פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינוסמיה ואלצהיימר הקשר התרופתיCOPD
    רונן
    03/11/2014

ממצאים אחרונים כפי שפורסמו בכתב העת הרפואי B.M.J, קושרים בין מחלת האלצהיימר לבין תרופות לטיפול בהפרעות שינה וחרדה...
    לדבריו של ד"ר אנטוני פריינטה, ממחברי המחקר "ככל שמצטברים הימים בנטילת התרופות כך גובר הסיכון העתידי להיות מאובחנים כלוקים בדמנציה". האם יש בזה משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה אין תגובה????????

רונן
    04/11/2014

למה לא עונים ? למה אין תגובה? זה מאוד חשוב לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה לך ד"ר דווידאר

רונן
    04/11/2014

יפה לך ככה שאתה מתעלם משאלה כל כך חשובה ומהותית ..
    זה בהחלט מפחיד שאתה לא עונה האם אתה לא יודע את התשובה או שאתה חושש שאחרים ידעו את התשובה?!
    תיהיה אמיץ ד"ר ,אמיתי,ישר והוגן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דוידאור כנראה יענה.

שמוליק
    04/11/2014

שלום רונן.

אם תראה את ההתבטאויות הקשות והחריפות שהין לי לפני כשלוש שנים, כשהתחלתי להשתתף בפורום (חלקם נמחקו בשל כך), ותראה את ההתייחסות של ד"ר דוידאור - תוכל לקבל עליו רושם אחר...

אני בטוח שיש לו תשובה הולמת.

אני רוצה לומר את דעתי האישית.

מנסיון אישי של סבל מתופעות הלוואי של התרופות - משהו שעל פניו נראה שד"ר דוידאור מודע לו גם כלפי מטופלים אחרים - אני מאמין שעדיף להשקיע את הכוחות בטיפול במרכיב הפסיכולוגי של הבעייה, ובמיוחד כאשר מדובר במטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות.

ד"ר דוידאור כתב כמה פעמים שהוא מעדיף לתת מה שפחות תרופות, ושפסיכותרפיה היא הטיפול הטוב והנכון לטווח הרחוק, אבל מה לעשות שיש מטופלים שמעדיפים טיפול תרופתי ואפילו רק טיפול תרופתי...

צריך גם שיקול דעת של כל מקרה לגופו; לעיתים נדירות מאוד ובנסיבות מאוד מיוחדות, מתירים את השימוש בסמים ואפילו בסמים קשים.

מבחינתי - ואני בטוח שד"ר דוידאור יסכים איתי בנקודה הזו - אם כתוצאה מהמאמר הזה מטופלים יעדיפו את הטיפול הפסיכולוגי על פני הטיפול התרופתי, זה יהיה טוב מאוד, אבל זה לא יקרה כל כך מהר...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה לא ברור שמוליק!!!

רונן
    05/11/2014

לא ענית בכלל על מה ששאלתי רק קשקשת...שאלתי שאלה מאוד ברורה ואתה ענית מה שנוח לך ושוב בילבלת את המוח עם הטיפול הרגשי שעדיף על טיפול תרופתי. ודרך אגב רוב הפיסכיאטרים נותנים טיפול תרופתי וממש לא רוב ולא חלק קטן מהאנשים מעדיפים טיפול תרופתי. תדייק בעובדות ואל תכתוב מה שנוח לך וניראה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן היקר

שמוליק
    05/11/2014

שלום רונן.

קודם כל, עצם זה שהעלית את השאלה הזו - זה מעיד על יושר אינטלקטואלי. מישהו אחר היה אולי מעדיף להתעלם מהמימצאים שמערערים את התיזה שלו לגבי טיפול תרופתי.

אני מבקש שתשים לב למה שכתבתי: "צריך גם שיקול דעת של כל מקרה לגופו".

זו תשובה די ברורה. גם אם טיפול מסויים עלול לגרום לדמנציה, ייתכן שבמקרים מסויימים, זה מה שיהיה נכון לעשות למרות הסיכון הכרוך בכך. קח בתור דוגמא את התרופה לפונקס שידוע שהיא עלולה לפגוע בכדוריות הדם הלבנות. האם בשל כך נמנעים מלהשתמש בה?

צר לי, אבל נראה שלא הבנת את דבריי; רוב הפסיכיאטרים אכן מטפלים בפועל בתרופות כי אילו הם היו מעדיפים לטפל רק בשיחות, אז עדיף היה להם ללמוד פסיכולוגיה קלינית; זה מסלול קצר יותר. איננ יודע איך בדיוק הסקת מדבריי כאילו רוב הפסיכאטרים מטפלים בשיוחת. לא כתבתי דברים כאלה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן היקר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/11/2014

היי רונן..
    אם היה ממש במימצא חד משמעי
    תיהיה בטוח שה FDA האמרקאי היה מוציא הזהרות מזמן.
    אני ב NEI , בראשות סטיבן סטול, הפסיכיאטר מס. 1 בעולם, לא מוזכר שום דבר בנדון, באמת שלא מדובר בפחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה NEI?

שמוליק
    06/11/2014

שלום ד"ר דוידאור.

קודם כל - קבל פידבק חיובי; ידעתי שיש לך תשובה לשאלה של רונן, ואינך חושש לענות לו, ושבסופו של דבר הוא יקבל ממך תשובה. "סחטיקה" :-)

סתם מעניין אותי לדעת מה זה NEI.

תודה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותנן למה מחקת את ההודעה המקורית.

קאי
    15/11/2014

שלי.

לשאלה של שמוליק.אני עניתי לו בדיוק את אותו הדבר ונתתו לו לינק לאתר.
    מה הקטע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונן
    07/11/2014

תודה ד"ר מעריך אותך מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנקודה הזו אנו מסכימים

שמוליק
    09/11/2014

גם אני מאוד מעריך את ד"ר דוידאור :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנקודה הזו אנו מסכימים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2014

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונן..

קאי
    07/11/2014

אני יכול להבחין שאתה לא כל כך בעד פסיכיאטריה.
    וגם אני לא.

לגבי כל מחקר שתקרא הקשור לפסיכיאטריה לא תגיע רחוק.

הכל...אולייי,עלול,יכול להיות..אין שום עובדות.

אז אל תבזבז תזמן שלך על זה.

זה שתופעות פסיכיאטריות או פסיכולוגיות,או איך שלא תקרא להם,קיימות אין ספק.
    הרבה בDSM שטויות..אבל חלק גדול מהופעות קיימות.

לצערי הרב פסיכיאטריה או פסיכולוגיה לא מצאו עדיין אף טיפול ברור ובטוח שיבטיח ריפויי.
    רק טיפול בסימפטומים..וגם לא תמיד עוזר.

מה אני אגיד לך...החיים הם לא מה שחשבנו שיהיו כשהיינו ילדים אה?

אגב יש לי שאלה פילוסופית ליונתן.

לגביי OCD וגם סכיזופרניה.

האם שתי בעיות אלה לא מוכיחות באופן ישיר שבחירה חופשית הינה אשליה?

שאנחנו ממש כמו בובות על חוטים ואפילו על מחשבות ועל חוויות אנחנו לא יכולים לשלוט.

רק המחשבה שבחירה חופשית הינה אשליה מכניסה אותי לדיכאון.
    חבל שאין דרך לבדוק ולדעת בוודאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קאי

שמוליק
    09/11/2014

שלום קאי.

רומן הוא ממש לא מה שאתה חושב. הוא דווקא טוען שהתרופות הפסיכאטריות עוזרות והוא הרבה פעמים תוקף אותי קשות על דבריי.

אני טופלתי בעבר בתרופות וסבלחתי סבל נוראי מתופעות הלוואי שלהן, וטיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי עזר לי עד שהיה אפשר להפסיק אותן. בשל כך, אני מעודד לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי, ובמיוחד כשמדובר במטופלים שמתלוננים על סבל ממה שיכול להיראות על פניו כתופעות לוואי של הטיפול התרופתי.

אינני מתעלם מהעובדה שישנם מטופלים שמצד עצמם מאוד מעוניינים בטיפול תרופתי, ושזה עוזר להם, אך צריך לתת תמונה נרחבת יותר על מנת שכל מטופל יחליט בעצמו במה הוא מעוניין להתמקד יותר. למרות זאת, הוא תוקף אותי כאילו אני מנסה לעשות דה-לגיטימציה לטיפול התרופתי או במטופלים שהחליטו שהם מעוניינים בו.

לגבי השאלה שלך על בחירה חופשית - זה אמור להיות ברור שינה בחירה כזו. אחרת איך אפשר להעניש פושעים; האם לא מענישים אותם על בחירתם הרעה?

אכן, בהרבה מקרים של פשעים ישנם נאשמים שמנסים לטעון כלפיהם שהם סובלים מבעיות נפשיות שהן יכולות למנוע מהם את הבחירה החופשית, אך גם אם זה נכון - מדובר במיעוט מבוטל. זו בכל אופן דעתי האישית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדוגמה שלך פשטנית מידיי לנושא.

קאי
    10/11/2014

הדוגמה שהבאת לגביי בחירה חופשית אצל פושעים הינה פשטנית מידיי.

בחירה חופשית עד היום אי אפשר לדעת בוודאות אם זה אשלייה או לא.

האם זה היה נמנע שתחלה ותתאשפז ותעבור את כל מה שעברת?ובכן התשובה היא לא.אתה יכול להגיד "אם כך ואם כך" אז זה לא היה קורה לי.

אבל העובדה שזה כן קרה לך.סיבה תוצאה.

אפילו לא היה לך בחירה חופשית להיות פעיל בפורום זה.
    סיבתיות בקיצור.

לא הייתה לך בחירה להיוולד,לבחור כיצד תראה פיזית..גובה,מוצא,היכן תיוולד,לאיזו משפחה,איפה תלמד בגן,ביסודי וכו' שאגב השפיעו על מי שאתה היום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שזה עניין של אמונה

שמוליק
    10/11/2014

שלום קאי.

יש אמת בדבריך. גם אם ישנה בחירה חופשית היא מוגבלת בחוקי הטבע וגם בחוקים אנושיים שמטרתם לשמור על החברה.

אני נזכר עכשיו שישנו ספר שדן בין היתר בשאלה הזו; הספר "נצרות ופסיכיאטריה" של פרופ' מרדכי רוטנברג.

הוא טוען שעל פי האמונה הנוצרית הדוגלת בדטרמיניזם, ולפי זה ישנם אנשים "ארורים" ואנשים "ברוכים" ואם מישהו הצליח לעבור מקבוצה אחת לשנייה, זה מוכיח שלכתחילה הוא היה בקבוצה שאליה הוא עובר ולא הייתה הערכה נכונה.

לפחות על פי היהדות, הבחירה החופשית היא אקסיומה מרכזית. הדברים מופעים כבר בתורה. למשל: "הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה; וּבָחַרְתָּ, בַּחַיִּים" (דברים ל יח).

ואולי מדובר במחלוקת אמונית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ציפרלקס וסרוקסט הן תרופות זהות?
    נטלי
    03/11/2014

האם ציפרלקס וסרוקסט הן תרופות זהות ומה ההבדל בניהן.
    האם מי שמקבל ציפרלקס יכול להחליף את הכדור בסרוקסט אם הרופא פסיכיאטר מחליט על כך?

הוספת תגובה

• לא זהות

דני
    03/11/2014

תרופות שונות אך מאותה משפחה
    משפחת ה ssri

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ציפרלקס וסרוקסט הן תרופות זהות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2014

לא מומלץ לשנות.
    שייכות לאותה משפחה SSRI
    שונות בתכונות ותופעות לוואי.
    סרוקסט מאוד מרגיע, עוזר לישון ומאוד משמין.
    ציפרלקס מאוד פוטנטי, משפיע מהר, ככל שעולים במינון יש סיכוי לתופעות לוואי הורמונליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס לקראת הריון
    סהר
    02/11/2014

שלום,
    אני סובלת מדיכאון (אבחנה לא רשמית שעשיתי בעצמי) בעקבות טיפולי פוריות ממושכים ואובדן הריון. אני מטופלת באמצעות שיחות אבל מצב רוחי הולך ויורד וקשה לי לסחוב.
    אם אתחיל לקחת ציפרלקס, ואפסיק בהדרגה כשיתגלה הריון (אם וכאשר), האם התרופה עלולה להזיק לעובר? יש לציין שמדובר בעוברים מתרומת ביצית כך שהביציות אינן שלי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס לקראת הריון

הוספת תגובה

• ציפרלקס לקראת הריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2014

SSRI כקבוצה נחשבות בטוחות בהריון.
    תרופה הכי בטוחה מבין SSRI = סרנדה ( לוסטראל).
    נזק לעובר פחות סביר, אך תמיד עדיף להימנע באם אפשר
    בטרימסטר הראשון, מכל תרופה שמשפיע על המוח.
    בכל שימוש תרופתי, ממליץ להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי במשרד הבריאות לגבי בטיחות והמלצות. שירות חינם, מעולה והמקצועי ביותר בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיספורית שאלה לדר' יונתן
    נועה
    02/11/2014

מה הכוונה מאניה דיספורית לעומת אופורית כאשר מדובר בזייבאן האם העצבנות שמוחרפת ניתנת לריסון במשהו נוסף או שעוברת עם הזמן, גם כך הוא עצבני מה עושים הוא לוקח גם 10 אריפלי? תודה לדר' דוידור על תכניות הרדיו המעשירות ומפזרות כל עמימות בנושא רגיש זה תודה גם לשמוליק

הוספת תגובה

• מאניה דיספורית שאלה לדר' יונתן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2014

כאשר משתמשים בדיספוריה, הכוונה מצב רוח צחוץ לנורמה, אנשי מקצוע רבים משתמשים במונח לתאר - מצב רוח עם גוון רגזני.
    ארייפלי( אביליפי) בתחילת הטיפול יכול להיות מלווה ברגזנות ואי שקט ( אקטיבציה), וכן לפעמים מינון נמוך טוב בהרבה ממינון גבוהה, אך לא פשוט לאזן איתו בחלק מהמטופלים.
    תודה לגבי השידור, יום ג' הבא שידור נוסף, הקלטות שידורי רדיו, וכן טלוויזיה, זמינות חינם באתר האינטרנט שלי.

בברכה

יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלטות תכניות אישור המבצע

נועה
    06/11/2014

האם מותר לי להעביר לדיסקוןקי הקלטות שלך ולהשמיע למטופלים שלי בתחום הרפואה הסינית, אינני מעוניינת להסתבך עם החוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלטות תכניות אישור המבצע - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/11/2014

בהחלט כן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לכדורים פסיכיאטרים
    צדק ואמת
    02/11/2014

למה אנשים שמשתמשים בכדורים פסיכיאטרים לא נכנסים לכלא? למה המשטרה לא עושה שום דבר בעניין? והאם זה חוקי לרשום לאנשים מרשמים לכדורים כאלה? הרי זה סמים לכל דבר, מה ההבדל בין קוקאין לתרופות האלה? למה המדינה לא מתערבת בנגע הזה? למה ריטלין זה חוקי וקנאביס לא?

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    02/11/2014

שלום.

אני ידוע בדעותיי שממש לא מעודדות שימוש בתרופות פסיכיאטריות בגלל תופעות הלוואי הקשות שלהן. אני מאמין שעדיף לטפל במרכיב הפסיכולוגי של הבעייה.

עם זאת, ישנם מטופלים שמעוניינים בתרופות - וזו זכותם ואין לנו עניין לדחוף את האף לעניינים האישיים שלהם.

ההדבל בין התרופות לסמים הוא בכך שהמינון של התרופות מבוקר בעוד שהמינון של הסמים אינו מבוקר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אנשים שטיפול תרופתי

לי
    02/11/2014

עוזר להם.

מה אתה מנסה למכור?
    שיחות עם פסיכולוג/ית מתנשא שמחזיר אותה אחורה ואתה חווה שוב פעם את הטראומה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא התכחשתי לכך

שמוליק
    02/11/2014

שלום לי.

אכן, ישנם מטופלים שהתרופות עוזרות להם, וכתבתי מפורשות שזה לגמרי לגיטימי שהם ייקחו תרופות.

אני רוצה להעיר שטיפול פסיכולוגי הוא לא רק "חפירה" בעבר - זו בסך הכל שיטת טיפול המבוסס על הפרספקטיבה הפסיכואנליטית. ישנן הרבה מאוד שיטות טיפול. יכול להיות שנתקלת בעבר בשיטה שאיננה מתאימה לך או במטפל שאינו שלא התאים, ולא צריך בשל כך להטיל דופי על המקצוע.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה לא משנה את העובדה שזה סמים

צדק ואמת
    04/11/2014

הכדור עצמו הוא סוג של סם,אני לא צודק? שאני מסתכל על כדור פסיכיאטרי,אני מול הכדור,אני רואה בו סם,סם שיכול לשנות את הכימיה של המוח,ואת האישיות של הבן אדם. האדם הופך להיות הכדור שהוא לוקח,ולא האדם עצמו באמת,האני האמיתי שלו. זה כואב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שאני בא להגיד בעצם

צדק ואמת
    04/11/2014

זה שיוציאו תכדורים הפסיכיאטרים מחוץ לחוק,כמו שסמים הם מחוץ לחוק,ורק באישור רופא במקרים דחופים ומיוחדים,שישארו שימוש בזה,יש הרבה מקרים שבן אדם מתנגד לכדורים,ומפעילים עליו לחץ כאדי שיקח. זה כמו שידול לשימוש בסמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם בכלל יוציאו - לא כל כך מהר

שמוליק
    04/11/2014

שלום.

אינני חושב שיוציאו את התרופות הפסיכיאטריות מחוץ לחוק. בוודאי שזה לא יקרה כל כך מהר.

דעתי ידועה; בעיניי עדיף להשקיע את מירב המאמצים בטיפול פסיכולוגי, במיוחד אם מדובר במטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות; אגב, אני מציע לך להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה דעתו על טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).

יש הרבה אמת בכך שישנו שידול לקחת תרופות לפחות במרכיזים לבריאות הנפש (בי"ח פסיכיאטריים):

משום מה לא תמיד כשנתקלים בתופעות שיכולות להיות תופעות לוואי של התרופות, אז אומרים שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה, ולא מיידעים את המטופלים לכך שייתכן הסבר אחר.

גם במסגרות השיקומיות (הוסטלים ודיורים מוגנים) מחייבים את המשתקמים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל שהרבה פעמים יכול לחשוש לקחת אחריות ולהסתבך עם משרד הבריאות.

ישנו גם עוד מושג מפוצץ; "דיכאון פוסט פסיכוטי". אינני רוצה לומר שאין דבר כזה, אבל אצלי, אני הרגשתי שהדיכאון בא בגלל בעיות תיפקוד שהיו תופעות לוואי של התרופות, ולא כאיזו גזירה של דיכאון שחייב לבוא אחרי פסיכוזה.

אני כבר כמה שנים רואה בפורום הזה במה טובה להעביר למטופלים את המסר שניתן לטפל בבעיות גם ללא תרופות, ובמיוחד למטופלים שייתכן שהם סובלים מתופעות הלוואי של התרופות. עם זאת, אני מכבד מטופלים שמעדיפים להמשיך לקחת תרופות.

לדעתי, צריך פשוט ליידע את הציבור על האפשרות של טיפול ללא תרופות, ולא צריך לכפות את הדיעה הזו על אף אחד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספוס נטילת זיפרקסה
    אמא
    02/11/2014

פיספוס חד פעמי בנטילת מנה זיפרקסה האם עלולה להשפיע באופן כלשהוא?

לקביעת תור
    סגירה
    פספוס נטילת זיפרקסה

הוספת תגובה

• פספוס נטילת זיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2014

לא,
    במיוחד שלמחרת ממשיכים באופן סדיר ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה לאחר ניטלת איקסל ועוד..
    ג
    01/11/2014

היי, הלכתי לפסיכאטר פרטי.
    הוא נתן לי מרשם לתרופה בשם איקסל,
    אני כבר שבוע בערך נוטל אותה. מה שקורה זה שאני כל הזמן בוכה. לפעמים בלי סיבה, ולפעמים ממשהו ממש קטן. אני בן אדם שלא בוכה אף פעם (פעם אחרונה הייתה לפני 5 שנים). השאלה האם מדובר על תופעת לוואי שתעבור, או שכדאי להפסיק עם התרופה?

ועוד משהו לא קשור:
    הפסיכאטר נתן לי גם תרופה שינה. נטלתי כדור אחד לפני השינה, והיו לי ממש הזיות (ראיתי גמדים בחדר עושים מסיבה, אבל היי - הייתי לפחות בראש טוב וזה הצחיק אותי).
    זה אומר שעלי להפסיק ליטול את התרופה הזאת, נכון?

הוספת תגובה

• בוכה לאחר ניטלת איקסל ועוד.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2014

במהלך מס שבועות יש סיכוי לשינוי באי שקט ורגישות, לאחר התחלת איקסל, אמור חלוף.
    יש לברר את נושא ההזיות ולישקול לשנות טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    אנונימית
    31/10/2014

שלום רב,
    בן זוגי לשעבר בן 21 , לא מסוגל לבוא אלי להכיר את המשפחה כבר שלוש שנים, הוא טוען לדבריו שזה סבל בשבילו, ושהוא חוטף חרדה חברתית לא מוסברת.
    יש לציין שהוא בן אדם חברותי, ויש לו חברים קרובים. אך בעבר שלו עם משפחתו לא היו לו יחסים טובים איתם, והוא היה די מנותק מהם
    אני חייבת לציין שרוב הזמן הוא מגדיר את עצמו כעצוב.
    הוא כרגע לא רואה בזה בעיה, וטוען שהוא לא יודע מתי זה יסתדר לו. הוא טוען שהוא אוהב פרטיות וכשאנחנו לא ביחד הוא לא צריך להיכנס לפחדים ולחרדות כדי לבוא אליי הביתה. מצד שני הוא גם אומר דברים נוספים שנשמעים לגיטימיים כמו לחץ, ומביך. הוא טוען שלהכיר משפחה זה לא כיף לו ושהוא לא מתחבר.
    הוא לא חושב שיש צורך להכיר כלל את המשפחות. הוא חושב שלהכיר משפחה "יתערבו, ירכלו, ויבחנו אותו" הוא ממש לא מסוגל. אני אשמח לקבל ממך חוות דעת מה לדעתך הבעיה שלו? וממה הוא סובל
    לבתים של חברים הוא מגיע. רק עם בת זוג יש בעיה.
    האם זה רק מפאת גילו הצעיר, או שבאמת קיימת כאן בעיה שמחייבת טיפול?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• היי גם אני סובל מבעיה דומה לשלו

אלי
    02/11/2014

יש לי חברה כבר שנה והיא לוחצת עליי להכיר את המשפחה שלה ואני פשוט מתבייש מאחותה למשל אני לא מתבייש אבל מההורים שלה מאוד מתבייש.
    זה נוגע אני חושב לביטחון עצמי וערך עצמי.
    אם היה לי ביטחון גבוה יותר והייתי גאה בעצמי לא הייתי מתבייש מהוריה
    אבל אני מרגיש כאילו אין לי מה למכור להם והם יהיו מאוכזבים.
    אני סובל מבעיה שנקראת חרדה חברתית.
    לבעיה יש טיפול מאוד מומלץ קוגנטיבי התנהגותי בקבוצה הטיפול ניתו בחינם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/11/2014

לא ניתן לקבוע מה הבעיה.. ייתכן הרבה סיבות ולא כולם קשורים להפרעות נפשיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול 50 XR טוב לדיכאון ?
    דניאל
    30/10/2014

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול 50 XR טוב לדיכאון ?

הוספת תגובה

• כן

שמוליק
    01/11/2014

שלום דניאל.

אינני רופא, אבל מדובר בשאלה טריבאלית.

סרוקוול היא אמנם תרופה אנטי-פסיכוטית ולא תרופה נוגדת דיכאון, אך תרופות אנטי-פסיכוטיות יעילות גם נגד דיכאון, ולפעמים משתמשים בהן כנגד דיכאון.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

דניאל
    02/11/2014

אשמח גם לתשובה מאחד הרופאים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין והיפומאניה
    לי
    29/10/2014

שלום,
    אני לוקחת 10 מ"ג ריטלין la בסביבות השעה 6 בבוקר.

מה שקורה כשמגיע שעות 12- 2 לערך, אני מרגישה צורך לדבר הרבה, לשיר לרקוד, ועוררות מינית.

השאלה שלי האם ריטלין יכול לגרום להיפומאניה/מאניה למי שלא סובל מהפרעה דו קוטבית?

אודה לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין והיפומאניה

הוספת תגובה

• ריטלין והיפומאניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/10/2014

למי שלא סובל , לא סביר.
    למי שיש רגישות , ייתכן סימנים המתאימים.
    מומלץ לשתף את רופא המטפל וכן בדיקה פסיכיאטרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול בציפרלקס וסיום רודיולה
    עומרי
    29/10/2014

שלום רב ,
    אני הייתי לוקח רודיולה פעם ביום (אמורה לפעול כמו SSRI בערך - באופן טבעי- אבל עליי לא ממש השפיעה).
    בכל אופן הרופאה רשמה לי ציפרלקס לטיפול בדיכאון ובחרדה חברתית (בהתחלה לקחת 5 מ"ג ואח"כ 10 מ"ג)

השאלה שלי היא האם יש לחכות זמן כלשהו מסיום לקיחת רודיולה עד לתחילת שימוש בציפרלקס ?
    כי אני יודע שלא לוקחים את שניהם יחד , אך השאלה האם יש להמתין או שאם הפסקתי אתמול עם הרודיולה אפשר לקחת כבר ציפרלקס ?

אני שואל מחשש ל"סינדרום סרוטונין " או תגובה בינתרופתית מסוכנת אחרת .
    האם ידוע תוך כמה זמן יסתלק החומר הפעיל של הרודיולה מגופי ?
    חשוב לציין שלקחתי מינון נוך (כדור אחד ביום של רודיולה)

תודה מראש

עומרי

הוספת תגובה

• התחלת טיפול בציפרלקס וסיום רודיולה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2014

עדיף להמתין כשבועיים בין הפסקה ותחילת טיפול חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיפקס תופעות לוואי
    מיכל
    29/10/2014

שלום ד"ר,
    התחלתי טיפול בויאפקס במינון 75 מ"ג עקב חרדות.
    האם ייתכנו תופעות לוואי כבר ביום השני ללקיחת התרופה?
    כמה זמן נמשכות בד"כ התופעות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ואיפקס תופעות לוואי

הוספת תגובה

• ואיפקס תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2014

בהחלט כן.
    בדר'כ לאחר מספר שבועות פוחת ואו חולף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לימור
    29/10/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום ומשככי כאבים
    נורית
    29/10/2014

שלום,
    התחלתי לקחת ליתיום לפני כשבועיים. בוקר וערב סה"כ 600 מג ביום.
    קראתי בעלון שאסור לקחת משככי כאבים פרט לאספירין ופרצטמול - למיטב ידיעתי זה רק אקמול? ואקמול לא עוזר לי לכאבי מחזור. מה גם שקראתי עכשיו במקום אחר שיש המלצה לא לקחת משככי כאבי מקבוצת NSAID ונראה לי שאספירין בתוכם לא?

בקיצור, אשמח מאד להמלצה כללית אילו משככי כאבים ניתן לקחת בצירוף עם ליתיום להקל על כאבי בטן ביומיים הקשים (מאד) בחודש :(
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ליתיום ומשככי כאבים

הוספת תגובה

• ליתיום ומשככי כאבים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2014

יש להיוועץ עם רופא מטפל, במיוחד לקחת בחשבון את תפקוד הכליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין בשילוב קלונקס - התייעצות
    פסח
    28/10/2014

שלום רב,

אני בן 28~, סובל מדיכאון וחרדה (כללית וחברתית) מזה שנים.

ברקע, סובל מהפרעת קשב וריכוז. לקחתי קונצרטה 36 מ"ג באופן קבוע ב 3 השנים האחרונות.

לפני כחודש פניתי לייעוץ פסיכיאטרי עקב החמרה. בהמלצתו הפסקתי לקחת קונצרטה והתחלתי לקחת וולבוטרין 150 מ"ג במשך כחודש. הוא חשב שכדאי לקבל טיפול זה בגלל הרקע של הפרעות הקשב וגם בגלל מיעוט תופעות הלוואי באופן יחסי. לאחר כחודש הרגשתי שיפור משמעותי, לא אופריה או משהו בסגנון, פשוט קצת יותר "נורמלי". חזרתי לעסוק בספורט וקצת לצאת מהבית ולהתעניין מחדש בדברים שפעם גרמו לי הנאה. גם הפסקתי לעשן (רק בשביל זה היה שווה לקחת את התרופה!). נפגשתי שוב עם הפסיכיאטר והסברתי לו שאני מרגיש טוב יותר אבל לא ממש איפה שאני רוצה או צריך להיות. אמרתי לו שאני מתקשה להרדם בלילה ושאני עדיין מתוח עצבני וחרדתי. הוא המליץ להעלות את מינון הוולבוטרין ל 300 מ"ג ולקחת במקביל קלונקס 0.5-1 מ"ג לפני השינה באופן קבוע!.

העלתי את מינון הוולבוטרין ל 300 מ"ג אבל לא לקחתי קלונקס. אני מרגיש כעת ממש נפלא במהלך היום, אנרגטי ועם מוטיבציה אבל במקביל החרדות לא נפסקו ואולי אפילו התגברו מעט. כמובן שקשה לי יותר להרדם. אני עדיין סובל מפחד לא הגיוני לענות לטלפונים ולשוחח עם אנשים וגם סוג של מפחד להסתובב במקומות הומי אדם כמו קניונים או סופרמרקטים - מרגיש כאילו כולם בוחנים אותי ומסתכלים רק עלי ומה אני עושה. עדיין נמנע ממפגשים חברתיים. בקיצור יש מצב רוח טוב אבל אני עדיין מתוח וחרדתי.

השאלה שלי:
    קראתי אינספור דברים רעים ואיומים על פיתוח תלות והתמכרות לבנזודיאזפנים ולקלונקס בפרט. המון מכתבים בפורמים שפשוט צועקים ובעצם מתחננים שלא להתחיל בכלל עם קלונקס בשום מצב. אני לא חיפשתי באופן אובססבי את הסיפורים הללו ואני באופן כללי לא מתנגד לקחת תרופות (לראייה השימוש בקונצרטה ובוולבוטרין) אבל איכשהו כאן נדלקת לי נורה אדומה חזקה מאד. אני משוכנע שקלונקס יעזור לי לחרדות ולשינה אבל פוחד פחד מוות להתחיל מסע עם כרטיס בכיוון אחד. הבנתי שקיימת סכנה "לפספס" לקחת כדור קלונקס אם נלקח באופן קבוע בשילוב עם וולבוטרין מחשש לפרכוסים. אז למה בעצם לא לנסות משהו מעט יותר קונבנציונלי לחרדות כמו ציפרלקס לפני שמתחילים עם בנזודיאזפנים? הבנתי גם ששילוב בין ציפרלקס לוולבוטרין אפשרי ואפילו מקובל. חולה שסובל מכאבים חזקים למשל, הגיוני שישתמש במורפיום אם אין ברירה, אבל צריך קודם לנסות אקמול, לא?

התקשרתי לפסיכיאטר שלי והסברתי בפניו את החששות שלי והוא ביטל אותן ואמר "אנשים כמוך עם חרדות לא צריכים להסתכל באינטרנט - תצמד לתכנית". הוא אמר את זה בטון נחמד ולא מאיים, סוג של, תסמוך עלי, אני מבין, יהיה בסדר...

האם כדאי להתחיל להשתמש בקלונקס כל לילה לפני שינה 0.5 מ"ג למשך תקופה ארוכה?
    האם בהכרח אפתח תלות או סיבולת ואצטרך להמשיך להעלות מינונים?
    האם הגיוני לנסות ולשלב ציפרלקס לחרדה במקום קלונקס?

הוספת תגובה

• אפשר גם לנסות לטפל במרכיב הפסיכולוג

שמוליק
    29/10/2014

שלום פסח.

דעתם העיקבית של רופאי הפורום היא שצריך לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.

טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי יכול לשפר את המצב עד כדי כך שבכלל לא יהיה צורך בתרופות.

לא כתבת האם אתה מטפל גם במרכיב הפסיכולוגי, ולכן חשוב לי להעיר על כך.

בגדול, השאלה היא שאלה של נזק מול תועלת הדורש הפעלת שיקול דעת של כל מקרה לגופו. בכלל שיקול הדעת הזה, צריך לקחת בחשבון את החששות מהתרופות גם אם הן מוגזות בעיני הרופא.

הרופאים ישמחו לתת תשובה מפורטת יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניין להתחיל טיפול פסיכולוגי

פסח
    29/10/2014

היי שמוליק,

תודה רבה על תגובתך.

אני לא הייתי מעולם בטיפול פסיכולגי. כמו שאתה ממליץ, גם הרופאת משפחה שלי ועוד מספר אנשים קרובים אלי המליצו לי להתחיל במקביל טיפול פסיכולוגי. למרות שאני די ציני באופי שלי וסקפטי לגבי שיטות הטיפול הפסיכולוגי אני אכן התחלתי לחפש טיפול פסיכולגי. הרי אין לי מה להפסיד בעצם. אני מניח שטיפול קוגנטיבי-התנהגותי הכי יתאים לי.

יש המלצות לגבי פסיכולגיים קליניים שמטפלים בשיטה הקוגנטיבית-התנהגותית באיזור המרכז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין בשילוב קלונקס - התייעצות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/10/2014

בהחלט שאלה חשובה ומורכבת.
    וולבוטרין מאוד יעיל בחוסר אנרגיה, מוטיבציה ומצב רוח ירוד
    אך מנגד יכול להחמיר אי שקט חרדה, הפרעות שינה, שינוי בלחץ דם ודופק ועוד..

קלונקס לא טיפול להפרעות שינה ולא מומלץ, זמן מחצית חיים ארוכה מידי, עלול לפגוע ביעילות וולבוטרין במהלך היום ( פעולה הפוכה..)

יש צורך בהערכה.
    בירור מצב התנהגותי, פסיכולוגי, הייגינה של השינה
    הפסקת ממריצים ועוד.

לבעיות שינה - להשתמש בכדור שינה , אמביאן, או טונייט - ללא מרשם.
    ( חובה זהירות, לא לנהוד, לא לערבב עם אלכוהול ומעקב רופא סדיר).

לגבי וולבוטרין, לפעמים יש צורך להוריד מינון, ואו להוסיף ריספונד ואו
    לשנות טיפול, כגון: איקסל ( SNRI) שגם מעורר וגם נוגד חרדה ודיכאון.

אין תשובה פשוטה וחד משמעית, זה נטו שיקול קליני, בירור מטרות ובניית תוכנית טיפול משולבת ( תרופתית, פסיכולוגית, התנהגותית)
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף מניפורמי
    שרונה
    28/10/2014

שלום,
    מה הכוונה כשאומרים התקף מניפורמי?
    תודה,
    שרונה.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף מניפורמי

הוספת תגובה

• התקף מניפורמי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/10/2014

מצב הפוך מדיכאון, מצב HIGH ...
    לא ברמה של התקף מאני, פחות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה