מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכנה שמחפשת שנים לירצוח אותישכני השכנה14/11/2014
השכנה שלי פה הצמודה אהובה ברזילי שגרה ברמז 6 אזור מחפשת לירצוח אותי שנים. כבר מעל 32 שנה גרה וכול פעם שוב ושוב מנסה לירצוח אותי. אני דורשת טיפול מהיר באישה המסוכנת הזו שישבה כבר עשרות פעמים בבתי חולים לחולי נפש בבית חולים אברבנאל ולא טופלה כראוי מאחר ושוב היא מנסה לירצוח אותי ולבודד אותי בביתי ללא יכולת להחזיר לה. אם לא יטופל בדבר אני הולכת להכניס פה עולם תחתון לתמונה. לטיפולכם המהיר עוד היום. היא מאוד מסוכנת ומניפולטיבית ניכנסת לאנשים לראש ולא יוצאת להם מהראש עד להודעה חדשה...מה לעשות איתה פה? אני ממש מפחדת פה בביתי.יש לי אנשים בעולם התחתון שהכרתי במשך שנים ואני הולכת להביא אותם לה אם לא תרד לי מהראש המשוגעת הזו. זונה בת זונה חולת נפש.
איך נותנים כך לחולי נפש לטייל חופשי במקומות מגורים ליד אנשים פחות או יותר רגילים זה פשוט מחדל שהיא נימצאת פה כרגע ברגעים אלה עם התקפים קשים בימקום בבית חולים. אם לא תטופל עבריינים מהעולם התחתון יטפלו בה יפה.
המשך יום טוב לכולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עם הגרזן..
אלי14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה יכולים לירצוח אגב אותה
שכני השכנה14/11/2014רק עבריינים מהעולם התחתון. שבאמת זה כלי הנשק שבו הם עושים שימוש רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם הפטיש כלי העבודה החביב עליהם.
שכני השכנה14/11/2014רק לא לשימוש בו בנגריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נשמעת לי יותר חולת נפש מהשכנה..
קאי15/11/2014לכי להתאשפז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומי כבודו שרשם לסטודנטית
שכני השכנה15/11/2014לפסיכולוגיה לכי להיתאשפז? שאני אדע את מי לאשפז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו סליחה לתת לפסיכיאטר לאשפז.
שכני השכנה15/11/2014כי הרי ידוע לכולנו שפסיכולוגים לא יכולים לאשפז זאת הרשות שניתנה רק לפסיכיאטרים
ולעוסקים בתחום הפסיכיאטריה. פסיכולוגים הם כלי השרת של אנשים להוציא עליהם את העצבים . האם באמת אתה חושב כך מר Q (מלשון I.Qׁׂ )
שיבינו כולם פה את מהלך השיחה איתך כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפני למשטרה או לפסיכיאטר המחוזי
שמוליק16/11/2014שלום שירה.
האם צריך להסביר לסטודנטית לפסיכולוגיה משהו כל כך פשוט?
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטודנטית לפסיכולוגיה? לא נראה לי...
מלי18/11/2014שלום לך שירה או איך שקוראים לך,
יש לי רק דבר 1 לומר לך; אם היית סטודנטית לפסיכולוגיה, לא היית מביאה את הדברים בפני הפורום כמו שהבאת.
כל טוב לך ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו באמת...מה הבעיה להיות סטודנט ל..
קאי19/11/2014פסיכולוגיה.
חוץ מזה היא לא התקבלה לאף אוניברסיטה נורמלית.
היא לומדת בפתוחה,כלומר כדי להתקבל לא צריך בגרות ולא פסיכומטרי.רק כסף.
היא בטח רק התחילה את הלימודים ובקרוב תנשור.
