מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות דיסוציאטיביתרוזה26/11/2014
בעלת תפקוד מלא בתקופה האחרונה קצת יותר המנעות וצמצום
מתח פנימי ואי שקט ...הרס עצמי
מטופלת פסיכותרפיה ..המטפלת ממליצה על טיפול פסיכאטרי - תרופתי .
האם הטיפול התרופתי חייב להיות קבוע .
האם ניתן יהיה להפסיק אותו
מה ייעודו בעצם ..כששוב אני מציינת יחסית תפקוד גבוה (עובדת משפחה בית )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי
שמוליק26/11/2014שלום רוזה.
מטרת הטיפול התרופתי הוא ליצור איזון כימי במוח. חוסר איזון כימי במוח משפיע על מצבי הרוח.
הטיפול אינו חייב להיות קבוע. ניתן להפסיק אותו כשאר המצב משתפר או לחילופין אם הנזק מתופעות הלוואי עולה על התועלת.
בכל אופן, העניין גם נתון להעדפותיו של המטופל; גישתם של המטופלים יכולה להיות בכל מקום בין קיצוניות של תרופות בלבד לטיפול פסיכולוגי בלבד. על המטפל לקחת בחשבון את ההעדפה האינדבידואלית של המטופל בעניין.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות דיסוציאטיבית - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/11/2014שלום לך רוזה
משך הטיפול הוא על פי עוצמת ההפרעה ועל סמך המלצת הרופא הנשענת על הנסיון בהפרעה בעולם.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין ולמיקטלמאיה26/11/2014
שלום,
אני בת 21 וסובלת מהפרעות אכילה,שינויים קיצוניםי במצבי רוח,OCD ונדודי שינה חריפים.
התחלתי טיפול במלטונין לפני כשבוע 5מ"ג. אני לא מרגישה שיפור בכלל ואני מרגישה שזה מינון נמוך מדי לאור כמה שמטריד אותי והאובססיות והמוח שלי כל היום רועש..
בנוסף, אני לא יודעת למה דווקא למיקטל הרופא נתן לי.. זה מעיד על כך שיש לי הפרעה דו קוטבית? או לאו דווקא?
אם אני מעלה ל10מ"ג מלטונין כל לילה אני ירגיש שיפור משמעותי? וזה יכול לפגוע לי בעירנות יום למחורת?
חשוב לי להדגיש שאני סטודנטית.. אז יש ימים שאני לומדת מהבוקר עד הערב..
אשמח להתייחסות.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא לשאול את הרופא המטפל?
שמוליק26/11/2014שלום מאיה.
מלטונין היא תרופה החייבת במרשם רופא, כך שלא ניתן להעלות את המינון מבלי לקבל ממנו מרשם. כיון שהוא מכיר אותך יותר טוב מאשר הרופאים של הפורום - כמובן מבלי לפגוע בכבודם - אז מדוע לא לפנות אליו?
אני מניח שהעלאת המינון יכולה גם להרדים מספיק בלילה, ויכולה גם להרדים יותר מדיי, ולעייף גם בבוקר. אני מניח שכל מטופל מגיב אחרת.
יכול להיות שלקשיי השינה ישנו גם מרכיב פסיכולוגי, שכדאי לבדוק גם אותו.
למיקטל היא תרופה מסוג מייצבי מצב רוח, ומהווה את הטיפול התרופתי הבסיסי במחלה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה). ההגיון אומר שהיא אמורה להועיל גם כנגד מחלות חד-קוטביות; הן לדיכאון, והן לפסיכוזות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא לשאול את הרופא המטפל? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/11/2014שלום שמוליק
ללמיקל יכולת אנטי דכאונית בנוסף.
לא ממליץ שינוי מינון מלטונין על דעת עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחוף!סיון26/11/2014
שלום, אני סובלת מתסמיניים גופניים במשך כ3 חודשיים, מיטבעי אני מאוד חרדה לכל מה שקשור לבריאות. עברתי בדיקות והכל תקין, אך התסמיניים ממשיכים ואף מתגברים. על כל זה נוסף דיכאון ואני בקושי מתפקדת. הייתי אצל פסיכיאטר שאיבחן כחרדה מוכללת. שאלתי היא האם חרדה יכולה להיות קבועה? לילה ויום דופק מהיר, דפיקות לב אי שקט ופשוט הרגשה רעה.
דבר נוסף קיבלתי ציפרלקס ואני מאוד חוששת להתחיל כי הבנתי שהוא מגביר את הכל. האם יש כדור הרגעה שלא מטשטש או מרדים, כדור יחסית הכי חלש מכל משפחת כדורי ההרגעה- אציין שקיבלתי קלונקס אבל הבנתי שהוא ממש חזק. אשמח לשם נוסף שיהיה חלש .
מקווה ומצפה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרש שיקול דעת
שמוליק26/11/2014שלום ליהי.
נראה לי שיהיה קשה לייעץ דרך האינטרנט.
על כל פנים, הגישה של הרופאים של הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וכדאי לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.
רופא אמור לקחת בחשבון את החששות של המטופל מטיפול תרופתי כזה או אחר, וגם על סמך זה לקבוע את הטיפול המתאים.
נראה שהכי טוב לחזור לרופא המטפל ולשטוח בפניו את החששות שלך על מנת להחליט ביחד איתו על הטיפול הרצוי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שמוליק ותודה...
סיון26/11/2014הוא נתן לי קלונקס וגם פסיכיאטר אחר, אבל אני מבינה שיש כדורים פחות חזקים שעדיף שאתחיל איתם...
לגבי שיחות זה בהחלט חלק מהתוכנית, אך רק כאשר אתאושש קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחוף! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/11/2014חרדה - בדר'כ , המקור של הבעיה פסיכולוגי, תת מודע.
אך חובה לברר מצב גופני, שינוי הרגלים ( ממריצים.. )
יש לשתף את רופא משפחה, בירור דופק, ל''ד, אקג..
לשים לב להפחית קפה...
יש לשקול טיפול פסיכולוגי בהמשך.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסרוקסט לפריזמהאופק24/11/2014
שלום עברתי מסרוקסט לפריזמה
ובאותו היום שלקחתי פריזמה הרגשתי ממש דיכאון
מה עושים במצב כזה היות ואין לי אפשרות לדבר עם
הפסיכיאטר שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסרוקסט לפריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/11/2014יש צורך באיזון וטיפול סימפטומתי עד הקלה. ( תוספת זמנית - טיפול הרגעתי טבעי , ללא רשם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנהלי הפורום אולי תחסמו את שירה????אנונימוס24/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אנונימוס חשוף את עצמך...
שכני השכנה24/11/2014איזה פחדן אתה לא מראה מי אתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולידיעתך מכובדי הדוקטורים פה בחיים
שכני השכנה24/11/2014לא יחסמו אותי ..למה הם אוהבים אותי. אז חבל לך על האנרגיה הרבה שהינך משקיע בלנסות....כן כן לנסות (כי אף פעם לא תיצלח) מלהוציא אותי מפורום יפה ונעים זה.
נ.ב. הייתי מציעה לך להיתרכז יותר במתן שאלות פה למכובדינו הדוקטורים בנושאים שמטרידים את מנוחתך ושאינם קשורים אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיתם מכובדי הדוקטורים הייתי צריכהשכני השכנה24/11/2014
לשנות את שמי משירה לשירה/רותי בישביל שאוכל לרשום פה הודעות.
ניראה לי באמת יש לכם פה עסק עם משוגעים פה. לטיפולכם.
וגם באזור מגורי....רגע אתן את שם העיר- אזור, יש הרבה משוגעים שכניראה חלקם עוקבים באחרי בהדיקות אולי אפילו (לא יאמן לפורום זה....יו...איזו הפתעה, מה יש פה יצוג לתושבי אזור? או אולי משוגעי אזור....חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחי) הינכם מוזמנים לאזור ליראות את כול היצורים שניכנסו לאתר מכובד זה והפכוהו כמו את עירם למקום חסר כבוד, מופרע, שכולם מהלכים שם כחולים כמוהם ולמען האמת אם משוגעי אזור לא ידעו, היום מתחילים לטפל בהם...וגם עבריינים מסייעים לטיפול פה.
יום טוב לכולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היזהרי מתושבי אזור
רותי/שירה24/11/2014אני מזהירה אותך מלהתעסק עם תושבי אזור.
אני מראה לך עכשיו שאנחנו יכולים להשתמש בכינוי שלך בפורום הזה ולכתוב הודעות בשמך.
אם לא תשמרי על הפה המסריח שלך, נשתמש בסנקציות חריפות יותר.
אפרת, תושבת אזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת מה את כול כך כועסת..
שכני השכנה24/11/2014הרי בך לא מדובר, אני דיברתי רק על משוגעי אזור. ומי כמוך יודע שחיים היום מיספר מסויים של משוגעים (מאושפזים כול חודשיים בבית משוגעים ולכן הם ניקראים משוגעים) ואינם מרפים מאנשים נחמדים ויפים ותמימים למראה שאינם מבינים שיש ביננו אנשים שאינם צריכים כול כך לגור באזור, אולי שיחזרו אל המקומות שגרו בהם לפני? מה אנשים עברו במיוחד לאזור? מה זו עיר מכניסת אורחים...אופס סליחה מכניסת משוגעים.
לא כול כך מתאים הדבר לרוב התושבים ואני דיברתי כבר עם רבים וטובים שאמרו לי שהם רוצים להיפטר מכול הקקה שהגיע לגור כאן בשנים האחרונות..ולכן בואו נסייע להם להיפטר מהקקה...אני רואה אפרת גם את עם אנשי שלומנו עוזרת לנו להיפטר מהקקה בעירנו ...למה קקה תדעי תמיד מסריח אף פעם הוא לא יתחיל להריח טוב,כי הוא קקה פשוט. וחבל שאנשים לא תפסו את עצמם הרבה הרבה הרבה הרבה שנים לפני...כי יש אנשים כאלה ביננו שחיים כבר הרבה שנים ביננו ,אם זה 8 שנים,10 שנים,20 שנה ואף 30 שנה, אז לא הגיע הזמן כבר לנקות את אזור מהקקה? אני חושבת שהגיע כבר הזמן לנקות את אזור וצ'יק צ'ק מהר מהר ,למה דברים שמיתארכים יותר מידי שנים גורמים לסבל יותר מידי רב לתושבים נחמדים כמוך וכמוני וכרבים וטובים אחרים שיש הרבה כמותם ,או שאפילו לדעתי ניתן לומר רובם. רוב אזור מאוכלסת בנורמלים נחמדים אדיבים תרבותיים אינטליגנטיים שאוהבים אנשים ואוהבים לעזור לזולת ולכול אחד ואחת אז מה פשר קומץ המועטים? למועטים לימדי אין אף פעם מקום בחיים .לא של המקום ולא באופן כללי בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה מה שעושה לך טוב - לבריאות
אפרת24/11/2014היי שירה/רותי/ או איך שקוראים לך.
אני רואה ששוב פעם החלטת לשנות את הכינוי שלך....
תוציאי את הקריז שלך פה בפורום, ושיהיה לך לבריאות.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסחשובב23/11/2014
היי, אני לוקחת ציפרלקס מזה חמישה וחצי חודשים עקב דיכאון קל, היו שינויים במינונים ומזה כשבועיים אני על ציפרלקס 10, שאלתי היא כזאת, לאחר תקופה של חמישה חודשים אני כבר לא אמורה לחזור לעצמי במאה אחוז?! יש שיפור אבל זה ממש לא זה! מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לרופא המטפל
שמוליק24/11/2014שלום לך.
קודם כל, אני חושב שצריך לומר את גישתם העיקבית של רופאי הפורום, שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מסםיק יעיל, וכדאי מאוד לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.
יכול להיות שצריך להעלות את המינון, יכול להיות שהתרופה איננה מתאימה, ויכול להיות גם הסבר אחר...
כדאי לחזור לרופא המטפל שמכיר אותך, ולבדוק מה ניתן לעשות בנידון. יהיה קשה מאוד לייעץ דרך האינטרנט.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/11/2014שלום רב,
המינון הטיפולי המינימאלי של ציפרלקס הוא 10 מ"ג, המינונים הנמוכים יותר אינם טיפוליים ומשמשים להתחלת הטיפול בלבד (במטרה להפחית תופעות לוואי). באופן כללי, כעבור חודש מתחילת הטיפול במינון הטיפולי (10 מ"ג) מקובל לבצע הערכה של המצב: במידה וקיים שיפור חלקי יש לעלות מינון של התרופה ל-15 מ"ג או 20 מ"ג ולסירוגין, במקרה של העדר שיפור כלשהו יש לשקול החלפת התכשיר.
מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל כדי להעריך מחדש את המהלך הטיפול שעברת ובתאם לכך להסיק מסקנות ולקבל החלטות בנוגע להמשך הטיפול כדי להשיג תוצאות מרביות. חשוב להעזר בסבלנות ולא להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התרופה אביליפייניב23/11/2014
אני בן 27 ויש לי OCDת
בחודש וחצי האחרון ה-OCD בממוצע היה קשה ואף קשה מאוד (חרדות שמה נדבקתי במחלה) הפסיכיאטרית רשמה לי אביליפיי מינון קטנטן (2.5 מ"ג) ורציתי לשאול - כיצד התרופה עובדת מבחינה ביולוגית?
אני כמובן סומך על הפסיכיאטרית, אך לא חשבתי באותו הזמן לבקש פירוט ואני רק זוכר שהיא אמרה שזה דופמין וקטמין(?) לא כ"כ הבנתי.
אשמח להסבר
ושאלה נוספת - האם יש קשר בין אביליפיי לחסימת בטא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר חלקי
שמוליק23/11/2014שלום ניב.
דופאמין הוא מוליך עצבי (נוירוטרנסמיטר) שהמצאותו בכמות מרובה יכולה לגרום למצבים פסיכוטיים. תרופות נוגדות פסיכוזה חוסמות את הקולטנים של הדופאמין, וזה אמור לעצור את האפקט של המצבים הפסיכוטיים.
הרבה תרופות אנטי-פסיכוטיות יעילות גם לטיפול בדיכאון.
גם אותי זה מעניין לדעת איך חסימת קולטי דופאמין אמורה להשפיע על דיכאון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל התרופה לא מעלה את כמות הדופמין?
ניב24/11/2014אתה בטוח שהיא מורידה אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שמוליק24/11/2014שלום ניב.
תרופות אנטי-פסיכוטיות חוסמות קולטני דופאמין.
באמת שאינני יודע איך חוסמי דופאמין אמורים לעזור לדיכאון, וגם אני מסוקרן לראות את התשובה של הרופאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמי באיזו מחלה הינך חושב שנידבקת?
שכני השכנה24/11/2014הייתי ממליצה לך כוון פניך אל עבר הפסיכולוגיה. לך לפסיכולוג . לפסיכולוגים יש טיפולים לא פחות טובים לטיפול ב-o.c.d. מאלו שיש לפסיכיאטריה להציע.
אתה ניראה לי בחור שמבין עיניין טיפול פסיכולוגי יועיל לך מאוד לדעתי ומי יודע אולי יסיים את מחלתך ויתן מזור ליסורייך.
כול טוב מאמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם פסיכיאטרים מטפלים בשיחות
שמוליק25/11/2014ואלה שלא - ד"ר דוידאור כתב פעם, שהם מפספסים בגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם פסיכיאטרים מטפלים בשיחות באמת?
שכני השכנה25/11/2014בוא אראה לי אחד כזה שמוליק...שמוליק אם אינך יודע תפקידו של הפסיכיאטר הוא לתת תרופות ולא להיות גם הפסיכולוג של הפציינט שלוץ מי שצריך ללכת לפסיכולוג הולך לפסיכולוג ולא הופך את הפסיכיאטר שלו לפסיכולוג. למה זה אינו מתפקידיו של הפסיכיאטר לשוחח איתך על בעיותייך ולתת לך מענה פסיכולוגי למכאובך לשם זה ברא אלוהים את הפסיכולוגים...כן כן יש כזה דבר טיפול פסיכולוגי אצל הפסיכולוג ולעומת זאת תפקידו של הפסיכיאטר לאחר אבחנה קלה לתת לך מירשמים (ככול רופא שלמד בפקולטה לירפואה) ומירשמים בילבד ולהוציאך מחדרו אחרי 2-3 דקות ,כמובן עם מירשמיך ביד.
עכשיו אני מקווה שהדברים פה הובהרו בצורה הכי ברורה שיכולה להיות ואם יש לך שאלה נוספת בעיניין הנני פה לירשותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!!!
שמוליק25/11/2014אני אישית מטופל אצל פסיכיאטרית כזו.
אני מטופל אצלה רק בשיחות.
ובכלל, גם עם שאר המטופלים שלה, היא בעיקר מטפלת בשיחות.
פסיכיאטר חייב לעבור הכשרה לטיפול בשיחות על מנת לקבל רישיון רופא. אחר כך, אף אחד אינו מחייב אותו לטפל בפועל בשיחות.
כל הרופאים כאן בפורום מטפלים גם בשיחות, וכדאי שתיכנסי לאתר של ד"ר דוידאור ותראי מה הוא כותב על פסיכותרפיה.
זה באמת מאוד עצוב שסטודנטית שנה ג' לפסיכולוגיה איננה יודעת את זה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ את השאלה...
ניב27/11/2014אשמח לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקאי ומלי אני מקווה שאינכם מכיריםשכני השכנה23/11/2014
אותי ואינכם גרים ליד מקום מגורי לטובתכם האישית. כי הודעות כמו שרשמתם לי פה יתחילו להיות מטופלים במיסגרת בית המישפט. איפה שלפני שנים הייתי צריכה לטפל בקקה כמוכם. חולי נפש משוגעים אני אשלח לכם את חברי הרוצחים/עברייני עולם תחתון ואז תיראו מה זה סטודנטית לפסיכולוגיה.
חבל לכם על הזמן היתעסקתם עם הבן אדם הלא נכון שזה אני.
אני אגמור אותכם.
ורצוי שתיקראו את ההודעה הזו שלא יהיו בליבכם ספקות לגבי מה שאני אעשה איתכם עם תמשיכו אפילו לשניה בחיי להטרידני ולהפר את מנוחתי.
בושה וחרפה חולי נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי להזדיין בתחת שירה..
קאי24/11/2014תאמרי את זה גם לחברים העבריינים שלך חח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משאירה לך לומר להם את זה
שכני השכנה24/11/2014קאי. כשתיפגוש אותם....ואם ממש תיתחנן אליהם אולי יזינו אותך גם חזק בתחת כמו שאתה כניראה אוהב...שאחרת לא היית רושם לי את זה.
אתה ממש בן אדם חולה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש ברגעים אלה אני מגיש נגדך תלונה
קאי24/11/2014על איומים.
טוב שיש לי את הכתובת שלך ואת השם שלך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי קאי. התנהגות בוגרת
אפרת24/11/2014היי קאי.
אני שמחה שהגעת למסקנה הזו שכל כך מתבקשת.
שירה בסך הכל צריכה להוציא את הקריז שלה פה בפורום.
שתוציא את הקריז ושיהיה לה לבריאות.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאורנאור23/11/2014
שלום היתי בועדה לקצבת נכות ..רציתי לשאול אם לפי מה שאני אומר מה ניראלכםםםם יקרה? עבדתי בעבודה שעה ופיטרו היתי בעוד עבודה אולי בגלל שיש שם אנשיפ ומדברים אז ריחפתי היתה עבודה של כמה שעות ועזבתי אני בן 23 לא יודע איך להתחבר לתקשר אם הסביבה זה מפריע ומרגיש שלא יכול לעבוד..ובלילה אני יותר מפחד ומפחד שיפגעו בי התחלתי טיפול אם ציפרלקס והכל היה רשום שם עברתי את הועדה..בבצפר היו משפילים אותי גם כל הזמן ואני תמיד אם העינים למטה ולא מרוכז כזה..ניראלכם שיסתדר משו? למה אני בבעיה שלא יתחילו להגיע לי חובות כי אני לא עובד לפחות שיצא משו אוף מקוה לטוב נמאס מהמצב הזה ככה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם צריך - לפנות לגורמי הרווחה
שמוליק23/11/2014שלום נאור.
לא ניתן להעריך האם הביטוח הלאומי ייעתר לתביעתך לקיצבת נכות. בוודאי שלא דרך האינטרנט.
אם התייעצת עם הרופא המטפל, והוא העריך שזה מה שצריך לעשות - אז ניתן לסמוך עליו.
אם כרגע המצב הוא שעלולים להיות חובות - כדאי לפנות לגורמי הרווחה. זה לוקח זמן עד שהביטוח הלאומי מטפל בתביעה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Agitated Depressionיעל22/11/2014
מה זה Agitated Depression
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Agitated Depression - תגובה
מדובר בדיכאון שבנוסף לתסמינים המוכרים (מצב רוח רע, חוסר הנאה, קשיי שינה, שיניי תאבון), מלווה גם באי שקט משמעותי, קושי לשבת במקום אחד, קפצנות וכד'. התסמינים האלו מעידים על חומרת המחלה ולעיתים במקרים אלו יש צורך בטיפול אינטנסיבי יותר ואף לעיתים אשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אירנה עקב מה נוצר
שכני השכנה24/11/2014ה-Agitated Depression ?ואם מגורמים סביבתיים ,האם רק מהם כך שכאשר יחלוף לו רוב הסיכויים שאם התנאים שיצרו אותו לא יחזרו הוא לעולם לא יחזור?
איזה מחלות קשות...אלוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגה חוזרת דופמיןנועה22/11/2014
דר׳. דויד אור שלום. מה פרוש ספיגה חוזרת של דופמין או סרוטונין או. מוליך כל שהוא. למה צריך לספוג האם בגלל עודף או בגלל חוסר. מה ההבדל בין לוריוון לוואבן. ובין אסיוול האם. נכון שהוולבוטרן מתחיל להיכנס. כהתוויה נגד השמנה. שאלה שנייה בקשר למכתב מהפסיכיאטר הפרטי למוסד לימודי. האם זה הוגן שפסיכיאטר. פרטי אישי אליו אני הולך פעמיים בשנה למעקב. ירצה ממני תשלום. נוסף ויותר מאשר הביקור. כי ביקשתי כמה מילים ליועצת בית הספר שתתחשב במצב. הרי זו לא חווד רפואית אלא סיכום ביקור. הוא אומר ממילא אתה מקבל החזר מהביטוח......ולא ניצלת שלוש פעמים. מה איכפת לו אולי אני צריך לאורטופד.???? איפה האנושיות והחמלה. גם כך ההשתתפות העצמית והנסיעות מהווים נטל כספי שבשבילו זה דמי כיס ובשבילי זה החיים עצמם. למה. הגרידיות הזו???? יש פסיכיאטרית בשם דר׳. קרני שעונה על כל בעייה אפילו באמצע הלילה כי אני פציינט פרטי והיא שווה כל שקל ביטוחי למה רופא אחר מקשה עוד יותר על חיי הזבל שלי. סליחה על פריקת הכעס אם נעלבת אבל. אשמח אם תעדכן את הקולגות שלך על המצב ולא רק ברמה העקרונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגה חוזרת דופמין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/11/2014ספיגה חוזרת , תרופות חוסמות את הספיגה החוזרת לתא במוח , אשר מפריש את החומר ובכך מעלים את הריכוז שלו ...
"מה ההבדל בין לוריוון לוואבן. ובין אסיוול" - זמן מחצית החיים, הזמן אשר לוקח לגוף לסלק חצי מריכוז החומר הפעיל מהגוף.
וולבוטרין עדין לא כהתוויה נגד השמנה.
יש תרופה חדשה , אשר אמורה להיות מהפכנית, עדין לא אושר בארץ.
לגבי מכתב חוו'ד, זה תלוי ברופא, בטיפול פרטי, יש מצבים שיש לשלם עבור מכתב חוו'ד במיוחד כאשר לא למטרות רפואיות.
זה מאוד תלוי ברופא ובהיקף המכתב.
לידע כללי, חלק מרופאי המשפחה בקופ'ח, יגבו תשלום נוסף על חוו'ד רפואית ללימודים בחו'ל, דוח חיסונים למטרות שונות ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלבדני21/11/2014
שלום אני בן 38 ויש לי סכיזופרניה
אני מטופל ב600 מ״ג סוליאן שעכשיו בתהליך החלפה לסרוקוול
וב30 מ״ג מירו ו150 מ״ג וולבוטרין.
לפני כמה חודשים טופלתי בזייבן לשם הפסקת עישון אך לאחר מיספר שבועות נאלצתי להפסיק מכיוון שהיו לי כאבים בלב.
עכשיו עם הוולבוטרין שהתחלתי לפני כמה שבועות לטיפול בדיכאון קורה אותו דבר
( אני יודע שזו אותה תרופה)
מה עושים ? להפסיק? זה תופעת לוואי חולפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלב - תגובה
קודם כל חשוב לעבור הערכה רפואית ולודא שלא מדובר בבעיה גופנית שאחראית לתופעה המתוארת. לאחר מכן, מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ולהעריך מחדש את ההרכב של הטיפול התרופתי, להתייחס לתועלת של כל אחת ואחת מהתרופות ולחסרונותיהן (תופעות לוואי) ובתהאם לכך לקבל החלטות בנוגע להמשך הטיפול והצורך בשינויים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי תרופותאלינה21/11/2014
שלום, אני מטופלת כבר שנתיים בתרופה vipax xr75 כדור אחד ביום נגד דיכאון, בזמן אחרון אני מנסה להפסיק את הטיפול וכרגע לוקחת כדור פעם ביומיים כמובן בהמלצה של הרופאה שלי. בעכבוד זה אני רוב הזמן מרגישה כאבי ראש בחילות סחרחורות וחולשה כללית, הרופאה שלי טוענת שאני ממציאה את זה ואין שום תופעות לוואי כשמפסיקים vipex. האם זה יתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שישנה סיבה אחרת לכאבים
שמוליק23/11/2014שלום אליאנה.
אינני רופא.
אינני יודע לומר האם אין קשר בין כאבי הראש להורדת המינון של התרופה.
יכול להיות שהרופאה צודקת, ומסתבר יותר שאין קשר בין הדברים וישנה סיבה אחרת לכאבי הראש שאיננה קשורה להורדת המינון.
מכל מקום, להגיד למטופל שהוא מבלבל את המוח, כאשר הוא מתלונן על סבל כזה או אחר - זו התנהגות שאיננה הולמת רופא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/11/2014קשה לאמין שרופא יגיד זאת..
ברור שיש תופעות לוואי כאשר מפחיתים מינון או מפסיקים באופן מהיר..
יותר נכון לעבור לוויפאקס בשיחרור רגיל פעמים ביום, לאחר 3 שבועות לרדת לכדור אחד ( 37.5 מ'ג) למשך 3 שבועות.
אני אישית לא ממליץ יום כן יום לא לסירוגין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יונתן או שאתה מאוד תמים או ש..
שחר27/11/2014או שלא יודע מה לומר לך.
מדוע קשה להאמין שרופא תגיד דבר כזה?
כי היא רופא?
אני הייתי אצל רופא פסיכיאטר פעם.ובאמצע שיחה הוא התחיל לפהק.פער את פיו הרים טיפה את החולצה והתחיל ללטף את הבטן שלו לרגע.(איזק בבור).
שלא נדבר על כל הרופאים ששמענו שאנסו,השפילו וכו'.
אז למה את מופתע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יונתן או שאתה מאוד תמים או ש.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/11/2014עדין אני מאמין שרוב הרופאים מאמינים בעבודתם ועושים זאת באופן מקצועי ואנושי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי רוצה להאמין כמוך.
שחר27/11/2014לצערי איבדתי את האמונה שלי באנשים בכללי כבר מזמן.
העולם התחרבן לגמריי.
פעם חשבתי שהעולם מקום יפה לחיות בו וצריך להודות על כך שהייתה לך הזדמנות לחוות אותו פעם אחת מאשר מעולם לא.
כיום ולמרות שאני צעיר..אני מצטער על כך שלא ניתנה לי הבחירה לא להיוולד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי רוצה להאמין כמוך. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/11/2014מצטער לישמוע זאת.
יש כיום לבריאות הנפש הרבה מה להציע.
הרפורמה בבריאות הנפש תוביל לשינוי מהותי, המטופל יהיה במרכז,
יתחילו למדוד שביעות רצון, מקצועיות, תוצאות ועוד..
זה אמור להיות הרבה יותר זמין ומקצועי לעומת המצב שהיה עד כה.
2015 זה יוצא לדרך סופית.
( מקווה מאוד שכך זה יהיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון שלי עם ויפאקס
חולה OCD29/11/2014בהחלט יש תופעות לוואי כשמפסיקים לקחת, אבל זה דבר שבסופו של דבר עובר לבד.
ירידה איטית במינון יכולה לעזור. לקחת יום כן יום לא זה לא הרעיון הכי טוב במקרה של ויפאקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת שפתייםטלש20/11/2014
שלום,
רציתי לשאול על תגובה התנהגותית של נשיכת שפתיים?
מדוע זה קורה?
על מה זה יכול להעיד?
למה זה קורה נגיד בעיקר מול אנשי מקצוע (כמו מטפלים, פסיכולוגים)?
זה מאוד חשוב לי.. אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת שפתיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/11/2014ממצב מבוכה ודחק עד מצב אובסיסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)