פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה עם ציפרמיל
    נופית
    16/06/2015

שלום, אני נוטלת ציפרמיל במינון 20 מ״ג ורוצה להעלות את המינון , שאלתי היא האם יהיה לתינוק קשה יותר להיגמל מהתרופה כאשר אפסיק להניק והאם יש בכלל תסמיני גמילה כשמפסיקים להניק?אני יודעת שזה יצטרך להיות בהדרגה אבל מעוניינת לדעת האם יהיו תסמיני גמילה במינון שכרגע אני לוקחת או מעוניינת להעלות , לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה עם ציפרמיל

הוספת תגובה

• הנקה עם ציפרמיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

מאוד אינדיבידאולי, מה שמגיע לאם מגיע גם לילוד.
    הכי בטוח , הכי פחות עובר לילוד זה לוסטרל ( סרנדה )
    יש להיתעץ עם רופא המטפל..
    כמו כן ניתן להתיעץ בנוסף עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאישפוז בגלל הזיות ופגיעה עצמית
    נתנאל לוריא
    15/06/2015

אני מרגיש שוב מאוד מעורר, לפעמים אני שמח מאוד ואז לאחר מכאן אני נהיה עצוב מאוד ואז מתחילים לחזור לי כל מיני זיכרונות, ואז זה הגיע לפני יומים לפגעיה עצמית( לא כי רציתי להתאבד) אלה כי זה עוזר לי להתגבר על אותה מחשבה, קשה לי להסביר את זה.עכשיו אני התחילו לחזור לי כל מיני הזיות, ומחשבות פחות, אבל אני שומע קולות, למשל אני שומע שקוראים לי, ואז אני אומר מה? וכאלו רוצה שיענו לי ,ואז אמי אומרת למי אתה מדבר? אף אחד לא קרה לך, אותו דבר צלילים, או לפעמים אני שוכב

במיטה ופתאון רואה דמות מעלי, זה מאוד מפחיד, באותו רגע אני חושב שזו היא, ואז היא נעלמת, אני כמו שאתם יודעים מאובחן במאניה דפרסיה, היו לי כמה אישפוזים, לא מעט נסיונות התאבדות, ואני מוגדר כבעל הפרעות בתנודות רגשיות, כלומר אני יכול פתאום להיות בהיי מטורף, ואחרי שעה אני רוצה לקפוץ מהחלון, כאלו יש טרגר שמדליק אותי, אני מגיל צעיר לוקח כדורים אנטי פסכופתים, אבחנו אצלי מחשבות-שווא, הזיות,

התקפים פסיכוטים, מחשבות רדיפה, מחשבות עליונות, שאתה לא יכול להיפגע שאי אפשר להרוג אותך, חשבתי שאבי הוא השטן, שהם רצחו את אחותי, הרבה דברים, עכשיו אני מרגיש שזה לא כך, אלה שזה טיפה מכל הסתמינים, שמעית קולות לפרקים קצרים מאוד, לא ממש ברור, פתאום הבזקים פתאום ראית דמיות, עכשיו השאלה שלי, יש לי פגישה אצל המטפלת,אני דחייתי אותה,כי אני חושש שאמי תספר על כל זה,ויאשפזו אותי, גם בגלל הפצעיה העצמית הקשה, אז מה עלי לעשות? אני נוטל
    ליתום, רסיטל, וכדור שינה מאוד חזק שעוזר לי לשון, בעבר קבלתי זירקות כל כמה ימים,אבל הפסיקו לי אותם, אז האם בגלל הפגיעה העצמית ומה שתארתי יכולים לאשפז אותי? אני ממש לא רוצה, האם עלי לספר או לא? אני אשמח לשמוע מה דעתכם, ממי שהיה באותו מצב, תודה מראש בברכה נתנאל.

הוספת תגובה

• אבחנות:

נתנאל לוריא
    15/06/2015

אני מאובחן ב-pdd a תפקוד גבוהה, מאניה דפרסיה, ודיכאון - קליני שנע
    גם להרגשת- שמחה עצומה והרגשת עליונות והרגשה שאני כל יכול.
    ונטייה אובדנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות

שמוליק
    16/06/2015

שלום נתנאל.