הרי רואים שהשירה הזאת דפוקה לגמריי בשכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח
מלי19/11/2014:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להעליב בנאדם.? ועוד ברבים
אלי21/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופומקסרימה14/11/2014
שלןם רב אני בת 50 מזה 15 שנה אני סובלת ממניה דפרסיה ודיכאון קשה
אני מטופלת בלימקטל 300מל ו וולבטרין 300 מל ואני שוקלת בגלל התרופות 96 קג
אני רוצה לרדת במשקל רופה משפחה המליץ לי לקבל טופומקס בגלל שטופומקס הוא גם לטיפול במניה דפרסיה האם כדי לי לבקש מרופא פסיכיאטר להחליף בין התרופות
מלימקטל לטופומקס ועוד שאלה האם אין בעיה לשתות למיקטל יחד עם וולבטרין
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופומקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2014טופאמקס לא יעיל כמו לאמיקטל.
אין בעיה חד משמעית בשילוב עם וולבוטרין.
מומלץ לדון בנ''ל עם רופא מטפל, יש להתייחס לתופעות לוואי..
ולישקול המשך טיפול..
( וולבוטרין לא משמין ואפילו מדכא תיאבון, לאמיקטל לא ידוע כתרופה משמינה בדר'כ, לכן יש לשקול גורמים אחרים ורק לאחר מכן לישקול שינו תרופתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסתמי13/11/2014
שלום, לפני שנה התחלתי ליטול ציפרלקס, בשבועיים הראשונים היו לי שתי התפרצויות זעם עם רצון לפגוע בבן משפחה(פיזית). אני חייבת לציין שאני לא בן אדם אלים והציפרלקס ניתן לי לאחר ביקור אצל פסיכיאטרית עקב חרדות. מאז לא היו יותר התפרצויות והתרופה עוזרת לחרדות, רציתי לדעת האם זאת תופעה מוכרת? והאם זה מסכן אותי או את הסביבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2014בהחלט יש סיכון.
חובה מעקב ובדיקה אצל פסיכיאטר.
יש לשלול אקטיבציה והפרעה דו קוטבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמוליקנטע13/11/2014
היי שמוליק
הזכרת פה בעבר את אילן סלומון, דומני שהוא רוקח, התוכל לספק בבקשה עוד פרטים עליו?
בתודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה שמוליק, עזרת!!
נטע14/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהנאור12/11/2014
רציתי לדעת אם פה אני יכול לקבל תשובה על זה ? זה דחוף לי! אז בקצרה אני בן 22 עשיתי צבא שנתים וחצי דרש ממני מלא כוחות נפשיים קיצרו לי עקב נער אפול ובעיות ..אני לא מצליח להסתדר אם אנשיפ אני לא מצליח להסתכל בעינים אולי בקושי אני בנאדם שלא מדבר ואולי גם חרדות..עכשיו ניראלי שיש לי אספרגר אבל הבעיה שאין לי אבחון לאספרגר..ואני רוצה ללכת לועדה להוציא נכות..בלי אבחון יתנו לי נכות? או שישלחו אותי לאיזה מקום? או שמספיק שאני יגיד חרדות וכאלה ושאני לא מרוכז ..עזרה ממכם מישו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק12/11/2014שלום נאור.
אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
לדעתי, הכי חשוב זה קודם כל לברר האם אתה רוצה להצליח לתקשר עם אנשים וכך תוכל להתקדם ולהתפתח, או שהחלטת להרים ידיים ואתה רוצה גושפנקא לכך.
סתם כך לא נותנים איבחון של אספרגר, ובוודאי שלא נכות.
בכל אופן, נכות זה לא גן עדן. הקיצבה היא בסדר גודל של מחצית משכר המינימום, וכדאי שתהיה שאיפה לעבוד קצת על מנת לחיות בכבוד.
