שינוי זה כמו להיות בכלא של המוח שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה אתה סובל? מה התרופה שלקחת?
מנוסה25/05/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחחחחחח
מנוסה19/05/2015רונן, הרגת אותי..
יש צדק מסוים בדבריך, אם כי לא הייתי מגדיר זאת כפיגור אלא כהפרעה נפשית (שבה ניתן לטפל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה או ניתוק רגשי דיסאצוציהדוד16/05/2015
היי,אחותי סובלת לתקופות מאכילה רגשית היא הרבה ישנה ובדיכאון....אבל לא תמיד היא נשואה ויש הרבה ימים טובים.
לאחרונה רשם לה פסיכאטר תרופות נגד אכילת יתר בשם טופומקס..ולאחר שבועיים חלה הידרדרות במצבה...הפסקנו עם התרופה...והיא כרגע במצב חרדתי והיא בטוחה שהשפעת התרופה בשילוב עם מדיטציות שעשה גרמו לה לפגיעה נירולוגית היא מרגישה שיש לה התרחשות במוח שגורם לה למצבי ניתוק וריחוף ונכנס בה פחד שמכל התקף של ניתוק יורדים לה עוד כמה קליפות עד שהיא תאבד את עצמה..יש למישהו מושג מה עובר עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה מקיפה
שמוליק16/05/2015שלום דוד.
אינני רופא.
קודם כל, אני שמח על האיכפתיות שלך מאחותך :-)
תחושת בטן שלי, אומרת שאי אפשר לתת אפילו קצה של כיוון. יכול להיות שמדובר בבעייה פיסיולוגית, ויכול להיות שמדובר בבעייה פסיכולוגית, ויכול להיות שמדובר בשילוב של השניים.
במקרה שכזה, כדאי ללכת לפסיכיאטר, שהוא רופא לכל דבר ועניין ולבדוק את העניין בבדיקה מקיפה; זוהי הגישה העיקבית של הרופאים של הפורום שכך הם נוהגים לעשות.
בכל אופן, יש לי משהו שנראה לי שחשוב מאוד לומר אותו. ישנם מטופלים שהמילה הזו "פסיכיאטר" מעוררת בהם חלחלה וסלידה. זה ממש לא צריך להיות ככה. יש לי אי אילו השערות מדוע זה המצב ומה ניתן לעשות כדי לשפר אותו, אבל בהזדמנות אחרת...
כדי שטיפול יצליח, תנאי ראשון והכרחי הוא אמון במטפל. בלי אמון במטפל - הטיפול לא יצליח, גם אם מדובר במטפל סופר מומחה. אם היא איננה מעוניינת ללכת לפסיכיאטר, ותהא אשר תהא הסיבה לכך, אז עדיף לבדוק את המרכיב הפסיכולוגי אצל פסיכולוג ואת המרכיב הפיסיולוגי אצל רופא המשפחה.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה או ניתוק רגשי דיסאצוציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2015יש צורך בבדיקה מקצועית ולא ניחושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקלונקס ותופעות גמילה קשותד``ר יונתן דוידאור16/05/2015
שלום רב.לוקחת קלונקס 0.5 מג במשך 10 שבועות 4-5 פעמים בשבוע עקב תחושת גוש בגרון לאחר מצב סטרסוגני.בהתחלה התחלתי עם חצי כדור ובשבועיים האחרונים העלתי לכדור שלם.מעוניין להפסיק איתו.בהמלצת הרופאה הפסיכיאטרית אני מורידה את המינון ב 25% כל שבועיים שלושה.אך התופעות גמילה נורא קשים תחושת גוש בגרון הופכת לבלתי נסבל עד כדי רפלקס הקאה בחילות הקאות ושלשולים.האם ניתן להחליף את קלונקס לכדור אחר מאותה משפחה כמו דיאזפאם למשל על מנת למנוע את התופעות גמילה?ואם לא מה ניתן לקחת כדי לצמצם למינימום תופעות גמילה?הנוירולוג נתן לי כדור בשם בקלוסל כי הוא משער שתחושת גוש בגרון זה עקב כיווץ של שרירי הצוואר הלשון והחיך,האם באמת יכול לעזור?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי16/05/2015לגמילה מקלונקס מומלץ לתת אסיבל.
יש פרוטוקול ברשת לשימוש באסיבל וגמילה מקלונקס חפשי בגוגל
שם רשום מה המינונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מקלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2015לא תמיד זה קל..
אכן וואליום, לפעמים יעיל, מעבירים את הטיפול לוואליום ( אסיוול)
בגלל זמן מחצית חיים ארוכה, קל יותר להפסיק ..
לפעמים יש צורך בכדורי הרגעה ממשפחת אנטי היסטמינים ואף קלונידין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Parnateעומר16/05/2015
שלום,
רציתי לדעת כמה זמן צריך להמתין מהפסקת קלונקס עד תחילת נטילת parnate?
נטלתי קלונקס במשך שנה בממצוע 0.5 מג ביום. וכעת עברתי מרבע כדור של 0.5 לחצי
כדור ואבן כדי לאפשר את נטילת הפרנט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Parnate - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2015מדובר בתרופה מורכבת ולא שכיחה כטיפול,
ממליץ להיתעץ עם הרופא שהמליץ עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Latudaאליאנה16/05/2015
אני נוטלת לטודה כרגע במקום סוליאן האם התרופות האלו זהות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Latuda - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2015לא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)