מה שלומך?

אם אני זוכר טוב, אז אתה נמצא באיזו מסגרת שיקומית, ואם זה נכון, אז קשה לי להאמין שיעברו על זה לסדר היום. במיוחד אם הייתה פגיעה עצמית.

בכל אופן, כל העניין הזה של הקולות והזיות הראייה - לא נראה לי שמדובר בתסמינים של התקף פסיכוטי, כי בהתקף פסיכוטי בטוחים שההזיות האלו הן אמיתיות. אם ברור לך שאלו היו הזיות - אז לא מדובר בתסמינים של התקף פסיכוטי.

הדבר היחידי שצריך להטריד זו הפגיעה העצמית, אבל אני מניח שמדובר באיזו סוג של תיסכול.

עד כמה שאני מכיר את הסיפור שלך, יש לך כישרונות שהמסגרת איננה מאפשרת לך לנצל אותם כראוי, וזו סיבה מאוד הגיונית לתיסכול.

קשה לי להאמין שתוכל לנצל את הכישרונות שלך בתוך המסגרת, ולכן, נראה לי שצריכה להיות שאיפה לצאת מהמסגרת, (וגם אז יהיו קשיים), ורק מחוץ למסגרת תוכל למצות את כישוריך.

את הניתוח הזה נראה לך נכון, אז כדאי שתאמץ את הדברים כהסבר לכך כלפי הגורמים במסגרת.

תחזיק מעמד.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה

נתנאל לוריא
    16/06/2015

אני לא נמצא בשום מסגרת אני הייתי בשחף אבל העייפו אותי בגלל אלימות ומאז אין לי שום מסגרת כבר ארבע שנים. ואני פגעתי בעצמי כי היה לי מין זיכרון כזה מאוד חיי על מה שהוא שהיה בעבר, כאלו זה חזר עלי קשה לי להסביר, וזה הכניס אותי למצוקה, שהתחלתי להזיכר ואז פגעתי בעצמי. ושנית אני לא ידעתי שאני שומע קולות, אמא שלי אומרת לי למה אתה מדבר לעצמך, אני לא ידעתי מה היא רוצת, אז היא אומרת אתה אומר לי אמא ,או שאתה מדבר לעצמך, למשל אבי אומר שהוא ראה אותי מנהל שיחה, בלילה,והוא נכנס ושומע אותי מדבר לעצמי, כך הוא אמר אני לא ידעתיף הם פשוט הערו לי שאני מדבר עם עצמי, אז נראה לך תסמינים או לא? כי פעם שעברה אישפזו אותי גם בגלל זה. אני מחכה לתשובה, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאלו בגלל שמעתי קת הקול דיברתי

נתנאל לוריא
    16/06/2015

והיא לא הבינה למה כי היא אומרת שאף אחד לא מדבר איתך או קרא לך, היא
    חושבת שזה חזר והיא מודאגת, אני מקווה שאין לי כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמעתי אותו במציאות.

נתנאל לוריא
    16/06/2015

וטענו שאין שום קול, בגלל זה פנו עליח ,כי למה אתה מדבר לעצמך?, באמת שמעתי את הקול של אמי,או קולות אחרים, וגם התחלתי לצעוק כך אבא אומרת ולריב איתם, כאלו אני מנהל יחה, כך הוא אמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שצריך לפחד יותר מדיי

שמוליק
    16/06/2015

שלום נתנאל.

אינני יודע האם העובדה שאתה לא במסגרת היא עובדה מעודדת או לא; זה תלוי בשאלה האם טוב לך בבית יותר מאשר במסגרת או לא.

אני מקווה שאתה מסתדר עם ההורים, ואם כן, אז אתה תוכל עם הזמן להתקדם.

לדעתי, קודם כל לא צריך לפחד יותר מדיי. גם אם שמעת קולות שלא היו קיימים, עדיין, נראה שלא ניהלת ויכוח עם ההורים שלך, וזו עדיין סוג של מודעות.