אני מציע לפנות לפסיכיאטר לצורך הערכה מקיפה יותר על מנת לדעת מה מצבך, והאם הכיוון צריך להיות התמודדות או תביעה לקיצבת נכות. הרופא יוכל לעזור, בין בהתמודדות, ובין במתן חוות דעת לצורך הגשת תביעה לקיצבה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאור
נאור13/11/2014שמוליק אני חושב שלאחר שיחה בועדה הם שולחים לסוג של אבחון שנקרא אשפוז יום בבריאות הנפש לא? אספרגר זה לא נכות? זה סוג של אוטיזם אני לא יודע איך לתקשר אם הסביבה תמיד אם העינים למטה ולא מדבר..תמיד מרחף בכלל בעבודה שיש בה רעש הרבה אני מאבד את זה..יש לי בנוסף פחדים מפחד מהלילה שבו הכל נראה יותר מאיים ...איזה התמודדות אז ? וגם אם אקבל קצבה אפשר לעבוד 8 שעות רגיל אם תלוש כמו כל בן אדם לא? מקוה שיתנו ל פה עוד חוות דעת ויקראו הכל מהכל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה בעיות בחיים
גורדון13/11/2014יש מצבים קשים,יש הכל,מציע לך לא להתעסק עם תרופות ועם פסיכיאטריה ביכלל,תנסה לעזור לעצמך כמה שאתה יכול בכל דרך אפשרית,לא מציע לגעת בתרופות,אם עוד לא נכנסת לזה אז אל תיקח תסיכון הזה לא שווה את זה,תנסה לקבל עזרה,תעשה דברים שאתה אוהב,תאמין בעצמך,זה לא משנה כמה כדורים תיקח,בסוף אנחנו צריכים להתמודד עם מה שיש ואף פסיכיאטר לא יהיה שם במקומנו.
עצה שלי אם הוצאת קיבצה אז סבבה,רק אל תתפתה לקחת תרופות גם אם יש לך חרדות או לא משנה מה. יש לך אפשרות לנסות ויטמינים ומינרלים כמו אבץ ודומיהם,אין להם תופעות לוואי,לא מתמכרים אפשר תמיד להפסיק לקחת אבץ או מגנזיום,הם יתנו לך פחות או יותר תוצאות דומות לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי די?
אמילי13/11/2014זה לא שחור או לבן, ואתה לא ד"ר אז אל תציע לבן אדם שלא יחשוב אפילו על תרופות כי להרבה זה עוזר.
אין ךו בכלל אבחנות ממשיות על סמך למה וכמה אתה נותן לו כאלו הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מדבר מנסיון אישי שלי
גורדון14/11/2014ומה שחוויתי על בשרי,זה לא מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניכם צודקים
שמוליק14/11/2014שלום לגורדון ולאמילי.
כל מטופל מגיב אחרת לתרופות. אני בטוח בכנות דבריו של גורדון, שההתנסות עם התרופות לא הייתה בשבילו טובה. גם לי באופן אישי הייתה התנסות לא טובה, אבל אכן ישנם מטופלים שהתרופות עוזרות להם, וישנם גם מטופלים שמאוד רוצים תרופות.
מהסיבה הזו, ומתוך השקפה הרואה בחירות ערך חשוב מאוד, אני אומר שכל מטופל צריך לבחור בדרך שלו; לטפל עם תרופות בלבד, לשלב תרופות עם שיחות, או לטפל בשיחות בלבד.
שניכם צודקים, ולדעתי אתם צריכים לכבד אחד את השני.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שחווית הוא לא מה שהןא חווה
אמילי14/11/2014אני חווה אחרת אתה אירת והוא אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסו שמוליק ואמילי בבקשה
גורדון15/11/2014מהניסיון האישי שלי וההרגשה שלי,חיים על תרופות ועל אנטי פסיכוטי במיוחד הם לא באמת חיים במלוא מובן המילה,זה כמו להשוות בין פרח שעשוי מפלסטיק לפרח אמיתי,פרח מפלסטיק את תשקה אותו,תהרוס אותו,הוא לא ירגיש כלום ולא יקרה לו כלום,פרח אמיתי אם תשקה אותו הוא יצמח,אם לא הוא ינבל,וכו.. ככה גם הבן אדם!!
אני מקווה שמישהו פה בעל שכל אנושי הבין את הכוונה שלי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגמרי, אבל ישנם מטופלים אחרים
שמוליק16/11/2014שלום גורדון.
אני גם כן לקחתי תרופות פסיכיאטריות, ותופעות הלוואי שלהן, ובמיוחד של האנטי-פסיכוטיות היו ממש בלתי נסבלות.
אני גם ראיתי עוד הרבה מטופלים בשלוותה איפה שהייתי מאושפז שמרגישים את אותה ההרגשה.
אבל אין להתעלם ממטופלים אחרים שהתרופות האלו משפיעות עליהם פחות חזק, ואין להתעלם ממטופלים שמאוד רוצים תרופות, וביניהם גם קיימים מטופלים שסובלים מהתרופות.
המצאותם של מטופלים שתגובתם לתרופות שונה, איננה מערערת כהוא זה על החוויה שחווית או שראית; ממש לא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש שמעדיפים תרופות
גורדון16/11/2014ביכלל בן אדם שסובל ממשהו,יחפש פתרון בצורה כלשהי,לי כל השילוב של התרופות ועוד כל מיני דברים טבעיים שלקחתי,החליש בצורה משמעותית את העוצמה של הרגשות,ואני בתור בן אדם שהרגש זה המנוע שלו,וחייב לחוות את הדברים בצורה טוטאלית,החלשה של הרגשות משמעותה ממש לכבות לי את המנוע של החיים. מה גם שהיכולת היצירתית ירדה,והזיכרון,והחשיבה,משהו שם השתבש קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק13/11/2014שלום נאור.
באמת שאני לא ממש יודע עד הסוף מה זה אספרגר, ולכן זה מאוד הגיוני שאני טועה בהערכתי כפי שאתה טוען.
בגדול, ההליך של תביעת קיצבת נכות (את זה לפחות אני עשיתי, אז יש לי קצת מושג מה זה) מתחיל בהגשת תביעה באמצעות מילוי טפסים של הביטוח הלאומי. כמובן שאחד מהטפסים העיקריים והחשבות הוא חוות דעת של רופא. בהמשך התהליך יכולים לזמן אותך לבדיקה נוספת של רופא השלוח מטעם הביטוח הלאומי.
כמובן שניתן לעבוד ואפילו במשרה מלאה; זה חלק מזכויות היסוד של אזרחים במדינת ישראל.
כל עוד המשכורת איננה עולה על סף מסויים (עד כמה שידוע לי בערך 7,000 ש"ח בחודש, לא בדקתי, ואל תתפוס אותי על זה), ממשיכים לקבל קיצבה.
והאמת היא שגם אם תקבל, זה ממש לא צריך למנוע ממך לנסות למצוא עבודה ואפילו עבודה מכובדת למרות המגבלות - מותר לך לנסות וכמובן גם להצליח :-)
מה שגורדון כתב שלדעתו כדאי לברוח מתרופות, יש לי נטייה חזקה מאוד להסכים כי גם אני לא הסתדרתי עם התרופות, ואני מחשיב יותר את הטיפול הפסיכולוגי.
עם זאת, כל מטופל זה משהו אחר; יש מטופלים שממש רוצים תרופות, יש מטופלים שהתרופות מטיבות איתם לעומת תופעות הלוואי, וכל מטופל צריך להחליט על הדרך המתיאמה לו ביותר.
בקיצור, איך שלא יהיה צריך לפנות לרופא על מנת לקבל חוות דעת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לשמוליק ונאור
אנונימוס13/11/2014אספרגר זו הפרעה על הספקטרום האוטיסטי, אני חושב שבDSM החדש הם כבר לא נחשבים.
הספקטרום האוטיסטי מתחיל באוטיסטים ונגמר בPDD NOS שבמדריך החדש שינו את הקריטריונים אז הם כבר לא נחשבים גם כן אספרגר זה הפרעה יותר קלה מPDD NOS ההגדרה המחודשת שלהם לפי הקריטריונים החדשים רלוונטית לזכאות לקצבאות וכו'.
חוץ מזה שביטוח לאומי נותן קצבה לפי צמצום כושר השתכרות לא משנה מהי המחלה שלך אם לא תקבל אחוזי אי כושר השתכרות לא תקבל קיצבה לפי מה שאתה אומר אתה עובד 8 שעות כך שלא חל צמצום בכושר השתכרות שלך אז כנראה לא תהיה זכאי.
ד. א. חרדות וכולי אופיינים לבעלי רגישות ובעיות תקשורת וגם אם אתה לא מטופל תרופתית ואין לך חוות דעת מסודרות ומעקב לא תהיה זכאי בטוח לקצבה ובשביל 2000 שקל לא שווה להתחיל ת'זבל של התרופות אלא אם כן פסו כל האפשרויות השונותץ
בהצלחה רבה.... מקווה שעזרתי...
נ.ב.
לשמוליק.
אחרי שיש לך קיצבה צמיתה אתה יכול לעבוד ועד 3 שנים אתה יכול להפסיק ולקבל את הקיצבה מב שנקרא חוק ולרון כמו רשת ביטחון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופריה וזיכרוןאמילי11/11/2014
לום, יצא לי לקרוא באינטרנט על ההקשר הזה ואני רוצה לברר האם יש קשר?
אני שוכחת לפעמים איך נראה מקום שאני צריכה לרדת בו באוטובוס ושוכחת שעות שקבעתי ושמות של מקומות....
ואני סכיזופרנית אז האם באמת יש קשר בין סכיזופרניה וזיכרון?
עוד שאלה, אם ברצוני טיפול פסיכולוגי אך שיהיה בו גם טיפטל פסיכיאטרי עם מתן כדורים איזה ממולץ? קליני? או אחר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה השנייה
שמוליק12/11/2014שלום לרה.
אין לי תשובה לשאלה הראשונה, הרופאים ישמחו לענות :-)
בתשובה לשאלה השנייה: הכל מותר. אפשר ללכת לפסיכולוג קליני או לעובד סוציאלי קליני לטיפול בשיחות (אין בסמכותם לרשום תרופות) וללכת לפסיכיאטר לצורך הטיפול התרופתי, ואפשר גם ללכת לפסיכיאטר על מנת לקבל גם טיפול תרופתי וגם טיפול בשיחות. הנקודה היא שישנם פסיכיארים שבפועל אינם מטפלים בשיחות, אע"פ שהם היו חייבים לעבור הכשרה על מנת לטפל בשיחות כדי לקבל רשיון של רופא פסיכיאטר.
השיקול המרכזי בבחירת המטפל בשיחות, צריך להיות בהרגשה סובייקטיבית שלך עד כמה ישנה כימיה בינך לבין המטפל. הרבה פעמים אין התאמה שאין בה כדי לערער על המקצועיות של המטפל.
כל טוב ובהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופריה וזיכרון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014בהחלט יש קשר לזיכרון. סכיזופרניה מחלה של המוח.
לכן חשוב להתמיד בטיפול, עדיף דור חדש, להקפיד על שינה איכותית ומספקת, תזונה נכונה ולהימנע מאלכוהול וסמים.
טיפול פסיכולוגי תמיכתי בשלב ראשון יהיה עדיף ( עו'ס, פסיכולוג ואו פסיכיאטר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אמילי13/11/2014אך האם מה שהזכרתי לגבי בעייתי הזיכרון שלי נראת לך קשורה לסכיזופרניה?
והאם פסיכולוגית קלינית היא ראשית לתת כדורים פסיכיאטריים ויש לה סמכות בדיוק כמו של פסיכיאטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק13/11/2014שלום אמילי.
נראה לי שמה שד"ר דוידאור אמר, זה שיש קשר, וסכיזופרניה יכולה לגרום לבעיות של זיכרון.
האם אצלך זהו הגרם? יכול להיות שישנם גורמים נוספים, וכדאי לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.
נכון להיום, במדינת ישראל פסיכולוג אינו מורשה לרשום תרופות. הסמכות הזו נתונה רק לרופאים, אבל אפשר לקבל תרופות פסיכיאטריות גם מרופא המשפחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןדני11/11/2014
מה ידוע לכם על קריאטין מונוהידריאט ודיכאון (אנא בהרחבה ככל הסבלנות שיש לכם)
ואומגה 3?
עד כמה באחוזים או פי כמה מייעל תרופות אנטי דיכאוניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הריון ותרופות פסיכיאטריותלילי10/11/2014
אני נוטלת שנים תרופות לדיכאון וחרדה. קוקטייל של 3 תרופות. הכל עובד נהדר. במרכז הטרטולוגי אמרו לי שזו בעיה השילוב של שלושתן (אפקסור XR,סורבון,קנקס 0.25). אני מחפשת פסיכיאטר שיש לו ניסיון עם נשים שמתכננות הריון ובמהלך הריון. איך אני מוצאת? אני מבינה שאסור להמליץ בפורומים על רופא כזה או אחר, אבל אודה לכל הכוונה,כי זה באמת נושא סבוך שדורש מקצועיות בתחום הספציפי ואין לי מושג את מי לשאול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותרופות פסיכיאטריות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014כללי אצבע
בטרימסטר הראשון של ההריון אם אפשר עדיף ללא טיפול, אם חייבים מינימום.
SSRI הכי בטוח - SERENADA.
כדורים ממשפחת בנזודיאזפינים לא מומלצים בהריון,, עדיף טיפול הרגעתי טבעי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאובדן תחושה עצמיתסגרון10/11/2014
אני כבר משהו כמו 10 חודשים בלי שום כדור ביכלל,לקחתי כמה סוגים שונים של כדורים,והתקופה הכי ארוכה הייתה שנה ברצף,אחרי שהפסקתי עם כדורים,ניסיתי כל מיני דברים טבעיים במינונים שונים,וגם איתם הפסקתי. הכל בתכלס היה שלא לצורך סתם טימטום שלי.
אני לא יודע בדיוק כמה זמן,אבל כבר הרבה זמן שאני פשוט מרגיש שאיבדתי את התחושה העצמית שלי,כמו בן אדם שנפגע לו חוש הטעם או הריח או כל אחד מהחושים,ככה אני מרגיש שפשוט התחשות שלי זה לא מה שהיה פעם,אין לי את התחשות העצמיות שלי שליוו אותי כל החיים,ויש לציין שאני לא משתמש בשום תרופה,אני מרגיש לא אני,לא מחובר,וחסר יכולת תחושתית טבעית ונורמלית כמו אצל כל בן אדם,אז נכון אין כאבים עכשיו,אבל אין גם את כל התחושות האחרות.
מישהו מזדהה עם זה? זה יכול להיות קשור לכל החומרים שלקחתי? מקווה לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי כדאי לנסות פסיכותרפיה
שמוליק11/11/2014שלום סגרון.
אם התאכזבת מהתרופות, אז אולי כדאי לנסות פסיכותרפיה (טיפול בשיחות).
כל מטופל מגיב אחרת לטיפול התרופתי, ואתה לא צרך להכניס את עצמך לאי אילו תחושות של נחיתות כלפי מטופלים אחרים שמגיבים אחרת לתרופות. אציין שאני בעצמי לא הסתדרתי עם טיפול תרופתי...
הרבה פעמים, עצם היחס האמפתי שמקבלים, מקל על ההתמודדות.
אני אישית, לא חוויתי דברים כאלו, אבל התיאור שלך הוא תיאור של סבל שבהחלט דורש מענה. גם הפנייה לפורום כדי למצוא מישהו שמרגיש תחושות כאלו על מנת להתמודד ביחד מהווה חלק חשוב מטיפול שאמור להיעשות מחוץ לקליניקה.
אני מברך אותך על היוזמה :-), ואני בטוח שעצם הנכונות להתמודד בסופו של דבר תשפר את איכות החיים שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי11/11/2014לפי מה שהבנתי הכדורים לא משאירים את חותמם השפעתם מפסיקה כשלא לוקחים אותם יותר
הכדורים הפסיכיאטריים בטוחים מאוד לשימוש והסיכוי שיקרה בגללם נזק לא גדול.
לא ממש ברור לי מה הכוונה אובדן תחושה עצמית.
אולי אתה מתכוון לאדישות חוסר אכפתיות? אולי זה איזה תוצאה של דיכאון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו קוטבי איזון חלקינועה10/11/2014
מס שנים דו קוטבי מחריף לפני תיסמונת קדם ויסתי, יש איזון חלקי בארפיליי 10 בתוס' אדרונקס לקשב וריכוז אך עצבים ותגובה של פאניקה בכל פעם שלא מקבלים דעתה, האם זה אומר שהדיספוריה עדיין מרחפת באויר, יש לחץ יש התרגשות אין חשק והנאה ממצב חברתי , קיים קושי בהטמעת החומר הנילמד, מה עושים .? יש גם שיחות מקצועיות אצל פסיכולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו קוטבי איזון חלקי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014אם יש קשר לתקופת הווסת , חשוב להוסיף תרופה עם מרכיב סרוטונין כגון
נוגד דיכאון וחרדה SSRI .
לפי התיאור, יש צורך לטיפול בשיחות והתייחסות פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהאדוה09/11/2014
התחלתי טיפול תרופתי בפריזמה עקב חרדות ולאחר שישה שבועות שבהן לא הורגש שיפור הרופא המליץ לעלות מינון ל-40 מ״ל עברו עשרה ימים מאז שעליתי במינון ועדיין אין שיפור האם התרופה לא מתאימה לי? או שכדי לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014אם תחת 40 מ''ג אין שום תגובה ושיפור, יש מקום לשיקול לשנות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר לי
אדוה13/11/2014שצריך לחכות עוד חודש וחצי מאז שהעלתי את המינון ל40
ואם אחרי חודש וחצי לא תהייה הטבה נעלה ל 60 מ״ל
לא דיבר איתי על החלפת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/11/2014אם היה תגובה חלקית קטנה .. אז יש רציונל למצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשערה
שמוליק13/11/2014שלום סימה.
אינני רופא, ומדובר בשאלה שאיננה טריביאלית, אבל יש לי השערה הגיונית:
לכל רופא ישנו נסיון שונה, ולכן יכול להיות שד"ר דוידאור היה מעדיף להחליף תרופה אם 40 מ"ג אינם נותנים את התוצאה, ואילו על פי נסיונו של הרופא שלך צריך לנסות להעלות את המינון ל 60 מ"ג לפני שמחליפים את התרופה.
זה לא אומר בהכרח שאחד צודק והשני טועה.
על כל פנים, זה תלוי גם בך, ויש לך מילה בעניין, ואם נראה לך שצריך לנסות תרופה אחרת כדעתו של ד"ר דוידאור - את יכולה לבקש מהרופא שלך לנסות תרופה אחרת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ניקול13/11/2014אני אכן מבולבלת וחוששת מהמצב אולי אבקש להחליף כדור
איזה כדור מומלץ לחרדות ואגור פוביה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בכל מטופל באופן אינדבידואלי
שמוליק13/11/2014שלום ניקול.
הטיפול התרופתי צריך להיות מותאם לכל מטופל באופן אינדבידואלי.
המגוון של התרופות הפסיכיאטריות גדול באופן יחסי ממגוון התרופות בתחומי הרפואה האחרים.
הרבה פעמים הרופאים עושים ניסוי ותהייה עד שמוצאים את התרופה המתאימה למטופל בצורה שהיא טובה מספיק.
הכי טוב זה לקבל את ההמלצה של הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
ניקול23/11/2014הציפייה שלי היתה להתחיל טיפול תרופתי שיביא אותי לאיזו שהיא רגיעה מסויימת המאפשרת התמודדות יותר טובה עם הטיפול הפסיכולוגי
איך התאכזבתי כשגיליתי שהפרוזק לא עוזר והרופא לא מתלהב לרשום לי טיפול אחר
נוסף לזה אני פוחדת מתופעות הלוואי של הכדורים ולכן גם לא ממהרת להחליף
ניראה לי שאין ברירה אלה להשקיע בטיפול cbt
האם לפי ניסיונך הטיפול הפסיכולוגי עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ששיגעתי את הרופא
אדוה23/11/2014הוא אמר לי שאם אני מאוד רוצה אפשר להחליף את הפריזמה למרינול 75 מ״ל או להוסיף ואבן אחד ליום
המרינול לא ניראה לי אחרי שקראתי עליו באינטרנט הוא נשמע לי מפחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שמוליק23/11/2014שלום ניקול.
מנסיוני האישי, טיפול פסיכולוגי עוזר.
הרופאה שלי אומרת שישנם גם מטופלים שהתאכזבו מטיפול פסיכולוגי, והם ממש רוצים תרופות. העניין תלוי בכל מטופל באופן אינדבידואלי.
אם כבר התאכזבת מהתרופות - אז שווה לנסות טיפול פסיכולוגי.
מה שלדעתי צריך לקחת בחשבון, זה שצריך להרגיש בנוח עם המטפל. הרבה פעמים, אין התאמה בין המטפל למטופל - מבלי שיש בכך כדי להעיד על מקצועיותו של המטפל - ובשל כך הטיפול אינו מניב פירות.
גם בנקודה הזו - תסמכי על ההרגשה שלך. "יודע לב מרת נפשו".
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ואיפקס מתחילה להשפיע?מיכל09/11/2014
התחלתי טיפול בואיפקס עקב חרדות קשות. 12 יום הייתי במינון 75. כעת עליתי ל 150. תוך כמה זמן צפוי שיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ואיפקס מתחילה להשפיע? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014בדר'כ חודש.
לפעמים יש חשיבות למינון מתאים.
לדוגמה , חצי כדור אופטלגין לפעמים לא עובד...
כנ''ל בתרופות פסיכיאטריות, יש צורך להתאים ולאזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולמורן08/11/2014
איך לקחת מינון של 1000 מ.ג טגרטול יש לי כדורים גם של 400 וגם 200 הכדור ניתן לייצב מצב רוח השאלה אם מותר בבוקר או בערב חבלוע 600 מיליגרם ביחד ואז את השאר או לחלק בוקר צהריים וערב? טגרטול cr תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טגרטול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014אם מדובר בטגרטול CR , ניתן ליטול פעמים ביום, לפעמים גם פעם ביום.
בכל מקרה עדיף להיצמד להמלצות רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה וביעותי שינהאיריס08/11/2014
אני לוקחת 120 מ"ג סימבלטה מזה כשנתיים.
בשנה האחרונה השינה שלי מופרעת ע"י ביעותים.אני צועקת וממלמלת מתוך שינה,מתעוררת עם דופק מהיר,מותשת,ולוקח לי זמן עד להתאוששות.
האם זה בגלל הכדור?
יש לציין שחוץ מתופעה זו הכדור עזר לי מאוד ואיזן אותי.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה וביעותי שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014לא תופעה שכיחה.
לפעמים סימבאלטה ו SSRI יכולים לגרום לחלומות "ממשיים" VIVID DREAMS
יש לברר מול רופא מטפל את סמיכות התופעות, לפעמים תוספת כדור שינה או כדור ממשפחת בנזודיאזפינים יכול להועיל.. במקרים קיצונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמוליק יש לך מייל שאפשר לכתוב לך?מורן07/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)