מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוזאקמורן07/11/2014
שלום נטלתי 7 שנים פרוזק במינון מקסימלי שעזר לחלק מהחרדות החלטתי להפסיק ניסיתי כל מיני תרופות אחרות שלא הועילו ואף המצב החריף אז יצאנשפעמיים חזרתי שוב לפרוזאק לאחר הפסקה של התרופה ואני מרגישה שעכשיו גםנהוא לא עוזר האם הגיוני??? האם פיתחתי עמידות מה עלי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזאק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014ייתכן ולא משפיע.
יש צורך בבדיקה חוזרת ולישקול תרופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיוחהדר07/11/2014
כמישהי שלא צורכת כדורים ולא בטיפול כלשהו אבל מאוד רגישה ומתקשה להתמודד עם התחרות שבחוץ- בעיקר קנאה והשוואות שגורמות לי לדימוי עצמי נמוך- כדאי לשקול צריכה כזו? יש משהו שיכול לטייח ולגרום לי לאהוב את עצמי ולהתעלם מהסביבה בין רגע? מצד שני מפחיד אותי לטאטא מתחת לשטיח משהו שרצוי וניתן לטפל בו אחרת. הרי אהבה עצמית מתישהו אצטרך ללמד את עצמי. יש תרופות טבעיות שעוזרות? או קנביס רפואי? אשמח לייעוץ לצאת מהיאוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לעשות הערכה מקיפה יותר
שמוליק10/11/2014שלום חלי.
ניתן לטפל בבעייה. צריך לעשות הערכה מקיפה יותר ולבחון את כל הגורמים: פסיכולוגיים, סביבתיים, אורגניים (בעיות רפאויות "רגילות"), וביולוגיים (חוסר איזון כימי במוח).
הטיפול התרופתי מיועד למרכיב הביולוגי, אבל רופא צריך לקחת בחשבון את רצונותיו של המטופל ובכלל זה גם את החששות מפני הטיפול התרופתי באם קיימות חששות כאלו. ובכלל, לא תמיד ממליצים על טיפול תרופתי אחרי הבדיקה המקיפה.
מה שצריך זה לא לחשוש ללכת לטיפול על מנת לשפר את איכות החיים.
אינני יודע על טיפול בתרופות טבעיות.
קנביס רפואי, זה משהו שבין כה וכה קשה מאוד לקבל אישור לגביו, וזה רק בהמלצת רופא, ואני מאוד מסופק עד כמה מקובל להשתמש בקנביס רפואי לצרכים נפשיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014ממליץ טיפול פסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימוס05/11/2014
ש לי שאלה אני עברתי התעללות בילדות הדחקתי את זה ל10 שנים בערך התעלמתי מזה לגמרי למדתי עבדתי ועכשיו הופיע אצלי (לפי האבחנה) PTSD
הבעיה שלי היא שאני כל הזמן נזכרת בדברים ונסוגה לתוך עצמי האם זה דיסוציאציות או פלאשבקים? אני מרגישה כאילו אני גם חווה את המציאות הנוכחית וגם כאילו אני לא כאן אני איפה שהייתי.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014ייתכן גם וגם, תשובה מדויקת רק לאחר בדיקה.
דיסוציאציה = נתק בין מידע תחושתי, חשיבה קוגניציה ואמוציה ( רגש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנונימוס06/11/2014מה זאת אומרת נתק בין קוגניציה חשיבה וכו' אתה יכול לתת דוגמא או להסביר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014יש ניתוק בקשר בין הגורמים הנ''ל, במוח..
דוגמה : נפגע הלם בפיגוע חבלני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014יש ניתוק בקשר בין הגורמים הנ''ל, במוח..
דוגמה : נפגע הלם בפיגוע חבלני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו תרופה טובה כמו לפונקס?bastian05/11/2014
אני נוטל לפונקס.
למקרה שאצטרך להחליף תרופה, אם לפונקס היא מספר אחת איזו תרופה היא מספר 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במטופל באופן אינדבידואלי
שמוליק05/11/2014שלום בסטיאן.
יש כל כך הרבה תרופות אנטי-פסיכוטיות כי כל מטופל מגיב באופן שונה לתרופות, ולכן נראה לי שאין תשובה חד משמעית וברורה לשאלתך. אבל כיון שאינני רופא, יכול להיות שאני טועה.
על כל פניםף, לא ברור לי מה התכלית של השאלה הזו; אם לפונקס טובה לך - אז למה לחשוב על החלפה תרופתית?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אצטרך להחליף אותה
bastian05/11/2014אם תהיה פגיעה בספירת הכדוריות הלבנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביר להניח זה לא יקרה
שמוליק06/11/2014שלום בסטיאן.
אני מניח שאתה מקבל את התרופה הזו כבר איזה תקופה, אחרת, לא היית כל כך משוכנע שהתרופה הזו מתאימה לך.
בהתחלה עושים בדיקות כל שבוע ואחר כך פעם בחודש. אם זה לא קרה לא סביר שזה יקרה.
בכל אופן, זו שאלה לגיטימית לחלוטין. זה ממש טוב ששואלים ומתעניינים בטיפול המוצע.
כפי שכבר כתבתי, למיטב ידיעתי, אי אפשר לתת תשובה חד משמעית, אבל כדאי לחכות לתשובה מהרופא. יכול להיות שאני טועה מאי ידיעה מספקת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאון ממושך ומחמירyuval04/11/2014
היי יונתן. בתקופה האחרונה אני מרגישה במשבר ללא מוצא. אני כבר לא נהנת מפעילויות שעשיתי בעבר, התרחקתי מהחברים שלי, אני מכונסת בעצמי ומרגישה בודדה. כל זה גורם לי למחשבות שליליות על עצמי ועל תחושת חוסר ערך עצמי וחוסר תקווה שיש פתרון. מדובר על כחצי שנה. עד עכשיו חיכיתי שזה יעבור מעצמו אבל לא רק שדבר לא השתנה, אלא זה רק החמיר וזה מונע ממני לתפקד. זה הגיע למצב שאני ממש סובלת מזה ואני מבינה שאני חייבת לקבל עזרה אבל אני לא יודעת לאן לפנות, אודה לך מאוד אם תוכל לכוון אותי מעט, האם יש תחומי התמחות? לאיזה פסיכיאטר עליי לפנות ומה הטיפול המתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למש שלא תפני לד"ר דוידאור?
שמוליק05/11/2014שלום יובל.
אכן, זה ממש לא נעים להיות בדיכאון עמוק וממושך, אך ניתן לטפל בו ולהחזיר את שמחת החיים.
אחד מהגורמים החשובים ביותר, אם לא החשוב ביותר, בהצלחת טיפול הוא אמון במטפל.
כנראה שאת בוטחת בו; עובדה שאת מעוניינת בהכוונה שלו.
למה שלא תפני אליו?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיכאון ממושך ומחמיר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014שלום, את מתארת מצב דיכאון, יש צורך לפנות לפסיכיאטר, ניתן גם במסגרת קופ'ח, או פניה לפסיכיאטר פרטי.
חבל לסבול, מומלץ להתחיל לטפל בהקדם.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה רק לדר תודהדנית04/11/2014
אני אשה בת 45 וכל הזמן יש לי חששות שלבעלי יש מאהבת .לפי סימנים של התנהגות .לא ראיתי בעינים שלי אבל החששבות מנקרות אותי כל הזמן .אין בי אמון ,כי ראיתי בבית תרופה להגברת ההון .ומאז אני בחרדות .איך עלי להתנהג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה רק לדר תודה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014זה פורום פסיכיאטריה
התיאור שלך לא בהכרח קשורה לבעיה נפשית.
אבל אולי חוקר פרטי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתמורן03/11/2014
שלום סובלת מבורדרליין חרדה חברתית התקפי פאניקה ואו סידי כרגע נוטלת 200 מ.ג לוסטרל כבר חודש החמרה בדיכאון נוטלת גם טגרטןל 600 בשל התקפי זעם קשים הרופאה רוצה להוסיף אביליפי במינון של 10 אך התרופה עולה יותר מ600 שח למי שאין אישור האם שווה להשיג אישור? האם יכול להועיל? סרקוול וריספרדל לא הסכמתי לקחת בכלל השמנה את ה ssri שינו הרבה בחודשים האחרונים אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא מעדיפה ריספרדל אבל אני חוששת מה
מורן03/11/2014אני חוששת מהשמנה לכן לא מוכנה ואביחפאי היא טוענת שגורם לאי שקט וכרגע אני באי שקט אהל עוזר חהתקפי זעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014הכי יעיל , על פי מחקרים, סרווקאל XR בסביבות 300 מ''ג
זה נחשב יחסית מינון קטן ולא תמיד משמין.
אביליפי - יכול להיות יעיל, אך בעייתי עד איזון, בתחילת הטיפול בדר'כ ניש אי שקט קשה חובה להוסיף נוגדי חרדה כגון קלונקס.
יש מקום לישקול טיפול בשיחות , כגון : CBT , DBT וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה לגבי הריספרדל??
מורן06/11/2014הרופאה הציעה סרקוול אך אני חוששת בנתיים נתנה לי ריספרדל במינון של 2 מ.ג חציתי אותו ולקחתי מיליגרם האם מותר בכלל לחצות? האם למשקל 60 זה יעיל? ויכול להספיק ביחד עם לוסטרל 200 והאם יגרופ להשמנה??? אני שנים מטופלת ואחרי ירידה של 30 קילו וממש לא רוצה להחזיר אותם בנוסף או סידי לא פשוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה התיחסות נוספת זה דיי חשו
מורן06/11/2014חשוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק??
מורן06/11/2014האם תוכל לענות לשאלתי לגבי הריספרדל? ממש דחוף לי בנוסף האם הגיוני רעב מטורף בגלל לוסטרל חודש??? לפני כן נטלתי רסיטל ולא עשה כזה תאבון אך הפסיק לעבוד גם לןסטרל לא ממש עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצל
שמוליק06/11/2014שלום אור.
אני מתנצל שלא הגבתי.
השמנה היא תופעת לוואי שכיחה הן של התרופות האנטי-פסיכוטיות (ריספרדל וכנראה שגם אביליפי) וגם של תרופות אנטי-דיכאוניות. ד"ר סמואל (מהפורום של הילדים והנוער) הסביר פעם שהתרופות גורמות לתיאבון מוגבר, ואינן משנות את המנגנון של הגוף האחראי על פירוק המזון.
לדעתי, יש גם מרכיב פסיכולוגי; האכילה יכולה הרבה פעמים לנחם, והיא אמורה לספק צרכים פסיכולוגיים מעבר לצורך הקיומי.
אני חושב שאין תשובה סוחפת וגורפת לשאלה של האיזון הנכון בין התועלת של תרופה לעומת הנזק של תופעות הלוואי; נדרש שיקול דעת מותאם אישית לכל מטופל. הרופא המטפל צריך לשתף את הטופל בתהליך תוך גילוי רגישות לצרכיו של המטופל.
אני גם אומר שאפשר לטווח הרחוק לחשוב על ניטרול המרכיב הפסיכולוגי של הבעייה, שיכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות. גם בעניין הזה, צריך לאפשר לכל מטופל לנקוט בגישה שלו למה הוא נותן משקל כבד יותר לטיפול התרופתי או לטיפול הפסיכולוגי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה התיחסות נוספת זה דיי חשו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014מותר לחצות
משקל פחות רלוונטי, יותר חשוב התגובה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל מאוד חשוב
מורן06/11/2014מה זאת אומרת לא חשוב??? מאוד חשוב לי המשקל גם אחרי לידה שניה אם לא היה חשוב לי המשקל הייתי חוזרת לדפלפט שמאוד ניפח ובכל זאת הגיוני שריספרדל במינון כזה יעשה אותי מאוד רעבה אחרי יומיים?? או שזה הלוסטרל עדיין??? וסתם מסקרן אותי לגביך האם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באופן בהולשרית03/11/2014
אח שלי [בן 19] פנה על דעת עצמו לבית חולים פסיכיאטרי ע"מ להתאשפז כי חשב שיוכל לקבל בזכות זה קצבת נכות מביטוח לאומי ויוכל לקבל כסף. (לאחר שלא מצא עבודה באף מקום ולא גוייס לצה"ל מסיבות לא ברורות, היה חייב למצוא דרך כלשהי לכלכל את עצמו לפחות באופן זמני ובייאושו הרב עשה את הצעד הזה)
כמובן שלא סיפר לאף אחד על המעשה הנורא הזה, וכשהגיע לשם עבר אבחון קצר ונכנס לבידוד למשך 14 יום.
יש לציין כי אחי אינו בעל עבר פלילי או איש אלים עם עבירות סמים וכו'.
ילד טוב מבית טוב שבסך הכל מיואש והלך לאיבוד עקב המון דברים שעבר.
במהלך האישפוז, הוא הועמס בכדורים ובתרופות שאינם ידועים לנו מהם.
הילד כרגע נמצא במצב גמור!
שוחרר הביתה לאחר כחודש וחצי ימים בטענה שהוא בריא לחלוטין.
בשחרור הוא קיבל כדורים, כמובן שהפסקנו לו אותם באופן מיידי.
מילד שמח וחי הוא הפך לילד "מת מהלך" , הוא אפטי, בקושי מדבר ומלמל מילים לא ברורות. מאוד עייף ובוכה הרבה.
לא יודע להסביר מה קרה לו בבית החולים, אך מודע למצב שקורה סביבו ומודע לטעות הנוראית שעשה ומתנצל בלי סוף על כך.
כבר מעל ל 3 ימים שהוא לא מוכן לאכול דבר,
הוא שותה רק מים.
היום פנינו בייאוש רב לרופאת המשפחה ששלחה אותנו בחזרה לבית חולים שממנו הוא שוחרר, אך אנו המשפחה וגם אחי סרבנו בתוקף לחזור לשם עקב המון סתירות וחוסר ידע בנעשה. אין ספק שהוא נמצא בטראומה פיזית ונפשית ממה שעבר שם.
*מצנעת הפרט אשמור כרגע על שם המקום באופן חסוי,מאחר ובהמשך אנו מגישים תביעה משפטית*
לבסוף הרופאת משפחה שלחה אותנו מחר בבוקר לבית החולים בעיר, למחלקה הפסיכאטרית לקבלת טיפול רפואי . כמובן שכל זה בתקווה ויקבלו אותנו שם ולא יחזירו אותנו לבית החולים שממנו הוא השתחרר.
לשאלתי :
1. האם יש מצב כזה או אחר שברגע שאחי מגיע לבית החולים בעיר לקבלת טיפול במח' הפסיכאטרית והם אינם מוכנים לקבל אותו , אלא מפנים אותו בחזרה לבית חולים הקודם שהיה בו והחל טיפול , במידה ואנו מסרבים - האם קיים סיכוי כזה או אחר שישלחו מישהו מטעם בית החולים שיקח אותו בכוח ? יש לציין כי אינו אלים ולא מופרע או מסוכן לסביבה או לעצמו ולהפך - הוא במצב רדום במלוא מובן המילה!!!
2. האם ניתן לבצע סוג של שטיפת קיבה/כל דבר כזה או אחר ע"מ להוציא ממנו את כל הרעלים והתרופות שהחדירו בו במהלך כל החודש וחצי חודשיים??
3. האם יש טיפול בבית חולים בעיר שניתן לבצע ע"מ לייצב את מצבו? מצבו כרגע רעידות בגוף, בכי, ריר מהפה, דיבור לא ברור, חוסר חשק לאכול , לא מצליח להירדם , מוציא קולות ומתנהג ממש כמו תינוק .
יש לציין כי כבר לפני 4 ימים הוא שוחרר מהבית חולים הפסיכאטרי הקודם וכי מאז הפסיק את התרופות ושוחרר הביתה במצב גרוע מאוד!!!
הבן אדם נכנס בריא - מטיפשותו ומייאושו ע"מ לקבל אחוזי נכות , ויצא חולה ברמות שהרופאים פשוט נבהלים מאיך שהוא נראה ואנו כמשפחה לא מכירים אותו ככה.
אחי היה ספורטאי,בריא וחזק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק03/11/2014שלום שרית.
אכן, מדובר בטעות מרה, ויכול להיות שלו היו עושים מנסים לברר את העניין בבית החולים הפסיכיאטרי - היו מגיעים מפנים אותו למחלקת הרווחה, ואולי כל הסבל הזה היה נמנע.
לא ניתן לאשפז בכפייה, אא"כ בן אדם נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו, ולכן לא צריך להיות שום חשש מאישפוז כפוי.
קרוב לוודאי שהסבל של אחיך כעת הוא מתופעות הלוואי של התרופות או תסמיני גמילה מהן; אין להפסיק את התרופות בבת אחת אלא בהדרגה (וגם אז ממשיכים לסבול מתופעות הלוואי).
מנסיון אישי של הפסקת טיפול תרופתי - זה לוקח כחצי שנה עד שהגוף מתנקה מהתרופות, אבל אצל כל אחד זה עובד באופן אחר, ולי היה טיפול תרופתי שנמשך כמה שנים.
אני מניח שהטיפול הנכון הוא להחזיר את התרופות שהגוף כבר התרגל אליהן, ולחזור ולהוריד בצורה הדרגתית כדי למנוע תסמיני גמילה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה למה אמרתי להוציא כדורים מחוץ לחו
צדק ואמת04/11/2014מחוץ לחוק,הנה דוגמא חיה,בשביל מה היו צריכים לפוצץ אותו בכדורים? מזה חובה על כל בן אדם שמגיע לשם לקבל כדורים? אתם יודעים כמה אנשים שהיו במצב בסדר יחסית קיבלו כדורים והפכו לסמרטוטים? זה צריך להיות לא חוקי,רק במקרים קיצוניים ממש שכולם יכולים להסכים דעה אחת שאי אפשר לתת לבן אדם להישאר במצב מסוכן ולתת לו איזה תרופה שתרגיע אותו וגם זה כשאין ברירה.
זה לא בסדר שמחלקים ככה תסמים האלה זה צריך להיות מחוץ לחוק יבניייייייייייי זונותתתתתתתתתתתתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה באופן בהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014השפעת התרופות זמניות וחולפות בדר'כ.
יש צורך בבדיקת פסיכיאטר והערכה קלינית חוזרת.
יש צורך בטיפול מסודר, מעקב מרפאתי, אישפוז יום וכו..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיא אללה כואב לי על אחיך
צדק ואמת04/11/2014איזה טעות,גם לי קרה אותו דבר,אותו סיפור ממש,זרמתי בשביל לקבל עזרה בקיצבה,נכנסתי אני,יצאתי זומבי ואפאטי ופשוט בן אדם מסכן הכי מסכן שיש משם,בבקשה ממך אם את בן אדם עם לב ונשמה,תתבעו אותם עד הסוף אל תוותרו,מאחל החלמה מלאה לאחיך וחכו קצת זמן אולי הוא יחזור לעצמו,ישר כוח בדרך,ושלא יעשה טעויות,חבל לא דיבר איתי היה מספר לי הייתי עושה הכל כאדי שהוא לא יגיע לשם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפה שאת רואה את האמת
צדק ואמת04/11/2014שהכדורים האלה גומרים תבן אדם,ה' יעזור לכם ואחיך יחזור לעצמו אמן סלע!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך,יש לי מספר שאלות בבקשה
שרית04/11/2014ראשית תודה על תגובתך.
שאלתי היא כזאת:
מה עשית בשביל להיגמל מכדורים אלו? מהי דרך הטיפול שקיבלת?
האם המשכת לקחת את הכדורים והפסקת בהדרגה או שלא לקחת כלל?
האם לביקורת בבית חולים הפסיכאטרי הלכת? הרי כל אדם שמתאשפז שם מחוייב להגיע לביקורת.
אנו נודה לך אם תוכל לסייע ולתת לנו מס עצות ופתרונות בנושא
נאחר וחווית זאת ואחי לצערי מתקשה לדבר ולהסביר את עצמו.
אנו ממש מיואשיים ולא יודעים כבר מה לעשות ולא מבינים דבר בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק04/11/2014שלום שרית.
אז ככה, היו לי שתי תקופות של אישפוזים. האחת הייתה בגיל 18, והשנייה בגיל 29. התקופה השנייה כללה שלושה אישפוזים. רק האחרון היה בהסכמה. הוא בא כתוצאה מייאוש מהאפשרות לחזור ולתפקד כמקודם.
מה שעשית זו הייתה הפסקה הדרגתית של התרופות. מעבר לכך לא עשיתי שום דבר.
היו אי אילו נסיונות להפסיק את התרופות בבת אחת, אבל היו לי תחושות קשות בראש שקצת קשה להסביר אותן. הייתה הרגשה כזו של עייפות אבל אם אני מנסה לישון אז אני לא נרדם.
אין שום חובה ללכת למעקב. זו בגדר המלצה בלבד מצד בית החולים. אחרי שמשתחררים מבית החולים, אין יותר שום מחוייבות להסכמה לקבל טיפול. המחוייבות הזו יכולה להיות קיימת רק אם מדובר במטופלי יום שעדיין לא משוחררים באופן פורמלי.
בנוסף לכך, לדעתי צריך לעודד את אחיך לחשוב על עתיד שבו הוא יוכל למצוא עבודה הולמת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
צדק ואמת04/11/2014קודם כל הוא כרגע לוקח איזו שהיא תרופה? אני המשכתי לקחת,והפסקתי בהדרגתיות שלב אחרי שלב עד לשלב האחרון למינוך הכי נמוך שקיים של אותה תרופה וממנה הפסקתי לגמרי.
אם הוא עדיין לוקח,תמצאי לו רופא טוב שיתן לו דרך להיגמל בהדרגה מזה,והעיקר שידע שאסור לו לערבב עם זה בשום פנים ואופן לא אלכוהול ולא סמים שלא יגרם איזה נזק מוחי מהשילוב הזה.
מתקשה לדבר אולי מהפיצוץ של התרופות שנחתו לו על המוח,הרי המוח לא יכול באמת לספוג את כל זה והוא פשוט נדפק!!
בכל מקרה אני לא איש מקצוע העיקר לא לערבב עם זה אלכוהול וסמים שלא ידפק הראש.
ותהיו איתו ביחד בכל שלב שהכל יעשה בידיעה ברורה ומלאה שלכם אתם מכירים אותו הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוטי מניפורמיחhrthrte03/11/2014
מה זה פסיכוטי מניפורמי? האם יש פסיכוזה שהיא חלק ממאניה ולא ממחשבות שווא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוטי מניפורמי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014בהחלט , מצב מאני אמיתי וקשה נחשב למצב פסיכוטי, כאשר יש פגיעה בבוחן המציאות באופן ניכר, אי יכולת להפריד בין העולם הפנימי לחיצוני, בין מציאות ודימיון.
לפעמים יש מחשבת שווא של גדלות..
מניפורמי - מרכיב מאני, מצב רוח מרומם, שטף דיבור, קושי להפסיק ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור סרנדהעליזה03/11/2014
שלום רב
התחלתי לשתות כדור סרנדה לפני מספר ימים וזאת עקב דיכדוך - הרגשתי כאבי ראש וכאילו הראש כבד, רק היום חל שיפור.
הכדור הזה "חזק".? מפחיד אותי שאולי הוא גורם לי בלבול?
האם התופעה הזאת אמור ה לחלוף או שאולי כדור זה לא מתאים לי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור סרנדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014סרנדה , כדור נוגד דיכאון וחרדה יחסית בטוח.
חשוב להתחיל מינון קטן ( חצי כדור של 50 )
לאחר אוכל.
בילבול לא מהווה תופעת לוואי שכיחה.
תופעות לוואי זמניות וחולפות.
התרופה לא משנה את האישיות, לא גורמת להתמכרות וניתן להפסיק אותה
ללא בעיה מיוחדת, כמובן תחת מעקב רופא ובאופן איטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה או ציפרלקסמורן03/11/2014
שלום,
ביקרתי אצל פסיכאטרית שרשמה לי פריזמה ואני מעוניינת לדעת מה ההבדלים בין פריזמה לציפרלקס (המוכרת יותר). אינני סובלת מדיכאון קליני אלא המטרה היא יותר לווסת מצבי רוח ותגובות של 1 או 0. לטענת הפסיכיאטרית, היא נתנה לי דווקא את הפריזמה כיון שיש פחות דיווחים על עלייה במשקל...
ברצוני לדעת האם ההשפעה היא דומה (אני יודעת ששתי התרופות הן ממשפחת הSSRI) והאם הפריזמה גורמת להתמכרות.
אשמח לחוות דעת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה או ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014נכון לגבי השינו במשקל , פריזמה בין התרופות הבטוחות ביותר.
כמו כן פריזמה בעל מחצית חיים ארוכה, הכי ארוכה, זה אומר שהכי קל להפסיק, גם אם מפספסים לפעמים כדור , פחות מרגישים, לעומת תרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רק שאלה בבקשהדנית03/11/2014
אני סובלת מאו סידי .בקופה בסופר אני תמיד שמה את הדברים שלי בשקיות כי הכל לא נקי .היה לי מוצר עטוף בניילון ועל הניילון המדבקה של הברקוד והמחיר. בנוסף שמתי שקית של הסופר עם ידיות ועוד שקית. הקופאית ניסתה להעביר את המוצר עם השקיות לא הצליחה וקרעה את השקית מהאמצע וקרעה שלושה שקיות של הסופר כי לא עבר הברקוד השקיות הפריעו .עד שהגיעה לשקית עם הניילון שבו מודבק הברקוד. הכעס שלי שנכון שאני היתי צריכה להוציא את השקיות ולהשאיר רק את השקית הניילון עם הברקוד .אבל היא היתה צריכה להוציא את השקית ולא לקרוע . תודה מראש אגב יש דברים קטנים שגם מרגיזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בקצרה
דנית03/11/2014אני מרגישה שהקופאית זילזלה בי האם זה נכון? למרות שהיתי צריכה להשאיר לה רק את השקית עם הברקוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני חושב שהיא זלזלה בך
שמוליק03/11/2014שלום דנית.
אני מניח שהקופאית בסך הכל רצתה לעשות את העבודה שלה ולא יותר מזה.
מדובר בתופעה שחורגת מהנורמה, השאלה היא האם זה גורם לך סבל ועד כמה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר יונתן המשך אני רק שאלה
דנית04/11/2014תודה לשמוליק אבל אבקש גם את דעתו של הדר .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר יונתן המשך אני רק שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014OCD - מחשבה טורדנית
לא הגיונית, החוזרת שוב ושוב , גורמת לסבל רב, גוזלת זמן רב ופעמים רבות מלווה בכפייתיות, פעולה שמטרתה לנטרל.
מציע בדיקה מקצועית וטיפול לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אני רק שאלה דר לא הבנתי
דנית06/11/2014תוכל להסביר יותר בפירוט לגבי שיחות אני יודעת שאני צריכה כלומר בקטע הזה אני לא נורמלי שהתרגזתי מהקופאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה להסביר
שמוליק06/11/2014שלום דנית.
הבנתי מתגובה קודמת שלך, שאת מעדיפה את התשובה של הרופא.
אין שום צל של ספק שלרופאים יש הרבה יותר ידע וניסיון ממני.
התגובה של הרופא הייתה די קצרה, ונראה לי שבגלל זה הדברים לא הובנו, ולכן אנסה להסביר אותם.
השאלה האם ההתרגזות על הקופאית היא נורמלית או לא, והאם ניתן להסיק מכך שאת נורמלית או לא היא שאלה חשובה, אבל ישנו מרכיב נוסף שצריך לקחת בחשבון.
השאלה היא האם ההתנהגות הזו גורמת לך סבל. התנהגות החורגת מהנורמות שאיננה גורמת סבל איננה מצריכה טיפול.
הסבל הוא זה שגורם ללכת לטיפול. כשיש סבל המתבטא בכאב הולכים לרופא. בדרך כלל הולכים קודם כל לרופא המשפחה. בדיוק על פי אותו עיקרון, כשיש סבל נפשי, אז הולכים לטפל, והשאלה האם התנהגות כזו או אחרת היא נורמלית או לא היא משנית בחשיבותה לעומת שאלת הסבל.
ישנה סטיגמה חברתית שהיא מאוד מזיקה שאומרת שמי שהולך לטיפול הוא "דפוק" ו"לא נורמלי", ועוד כל מיני כינויים, ולכן הרבה אנשים נמנעים בשל כך מללכת לטיפול וסובלים. לא צריך בשל כך להימנע מטיפול; ההימנעות מטיפול רק תחריף את הסבל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק היקר
דנית06/11/2014אז כחה אם אני לא מגיבה בחזרה זה גורם לי סבל.ולא הבנתי כלום מהדר.תודה .אגב אפשר את האימיל שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי המשפט לנטרל תוכל להסביר יותר
דנית07/11/2014תודה עלי לצין שאני לא סובלת אם אני מחזירה תגובה הבעיה היא שאני לא תמיד יודעת איך מגיבים ולא יוצאת פריארית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק09/11/2014שלום דנית.
השאלה איך להגיב על סיטואציות כאלו, היא שאלה שתלוייה בכל אחד באופן אישי. הדברים גם נכונים כיצד צריך להגיב אם מישהו עוקף אותך בתור. זו צריכה להיות תגובה שמצד אחד לא תוציא אותך פרייארית ומצד שני שלא תסבך אותך.
לא ממש ברור לי למה בדיוק התכוון הרופא כשהוא כתב "לנטרל".
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שלום
דנית10/11/2014לא הבנתי את התשובה .האם זה נימוסי לקרוע את השקית באמצע השקית? אפשר להוציא את השקית.בנוסף אם האיש שאחרי בתור מניח את המוצרים שלו על המוצרים שלי זה גם מאוד מרגיז אותי איך להעיר והאם להעיר זה נורמלי בסיטואציה זו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר שאלה המשך הקופית קרעה את השקית
דנית12/11/2014תוכל להסביר יותר בפירוט לגבי שיחות אני יודעת שאני צריכה כלומר בקטע הזה אני לא נורמלי שהתרגזתי מהקופאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אני רק שאלה
דנית06/11/2014בהזדמנות זו אני גם מתרגזת שמישהו אחרי בתור ואני עוד לא התחלתי חשבון,מניח את הדברים שלו על המוצרים שלי במסוע? דר בבקשה כרגע אין לי אפשרות לשיחות .רק בבקשה תגיד לי האם זו הפרעה שלי ? אנא ענה לי גם בקשר לקופאית עם השקיות שהיא קרעה את השקיות במקום להוציא את השקיות,גם לגבי ענין שאדם שעמד אחרי בתור לקופאית ומניח את המוצרים שלו על המוצרים שלי במסוע .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר יונתן אני מאשרת למסור את המיל
דנית10/11/2014שלי לשמוליק תודה שמוליק אנא כתוב לי אני רוצה לשאול אותך משהו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחי עבר התעללות נפשית ופיזיתשירן03/11/2014
שלום רב,
אחי בילדותו עבר התעללות נפשית ופיזית קשה ע"י אבי (היום הוא בן 33), לפני כשנה הוא התנסה בסמים קשים (לא יודעת איזה סוג) והוא אומר שמאז הכל צף לו, שהוא ממש רואה את התסריטים שעבר בראש וזה לא מניח לו. לאחרונה הוא מתנהג ממש מוזר! הוא מאשים את כל העולם בחוויה שעבר, הוא ממשיך להשתמש בסמים (לא באופן תמידי), הוא החליט לתבוע את אבי על כל מה שעבר, החליט שהוא לא רוצה לדבר עם אימי (הוריי גרושים), לא עובד כבר שנתיים, כל פעם שאנחנו מדברים על זה הוא נמצא באיזה התפרצות זעם קשה על כולם.
הוא רוצה לעבור למושב בצפון (טוען שרק ככה לא תהיה לו גישה לסמים).
מדבר על כך שרצה בעבר להתאבד.
הוא לא מוכן לעבור ייעוץ פסיכולוגי או ללכת לגמילה, טוען שהוא לא מאמין בזה, ולא מאמין באנשים יותר.
אני מאוד רוצה לעזור לו, אני מפחדת לאבד אותו. האם העזיבה למושב בצפון תעזור לו באיזשהו אופן (כרגע גר בת"א)?
הוא ממש בהרס עצמי, כשאני שומעת אותו בהתקף עצבים על כולם אני ממש חושבת שהוא צריך להתאשפז בכפיה (זה ממש מפחיד!)
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לעזור לו?
בבקשה עזרו לי לעזור לו, הוא ממש חשוב לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיי אופטימית
שמוליק03/11/2014שלום שירן.
הסיפור שלך על אחיך באמת נוגע ללב.
בדרך כלל האמון של ילדים בהורים הוא אמון חזק יותר מאשר האמון באנשים אחרים, וכאשר אמון זה נפגע - והגיוני שהוא ייפגע בשל ההתעללות - יש בכך כדי לערער את האמון באנשים בכלל ובפרט באנשים המשתייכים למכוני גמילה ולשירותי בריאות הנפש.
לא ניתן לטפל במקרים כאלה מבלי לרכוש את האמון.
מה שנראה לי הכי חשוב זה שאחיך יהיה בהרגשה שאת נותנת בו אמון שאת איתו גם אם הוא חלילה יתדרדר ויגיע למקומות קשים.
לדעתי לא כדאי להתערב בהחלטתו האם לעבור לצפון. בצפון מחירי בדיור זולים יותר (אלא אם כן בכוונתו לגור בדירה גדולה לבד שזה יכול להיות יקר יותר מאשר לגור עם שותפים במרכז), ואם הוא אינו עובד במשך שנתיים, אז לא יהיה לו מאיפה לשלם שכר דירה (אא"כ יש לו כסף ולא ציינת את זה), וזה עלול לדרדר אותו אם הוא לא יעמוד בתשלומים ויצרכו לנקוט כנגדו סנקציות.
יכול להיות שלא יהיה ניתן למנוע התדרדרות במצב שתוביל לאישפוז כפוי...
בכל אופן, גם אישפוז כפוי זה לא סוף העולם; אני עברתי ארבעה אישפוזים ויצאתי מזה. צריך לנצל נכון את שירותי בריאות הנפש.
הטיפול יוכל לצבור תאוצה ברגע שיהיה לו אמון במטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחי עבר התעללות נפשית ופיזית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014מקרה מורכב ומצער.
התנהגות הרסנית שמתאימה להפרעות נפשיות על רקע סמים וכן אישיות.
יש צורך בגמילה , אשפוז במחלקה לתחלואה כפולה.
באם יש מסוכנות חיייבם לערב: רופא משפחה, רווחה, פסיכיאטר מחוזי, להזמין ביקור בית וכו..
לגבי נסיעה לצפון, קשה להעריך באופן מקצועי לגבי מסוכנות, חובה שאיש מקצוע יעשה זאת בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפרניל במקום ציפרלקס וקלונקסדוד03/11/2014
שלום רב,
במשך 5 שנים טופלתי בציפרלקס וקלונקס כך שבשנה האחרונה הגעתי לציפרלקס ב 30 מג וקלונקס 2 מג.
אחרי שהרגשתי לא טוב פניתי לבקשת סיוע מפסכיאטר מקומי דרך כללית .
הפסכיאטר הסביר לי שהקלונקס לטיפול בחרדות שלי ובאגרופוביה לא נותן פרי וכבר לא פעיל וזו הייתה טעות של פסכיאטר קודם לטפל בי בצורה כזו ושזה לא היה אחראי , רשם לי אנפרניל בשחרור איטי 75 מג והדריך אותי להוריד את הקלונקס בהדרגה.
אחרי תופעות לוואי מטורפות היום אני עם 75 מג אנפרניל , 0.5 קלונקס ו20 מג ציפרלקס ליום. יצרתי קשר עם הפסכיאטר לעדכן אותו שאני לא מצליח להרחיב את הגבולות עד היום אני לא מצליח להתרחק מהבעיה מבלי לחטוף התקף חרדה ונמנע לנסוע כלל. הסביר לי שכל המטרה היא לא להשאר במינון כזה של אנפרניל וצריך לפחות 2 כדורים מינון כפול.
למען האמת הבעיה שלי היא שאני מרגיש שהפסכיאטר לא נותן לי יחס אישי , אם אני כנה הוא אפילו לא זוכר אותי , כל פעם אני מזכיר לו מי אני ועם מה אנחנו מטפלים ועושים , בסוף מרגיש שזורק לי טיפול כזה בטלפון , כבר חצי שנה עברה מאז הפגישה הראשונה ותחילת הטיפול באנפרניל שזה אמור לשנות לי את החיים לשפר את האיכות שבהם לטענתו , אבל אני לא נפגשתי איתו בנוסף לטענתו עד שאתחיל את המינון הנוסף אין טעם להפגש כלל לפחות בחודש האחרון ואין צורך כזה .
האם זה אחראי לטפל בי ב2 כדורים של אנפרניל , האם זה באמת נכון ואני סתם מחפש תשומת לב לדעת שאני בסדר ? תוך כדי הורדת הציפרלקס מן הסתם ולהפרד מהקלונקס ? אני פשוט פוחד שאני עושה טעות ולא ארגיש טוב , תודה לעוזרים, דודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה אמת בדבריך
שמוליק03/11/2014שלום דוד.
אינני רופא.
על פי ידע שאמור להיות נגיש וזמין לכל - ישנם סימני שאלה גדולים.
קודם כל, התלונה על היחס לכשעצמה מהווה די כדי לשקול להחליף רופא. גם אם התחושה הזו היא שלך בלבד ושאר המטופלים מרוצים ממנו - מדובר בעניין אינדבידואלי, ואם אינך מרגיש בנוח איתו - יש מקום לשקול את העניין.
ציפרלקס ואנפרניל הן תרופות אנטי-דיכאוניות, קלונקס היא תרופה שמטרתה להרגיע וגם לשינה, אך היא ממכרת.
אם הורדה של הקלונקס והעלאה של האנפרניל גרמה לחרדות, יש בהחלט מקום לחשוב האם האנפרניל היא בכלל תרופה שטובה לך, ולא ברור למה בדיוק הרופא הנכבד מצפה שיקרה אחרי הפסקת הקלונקס והעלאת המינון של האנפרניל.
כיוון שבכל זאת מדובר בעניין רפואי וכפי שכבר בהתחלה כתבתי - אינני רופא, אינני רוצה להטיל בו דופי סתם, וכדאי שתחכה לתשובה מהרופאים של הפורום, אבל אני משוכנע שישנו מקום לבקש מהרופא הסבר לשינוי התרופתי המתוכנן.
ובנוסף לכך, אני חושב שכדאי שתדע שכדאי לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי; זו גישתם העיקבית של רופאי הפורום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנפרניל במקום ציפרלקס וקלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014אסור ליטול בו בזמן אנאפרניל וציפרלקס, מסוכן.( תסמונת סרוטונין)
אם משנים, יש להפסיק את אחד התרופות ורק לאחר מכן להתחיל.
יש צורך בשילוב טיפול בשיחות, כגון CBT.
לא מומלץ טיפול בקלונקס מעבר לחודש.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ריכוז או adhdדני03/11/2014
ידע ש שדכאון חרדה ואוסידי יכולות לגרום לבעיות ריכוז וזיכרון שדומות מאות אם לא זהות ל adhd האם ניתן לדעת מראש כאשר יש בעיית ריכוז וזכרון שזה adhd לפי איבחון או שאם מזהים בעיות נפשיות קודם נותנים נוגד דכאון ורק אז רטלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריכוז או adhd - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014ADHD הסיפור מתחיל מגיל 6 בדר'כ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)