נראה לי שכדאי לשתף פעולה ולהראות רצון לטפל בבעייה. כל הבלאגאן מתחיל כאשר רואים חוסר שיתוף פעולה או נסיון לברוח מאחריות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה גם קשור כי זה מתסכל

נתנאל לוריא
    16/06/2015

שאתה יושב בבית כל כך הרבה שנים בלי תעסוקה. המצב שלי עם הורים כיום השתפר בעבר היו קשים והרבה דברים קשים עברתי בגלל הורי, ואני לא אפרט אבל היום פחות או יותר בסדר. אני עכשיו במאבק כדאי לקבל סל שיקום, אם אני אקבל אז יתנו לי מסגרת עד אז אני לא יכול לקבל, חוץ מהשיחות שנותנים במסגרת קופת חולים, אז אני מקווה לטוב. פנינו לעורך דין טוב, נקווה שהכל יסתדר, ותודה על התשובה ,ואני לא ממש מפחד אלה הורי,אני חושש בגל הפגעיה העצמית והשלכות שלה עם יגלו ,זה הפחד העיקרי, כל טוב שמוליק ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אתה צודק פעם שעבר התווכחתי

נתנאל לוריא
    16/06/2015

צערתי ,ניתקתי -קשר השמצתי, הייתי אילם הפעם אני אחרת לגמרי, והם זה שמאוד מודאגים לא אני, כי זה מידי פעם ואז אני חושב באמת שאני שומע, אבל זה לא משפיע על היום ייום. אז שמבחינה זאת אני בסדר, .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה

שמוליק
    16/06/2015

שלום נתנאל.

אני באמת נמצא בתחושה שהמצב שלך הולך ומשתפר.

אני מאחל לך שזה ימשיך וישתפר עוד יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך.

נתנאל לוריא
    17/06/2015

מאחל - לך הרבה הצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    יונתן
    15/06/2015

שלום..אני סובל כבר 3 שנים ממחשבות רעות זה כבר בילתי ניסבל ניסיתי המון כדורים מסוג ssri לא עוזר לי מחמיר לי תמצב עכשיו מה אני מפחד להיות בקשר עם מישהי כי המחשבות משתקות אותי לא נותנות לי לחיות וגם מה שמוזר שהגוף שלי תמיד כואב כאבים מוזרים חולשות ביידים רגליים משו לא רגיל אני כבר לא יודע מה לעשות אין לי כוח לפסיכיאטרים כבר אין משו כדור שיכול לעזור לי באמת הכאבים והמחשבות האלה לא עוזבים אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• מעריך אותך

שמוליק
    16/06/2015

שלום יונתן.

אינני רופא.

נראה לי שצריך להעריך את העובדה שאתה מתמודד עם הקשיים במשך שלוש שנים. לדעתי, אתה צריך לראות את עצמך כמישהו שלפחות ניסה.

אם הטיפולים התרופתיים לא עזרו, אז אולי כדאי לנסות טיפולים פסיכולוגיים. בטיפולים הפסיכולוגיים ניתן גם לבחון את הדרכים להכרת בת זוג.

בן אדם שמתמודד עם הקשיים הוא אדם טוב וחיובי, ואין שום סיבה שלא להינות מקשר זוגי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

לא ניתן לתת תשובה מקצועית ללא בדיקה.
    בדר'כ אנשים אשר סובלים ממתח נפשי, שינוי במצב רוח וכאבים, הכי מומלץ
    תרופה ממשפחה SNRI ( סימבאלטה , איקסל) וכן טיפול בשיחות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקבל מרשם דרך פסיכיאטר
    דניאלה
    15/06/2015

אני מקבלת מרשם כבר כמה שנים מהרופאת משפחה שלי, בקרוב יש לי תור לפסיכיאטר שאני לא מכירה (לשם יעוץ), האם אני יכולה לבקש ממנו מרשם על הדרך? המידה וכן- האם אני צריכה להביא איתי מסמכים מרופאת המשפחה שאכן אני מקבלת את הכדורים הללו? (לצרוך העניין מדובר בונלה וקסאנגיס)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לקבל מרשם דרך פסיכיאטר

הוספת תגובה

• לדעתי, אפשר

שמוליק
    15/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

זה ברור שאפשר לבקש המרופא הפסיכיאטר מרשם, ויתר על כן, אם לדעתו נדרש שינוי תרופתי, אז בוודאי שהוא ייתן מרשם, ומכתב לרופאת המשפחה להתאים את המרשמים החדשים בהתאם לשינויים.

לא נראה לי שיש צורך להביא את המרשם. את יודעת מה את מקבלת, והוא יאמין לך, ואין צורך במרשם בתור ראייה לכך. הבסיס לטיפול הוא אמון בין המטפל למטופל, ורק במקרים שמדובר במטופלים שנמצאים במסגרות שבהם הטיפול הוא כפוי מבחינה מסויימת - רק אז מתחילות בעיות של חוסר אמון במטופל, שהן לכשעצמן, מהוות קושי גדול מאוד באפשרות לטפל.

אני מניח שתקבלי תשובה גם מהרופאים :-)

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקבל מרשם דרך פסיכיאטר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

בהחלט כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונידין
    מתן
    14/06/2015

שלום!

האם ניתן לשלב פריזמה עם קלונידין (normopresan) , כדי להחזיר חשק מיני?

האם מוכר השילוב הזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלונידין

הוספת תגובה

• קלונידין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

שילוב לא שכיח ובספק.
    קלונידין חוסם אלפה, מוריד פעילות נוראדרנלין, מוריד לחץ דם , מוריד מעט סטרס ( אולי כך לשפר , להוריד סטרס ללא הירדמות..)
    עדיף לישקול אדרונקס או וולבוטרין.( כיוון לעלות דופאמין - משפיע על ליבידו )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל ואוסידי
    דנה
    14/06/2015

שלום רב,
    התחלתי לקחת לפני 7 שבועות לוסטרל 50 מ"ג עבור אוסידיויש שיפור ניכר שהחל כבר אחרי שבועיים של לקיחת הכדור. עיקר השיפור הוא בתחושת החרדה שכבר לא מופיעה, וברור לי שזה לא מרפא 100 אחוז, אך לעניות דעתי יש עוד מה לשפר בקשר לטורדנות עצמה ולהרגשה הכללית.
    השאלה האם יש עוד סיכוי לשיפור עד ל שבוע ה--12 (זכור לי מאיפשהו שזה מה שלוקח לאוסידי) לפני ששוקלים העלאת מינון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל ואוסידי

הוספת תגובה

• כדאי לשקול C.B.T.

שמוליק
    14/06/2015

שלום דנה.

אינני רופא.

לגבי O.C.D. ישנה הסכמה שעיקר הטיפול הוא פסיכולוגי, והטיפול התרופתי אמור רק לתת מענה זמני עד שהטיפולים הפסיכולוגיים יניבו תוצאות. אמנם ברור שישנם חריגים, ולכן נדרש שיקול דעת של הרופא המטפל. במיוחד, מקובל במקרים כאלה לטפל טיפולי C.B.T. שהם טיפולים שאינם דורשים הבנה יותר מדיי מעמיקה של הבעייה, והם בדרך כלל עובדים.

תוכלי לשקול את העניין עם הרופא המטפל, וכמובן שהעניין של העלאת המינון דורש התערבות של הרופא המטפל; סוף סוף הוא זה שצריך לתת את המרשם...

בכל אופן, שיהיה בהצלחה רבה בהתמודדות.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cbt בשילוב תרופות

דנה
    14/06/2015

תודה על התשובה שמוליק.
    אני אכן בטיפול CBT מתמשך שעזר, אם כי התחלתי לשלב תרופות עקב הקושי הרב שלי בהתמודדות עם אוסידי חריף שהתפרץ באופן פתאומי אחרי לידה והחוויה היתה טראומטית במיוחד. זו הסיבה שלאחר לבטים רבים החלטתי לשלב טיפול תרופתי, שכאמור, עוזר מאוד אך יש אולי יש מקום לשיפור (כידוע לרוב אוסידי דורש מינונים גבוהים ומאחר ואני רוצה להמנע מאותם מינונים גבוהים, אני כה להוטה לדעת האם יש עוד סיכוי לשיפור בשבועות הקרובים...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מקום לאופטימיות

שמוליק
    14/06/2015

שלום דנה.

נראה שאת מתמודדת נכון עם הקשיים - ועובדה זו לכשעצמה היא סיבה טובה לאופטימית :-).

כיוון שאינני רופא, אינני יודע לייעץ האם כדאי לנסות להעלות את המינון ל 100 מ"ג ליום. אני מניח שגם הרופאים של הפורום היו ממליצים לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.

בכל אופן, אם את אחרי לידה - ידוע שהתקופה שאחרי לידה היא מלחיצה, ויש נשים שנכנסות לדיכאון אחרי לידה, כך אם המצב הוא יציב - זו עוד סיבה טובה לאופטימיות. יש מקום להאמין שעם הזמן הלחץ של אחרי הלידה ירד והמצב ישתפר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל ואוסידי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

ב OCD
    יש צורך במינונים גבוהים של SSRI
    לכן יש הגיון לישקול ולעלות את המינון עד מיקסום,
    כמובן תחת בדיקה ויעוץ של רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנותואזינים
    דינה
    14/06/2015

שלום רב
    האם האנטי פסיכוטי אולנזפין נמצא בקבוצה של פנותואזינים?
    בכלל מה זה המושג הזה?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    פנותואזינים

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    14/06/2015

שלום דינה.

אינני רופא, כרגע אני סטודנט מתחיל במחלקה לפסיכולוגיה.

מה שאני כותב זה על סמך סיכומים של הקורס מבוא לפסכילוגיה.

פנותואזינים הן משפחת התרופות הראשונה של התרופות האנטי-פסיכוטיות החוסמות קולטני דופאמין.

אני מניח שמדובר בתרופות דור ראשון.

קלוזאפין (זיפרקסה) היא תרופה השייכת לדור השני, ומן הסתם איננה שייכת לקבוצת הפנותואזינים.

תשובה זו איננה מהווה חלילה תחליף לתשובה של הרופאים, ואם טעיתי - אני בטוח שאפשר לסמוך עליהם שהם יתקנו אותי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנותואזינים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

אולנזפין לא שיך.
    קבוצת תרופות מדור ראשון ישן, עם מאפיין מרגיע, והשפעה גופנית על מספר מערכות, בדר'כ יש סיכוי לשינוי בלחץ דם ודופק.
    דוגמאות : נוזינן, רידאזין, מלריל, פארפנן ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מלוסטרל
    ליאור
    14/06/2015

שלום רב,
    אני בן 34 ובד"כ בריא.
    אני מאובחן כסובל מדיסטימיה ו GAD.
    לאחר כ-3 שנים של שימוש ברמוטיב, שלא כ"כ הועיל, התחלתי לפני 4 ימים ליטול לוסטרל 50 מ"ג, ולהעלות מינון לאחר שבוע ל-100 מ"ג.
    הבעיה היא שכבר מתחילת השימוש אני חש בירידה חדה במצב הרוח, הפרעה בתפקוד המיני (גם בעוררות, בשפיכה ובאורגזמה) וישנוניות רבה. אני רוצה לישון כל הזמן. כמו כן, ההפרעה בשינה מתבטאת ביקיצה מדי יום ב-6 בבוקר.

מה לעשות? האם יש טעם להמשיך לטיול את התרופה ולהעלות בהמשך מינון ל-100 מ"ג?
    האם תופעות הלוואי הללו יחלפו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי מלוסטרל

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    14/06/2015

שלום ליאור.

אינני רופא.

לדעתי, כדאי את האופציה של טיפולים פסיכולוגיים מול הרופא המטפל.
    הטיפולים הפסיכולוגיים הרבה פעמים פותרים את שורש הבעייה, כך שבסוף אפשר לוותר על הטיפול התרופתי על תופעות הלוואי המעיקות שלו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מלוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

ממליץ לעלות יותר לאט...
    לרדת ל 50 מ'ג
    לאחר שבוע - שבועיים לעלות ל 75 מ'ג
    להמתין לתגובה..
    ( אני ממליץ בדר'כ על התחלת טיפול של 25 מ'ג לשבוע שבועיים ...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ליאור
    17/06/2015

תודה לך.
    אוסיף לתופעות הלוואי גם סחרחורות.
    האם אתה חושב שיש טעם להמשיך בטיפול? אם במינון נמוך כבר יש תופעות לוואי קשות, יש טעם להעלות מינון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש בראיה בגלל תרופות?
    רן
    13/06/2015

שלום רב,
    אני סובל מחרדה ודיכאון ולוקח קסנקס (0.5 מ"ג פעמיים ביום) 3 שבועות ואמביאן (6.25 מ"ג) מעל לחודש. התחלתי לקחת ונלה (venla) לפני מספר שבועות 37.5 מ"ג והעליתי את המינון ל- 75 מ"ג לפני 11 יום.
    לאחר לקיחת הקסנקס, לפני כ-3 שבועות, התחלתי להרגיש טשטוש בראיה. בגלל זה הפסקתי לקחת את הונלה לפני כשבוע, ובהמשך הורדתי את מינון הקסנקס ל 0.25 מ"ג ביום, אך הטשטוש בראיה לא נפסק.
    האם הטשטוש בראיה קשור לתרופות? וכמה זמן לאחר הפסקת נטילתן זה עוד יכול להשפיע על הראיה? מה עלי לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש בראיה בגלל תרופות?

הוספת תגובה

• טשטוש בראיה בגלל תרופות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

לא ניתן לנחש..
    אם תופעת לוואי מתרופות :
    בדר'כ טישטוש ראיה ובנוסף קושי בהשתנה, דופק מהיר ופה יבש.
    יש לשלול גלאוקומה , פניה לרופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון איקסל דיכאון
    אורנה
    12/06/2015

שלום ד"ר,

מה המינון המקובל לטיפול בדיכאון בתרופה IXEL?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון איקסל דיכאון

הוספת תגובה

• מינון איקסל דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

100 מג , 50 בבוקר 50 בערב
    ניתן יותר , אך דורש זהירות ומעקב גופני
    ועדיף מינון נמוך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרפאנן
    אלירן
    12/06/2015

שלום,
    אני מטופל בפרפאנן כבר 9 שנים בעקבות אירוע פסיכוטי ואבחון של סכיזופרניה.
    בעקבות מחסור בתרופה בבתי המרקחת לא נטלתי את התרופה 4 ימים.
    במהלך ארבעת הימים האלה גיליתי שרמת התפקוד השיכלי שלי עלתה משמעותית.
    אני שחקן מקצועי בשחמט ולכן מודע לכושר השיכלי שלי.
    כעת לאחר שבוע של לקיחת התרופה התפקוד השיכלי שלי ירד משמעותית ובירצוני לנסות להפסיק את התרופה.
    האם זה עלול בסבירות גבוהה לסכן את מצבי הנפשי?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת פרפאנן

הוספת תגובה

• פרפנן

משה
    13/06/2015

פרפנן הוא סם אנטי-פסיכוטי דור ראשון. אם אתה לוקח אותו 9 שנים ברציפות, אז אתה אמור לסבול מטארדיב דיסקינזיה (סוג של נזק נוירולוגי בלתי הפיך) ובטח מעוד תופעות, שיתכן שדוכאו באמצעות דקינט, סמים בנזודיאזפינים ועוד.

לשמחתנו העולם התקדם וממשיך להתקדם לתרופות אנטי-פסיכוטיות חדשות (כגון סרוקואל XR, אביליפי, גאודון ועוד). האינטרס ליטול תרופות למניעת פסיכוזה לא צריך להיות רק של המטפלים בחולי הנפש. אלא שלצערנו הפסיכיאטרים משתפים פעולה עם קופות החולים כדי לא לתת למטופליהם את הטיפול האיכותי המתאים לשנות ה-2000.

הפסיכיאטרים הציבוריים - במרפאות האמבולטוריות וכן במחלקות האשפוז - מטפלים בעיקר בסמים אנטי-פסיכוטיים דור ראשון (במחלות פסיכוטיות) ובבנזודיאזפינים (נגד חרדה ולהרגעה). תרופות מהקבוצות SSRI, SNRI, תרופות אנטי-פסיכוטיות דור חדש, נוגדי דכאון חדשים כמו NDRI הם מסרבים (ולפעמים בעקשנות) לתת למטופלים, שמתמצאים בפסיכיאטריה ומבקשים זאת. אפשר רק לקוות שבעקבות הרפורמה בבריאות הנפש, תשתנה גם המדיניות בענין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיכון

שמוליק
    13/06/2015

שלום אלירן.

כיוון שאני עשיתי צעד כזה, של הפסקת טיפול בתרופה אנטי-פסיכוטית בניגוד להמלצה של הרופאה שלי - נראה לי טוב ונכון לתרום מנסיוני.

קודם כל, אני בטוח שאם אחד הרופאים יתייחס לשאלתך הוא יזהיר שהפקס של הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל עלולה להיות מסוכנת כי התמסינים עלולים לחזור, ולכן אני אומר שיש בכך סיכון, אע"פ שיש סיכוי.

לדעתי, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, וגם אם הוא ימליץ לך שלא להפסיק ותחליט למרות זאת להפסיק - זה לא יכול להזיק לפנות אליו.

אני רואה בהחלטה להפסיק את הטיפול התרופתי החלטה לגיטימית, כיוון שגם אני עשיתי צעד כזה, אבל נראה לי שכדאי לנקוט באי אילו אמצעי זהירות על מנת להקטין את הסיכון עד כמה שניתן:

קודם כל צריך ליידע את הרופא המטפל, ולהרגיש שינה דרך חזרה, ואם חלילה תהיה החמרה במצב, הוא יהיה מוכן לטפל בך שוב.

הדבר השני הוא להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים וליידע את המטפל (בין אם מדובר ברופא הפסיכיאטר ובין אם מדובר בפסיכולוג קליני שאינו מתעסק עם הטיפול התרופתי).

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרפאנן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

מומלץ בחום לעבור לתרופה מדור 2 , חדשה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציון לשבח

משה
    18/06/2015

אני מוכרח לציין לשבח את האומץ של ד"ר דוידאור ללכת נגד המקובל בקרב הפסיכיאטרים בארץ. באמת הגיע העת להתקדם אל הדור החדש של התרופות האנטי-פסיכוטיות.

אין מקום עוד לשימוש באטומין, קלופיקסול, הלידול, סמפ, טרוקטיל, מודיקייט, פרפנן, רידזין, נוזינן ומודל (דור ראשון). אלא יש לעבור אל סרוקואל, סרוקואל XR, אביליפי, אינבגה, גאודון, סרדולקט, לטודה, ספריס ופנפט (דור שני ושלישי).

אין צורך עוד להתכחש למחלה פסיכוטית. אפשר להשתמש בתרופות איכותיות ולמנוע פסיכוזה ואת ההדרדרות הקוגניטיבית הבאה בעקבותיה.

אכן, באשפוז ובטיפול מרפאתי כפוי נכפות על המטופלים תרופות מהדור הישן. הכעס על כך מוצדק לחלוטין. אפשר רק לקוות שהיחס אל חולי הנפש ישתנה. מכל מקום מומלץ לחולה ליטול תרופות בעוד מועד למניעת מצבים בהם יוצאו נגדו הוראות לטיפולים בכפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המינון המקסימלי של קסנאגיס?
    דניאלה
    12/06/2015

לוקחת כשלושה כדורים ביום של 1. לפעמים אין לי צורך אז לוקחת פחות אבל לפעמים יש ימים שאני צריכה יותר (ימים סצפיפיים מלאים בלחץ) אז רציתי לדעת אם אני יכולה לגשת לרופא שלי להעלות מינון או ששלושה כדורים זה כבר יותר מידי.

תודה רבה ושבת שלום

הוספת תגובה

• מהו המינון המקסימלי של קסנאגיס? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

המלצה בדר'כ עד 1 מ'ג ביום
    לא מומלץ מעבר ל 3-6 מ'ג
    סכנה לתופעות לוואי והתמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה
    חני
    12/06/2015

בוקר טוב , יש לי בעיה עם עובד מחסן שכל פעם שהוא במחסן הוא מכבה את רוב הנורות ורק כך הוא עובד, וכשאני מגיעה אני מדליקה את כל האורות במחסן , וכאני הולכת הוא שוב מכבה, האם יש לו בעיה פסיכיאטרית , או בעיה אחרת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ה

הוספת תגובה

• אי אפשר לדעת

שמוליק
    12/06/2015

שלום חני.

אינני רופא.

לא נראה לי שאפשר לקבוע באופן חד משמעי בלי בדיקה מסודרת.

על כל פנים, אם נראה לך שהעובד אינו מתאים בשל כך - זכותך לפטר אותו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחד מהוריי חולה בסכיזופרניה.
    נועם
    11/06/2015

אחד מהוריי חולה בסכיזופרניה. מה הסיכויים שהילדים שלי יהיו גם חולים?
    תודה.

הוספת תגובה

• נמוך מאוד

שמוליק
    12/06/2015

שלום נועם.

אינני רופא.

אני מניח שלא התגלתה אצלך סכיזופרניה, אחרת היית מציין זאת במפורש.

רוב הסיכויים שהמחלה לא עברה אליך בתורשה, אם כי קיימת סבירות כלשהיא שהגורם התורשתי עבר אליך, ויש לך דיספוזיציה לחלות במחלה, אך לא הצטרפו לכך גורמים סביבתיים.

סטטיסטית, כאשר אחד מההורים חולה בסכיזופרניה, ישנו סיכוי של 7% להעביר את המחלה לצאצאים.

בהנחה שבת הזוג אינה חולה, הסיכויים לכך הם כ 1.4 אחוזים, כלומר לא באופן משמעותי יותר מאשר סיכוי של 1% כאשר שני בני הזוג בריאים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנקס לפני טיסה
    איתי
    11/06/2015

שלום,
    הייתי אצל פסיכיאטר בעיקבות פחד מטיסה והוא המליץ שאקח קסנקס
    קראתי המון על אנשים שממש מנסים לצאת מהכדור הזה ומכורים לכדור הזה.
    האם כדאי לי ליטול את הכדור לפני הטיסה סתם באיזה ערב אחד כדי שאדע איך אני מגיב לכדור? אני טס בעוד שבוע ואם אקח כדור נגיד בימים הקרובים אז גם לפני הטיסה אקח בהפרש של כמה ימים ואז גם בטיסה חזרה בהפרש של כמה ימים האם זה יכול לגרום להתמכרות?
    הייתי גם רוצה לדעת האם ניתן לקחת חצי כדור לפני העליה למטוס ואם ארגיש צורך עוד חצי או נגיד כדור שלם? אני לא רוצה להיות מסטול כל הטיסה ואני רוצה לנסות גם את שיטת. הבנו פידבק שאני לומד לפני הטיסה כבר כמה שבועות לכן השאלה לגבי המינון

אם זה משנה, אני בן 36
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    קסנקס לפני טיסה

הוספת תגובה

• קסנקס לפני טיסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

מומלץ לישקול כדור הרגעה טבעי ..
    תרופה כגון קסאנקס , עלולה להוביל לתופעות לוואי וסיבוכים, רק לאחר יעוץ עם רופא שמכיר ( כולל בעיות גופניות, מחלות, רגישות ועוד..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה